SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Blad 1 (22) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl Gudrun Hansson (s) Susanne Hansson (s) Lennart Oscarsson (s) Jan-Olof Andersson (m) Lars-Eric Bergman (m), tjg ersättare Övriga Inez Wiberg, kommunsekreterare Anders Andersson, kommunchef Veronica Hjorter Stenklyft, ekonomichef Irene Tängmark, kommunledningsförvaltningen, 131 Utses att justera Lars-Eric Bergman Justeringens Kommunkontoret, Strömsund, plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Inez Wiberg Ordförande... Gudrun Hansson Justerare... Lars-Eric Bergman Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum då anslag Datum då anslag sätts upp tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet, Strömsund Underskrift... Inez Wiberg

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Information om besparingar inom kommunledningsförvaltningen Den 21 maj 2014 tog kommunstyrelsen beslut om att ge kommunledningsförvaltningen i uppdrag att till kommunstyrelsens sammanträde i augusti 2014 komma med förslag på åtgärder för att få budgeten i balans. Irene Tängmark, chef för kommunledningsförvaltningen, informerar om de förslag på besparingar som de arbetat fram inom förvaltningen. Förslag på kortsiktiga besparingar är: Utredning om vilka prioriteringar som ska göras samt vad som ingår i grundservice samtliga enheter Vakant ekonomtjänst tillsätts ej Besparingar på längre sikt: Dialog mellan kommunala bolag och kommunledningsförvaltningen, för kostnadstäckning Förtydliga avtalet med företagshälsovården Diskussioner förs också om att ta fram ett prognosverktyg för att underlätta både för ekonomiavdelningen och de i förvaltningarna som gör uppföljningar. Detta skulle på sikt kunna spara mycket arbete och pengar. Gudrun Hansson (s) föreslår att kommunledningsförvaltningen går vidare med utredning om prioriteringar i verksamheterna, att inte tillsätta vakant ekonomtjänst, prognosverktyg, företagshälsovården och dialog med bolagen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att gå vidare med utredning om prioriteringar i verksamheterna, att inte tillsätta vakant ekonomtjänst, prognosverktyg, företagshälsovården och dialog med bolagen.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Kulturplan för Region Jämtland Härjedalen Regionförbundet Jämtlands län har skickat ut kulturplan för region Jämtland-Härjedalen på remiss. Styrelsen för Regionförbundet Jämtlands län beslutade den 11 mars 2013 om process för framtagande av en ny regional kulturplan för Jämtlands län för åren Planen, som ersätter nuvarande Kulturplan , har tagits fram av Länskulturen. Beredningen för hållbart näringsliv och attraktionskraft har varit styrgrupp och det regionala samrådsorganet Kultur Z har utgjort en viktig referensgrupp. Kulturplanen är en del av den nationella Samverkansmodellen och styrs av förordningen (2010:2012) om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet. Kulturplanen har tagits fram i samråd med bland annat kommunerna, länets regionala kulturverksamheter, företrädare för civilsamhället och professionella kulturskapare. Remisstiden är 17 juni till 30 september. Gudrun Hansson (s) yrkar att kommunstyrelsen inväntar barn-, kulturoch utbildningsnämndens yttrande. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen inväntar barn-, kultur- och utbildningsnämndens yttrande. _ Beslutsexpediering barn-, kultur- och utbildningsnämnden

