TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT"

Transkript

1 RAPPORT TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT

2 Uppdrag , Trafikutredning Näsby slott Titel på rapport: Trafikutredning Näsby slott Datum: Medverkande Beställare: Niam Konsult: Uppdragsansvarig: Tyréns AB Johanna Rahm Tyréns AB Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel: Säte: Stockholm Org.Nr:

3 Innehållsförteckning 1 Projektet Trafikalstring Resonemang kring trafikalstring Förslag på alstringstal Fördelning av biltrafiken vid in- och utfarter Gång- och cykeltrafik Kollektivtrafik Biltrafik Trafikmängder Kapacitet Gatusektioner Allén Lokalgator Parkeringsgator Gångfartsgata Parkering Cykelparkering Bilparkering bostäder Parkering verksamheter Trafiksäkerhet Framkomlighet för tung trafik (22)

4 1 Projektet Niam och Täby kommun arbetar tillsammans med planläggning av området vid Näsby slott. Planläggningen skapar möjlighet till utveckling av befintliga verksamheter, service, natur och park samt komplettering med nya bostäder. Den nya bebyggelsen består av flerbostadshus med 359 lägenheter, varav 120 seniorlägenheter istället för dagens kaserner samt 14 småhus, dels parhus, dels fristående villor. Därutöver planers ett vårdboende för ca 54 boende. Inom området finns idag Näsby slott som inrymmer hotell, restaurang och konferensanläggning samt förskola, idrottsverksamhet och andra mindre verksamheter. Huvuddelen av dessa verksamheter kommer att finnas kvar eller ersättas med andra typer av verksamheter/bostäder. 4(22)

5 2 Trafikalstring Alla bostäder och verksamheter i området kommer att alstra trafik i olika former: gång, cykel, kollektivtrafik och biltrafik. I denna rapport uppskattas endast den trafik som tillkommer från de nya bostäderna och verksamheterna. Trafikalstringen från de verksamheter som finns i området idag antas vara densamma även i framtiden. Förskolan planerar att utöka antalet platser men denna ökning förväntas inte resultera i ökat bilresande inom området då det ökade antalet barn på förskolan kan förväntas bo i området då bostäderna har byggts. Vid beräkningar av trafikalstringen har den nya exploateringen delats upp i två delar: - Flerbostadshus och småhus med utfart mot Djursholmsvägen (359 lägenheter, 14 småhus) - Vårdboendet med utfart mot Djursholmsvägen (4 500 kvm BTA antas ha 54 boende) 2.1 Resonemang kring trafikalstring Det finns flera trender i samhället som pekar på att behovet av att äga sin egen bil håller på att minska. Bland annat tar unga vuxna i Stockholm körkort allt senare. Denna utvecklingstrend har inte bara observerats i Stockholm utan även i t ex Tyskland och USA. Mer och mer handel sker på nätet, vilket minskar behovet av egen bil. Unga generationer är snabbare att anamma nya tekniska lösningar, vilket gör att trenden märks tydligast i denna grupp. Dessutom verkar det som att bilen har tappat sitt statusvärde och i de flesta större städer i Sverige minskar körsträckan per person. Cyklingen har ökat de senaste åren i Stockholm. I Stockholms stad har cyklisterna fördubblats på 15 år. Cykeln används till flera olika sorters resor och utbudet av lastcyklar och kärror har vuxit markant. Täby är en av Stockholmsregionens biltätaste kommuner, samtidigt som kapaciteten på vägnätet, framförallt söderut, är låg. Det goda kollektivtrafikläget, tillsammans med kapacitetsproblem på bilnätet, ger goda förutsättningar att öka kollektivåkandet i området. Den ökande cykeltrenden kan även förväntas påverka resandet i Täby. Om det finns god tillgång på parkeringsplatser och bilnätet har god kapacitet kommer bilanvändandet att bli högt. I samband med utredning av trafikplatser utmed E18 vid Täby galoppfält 2012 användes bilalstringstalet 5,3, vilket redan då ansågs vara högt. Då det kringliggande nätet saknar kapacitet för att ta emot alla dessa nyalstrade fordon, blir systemet självreglerande och folk hittar andra sätt att resa. Nedan visas en tabell på alstringstal som har använts vid beräkningar vid nyexploatering av bostäder i olika områden. Alstringstal bostäder (flerbostadshus) Sundbyberg centrum 4,5 Farsta 3 Årstafältet 1,2 Årstadal 2 Norra Djurgårdsstaden 1,8 Täby Galoppfält ,3 (har senare reviderats) 5(22)

