DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM"

Transkript

1 UPPDRAGSNUMMER DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL - TRAFIK SWECO SOCIETY MATILDA DAHLQVIST DAVID EDMAN

2 2 (14)

3 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 4 2 Parkering Parkeringsberäkning Samnyttjande av parkering Placering av parkeringsplatser Alternativ utan samnyttjande Alternativ med samnyttjande 9 3 Trafikalstring 10 4 Bullerbedömning 11 5 Körspår 12 6 Trafikförslag till detaljplanen 13 BILAGA 1 PARKERINGSBEHOV BILAGA 2 TRAFIKALSTRING

4 1 Förutsättningar Den befintliga Anneroskolan ska rivas och planläggs nu för nya bostäder. Området föreslås innehålla 42 enbostadshus, varav 4 villor och 38 radhuskedjehus. För radhus/kedjehus bedöms en parkeringsplats per bostads kunna hanteras inom den egna fastigheten och resterande behöver därmed hanteras inom gemensam parkeringsanläggning. Den befintliga förskolan kommer att finnas kvar och viss del av den nya detaljplanen innebär en utökning av förskoleområdet. I och med planläggningen för bostäder försvinner befintliga parkeringsplatser som servar behovet för förskolan idag. Behovet kommer därmed framöver att behöva hanteras inom förskolefastigheten. Förskolan är idag cirka 1800 m 2 och rymmer åtta avdelningar á tre till fyra arbetsplatser. Figur 1. Förslag till ny detaljplan för Stanstorp 1:177 m.fl.

5 2 Parkering 2.1 Parkeringsberäkning Utifrån Staffanstorps kommuns parkeringsnorm (2016) beräknas parkeringsbehovet för de tillkommande bostäderna bli 70 bilplatser. Denna beräkning baseras på uppgifter i tabellen nedan som anger 2,0 platser för villor och 1,7 platser per radhus. Parkeringsbehovet (totalt tio platser) för villor förutsätts lösas på kvartersmark. För de 38 radhusen/kedjehusen är bedömningen att det ryms en bilplats på den egna tomten och att resterande platser behöver finnas på en gemensam parkeringsyta. Utifrån detta resonemang används ett parkeringstal för boendeplatser för dessa bostäder på 1,7 bpl/bostad, vilket är genomsnittet för parkeringstalen för parkering på den egna tomten respektive samlad parkeringslösning. För radhusen blir behovet av parkering 65 platser, varav 38 kan anordnas inom de egna fastigheterna. I illustrationsplanen finns ett par områden för parkering markerade. Totalt finns 48 parkeringsplatser i samlade parkeringsytor inom det planerade området, vilka täcker upp det behov av parkeringsplatser som inte ryms i anslutning till bostäderna, vilka uppgår till 27 stycken. Det finns därmed 17 platser till godo. Utöver bostadsparkering finns ett behov av fyra parkeringsplatser för besökare totalt för hela bostadsområdet. Det totala behovet i samlade parkeringsytor i det tillkommande bostadsområdet är alltså 31 bilplatser. För Annero förskola görs beräkningar utifrån en total BTA om 1800 m 2. Detta ger ett behov på elva bilplatser för förskolans personal och elva platser för besökare, totalt 22 bilplatser. Vid en eventuell utbyggnad av förskolan med 50 % blir behovet 16 platser vardera för personal och besökare, totalt 32 bilplatser. Yta Enhet Norm Bilplatsbehov kvm BTA lgh bpl/enhet Ant bpl Totalt Bostäder Boende villor 4 2,0 8 Boende radhus 38 1,7 65 Besökare 0,1 4 Förskola (utbyggd) Annero Förskola personal 6,0 16 Annero Förskola besökare 6,

6 2.2 Samnyttjande av parkering I Staffanstorps kommuns parkeringsnorm finns ingen beläggningstabell för samnyttjande. Därför har parkeringsnormerna för Kävlinge och Malmö studerats. För den aktuella platsen används beläggningen som redovisas nedan. Beläggning i % Bostäder Förskola Vardag Fredag Lördag Natt Samnyttjande kan endast tillämpas för områden med blandad användning, till exempel bostäder och förskola. I detta fall är det lämpligt med samnyttjande för de bostadsparkeringar som inte ryms inom kvartersmark för respektive radhus (27 platser), besöksparkering för alla bostäder (fyra platser) samt personal (16 platser) och besök för förskolan (16 platser). Resultatet av samnyttjandet kan utläsas ur tabellen nedan. Bilplatsbehov Bostäder Förskola Summa Diff Vardag Fredag Lördag Natt Genom samnyttjande av parkeringsplatser för delar av bostadsparkeringen samt besöksparkering och parkering för förskolan kan det sammanlagda behovet av parkering för hela område minskas med 13 platser, vilket ger ett behov av 50 parkeringsplatser i en samlad parkeringsyta för besökare, boende samt förskola. I detta fall blir vardagar det dimensionerande tillfället. 2.3 Placering av parkeringsplatser Alternativ utan samnyttjande Föreslagen placering för parkering till bostäderna bedöms fungera och kunna rymmas inom planområdet enligt skiss nedan. För att kunna uppfylla det bedömda behovet av parkeringsplatser i detta scenario behövs elva platser ytterligare. Dessa bör eventuellt kunna placeras inom det grå området i anslutning till grönytan öster om bebyggelsen. Se figur nedan.

7 Figur 2. Placering av parkering för bostäderna, totalt 27 platser. När det gäller parkering för förskolans personal (cirka 16 platser) finns det idag parkeringsytor längs Ryttarevägen avsedda för besökare till bostäderna i området, totalt cirka 30 parkeringsplatser. Det finns idag 65 bostäder i området och utifrån parkeringsnormen skulle dessa ha ett behov av cirka sju parkeringsplatser för besökare, vilket betyder att det skulle finnas 23 platser tillgängliga för personal, vilket enligt parkeringsnormen bör vara tillräckligt. För besökare till förskolan ska det enligt parkeringsnormen finnas elva platser för besök för den nuvarande förskolan. Vid en eventuell utökning med 50 % är behovet cirka 16 platser. Utrymme för dessa finns inom utökningen av förskolans område i den nya detaljplanen norr om förskolebyggnaden, se skiss nedan.

8 16 platser Figur 3. Föreslagen placering av platser för besökare (främst hämtning och lämning). Platser för personal placeras längre norrut i området. Ovanstående parkeringsförslag förutsätter att parkering för personalen kan lösas genom samnyttjande av befintliga besöksparkeringar längs Ryttarevägen. Skulle detta inte vara möjligt behöver även parkering för personalen kunna ordnas inom skolfastigheten. En alternativ lösning för parkering redovisas i skissen nedan. I detta fall bör parkering för hämtning och lämning anläggas närmst entréerna.

9 Figur 4. Alternativ lösning för parkering om platser för personal inte kan lösas på annan plats Alternativ med samnyttjande För att kunna hitta en lösning för att minimera behovet av parkeringsplatser krävs att man ser över ytorna i området och kan skapa en gemensam yta för ytterligare 32 parkeringsplatser. Dessa kan med fördel anläggas i närheten av den befintliga ytan för parkering till förskolan. Detta innebär eventuellt att antalet villor norr om gatan behöver ses över, alternativt omfördelas på något sätt. Ett längre gångavstånd för boende samt besökare till de boende kan riskera att medföra oönskad parkering i gatorna i området. Man bör därför eventuellt överväga någon form av reglering för att motverka detta.

10 3 Trafikalstring För att bedöma trafikalstringen för den tillkommande bostadsbebyggelsen används statistik från Resvaneundersökning Skåne 2013 samt Statistiska centralbyråns statistik över antal boende per hushåll för olika bostadstyper. Utifrån statistiken gällande färdmedelsfördelning, antal resor per person och dygn samt antal boende per bostad bedöms trafiktillskottet för den planerade bebyggelsen bli cirka 180 fordon per dygn. För besöks- och nyttotrafik görs ett påslag på 10% av bostadstrafiken. En eventuell utökning av förskolan med ytterligare fyra avdelningar kan vara aktuell. Detta skulle i så fall innebära ytterligare 275 fordon per dygn. TRAFIKALSTRING Befintlig Tillkommande Framtida trafik Bostäder Förskola Total trafik För den befintliga trafiken till bostäder och förskola i området finns inga trafikmätningar tillgängliga och därmed bedöms den framtida trafiken utifrån samma statistik öka från 900 fordon till drygt 1300 fordon per dygn. Eftersom siffran gäller den totala trafikalstringen i området så gäller siffran för Ryttarevägen, söder om Gullåkravägen.

11 4 Bullerbedömning En allmänt vedertagen tumregel för buller är att en fördubbling av trafiken ger ett bullertillskott på cirka 3 dba. I det aktuella fallet i Annero bedöms trafiken öka med 10-15% till följd av de nya bostäderna, vilket inte bedöms ge någon större störningspåverkan för de boende i området. Den totala trafikmängden på Ryttarevägen är relativt hög för en bostadsgata. För att undersöka befintlig störningsnivå kan bullerberäkningar vara att föredra, men den aktuella detaljplanen bedöms inte föranleda något behov av ytterligare utredning. Eftersom bostäderna dessutom ersätter befintlig skola bedöms trafikmängderna snarare minska utifrån dagens situation, vilket förbättrar bullersituationen i området. Vid en potentiell utökning av förskolan bedöms trafiken tillsammans med tillkommande bostadstrafik öka med cirka 50%. Bullerberäkningar har gjorts bed programmet Buller Väg för Ryttarevägen, dels med befintlig trafik 900 f/d, dels med ett framtida trafikflöde på 1350 f/d. Beräkningarna har gjorts för fastigheten närmast Gullåkravägen. Med befintlig trafikmängd 900 f/d är den totala bullernivån 59 dba i ekvivalentnivå för den mest bullerstörda fastigheten. Maxnivån är 71 dba. Om endast bullertillskottet från Ryttarevägen beräknas så är ekvivalentnivån 51 dba och maxnivån densamma, 71 dba. Bullertillskott från Ryttarevägen (dba) Total bullernivå (dba) Ekvivalentnivå Maxnivå Med en framtida trafikmängd på 1350 f/d är den totala bullernivån även 59 dba i ekvivalentnivå för den mest bullerstörda fastigheten. Maxnivån är 72 dba. Om endast bullertillskottet från Ryttarevägen beräknas så är ekvivalentnivån 53 dba. Bullertillskott från Ryttarevägen (dba) Total bullernivå (dba) Ekvivalentnivå Maxnivå Bullerberäkningarna visar på att bullernivåerna på den mest bullerstörda fastigheten på Ryttarevägen inte överskrider gällande riktvärden på dba vad gäller ekvivalentnivåer. För maxnivån gäller ett riktvärde på 70 db. Detta riktvärde gäller dock med reservationen att det bedöms som ok om minst häften av bostadsrummen är vända mot en sida där 70 dba inte överskrids med mer än 10 dba fem gånger per timmer mellan och För bostadsgator som Ryttarevägen bedöms störningarna inte vara så frekventa att detta uppfylls.

12 5 Körspår Körspår för sopbil har kontrollerats vid alla korsningspunkter i det nya bostadsområdet. Korsningarna i nordväst samt i sydöst kan behöva justeras för att sopbilen ska ha möjlighet att svänga. Eventuellt kan någon av bostadstomterna behöva minskas något för att detta ska vara möjligt i nordväst. Dessa båda platser är inringade nedan. Figur 5. Körspårsanalys för sopbil med kritiska korsningar inringade.