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Budget 2015 för Jämtland Härjedalens Turism Under våren 2014 fick länets kommuner ett förslag om utökad basfinansiering av Jämtland Härjedalens Turism (JHT) inför år För Strömsunds kommun skulle det innebära en kostnadsökning med kronor för Flera kommuner i länet har uttryckt en stor tveksamhet inför en utökning av basfinansieringen. Kommunchefen föreslår att Strömsunds kommun inte utökar basfinansieringen till JHT. Strömsunds budget för JHT 2014 är i dagsläget kronor och budgeten för 2015 är beräknad till kronor. Gudrun Hansson (s) yrkar att Jämtland Härjedalens Turism erhåller kronor för år Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Jämtland Härjedalens Turism erhåller kronor för år 2015.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Återtagande av samhällsbetalda resor i egen regi Sedan 1 juli 2011 har Strömsunds kommun överlåtit samtliga uppgifter och befogenheter inom särskild kollektivtrafik, färdtjänst, till Länstrafiken AB. Regionförbundet övertog ansvaret 2012 då den Regionala kollektivtrafikmyndigheten inrättades. Med anledning av den kritik som färdtjänstresenärer och brukarorganisationer uttryckt efter överlämnandet har kommunen fört en dialog med Regionförbundet/Regionala kollektivtrafikmyndigheten i syfte att upprätta lokala regler för färdtjänsten i Strömsunds kommun. Regionförbundet har meddelat att avtalet om samordning av samhällsbetalda resor, inte ger utrymme för lokala regler för enskilda kommuner. Regionförbundet har inhämtat synpunkter från Beredningen för infrastruktur och kommunikationer (BIK) samt från den samrådsgrupp bestående av parternas ansvariga tjänstemän. Varken BIK eller samrådsgruppen förordar lokala regler. Med anledning av ovanstående sa Strömsunds kommun upp avtalet om samordning av samhällsbetalda resor per den 31 december Avtalet i dess nuvarande form ger inte utrymme för kommunens önskemål om ändrade regler, varför Strömsunds kommun inte finner annat än att återta samtliga uppgifter och befogenheter rörande färdtjänst, riksfärdtjänst och beställningscentral. Förslag till beslut 1. Återinrätta färdtjänsthandläggning inom Strömsunds kommun från och med 1 januari Uppdra till teknik- och serviceförvaltningen att upphandla trafiken för färdtjänst/riksfärdtjänst. 3. Uppdra till teknik- och serviceförvaltningen att ta fram förslag till taxa för färdtjänst. Ordföranden redogör för ärendet och föreslår arbetsutskottet besluta i enlighet med förslag.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott forts. Dnr Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Återinrätta färdtjänsthandläggning inom Strömsunds kommun från och med 1 januari Uppdra till teknik- och serviceförvaltningen att upphandla trafiken för färdtjänst/riksfärdtjänst. 3. Uppdra till teknik- och serviceförvaltningen att ta fram förslag till taxa för färdtjänst.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Rastplats Strömsund Skrivelse har inkommit från trafikverket om att de vill anlägga en rastplats i Strömsund. Trafikverkets förslag på placering av rastplasten berör helt eller delar av fastigheterna Ströms-Näset 1:256, 1:57 och 1:7. Fastigheterna utgörs idag av ett grönområde och är i detaljplanen avsedd för industriändamål samt gatu- och parkändamål. Över fastigheten ligger ledningar för vatten och avlopp som försörjer Näsviken. Teknik- och serviceförvaltningen ser inget hinder att frigöra mark för anläggande av rastplats på angiven fastighet. Förutsättningarna är att Trafikverket i sin projektering tar hänsyn till de ledningar som finns samt att inget hinder föreligger i en eventuell ändring av detaljplanen med avseende på ändamålet med fastigheterna. Teknik- och serviceförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen uppdrar till teknik- och serviceförvaltningen att föra en vidare dialog med Trafikverket. Gudrun Hansson (s) yrkar att kommunen inte upplåter föreslaget markområde till rastplats samt att uppdra till teknik- och serviceförvaltningen att fortsätta dialogen med Trafikverket om lämpligt område för rastplats. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunen upplåter inte föreslaget markområde till rastplats. 2. Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att fortsätta dialogen med Trafikverket om lämpligt område för rastplats.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Budget 2015 Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan Under våren 2015 erhöll kommunerna i Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan ett budgetförslag för Förslaget innebär en viss utökning av verksamheten som för Strömsunds kommun innebär en utökning på kronor förutom kronor i uppräkning, dvs totalt kronor för Strömsunds kommun behandlade frågan vid sitt arbetsutskott den 6 maj 2014 och fattade då följande beslut: Strömsunds kommun avvaktar med beslut tills utredning om sammanslagning är klar. Beslutet fattades mot bakgrund av kommande regionorganisation och eventuella möjligheter att slå samman Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan med Landstingets gemensamma nämnd för upphandling och dessas upphandlingsorganisationer till en nämnd och en organisation. Denna fråga är inte helt utredd än då bland annat vissa juridiska frågor kvarstår. Kommunchefen föreslår kommunstyrelsen besluta att Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan erhåller kronor för Strömsunds kommun förutsätter att det sker ett fortsatt arbete för att samverka kring upphandling. Inför dialogerna kring budgetåret 2016 önskar Strömsunds kommun en tydlig redovisning hur detta arbete fortskrider. Beredning Arbetsutskottet 90/2014 Kommunstyrelsen 130/2014 Ordföranden redogör för ärendet och föreslår arbetsutskottet besluta i enlighet med kommunchefens förslag.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott forts. Dnr Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan erhåller kronor för Strömsunds kommun förutsätter att det sker ett fortsatt arbete för att samverka kring upphandling. Inför dialogerna kring budgetåret 2016 önskar Strömsunds kommun en tydlig redovisning hur detta arbete fortskrider.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Förslag på fortsatt organisation av en regional filmkommission i Jämtlands län JHT-projektet Film & Event avslutas sista september För att kunna tillvarata det utvecklingsarbete som har påbörjats finns en önskan om att arbeta vidare för att skapa en långsiktigt hållbar, ej projektfinansierad, filmkommission i Jämtland Härjedalen, med förslag om en fortsatt organisation/ekonomisk förening. Resultaten från projektet har hittills visat att ett aktivt arbete genom en filmkommission ökar kraftigt möjligheterna för att film- och TVproduktioner förläggs till Jämtland Härjedalen. Fortsatt finansiering bedöms till cirka 1 miljon kronor per år fördelat 50 % regionförbundet och resterande proportionellt mellan kommunerna. Strömsund del torde då bli cirka kronor per år. Gudrun Hansson (s) yrkar att Strömsunds kommun avstår från deltagande i en regional filmkommission i Jämtlands län. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Strömsunds kommun avstår från deltagande i en regional filmkommission i Jämtlands län.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Fortsatt utbyggnad av bredband Efter beslutet i kommunstyrelsen den 17 juni 2014 om övertagande av rör längs E 45 och samförläggning av rör i Frostviken har kontakter med länsstyrelsen visat att bygdemedel bara kan användas till 50 % av investeringen. Vidare bör de öronmärkta medlen främst användas till projektering och drift. Det innebär att finansieringen av besluten om bredband som fattades av kommunstyrelsen den 17 juni 2014 behöver förtydligas. Fortsatt utbyggnad av stadsnätet innebär investeringar vars kapitaltjänstkostnader täcks av arrenden. Förslag till beslut och motivering 1. Förtydligande finansiering av rör E 45 Bygdeavgiftsmedel Ström och Fjällsjö 1,2 miljoner Del ospecificerade investeringsmedel för 2014; 1,2 miljoner Totalt 2,4 miljoner 2. Förtydligande finansiering av rör i anslutning till vägen Gäddede- Stekenjokk; Bygdeavgiftsmedel Frostviken, OBS max 50% av kostnad Del ospecificerade investeringsmedel för 2014; cirka 0,5 miljoner Totalt cirka 1 miljon 3. Förtydligande finansiering av bredbandssamordnare och vissa gjorda arbeten inför kommande projektering Från potten infrastrukturella omställningskostnader (100%) Ordföranden redogör för ärendet och föreslår arbetsutskottet besluta i enlighet med kommunchefens förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Förtydligande finansiering av rör E 45 Bygdeavgiftsmedel Ström och Fjällsjö 1,2 miljoner Del ospecificerade investeringsmedel för 2014; 1,2 miljoner Totalt 2,4 miljoner