6 2.2 Förslag på alstringstal Bostäder Flerbostadshus: 2,5 fordon/dygn Småhus: 4 fordon/dygn = > 953 fordon/dygn mot Djursholmsvägen Vårdboende 117 fordon dygn mot Djursholmsvägen Detta innebär 1070 fordon/dygn vid Djursholmsvägen. 6(22)

7 2.3 Fördelning av biltrafiken vid in- och utfarter Biltrafiken kommer troligen att fördela sig på de två utfarterna mot Djursholmsvägen relativt jämt. Den västra in- och utfarten kommer att användas av de bilister som har målpunkt söderut, t ex i Stockholm. Samtidigt kommer den östra in- och utfarten vara attraktivare för resor norrut och till stora delar av Täby. Den östra in- och utfarten kommer att få en lägre kapacitet under rusning pga den smala körbanan mellan grindstolparna vid allén. Det är samtidigt den närmaste vägen till Roslagsbanans hållplats som utgör en målpunkt. Det är troligt att de boende i området i huvudsak kommer att använda den västra in- och utfarten, medan den östra in- och utfarten i större utsträckning kommer att användas av besökare till verksamheterna. Att det inte är möjligt för två bilar att passera grindstolparna samtidigt kommer att ha en hastighetsdämpande effekt. Det kommer också att skapa en känsla av att en annan trafikmiljö råder innanför grindarna vilket är positivt med avseende på hastighetsefterlevnad. Det kan antas att 60% av biltrafiken kommer att använda den västra in- och utfarten medan 40% använder den östra. Detta ger att det passerar 642 fordon/dygn vid den västra in- och utfarten mot Djursholmsvägen och 428 fordon vid den östra. 7(22)

8 3 Gång- och cykeltrafik Gång- och cykeltrafik sker till stor del på gemensamma gång- och cykelvägar i området. Norr om Näsby slott ligger Djursholmsvägen och norr om denna ligger Roslagsbanan. För att passera järnvägsspåret finns tre passager under/över Roslagsbanan. Nedan visas hur det nya gång- och cykelnätet kopplas samman med bet befintliga nätet. 8(22)

9 Bilden nedan visar skolor och förskolor i området, fyrkanter representerar förskolor och cirklar grundskolor. Många skolor och förskolor ligger norr om Djursholmsvägen, vilket gör att många barn boende vid Näsby slott måste passera Djursholmsvägen. Källa: Täby kommun Det finns ett flertal övergångsställen på Djursholmsvägen som idag har väldigt låg standard och helt saknar hastighetsdämpande utformning. Dessa bör rustas upp så att hastigheten hålls nere och förses med cykelöverfarter så att det tydligt syns var angränsande cykelvägar ligger. I Täby kommuns cykelplan är strandpromenaden utmed Näsbyviken utpekad som en del i ett framtida rekreationsstråk hela vägen från Näsby park till Hägernäs. 9(22)

10 4 Kollektivtrafik Näsby Slott ligger strax söder om Roslagsbanans hållplats Näsby allé. Här går tåg mot Östra station i 20-minuterstrafik i högtrafik. Dessutom går bussar till bland annat Täby centrum på Djursholmsvägen norr om slottsområdet. Den största delen av bebyggelsen, med 239 lägenheter och 14 småhus ligger mindre än 300 meter från hållplatsen Näsby allé. Ytterligare 120 lägenheter samt ett vårdboende ligger inom 500 meter från stationen. 10(22)