13 6 Trafikförslag till detaljplanen För att skapa goda förutsättningar att gå och cykla till och från det planerade området bör man knyta an till befintliga gång- och cykelvägar i närområdet. Det finns också ett behov av att kunna ta sig till och från förskolan till fots eller med cykel och att man som gående och cyklande inte behöver blandas med den trafik som hämtar och lämnar. I figur 6 nedan redovisas hur gående och cyklande kan ledas bakom parkeringsplatserna för hämtning och lämning. Gatan som sådan kräver inte cykelbanor utan detta ska ses som del i förskoletomtens trafiklösning. För att lösningen ska fungera väl är det viktigt att parkerande bilar inte kan köra in över gång- och cykelbanan. Figur 6. Gång- och cykelbanor som leder gående och cyklande bakom parkerande bilar.

14 I de östra delarna av det nya bostadsområdet ansluter befintliga cykelstråk såväl norrut som söderut. Att koppla samman dessa stråk via den nya etableringen är ett naturligt steg för att skapa ett sammanhängande gång- och cykelnät i området med kopplingar mot bland annat centrala Staffanstorp. Vid detaljprojekteringen är det framför allt viktigt att säkerställa tillräcklig standard på gång- och cykelbanorna i form av bland annat radier och breddmått. Figur 7. Föreslagna kopplingar för gång- och cykeltrafiken som ansluter till de planerade lokalgatorna.

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola 2018-07-03 2018-07-03 Mobilitets- och parkeringsutredning framtagen av SBK i arbetet med detaljplan för 1174/15 Rosendalsgatans förskola

Läs mer

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS PM TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS 2016-06-07 1 BAKGRUND I Sätofta, Höör, planeras för en ny förskola intill befintliga Sätoftaskolan. Förskolan kommer bestå av 8 avdelningar med 20 barn i varje avdelning

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne PM Parkering och buller Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne Juni 2015 KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 117 651 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 54 13 20 00 Fax:

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180910 Datum 2018-09-10 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180312 Datum 2018-03-12 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

Parkeringsnorm för Lomma kommun

Parkeringsnorm för Lomma kommun Bilaga 1. Parkeringsnorm för Sammanfattning Parkeringsnormerna i detta dokument är vägledande och anger minimikrav för vilken parkeringsnorm som ska användas för bland annat boende och arbetsplatser i.

Läs mer

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar...

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar... Innehåll BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1 Sida Sammanfattning...1 Bakgrund...1 Trafikförutsättningar...2 Metod...3 Planförslaget 3 Avgränsningar...3 Beräkningsresultat...4

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

Parkeringsnorm för Älmhult centrum 2011-09-13. Uppdragsnr: 10149398 1 (12) Uppdragsansvarig: Bo Lindelöf

Parkeringsnorm för Älmhult centrum 2011-09-13. Uppdragsnr: 10149398 1 (12) Uppdragsansvarig: Bo Lindelöf Uppdragsnr: 10149398 1 (12) Parkeringsnorm för Älmhult centrum 2011-09-13 Uppdragsansvarig: Bo Lindelöf WSP Samhällsbyggnad Box 13033 402 51 Göteborg Besök: Rullagergatan 4 Tel: +46 31 727 25 00 Fax: +46

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Gällivare kommun Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Malmö 2017-02-22 Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Datum 2017-02-22 Uppdragsnummer 1320022609 Utgåva/Status 1.0 Frida Svedin Catrin

Läs mer

REKOMMENDERADE PARKERINGSTAL I NACKA KOMMUN

REKOMMENDERADE PARKERINGSTAL I NACKA KOMMUN REKOMMENDERADE PARKERINGSTAL I NACKA KOMMUN Nacka / 2015-01-16 Innehållsförteckning 1 Parkeringspolicy för Nacka.3 2 Rekommendation av Parkeringstal vid ny- och ombyggnad i Nacka.4 3 Vem beslutar vad om

Läs mer

Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01

Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01 Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01 Bilparkering Parkering vid bostad Vid beräkning av parkering vid bostäder finns två alternativ. Är antal och typ av lägenheter

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15 PM TRAFIK HUS 15 2014-06-03, Uppdaterat 2014-09-25 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-05-15 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(8) 1 BAKGRUND

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Antagen av KF PARKERINGSNORM FÖR VÅRGÅRDA KOMMUN

Antagen av KF PARKERINGSNORM FÖR VÅRGÅRDA KOMMUN Antagen av KF 2010-09-22 93 PARKERINGSNORM FÖR VÅRGÅRDA KOMMUN FÖRORD Arbetet med att ta fram Parkeringsnorm för Vårgårda kommun har gjorts i samarbete av Sabina Talavanic, stadsarkitekt, Charlotte Lundberg,

Läs mer

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING RAPPORT MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING 2018-07-13 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Maglehill Höör - Trafikutredning Status: Datum: 2018-07-13 MEDVERKANDE

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Rekommendation av parkeringstal vid ny- och ombyggnad i Nacka kommun

Rekommendation av parkeringstal vid ny- och ombyggnad i Nacka kommun Bilaga Rekommendation av parkeringstal vid ny- och ombyggnad i Nacka kommun Parkeringstalen är riktvärden för minsta antal erforderliga parkeringsplatser för respektive verksamhet och läge vid ny- och

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND SVARTVIKS STRAND Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I detta PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt det nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna

Läs mer

NORRA FISKSÄTRA - PARKERINGSUTREDNING

NORRA FISKSÄTRA - PARKERINGSUTREDNING PM NORRA FISKSÄTRA - PARKERINGSUTREDNING 2017-11-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND...3 1.2 PARKERINGSNORM...4 1.2.1 GRUNDINTERVALL... 4 1.2.2 LÄGESBASERAT PARKERINGSTAL... 5 1.2.3 PROJEKTSPECIFIKT

Läs mer

Buller- och avgasutredning N Västkustvägen / Idrottsvägen, tomt 30:12 i Bjärred

Buller- och avgasutredning N Västkustvägen / Idrottsvägen, tomt 30:12 i Bjärred Buller- och avgasutredning N Västkustvägen / Idrottsvägen, tomt 30:12 i Bjärred 1. Bullernivåer 1.1 N Västkustvägen I detta avsnitt redovisas bullernivåer från trafiken på N Västkustvägen. I avsnitt 1.2

Läs mer

Datum Kv Urmakaren i Ystad Klövern AB Trafikutredning innehållande trafikalstring och parkeringsbehov

Datum Kv Urmakaren i Ystad Klövern AB Trafikutredning innehållande trafikalstring och parkeringsbehov RAPPORT 1 (8) Handläggare Sofie Widesjö Tel +46 10 505 38 62 Mobil +46 70 385 56 71 Fax +46 10 505 38 01 sofie.widesjo@afconsult.com Datum 2014-10-14 Uppdragsnr 596739 Kv Urmakaren i Ystad Klövern AB Trafikutredning

Läs mer

Antalet besökare, anställda och användning av befintlig parkering

Antalet besökare, anställda och användning av befintlig parkering 2017-05-23 Inledning Parkeringsbehovet för simhallen och kontorshuset samt andra kommersiella lokaler har beräknats, utifrån resvanor respektive Solna stads samt Huddinges och Malmös parkeringsnorm. Eftersom

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg.

Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg. Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg. 180710 Göteborgs Stad Sammanfattning Planområdet ligger inom zon A för

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Skanska. Kv. Tändstickan Trafikutredning. Göteborg

Skanska. Kv. Tändstickan Trafikutredning. Göteborg Skanska Kv. Tändstickan Trafikutredning Göteborg 2015-11-25 Kv. Tändstickan, Trafikutredning Datum 2015-11-25 Uppdragsnummer 1320007421 Utgåva/Status Slutleverans, reviderad Harald Lundström Martin Rudolphi

Läs mer

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1.

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1. HÖRBY KOMMUN DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. Uppdragsnummer 27000678 Rapport ver. 1.0 Malmö 2015-02-12 Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö David Edman 1 (13) Sweco Hans Michelsensgatan 2

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

ANGEREDS CENTRUM PARKERINGSBEHOV

ANGEREDS CENTRUM PARKERINGSBEHOV ANGEREDS CENTRUM PARKERINGSBEHOV Stadsbyggnadskontoret Göteborg Viproj AB april 2010 rev juni 2010 1 Uppdraget Stadsbyggnadskontoret genom Johan Henriksson har givit Viproj AB i uppdrag att bedöma erforderligt

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

PM Trafik Kongahälla. Logotypen

PM Trafik Kongahälla. Logotypen Logotypen KUNG_LOGO_4FNEG_BÅRD.EPS/TIF PM Trafik Kongahälla KUNG_LOGO_4FPOS_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_CENTR.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_HÖGER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_CENTR.EPS/TIF

Läs mer

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl Beställare: Falkenbergs kommun Box 293 31123 Falkenberg Beställarens representant: Johan Risholm Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson Uppdragsnr: 101 02 38 Filnamn

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Parkeringsutredning Utsäljeskolan

Parkeringsutredning Utsäljeskolan Parkeringsutredning Utsäljeskolan HANDLÄGGARE Tora Landgren och Anders Falk Tora.landgren@huddinge.se anders.falk@huddinge.se DATUM 2015 10 16 2 (6) Bakgrund Beskrivning av nuläget Utsäljeskolan ligger

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning BULLERBERÄKNING FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Inledning I denna skrivelse och på bifogad karta och beräkning visas bullerberäkning gjord enligt Naturvårdsverkets

Läs mer

Parkeringsnorm Landskrona stad Maj 2016

Parkeringsnorm Landskrona stad Maj 2016 Parkeringsnorm Landskrona stad Maj 2016 Titel: Parkeringsnorm Landskrona stad Datum: 2016-05-30 Beställare: Birthe Bunke, Landskrona stad Konsult: Karin Caesar, Tyréns (uppdragsnummer: 263 083) PARKERINGSNORM

Läs mer

Trafikbullerutredning Fridhems förskola

Trafikbullerutredning Fridhems förskola Kungälvs kommun Trafikbullerutredning Fridhems förskola Uppdragsnr: 105 11 67 Version: 1 2017-08-17 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare:

Läs mer

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan.

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. LANDSKRONA STAD Datum 0--0 Stadsbyggnadsförvaltningen Handläggare Fredrik Karlsson Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. Beskrivning av uppdrag Landskrona stad planerar förtätning av kvarteret Jäntan. Kvarteret

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl HALMSTAD KOMMUN 10-20 Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl UPPDRAGSNR 23377006001 1 (9) -14 Sweco Stortorget 8 SE-702 11 Örebro, Sverige Telefon Fax +46 (0)19 161045 www.sweco.se Sweco Civil

Läs mer

Trafikutredning DP FALKEN 4

Trafikutredning DP FALKEN 4 KALMAR KOMMUN Trafikutredning DP FALKEN 4 2017-02-23 RAMBÖLL MALMÖ Trafikutredning DP FALKEN 4 Datum 2017-02-23 Uppdragsnummer 1320023916 Utgåva/Status 1.0 Slutversion André Kingstedt, uppdragsledare Frida

Läs mer

Lommarstranden i Norrtälje

Lommarstranden i Norrtälje Norrtälje kommun Lommarstranden i Norrtälje Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 104 28 56 Version: 2 2017-10-18 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare:

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Erik Mejer UPPRÄTTAD AV

UPPDRAGSLEDARE. Erik Mejer UPPRÄTTAD AV UPPDRAG DP HARSTENSLYCKE 1:17 mfl UPPDRAGSLEDARE Erik Mejer DATUM 25 UPPDRAGSNUMMER 3840149000 UPPRÄTTAD AV Gabriel Rye-Danjelsen Underlag för detaljplan för fastigheten Harstenlycke 1:17 mfl 1. Befintliga

Läs mer

Parkeringsutredning Norregård

Parkeringsutredning Norregård 1 PM 2015:22 Johan Kerttu Karin Neergaard 2015-03-20 Parkeringsutredning Norregård seniorbostäder i Falsterbo 1. Inledning 1.1 Bakgrund och syfte Denna utredning behandlar ändring av detaljplan för Norregård

Läs mer

Bullerutredning för detaljplan för Häggenäs, Ludvigsborg

Bullerutredning för detaljplan för Häggenäs, Ludvigsborg Rapport 2018:41, Version 1.2 Bullerutredning för detaljplan för Häggenäs, Ludvigsborg - Hörby kommun Dokumentinformation Titel: Bullerutredning för detaljplan för Häggenäs i Ludvigsborg - Hörby kommun

Läs mer

Parkeringsutredning Kv Korthållaren 5 m m

Parkeringsutredning Kv Korthållaren 5 m m UPPDRAG Parkeringsutredning Kv Korthållaren 5 m m UPPDRAGSNUMMER 2125357000 UPPDRAGSLEDARE Joakim Ax RAPPORTFÖRFATTARE Joakim Ax (huvudförfattare) Emma Wiklund (medförfattare) DATUM Parkeringsutredning

Läs mer

Trafikutredning, Almösund, Tjörns kommun Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29 och Mällby 1:29 mfl.

Trafikutredning, Almösund, Tjörns kommun Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29 och Mällby 1:29 mfl. Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29. och Mällby 1:29 mfl Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult

Läs mer

Hjortsberg 3:32 RAPPORT. Trafikutredning för detaljplan

Hjortsberg 3:32 RAPPORT. Trafikutredning för detaljplan RAPPORT Trafikutredning för detaljplan Hjortsberg 3:32 ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

Myrsjö trafikutredning

Myrsjö trafikutredning Nacka Kommun Stockholm 2018-05-09 Datum 2018-05-09 Uppdragsnummer 1320031249 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Sandra Sasu Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan

Läs mer

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 2014-02-12 Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB Bullerutredning, Krutviken UPPDRAGSNUMMER 2175423000 SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA ANDREAS PERSSON NICKLAS BERGKVIST Uppdragsledare, Akustiker Granskare, Akustiker repo001.docx

Läs mer

PARKERINGSNORM FÖR UDDEVALLA KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige den 12 april 1994, 66 (tidigare parkeringsnorm antagen den 14 december 1982, 340)

PARKERINGSNORM FÖR UDDEVALLA KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige den 12 april 1994, 66 (tidigare parkeringsnorm antagen den 14 december 1982, 340) Blad 1 PARKERINGSNORM FÖR UDDEVALLA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 12 april 1994, 66 (tidigare parkeringsnorm antagen den 14 december 1982, 340) SAMMANFATTNING Föreslagna normtal för olika lokaltyper

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR ONSALA HAGEN 3:47, TILLBYGGNAD AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE 2019-01-18 UPPDRAG 292151 Titel på rapport: Trafikbullerutredning för Onsala Hagen 3:47, tillbyggnad äldre- och

Läs mer

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik 03 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt en förskola på 4 avdelningar. Fabrikörvägen

Läs mer

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och -17 Beställare: Wallhamnbolagen AB Beställarens representant: Rune Ohlsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna

Läs mer

Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken.

Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken. LANDSKRONA STAD Datum 08-04-7 Stadsbyggnadsförvaltningen Handläggare Fredrik Karlsson Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken. Beskrivning av uppdrag Landskrona stad utreder möjlighet för förtätning

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Trafikutredning Duvehed II

Trafikutredning Duvehed II Kungsbacka kommun Göteborg 2015-06-08 Datum 2015-06-08 Uppdragsnummer 1320013979 Utgåva/Status ARBETSMATERIAL Åsa Kinell Martin Rudolphi Åsa Kinell Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige

Läs mer

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Botkyrka kommun Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 105 06 65 Version: 1 2017-08-25 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2018-03-16 UPPDRAG 276804, Vårdboende Hasseludden Titel på rapport: Trafikutredning vårdboende Hasseludden Status: Datum: 2018-03-16 MEDVERKANDE

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Parkeringsutredning. Rymdtorget, Bergsjön

Parkeringsutredning. Rymdtorget, Bergsjön Parkeringsutredning Rymdtorget, Bergsjön 2014-08-22 ÅF Infrastructure AB, Kvarnbergsgatan 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46 10 505 30 09. Säte i Stockholm. www.afconsult.com

Läs mer

Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning

Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning 1 (6) Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning Uppdragsgivare Skånska värdar i Klippan AB Ref: Jonas Svensson / Joakim Lindahl, Byggfast Uppdrag Att utföra

Läs mer

Parkeringsutredning Gredbyvägen

Parkeringsutredning Gredbyvägen Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Olov Åslund, 016-710 11 54 Parkeringsutredning Gredbyvägen En konsekvens av föreslagen åtgärd om att öppna upp Gredbyvägen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Förslag till detaljplan för Stanstorp 1:177 och 1:6, bostäder vid Annero i Staffanstorp, Staffanstorps kommun

SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Förslag till detaljplan för Stanstorp 1:177 och 1:6, bostäder vid Annero i Staffanstorp, Staffanstorps kommun SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Förslag till detaljplan för Stanstorp 1:177 och 1:6, bostäder vid Annero i Staffanstorp, Staffanstorps kommun Ortofoto med planområdet markerat Innehåll Syfte och huvuddrag

Läs mer

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen -14 Detaljplan Segerdal 1 (14) S w e co Vasagatan 12 SE-722 15 Västerås, Sverige Telefon Fax www.sweco.se Sweco Society AB RegNo: 556949-1698 Styrelsens säte: Stockholm En del av Sweco-koncernen Patrik

Läs mer

Trafikutredning Tavelstället 13

Trafikutredning Tavelstället 13 Opsis AB Malmö 2011-11-21 Datum 2011-11-21 Uppdragsnummer 61661147231000 Utgåva/Status Erik Hedman Erik Björke Erik Hedman Johan Irvenå Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

T r a f i k u t r e d n i n g k r i n g n y b y g g n a d K r i s t a l l e n s f ö r s k o l a , rev

T r a f i k u t r e d n i n g k r i n g n y b y g g n a d K r i s t a l l e n s f ö r s k o l a , rev 1(17) T r a f i k u t r e d n i n g k r i n g n y b y g g n a d K r i s t a l l e n s f ö r s k o l a 2(17) Beställare Henrik Löfvenborg NCC Sverige AB Uppdragsledare Sabine Saracco Structor Mark Stockholm

Läs mer

Trafikutredning norra och södra Koholmen Tjörn

Trafikutredning norra och södra Koholmen Tjörn Trafikutredning norra och södra Koholmen Beställare: s kommun 41 0 Skärhamn Beställarens representant: Åsa Jönsson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 4 402 6 Göteborg Maria Young Terese

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg PM 2011-02-25, Revision 2, Bilaga 552220-B17 sid 1(5) Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg Frågeställning I planarbetet för kv Plåten sammanställdes underlag inför en samrådsprocess. En trafikutredning

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 1(5) 2013-07-01 Rev 2013-11-26 VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING för detaljplan för del av Svedala 200:79 m.fl NorraTofta i Svedala Bakgrund I samband med detaljplan för förslag till ny bebyggelse på Norra Tofta

Läs mer

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 1 PM 2018:01 Lovisa Indebetou Reviderad 2018-01-11 Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 00 info@trivector.se 2 1. Inledning

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 5 4.1 Bostäder... 5 4.1

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer