Slinga 2 A keshov Drottningholmsva gen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slinga 2 A keshov Drottningholmsva gen"

Transkript

1 Slinga 2 A keshov Drottningholmsva gen Totalt antal svarande: personer Plats 1 Bergslagsvägen vid Brommaplansrondellen Vegetation sju av de svarande tycker att det är bra att det finns mycket grönska på platsen. Träden på platsen nämns av flera av de svarande. Övergångsställe med trafikljus fem av de svarande uppskattar övergångsstället med trafikljus vid rondellen. Bebyggelsen fyra av de svarande tycker att husen på platsen tillför någonting positivt. Nätta hus med mänskliga proportioner, Den låga bebyggelsen. Att platsen är öppen och överblickbar tre personer uppskattade detta. Sittplats två personer uppskattade bänken på platsen. Andra saker som nämns som positiva är följande: Cykelbanorna, Brommaplansatmosfären, cykelbanorna, pulsen. Trafiken samtliga svarande nämnde trafiken på platsen som någonting negativt. Åtta personer anger mängden biltrafik som det stora problemet och pekar på problem med köbildning i cirkulationsplatsen, störande buller och hälsofarliga avgaser. Sju av de svarande menar att det finns en otydlighet i hur man som gående och cyklist ska röra sig bland biltrafiken platsen vilket resulterar i att de riskerar att bli påkörda. Planskild trafik nio av de svarande tycker att man borde satsa på en separat bro eller tunnelpassage för att underlätta för fotgängare att ta sig över vägen. En person är emot en sådan lösning. Mindre biltrafik fyra av de svarande vill ha minskad biltrafik på platsen. Bullerdämpande åtgärder tre personer vill ha någon typ av bullerskydd på platsen. En person nämner bullerskydd specifikt för husen vid Bergslagsvägen. Bullerdämpande vegetation mellan vägarna föreslås också. Bättre cykelvägar och gångbanor två personer vill ha bättre och tryggare gång och cykelbanor.

2 Andra saker som föreslås är en visuell avskärmning mellan gångbana och biltrafik, mer parkyta på platsen samt en fontän. Plats 2 Korsningen Mördarbacken /Tunnelbanebron Vegetation nio personer svarade att vegetationen på platsen tillför någonting positivt. Fem av dessa menade då specifikt kastanjeallén utmed Drottningholmsvägen. Två av de svarande var särskilt positiva till det närliggande skogs /grönområdet. Annat positivt som nämndes om denna plats var att platsen har stor variation, att det finns p platser under t banebron, den gamla bebyggelsen (som visserligen är i behov av renovering). Den här platsen var folk generellt sett mycket negativa till. Det här är vad de var mest missnöjda med: Trafikmängen sex personer upplever att det är för mycket biltrafik på platsen, exempelvis på Mördarbacken. Buller fem personer upplever platsen som bullrig. Bullret kommer dels från biltrafiken, dels från t banan. Parkeringsplatsen parkeringsplatsen nämns av fyra personer som ett problem. P platser nås via gång och cykelväg (tillåtet), brandfara med bilparkering, svår parkering. Skumma typer tre personer menar att platsen är ett tillhåll för a lagare och skumma individer som bland annat använder skogspartiet i närheten som toalett. Den stora vattenpölen tre personer tycker att den stora vattenpölen på Knypplerskevägen är ett problem. Annat negativt som sägs om platsen är följande: För lite vegetation, luktar illa, husen står för nära vägarna, Mördarbacken är otillgänglig, tråkigt räcke, tråkig viadukt, komplicerad trafik, farlig övergång för fotgängare, rörigt. Förbättra för gående i Mördarbacken fyra personer tycker att man ska förbättra förutsättningarna för fotgängare i Mördarbacken. De vill se en bättre och bredare gångbana och en ordentlig ledstång uppför backen. Belysning under bron tre personer tycker att det behövs belysning under bron. Slyröjning tre personer tycker att man behöver röja sly eller klippa ner vegetationen på platsen något.

3 Utnyttja utrymmet under bron ett förslag som kommer från två personer är att uppnyttja utrymmet under bron till exempelvis p platser. Bulleråtgärd tre personer vill att man gör något åt bullret från biltrafiken och tunnelbanan. Exempelvis genom att bygga ett bullerplank. Andra förslag på åtgärder som föreslås är följande: Klottersanering, ökad mängd vegetation, asfaltering eller plattläggning på p platserna, förbud av veckoparkering under bron, förändring av väglösningen, gång och cykelbana över Drottningholmsvägen, förbättring av Knypplerskevägen, trafikminskning, asfaltering och utjämning av gatan. Plats 3 Snörmakarvägen Den här platsen var samtliga svarande mycket positiva till. Framförallt var de positiva till följande: Grönskan (tio svarande) Konstnärsvillorna och HSB husen (åtta svarande) Den fina kurviga gatan (två svarande) Alltför smal gata tre personer anser att gatan är för smal för den mängd parkeringsplatser och lastytor som finns där. Man nämner också att gångbanan ibland blockeras av en lastbil. Brant backe tre av de svarande tyckte att backen till denna plats var brant och jobbig att gå upp för. De efterfrågade därför en sittplats halvvägs upp för backen. Buller platsen uppfattas av fem personer som störd av buller från tunnelbana och biltrafik. Otillgänglig trappa två personer nämner en otillgänglig trappa på platsen som de tycker borde handikappanpassas. Andra negativa saker som nämns om platsen är: Platsen upplevs som en återvändsgränd, slitage och dåligt underhåll, dålig sikt i kurvan samt dålig belysning. Parkering två personer nämner att man bör förbättra parkeringsmöjligheterna på denna plats medan två personer anser att man bör minska parkeringen på platsen. Här parkerar många som inte hör till området. Plats för barn tre personer tycker att man bör skapa en plats för barn. Bullerskydd tre personer tycker att det behövs ett bullerskydd på platsen.

4 Upprustning tre personer anser att upprustning av platsen behövs, särskilt räckena behöver snyggas till. Handikappanpassa två personer anser att man bör handikappanpassa platsen. Särskilt trappan. Man vill också bredda rampen. Röj i skogen två personer anser att man bör röja i skogen. En bänk i backen två personer tycker att det behövs en bänk till i backen så att man kan vila sig på vägen upp till platsen. Andra förslag som framkommer är att man bör bredda vägen för att förbereda för trafik och parkering för nybyggnad i grönområdet intill. Bättre belysning i Mördarbacken är ett annat förslag liksom nybyggnation längs Snörmakarvägen. Plats 4 Knypplerskevägen/Bårdgränd Det svarande var överlag mycket positiva till denna plats. Den uppfattades som rofylld och trevlig. Grönska och närhet till grönområde angavs av sju svarande som positivt på platsen. Den låga bebyggelsen fyra av de svarande var positiva till den låga bebyggelsen. Trevägskorsingen tre av de svarande uppskattade trevägskorsningen på platsen. Övrigt positivt som nämndes om platsen var möjligheten till 7 dagars parkering samt att platsen uppfattades som öppen. Kraftledningarna nio av de svarande nämnde kraftledningarna som ett negativt inslag på platsen. Man beskrev dem som fula och riskfyllda att vistas nära. Lukt från reningsverk och närheten till reningsverket generellt nämndes som negativt av två av de svarande. Övrigt negativt som togs upp på denna plats var dåliga vägbeläggningar, avsaknad av bussförbindelse med Brommaplan, dålig belysning, eftersatt underhåll, avsaknad av lekplats, riskfylld vägkorsning samt att mängden parkeringsplatser gör gatan för trång. Nedgrävning av ledningar önskades av tre av de svarande. Gallring i skogsområdet nämndes av tre svarande som en önskad åtgärd. Ny bebyggelse ny bebyggelse föreslogs av två av de svarande. Exempelvis vid trevägskorsningens bas.

5 Övriga önskemål på denna plats var följande: upprustning av alla ytor, ny lekplats, minska trafik genom att enbart behörig trafik tillåts, bättre cykel och gångvägar, flytt av befintlig gungyta närmre byggnaderna, anlägg rondell med konstverk i mitten. Plats 5 Åkeshovsvägen vid ridhuset Alla svarande var mycket positiva till denna plats. De räknade upp många fler positiva egenskaper än negativa Friluftområdet och närhet till naturreservat tretton av de svarande nämnde närhet till naturen och friluftsområdet som positivt på denna plats. Fågel och djurliv togs upp liksom den gamla ekskogen. Andra saker som uppskattades på denna plats var fotbollsplanen, ridhuset, hundstigen, kolonilotterna, slottet, orangeriet, hund och kattstallet. Platsen ansågs bra för promenader. Lukt från reningsverk fyra av de svarande angav att de stördes av lukt från reningsverket. Genomfartstrafik tre av de svarande nämnde störande genomfartstrafik. Snöupplag på gräsyta tre av de svarande tyckte att det var negativt att gräsplanen används som snöupplag på vintern. Övrigt negativt som nämndes om platsen var dåligt underhåll, parkeringsproblem vid fotbollsmatcher då det står bilar på alla gräsytor samt hästlukt. Relativt få förslag på förändringar på denna plats nämndes. Det som togs upp var följande: Minskad lukt från reningsverket, gallring i vegetation längs gata, släck strålkastare när planen inte används, tillför bänkar, upprustning av allt på platsen, lekplats, plats att spela brännboll på, yta för hundträning samt nyplantering av buskage för att skydda mot insyn. Förslag på nybyggnation på platsen togs också upp liksom motstånd till att just bygga på platsen. Plats 6 Korsningen Drottningholmsvägen/Åkeshovsvägen Närhet till grönska nio av de svarande nämner närheten till grönska som positivt på denna plats. Man nämner träd och gräsytor på platsen, trädallén samt närhet till Judarnskogen. Låg bebyggelse den låga bebyggelsen vid södra delen av Åkerhovsvägen nämns som positiv av tre av de svarande. Övergångsställen med trafikljus uppskattas av två av de svarande.

6 Övrigt positivt som nämns på platsen är den stora korsning någon bedömer som väl fungerande, bra cykelbanor samt bullerplanket längs Drottningholmsvägen. Biltrafiken Åkeshovsvägen används som smitväg för trafik på väg mot Brommaplan. Detta resulterar i att vägen blir hårt trafikerad med mycket köbildning. Åtta av de svarande klagar på trafiken. Bland annat nämns buller. Övrigt negativt som påtalas är att det är svårt att komma över gatan vid korsningen, att det finns för få papperskorgar, saknas cykelbana samt oklar tillfart till gatan parallell med Drottningholmsvägen som skapar konflikter mellan gång och cykeltrafikanter och insvängande bilar. Bygg viadukt eller tunnel för fotgängare detta föreslår tre av de svarande som en åtgärd för att minska köbildning i biltrafiken. Förslag på andra förändringar som nämns på denna plats är följande: Att lösa cirkulationsplatsen bättre, att separera cykelbanor, fler papperskorgar, bort med tung och farlig trafik, att bredda Åkeshovsvägen, förlänga bullerplanket längs Drottningholmsvägen, hålla efter träden i grönområdet, bygga spårväg från Bromma blocks till Ekerö och till Alvik till Nockeby, bygga bostäder längs Drottningholmsvägen mot Nockeby och Nockebyhov. Plats 7 Drottningholmsvägen mittemot reningsverket Grönska nio av de frågande anger vegetation som positivt på platsen. Man syftar då på kastanjeallén och övrig vegetation på platsen. Flyttblock Två av de svarande nämner flyttblocken på platsen som ett positivt inslag. Trafiken Mängden trafik och bullret den för med sig nämns som negativt av tio av de svarande. Vyn mot reningsverket Vy mot reningsverk ses som negativ av sex personer. Det luktar även illa. Dålig belysning Belysning för cyklister och gångtrafikanter nämns av tre personer. Döda träd Två personer nämner de döda björkar som finns på platsen. Dölj reningsverket med vegetation Plantera högre träd och buskar för att dölja vyn av reningsverket tycker fyra personer. Bättre belysning för cyklister och fotgängare önskar tre personer.

7 Mer vegetation tre personer vill ha mer vegetation längs gångstråket, buskar och murar skulle delvis kunna dölja bilar på Drottningholmsvägen. Övriga förbättringar som föreslås är följande: Fler papperskorgar, tyst asfalt, viadukt över vägen för gång och cykeltrafik, bullerskydd, bra gång och cykelväg till Brommplan, bebyggelse längs Drottningholmsvägen, röjning av vegetation för att blottlägga flyttblocken som den skymmer. Plats 8 Torget vid Brommaplan Träden på platsen nio av de svarande nämner de många träden på platsen som positivt. Allén nämns också. Torghandel torghandeln ses av två personer som ett positivt inslag. Annat positivt som sägs om platsen är följande: Bra att man kan vänta på bussen utomhus, fina gamla märkta hus, närhet till grönområde trots att man befinner sig i centrum, platsens charmigt sunkiga, opretentiösa och folkliga atmosfär. Trafiken trafiken nämns av sex personer som negativ på platsen. Rörigt och stökigt sex av de svarande upplever platsen som rörig och stökig. Bilarna cirklar till exempel runt flera varv för att hitta parkering. Övrigt negativt som nämns på denna plats är dåligt underhålla av byggander, dålig cykelparkering, för få papperskorgar, bussdepån utanför hotellet. Upprustning och renovering föreslås för platsens byggnader av två personer. Fler sittplatser önskas av två av de svarande. Riv eller fräscha upp bussdepån föreslår två av de svarande. Övriga föreslagna förbättringar är följande: Omdaning av hela området, övergång för fotgängare till andra sidan av Drottningholmsvägen, ta bort busstorget, bygg ett bibliotek, bygg busstorg och p hus bakom Scandic hotel, förbättra planteringar runt husen samt förbättra trafiksituationen och minska buller. Man nämner också att man bör ta vara på typiska Brommakaraktärer vid förnyelse, såsom smalhus och funkis etc.

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Sida 1 (9) 2018-01-01 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte 2016-01-21 Kontaktpersoner Jonas Frejd, Projektledare, Danderyd kommun Martin Wernersson, Planarkitekt, Danderyd kommun

Läs mer

PM Sammanställning av upplevda problem och brister

PM Sammanställning av upplevda problem och brister PM Sammanställning av upplevda problem och brister Åtgärdsvalsstudie Förbättra E18 genom Karlskoga Problembeskrivning Nedan följer en sammanfattning av de generella problem och brister som har identifierats

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Protokoll trygghetspromenad Traneberg Plats Åtgärd Bild 1 Gången bredvid tunnelbanestation vid Alvik. Behov av ytterligare belysning

Protokoll trygghetspromenad Traneberg Plats Åtgärd Bild 1 Gången bredvid tunnelbanestation vid Alvik. Behov av ytterligare belysning Bromma stadsdelsförvaltning Avdelningen administration Sida 1 (14) Bilaga 1, Dnr: BRO 2019/153 Protokoll trygghetspromenad Traneberg Plats Åtgärd Bild 1 Gången bredvid tunnelbanestation vid Alvik Behov

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum 2012-10-16 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Trollhättas centrum den 29 februari samma år. Bakgrund: 29 februari genomfördes

Läs mer

Nr Beskriv vilken åtgärd som ska vidtas. Vidtas ingen åtgärd ska detta motiveras. Ansvarig förvaltning/ avdelning/ namn

Nr Beskriv vilken åtgärd som ska vidtas. Vidtas ingen åtgärd ska detta motiveras. Ansvarig förvaltning/ avdelning/ namn Gångstråket används frekvent av fotgängare mellan parkeringsplatsen och centrumhandeln. Rådhuset har flera gången fått fönstren krossade.gångstråket upplevs som mörkt och otryggt. Platsen nyttjas som toalett.

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING och synpunkter från samtal och vandringar med boende, besökare i olika åldrar VISION Trygg omgivning, levande torg och välkomnande entréer För att uppnå märkbara förändringar

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319

Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319 Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319 Sammanfattning Naturskyddsföreningen ser positivt på cykelplanen och ser med stor förväntan att cykeln som transportsätt får mycket större utrymme

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

fastighetsägare i Växjö kommun

fastighetsägare i Växjö kommun Du som är fastighetsägare i Växjö kommun Det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning, snöröjning och att bygga i tomtgränsen 1 VI HAR DELAT ANSVAR Växjö kommun och du som fastighetsägare har ett

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen Stadshagen Medborgarunderlag Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2016-01-12, Dnr 2013-08100 Gåtur Oktober 2015 ockholm.se/adshagen Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Rapport enkät om Krausparken

Rapport enkät om Krausparken Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Rapport Sida 1 (6) 2018-04-03 Rapport enkät om Krausparken Resultat från enkät till besökare i Krausparken, Mälarhöjden, inför

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun september 2018 Nyhetsbrev nummer 17 HAGA I Haga pågår arbetet för fullt. Senare under hösten kommer framkomligheten genom Haga att vara återställd.

Läs mer

PARKPLAN FÖR BROMMA. Sammanställning av skötselåtgärder Karta - framtida skötselklasser. MARIEHÄLL ULVSUNDA INDUSTRIOMRÅDE UlLVSUNDA TRANEBERG

PARKPLAN FÖR BROMMA. Sammanställning av skötselåtgärder Karta - framtida skötselklasser. MARIEHÄLL ULVSUNDA INDUSTRIOMRÅDE UlLVSUNDA TRANEBERG PARKPLAN FÖR BROMMA Sammanställning av skötselåtgärder Karta - framtida skötselklasser MARIEHÄLL ULVSUNDA INDUSTRIOMRÅDE UlLVSUNDA TRANEBERG Sammanställning av skötselåtgärder Mariehäll Prioritet Kostnad/

Läs mer

Antagen KF 96, 2009-12-16 GÅNG- OCH CYKELPLAN FÖR VÅRGÅRDA TÄTORT

Antagen KF 96, 2009-12-16 GÅNG- OCH CYKELPLAN FÖR VÅRGÅRDA TÄTORT Antagen KF 96, 2009-12-16 GÅNG- OCH CYKELPLAN FÖR VÅRGÅRDA TÄTORT FÖRORD Arbetet med att ta fram Gång- och cykelplan för Vårgårda tätort har gjorts i samarbete av Sabina Talavanic, stadsarkitekt, Charlotte

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av workshop Workshop STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN? MER? MINDRE? HÖGT? GRÖNARE? LÅGT? BRA! DÅLIGT!

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Berga... 2 2. Broby... 4 3. Haga - Björkbacken... 6 4. Mogata... 8 5. Ramunder... 10 6. S:t Anna... 12 7. Skönberga... 14 8. Västra Husby... 16 9. Östra Ryd... 18 1. Berga Sammanställning

Läs mer

Busshållplats med markerad upphöjd yta, från öster. Framsida, mot järnvägen. Busshållplats med markerad upphöjd yta, från väster.

Busshållplats med markerad upphöjd yta, från öster. Framsida, mot järnvägen. Busshållplats med markerad upphöjd yta, från väster. 2. ANALYS 29 2.1 BESÖK För att få lite idéer på hur stationsområdet i Vårgårda kan utvecklas har jag valt att titta närmare på två andra stationer med liknande bakgrund. Jag har valt stationerna Herrljunga

Läs mer

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 Antagen av KF 2001-06-11 Laga Kraft 2003-09-24 av parkeringsytan, hörnet Göteborgsvägen Strandvägen, under förutsättning att möjligheterna till framtida

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården.

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Södertorpsgården är ett seniorboende i nördöstra Hyllie. Inför en eventuell utökning med trygghetsboende studeras olika placeringar

Läs mer

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder EMMABODA 59 Emmaboda 1 Centrum och norra järnvägsområdet 2 Punkthus på gamla taxitorget 12 3 4 Ny järnvägspassage Tunneln görs kortare 5 Nya bostäder 11 13 6 Silos ges ett spännande uttryck 9 10 7 Södra

Läs mer

Dokumentation gåturer och cykelturer

Dokumentation gåturer och cykelturer Dokumentation gåturer och cykelturer Under våren 2015 har Danderyds kommun bjudit in till en lång rad gåturer och ett par cykelturer i Danderyd inom projektet Centrala Danderyd i stråket längs E18 för

Läs mer

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Riktlinjer för hägnader - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Inledning Hägnader av olika slag har länge använts i mänskliga samhällen. Dess främsta funktion har alltid varit att markera eller

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

Kundenkät gatumark hösten 2013

Kundenkät gatumark hösten 2013 Kundenkät gatumark hösten 2013 En kundenkät med totalt 13 frågor skickats under hösten 2013 ut till 500 slumpvis utvalda kommuninvånare. Syftet är att få en överblick av hur nöjda invånarna kunderna är

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se Nockebyhov Landskaps-PM 1 Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I Entré Judarskogen Innehåll C.4 Ny parkväg förbi Nockebyhovsskolan...3 B.3 E.1. Ny parkväg från Nockebyhovsskolan mot Gubbkärrsskogen...4 A.4

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

När du ska korsa en gata

När du ska korsa en gata När du ska korsa en gata Information från Örebro kommun I den här broschyren finns exempel som beskriver hur du som går, cyklar eller kör ett fordon ska bete dig vid olika typer av korsningar enligt trafiklagstiftningen.

Läs mer

pm01s Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

pm01s Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2009-10-20 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Vi anpassar gatumiljön för alla

Vi anpassar gatumiljön för alla Vi anpassar gatumiljön för alla Kollektivtrafik för alla Göteborgs Stad Trafikkontoret, Färdtjänsten och Västtrafik genomför tillsammans ett projekt för att förbättra kollektivtrafiken. Inom ramen för

Läs mer

Gång- och cykellösningar på Västerbronedfarten. Slutredovisning

Gång- och cykellösningar på Västerbronedfarten. Slutredovisning Dnr Sida 1 (12) 2018-04-11 Handläggare Mats Larsson 08-508 26 366 Till Trafiknämnden 2018-05-24 Gång- och cykellösningar på Västerbronedfarten. Slutredovisning Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Uppföljning trygghetsvandring i Skutskärs Centrum

Uppföljning trygghetsvandring i Skutskärs Centrum 1(17) Uppföljning trygghetsvandring i Skutskärs Centrum 2017-11-08 2(17) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var

Läs mer

Kommunens kontaktperson: Sofia Thuresson Rudenschöld, sofia.rudenschold@nacka.se, tel. 08-718 80 12

Kommunens kontaktperson: Sofia Thuresson Rudenschöld, sofia.rudenschold@nacka.se, tel. 08-718 80 12 22222 2013-03-06 www.nacka.se/nackastrand SAMMANSTÄLLNING - ENKÄT NACKA STRAND Syfte Syftet med enkäten var att samla in kunskap om hur boende, verksamma och besökande upplever Nacka Strand, vad det tycker

Läs mer

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl.

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl. Handläggare Erik Palmblad Tel +46 (0)10 505 44 97 Mobil +46 (0)72 703 87 71 E-mail erik.palmblad@afconsult.com Datum 2015-10-15 Uppdragsnr 708847 Förprojektering VA och gator inom planområde Väppeby 7:18

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

Tyck om Burlöv Den första resp. sista synpunkten under aktuell period registrerades 2015-01-01-2015-06-30

Tyck om Burlöv Den första resp. sista synpunkten under aktuell period registrerades 2015-01-01-2015-06-30 (22) Statistikrapport Samhällsbyggnadsförvaltningen 20500-2050630 Tyck om Burlöv Den första resp. sista synpunkten under aktuell period registrerades 205-0-0-205-06-30 Sammanfattning Antal registrerade

Läs mer

Grönlandsparken. Analys och Förslag

Grönlandsparken. Analys och Förslag Grönlandsparken Analys och Förslag 20170118 Grönlandsparken ligger mitt i Kista arbetsområde och är den enda park som finns i området. Omdaningen av kv Hekla med ny- och tillbyggnad av kontor och bostäder

Läs mer

Protokoll trygghetscykling 1 sep 2014

Protokoll trygghetscykling 1 sep 2014 Teckenförklaring Utredning pågår Ska åtgärdas et åtgärdat Struket, ska ej åtgärdas Protokoll trygghetscykling 1 sep 2014 Slinga A, medsols Ledare Karolina Oxfall (Vit markering på kartan). 1 Kungsbron

Läs mer

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar 1 Badplats Fritid Ersätt badplatsen vid Puksäter med En annan mer centralt belägen. Ortberget? 2 Badplatsen Väg Vägen dit är dålig och lerig. Körs sönder 3 Bruksvägen/Västralu

Läs mer

Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden

Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden 10. Biblioteket, 11. Doktor Fries torg 12. Guldhedskyrkan 19. Doktor Sydows gata 20. Mossebergsskolan Doktor Fries torg Syster Estrids gata 13. Punkthus,

Läs mer

1 Befintliga förhållanden

1 Befintliga förhållanden Norsborgsdepån Gestaltningsprogram byggnader och yttre miljö Innehållsförteckning 1. Befintliga förhållanden 1.1 Byggnader och nuvarande användning 1.2 Landskap 1.3 Vägar 2 Förändringar 2.1 Markingrepp

Läs mer

Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut.

Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut. Lotten Backström Trafikplanering 08-508 262 15 lotten.backstrom@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-11-24 Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut. Förslag

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag.

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag. Kontaktperson Erika Björnsson Gatuavdelningen Centrala distriktet Telefon: 08-508 265 41 erika.bjornsson@tk.stockholm.se Till Trafiknämnden 2006-05-16 Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Trygghetsvandring - vad innebär det?

Trygghetsvandring - vad innebär det? Trygghetsvandring - vad innebär det? Ett tryggare, mer jämställt och demokratiskt samhälle! Du läser troligen den här skriften för att du planerar att delta i Vansbro kommuns Trygghetsvandring, då du,

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING LERUM 7/9-2010 Rev 19/9 1(6)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING LERUM 7/9-2010 Rev 19/9 1(6) ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING LERUM 7/9-2010 Rev 19/9 1(6) Gångvägen bakom Hot Chilli Svag belysning. Ser inte marken mellan lyktorna. Utreds. Trygghetsbelysning. Gångvägarna på Åtorp-sidan av ån

Läs mer

Sammanställning från öppet hus

Sammanställning från öppet hus Sammanställning från öppet hus Grimsta 5:133 m.fl. 2019-05-20 Upplands Väsby kommun Postadress: Upplands Väsby kommun 194 80 Upplands Väsby Besöksadress: Anton Tams Väg 1 Telefon: 08-590 970 00 upplandsvasby.se

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 DANDERYDS KOMMUN Centrala Danderyd Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 Tisdag 8 oktober träffades 32 engagerade Danderydsbor i Kevingeskolans matsal för att

Läs mer

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen Handläggare Datum Elisabeth Karlsson 2012-09-12 Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen i Tvärskog Måndagen den 10 september samlades ungefär 35 vuxna och 10-15 barn som bor i Tvärskog vid

Läs mer

Trygghetsvandring Sparreholm Maj 2011

Trygghetsvandring Sparreholm Maj 2011 Trygghetsvandring Sparreholm Maj 2011 Bakgrund Att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen i Flen och Flens kommun som verksamhet. Under 2009

Läs mer

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012 Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012. Börja med en samling med fika och en presentation av alla som deltar. Ge en kort beskrivning av hur vandringen ska gå till, den kommande

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Kap 5 MÖBLERING. Reviderat sommar 2015

Kap 5 MÖBLERING. Reviderat sommar 2015 Kap 5 MÖBLERING 5.1 LEDANDE DOKUMENT 5.2 SITTPLATSER 5.3 PAPPERSKORGAR 5.4 TRÄDSKYDD OCH MARKGALLER 5.5 CYKELSTÄLL 5.6 POLLARE 5.7 RÄCKEN OCH STÄNGSEL 5.8 GRINDAR OCH BOMMAR 5.9 BULLERPLANK 5.10 PLANTERINGSURNOR

Läs mer

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan vid Södra Vårvindsgatan Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan Arbetshandling Medverkande: Beställare: Kontaktperson: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de

Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de Bakgrund Trafiksituationen i Kvarnbergets radhusområde har försämrats markant de senaste åren. Under en rad år har flera faktorer samverkat och höjt

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1 Grupp 1 ENSKILD ÖVNING - post it GRUPPDISKUSSION Gemensam framtidsspaning - så här vill vi utveckla centrala Tullinge! Rätt så lugnt centrum Mataffär Bra utbud av basvaror Pendeln Ny bebyggelse Offentliga

Läs mer

Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet

Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet Nytt parkeringsdäck (II vån) Befintlig bollplan Beskrivning av platsen Förslaget innebär att man bebygger en del av grönområdet,

Läs mer

Trafikutredning. Tillfart Sydväst. Utredning av kompletterande vägförbindelse

Trafikutredning. Tillfart Sydväst. Utredning av kompletterande vägförbindelse Trafikutredning Tillfart Sydväst Utredning av kompletterande vägförbindelse till Mariestad Norra 2010-11-19 Medverkande Beställare: Mariestads kommun, kommunledningskontoret Konsult: WSP Samhällsbyggnad,

Läs mer

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2013-10-23 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

Trygghetsvandring

Trygghetsvandring Östermalms stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 1 (5) 2015-03-02 Sträcka: Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden, från T-banan vid Artemisgatan till Norra 1 och Västra Deltagare: Polisen: Stefan Wehlin,

Läs mer

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20 BILDPROTOKOLL ÖVNING 2 Designdialog Lyckeby Workshop 1 Workshopen bestod av två övningar, en SWOT-analys och en framtidsspaning. Övning 1 gjordes individuellt och övning 2 gjordes i grupp. I Swotanalysen

Läs mer

Som gående blir man luttrad

Som gående blir man luttrad HORNSTULL Det är stor skillnad mellan cykelbanor och cykelfält. Mellan Ansgariegatan och Hornstull fungerar det och känns säkert och bra. Viveka, cyklist Som gående blir man luttrad Annelie passerar över

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun augusti 2018 Nyhetsbrev nummer 16 TINGVALLAGATAN AVSTÄNGD Sedan våren har Tingvallagatan byggts om mellan Östra Torggatan och Södra Kyrkogatan.