11 5 Biltrafik Alla gator inom området kommer att vara av lokal karaktär där bilarna har låga hastigheter och på de flesta gator sker cykling i blandtrafik. Allén och lokalgatan vid Strandängarna kommer att ha en uppsamlande funktion då dessa har koppling till Djursholmsvägen. Det kommer inte att finnas någon bilkoppling mellan Näsby slott och Slottsvägen, utan all biltrafik kommer att gå ut mot Djursholmsvägen. Vissa gator kommer att utformas som gångfartsgator, dvs gator där alla trafikslag blandas och utformningen tydligt signalerar att det är på gåendes villkor. Vid utfarten från Allén finns ett par grindstolpar där det inte går att mötas två bilar. Den fria bredden mellan grindarna är 4,55 meter. Grindarna är ett byggnadsminne och det är oklart om det är möjligt att flytta den ena grindstolpen en meter för att möjliggöra att två bilar kan mötas. Då det största bilflödet bedöms gå väster ut förväntas de flesta bilister välja den västra utfarten från området då denna korsning har betydligt högre kapacitet. Avståndet mellan korsningen vid lokalgatan längs Strandängarna och korsningen med Djurholmsvägen är ca 80 meter. I de fall det blir kö på Allén söder om Djursholmsvägen är det troligt att de flesta bilister kommer att välja lokalgatan vid Strandängarna då kapaciteten vid den västra utfarten är större än vid korsningen Djursholmsvägen/Näsby allé. 5.1 Trafikmängder Nedan visas trafikmängder på Djursholmsvägen. Mätningarna är gjorda 2013 och visar vardagsdygnstrafik (VDT). 11(22)

12 Nedan visas hur trafikmängderna ser ut idag och hur dessa kommer att förändras med ny bebyggelse. Dessa beräkningar har utgått från en bebyggelse på 397 lägenheter och 33 småhus vilket är en större exploatering än den som idag planeras. Alltså kommer de framtida trafikmängderna vara något lägre än de som visas i bilden nedan. Trafikflöden i förmiddagens maxtimme idag. Källa WSP Trafikflöden förmiddagens maxtimme i framtiden. Källa WSP 12(22)

13 5.2 Kapacitet Enligt simuleringar av dagens trafik med den nya exploateringen vid Näsby slott (WSP) kommer det endast vid enstaka tillfällen (två gånger på tio dagar) bildas en så pass lång kö på Allén att kön sträcker sig förbi korsningen vid lokalgatan vid Strandängarna. Då detta inträffar är det troligt att bilisterna istället väljer den västra utfarten. Simuleringen visar också att det finns gott om kapacitet i nätet så en ökning av trafiken på Djursholmsvägen kommer inte att skapa några kapacitetsproblem. Vid den västra utfarten är kapaciteten högre och inga problem med köer uppstår. Bilden ovan visar medelfördröjning per fordon ut från Allén, dagens situation och framtidens med nya bostäder vid Näsby slott. Källa WSP. Bilden ovan visar medelfördröjning per fordon på hela vägnätet, dagens situation och framtidens med nya bostäder vid Näsby slott. Källa WSP. 13(22)

14 6 Gatusektioner Gatorna i området är tänkta att ha karaktären av lokalgator. Ingen genomfart mellan Djursholmsvägen och Slottsvägen är möjlig för biltrafik. Däremot kommer Allén att utgöra en gen gång- och cykelväg till Roslagsbanans hållplats även för boende utanför planområdet. 14(22)

15 6.1 Allén Allén utgör huvudstråket i området, här färdas gående, cyklister och bilister från den södra delen av planområdet norrut mot Djursholmsvägen och kollektivtrafikens hållplatser. Denna väg används även för resor till och från vårdboendet och slottet samt förskola, idrottsverksamhet och andra mindre verksamheter. Med anledning av det relativt stora flödet av gående och cyklister tillsammans med trädens placering i allén föreslås en separat gång- och cykelbana på östra sidan av allén norr om slottet. Förbi slottet föreslås en gemensam yta där, cyklister och bilar samsas om ytan. Denna yta utformas så att den signalerar låga hastigheter, samtidigt som den historiska karaktären bibehålls. Gående går på befintlig gångbana på östra sidan av gatan. Söder om slottet tar en separat gång- och cykelbana vid på den östra sidan av allén. Denna gång- och cykelväg upphör vid förskolan. Söder om förskolan sker gång- och cykeltrafik i allén tillsammans med biltrafik till trädgårdskafét i södra parken. Vid Djursholmsvägen finns två grindstolpar som begränsar framkomligheten då endast ett fordon i taget kan passera. Detta bidrar dock till att hålla hastigheterna nere och fungerar som en entré till området. Vid grindstolparna är det även trångt för cyklister att ta sig igenom därför kommer dessa att behöva cykla i blandtrafik genom grindarna. 15(22)

16 6.2 Lokalgator På lokalgatorna sker cykling i blandtrafik med kantstensparkering och separat gångbana. Lokalgatan vid Strandängarna har endast bebyggelse utmed ena sidan av gatan och park på andra sidan. Lokalgatan i södra parken har huvuddelen av bebyggelsen på ena sidan av gatan med förskola och vårdboende på den andra. 6.3 Parkeringsgator Parkeringsgatan utmed Djursholmsvägen planeras att bli enkelriktad västerut. Det gäller även den infartsparkering som utgör den östra delen av gatan. De bilister som använder infartsparkeringen kör ut på Djursholmsvägen innan kvartersgatan börjar, som utgör parkeringsgata för de boende. Parkeringsgatan norr om slottet utgör framför allt besöksparkering till de verksamheter som äger rum i slottet, restaurang- och konferensverksamhet. 16(22)

17 6.4 Gångfartsgata Gångfartsgatorna är endast till för de som bor längs gatan, det finns inget behov för någon med annan målpunkt att passera på gatan. Här går, cyklar och leker man på körbanan och bilisternas hastighet anpassas efter dessa villkor. Under förutsättning att det finns förgårdsmark framför husen där det inte finns förråd, plank etc som är siktskymmande kan gatans bredd hållas nere på 5 meter. För att tydligare visa att denna typ av gata har en annan karaktär än övriga gator, kan gatan t ex möbleras eller utformas med annan typ av beläggning. Med parkering utmed gatan blir bredden 7 meter. 17(22)

18 7 Parkering 7.1 Cykelparkering Parkeringsnormen för cykel i flerbostadshus är platser per 1000 kvm BTA. En lägenhet kan antas ha en BTA på 100 kvm, vilket gör att det ska finnas 2-3 cykelparkeringsplatser per lägenhet, varav 60-70% i cykelrum. Detta ger cykelparkeringsplatser för de 354 lägenheterna. För småhus saknas parkeringsnorm för cykel. 7.2 Bilparkering bostäder Näsby slott ligger på gränsen mellan zon B och C i Täby kommuns parkeringsstrategi. Parkeringsnorm Bil Antal bostäder P-norm zon B (Platser/bostad*) P-norm zon C Flerbostadshus 354 0,9 1, Småhus m p på egen tomt *en lägenhet uppskattas till 100 kvm BTA Antalet planerade parkeringsplatser är lika många som antalet bostäder. Antal parkeringsplatser 18(22)

19 7.3 Parkering verksamheter Nedan visas planerade parkeringsplatser för framtida verksamheter. All parkering är markparkering förutom öster om Slottshallen. Där kommer ett parkeringsdäck att byggas med plats för 86 bilar. Utöver dessa kommer ca 15 platser att anläggas som kantstensparkering i Allén för besökare till bollplanen och som besöksparkering. I tabellen nedan visas behovet av parkeringsplatser för verksamheter. Verksamhet Byggnad LOA (kvm) Kommunens p- norm (antal p- platser/1000 kvm BTA) Antal p- platser Friskis & Svettis Slottshallen Fotbollsplaner/besöksparkering Hotell Slottet Mässen Restaurang och konferens Slottet 18(restaurang) Festlokal Stallet Förskola Mässen Lokal/kontor Mässen Kontor Mässen Vårdboende * Totalt 120 *Baseras på p-tal 1,8 p-platser/1000 kvm BTA, vilket baseras på erfarenhet från andra vårdboenden. Angöring till förskolan kommer att ske på den parkeringsplats som ligger mittemot förskolan som även kommer att användas son personalparkering och gästparkering till festlokalen. Cykelparkering bör finnas vid förskolan. Den infartsparkering som finns strax väster om grindstolparna kommer att finnas kvar och likt idag kommer infart ske vid korsningen Djursholmsvägen/Näsby allé och utfart mot Djursholmsvägen. Denna utfart förväntas inte skapa några problem på Djursholmsvägen då bilarna förväntas spridas ut på eftermiddagen och kvällen. Se parkeringsplanen på sid 21 för att se var parkeringar för boende och verksamheter är placerade. Förskolan har fått 8 parkeringsplatser för att väl tillgodose behovet av platser vid hämtning och lämning. 19(22)

20 Bilden visar var olika målpunkter och verksamheter är placerade inom området. 20(22)

21 Bilden ovan visar var de olika verksamheternas parkering kommer att ligga. De olika byggnaderna och deras respektive parkeringsplatser illustreras med samma färg. Antalet parkeringsplatser överensstämmer med eller överstiger de ovan föreslagna parkeringstalen. 21(22)

22 8 Trafiksäkerhet Den absolut viktigaste faktorn för en trafiksäker miljö är att hastigheterna hålls låga. Området är tänkt att utformas med smala gator, vilket bidrar till att hålla hastigheterna nere. Hastighetsgränsen 30 km/tim gäller på lokalgator inom området, medan hastigheterna på gångfartsgatorna ska anpassas till gångfart. Det är framförallt utanför området som olika trafiksäkerhetsåtgärder kommer att behövas då nya trafikströmmar tillkommer. Med ökande antal gående och cyklister som rör sig längsmed och över Djursholmsvägen ökar behovet av dels utrymme, dels säkrade passager. Gång- och cykelbanorna utmed Djursholmsvägen är smala och på vissa sträckor saknas det helt möjlighet att vistas på bägge sidor av gatan. Dessutom är övergångsställen och cykelöverfarter få och av bristande kvalitet. Då de flesta målpunker för gående och cyklister ligger norr om Djursholmsvägen är det viktigt att passagerna hastighetssäkras. För att sänka hastigheterna på Djursholmsvägen vid Näsby slott bör vägen smalnas av. Detta kan göras genom att skapa en mittrefug. Detta kan göras t ex genom målning eller med gatsten. För att hastighetssäkra övergångsställena i korsningen bör dessa höjas upp. Då det går buss på Näsby allé och på Djursholmsvägen föreslås att dessa övergångsställen utformas med vägkudde eller platågupp. Vid den östra infarten från Djursholmsvägen utgör de befintliga grindstolparna en naturlig entré till området. Avståndet mellan grindstolparna tillåter inte att två bilar kan passera samtidigt vilket får en hastighetsdämpande effekt. Huruvida stolparna kan flyttas så att två bilar kan mötas är under utredning. De svarta grindarna som står öppna kan vara svåra att upptäcka i mörker och skulle behöva markeras ut. Dessutom kommer cyklister behöva passera grindstolparna i blandtrafik då det är för trångt för dem att passera vid vaktstugan. Även vid den västra infarten är det viktigt att utformningen tydligt visar att låga hastigheter gäller i området. Övergångsstället över Djursholmsvägen bör hastighetssäkras och då denna sträcka av Djursholmsvägen inte trafikeras av buss föreslås att övergångsstället höjs upp. 9 Framkomlighet för tung trafik Lokalgatorna bör dimensioneras för 12 meter långa lastbilar (LBn), då det kan finnas behov för större leveranser till vårdboendet, förskola och andra verksamheter. Gångfartsgatorna bör dimensioneras för en mindre typ av lastbil (Los, längd 9,4 m) som bl a motsvarar sopbilar. Vändzoner för sopbilar ska utformas så att inga backningsrörelser behövs. Förskolan får idag en leverans per vecka. Denna lastbil kan stanna på ytan utanför förskolan och varorna kan sedan rullas en kort sträcka över förskolans gård för att nå köket. Detsamma gäller för sophämtning från förskolan. Leveranser till trädgårdskafét sker via Allén där det finns en öppningsbar bom som trädgårdskafét får tillgång till. För att undvika vändzoner på parkeringsgatan i södra parken respektive gångfartsgatan i södra parken föreslås att dessa gator binds ihop via Carl Robert Lamms väg. Detta för att sophämtnings- och vinterväghållningsfordon ska kunna köra runt. För de boende utmed gatan finns ingen anledning att använda denna väg då det är en omväg. Carl Robert Lamms väg är idag ca 2,5 meter bred på denna sträcka och behöver breddas. Denna sträcka delas upp i en körbana och en gång- och cykelbana som separeras från varandra. 22(22)

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdrag 266127, Trafikutredning Vandenbergh 9 Titel på rapport: Titel Status: Datum: 2016-01-15 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Niam AB Gustav Thörnqvist Konsult: Uppdragsansvarig: Tyréns AB Johanna

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132 Förvaltningen för Teknik Utges av September 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 9 2.3

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-05-15 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(8) 1 BAKGRUND

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING RAPPORT MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING 2018-07-13 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Maglehill Höör - Trafikutredning Status: Datum: 2018-07-13 MEDVERKANDE

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik 03, Uppdaterat 2014-09-30 Dp Hus 13, Nacka strand Trafik Augustendalsvägen Hus 13 ligger på norra sidan av Augustendalsvägen, i början av backen ner mot kajen i Nacka strand. Körbanan är ca 5,5-6 m bred

Läs mer

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND SVARTVIKS STRAND Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I detta PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt det nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna

Läs mer

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala 2017-08-25 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2017-002462, 2017-08-25 Uppdrag: PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala Uppdragsnummer: 1546 Status: Samrådshandling

Läs mer

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15 PM TRAFIK HUS 15 2014-06-03, Uppdaterat 2014-09-25 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt

Läs mer

PARKERINGSINVENTERING SLOTTSHALLEN NÄSBY SLOTT

PARKERINGSINVENTERING SLOTTSHALLEN NÄSBY SLOTT PM PARKERINGSINVENTERING SLOTTSHALLEN NÄSBY SLOTT 1 SAMMANFATTNING I Slottshallen vid Näsby slott driver idag Friskis & Svettis en motionsanläggning. Vid ny exploatering kommer dagens parkeringsytor att

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS PM TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS 2016-06-07 1 BAKGRUND I Sätofta, Höör, planeras för en ny förskola intill befintliga Sätoftaskolan. Förskolan kommer bestå av 8 avdelningar med 20 barn i varje avdelning

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN TRAFIK-PM TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN RAPPORT 2016-01-18 Uppdrag 267022, Trafikutredning Norges hus Titel på rapport: Trafikutredning Norges hus, Hasseludden Status: Rapport Datum: 2016-01-18

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen -14 Detaljplan Segerdal 1 (14) S w e co Vasagatan 12 SE-722 15 Västerås, Sverige Telefon Fax www.sweco.se Sweco Society AB RegNo: 556949-1698 Styrelsens säte: Stockholm En del av Sweco-koncernen Patrik

Läs mer

TRAFIK-PM ODENSLUNDA SKOLA

TRAFIK-PM ODENSLUNDA SKOLA TRAFIK-PM ODENSLUNDA SKOLA KONCEPT 2013-05-27 Uppdrag: 249704 Titel på rapport: Trafik- PM Odenslunda skola Status: Koncept Datum: 2013-05-27 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Upplands Väsby kommun

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis Kv. Päronet 2 Kompletterande handling - Trafik Utredare Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis 2016-01-13 Innehåll Kompletterande trafikutredning Kv. Päronet 2... 3 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Kompletterande

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2018-03-16 UPPDRAG 276804, Vårdboende Hasseludden Titel på rapport: Trafikutredning vårdboende Hasseludden Status: Datum: 2018-03-16 MEDVERKANDE

Läs mer

Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26

Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26 Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26 Trafik- och konsekvensbeskrivning Inledning Denna beskrivning av trafiken och dess konsekvenser ingår i arbetet med planprogram för kvarteren. Därav formas

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING PM ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING SAMRÅDSHANDLING 201 7-05 - 30 UPPDRAG 274821, Årstaberg trafikutredning Titel på rapport: Årstaberg 1 trafikutredning Status: Datum : 201 7-05 - 30 MEDVERKANDE Beställare

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

Nyborgsvägen, Stenungsund

Nyborgsvägen, Stenungsund Stenungsund Nyborgsvägen, Stenungsund Trafikutredning 2015-12-16 ÅF Infrastructure AB/Trafikutredning ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46

Läs mer

NORRA FISKSÄTRA TRAFIKUTREDNING

NORRA FISKSÄTRA TRAFIKUTREDNING TRAFIK-PM NORRA FISKSÄTRA TRAFIKUTREDNING 2017-11-14 UPPDRAG 271633, Fisksätra Titel på PM: Fisksätra trafikutredning Status: Datum: 2017-11-14 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson: Stena Fastigheter

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag PM 2016-11-25 Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen Arbetsmaterial PM Medverkande: Beställare:

Läs mer

PM Trafikutredning McDonald s

PM Trafikutredning McDonald s PM Trafikutredning McDonald s Utformning av in- och utfart SLUTVERSION 2015-03-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 In- och utfart till McDonald s... 4 2.1

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik 03 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt en förskola på 4 avdelningar. Fabrikörvägen

Läs mer

Myrsjö trafikutredning

Myrsjö trafikutredning Nacka Kommun Stockholm 2018-05-09 Datum 2018-05-09 Uppdragsnummer 1320031249 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Sandra Sasu Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING PM LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING 2016-12-02 1 UTGÅNGSPUNKTER På gamla Läkeroltomten i Gävle planeras det att byggas bostäder, kontor, förskola och annan typ av service. Tillsammans med fastigheten på

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING PM TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING 2017-06-02 Tyréns Norrköping Susanna Davidsson Anneli Bellinger GRANSKNING 2017-06-02 1 UPPDRAG Tyréns har på uppdrag av och i dialog med Norrköpings kommun, utrett möjlig

Läs mer

Oxelbergen Kungsleden

Oxelbergen Kungsleden Strategisk Arkitektur Oxelbergen Kungsleden Fördjupad studie - Bef. & tillk. BTA, parkeringslösning samt barnperspektiv 5 6 Fördjupad studie 56 Illustrationsplan Strategisk Arkitektur 6 8 5 MM 6 8 MM SKALA

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Trafikutredning Hövik 3.23 m.fl, Tjörns kommun Trafikanalys och utformningsförslag

Trafikutredning Hövik 3.23 m.fl, Tjörns kommun Trafikanalys och utformningsförslag Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström/Daniel Rutgersson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Johan Hultman Stefan Krii

Läs mer

Trafikutredning Götetorp

Trafikutredning Götetorp Hammarö Kommun Malmö 2018 04-03 Datum 2018-04-03 Uppdragsnummer 1320032742 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare André Kingstedt Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö

Läs mer

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Dnr Sida 1 (5) 2016-09-16 Handläggare Lotten Svedberg 08-508 262 15 Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Kontoret föreslår att arbeta med ett antal typåtgärder längs sträckorna för att få bättre hastighetsefterlevnad

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (7) Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Johan Örn, 016-710 54 79 Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken I samband med exploatering öst om

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

F a g e r s j ö v ä g e n PM Trafik

F a g e r s j ö v ä g e n PM Trafik 1(18) F a g e r s j ö v ä g e n PM Trafik 2014-11-28 2(18) Beställare Jenny Sandvall Exploateringskontoret Stockholms stad Uppdragsledare Patrik Lundqvist Structor Mark Stockholm AB Utredare Karin Måhlstedt

Läs mer

F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k

F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k 1(13) F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k 2016-07-11 2(13) Beställare Henrik Löfvenborg NCC Sverige AB Uppdragsledare Sabine Saracco Structor Mark Stockholm AB Granskare Ellen Fredholm

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Trafikutredning för området Uttran-Lindhov 2007. Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering

Trafikutredning för området Uttran-Lindhov 2007. Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering november 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 INLEDNING 4 Uppdrag 4 Definitioner 4 BAKGRUND OCH FÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

Hjortsberg 3:32 RAPPORT. Trafikutredning för detaljplan

Hjortsberg 3:32 RAPPORT. Trafikutredning för detaljplan RAPPORT Trafikutredning för detaljplan Hjortsberg 3:32 ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM UPPDRAGSNUMMER 12600906 DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL - TRAFIK SWECO SOCIETY MATILDA DAHLQVIST DAVID EDMAN 2 (14) Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 4 2 Parkering 5 2.1 Parkeringsberäkning 5

Läs mer

Iterio AB Östgötagatan Stockholm

Iterio AB Östgötagatan Stockholm Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Söderhöjden PM Trafik Uppdragsnummer: 4588 Författare: Sofia Stolt, Pär Båge Datum: 12 april 2018 Historik Rev Datum

Läs mer

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg.

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Sanna Tegnér Trafikplanering 08-508 264 27 sanna.tegner@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2009-04-14 Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Förslag till

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING RAPPORT KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING 2015-05-08 Uppdrag 262340, Kv Gäddan Titel på rapport: Kv Gäddan i Perstorp Trafiktutredning Status: Slutrapport Datum: 2015-05-08 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

Fördjupad utredning gällande trafikutformning

Fördjupad utredning gällande trafikutformning 2015-11-13 Fördjupad utredning gällande trafikutformning Trafikytorna kring skoltomten har studerats ur ett trafikperspektiv med utgångspunkt i det liggande förslaget till plankarta och Swecos tidigare

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Sida 1 (9) 2018-01-01 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180910 Datum 2018-09-10 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FÖR VÄG 176 - UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2011-02-21 UNITED BY OUR DIFFERENCE ARBETSGRUPP Konsult WSP Samhällsbyggnad Bo Lindelöf Ida Lennartsson uppdragsansvarig/trafik layout Beställare

Läs mer