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott forts. Dnr Förtydligande finansiering av rör i anslutning till vägen Gäddede- Stekenjokk; Bygdeavgiftsmedel Frostviken, OBS max 50% av kostnad Del ospecificerade investeringsmedel för 2014; cirka 0,5 miljoner Totalt cirka 1 miljon 3. Förtydligande finansiering av bredbandssamordnare och vissa gjorda arbeten inför kommande projektering Från potten infrastrukturella omställningskostnader (100%)

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Digitalisering av Folkets Hus i Hoting Skrivelse har inkommit från Folkets Hus i Hoting. I planerna för Folkets Hus framtida verksamhet ingår en anpassning av bioutrustningen till digitalt ljud och bild. Detta för att bredda husets användningsområden och därmed minska behoven av olika verksamhetsbidrag. De räknar med att digitaliseringen av bion kommer att medföra att skola, företag och föreningar i större utsträckning kommer att nyttja Folkets Hus. Den totala kostnaden för digitalisering har beräknats till kronor. För att finansiera detta har en ansökan gjorts till Svenska Filminstitutet (SFI) med kronor. SFI har beviljat stöd med kronor. Egen insats i form av eget arbete beräknas till kronor. Föreningen har dessutom ansökt om kronor i bygdemedel men fått avslag på detta med motiveringen att medfinansiering saknas. Föreningen ansöker därför om kronor från Strömsunds kommun till digitalisering. Gudrun Hansson (s) yrkar att Folkets Hus i Hoting beviljas upp till kronor för digitalisering av biografen samt att medel anvisas ur kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda utgifter. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktiges beslut 1. Folkets Hus i Hoting beviljas upp till kronor för digitalisering av biografen. 2. Medel anvisas ur kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda utgifter.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Byggnadsföreningen SAGA i Gäddede Skrivelse har inkommit från Byggnadsföreningen SAGA i Gäddede. Föreningen vill börja med att tacka för det tillskott om kronor som föreningen fick i våras. Dessa pengar är nu slut. Föreningen har dragit ner på alla utgifter till lägsta tänkbara. Det som kostar nu är försäkringar, vatten, avlopp, soptömning, snöskottning och uppvärmning. Föreningen kommer att sätta in en annons i Frostviksbladet som klargör för Frostviksborna att ekonomin har krympt ordentligt de senaste fyra åren och att detta inte kan leda till samma förmånliga hyror och tjänster som ingått i hyran historiskt. Föreningen kommer också att söka frivilliga till både en arbetsgrupp och till styrelsen för att få igång aktiviteter, men man hyser inte stora förhoppningar om att lyckas. Föreningen vill tillsammans med kommunen komma fram till en långskitig lösning för SAGA. I dagsläget finns inte pengar för att betala nya räkningar. Föreningen är i behov av ytterligare kronor för att klara sin verksamhet. Gudrun Hansson (s) yrkar att Byggnads föreningen SAGA i Gäddede beviljas kronor i bidrag samt att medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Byggnads föreningen SAGA i Gäddede beviljas kronor i bidrag. 2. Medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Ansökan om bidrag till IFK Kyrktåsjö för integrationsarbete Skrivelse har inkommit från IFK Kyrktåsjö. IFK Kyrktåsjö bedriver fotbollsverksamhet och deras målgrupp är alla kvinnor och män, flickor och pojkar oavsett varifrån de kommer. Aktiviteterna riktar sig både till unga och äldre. Nuvarande fotbollslag är följande: Knattarna F/P 7 år och yngre Bäverligan F/P 7 år till 9 år Bäverligan F/P 10 år till 13 år Högstadielaget F/P 13 år till 15 år A-laget Herr 13 år och äldre Glädjande för föreningen och bygden är att det flyttat in många flickor och pojkar, kvinnor och män till Hoting/Tåsjödalen med utländskt ursprung. Det är ca15 st barn/ungdomar med utländskt ursprung som spelar fotboll med IFK Kyrktåsjö. Spelarna är från 7 år upp till 20 år. Utveckling för dessa barn/ungdomar har varit mycket positiv och de har snabbt blir kompisar med övriga spelare i laget. Språket utvecklas imponerande snabbt. Problemet är att de har svårt med transporter till och från träning samt transporter till och från match på grund av att många av de utrikesfödda flickorna och pojkarna, kvinnorna och männen inte själva har någon tillgång till bil och chaufför. Föreningen undrar om Strömsunds kommun har någon möjlighet att hjälpa IFK Kyrktåsjö i deras arbete med att integrera dessa barn/ungdomar i sitt föreningsliv. IFK Kyrktåsjö behöver tillgång till en minibuss med plats för 8 passagerare. Gudrun Hansson (s) yrkar att IFK Kyrktåsjö beviljas kronor samt att medel anvisas från framtids- och utvecklingsförvaltningen. Framtidsoch utvecklingsavdelningen får i uppdrag att ta fram en policy för hur kommunen ska stödja integrationsarbete i kommunen.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott forts. Dnr Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. IFK Kyrktåsjö beviljas kronor. 2. Medel anvisas från framtids- och utvecklingsförvaltningen. 3. Framtids- och utvecklingsavdelningen får i uppdrag att ta fram en policy för hur kommunen ska stödja integrationsarbete i kommunen. _

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Ansökan om marknadsföringsbidrag Strömsunds Golfklubb En förfrågan har inkommit från Strömsunds Golfklubb om marknadsföringsbidrag. I kommunen finns två golfbanor, Rossön och Strömsund, som drivs ideellt av föreningarna. Banorna finansieras genom medlemsavgifter, spelavgifter och sponsring. Kommunen har haft ett avtal med båda föreningarna om marknadsföring på banan m.m. Föreningarna erhöll ett bidrag om kronor var, för Tidigare i år har kommunen beslutat om marknadsföringsbidrag till Rossöns Golfklubb med kronor. Gudrun Hansson (s) yrkar att Strömsunds Golfklubb erhåller kronor samt att medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för marknadsföring. Exakt omfattning regleras i avtal. Arbetsutskottets beslut 1. Strömsunds Golfklubb erhåller kronor i marknadsföringsbidrag. 2. Medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för marknadsföring. 3. Exakt omfattning regleras i avtal.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Information om sporthall Kommunchefen redovisar genomfört arbete samt informerar om att den 20 augusti genomförs ett möte i Strömsund speciellt riktat till företagare.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Investeringar 2015 Kommunchefen informerar om inkomna önskemål om investeringar för 2015.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Initiativärende om inköp av markiser till Solbackens sjukhem Sommaren 2014 har varit ovanligt varm och solig. Inomhustemperaturen på Solbackens sjukhem har föranlett en framställan enligt 6 kap. 6a arbetsmiljölagen med begäran om arbetsmiljöåtgärd gällande arbetsmiljö vid höga inomhustemperaturer. Idag saknas markiser på fastigheten som exponeras av solen stora delar av dagen, vilket leder till höga inomhustemperaturer. Under juli månads värmebölja har man uppmätt inomhustemperaturen till grader. Med anledning av ovanstående föreslår Socialdemokraterna: - Att Vård- och socialförvaltningen omgående anskaffar markiser till Solbackens sjukhem. - Inköpet upp till kronor finansieras med medel från den ospecificerade investeringsbudgeten för Gudrun Hansson (s) yrkar att teknik- och serviceförvaltningen omgående anskaffar markiser till Solbackens sjukhem samt att inköpet upp till kronor anvisas från den ospecificerade investeringsbudgeten för Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Teknik- och serviceförvaltningen omgående anskaffar markiser till Solbackens sjukhem. 2. Inköpet upp till kronor anvisas från den ospecificerade investeringsbudgeten för 2014.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott Delgivningar 1) Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 14:27, komplettering till cirkulär 14:13 om samverkan mellan kommunal räddningstjänst och Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar. 2) Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 14:31, Politiska partier inom vård och äldreomsorg. 3) Meddelande från styrelsen Sveriges Kommuner och Landsting nr 4, överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter på kommunal nivå. 4) Beslut från Länsstyrelsen Jämtlands län om att Barbro Nässelquist förordnats som borgerlig vigselförrättare. 5) Beslut från Länsstyrelsen Jämtlands län om att Anders Edvinsson förordnats som borgerlig vigselförrättare. 6) Länsstyrelsen Västernorrlands beslut om tillstånd till täktverksamhet inom fastigheten Skirsjöede 1:1 i Strömsunds kommun. 7) Länsstyrelsen Västernorrlands information om registrering av stiftelser. 8) Svar på frågor inför förändring SÄK från Regionala kollektivtrafikmyndigheten. 9) Skrivelse från länstrafiken om beslut att ta bort möjligheten att förboka gruppresor. 10) Skrivelse angående fastigheten Strömsund Gäddede 1: ) Skrivelse från Strömsunds kommun till rådet för utdelningsfrågor om Strömsunds kommuns synpunkter på Postens efterlevnad av Postlagen samt svar från Rådet för utdelningsfrågor. 12) Skrivelse från Vaajma om etablering av pilotprojekt för gränsöverskridande polissamarbete i Vaajmaregionen. 13) Skrivelse från Lierne kommunen om medling om politisk vedtak godkjenning planprogram planleggning av snöscooterlöyper. 14) Statistik från Länstrafiken över antal färdtjänstberättigade.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott forts. 15) Skrivelse från Länstrafiken om ekonomirapport SÄK. 16) Protokollsutdrag från Regionförbundet Jämtlands län om trafikutbud och budget allmänkollektivtrafik ) Skrivelse från Transportstyrelsen om fordonsrelaterade skulder och flyttning av fordon. 18) Skrivelse från Arbetsmiljöverket om anmälan om händelse med våld/hot om våld. 19) Beslut från Energimyndigheten om att Strömsunds kommun beviljats projekt Sysselsättningsstudier. 20) Beslut från Länsstyrelsen Jämtland län om bidrag av bygdeavgiftsmedel ur Allmänna fonden för Strömsunds kommun. 21) Skrivelse från Näringsdepartementet om eventuellt återupptagande av gruvdrift i Stekenjokk, Vilhelmina kommun. 22) Protokollsutdrag från Miljö- och byggnämnden om Detaljplan för Stora Blåsjön 2:257, 2:259, 2:260 och 2: ) Protokoll fört vid extra bolagsstämma med aktieägarna i ServaNet AB. 24) Protokoll fört den 18 juni 2014 med Direktionen för Partnerskap Inland Akademi Norr. 25) Beslut från Länsstyrelsen Västerbotten om anläggning med farlig verksamhet enligt förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor. 26) Boverkets beslut om slutlig utbetalning av stöd enligt förordningen (2012:545) om stöd till planeringsinsatser för landsbygdsutveckling. Arbetsutskottets beslut Delgivningarna läggs till handlingarna.

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: Utsändningsdag: 2014 V 34 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunstyrelsen Tisdag 19 Augusti Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 19 augusti 2014, klockan 8.15, i sammanträdesrum

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund. Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund. Kl. 08.00-09.00 Kl. 09.00-09.30 Kl. 09.30-10.00 VD, ordförande

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-09-19 Blad 1 (15) Plats och tid Björken, kommunkontoret i Strömsund, kl. 11.00-15.00 Beslutande Lennart Oscarsson (s), ordförande Karin Stierna (c) Lars Andreasson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Bilaga 1 (Sid 9-10) 1 Upprop. 2 Val av protokollsjusterare samt tillkännagivande av tid och plats för protokollets justering

Bilaga 1 (Sid 9-10) 1 Upprop. 2 Val av protokollsjusterare samt tillkännagivande av tid och plats för protokollets justering 2 Plats och tid för sammanträde Onsdagen den 16 juni 2010, klockan 13.00, i Virveln på Folkets Hus, Strömsund OBS! Sammanträdet kommer att kunna följas på webb-tv via kommunens hemsida www.stromsund.se.

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 63 Utsändningsdag: Torsdag den 31 oktober 2013 2013 V 46 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunfullmäktige Onsdag 13 November Kommunfullmäktige kallas till sammanträde onsdagen den 13 november

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2017-05-30 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 16.30-19.40, ajournering kl. 18.55-19.05. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2014-05-19 Blad 1 (8) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00 11.35 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Björn Bloom (s) Jan-Olof Olofsson (m) Inez Krånglin

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-04-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Beril Nilsson (m),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Emma-Britt Nilsson (PRO) tjänstg ersättare

Sammanträdesdatum. Emma-Britt Nilsson (PRO) tjänstg ersättare - Kommunala pensionärsrådet 2010-09-07 Blad 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Almen kl 10.00-12.00 Beslutande Lars Edin (fp) ordförande Yngve Johansson (s) Inga-Brith Nilsson (c) Anna-Lisa Palmqvist (PRO)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen 1(7) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 16.00 16.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Gustav Ericsson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 54 Utsändningsdag: Fredagen den 2 september V 37 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunfullmäktige Onsdag 14 September Kommunfullmäktige kallas till sammanträde onsdagen den 14 september,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2013-06-10 Blad 1 (5) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl.13.00-15.30 Jan Ohlson (s) John-Gunnar Wallin (s) Sigurd Näsström (s) Sture Danielsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 10:

Kommunkontoret Djurås , kl. 10: Tekniska nämnden 2018-09-18 1 (6) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 08:00-09:30 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Fredrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken tisdag den 21 januari 2003, kl. 09.00 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Värdskap för

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Notariet, måndagen den 2 mars 2015 kl 17.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Anders Svensson

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 65 Utsändningsdag: Fredag den 31 maj 2013 2013 V 24 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunfullmäktige Onsdag 12 Juni Kommunfullmäktige kallas till sammanträde onsdagen den 12 juni 2013,

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 73 Utsändningsdag: Torsdagen den 27 december 2013 V 2 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunstyrelsen Tisdag 8 Januari Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 8 januari 2013,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande Sida PROTOKOLL 1(5) 2012-06-19 Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:00-14:50 Beslutande Ledamöter Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2010-10-25 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 09 00 11 45 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (s) ordf Christer Hedman (åp) vice ordf K Sune Almroth (s) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6) Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Lars Edin (fp) Yngve Johansson (s) Inga-Brith Nilsson (c) Ulla Ivarsson (PRO) Anna-Lisa Palmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11) föreningsutskott 15 december 2016 1 (11) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30-10.40 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan

Läs mer

Revisionsrapport. Strömsunds kommun. Verkställighet av beslut. Anneth Nyqvist. December 2012

Revisionsrapport. Strömsunds kommun. Verkställighet av beslut. Anneth Nyqvist. December 2012 Revisionsrapport Verkställighet av beslut Strömsunds kommun Anneth Nyqvist December 2012 2013-01-25 Anneth Nyqvis, projektledare Strömsunds kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 2 Inledning 2.1

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-12.00. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer