Ungskog. sid 1. Rapport från årets Vinterkurs med text och bilder finns på sidan 6.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ungskog. sid 1. Rapport från årets Vinterkurs med text och bilder finns på sidan 6."

Transkript

1 sid 1 Ungskog Ledarblad från Nr 1-2/2009 Årgång 29 Från Vinterkursen Foto: Hans-Olof Hansson. Innehåll detta nummer. Boka in helgen juni för UPPLEVELSEDAGAR OCH STÄMMA på Stenungsögården, Halland. Läs mera om Per Carlsson, Årsbästa Skog och Ungdom: are 2008! Se sidan 5. Rapport från årets Vinterkurs med text och bilder finns på sidan 6. SM I SKOG 2009 hålls den maj på Svenljunga Naturbruksgymnasium Passa på att besöka tävlingen - det kommer att bli hett, på många sätt! En specialare finner du på sidan 8! I detta nr av Ungskog finns också reglerna för aktivitetsstöd. Maila, skicka eller faxa ditt bidrag till Ungskog. Något du tycker andra ska vara med på eller få reda på.

2 sid 2 FÖRBUNDET SKOG OCH UNGDOM Box KATRINEHOLM Mån-To Fredag Tel: Fax: Pg: Bg: Förbundsordförande: Roland Byfalk, , 1:e vice ordförande: Hans-Olof Hansson, , 2:e vice ordförande: Suzanne Normark Förbundssekreterare: Lena Ström, Förbundsinstruktör: Anders Lund, Johan Svedholm Stockholms-distrikt Weronica Öberg V:a Götalands-distriktet Johan Svedholm se ovan UNGSKOG Ledarblad för Förbundet Skog och Ungdom. Utkommer 6 ggr/år. Nästa Ungskog kommer vecka 26. Manus ska vara förbundskansliet tillhanda senast vecka 25. INNEHÅLL 1. Framsida 2. Adress, innehåll 3. Förbundsstämma Upplevelsedagar Årsbästa FSU:are 6. Vinterkursen SM i skog 8. Ungdom och skog 9. Medlemsavgift/ medlemsstöd 10. Skogen runt 11. Aktivitetsstöd 12. Skog och Ungdom UNGSKOG NR 1-2. På grund av tekniska problem, och då pratar vi STORA tekniska problem, utgick Ungskog 1/2009. Det var helt enkelt dataservern som kraschade. Istället kommer här nummer 1-2/2009. Så håll till godo och god läsning! MEDLEMSAVGIFTEN: För avdelningar anslutna till det centrala medlemsregistret gäller följande för år 2009: Ungdom 10 kr Vuxen 50 kr Stödmedlem 100 kr Till dessa avgifter (förbundets avgifter) ska avdelningen lägga sin egen avgift. Meddelande om total avgift ska vara förbundskansliet tillhanda senast 1/12. Beslut om medlemsavgift fattas alltså på avdelningens planeringsmöte. Förbundsavgiften används till medlemsförsäkringen. Avdelningsavgiften 2009 (för avdelningar ej anslutna till det centrala medlemsregistret) är kronor. Kontakta också förbundskansliet om avdelningen behöver: inbetalningskort medlemslistor att fylla i medlemsförteckning eller någonting annat. Notera också att begreppet familjemedlem inte finns kvar. Lokalavdelningen kan dock ha familjemedlemskap, men medlemmarna ska rapporteras separat. På medlemslistorna ska anges medlemmens namn, adress, postadress, kön, födelsedata och datum för betalning av medlemsavgiften. Ytterligare information finns på baksidan av medlemslistorna.

3 sid 3 Inbjudan och Kallelse till förbundsstämma 2009 Härmed inbjuds och kallas till stämma med enligt nedan. Datum: 14 juni Plats: Program: Stenungsögården, Stenungsund. Stämman öppnar klockan och beräknas avslutad klockan Stämman ajourneras för kaffe kl Lunch serveras klockan OMBUD utses på distriktsstämma. 1 ombud jämte suppleant för det första 100-talet medlemmar och därefter 1 ombud jämte suppleant för varje påbörjat 300-tal medlemmar. Finns det bara en avdelning i ett län är denna att betrakta som distrikt. Om det finns flera avdelningar, men inget distrikt samverkar avdelningarna och utser ombud. MOTIONER och ärenden som distrikt eller avdelning vill ta upp på förbundsstämman ska anmälas (skickas till) förbundsstyrelsen senast 2 månader innan stämman. STADGEÄNDRINGAR. Frågor gällande stadgeändringar ska anmälas till förbundsstyrelsen senast 3 månader innan stämman. ANMÄLAN. Av distrikt eller avdelning valda ombud anmäls (med namn och adress) till förbundskansliet. Stämmoombuden står själva för resekostnader i samband med stämman. Senast 18 maj ska anmälan vara inkommen. STÄMMOHANDLINGAR sänds till anmälda ombud. Förutom sedvanliga stämmoförhandlingar delas certifikat A i kolning ut liksom ev. tilldelat stipendium ur Nils W Fröjds Stipendiefond, förtjänsttecken samt hedersutnämnanden. Välkommen!

4 sid 4 Välkommen du också till: I samband med förbundsstämman hålls upplevelsedagar. Platsen är Stenungsögården, väster om Stenungsund. Vi kommer att bo i "campinghyddor" med vandrarhemsstandard. Fredag: Lördag Söndag: Kostnad: Anmälan: Samling, inkvartering Gemensam middag Efter frukost samlas vi för att delta på olika aktiviteter, som vi själva väljer. Här finns saker för alla åldrar. Återsamling och gemensam lunch. Efter lunch finns nya aktiviteter att välja mellan innan det är dags för årets stämmosupé. Söndagen ägnas åt förbundsstämman. Ungdomar 7-20 år deltar gratis under förutsättning att man deltar hela helgen, dvs även under stämman. Reseersättning utgår inte. Valda ombud deltar också gratis. Pris per person för hela helgen är för övriga kronor. Ersättning för resa utgår inte. ska vara förbundskansliet tillhanda senast 18 maj. Ett detaljerat program kommer att sändas till ordförande, sekreterare och kassör i distrikt och lokalavdelningar. De ska se till att övriga i avdelningen får ta del av informationen. ALLA medlemmar är ju välkomna, även om man inte är ombud till stämman. VÄLKOMMEN!

5 sid 5 HEDERSYXAN 2008 Per Carlsson, Katrineholm. Till årsbästa Skog och Ungdom:are 2008 att motta Hedersyxan har förbundsstyrelsen utsett Per Carlsson. Per får ta emot Föreningen Skogens yxa vid stämman Per är väl värd utmärkelsen och vi önskar honom all lycka till i framtiden. Här nedan följer Pers egen presentation. Jag heter Per Carlsson. Jag är född 1980 och bor i Katrineholm (Sveriges Lustgård). Jag arbetar som vvs-montör (rörmokare) men jag har även en hobby som discjockey som på senare år utvecklat sig till ett arbete fredags- och lördagskvällar. När jag inte arbetar eller är engagerad i Skog och Ungdoms verksamhet umgås jag med vänner, följer mycket sport på TV men tittar gärna på IFK Norrköping live och så gillar jag att resa och prova nya äventyr. Jag kom in i Skog och Ungdom av en ren slump. Telefonen ringde en lördagsmorgon sommaren Det var Jarmo och Anders som hade bekymmer då en chaufför som skulle köra en klättervägg hade blivit sjuk. De undrade om jag hade tid och det hade jag. Jag har varit medlem i Katrineholms Äventyrsklubb (KÄK) sedan sommaren Grunden till mitt intresse för KÄK började redan 1995 då jag var med i en friluftsgrupp (Q2) på en fritidsgård där Jarmo var ledare. Redan på den tiden satt vi och pratade om att bygga banor uppe bland träden. Under åren som gått har jag varit ledare för många läger och hajker. År 2001 blev jag invald som ledamot i styrelsen för Sörmlands-Örebro Skog och Ungdom-distrikt. Under 2005 var jag ifrån verksamheten men 2006 blev jag invald som kassör och tillfällig verksamhetsansvarig. År 2007 blev jag vald som suppleant i förbundsstyrelsen för att 2008 bli ordinarie ledamot. Under året som gått har min roll mest varit att hålla i alla trådar så att vi har ledare som vill och kan jobba med olika aktiviteter och arrangemang både i KÄK och inom distriktet. Min uppgift framöver blir att lämna över ansvaret till den yngre generationen så att distriktet och KÄK kan överleva minst 10 år till. Varför brinner jag för Skog och Ungdom? Jag har alltid haft ett stort intresse för naturen och att få uppleva den på olika sätt. Det kan vara allt från att vandra i fjällen eller paddla kajak eller varför inte från en hästrygg. Det roliga som ledare är att man får dela med sig av sina kunskaper. Det är också kul att få vara med barn och ungdomar i deras utveckling. Självklart får man ju nya vänner på köpet som man kan dela sina upplevelser med. Jag vill passa på att tacka för den här utmärkelsen. Jag vill även tacka alla runt omkring mig i föreningsvärlden som har trott/tror på mina idéer och visioner.

6 sid 6 Förbundets vinterkurs 1-6 januari 2009 i Vemdalen. Det var 14 ungdomar, 2 vuxna och 3 ledare som deltog i årets vinterkurs som hölls den 1-6 januari i Vemdalen. Vi åkte i tre minubussar. Bussen från Dingle startade och var framme medan bussen från Katrineholm startade och var framme I Borlänge strålade man samman med bussen från Södertälje. Efter inkvartering och middag var det kursstart. Det handlade om Grundkurs Steg 1 och 2. Fredag: Väckning kl och frukost, 10 cm nysnö. Alla åkte till Vemdalsskalet för skidåkning. Underbart i backarna på förmiddagen och alla kom till grillningen vid lunch varje dag. Åter till Vargen (vandrarhemmet) vid 15-tiden för lite fritid och middag. Det passade inte med någon kvällsåkning under denna kurs. Mellan var det kurs, bl a med Naturborgarmärket. Lördag: Väckning och frukost, 15 cm nysnö. Klockan var det skidåkning i backe som gällde. Lätt snöfall under dagen. Alla var jättenöjda för det hade varit underbart i backarna under dagen. Kursen fortsatte med lägerplanering under kvällen. Söndag: Väckning och frukost. Inte någon nysnö idag. De som skulle åka skidor följde med Anders och de som skulle åka snöskoter följde med Weronica och Hans-Olof. Kvällens kurspas innefattade ett styrelsemöte och sista delen av Naturborgarmärket. De som klarat minst 17 rätt på Naturborgarmärket fick ett pins. Alla som deltagit fick förbundets tallkvist i silver. Foton: Hans-Olof Hansson. Skyttesimulatorn: Efter kursen varje kväll kopplade grabbarna från Dingle upp Skyttesimulatorn och kämpade för att få bort undertecknad från topplistorna. En kväll lyckades detta och jag väcktes via SMS av nyheten. Topplistan återställdes igen sista kvällen. Det var några underbara dagar på Vemdalsskalet och på Vargen med god mat och trevliga människor. Vädret var också på vår sida och temperaturen höll sig på 5-10 grader kallt. - Anders Lund Ledare på kursen var Weronica Öberg, Hans-Olof Hansson och Anders Lund. Ett varmt tack till dem alla!

7 sid 7 Vem är mästare i skogen? SM I SKOG 2009 Sveriges mest kompletta tävling i skog! Skog och Ungdom arrangerar i samarbete med regionens skogsföretag och Naturbruksgymnasiet SM I SKOG 2009 den maj på Svenljunga Naturbruksgymnasium. SM i skog är en praktisk-teoretisk tävling som hålls i två klasser: en för deltagare från landets Naturbruksgymnasier och en SM-klass, öppen för alla där man även kan delta i en lagtävling. Tävlingen består av 11 moment. Efter 10 genomförda stationer (grundomgång) räknas poängen ihop och de 6 bäst placerade går vidare till ett finalheat. PROGRAM: Fredag 15 maj Invigning Tävlingsstart, teoretiska och praktiska moment , ca Slut tävlingsdag 1 Lördag 16 maj Tävlingsstart dag 2, teoretiska och praktiska moment Final SM i stocksågning Finalheat SM i skog ca Prisutdelning. Under lördagen pågår även andra aktiviteter för besökande. VÄLKOMMEN TILL SVENLJUNGA OCH SM I SKOG 2009!

8 sid 8 Jag minns. I början av 1950-talet fanns det en ungdomsledarekurs på Värmlands Lantmannaskola i Molkom. Det var en sommarkurs och tanken var väl att utbilda instruktörer i den växande klubbverksamheten, vars huvudman var Jordbrukare-Ungdomens Förbund (JUF). Klubbarna var en ungdomssektion i JUFavdelningar från början och kallades Unga Odlare. Idén kom från USA i mitten på 1920-talet och var egentligen 4H. Så småningom bildades fristående klubbar, 4H-klubbar, och med hjälp av olika bidrag anställdes instruktörer. För att komma in på kursen skulle man ha jordbruksutbildning och realskolan eller motsvarande. Våren 1954 kom jag tillsammans med 8 andra pojkar mellan år till denna utbildning. Vi var från hela landet, jag är smålänning, t ex. Förutom repetition av "grundämnena" var det föreningskunskap, talekonst, handelslära, ledarkunskap, landskapsvård och maskinskrivning, fotografering mm. Det var många speciallärare, dubbelt så många som antalet elever. Från JUF medverkade chefskonsulenten Alvar Lindberg och skogskonsulenten Eric H Sjödin. En hel del praktik ingick också. Vi hade en gemensamhetsodling, skolträdgård med elever från Molkoms grundskola, ledarverksamhet i lokala klubbar mm. Efter slutad militärtjänst gick jag denna kurs, mest därför att jag inte hade några bestämda planer för framtiden, och så jordbruksutbildning och en stor erfarenhet som scoutledare. Efter skolans slut blev jag erbjuden jobb som studieinstruktör i Värmland med stationering i Sunne. Det var ungdomscirklar på olika ställen i trafik och motorkunskap baserat på Monarks Moped- och MCskola. På våren 1955 fortsatte jag med skolträdgårdsverksamhet som var omfattande. Jag hade hand om ett tiotal skolor samt många enskilda företagare. Deltagarna kallades så. Man skulle var 12 år, ha minst 50 kvadratmeter odling, en gris, 15 höns o.s.v. Allt skulle bokföras. Jag besökte varje företagare tre gånger under sommaren. JUF hade statsbidrag från Jordbruksdepartementet. I slutet av 1940-talet fick man ett särskilt bidrag till skoglig verksamhet. En skoglig ledare anställdes, Roland Hedén. Han skrev en bok som heter "Skogsklubbens arbetasplan" i olika kapitel. Klubben skaffar sig ett varierande skogsområde. Över detta upprättas en karta och så gör man ett åtgärdsförslag. Genom att utföra planerade åtgärder lär klubben sig plantering, röjning, mätning av träd mm. En omfattande verksamhet i början var omskolning av skogsplantor. Vid skolträdgårdarna hade vi också numera en gemensam plantskola. Hösten 1955 fick jag igång 4 skogsklubbar i västra Värmland. Tillsammans med SVS (Skogsvårdsstyrelsen) genomfördes ett antal kurser i att fila en timmersvans och skafta en yxa. Vi hade en tävling, ett DM, på Viken på vårkanten. Ja, det var så jag hamnade i den skogliga verksamheten. Under min uppväxttid hade jag jobbat i skogen flera vintrar, bl.a med hästkörning. - Sten Helgesson förbundssekreterare förbundsstyrelseledamot Förhoppningsvis kommer en fortsättning från Sten. En stor del av hans gärning, både ideellt och i arbetet är en del av vår, alltså Skog och Ungdoms, historia.

9 sid 9 MEDLEMSAVGIFTEN 2009 Enligt beslut å förbundsstämman är medlemsavgifterna för 2009: 0-25 år 10 kr. 26 år och äldre 50 kr. Avdelningar som har lokal avgift gör precis som vanligt. Avgiften för detta är kronor per år och avdelning. Önskar avdelningen komma med i det centrala medlemssystemet kontaktas förbundskansliet. För samtliga avdelningar gäller att medlemmarna ska ha medlemskort samt finnas i en medlemsförteckning. Enklast är att använda de förtryckta listorna som skickas ut. På listorna ska framgå avdelningens namn, vilket år listan gäller samt medlemmens; för- och efternamn, adress, födelseår, månad, dag kön, datum för betalning av medlemsavgiften. Inför förbundets ansökan om bidrag från Ungdomsstyrelsen görs en granskning av lokalavdelningar och medlemmar - ja hela organisationen läggs under lupp. Stickprov av medlemskap görs och lokalavdelningen har då att bevisa att en medlem verkligen är medlem och verkligen har betalat medlemsavgift. Detta sker enklast genom att man skickar in kopia på "stalldelen" av medlemskortet. Alla uppgifter enligt ovan måste alltså finnas med på kortet. Information sänds i god tid till berörda avdelningar. MEDLEMSSTÖD Under förutsättning att förbundet får stöd från Ungdomsstyrelsen och Svenska Spel utgår även 2009 medlemsstöd (20 kr per godkänd medlem 7-25 år 2008). För att avdelning ska få bidrag måste denna vara en av förbundet godkänd avdelning. Med godkänd lokalavdelning menas avdelning som: har minst 5 medlemmar i åldern 7-25 år, bedriver verksamhet har antagit stadgarna ha lämnat verksamhetsredovisning med bilagor inom föreskriven tid (1 mars) har en demokratisk struktur som beslutar om ekonomi och verksamhet har haft årsmöte inte tar emot bidrag från Riksidrottsförbundet/utgör bidragsgrund för annan organisation Notera datumet 1 mars. Det är alltså avdelningens verksamhetsredovisning som ligger till grund för beräkningen. Bidrag utgår inte om avdelningen inkommer med redovisningen för sent. Det hjälper heller inte att skicka den per e-post eller fax - originalunderskrifter ska det vara. Bidragen betalas ut efter genomförd medlemsgranskning i augusti Information om stöd av olika slag, verksamhetsredonvisning och medlemsärenden sänds även till avdelningens ordförande, sekreterare och kassör.

10 sid 10 BACKAMO Skog och Ungdom-avdelning. Skogen runt LANDSKRONA Skog och Ungdom-avdelning. Under 2009 firar lokalavdelningen 25 år! Det var våren 1984 man drog igång verksamheten och några av de ungdomar som började hösten 1984 är fortfarande aktiva i avdelningen. Ett stort Grattis, sänder vi till avdelningen och hoppas på nya härliga 25 år! Ur programmet. 28 mars Andflottar och lägerplatsens öppnande. 18 april Vandring. Samling vid Konsum, Ljungskile. 30 april Valborgsmässofirande (barnen går i fackeltåg till brasan). 21 maj Gökotta 24 maj Kanotvård och Bågskytte. Kom i oömma kläder och ta gärna med fika. Vid alla aktiviteter tänder vi en eld. BJÖRKVIKS Skog och Ungdom-avdelning. Höjdbana, äventyrstorn, klättevägg, friluftsliv, bågskytte, kanoter, bastu, bad, lerduveskytte, ATV och mycket annat = Äventyrsläger. Äventyrsläger hålls 4-7 augusti. Man ska vara född 1999 eller tidigare. Kostnad 1 500:-/person. Vill man dessutom paddla kanot är tiden 3-7 augusti och då måste man vara minst 13 år. Kostnaden är då 1 800:-/person. "Gamla" medlemmar får en rabatt på 300 kronor! Anmälan senast 30 juni. Anmälningsavgift 200 kronor betalas till Bg , Björkviks Skog och Ungdom. Resterande betalas senast 31 juli. Max 50 deltagare. Åtta ledare finns på plats. Info, Anders Lund Välkommen! NY AVDELNING En ny lokalavdelning bildades den 24 februari. Den heter Mariedalsskolans Skog och Ungdom och återfinns i Vänersborg (Västra Götaland). Vi hälsar dem varmt välkomna till Skogen och önskar dem lycka till med verksamheten. SÖRMLANDS-ÖREBRO distrikt av Skog och Ungdom. 21/ Distriktsstämma, kansliet Katrineholm /4 Kurs, från 14 år /5 Cykelhajk på Visingsö, från 14 år. 5-7/6 Överlevnadskurs, från 14 år /6 Läger för barn 9-14 år. För mer information, kolla

11 sid 11 AKTIVITETSSTÖD Från och med 2009 kan lokalavdelningarna söka aktivitetsstöd. Aktuell ansökningsperiod är 1/1-31/ Stödet utbetalas under förutsättning att förbundet får pengar från Svenska Spel. För 2009 finns en fastställd pott och fördelning sker efter inkomna ansökningar. Storleken på bidraget per aktivitet är alltså beroende av antalet godkända aktiviteter. Högsta bidrag per aktivitet 2009 är dock 75 kronor. Det här gäller: Bidrag utbetalas till av förbundet godkända lokalavdelningar. Bidragsberättigad aktivitet är en sammankomst - med minst 5 deltagare 7-25 år. Ledare får räknas som deltagare om hon/han är 7-25 år. - som varar minst 60 minuter - som är beslutad och ekonomiskt planerad av styrelse, sektion, medlemsmöte eller motsvarande. - som genomförs av lokalavdelningen. Bidrag utbetalas inte till aktivitet som anordnas av riks- eller distriktsorganisaiton eller annan organisation. Bidraget utbetalas en gång per dag och grupp, oavsett antalet deltagare (dock minst 5 st 7-25 år) och aktivitetens längd. Den som deltar i mer än en sammankomst per dag inom samma lokalavdelning får bara medräknas vid en av dessa sammankomster. En grupp får inte, ur redovisningssynpunkt, delas i mintre grupper för erhållande av fler sammankomstbidrag. Bidrag utbetalas inte till entrébelagda tävlingar/arrangemang, kommersiella arrangemang. eller studiecirkelsammankomster. Vid varje sammankomst ska närvarokort fyllas i. Gruppledaren ska vara närvarande under sammankomsten och får inte från bidragssynpunkt vara ledare för flera grupper samma timme. Lokalavdelningen lämnar senast den 1 mars (i samband med verksamhetsredovisningen) en redovisning över antalet genomförda sammankomster för perioden 1/1-31/ Denna redovisning sker på särskild ansökningsblankett (sammanställningsblankett). Uppgifterna på ansökningsblanketten är en sammanfattning av antalet bidragsberättigade sammankomster överförda från ett eller flera närvarokort. Ordförande och revisor eller kassör bestyrker att uppgifterna på ansökningsblanketten är riktiga. För sent inkommen ansökan ger inte rätt till bidrag. HELDAGSSTÖD Istället för aktivitetsstöd enligt ovan kan avdelningen söka heldagsstöd för aktiviteter som pågår under en dag. Villkoren är att: * aktiviteterna pågår minst 6 timmar under en (och samma) dag, * gruppen omfattar minst 5 deltagare 7-25 år (ledare 7-25 år får räknas som deltagare), * avdelningen sänder foton och berättelse (-er) från aktiviteterna (för publicering i Ungskog/Hemsida). Avdelningen kan söka för max 5 dagar per år. I övrigt gäller reglerna för aktivitetsstöd enl. ovan. Det preliminära bidraget för en dag är 500 kr. I mån av ekonomiskt utrymme kan bidragets storlek justeras uppåt. Detta är beroende av antalet inkomna ansökningar.

12 sid 12 Skog och Ungdom - det naturliga äventyret! har som syfte: att utveckla ungdomsaktiviteter kring skogsbruk, natur och miljö, äventyr samt i övrigt stimulera en allmän kulturell verksamhet, att främja studier och liknande verksamhet av betydelse för landsbygden och landsbygdsnäringarna, att verka för ökad medmänsklig förståelse och skapa kontakt med motsvarande organisationer i andra länder, samt att utveckla självförtroende, kunnighet och ledarförmåga bland medlemmarna genom att samla dem i studier och annan föreningsmässig verksamhet. skogochungdom.se

Ungskog. sid 1. Den 15 juni hålls förbundsstämma. SM I SKOG hålls i år på Gammelkroppa Skogsskola den 23-24 maj.

Ungskog. sid 1. Den 15 juni hålls förbundsstämma. SM I SKOG hålls i år på Gammelkroppa Skogsskola den 23-24 maj. sid 1 Ungskog Ledarblad från Nr 1/2014 Årgång 32 EXTRA BONUS TILL AVDELNINGARNA ÄR TILLBAKA. FÖRBUNDSDAGAR OCH STÄMMA 13-15 JUNI. Innehåll detta nummer: Verksamhetsredovisningen ska vara förbundskansliet

Läs mer

sid 1 Ungskog Vem ska få hedersyxan för 2010? Ansökan lämnas in snarast. I samband med verksamhetsredovisningen lämnas ansökan om aktivitetsstöd.

sid 1 Ungskog Vem ska få hedersyxan för 2010? Ansökan lämnas in snarast. I samband med verksamhetsredovisningen lämnas ansökan om aktivitetsstöd. sid 1 Ungskog Ledarblad från Förbundet Skog och Ungdom Nr 6/2010 Årgång 29 Innehåll Boka in helgen 25-27 mars för Verksamhetskonferen. Se sid 3. Snart dags att sammanfatta 2010 års verksamhet - läs på

Läs mer

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF)

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) - 1 - STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) 1. FIRMA Förbundets firma är Jordbrukare-Ungdomens Förbund (JUF). 2. SYFTE Förbundet, som är partipolitiskt och religiöst obundet, har som syfte att

Läs mer

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Dnr: 2015/37 1 (5) Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Fastställt av Barn- och ungdomsnämnden 2012-12-10 136 Reviderad 2014-04-14 58 Överfört och fastställt av Kultur-

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun

Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun Kultur- och fritidsförvaltningen 1 (5) Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun Senaste revidering: 2010-02-10 1. SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till föreningar

Läs mer

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004 vid förbundsstämman 14 april 2007 vid förbundsstämman

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Häfte 1. Välkomnande och information

Häfte 1. Välkomnande och information Häfte 1 Välkomnande och information Innehållsförteckning Häfte 1: Välkomnande och information Brev till ombuden bilaga 1 Program bilaga 2 Praktisk information bilaga 3 Information om dialog- och förslagsforum

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer

Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer 1 2012 Ungdomsstyrelsen är en myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor. Vi ger stöd till föreningsliv och

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet RIKTLINJE Föreningsbidrag - fritid Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för ekonomiska bidrag för föreningar som bedriver fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Nacka. Dokumentet

Läs mer

Medlemskap i Sportfiskarna

Medlemskap i Sportfiskarna Medlemskap i Sportfiskarna Sportfiskarna erbjuder medlemskap i förbundet till: Enskilda personer, individuellt medlemskap, senior, junior och familj. Klubbar som ansluter samtliga av sina medlemmar, medlemsklubb.

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet 1 Riksförbundet Svenska Kattskyddsförbundet är ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Svenska Kattskyddsförbundet

Läs mer

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 Stadgar SV Halland Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 1 Avdelning 12 Avdelning SVs basorganisation utgörs av avdelningar. Nya avdelningar samt sammanläggningar eller delning av avdelning ska godkännas

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Club Show 2013 AUGUSTI 2010

Club Show 2013 AUGUSTI 2010 AUGUSTI 2010 Club Show 2013 Hej! Hoppas alla haft en skön sommar! Dags igen för ett nyhetsbrev från klubbstyrelsen. Möten om framtidens SSRK Ingen sektion har ännu skickat in ansökan om att få arrangera

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Inbjudan/Program till Förbundsrådet 2013

Inbjudan/Program till Förbundsrådet 2013 Inbjudan/Program till Förbundsrådet 2013 Härmed inbjuds klubbfunktionärer och intresserade medlemmar till Östergötlands Båtförbunds Förbundsråd 2013 Tid lördagen den 16 november 2013 Plats Scandic Linköping

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD (Beslutade av RS den 8 december 1997 samt reviderade av RS den 21-22 november 2002, den 1-2 december 2003 och den 3 oktober 2006 ) 1 BIDRAGSBERÄTTIGADE

Läs mer

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014 Ärendenummer UPN2012/104 Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GEMENSAMMA REGLER FÖR FÖRENINGAR

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

STADGAR. Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES.

STADGAR. Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES. 1 Namn Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES. 2 Riksförbundets mål och syfte Förbundet har en nollvision när det gäller suicid. Riksförbundet ska: ge stöd

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Förslag till ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 ÖOF 2014 1 2014-01-22 Östergötlands orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska riktlinjer Posthantering och kommunikation

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Inbjudan till SM/JSM/RM Falling Target 2010

Inbjudan till SM/JSM/RM Falling Target 2010 Inbjudan till SM/JSM/RM Falling Target 2010 Norrköping 26-28 november www.ft2010.se Välkommen till Peking *! Det är med en stor ära Östergötlands Skyttesportförbund inbjuder till 2010 års SM/JSM/RM i Falling

Läs mer

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR TAGNA VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2014 VISSA JUSTERINGAR VID EXTRA STÄMMA 28-30 NOV 2014 SLUTGILTIGT BESLUT TAGET VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2015. ERSÄTTER 2011 ÅRS

Läs mer

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT

ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT ARBETSPRINCIPER & TAGNA BESLUT Riktlinjer för Glöte VVOF Version 1.2 Ansvarig: Styrelsen för Glöte VVOF Innehåll 1 SYFTE...3 1.1 Omfattning...3 1.2 Ansvar...3 1.3 Allmänt...3 2 ORGANISATION...3 3 ARBETSPRINCIPER...3

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06 KALLELSE Sida 1/5 Datum 2015-04-02 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar

Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar 1 (8) Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar Antagna vid kongressen i Uppsala den 11:e till 12:e augusti 2012. 1 Ändamål Liberala Ungdomsförbundet är en fristående organisation som verkar i anslutning

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Kortfattad verksamhetsrapport Förbundet Aktiv Ungdom våren 2011

Kortfattad verksamhetsrapport Förbundet Aktiv Ungdom våren 2011 Kortfattad verksamhetsrapport Förbundet Aktiv Ungdom våren 2011 Den 4 december 2010 beslutade förbundsstyrelsen att halvårsvis avge en förenklad verksamhetsrapport av förbundets verksamhet. Förhoppningen

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120115 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, tom 9 Marianne Hyllested vice ordf., Ove

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13 Nr 1 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Incheckning vid hotellet I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet 1 Innehåll

Läs mer

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS!

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS! - 1 - (5) ÅRGÅNG 28 NR 4/2012 ÅRGÅNG 20 NR 1/2004 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet!

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Närvarande: Caroline Ekblad, Maria Johansson, Jens Olsson, Kristin Svensson och Viktoria Wallin.

Läs mer

Innehållsförteckning. www.schack.se 1

Innehållsförteckning. www.schack.se 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Bakgrund och information... 2 När söks vad?... 3 Fadderbidrag... 4 Nyetableringsstöd... 5 Aktivitetsstöd... 6 Medlemsbidrag... 7 Projektbidrag... 8 www.schack.se

Läs mer

c/o adress Postgiro/Bankgiro Föreningens hemsida Postadress Organisations nr. Riksorganisationstillhörighet

c/o adress Postgiro/Bankgiro Föreningens hemsida Postadress Organisations nr. Riksorganisationstillhörighet KULTUR & FRITID ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Ansökan lämnas till Kultur & Fritid, Box 41,221 00 Lund, senast 1 mars. FÖRENINGSUPPGIFTER Föreningens officiella adress Sökande förening Telefon

Läs mer

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet www.koloni-vastreg.se Till Västra Regionens medlemsföreningar, regionstyrelsen, revisorerna och valberedning samt styrelsen för värdföreningen Eklundshovs Koloniträdgårdsförening

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Välkommen till Örebro och Postmästerskap i Bowling.

Välkommen till Örebro och Postmästerskap i Bowling. Välkommen till Örebro och Postmästerskap i Bowling. På uppdrag av Postens Idrottsförbund har vi fått nöjet att arrangera 2011 års Postmästerskap i Bowling. Tävlingen äger rum den 4-6 mars och spelplatsen

Läs mer

Kalendarium våren/sommaren 2010

Kalendarium våren/sommaren 2010 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev april 2010 årgång 11 nr 2 Hej medlemmar! Och glad vår på er! Visst är det en skön känsla att få hänga in den tunga vinterrocken där den hör hemma längst in i garderoben...

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning.

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. 1 (5) Kultur & Fritid Föreningsbidrag Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. Allmänna bestämmelser Kriterier för kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16. Nativeland Visit Thailand 19-26 juli Bangkok - Chiang Mai

Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16. Nativeland Visit Thailand 19-26 juli Bangkok - Chiang Mai april 2015 Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16 Östasiatiska Museet inbjuder till firande av det thailändska nyåret i samarbete med kulturföreningen Salathai. Arrangör är Adoptionscentrums

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010 Föreningsnytt Februari 2010 PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet Uppsala föreningsråd Svartbäcksgatan 58 753 33 Uppsala Telefon: 018 14 49 14 E-post: info@uppsalaforeningsrad.se Hemsida:

Läs mer

Sverok upphandlar revisionstjänster

Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund och rymmer idag cirka 120 000 medlemmar i cirka 900 lokalavdelningar och 9 distriktsföreningar. Förbundets huvudsakliga

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

11 FASTSTÄLLA DE AV ÅRSAVGIFT FÖR DET ÄSTKOMMA DE ÅRET

11 FASTSTÄLLA DE AV ÅRSAVGIFT FÖR DET ÄSTKOMMA DE ÅRET DAGORD I G ÅRSMÖTE. 1 ÅRSMÖTETS ÖPP A DE 2 VAL AV MÖTESORDFÖRA DE 3 VAL AV MÖTESSEKRETERARE 4 VAL AV JUSTERI GSMA 5 ÅRSMÖTETS UTLYS I G 6 FASTSTÄLLA DE AV DAGORD I G 7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 8 REVISIO SBERÄTTELSE

Läs mer

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Johan Sånesson, Anders Hedberg och Martina Johansson (via telefon) Beslutsärenden 1. Mötet öppnades Johan Sånesson hälsade välkommen

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Informationsbrev Kart 2-2012 December

Informationsbrev Kart 2-2012 December Informationsbrev Kart är i första hand avsett för distriktens kartansvariga, men får gärna spridas till alla. Vill du också ha brevet? Skicka mejl till Niklas, niklas.wrane@orientering.se. Kartgruppen

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

2. Styrelsen äger rätt att delegera teckningsrätten i enskild fråga eller inom visst ansvarsområde.

2. Styrelsen äger rätt att delegera teckningsrätten i enskild fråga eller inom visst ansvarsområde. Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Kalmar 1977-11-22, konfirmerade och reviderade vid ordinarie stämma i Skara 1979-02-17 samt reviderade vid ordinarie stämma i Linköping 1980-10-04, Örebro 1983-10-01,

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 13 april 2013 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2013 1 2 Styrelsen för Svenska Landseer klubben får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Suppleant

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008 Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 00 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer