Manual Identitetsportalen, Idis

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Identitetsportalen, Idis"

Transkript

1 1(31) Idis Manual Identitetsportalen, Idis SLU, Box 7070, SE Uppsala, Sweden tel: +46 (0) Org.nr

2 Versionshistorik Av Gäller från Notering Göran Åkerman Skapad Maria Starkenberg och Göran Åkerman Uppdateringar samt tillägg om hur man söker fram kommande inaktiva. Bengt Norman Uppdaterat hantering av passerkort. Bengt Norman Fältet OrcId beskrivet. 2(31)

3 Innehåll Versionshistorik Inledning Startsidan Hitta person - sök Information om personer Verksamma Lägga till verksam Ändra slutdatum på verksam Organisatoriska enheter Se vem som är katalogansvarig Automatiska mejl från Idis Ny person har tillkommit till organisationsenheten Anställds anställning går ut om 2 veckor Verksams tid på organisationseneheten går ut om 2 veckor Sök fram kommande inaktiva Exempel 1: Sök fram verksamma med slutdatum innan 1/ Exempel 2: Sök fram anställda som är kommande inaktiva Exempel och scenarion En nyanställd behöver få ett AD-konto och passerkort innan den officiellt börjar här om en månad En anställd/verksam har fel arbetsadress på webben och i Idis Det ser i Idis ut som att en person ska sluta om en månad då slutdatumfältet är ifyllt. Men personen ska vara förlängd/personen är tillsvidare anställd och ska inte sluta Ny anställd vad händer nu? En anställd slutar En tidigare anställd kommer tillbaka En person har en anställning på en organisationsenehet och endast konterad på en annan En verksam behöver resurser En verksam behöver resurser och finns redan på en annan institution/avdelning En verksam saknar svenskt personnummer (31)

4 1. Inledning I Idis finns det tre olika typer av identiteter. Anställd Alla anställda måste finnas registrerade i Primula, för att automatiskt föras över till Idis, och där etableras en SLU-identitet Anställd. Verksam Verksamma registreras via Idis, kopplas till en organisationsenhet, och en SLUidentitet Verksam etableras i Idis. Till verksam räknas person som ej uppbär lön från universitetet och har en aktiv och tydlig koppling till en institution. Prefekt, eller chef för organisatorisk enhet, vid aktuell institution är ansvarig för vem som tillhör kategorin övrigt verksam. Exempel på övrigt verksam kan vara forskare, forskarstuderande, stipendiat, gästlärare och aktiv emerita/emeritus mm. Student Studenter som är antagna och sedan registrerade på en kurs i Ladok får en SLUidentitet Student i Idis. Studentidentiteter och dess resurser hanteras av IT-stöd. En exjobbare som är registrerade på en exjobbskurs definieras som student i Idis. Är studenten inte antagen i SLU:s Ladok, utan vid ett annat universitet, kan studentkonto beställas av IT-stöd. 4(31)

5 2. Startsidan Startsidan som visas när Idis har öppnats är indelad i en länkkolumn på den vänstra sidan och en arbetsyta på den högra. Nedan visas länkkolumnen: Startsida: Söksida för identiteter och organisationer. Användare: Söksida för enbart identiteter, det är även här verksamma kan läggas till. Organisationsenheter: Söksida för organisationer (administreras i administratörsportalen.) Mina ärenden: Visar vilka uppdateringar en katalogansvarig har gjort. Idis - Administratörsportal: Länk till administratörsportalen 3. Hitta person - sök I sökrutan i Idis kan man välja vilken grupp av identiteter som sökningen ska generera träffar från. De tre valbara kategorierna är anställda, verksamma och studenter. Standardinställningen på Idis startsida är att sökningen genererar träffar från alla tre kategorier. 5(31)

6 De parametrar man kan söka på är bland annat: Hela namnet eller del av namn Organisationens kostnadsställe E-post AD-namn Personnummer Organisationsnamn Titel Telefonnummer Arbetsställe Palettereferens Är man någon annanstans i dialogen t.ex. sök organisation så kan man klicka på Startsida eller Användare för att kunna söka på identiteter. 4. Information om personer När en person sökts upp så visas grundläggande värden för personen direkt i söksidan. Det som visas är: Visningsnamn Personnummer E-post Telefonnummer Kostnadsställe Besöksadress 6(31)

7 Postadress Namnen på de som sökts upp är klickbara och leder till personbilden som innehåller mer information kring en person. Personbilden består av fem flikar: Basuppgifter Organisationsuppgifter Resurser Behörigheter Rollinformation Flik Basuppgifter Fliken för basuppgifter innehåller personbaserad information och består både av ändringsbara fält och fält som systemet äger och därför inte är ändringsbara. Nedan redovisas varje fält, vad de representerar, vilken som styr och vart de visas: Fält Telefonnummer Mobilnummer E-post Alternativ E-post Besöksadress Postadress Våningsplan/rum Personlig hemsida Arbetsbeskrivning sv/eng Foto Uppdrag Beskrivning Skrivs in här av katalogansvarig. Visas bl.a. på webben Skrivs in här av katalogansvariga. Visas bl.a. på webben Hämtas från AD. Visas bl.a. på webben och i Outlook. Skrivs in här av katalogansvariga. Skrivs in i administratörsportalen Skrivs in i administratörsportalen. Skrivs in här av katalogansvariga. Skrivs in här av katalogansvariga. Visas bl.a. på webben Skrivs in här av katalogansvariga. Visas bl.a. på webben. Skrivs in här av katalogansvariga. Visas bl.a. på webben, Outlook (internt) och på Skype for business. Kommer visa vilka roller/uppdrag personen har. Informationen kommer hämtas från administratörsportalen. Flik Organisationsuppgifter 7(31)

8 Denna del av personbilden hanterar och visar vilken typ av identitet det handlar om (verksam, anställd eller student). Fält kan vara låsta, öppna, dolda eller synliga beroende på gällande typ. Nedan redovisas de fält som kan vara med på denna flik: Fält Beskrivning Användartyp Anställd Verksam Student Organisationsenhet Vilken/vilka enhet(er) är personen placerad på Kostnadsställe Kostnadsstället för den organisatoriska enheten Arbetsställe Vilket arbetsställe personen tillhör Startdatum För anställningen, verksamhetsperioden eller när studenten påbörjade sina studier vid SLU. Slutdatum anställningsperiod Slutdatum tjänstledighet Slutdatum verksam När den pågående anställningsperioden tar slut. Detta behöver inte betyda att anställningen upphör. T.ex. en person går upp eller ner i arbetstid. Detta genererar en ny anställningsperiod. När den pågående tjänstledigheten upphör (anställd) Slutdatum för verksam Status Aktiv Kommande aktiv (2 veckor innan) Inaktiv Kommande inaktiv (4 veckor innan) Katalogansvariga Anteckningar Visar vilka som är katalogansvariga för personen Plats för anteckningar som bara finns i Idis. Detta kan användas för minnesanteckningar (t.ex. uppehållstillstånd ansökt datum). Flik Resurser Denna del behandlar de resurser en person kan få av SLU som kan behövas att bland annat logga in i datorer. Nedan följer en beskrivning av de ingående delarna: Fält AD-namn Fakturareferens OrcId Beskrivning Personens inloggningsnamn på datorer etc. Personens fakturareferens i PaletteArena, om sådan finns. (Open Researcher and Contributor ID) är en internationell identifierare för författare av vetenskapliga publikationer. Fylls i av 8(31)

9 Beställ ny anknytning katalogansvarig. Bock som kan sättas om en ny telefonanknytning ska beställas åt en nyanställd eller verksam. Mejl går då till teleenheten. Flik Behörigheter Denna flik innehåller länkar till behörighetsblanketter för flera administrativa system så som: Primula Agresso PaletteArena. 5. Verksamma Verksamma är personer som befinner sig på SLU och i många fall behöver resurser av SLU men som inte är anställda eller studenter. Detta kan handla om allt från arvodister till konsulter. Verksamma hanteras helt och hållet i Idis till skillnad från anställda som importeras och uppdateras från lönesystemet Primula eller studenter som kommer från Ladok. 5.1 Lägga till verksam Eftersom verksamma inte importeras från något annat system så läggs de manuellt upp i Idis av katalogansvariga. Funktionen att lägga till en verksam kan hittas i vänstermenyn i identitetsportalen under Användare och heter Skapa ny verksam. 9(31)

10 1. Personnummerfliken. Nedan visas den första dialogen som kommer upp när funktionen Skapa ny verksam startas. Det är viktigt att ett korrekt och giltigt personnummer skrivs in (i de fall det finns). Identiteter i Idis har bara personnummer som unikt värde. Anges ett felaktigt personnummer så är risken stor att Idis skapar dubbla identiteter åt en person om den kommer tillbaka som verksam eller anställd. 10(31)

11 2. Fliken Basuppgifter Nästa dialog hanterar personliga uppgifter precis som i fliken basuppgifter i personbilden. Skillnaden är att vi här har möjlighet att skriva in namn och välja kön på personen. Även här är det viktigt att rätt uppgifter skrivs in då detta ligger till grund för personens E-postadress. Sökbart namn kan t.ex. vara ett tilltalsnamn som skiljer sig från personens riktiga namn. Detta blir sedan sökbart i Idis och på webben (t.ex. Lisbeth kallas och presenterar sig alltid som Lisa). 11(31)

12 3. Fliken organisationsuppgifter Här hanteras: Vart en verksam organisatoriskt ska vara placerad Startdatum för verksamhetsperioden Slutdatum för verksamhetsperioden Vilket arbetsställe personen har Det finns möjlighet att skriva anteckningar om personen. 12(31)

13 4. Resursfliken Resursfliken är lika som i personbilden med den skillnaden att det går att skriva ett meddelande till IT-stöd om t.ex. personen har varit här förut och redan har ett AD-konto som ska användas (annars genereras ett nytt). OrcId fylls i om personen har meddelat att ett sådan finns. Kan kompletteras i efterhand. 13(31)

14 5. Fliken behörigheter Under behörigheter finns enbart länkar till behörighetsformulär till de administrativa systemen. 5.2 Ändra slutdatum på verksam För att ändra slutdatum på en verksam så behöver bara personen sökas upp och att katalogansvarig går in i personbilden och sätter nytt slutdatum i fliken organisationsuppgifter. För att ha rätt att göra detta krävs det att katalogansvarig som ska ändra är katalogansvarig på den organisatoriska enhet som den verksamma är placerad på. Är den verksamma redan inaktiv så kan alla katalogansvariga hantera personen. Men är den verksamma inaktiv så måste katalogansvariga komma ihåg att koppla den verksamma till en organisation. 6. Organisatoriska enheter Organisatoriska enheter administreras i administratörsportalen men de kan även sökas upp i identitetsportalen. För att söka på organisatoriska enheter kan man antingen välja detta i rullistan bredvid rutan för sökord eller i vänstermenyn klicka på Organisationsenheter. 14(31)

15 6.1 Se vem som är katalogansvarig För att se vilken som är katalogansvarig på en organisation så visas detta i samband med att en organisation söks upp i form av en egen kolumn. Ligger organisationen på en lägre nivå så kan det se ut som att organisationen saknar katalogansvariga fast de egentligen finns. Anledningen är att katalogansvaret på en högre organisatorisk nivå följer med till alla underliggande enheter. Exempel: Vi vill se vem som är katalogansvarig för och söker upp den organisationen men kolumnen för katalogansvariga är tom. Vi söker sedan på organisation 999 och får upp Kalle och Stina. Detta betyder att Kalle och Stina även är katalogansvariga för Vill man se vem som är katalogansvarig för en specifik person så kan personen sökas upp och i personbilden på fliken Organisationsuppgifter så visas personens katalogansvariga. 7. Automatiska mejl från Idis Idis skickar mejl till katalogansvarig vid olika tillfällen. Det är följande mejl som skickas. Ny person har tillkommit till organisationsenheten När en ny person har lagts till organisationsenheten skickar Idis ett mejl till KA. Anställds anställning går ut om 2 veckor KA får mejl från Idis två veckor innan anställningstiden går ut. Den anställdes ADkonto och mejlkonto kommer att fungera en månad efter sista anställningsdagen, innan de inaktiveras. Från och med den tiden (två veckor) och när slutdatum för anställningen passerats kan KA i Idis sätta ett nytt slutdatum för identiteten. När datumet för anställningen har passerats kommer personen att tillhöra gruppen Verksam och det nya slutdatumet gälla. På det här sättet kan KA se till att tilldelade resurser hålls aktiva längre. Verksams tid på organisationseneheten går ut om 2 veckor Idis skickar ett mejl till KA två veckor innan identiteten inaktiveras. Katalogansvarig kan då välja att i Idis ändra slutdatum på identiteten och förhindra att resurser inaktiveras. 8. Sök fram kommande inaktiva Via avancerad sökning kan du ta fram en sammanställning av identitet som kommer bli inaktiva. 15(31)

16 För att komma till avancerad sök, gör såhär: 1. Från första startsidan, klicka på sökknappen när sökgruppen Alla är vald. 2. Klicka på Advanced Search. 8.1 Exempel 1: Sök fram verksamma med slutdatum innan 1/9 1. Se till att översta rader säger följande: Select user that match all of the following conditions: 2. Klicka på Add Statement. För först måste du söka ut alla verksamma. 16(31)

17 3. Klicka på <Click to select attribute> och välj Status Personal. 4. Klicka på is och ändra till contains. 5. Klicka på <click to select value> och skriv in VERKSAMAKTIV. 17(31)

18 6. Nu ska du söka ut alla som har ett slutdatum innan ett visst datum. Klicka på Add statement på den andra raden. 7. Klicka på <Click to select attribute> och välj SlutdatumVerksam. 8. Klicka på After och ändra till prior to. 18(31)

19 9. Klicka på <click to select a value> och välj <Enter a specific date>. 10. I det här läget så kan man själv välja datum, klicka i kalendern för att välja den 1 september ÅÅÅÅ. 11. Och till sist så söker du en katalogansvarig i Idis, för att bara visa utvalda verksamma. Klicka på Add Statement på den tredje raden. 19(31)

20 12. Klicka på <Click to select attribute> och välj Katalogansvarig. 13. Klicka på <click to select value>. 20(31)

21 14. En dialogruta öppnas. a. Skriv in namnet på den som är katalogansvarig för de verksamma. b. Klicka på sökknappen 21(31)

22 15. Resultatet presenteras. a. Bocka för en person i listan. b. Klicka på OK. 16. NU är alla tre sökkriterier klara! Klicka på Search. 17. Sökresultatet visar en lista över de idag Verksamma som inaktiveras före det valda datum. Endast Verksamma för den utvalda katalogansvarige visas. 22(31)

23 8.2 Exempel 2: Sök fram anställda som är kommande inaktiva 1. På avancerad sök se till att översta rader säger följande: Select user that match all of the following conditions: 2. Först måste du söka ut alla anställda i Idis som är kommande inaktiva. En anställds identitet blir kommande inaktiv 2 veckor innan slutdatum på anställningen enligt Primula. Klicka på Add Statement. 3. Klicka på <Click to select attribute> och välj Status Personal. 23(31)

24 4. Klicka på <click to select value> och skriv in KOMMANDEINAKTIV. 5. Sök fram en katalogansvarig för de anställda för att visa dem. Klicka på Add Statement på andra raden. 24(31)

25 6. Klicka på <Click to select attribute> och välj Katalogansvarig. 7. Klicka på <click to select value>. 25(31)

26 8. En dialogruta öppnas. Skriv in namnet på den som är katalogansvarig för de anställda och klicka på sökknappen 9. Bocka för personen i listan och klicka på OK. 26(31)

27 10. Nu är båda två sökkriterierna klara. Klicka på sökknappen. 11. Sökresultatet visar en lista över de anställda där slutdatum på anställningen kommer att gå ut. 9. Exempel och scenarion 1. En nyanställd behöver få ett AD-konto och passerkort innan den officiellt börjar här om en månad. Lägg upp personen som verksam i Idis. När personen sedan kommer in i Idis som anställd så kommer Idis automatiskt ändra identitetstyp från verksam till anställd. 2. En anställd/verksam har fel arbetsadress på webben och i Idis. Läs manualen för administratörsportalen och ändra personens arbetsadress där. 3. Det ser i Idis ut som att en person ska sluta om en månad då slutdatumfältet är ifyllt. Men personen ska vara förlängd/personen är tillsvidare anställd och ska inte sluta. Detta beror på att Idis läser av brytpunkter i en anställning och förmodligen är det en anställningsperiod som tar slut om en månad. Det kan bero på flera saker: Ny lön Ny titel Ny omfattning etc. Det viktiga är att ni kontrollerar i Primula, det är Primula som styr när en anställning tar slut eller inte. Är personen ok i Primula så kommer det även att löpa på i Idis och personen kommer inte att förlora några resurser eller behörigheter. 27(31)

28 4. Ny anställd vad händer nu? Förutsättningar Ett anställningsbeslut har fattats och personen finns inlagd i Primula med ett startdatum för anställningen. En SLU-identitet skapas automatiskt från Primula till en ny anställd person och finns synlig i Idis dagen efter den har lagts till i Primula (status: kommande aktiv) dock tidigast 14 dagar innan anställningsstart. Identiteten tillhör gruppen Anställd. Ett mejl skickas till KA när en ny anställd har tillkommit i Idis. Den anställde har status aktiv från och med stardatum för anställningen och tilldelade resurser aktiveras då. Vad bör en katalogansvarig göra nu? Beställa resurser: o Beställa telefonanknytning via Idis beställningen går då till SLU Tele. De återkommer till dig som är katalogansvarig angående vilken typ av telefonanknytning som ska beställas och meddelar vilken telefonanknytning som den anställde har fått. Skriv telefonnumret i Idis för den anställde. o AD-konto och E-post skapas automatiskt till en anställd. Användarnamn och e-postadress visas i Idis. Lösenordet kvitteras ut av den anställda hos IT-stöd. o Passerkort hämtas på utlämningsstället för aktuell ort när den anställde blivit aktiv, inget förarbete krävs. Beställa behörigheter till system o Palette o Primula o Agresso o Idis o Slukurs o Ladok Bocka för det system det gäller i Idis och hämta blanketten, fyll i, skriv under och skicka den med internpost till mottagaren. 5. En anställd slutar Förutsättningar En anställnings slutdatum i Primula har passerat. När anställningstiden tar slut får SLU-identiteten status vilande under en månad, efter det sätts den som status inaktiv. Ett mejl skickas till KA två veckor innan identiteten sätts till status vilande. Resurser o AD-konto och e-post inaktiveras när statusen är inaktiv. o Passerkort och telefonanknytning inaktiveras enligt anställningens slutdatum, dvs. när identiteten har status vilande. 28(31)

29 6. En tidigare anställd kommer tillbaka Förutsättningar Ett anställningsbeslut har fattats och personen finns inlagd i Primula med ett startdatum för anställningen samt en SLU-identitet finns i Idis med status vilande/inaktiv. En SLU-identitet aktiveras automatiskt från Primula då en person anställs igen, och finns synlig i Idis dagen efter den har lagts till i Primula (status: kommande aktiv) dock tidigast 14 dagar innan anställningsstart. Identiteten tillhör gruppen Anställd. Ett mejl skickas till KA när en ny anställd har tillkommit i Idis. Den anställde har status aktiv från och med stardatum för anställningen och tilldelade resurser aktiveras då. Vad bör en katalogansvarig göra nu? Beställa resurser: o Beställa telefonanknytning via Idis beställningen går då till SLU Tele. De återkommer till dig som är katalogansvarig angående vilken typ av telefonanknytning som ska beställas och meddelar vilken telefonanknytning som den anställde har fått. Skriv telefonnumret i Idis för den anställde. o AD-konto och E-post finns redan skapade till identiteten, inga nya skapas utan de aktiveras bara igen. Användarnamn och e-postadress visas i Idis. Det nya lösenordet kvitteras ut av den anställda hos ITstöd. o Passerkort hämtas på utlämningsstället för aktuell ort när personen blivit aktiv, inget förarbete krävs. Beställa behörigheter till system o Palette o Primula o Agresso o Idis o Slukurs o Ladok Bocka för det system det gäller i Idis och hämta blanketten, fyll i, skriv under och skicka den med internpost till mottagaren. 7. En person har en anställning på en organisationsenehet och endast konterad på en annan. KA kan se personer i sin sökgrupp som har sin anställning vid den organisationseneheten. En person som har sin lön konterad på en organisationsenhet, tillhör den enhet där anställningen finns. Behöver den anställda tillgång till fler resurser måste den KA på organisationsenheten som anställningen finns på göra beställningen. 29(31)

30 8. En verksam behöver resurser Förutsättningar ett beslut har fattats på institutionen/avdelningen om att en person som ej är anställd behöver resurser vid SLU. Vad bör en katalogansvarig göra nu? KA börjar med skapar en ny Verksam för personen. Status Aktiv. Identiteten tillhör gruppen Verksam. Ett start- och slutdatum måste alltid finnas för en verksam. Vid slutdatum kommer tilldelade resurser att inaktiveras. Beställa resurser: o Beställa telefonanknytning via Idis beställningen går då till SLU Tele. De återkommer till dig som är katalogansvarig angående vilken typ av telefonanknytning som ska beställas och meddelar vilken telefonanknytning som den anställde har fått. Skriv telefonnumret i Idis för den anställde. o AD-konto och E-post beställs. Användarnamn och e-postadress visas i Idis. Lösenordet kvitteras ut av den verksamma hos IT-stöd. o Passerkort hämtas på utlämningsstället för aktuell ort när personen blivit aktiv, inget förarbete krävs. Beställa behörigheter till system o Palette o Primula o Agresso o Idis o Slukurs o Ladok Bocka för det system det gäller i Idis och hämta blanketten, fyll i, skriv under och skicka den med internpost till mottagaren. 9. En verksam behöver resurser och finns redan på en annan institution/avdelning Förutsättning en verksam har redan en SLU-identitet med status VerksamAktiv och tillhör en annan organisationsenhet. En SLU-identitet Verksam kan bara tillhöra en organisationsenhet åt gången. Endast KA vid den organisationsenhet som den verksamma tillhör kan tilldela resurser och beställa behörigheter. Den verksamma kontaktar sin KA och ber att få tillgång till de resurser som hen behöver. 10. En verksam saknar svenskt personnummer Förutsättning - ett beslut har fattats på institutionen/avdelningen om att en person som ej är anställd behöver resurser vid SLU och personen saknar svenskt personnummer. 30(31)

31 KA kan skapa en identitet till en person som saknar svenskt personnummer. Viktigt är att ange rätt födelseår, månad och dag i det SLU-personnummer som tilldelas. Detta för att enklare kunna identifiera personer som framöver eventuellt får ett svenskt personnummer och uppdatera det i Idis. För de sista fyra siffrorna i personnumret anges först ett S följt av tre siffror, tex S134. Du som KA väljer själv de tre siffrorna när du skriver in det i Idis. 31(31)

Organisationshantering i Idis

Organisationshantering i Idis Idis Organisationshantering i Idis SLU, Box 7070, SE-750 07 Uppsala, Sweden tel: +46 (0)18-67 10 00 Org.nr 202100-2817 info@slu.se www.slu.se Versionshistorik... 3 1. Organisationsträdet... 4 1.1 Organisationsträdets

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Lägga till Universitetsanknuten

Lägga till Universitetsanknuten Sida 1 av 7 Lägga till Universitetsanknuten Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen.

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 7 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.

KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu. KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Uppsala universitet 18 november 2015 Innehåll Tips om administrativa

Läs mer

Manual rolladministratör

Manual rolladministratör Idis 2015-12-02 Manual rolladministratör Mailing address: Mailing address Street address: Street address VAT no: SE202100281701 www.slu.se Phone: +46 18 67 10 00 (switchboard) Mobile: XXX-XXX firstname.surname@slu.se

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter.  https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Supportepostadress: katalogsupport@its.uu.se Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Uppdatering

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/

KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ KATALOGEN (AKKA) Om katalogen (AKKA) Begrepp/benämningar och förtydliganden https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Uppsala universitet 21 november 2015 Innehåll Tips om administrativa

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Skapa ny underorganisation i katalogen (AKKA)

KATALOGEN (AKKA) Skapa ny underorganisation i katalogen (AKKA) KATALOGEN (AKKA) Skapa ny underorganisation i katalogen (AKKA) https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Förutsättningar... 2 Förberedelser och

Läs mer

Lucat. Manual för Katalogadministratörer

Lucat. Manual för Katalogadministratörer Lucat Manual för Katalogadministratörer Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Dokumentets syfte... 4 1.2 Målgrupp... 4 1.3 Definition... 4 2 Lucat... 5 2.1 Allmänt om Lucat... 5 2.1.1 Inloggningen...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Uppdaterat 2010-09-10 Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Innehåll Inledning 3 Begrepp 4 Sök användare 5 Sökområde 5 Hur man söker 5 Skapa ny användare 6 Användarinformation 6

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T Behörighetshantering Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen 1 Innehållsförteckning Allmänt 3 Logga in 4 Behörighetshantering 5 Skapa ny användare 6-7 Tilldela

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Administration av verksam. Supportepostadress:

KATALOGEN (AKKA) Administration av verksam.     Supportepostadress: KATALOGEN (AKKA) Administration av verksam https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Supportepostadress: katalogsupport@its.uu.se Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Insamling av

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Ny startsida i Ladok

Ny startsida i Ladok Ny startsida i Ladok Lathund för dig som administrerar resultatrapportering! Den nya versionen av startsidan är under uppbyggnad och kommer förändras löpande under VT19. Ambitionen är att den nya startsidan

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206 Visma Proceedo Att attestera - Manual 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) NYA BESTÄLLNINGAR ATT GODKÄNNA...

Läs mer

Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER

Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER AB Previa 2012 Användarmanual Personal & Organisation KOM IGÅNG På previa.se hanterar ni effektivt information om er egen organisation

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning

Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning Innehåll Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning... 1 Logga in... 1 Ansökan/Uppsägning av behörighet... 3 Allmänt... 3 Vård och Omsorg...

Läs mer

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-6 Manual - Hantering av kontakter i Public 360 Manual för hantering av kontakter i

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Uppdaterat 2016-06-03 1 Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur... 1 Inledning... 3 Registrera dig... 3 Logga in... 5 Federerad inloggning...

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Administrera organisation.

KATALOGEN (AKKA) Administrera organisation. KATALOGEN (AKKA) Administrera organisation https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Publika webbsidan i katalogen... 2 Administration och ändringar...

Läs mer

Kom igång med Adela Grundskola

Kom igång med Adela Grundskola Kom igång med Adela Grundskola Publicerad 2010-06-09 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Grundskola 1 Gränssnitt 4 Huvudflikar 4 Detaljflikar

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 6 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en ny person som ska börja på LU. Kategorin Stipendiat använda personer som har ett stipendium oavsett om det är ett LU-inrättat stipendium eller

Läs mer

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula 1 Version oktober 2018 Sektionen Personal Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula Funktioner Primula SSC Följande funktioner återfinns i Primula Webb

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Introduktion för föreningar Uppdaterad 2018-07-03 Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad.

Läs mer

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Manual för GRABO Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning 2013-01-31 Version 3.1.2 1 (14) Innehåll: Bakgrund och behörighet till Grabo

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Användarinstruktioner. PDBreg

Användarinstruktioner. PDBreg 2002-05-29 Sidan: 1 (28) Användarinstruktioner PDBreg 2002-05-29 Sidan: 2 (28) Innehåll 1 REVISIONSINFORMATION...3 2 INLEDNING...4 3 IN- OCH UTLOGGNING...5 4 SÖK PERSON...6 5 VISA PERSON...8 6 NYREGISTRERING

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Rutiner för hantering av externa personer i HSA

Rutiner för hantering av externa personer i HSA - Privata familjeläkare 1. HANTERING AV EXTERNA PERSONER I HSA...1 2. SKAPA EN PERSON MANUELLT I ADMINISTRATIONSGRÄNSSNITTET FÖR HSA - IM (IDENTITY MANAGER)...2 3. MEDARBETARUPPDRAG...4 4. BESTÄLLNING

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Manual för projektledare

Manual för projektledare Manual för projektledare FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Forsknings- och utvecklingsprojekt Forskares akademiska grad och anställning Vetenskapliga publikationer

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (18) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (18) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Uppgifter om organisationen... 3 2 Skapa användare... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Skapa en

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport Uppdaterad: 2015-11-11 Manual Licensansökan för Parasport Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansökan om licenser Omregistrering 5 Nyregistrering 8 En licens

Läs mer

LibNet 2.1 onlinetjänst

LibNet 2.1 onlinetjänst LibNet 2.1 onlinetjänst Användarguide Innehållsförteckning 1. Generell information... 3 1.1. Tekniska krav... 4 2. Kunduppgifter... 5 2.1. Användarprofiler... 6 2.1.1. Ändra en befintlig användarprofil...

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Guide - Självbetjäningsportalen

Guide - Självbetjäningsportalen Guide - Självbetjäningsportalen GÖLISKA IT 2018-11-19 Version 1.1 Innehåll Samverkansmappar... 3 Ny mapp... 3 Behörighet till mapp... 3 Konto... 4 Personligt konto... 4 Distributionslista... 4 Ny Distributionslista...

Läs mer

- Information för arbetsställen

- Information för arbetsställen - Information för arbetsställen Logga in i systemet Inloggningssidan för att anmäla intresse för att ta emot deltagare från kommunen ska ni få av kommunen. Om er organisation/arbetssälle redan är registrerat

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

Vårdförbundets medlemssystem Komet

Vårdförbundets medlemssystem Komet Vårdförbundets medlemssystem Komet Instruktion för förtroendevalda med samordningsuppdrag Välkommen till Vårdförbundets medlemssystem Komet. Här följer en kort introduktion till Komet. Har du frågor efter

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Snabbguide för användare Användarmanual 2015 Inloggning...4 Webbklienten...5 Den övre delen...6 Hänvisningar...7 Tidsangivelser och datum...9 Söka efter kollegor...10 Snabbsök...10 Avancerad sökning...10

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Business Online Generellt

Business Online Generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Menyn Du kan navigera i Business Online på flera olika sätt. Ingången till de olika funktionerna hittar du via toppmenyn. Genom

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Administrera i Hälsoportalen

Administrera i Hälsoportalen Administrera i Hälsoportalen Innehåll IKONFÖRTECKNING 3 ANSTÄLLDA 4 Sök anställd 4 Ändring av personuppgifter 6 Ändring av personliga kontakter 7 Noteringar 9 Krav på intyg 10 Lägg till anställd 11 Avsluta

Läs mer