'2520HWUR Bruksanvisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "'2520HWUR Bruksanvisning"

Transkript

1

2 '2520(752 '2520HWUR Bruksanvisning,11(+c//6)g57(&.1,1* INSTALLATION... 2 Utseende... 2 Uppackning... 3 Anslutning... 3 Knapparna... 4 HANDHAVANDE... 5 Funktion... 5 Utgående svar... 5 Meddelandeindikator... 6 Sparsignalfunktion... 6 Mottagning av meddelanden... 7 Uppspelning av meddelanden... 7 Medhörning... 8 Röststyrning... 8 Strömavbrott... 8 FJÄRRSTYRNING... 9 Funktion... 9 Sekretesskod... 9 Fjärrstyrd uppspelning... 9 Fjärrstyrd påslagning Om kassetten blir full ÖVRIGT Skötsel och rengöring Felsökning Garanti '2527HOHIRQL$%

3 ,167$//$7,21'2520( ((1'( 1 Högtalare 8 Snabbspolning framåt / spara med- 2 Uttag för nätadaptern (på baksidan) delanden 3 Uttag för telesladden (på baksidan) 9 Display 4 Kassett 10 Mikrofon (i fronten) 5 Kassettlucka 11 Meddelandeindikator 6 Av/På-knapp (på högra sidan) 12 Uppspelning / snabbspolning bakåt 7 In- och uppspelning av svar 13 Volymkontroll (på högra sidan)

4 '2520(752,167$//$7,21 833$&.1,1* I leveransen ska följande delar medfölja: 3 Telefonsvarare 3 Telesladd 3 Nätadapter 3 Bruksanvisning Tag genast kontakt med inköpsstället om någon del saknas eller är skadad. $16/871,1* DORO Metro 2 kan anslutas till vilket telejack som helst och fungerar oberoende av annan utrustning som är inkopplad på din telelinje. Med i leveransen följer en telesladd med en modularkontakt i ena änden och en mellanpropp i andra, samt en nätadapter. 3 Placera telefonsvararen på ett plant och hårt underlag i närheten av både ett teleuttag och ett 230 V eluttag. 3 Kontrollera att mikrokassetten är korrekt isatt. 3 Anslut nätadaptern till ett eluttag samt till motsvarande uttag på svararens baksida. När nätadaptern anslutits kommer svararen att utföra en självtest. Om den installeras för första gången kommer en ihållande varningston att ljuda. Tonen betyder att det inte finns något utgående svar inspelat (se sidan 5). 3 Anslut telesladdens modularkontakt till uttaget på svararens baksida. Ett klickljud hörs när modularkontakten kommit riktigt på plats. Anslut andra änden till telejacket. 3 Om du redan har en telefon ansluten till telejacket kopplar du in telefonens telepropp utanpå svararens mellanpropp enligt bilden på nästa sida 3 Ställ inte apparaten på en plats där den utsätts för direkt solljus eller annan hög värmestrålning. I mycket sällsynta fall kan gummifötterna på apparatens undersida färga av sig på underlaget den står på. Var därför försiktig med att ställa den på underlag med känslig yta. 3 Spela in ett utgående svar, se sidan 5.

5 ,167$//$7,21'2520(752,1.233/,1*$97(/(6/$''(1 Telefonsvararens mellanpropp Telejack Telefonens telepropp.1$33$51$ UPPSPELNINGSKNAPP används för att spela upp inkomna meddelanden samt för att snabbspola bakåt under uppspelning. INSPELNINGSKNAPP sitter under kassettlocket och används för att spela insamt kontrollavlyssna det utgående svaret. SNABBSPOLNINGSKNAPP sitter under kassettlocket och används för att spara de inkomna meddelandena efter uppspelning, samt för att snabbspola framåt under uppspelning. VOLYMKONTROLL på svararens högra sida. Med denna kan ljudet i högtalaren justeras efter behag. AV/PÅ-KNAPP >6723@ sitter på svararens högra sida och används för att slå avrespektive på telefonsvararen. I läge ON kommer alla inkommande samtal att besvaras av telefonsvararen, och i läge OFF kommer inga samtal att besvaras. I läge OFF visar displayen [--].

6 '2520(752+$1'+$9$1'( )81.7,21 DORO Metro 2 lagrar det utgående svarsmeddelandet helt digitalt, detta ger en snabb, säker och underhållsfri funktion, speciellt bra om du har många inkommande samtal. De inkommande meddelandena lagras på den medföljande mikrokassetten som räcker för cirka 30 minuter meddelanden. Svararen har en tydlig display som talar om hur många inkommande meddelanden som finns inspelade. DORO Metro 2 är talstyrd, det innebär att endast de personer som talar in ett meddelande på svararen registreras. Denna funktion spar utrymme på kassetten och du behöver bara lyssna på de som lämnat ett meddelande. Med fjärrstyrningsfunktionerna kan du ringa upp svararen och spela upp inkomna meddelanden utifrån. 87*c(1'(69$5 För att svararen skall fungera måste ett utgående svarsmeddelande talas in. Svaret kan vara upp till 30 sekunder långt. Tala gärna om i svaret att den uppringande kan börja tala efter pipet.,163(/1,1*$969$5 3 Se till att svararen är påslagen (Av/På-knappen i läge ON). 3 Tryck ned inspelningsknappen >2*0@ tills du hör en kort pipsignal. 3 Släpp knappen. När displayen visar >@ kan du börja tala in det utgående svaret. Tala tydligt och cirka cm från mikrofonen i apparatens front. Displayen räknar ned inspelningstiden från 29 sekunder, och du kan hela tiden se hur lång tid du har kvar att tala. 3 Tryck en gång på inspelningsknappen för att avsluta inspelningen. 3 Efter några sekunder kontrolluppspelas svaret. Upprepa proceduren ovan om du vill ändra svaret. Det gamla svaret raderas automatiskt när det nya spelas in. 3 Samtidigt som svaret kontrolluppspelas spelas en säkerhetskopia av svaret in på kassetten, se sidan 8 om strömavbrott för närmare information. 3 På nästa sida finns ett par exempel på hur svarsmeddelandet kan låta.

7 +$1'+$9$1'('2520(752 Exempel på svarsmeddelande: -"Välkommen till Johanssons Bokhandel. För tillfället finns det ingen som kan besvara ert samtal, men lämna gärna ert namn och telefonnummer efter pipet, så kontaktar vi er snarast möjligt. Tack för samtalet." eller -"Hej och välkommen till familjen Andersson. Vi är inte hemma för tillfället, men lämna ett meddelande efter pipet så ringer vi upp när vi kommer hem. Tack för samtalet.".21752//$9/<661,1*$969$5 Det utgående svaret kan kontrollavlyssnas när som helst. 3 Se till att svararen är påslagen (Av/På-knappen i läge ON). 3 Tryck en gång på inspelningsknappen >2*0@. Svaret spelas upp. 0(''(/$1'(,1',.$725 Meddelandeindikatorn ovanför displayen visar hurvida svararen är av- eller påslagen och om det finns inkomna meddelanden. 3 Om indikatorn är släckt är svararen avstängd och displayen visar [--], inga samtal kommer att besvaras. 3 Om indikatorn lyser med fast sken är svararen påslagen, inga meddelanden finns inspelade. Inkommande samtal kommer att besvaras. 3 Om indikatorn blinkar finns det meddelanden att lyssna av, antalet visas i displayen. Inkommande samtal kommer att besvaras. 63$56,*1$/)81.7,21 DORO Metro 2 har s.k. sparsignalfunktion. Det innebär att den svarar efter cirka fyra ringsignaler tills något meddelande registrerats. Efter det övergår den till att svara efter cirka två signaler. Denna funktion är praktisk vid fjärrstyrning; går det fram tre signaler finns det inte några meddelanden att lyssna av och luren kan läggas på utan att någon samtalsdebitering skett. Svarar den däremot efter två signaler finns det meddelanden att lyssna av. Sparsignalfunktionen är alltid inkopplad och kan ej stängas av.

8 '2520(752+$1'+$9$1'( 0277$*1,1*$90(''(/$1'(1 För att svararen skall kunna ta emot samtal måste den vara påslagen, d.v.s. Av/Påknappen skall stå i läge ON, samt ha ett utgående svar inspelat. Ett inkommande meddelande kan vara upp till 60 sekunder långt. Om den uppringande talar längre än denna tid kommer linjen att kopplas ned. Den medföljande kassetten har plats för cirka 30 minuter meddelanden (/1,1*$90(''(/$1'(1 Meddelandeindikatorn blinkar som indikation på att det finns inkomna meddelanden, displayen visar hur många som finns inspelade. 3 Se till att svararen är påslagen (Av/På-knappen i läge ON). 3 Tryck på uppspelningsknappen [3/$<5(:,1'@. Kassetten spolas tillbaka och därefter startar uppspelningen. En kort ton hörs mellan varje meddelande. Ljudvolymen i högtalaren kan justeras med volymkontrollen på apparatens högra sida. 3 Under uppspelning kan kassetten snabbspolas framåt med snabbspolningsknappen >6$9()$67)@ under kassettlocket. Kassetten spolas så länge knappen hålls nedtryckt, men avslutas automatiskt innan det sista meddelandet spolats förbi. 3 Kassetten kan snabbspolas bakåt med uppspelningsknappen [3/$<5(:,1'@. Kassetten spolas så länge knappen hålls nedtryckt. När det första meddelandet spolats förbi stannar kassetten automatiskt och två pip hörs. Uppspelningen börjar om. 3 När alla meddelanden har spelats upp stannar kassetten, och efter ett par sekunder spolas den tillbaka. Displayen nollställs och nya meddelanden kommer att spelas in över de gamla. 63$5$0(''(/$1'(1$ Om du vill spara meddelandena, vänta tills kassetten spolat klart efter uppspelningen, tryck därefter en gång på snabbspolningsknappen >6$9()$67)@ under kassettlocket. Kassetten spolas fram och displayen visar antalet inspelade meddelanden igen. Nya meddelanden kommer att spelas in efter de gamla.

9 +$1'+$9$1'('2520(752 0('+g51,1* Medhörningsfunktionen gör att de som ringer och lämnar meddelande hörs i telefonsvararens högtalare. Om du vill kan du lyfta luren och tala med den uppringande. En kort stund efter att luren lyfts kommer svararen att avbryta inspelningen. Om det inte hörs något i högtalaren kontrollera att volymen är uppskruvad. 2%6(59(5$ På grund av telenätets utformning går det endast att ta över ett samtal enligt ovan från en telefon som är ansluten utanpå telefonsvararens mellanpropp, eller från en telefon som är ansluten före telefonsvararen på teleslingan i huset. Från andra telefoner måste svararen stängas av innan samtalet kan tas över. 5g6767<51,1* Telefonsvararen spelar in ett meddelande så länge den uppringande talar (dock max 60 sekunder). När den uppringande slutat tala kommer telefonsvararen att koppla ned linjen efter cirka 7 sekunder. 675g0$9%5277 Om strömavbrott skulle uppstå kan telefonsvararen inte ta emot några samtal så länge strömmen är bruten. När strömmen kommer tillbaka visar displayen [3/] som indikation på att det varit strömavbrott. På kassetten finns en säkerhetskopia av det utgående svaret. Säkerhetskopian överförs automatiskt till det digitala minnet när strömmen återkommer. Eventuella inspelade meddelanden finns givetvis också kvar och kan avlyssnas precis som vanligt när strömmen återkommit. När displayen visar [3/], tryck på uppspelningsknappen för att spela upp de inkomna meddelandena. Efter uppspelningen nollställs displayen. 2%6(59(5$ Det går inte att spara meddelandena efter uppspelningen när det varit strömavbrott. Om man ändå försöker spara meddelandena kommer displayen återigen att visa [PL].

10 '2520(752)-b5567<51,1* )81.7,21 DORO Metro 2 kan fjärrstyras med hjälp av knappsatsen på en vanlig tonvalstelefon (telefon med knapparna, ô och ÿ) eller med hjälp av en separat tonsändare. Fjärrstyrning utförs genom att telefonsvararen rings upp och en sekretesskod trycks efter pipet när det utgående svaret spelats upp. Om koden är rätt kan de inkomna meddelandena spelas upp via telefonen. Meddelandena kan sparas eller raderas efter uppspelningen. 2%6(59(5$ Om svararen inte reagerar på fjärrstyrningstonerna, prova hålla ned knapparna på telefonen eller tonsändaren olika länge. Normalt skall svararen reagera på toner som är cirka sekund långa, men p.g.a. telelinjen m.m., kan det krävas längre toner. 6(.5(7(66.2' För att få tillgång till telefonsvararens fjärrstyrningsfunktioner behövs en tresiffrig sekretesskod. Sekretesskoden står tryckt på apparatens undersida. )-b5567<5'83363(/1,1* 3 Ring upp telefonsvararen. Tänk på Sparsignalfunktionen, se sidan 6. 3 Vänta tills det utgående svaret spelats upp. Tryck sekretesskoden inom 5 sekunder efter pipet. Om koden var rätt hörs en ihållande ton, denna betyder att kassetten nu spolas tillbaka. Hörs det ingen ton, tryck koden igen. 3 När kassetten spolat klart spelas alla inkomna meddelanden upp. 3 När alla meddelanden spelats upp hörs fyra korta piptoner. Du kan nu välja mellan följande alternativ: 63$5$$//$0(''(/$1'(1 Lägg på luren. Meddelandena sparas och nya kommer att spelas in efter de gamla. 5$'(5$$//$0(''(/$1'(1 Tryck den tresiffriga sekretesskoden inom 8 sekunder efter de fyra piptonerna. Telefonsvararen bekräftar raderingen med en lång ton, därefter kopplas samtalet ned. Alla meddelanden raderas. Lägg på luren.

11 )-b5567<51,1*'2520(752 /b01$(770(''(/$1'( Cirka åtta sekunder efter det att de fyra piptonerna hörts, kommer en enkel pipton att höras. Du kan nu lämna ett meddelande på upp till 60 sekunder, lägg sedan på luren. (Alla meddelanden sparas.) 5(3(7(5$0(''(/$1'(1$ Cirka åtta sekunder efter det att de fyra piptonerna hörts, kommer en enkel pipton att höras. Tryck den tresiffriga sekretesskoden efter piptonen, meddelandena spelas upp igen. )-b5567<5'3c6/$*1,1* Om man glömmer slå på svararen kan den aktiveras med hjälp av fjärrstyrningsfunktionerna. Ring upp telefonsvararen. Den svarar efter ringsignaler och är därmed påslagen, och kommer att besvara inkommande samtal. Glöm inte att ställa Av/På-knappen till läge ON när du kommer hem! 20.$66(77(1%/,5)8// Kassetten rymmer cirka 30 minuter meddelanden per sida. Om den fylls kan inga nya meddelanden lämnas innan de gamla har spelats upp och raderats. När kassetten är full svarar telefonsvararen efter ringsignaler för att fjärrstyrd uppspelning och radering skall kunna ske.

12 '2520(752g95,*7 6.g76(/2&+5(1*g5,1* Vid behov kan svararen torkas av med en lätt fuktad trasa. Använd inga starka eller frätande rengöringsmedel eller kemikalier. Försämrad ljudkvalitet på de inkomna meddelandena kan bero på att kassetten är sliten eller att tonhuvudet är smutsigt. Rengör tonhuvudet och tryckrullen försiktigt med en bomullspinne doppad i T-Röd eller kemisk bensin, se bild nedan. Hjälper inte detta, prova med en ny kassett. )(/6g.1,1* Om telefonsvararen inte fungerar som den skall, läs först noga igenom denna bruksanvisning. Kontrollera att alla kontakter är ordentligt isatta och att apparatens strömförsörjning och inkoppling till telelinjen är korrekt. Koppla bort alla eventuella tillsatsutrustningar, förlängningssladdar och telefoner. Om telefonsvararen fungerar då, ligger felet troligen i någon annan utrustning. 7(/()2169$5$5(169$5$5(- 3 Kontrollera att den är påslagen 3 Kontrollera att telesladden och nätadaptern är rätt inkopplade 3 Kontrollera att det finns ett utgående svar inspelat 7(/()2169$5$5(15($*(5$5(-9,')-b5567<51,1* 3 Kontrollera att telefonen är av tonvalstyp. 3 En del telefonväxlar, vissa avancerade telefoner och mobiltelefoner kan ha problem med fjärrstyrningen om de är av den typ som endast lämnar en kort tonstöt vid knapptryckning. Använd en separat tonsändare i dessa fall. 3 Prova att trycka ned siffrorna olika länge. Normalt skall de hållas nere ca sekund per siffra.

13 g95,*7'2520(752 '(787*c(1'(69$5(7+g56'c/,*7 3 Spela in ett nytt utgående svar. 3 Tala närmare mikrofonen vid inspelning av svaret..$66(77%$1'(761855$5(-9,'833(//(5,163(/1,1* 3 Tag ur kassetten och sträck bandet. Sätt tillbaka kassetten och se till att bandet kommer på utsidan av styrpinnen. 7(/()2169$5$5(17-87(5 3 Det finns inget utgående svar inspelat. 3 Kontrollera att kassetten är hel. 3 Koppla ur nätadaptern och tag ur kassetten. Sträck bandet och sätt tillbaka kassetten, se till att bandet kommer på utsidan av styrpinnen. Anslut nätadaptern igen. ',63/$<(19,6$5>3/@ 3 Det har varit strömavbrott. Lyssna av de inkomna meddelandena. Efter uppspelningen nollställs displayen. /,1-(1%5<761b51c*21/b01$5(770(''(/$1'( 3 Ett inkommande meddelande kan vara upp till 60 sekunder långt. Har den inringande inte avslutat sitt meddelande efter denna tid, kommer samtalet att brytas. 3 Om den uppringande gör ett uppehåll i sitt meddelande på cirka 7 sekunder kan samtalet brytas, eftersom röststyrningsfunktionen då luras att tro att den uppringande lagt på. (773,3+g562&+,1*(7+b1'(51b50$175<&.(53c83363(/ 1,1*6.1$33(1 3 Det finns inga inkomna meddelanden att lyssna av. 69$5$5(15($*(5$5,17(3c.1$3375<&.1,1*$5(773,3+g56 9,'9$5-(75<&. 3 Svararen har blivit påslagen fjärrstyrt. Sätt Av/På-knappen i läge ON. 3 Koppla ur nätadaptern, vänta en stund, koppla in den igen. Om telefonen trots ovanstående åtgärder inte fungerar, tag kontakt med det inköpsställe där telefonen inköpts för service.

14 '2520(752g95,*7 *$5$17, DORO Metro 2 har ett års normal varugaranti. Vid eventuell reklamation, tag kontakt med det inköpsställe där apparaten inköpts. Garantiservice utförs endast mot uppvisande av giltigt inköpskvitto eller annat garantibevis. Garantiåtagandet gäller inte om felet beror på olyckshändelse eller därmed jämförlig händelse eller åverkan, vanvård, onormalt brukande eller något annat förhållande på köparens sida. Garantin gäller inte heller för fel som uppstått på grund av åska eller andra elektriska spänningsvariationer. För säkerhets skull rekommenderar vi att du drar ur apparatens teleanslutning under åskväder.

15 KWWSZZZGRURVH

Din manual DORO GALAX http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881009

Din manual DORO GALAX http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881009 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DORO GALAX. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

TITAN. Digital telefonsvarare

TITAN. Digital telefonsvarare TITAN Digital telefonsvarare DORO Sverige AB DORO TITAN INNEHÅLLSFÖRTECKNING DORO TITAN Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING INSTALLATION...2 FJÄRRSTYRNING... 12 Utseende...2 Funktion...12 Uppackning...3

Läs mer

DORO X20 Bruksanvisning

DORO X20 Bruksanvisning DORO Telefoni AB DORO X20 Bruksanvisning Gratulerar till din nya telefon! DORO X20 är en ny telefon i en serie teleprodukter där tonvikten lagts på yppersta design och kvalitet. DORO X20 har ställbar ringsignal

Läs mer

Din manual DORO AUDIOLINE CLD50 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2336745

Din manual DORO AUDIOLINE CLD50 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2336745 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DORO AUDIOLINE CLD50. Du hittar svar på alla dina frågor i DORO AUDIOLINE CLD50 instruktionsbok

Läs mer

Volymförstärkning Återuppringning Snabbval Ringindikator R-knapp/programmering Tonkontroll Volymkontroll

Volymförstärkning Återuppringning Snabbval Ringindikator R-knapp/programmering Tonkontroll Volymkontroll MemoryPlus 319i ph 1 2 3 6 7 4 5 1. 2. 3. 4. Ringindikator R-knapp/programmering Tonkontroll Volymkontroll 5. 6. 7. Volymförstärkning Återuppringning Snabbval Svenska Handhavande Att ringa Vanlig uppringning

Läs mer

DORO Cortina Bruksanvisning

DORO Cortina Bruksanvisning DORO Cortina Bruksanvisning Gratulerar till din nya telefon! DORO Cortina är en ny tonvalstelefon med lättanvända funktioner och modern design. Cortina har ställbar ringsignal och lurvolym, två snabbvalsminnen,

Läs mer

MicroSvar. Tekniska data BRUKSANVISNING. Mikrokassett med längre speltid. En liten enkel telefonsvarare

MicroSvar. Tekniska data BRUKSANVISNING. Mikrokassett med längre speltid. En liten enkel telefonsvarare Tekniska data Mikroprocessorstyrd telefonsvarare. Svarsbesked: max 3 min. Inkommande meddelanden: max 3 min/st. Memo-inspelning (minnesanteckning). Total tid för svarsbesked, inkommande meddelanden och

Läs mer

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

DORO Prisma Bruksanvisning

DORO Prisma Bruksanvisning PRISMA Väggtelefon DORO Prisma Bruksanvisning Gratulerar till din nya telefon! DORO Prisma är en ny tonvalstelefon med lättanvända funktioner och modern design. Prisma har ställbar ringsignal och lurvolym,

Läs mer

VOICE. Högtalartelefon med inbyggd digital telefonsvarare

VOICE. Högtalartelefon med inbyggd digital telefonsvarare VOICE Högtalartelefon med inbyggd digital telefonsvarare DORO Sverige AB DORO VOICE INNEHÅLLSFÖRTECKNING DORO VOICE Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING INSTALLATION...2 Tidsstämpling...14 Utseende...2

Läs mer

SENSOR 55. Nummerpresentatör

SENSOR 55. Nummerpresentatör SENSOR 55 Nummerpresentatör Gratulerar till din nya nummerpresentatör! DORO SENSOR 55 är en ny nummerpresentatör där du kan se vem som ringer innan du svarar eller se vem som ringt när du inte varit hemma.

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt HearPlus 317ci 16 15 14 1 2 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 Svenska 1 Kraftig blixtlampa 2 Headsetuttag 3 Återuppringning 4 R-knapp 5 Tonkontroll 6 Volymkontroll för luren 7 Knapp för extra förstärkning 8 Snabbval

Läs mer

AXEZZ. Semi-digital telefonsvarare med fjärrstyrning. BRUKSANVISNING

AXEZZ. Semi-digital telefonsvarare med fjärrstyrning. BRUKSANVISNING AXEZZ Semi-digital telefonsvarare med fjärrstyrning. BRUKSANVISNING 1 Vi gratulerar dig till valet av AXEZZ! AXEZZ är liten och enkel men innehåller ändå många praktiska funktioner: Du kan tala in ett

Läs mer

English 1. Ringer indicator 2. Flash button/programming 3. Tone control 4. Volume control

English 1. Ringer indicator 2. Flash button/programming 3. Tone control 4. Volume control MemoryPlus 319i ph 1 2 3 6 7 4 5 English 1. Ringer indicator 2. Flash button/programming 3. Tone control 4. Volume control Français 1. Témoin de sonnerie 2. Touche R et de programmation 3. Curseur de réglage

Läs mer

LEVEL Headsetförstärkare

LEVEL Headsetförstärkare LEVEL Headsetförstärkare UTSEENDE DORO LEVEL UTSEENDE 1 Batterifack 8 Volymkontroll för inkommande ljud 2 Uttag för koppling till dator 9 Volymkontroll för utgående ljud (headset) 3 Uttag för adapter 10

Läs mer

Exklusiv nummerpresentatör

Exklusiv nummerpresentatör X5 Exklusiv nummerpresentatör Gratulerar till din nya nummerpresentatör! DORO X5 är en ny nummerpresentatör där du kan se vem som ringer innan du svarar eller se vem som ringt när du inte varit hemma.

Läs mer

Svenska. Norsk 1 Ringeindikator 2 Repetisjon. Dansk. Suomi. 1 Ringindikator 2 Återuppringning. 3 Volymkontroll 4 R-knapp/programmering 5 Snabbval

Svenska. Norsk 1 Ringeindikator 2 Repetisjon. Dansk. Suomi. 1 Ringindikator 2 Återuppringning. 3 Volymkontroll 4 R-knapp/programmering 5 Snabbval PhoneEasy 331ph 1 5 2 3 4 Svenska 1 Ringindikator 2 Återuppringning Norsk 1 Ringeindikator 2 Repetisjon Dansk 1 Ringeindikator 2 Genopkald Suomi 1 Soiton merkkivalo 2 Uudelleensoittaminen 3 Äänenvoimakkuuden

Läs mer

English. 1 One Touch (Direct) Memories 2 Store/Mute button and indicator light 3 Memory button

English. 1 One Touch (Direct) Memories 2 Store/Mute button and indicator light 3 Memory button doro PhoneEasy 311C English 1 One Touch (Direct) Memories 2 Store/Mute button and indicator light 3 Memory button 4 Recall button 5 Redial button 6 Earpiece Volume control 7 Visual Ring indicator 8 Handset

Läs mer

WALK & TALK 850. Trådlös telefon

WALK & TALK 850. Trådlös telefon WALK & TALK 850 Trådlös telefon DORO Sverige AB v.32b DORO WALK & TALK 850 INNEHÅLLSFÖRTECKNING DORO WALK & TALK 850 Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Utseende... 2 Inställningar... 14 Handenheten...

Läs mer

X50. Exklusiv högtalartelefon med nummerpresentation

X50. Exklusiv högtalartelefon med nummerpresentation X50 Exklusiv högtalartelefon med nummerpresentation Gratulerar till din nya telefon! DORO X50 är en ny telefon i en serie teleprodukter där tonvikten lagts på yppersta design och kvalitet. X50 kombinerar

Läs mer

Snabbguide. Telia Respit 10 Den smarta telefonsvararen med bara två knappar. Spela in svarsbesked. Kontrollyssna svarsbesked. Lyssna av meddelanden

Snabbguide. Telia Respit 10 Den smarta telefonsvararen med bara två knappar. Spela in svarsbesked. Kontrollyssna svarsbesked. Lyssna av meddelanden Snabbguide Spela in svarsbesked Håll SPELA IN nedtryckt. Tala efter pipet. Släpp upp SPELA IN när du talat färdigt. Kontrollyssna svarsbesked Gör ett kort tryck på SPELA IN. Lyssna av meddelanden Gör ett

Läs mer

Gratulerar till din nya telefon!

Gratulerar till din nya telefon! Gratulerar till din nya telefon! DORO X40 är en ny telefon i en serie teleprodukter där tonvikten lagts på yppersta design och kvalitet. X40 är en modern tonvalstelefon med inbyggd nummerpresentatör. Du

Läs mer

Telia Respit 10. Snabbguide. Den smarta telefonsvararen med bara två knappar. Spela in svarsbesked. Kontrollyssna svarsbesked. Lyssna av meddelanden

Telia Respit 10. Snabbguide. Den smarta telefonsvararen med bara två knappar. Spela in svarsbesked. Kontrollyssna svarsbesked. Lyssna av meddelanden Snabbguide svarsbesked Håll SPELA IN nedtryckt. Tala när lampan blinkar. Släpp upp SPELA IN när du talat färdigt. Telia Respit 10 R Den smarta telefonsvararen med bara två knappar Kontrollyssna svarsbesked

Läs mer

Din manual DORO SECUR http://sv.yourpdfguides.com/dref/2337803

Din manual DORO SECUR http://sv.yourpdfguides.com/dref/2337803 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DORO SECUR. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Svenska. English. Norsk. 1 Snabbvalstangenter 2 Knappsats 3 Batterilucka. 4 Anslutning för telelinje 5 Anslutning för telefon

Svenska. English. Norsk. 1 Snabbvalstangenter 2 Knappsats 3 Batterilucka. 4 Anslutning för telelinje 5 Anslutning för telefon MemoryPlus 309dp 1 2 3 4 5 Svenska 1 Snabbvalstangenter 2 Knappsats 3 Batterilucka English 1 Speed dial keys 2 Keypad 3 Battery cover Norsk 1 Hurtigtaster 2 Tasteblokk 3 Batterideksel 4 Anslutning för

Läs mer

SNABBGUIDE. Telia MinoSvar. Bruksanvisning 20 4 LZTA , 94-08

SNABBGUIDE. Telia MinoSvar. Bruksanvisning 20 4 LZTA , 94-08 PLAY MIC SNABBGUIDE Spela in svarsbesked Se till att Telia MinoSvar är på. Sätt annars på genom att trycka på ON/STOP. Tryck RECORD. Tala in ditt svarsbesked. Tryck ON/STOP. Lyssna av inkomna meddelanden

Läs mer

WALK & TALK 5000. Trådlös telefon

WALK & TALK 5000. Trådlös telefon WALK & TALK 5000 Trådlös telefon DORO Sverige AB DORO WALK & TALK 5000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING DORO WALK & TALK 5000 Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Utseende... 2 Inställningar... 13 Handenheten... 2

Läs mer

SvarEtt. Kortfattad bruksanvisning NYA. Spela in svarsbesked Håll SPELA IN nedtryckt. Tala när lampan tänds. Släpp upp SPELA IN när du talat färdigt.

SvarEtt. Kortfattad bruksanvisning NYA. Spela in svarsbesked Håll SPELA IN nedtryckt. Tala när lampan tänds. Släpp upp SPELA IN när du talat färdigt. Kortfattad bruksanvisning Spela in svarsbesked Håll SPELA IN nedtryckt. Tala när lampan tänds. Släpp upp SPELA IN när du talat färdigt. Kontrollyssna svarsbesked Gör ett kort tryck på SPELA IN. Lyssna

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

Välkommen till Köpings Kabel-TV AB:s. Bredbandstelefoni. Installationsanvisning och användarmanual. I samarbete med

Välkommen till Köpings Kabel-TV AB:s. Bredbandstelefoni. Installationsanvisning och användarmanual. I samarbete med Välkommen till Köpings Kabel-TV AB:s Bredbandstelefoni Installationsanvisning och användarmanual I samarbete med Välkommen som kund till Köpings Kabel-TV s bredbandstelefoni. Proceduren för att komma igång

Läs mer

DECT OFFICE DECT Handenhet

DECT OFFICE DECT Handenhet Swedish DECT OFFICE DECT Handenhet Bruksanvisning 1 Högtalare 2 Indikator 3 Display 4 Vänsterpil/återuppringning 5 Menyknapp 6 Specialknapp DECT OFFICE 7 R-knapp 8 Uttag för headset (på undersidan) 9 Mikrofon

Läs mer

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 Maxi Pro 13. Nätadapter 1. Laddningsuttag 2. Mikrofonlampa 3. På/Av 4. Mikrofonknapp 5. Volym/tonindikator 9. Mikrofon 10. Bluetoothlampa 11. Bluetoothknapp 12.

Läs mer

Snabbguide. Telia Maxi 20. Telefonsvararen med nummerpresentation och röstlådor. Handhavande. Fjärrstyrning. Telia Maxi 20. Se sid 5 7.

Snabbguide. Telia Maxi 20. Telefonsvararen med nummerpresentation och röstlådor. Handhavande. Fjärrstyrning. Telia Maxi 20. Se sid 5 7. Snabbguide Handhavande Se sid 5 7. LZTA 804 5035, 98-09 Telia Maxi 20 Telefonsvararen med nummerpresentation och röstlådor Fjärrstyrning Telia Maxi 20 Min behörighetskod: Starta fjärrstyrning 1. Ring upp

Läs mer

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. PhoneEasy 312ci 1 9 10 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1 Uttag för telefonsladd Hake för luren Knappsats Uttag för sladd till luren Volymkontroll för luren R-knapp

Läs mer

Din manual DORO WALK TALK 955 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2337941

Din manual DORO WALK TALK 955 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2337941 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DORO WALK TALK 955. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Telia Passage Samtalsbegränsare för utgående samtal

Telia Passage Samtalsbegränsare för utgående samtal SNABBGUIDE Ändra behörighetskod: Kod 8 # 9 Ny kod # Telia Passage Samtalsbegränsare för utgående samtal Tillåta riktnummer: Kod 8 # 2 Riktnr # Tillåta riktnummer, men med tidsbegränsning: 8 Kod # 2 Riktnr

Läs mer

TELEFJÄRRSTYRT STRÖMBRYTAR SYSTEM

TELEFJÄRRSTYRT STRÖMBRYTAR SYSTEM SVENSKA TELEFJÄRRSTYRT STRÖMBRYTAR SYSTEM BRUKSANVISNING OND-9001A OND-9003 ALLMÄNT Det telefjärrstyrda strömbrytar systemet består av kontrollenheten OND-9001A samt om så önskas externa enheter OND-9003

Läs mer

CARE. Trygghetstelefon

CARE. Trygghetstelefon CARE Trygghetstelefon DORO CARE Bruksanvisning Gratulerar till din nya telefon! DORO CARE är en ny trygghetstelefon där extra höga krav har ställts på kvalitet och användarvänlighet. DORO CARE levereras

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning Trygghetstelefon Classic Bruksanvisning Allmänt Classic är liten, lätt och kan enkelt passas in i alla hemmiljöer. Den är högtalande och har mycket bra ljudkvalitet som ger klar och tydlig talkommunikation.

Läs mer

Snabbguide. Telia Axezz Bruksanvisning

Snabbguide. Telia Axezz Bruksanvisning Snabbguide Spela in svarsbesked Ställ svarsbesked-omkopplaren under luckan i önskat läge. Tryck ned BESKED. Tala när lampan blinkar. Släpp upp BESKED när du talat färdigt. Kontrollyssna svarsbesked Ställ

Läs mer

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING Carrie ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING INLEDNING Tack för att du valt Carrie telefonen. Vi hoppas att du skall ha mycket glädje av den. Läs igenom instruktionerna och skötselråd för att utnyttja

Läs mer

Installationsguide. för bredband och telefoni

Installationsguide. för bredband och telefoni Installationsguide för bredband och telefoni Den här installationsguiden hjälper dig att installera Boxers bredbandsmodem. Baksida Framsida STARTBOXENS INNEHÅLL Kontrollera att följande finns med i startboxen:

Läs mer

BIGmack. Användarvägledning. Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande

BIGmack. Användarvägledning. Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande Användarvägledning BIGmack Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Tel. 08-768 25 00 Fax. 08-792 49 49 Innehållsförteckning

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation. Översikt Framsida

Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation. Översikt Framsida Bruksanvisning Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation Översikt Framsida 1. AV/PÅ-knapp. Använd den här knappen för att starta och stänga

Läs mer

Doro Comfort 1010. Svenska

Doro Comfort 1010. Svenska Doro Comfort 1010 Svenska 1 2 3 4 5 6 11 10 9 8 7 1. Upp/Samtalslista 2. Vänster menyknapp/ok 3. Samtalsknapp 4. Ned/Återuppringning 5. Knapplås 6. Högtalare 7. Telefonbok 8. Återupptagningsknapp 9. Ljudlös

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Streckkodsläsare Röd/grön lampa (LED) Mikrofon 4st snabbmeddelande Inspelningsknapp Kontakt för säkerhetskopiering Volymkontroll Hörlurar/ Högtalare Kontakt för

Läs mer

Din manual DORO WEBTALK http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881130

Din manual DORO WEBTALK http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881130 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DORO WEBTALK. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång

Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång Överlägg och idé, www.ablenetinc.com 1 Att ladda och starta På Laddning Lampa för batteristatus Koppla in den medföljande

Läs mer

PhoneEasy 110. Svenska

PhoneEasy 110. Svenska PhoneEasy 110 Svenska 1 2 3 4 5 6 O a 1 3 ABC 2 DEF 4 GHI 5 MN O 7 8 W XY Z PQRS 7 L r JKL TUV 6 9 * 0 # Svenska 1. Telefonbok 2. Boost (ljudförstärkning) 3. Internsamtal 4. R-knapp 5. Linjeknapp/Högtalartelefon

Läs mer

SNABBGUIDE. Telia Sensa 10 Bruksanvisning. Ringa upp med predial. Repetition av senast slaget nummer. Lagra snabbval.

SNABBGUIDE. Telia Sensa 10 Bruksanvisning. Ringa upp med predial. Repetition av senast slaget nummer. Lagra snabbval. SNABBGUIDE Ringa upp med predial Slå numret, lyft luren,. Repetition av senast slaget nummer Lyft luren,. Lagra snabbval Lyft inte luren,, tfn.nr,, snabbvalsknapp ( ). Sända snabbval Vanligt: Lyft luren,

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Snabbmanual till ZOOM H1

Snabbmanual till ZOOM H1 Snabbmanual till ZOOM H1 Förberedelse Slå på/av Starta enheten och Stänga av är enkelt. 1. För att sätta På(ON) enheten skjuter du POWER nedåt i ca 1 sekund. 2. För att stänga av enheten skjuter du POWER

Läs mer

SNABBGUIDE. Telia Sensa Bruksanvisning. Ringa upp med predial. Repetition av senast slaget nummer. Lagra snabbval. Sända snabbval

SNABBGUIDE. Telia Sensa Bruksanvisning. Ringa upp med predial. Repetition av senast slaget nummer. Lagra snabbval. Sända snabbval SNABBGUIDE Ringa upp med predial Slå numret, lyft luren,. Repetition av senast slaget nummer Lyft luren,. Lagra snabbval Lyft inte luren,, tfn.nr,, snabbvalsknapp ( ). Sända snabbval Vanligt: Lyft luren,

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Bruksanvisning för Milestone 310

Bruksanvisning för Milestone 310 Bruksanvisning för Milestone 310 Vi gratulerar till köpet av detta elektroniska fickminne av mycket hög kvalitet, tillverkat av Bones GmbH i Schweiz. Milestone har en mycket hög ljudkvalitet, är enkel

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som

Läs mer

SA031 SmartDialer. Bruksanvisning

SA031 SmartDialer. Bruksanvisning SA031 SmartDialer Bruksanvisning 1 Inledning SA 031 fungerar som en förlängningssladd till telefonen men påverkar inte telefonens vanliga funktion eller andra sladdar. Den har en enkelzonsfunktion och

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger Nova

BRUKSANVISNING. Logger Nova BRUKSANVISNING Logger Nova Klyka tryck in klykan för att lägga på. OBS! Man måste placera lurenheten i basenheten då man avslutar samtal. Linjen bryts ej om man lägger lurenheten direkt på ett bord. Lagringsknapp

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Kortfattad bruksanvisning

Kortfattad bruksanvisning Kortfattad bruksanvisning Spela in svarsbesked 1 och 2 Tryck ned SVARSB. 1 resp 2 tills långt pip hörs. Släpp sedan upp. Tala. Gör kort tryck på SVARSB. 1 resp 2 när du talat färdigt. Kontrollyssna svarsbesked

Läs mer

Falck 6604 VaktFalk TeleLarm

Falck 6604 VaktFalk TeleLarm Bruksanvisning Falck 6604 VaktFalk TeleLarm Artikelnummer: 300 800 Innehållsförteckning Inledning... 3 Översikt över tillkopplingar och ingångar... 4 Introduktion i programmering av Vaktfalken... 5 Uppstart...

Läs mer

Gratulerar. Säkerhetsanvisningar

Gratulerar. Säkerhetsanvisningar Gratulerar Till din nya telefon. Vi hoppas att du skall ha stor glädje och nytta av den. För att rätt kunna använda telefonens funktioner ber vi dig läsa denna manual och spara den så att du kan ta fram

Läs mer

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440 Handhavande Precisionsvåg KERN-440 B&O vågar Box 30 523 21 Ulricehamn Tel 0321-401 70 www.vagar.com b.o.sweden@telia.com i Ulricehamn AB Uppackning Vid uppackning skall följande detaljer finnas i kartongen.

Läs mer

BRUKSANVISNING SmoothTalker

BRUKSANVISNING SmoothTalker BRUKSANVISNING SmoothTalker 1 Sätt i batteriet Ta bort skruven från undersidan av enhetens batterilock. Sätt i ett 9V-batteri och sätt sedan på batterilocket igen. Om du inte ska använda SmoothTalker under

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

Lathund Milestone 112 Ace Color

Lathund Milestone 112 Ace Color Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Lathund Milestone 112 Ace Color Knappbeskrivning 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant under högtalaren 3 Allmänt 3 Ladda batteriet 3 Knapplås på/av 3 Väcka/Slå

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger XL

BRUKSANVISNING. Logger XL BRUKSANVISNING 000426 Logger XL Logger XL OBS! Om mellanproppen sitter ensam (utan en telefon i "ryggen") i jacket, bryts alla efterliggande jack bort. Om den skall sitta utan en telefon inkopplad kan

Läs mer

CL100. Borrmall. Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator. INNEHÅLL Bildöversikt...2-3 Inledning...4

CL100. Borrmall. Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator. INNEHÅLL Bildöversikt...2-3 Inledning...4 CL100 Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator Art nr 273010 Återförsäljare Bruksanvisning Borrmall 80 mm Bo Edin AB är en världsledande innovatör och leverantör av högkvalitativa hörselprodukter.

Läs mer

Quanto. Den högtalande kombisvararen med VIP-signal. Kundtjänst privat tel Kundtjänst företag tel LZTA (1991)

Quanto. Den högtalande kombisvararen med VIP-signal. Kundtjänst privat tel Kundtjänst företag tel LZTA (1991) Quanto B R U K S A N V I S N I N G Den högtalande kombisvararen med VIP-signal Kundtjänst privat tel 90 200 Kundtjänst företag tel 90 400 LZTA 804 1039 (1991) 91 11 52 Ovansidan: Baksidan: Quanto DC 10V

Läs mer

Snabbstartguide CD181/CD186

Snabbstartguide CD181/CD186 Snabbstartguide CD181/CD186 Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som anges i tekniska data. Se till att produkten inte kommer i kontakt med vätska. Risk för explosion om batteriet

Läs mer

Doro PhoneEasy. 312cs

Doro PhoneEasy. 312cs Doro PhoneEasy 312cs 1 9 2 10 11 3 4 5 6 7 8 12 13 14 15 16 Svenska 1. Uttag för telefonsladd 2. Hake för luren 3. Knappsats 4. Uttag för sladd till luren 5. Volymkontroll för luren 6. R-knapp 7. Samtalsminne/

Läs mer

Touch Memo 1 PACKA UPP KOM IGÅNG Spela in ett meddelande till en etikett Lyssna på en inspelad etikett...

Touch Memo 1 PACKA UPP KOM IGÅNG Spela in ett meddelande till en etikett Lyssna på en inspelad etikett... 120131 Innehållsförteckning 1 PACKA UPP... 2 2 KOM IGÅNG... 3 2.1 Spela in ett meddelande till en etikett... 3 2.2 Lyssna på en inspelad etikett... 3 3 BESKRIVNING AV TOUCH MEMO... 4 3.1 Ovansidan... 4

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING Shake Awake väckarklocka. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING Shake Awake väckarklocka. funktionsverket Artikelnummer: 371010 BRUKSANVISNING Shake Awake väckarklocka funktionsverket Koppla in Shake Awake Börja med att koppla sladden från nätadaptern i jacket på baksidan. Koppla sedan in nätadaptern i ett

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

BRUKSANVISNING DBX-97

BRUKSANVISNING DBX-97 BRUKSANVISNING DBX-97 1 ALLMÄNNA FUNKTIONER 1.1 ALLMÄNT OM FÖRÄLDRAENHETEN: 1. Indikatorlampor: Tänds när ljudnivån är inställd. Tänds när ljud från babyrummet hörs 2. Strömindikator: Tänds när föräldraenheten

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Aastra 7187a analog telefon

Aastra 7187a analog telefon Aastra 7187a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefonboken 6 Telefoninställningar 7 Väggmontering

Läs mer

Telefon och telefonsvarare. Kombinerad telefonsvarare

Telefon och telefonsvarare. Kombinerad telefonsvarare Spela in svarsbesked Snabbguide Håll SPELA IN (under locket) nedtryckt. Invänta pip. Tala. Släpp upp SPELA IN. Kontrollyssna svarsbesked Kort tryck på SPELA IN (under locket). Svarsberedskap Använd omkopplaren

Läs mer

Snabbguide. Telia Maxi 10. Bruksanvisning. Ställa klockan Se sid 5. Viloläge. Du har bläddrat fram en påringning 16 LZTA 804 5013, 98-04

Snabbguide. Telia Maxi 10. Bruksanvisning. Ställa klockan Se sid 5. Viloläge. Du har bläddrat fram en påringning 16 LZTA 804 5013, 98-04 Snabbguide Ställa klockan Se sid 5. Viloläge Någon har ringt Antal nya (ej avlästa) påringningar Se den senaste påringningen Aktuellt datum och tid Du har bläddrat fram en påringning Påringningens löpnummer

Läs mer

Tekniska fakta. Telia Andi PLUS, revisionsläge R2 Terminaladapter för ISDN. Bruksanvisning

Tekniska fakta. Telia Andi PLUS, revisionsläge R2 Terminaladapter för ISDN. Bruksanvisning Tekniska fakta Terminaladapter för anslutning av analog teleutrustning (två linjer) till en nätterminal för EURO-ISDN-abonnemang. Möjlighet till nummerstyrning till de analoga linjerna. Stöder följande

Läs mer

Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual.

Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual. Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual. Översikt 1. Hörlursuttag 8. Högtalare 2. Handlovsrem 9. Minneskortplats, micro-sd 3. Uttag för extern mikrofon 10. Spela in / Paus 4. Intern mikrofon 11. Volym

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 SV 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet 6 Kontroller

Läs mer

Univox DLS-33TV. Slingförstärkare med kudde/soffslinga och AutoScart. Bruksanvisning. Univox DLS-33TV slingförstärkare. Soffslinga.

Univox DLS-33TV. Slingförstärkare med kudde/soffslinga och AutoScart. Bruksanvisning. Univox DLS-33TV slingförstärkare. Soffslinga. Univox DLS-33TV Slingförstärkare med kudde/soffslinga och AutoScart Bruksanvisning Univox DLS-33TV slingförstärkare Slingkudde Soffslinga Art nr Beskrivning 203340 Univox DLS-33TV, Slingförstärkare med

Läs mer

italk2 Instruktioner och förslag till användning av Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information

italk2 Instruktioner och förslag till användning av Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Instruktioner och förslag till användning av italk2 Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Tel. 08-768 25 00 Fax. 08-792 49 49 e-mail: info@rehabcenter.se Innehållsförteckning Innehåll

Läs mer

Dubbla mikrofoner. Sing-A-Long Stereo CD-spelare. Bruksanvisning

Dubbla mikrofoner. Sing-A-Long Stereo CD-spelare. Bruksanvisning Dubbla mikrofoner Sing-A-Long Stereo CD-spelare Bruksanvisning Dubbla mikrofoner Sing-A-Long Stereo CD-spelare POWER LED INDICATOR LED DISPLAY OPEN (CD COMPARTMENT DOOR OPEN) MICROPHONE MICROPHONE ON/OFF

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050 CLA40 Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll Bruksanvisning CLA40 Art nr 273050 1 Innehåll Inledning...3 Instruktion för montering på vägg...4 Bildöversikt...5 Bildöversikt...6 Sätta i batterier...7

Läs mer

BeoCom 2500 kan byggas ut med en fjärrkontrollmodul för styrning av volymen från de flesta audio och videosystemen från Bang & Olufsen.

BeoCom 2500 kan byggas ut med en fjärrkontrollmodul för styrning av volymen från de flesta audio och videosystemen från Bang & Olufsen. BeoCom 2500 är en användarvänlig telefon med många praktiska och tidsbesparande funktioner, som underlättar och gör telefonerandet till ett nöje. Den lätta och formriktiga telefonluren tillsammans med

Läs mer

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE TG8200NE_QG_(sw-sw).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 9:35 AM Snabbguide Rutinunderhåll L Rengör produkten med en mjuk och torr trasa. Produktens yta kan repas om du torkar eller gnuggar på den med en

Läs mer

MP-100. Bruksanvisning

MP-100. Bruksanvisning MP-100 Bruksanvisning INNEHÅLL Uppackning av Merit MP-100 --------------------------------------- 3 Batteriinstallation ------------------------------------------------------ 4 Nedladdning av musik ------------------------separat

Läs mer

Sonic Boom SB200ss. Digitalt väckarur med vibrator och akustiskt larm. Bruksanvisning. Sonic Boom SB200ss, art nr 353020

Sonic Boom SB200ss. Digitalt väckarur med vibrator och akustiskt larm. Bruksanvisning. Sonic Boom SB200ss, art nr 353020 Sonic Boom SB200ss Digitalt väckarur med vibrator och akustiskt larm Bruksanvisning Sonic Boom SB200ss, art nr 353020 1 Innehåll Översikt 3 Test av larm funktion 4 Inställning av väckningstid 4 Ställa

Läs mer

BRUKSANVISNING. PreView Plus

BRUKSANVISNING. PreView Plus BRUKSANVISNING PreView Plus Översikt 2 Översikt 1. Lurvolym Volymkontroll för luren. Påverkar ej mikrofonen (hur starkt andra parten hör dig). Endast styrkan på mottagningsljudet påverkas (hur starkt du

Läs mer