Läs mer

VÄGUTREDNING TILLFART MALMAKVARN

VÄGUTREDNING TILLFART MALMAKVARN Innehåll Bakgrund... 2 Översiktskarta... 3 Nulägesbeskrivning... 4 Alternativ 1... 6 Alternativ 2... 9 Alternativ 3... 12 Alternativ 4... 15 SWECO VBB G:a Rådstugug. 1, 602 24 Norrköping Telefon 011-495

Läs mer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 1(10) Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 2018-10-24 2(10) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var

Läs mer

Ombyggnation av gång- och cykelbanan i Rålambshovsparken och gestaltning av tunneln under Gjörwellsgatan. Reviderat genomförandebeslut

Ombyggnation av gång- och cykelbanan i Rålambshovsparken och gestaltning av tunneln under Gjörwellsgatan. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (9) 2016-12-04 Handläggare Jevgenija Palin 08-508 262 09 Till Trafiknämnden 2017-02-02 Mats Larsson 08-508 263 66 Ombyggnation av gång- och cykelbanan i Rålambshovsparken och gestaltning av

Läs mer

Vision Borgmästarekajen, Fisktorget med hög tillgänglighet och attraktivitet för vistelse och rekreation.

Vision Borgmästarekajen, Fisktorget med hög tillgänglighet och attraktivitet för vistelse och rekreation. Vision Borgmästarekajen, Fisktorget med hög tillgänglighet och attraktivitet för vistelse och rekreation. Syftet med visionen är att visa på möjligheterna att utveckla området kring Borgmästaregatan och

Läs mer

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Dnr Sida 1 (5) 2016-09-16 Handläggare Lotten Svedberg 08-508 262 15 Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Kontoret föreslår att arbeta med ett antal typåtgärder längs sträckorna för att få bättre hastighetsefterlevnad

Läs mer

Nyborgsvägen, Stenungsund

Nyborgsvägen, Stenungsund Stenungsund Nyborgsvägen, Stenungsund Trafikutredning 2015-12-16 ÅF Infrastructure AB/Trafikutredning ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 20 HAGA Full fart med stenläggning Just nu är det många stenläggare som arbetar med att sätta all sten som ska

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Yttrande över förslag till Program för Sahlgrenska och Medicinareberget Diarienummer SBK: BN0361/12

Yttrande över förslag till Program för Sahlgrenska och Medicinareberget Diarienummer SBK: BN0361/12 Yttrande över förslag till Program för Sahlgrenska och Medicinareberget Diarienummer SBK: BN0361/12 Yimby Göteborg ser positivt på en förtätning i det aktuella området. Planförslaget innehåller många bra

Läs mer

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer.

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer. Analys - aktivitet Lite bakgrund till hur vi har tänkt. Stora delar av Kanaltorget ligger i skugga framåt eftermiddagen. Något som gör att man vill dra sittplatser österut, mot Byälven. (Solgränsen är

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN

Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN Gå och cykla för ökad hälsa DEN GODA STADEN När vi planerar för att bygga den goda staden är det många aspekter som bör finnas med. En mycket viktig del rör människors hälsa och välbefinnande. Därför behöver

Läs mer

X Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

X Planbeskrivning med genomförandebeskrivning ± Postadress: 241 80 Eslöv Besöksadress: Stadshuset, Gröna torg 2 Telefon: 0413-620 00 (växel) E-post: kommunen@eslov.se webb: www.eslov.se 46 ESLÖVS INFARTSVÄGAR APRIL 2013 Handläggningskarta SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Angöring till Skogsgläntans förskola

Angöring till Skogsgläntans förskola Angöring till Skogsgläntans förskola Datum: 2011-11-21 Sidan 1 av 7 Angöring till Skogsgläntans förskola HANDLÄGGARE: DATUM: Viktors Zilinskis 2011-11-21 GRANSKAD (DATUM / SIGNATUR): Per Francke / 2011-11-01

Läs mer