Information om Certifieringskursen till:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om Certifieringskursen till:"

Transkript

1 Information om Certifieringskursen till: Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Presentation av kursen I samverkan med Branschrådet För Hälsa finns möjligheten att ansöka om certifiering till Personlig Tränare (PT) och Kostrådgivare (KRG). Branschrådet För Hälsa är Medlemsfolkhögskolor i samverkan och syftet är att tydliggöra och höja kvalitén inom folkhögskolornas hälsorelaterade utbildningar och stärka kursdeltagarnas konkurrenskraft inom hälsobranschen. Branschrådet För Hälsa har i uppgift att kvalitetssäkra, samordna och utfärdar certifieringar inom Kostrådgivning, Massage och Personlig Träning. En certifiering till PT och KRG är ett kvalitetsintyg inom träningsbranschen som visar att den certifierade har genomfört och blivit godkänd på en grundutbildning inom Hälsa om minst 1 år (ca 750 h) samt genomfört en praktisk certifieringsuppgift som visar att den certifierade har den kompetens som krävs för att arbeta inom yrket. Certifieringskursen är en naturlig fortsättningsutbildning på Hälsovägledarutbildningen på Tärna Folkhögskola. På certifieringskursen tar deltagaren nästa steg mot yrket som PT och KRG. På kursen får deltagaren praktiskt arbeta som PT och KRG med handledning och mentorskap under kursens gång. Certifieringskursen är en specialiserad kurs inom PT & KRG, med en praktisk certifieringsuppgift som är fastställd av Branschrådet för Hälsa. Uppgiften utförs i samverkan med en träningsanläggning som arbetar med klienter inom Kost och Träning. Certifieringsuppgiften innehåller en praktisk tillämpningsdel samt en skriftlig reflektion och analysdel. Den skriftliga delen bedöms och godkänns utifrån en av Branschrådet för hälsa gemensamt utvecklad bedömningsmall.

2 Syfte och mål med Certifieringskursen Syftet med certifieringen är att genom påbyggandskurser ha möjlighet till fördjupade kunskaper inom Personlig Träning och/eller Kostrådgivning. Att under kursen praktisera inom yrket, och på så sätt använda sig av kunskaperna från Hälsovägledarutbildning. Målet med kursen är att specialisera sig till PT och/eller KRG, för att därefter uppnå en godkänd Certifiering. En Certifierad Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare är ett kvalitétsintyg som visar på att den certifierade har både teoretisk och praktisk kompetens att arbeta som professionell PT och/eller KRG. Kurstid 8 juni till den 21 augusti veckor. PT och Kostrådgivarkursen är båda heltidkurser och omfattar 330 h. Varav schemalagda kurser, seminarier och övriga aktiviteter som en utvecklingsresa till Skåne på totalt 85 h, både för PT och KRG. Du har möjlighet att välja och ansöka en av kurserna, men rekommenderas att välja båda då träning och kost hör ihop. Kursupplägg Kursen är en distanskurs med 3 obligatoriska träffar. Utöver träffarna arbetar deltagare på distans med certifieringsuppgiften. 1. Första träffen på kursen sker de första två veckorna på Träna Folkhögskola. 2. Andra träffen sker mitt i kursen i vecka 30. Torsdagen den 30 juli till söndagen den 2 augusti på Kullaberg i NV-Skåne, på en kursgård i Naturreservatet på Kullaberg. 3. Tredje och sista träffen i v. 34, utför deltagaren certifieringen på Tärna Folkhögskola. Ett 3-dagars seminarium i helgrupp - onsdagen den 19 augusti till fredagen den 21 augusti. Kursen sista dag är fredagen den 21 augusti som avlutas med en Kost och Träningsfest efter certifieringsseminariets Kursform Teori blandat med praktiska moment både på Tärna Folkhögskola samt på annan plats som exempelvis extern träningsanläggning och i naturen. Kursen bygger på aktivt deltagande där deltagaren får stort utrymme att forma kursen utifrån kursmomenten, och inom ramen för syfte och kursmål. Kursmål som bygger på Branschrådet för Hälsa uppsatta kunskaper för Certifieringen till Personlig Tränare och Kostrådgivare. Undervisningsformen är Workshops, laborationer, gruppövningar samt individuella övningar där deltagaren och gruppen är drivande och håller i olika kursmoment. Under certifieringskursen har kursdeltagaren handledning av ansvarig kursledare under hela kursens gång. Handledningen sker på kursträffarna samt på distans på överenskomen tid via e-post, plattformen First Class och Skyp. Därutöver har

3 kursdeltagaren stöd i en mentor som arbetar som Personlig Tränare och Kostrådgivare på den Träningsanläggning där certifieringsuppgiften utförs. Deltagaren kommer även ha stöd och ge stöd till kurskamrater i den certifieringsgrupp som deltagaren tillhör och som träffas under kursens gång. För godkänd Certifierad Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare har deltagaren genomfört och godkänts i följande moment: 100 % närvaro och aktivt deltagande på certifieringskursens obligatoriska träffar. Har skickat in en fullständigt utförd certifieringsuppgift enligt uppgiftsbeskrivningen, och som visar på att den sökande har de kriterier och kvalifikationer som krävs för certifiering till PT och/eller Kostrådgivare. Kriterier som är utformade och fastställda utav Branschrådet för Hälsa. Att som Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare arbetat utifrån, och följer Branschrådet för Hälsas värdegrund och etiska regler i yrkesutövandet. Aktivt deltagande på helgruppsseminariet utifrån beskrivningen av seminarieuppgiften, och där kursdeltagaren visar kvalifikationer som PT/KRG, enligt Branschrådet för Hälsas kriterier. Godkänd - Certifierad Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare beskriver också vilka påbyggnadskurser samt timmar som deltagaren har genomfört samt en beskrivning av den praktiska uppgiften som den Certifierade har utfört. För godkänt Kursintyg har deltagaren genomför och godkänts i följande moment: 100 % närvaro och aktivt deltagande på Certifieringskursens obligatoriska träffar. Har skickat in en fullständig utförd certifieringsuppgift enligt uppgiftsbeskrivningen, för bedömning enligt Branschrådets för Hälsas bedömningsmall. Godkänt kursintyg beskriver vilka påbyggandskurser och timmar som deltagaren har genomfört samt en beskrivning av den praktiska uppgiften som kursdeltagaren har utfört. Kursintyget beskriver inte att deltagaren har genomfört en kurs till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare som en godkänd Certifiering gör. Har en godkänd Certifiering uppnåtts får kursdeltagaren både ett kursintyg och en Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare. Målet i första hand är att den som söker och är antagna till certifieringskursen genomföra de moment som ingår för att bli godkänd till certifierad Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare. Men om det av olika anledningar finns orsaker som gör att deltagaren inte kan genomföra seminariet skrivs ett kursintyg ut, om kraven för kursintyg är uppfyllda.

4 Procedur för godkännande efter inlämning av certifieringsuppgiften och utförandet av seminariet 1. Har deltagaren varit aktiv och närvarande på de obligatoriska träffarna. 2. Är uppgiften utförd enligt uppgiftsbeskrivningen utformning (disposition) och innehåll. 3. Har uppgiften utförts utifrån Branschrådets för Hälsas kriterier, kvalifikationer och kompetenskrav för en Certifierad Personlig Tränare och Certifierad Kortrådgivare. 4. Har kursdeltagaren arbetat utifrån Branschrådet för Hälsa uppsatta värdegrund och etiska regler i yrkesutövandet. 5. Har kursdeltagaren genomfört seminariet utifrån seminarieuppgiften och presenterat arbete samt opponerat på annan kursdeltagares arbete. Varit aktiv i helggruppssamtalen på seminariet och visat de kvalifikationer som krävs som PT/KRG. Den samlade bedömning sker efter att deltagaren har utfört alla moment för Certifiering och meddelas senast två veckor efter seminarietillfället (senast i vecka 37) om denna är godkänd och Certifierad eller om det krävs kompletteringar eller omarbetningar för godkännande. Om komplettering krävs för godkännande ska dessa genomföras av deltagaren och skickas tillbaka för återkoppling och godkännande inom en månad från och med det att meddelandet om komplettering skickades.

5 Förkunskaper och behörighet till Certifieringskursen till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Genomförd och godkänd på alla moment på en Hälsoinriktad grundutbildning på någon av Branschrådets för Hälsas medlemsskolor. Obligatoriska moment som ska ingå i grundutbildningen är Anatomi, Fysiologi, Träningslära, Kost -och Näringslära, Gruppträningsledare i vald gruppträning, Samtalsmetod, Beteende samt Praktik. En samlad bedömning av den sökandes förkunskaper samt motivering för att gå kursen kommer att göras. Bedömningen utförs av representanter från Tärna Folkhögskola samt kursansvarig för Certifieringskursen som är en branschrepresentant. Ansökan Ansökan görs på en blankett som finns på Till din ansökan bifogar du följande information: 1 En kopia på intyg från tidigare friskvårdsutbildning. 2 Din meritförteckning (ditt CV). Inklusive kontaktuppgifter och e-postadress. I ditt CV skickar du med 2 referenser med kontaktuppgifter. Referenserna kan exempelvis vara en tidigare person du har tränat eller tränat med. En person som du har varit ledare för i ett flertal gruppträningspass. En person som du har varit delaktig i dennes förändringsarbete inom kost och/eller träning, en nuvarande eller tidigare lärare, arbetsgivare, arbetskollega eller vän. 3 Ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till ovan nämnda kurs. (max 1 A4) Samt svarar på följande 3 frågor (max 1 A4): 1. Varför vill du arbeta som Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare? 2. Vad anser du gör dig till en kompetent Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare, beskriv dina egenskaper? 3. Vilken vision och grundidéer (filosofi) har du som Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare? 4. Slutligen skriver du i ditt personliga brev om du har ett sammarbete med en Träningsanläggning. En Träningsanläggning där du kan söka och träna/ge kostråd till dina klienter i Certifieringsuppgiften under kursperioden. Har du ett sammarbete anger du vilken anläggning namn och adress, samt en kontaktperson som kan fungera som din mentor. Har du inget sammarbete med en träningsanläggning för ett sammarbete under kursperioden skriver du detta i ditt personliga brev.

6 Din ansökan behandlas när alla handlingar har kommit in. Om den sökande avslutar en Hälsoinriktad 1 årig Grundutbildning under våren, vilket är förkunskapskravet till Certifieringskursen. Ska denna komplettera ansökan genom att kicka in ett Godkänt intyg efter avslutad utbildning. Det innebär att en eventuell erbjuden kursplats gäller om förkunskaperna styrkts. Kursplatser: Den specialiserade Certifieringskursen har inget bestämt antal kursplatser. Utan vi ser till den sökandes realistiska möjlighet att tillgodogöra sig kursen alla moment och nå kursmålet till kompetent och kvalificerad - Certifierad Personlig Tränare/ Kostrådgivare. Ansökningstid och antagningsrutiner Senast den 1 april 2015 ska en komplett ansökan ha registrerats på skolan. Senast i vecka 17, april ska alla antagna ha fått ett skriftligt besked och erbjudande om en kursplats på Certifieringskursen. Om du är antagen ska du svara ja eller nej till din plats på certifieringskursen senast den 7 maj. Efter den 18 maj skickas kursinformation ut till dem som antagits och tackat ja till kursplatsen via e-post. Ekonomi Utbildningen är CSN berättigat och ansökan om studiemedel gör på Den sökande ska vara 20 år. Kursen är kostandsfri dock tillkommer: Litteraturkostnad på ca 700 kr. Rese, mat -och boendekostnad till mitträffen i juli/augusti på Kullaberg i Skåne på ca 1800 kr. Avslutningsfesten i augusti på ca 300 kr. Total ca 2800 kr. Därtill kan eventuell kostnad för tränings och aktivitetskläder/skor tillkomma, samt mat på skolan och en eventuell ansvarsförsäkring. Informationsträff för certifieringskursen 2015 Vecka 49 tisdagen den 2/ , klockan i C-salen på Tärna Folkhögskola Har du frågor om kursen skickar du dem till: Ansvarig för certifieringskursen Johanna Lorentzson Johanna.lorentzson.tarna@folkbildning.net eller ringer: Mobil:

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Ta nästa steg i sommar! Kursen vänder sig till dig som: Har en fullständig Godkänd 1: årig Friskvårdutbildning på någon utav Branschrådet för

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Institutionen för hälsa och lärande Sjuksköterskeprogrammet Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Kursansvariga OM124G Stina Thorstensson, stina.thorstensson@his.se

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp.

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Välkommen till kursen Klinisk biomekanik. Med hjälp av den här studiehandledningen vill vi ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig av kursen och hur

Läs mer

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf

Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf Är du redo för en förändring i livet? Hästskötarkursen är en utbildning för dig som vill lära dig mer om hästar. Efter avslutad utbildning

Läs mer

Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan

Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan I det här dokumentet får du som deltagare på Glokala folkhögskolan en översikt för dina rättigheter och skyldigheter. Innehåll: 1.

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

CERTIFIED FLOORBALL COACH

CERTIFIED FLOORBALL COACH CERTIFIED FLOORBALL COACH I samband med lanseringen av den nya junior & seniorledarutbildningen hösten 2013 kommer SIBF att införa certifieringen CERTIFIED FLOORBALL COACH. Ambitionen med certifieringen

Läs mer

Ortopedisk medicin och skadelära

Ortopedisk medicin och skadelära Ortopedisk medicin och skadelära Möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen Medicinsk massageterapeut som är värda 65 YH-poäng Våren 2020 i Linköping Bergqvist Massage

Läs mer

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Anvisningar och schema Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Integrating Human Resource Management with Internship 15 ECTS 20 januari 2015 20 mars 2015 Viktiga datum 150105 17:00 Undertecknad

Läs mer

Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka 2015

Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka 2015 Skolans noteringar ÅÅ-MM-DD / sign Antagen Antagen till reservplats Ej antagen webb Ankomstdatum Besked sänt Besked sänt Bekräftat antagning Anm avgift betald Återbud Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka

Läs mer

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011 STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för pedagogik och didaktik Studie- och yrkesvägledarprogrammet Marie Andersson Studiehandledning för kursen UC419F Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare

Läs mer

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Hösten 2015 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö.

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. 2013-06-19 Glokala Folkhögskolan arbetar efter Statens syfte med Folkbildningen. Statens stöd till folkbildningen skall

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17)

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Anvisningar till Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15 150831 Yvonne Hildingsson Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen Ht 15 Yvonne P Hildingsson VFU ansvarig Förskola 035 16 75 22 eller 0735 251836 yvhi@hh.se 1

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS)

Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS) Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS) Vårterminen 2018 höstterminen 2019 INFORMATION I samverkan med Svensk Förening för Sexologi (SfS) inbjuder SAPU härmed

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Anvisningar och schema Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Integrating Human Resource Management with Internship 15 ECTS 2 september 2013 22 november 2013 Innehållsförteckning KURSANVISNINGAR...

Läs mer

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Möjlighet att dela med sig av utbildningsmaterial kommer att arrangeras.

Möjlighet att dela med sig av utbildningsmaterial kommer att arrangeras. KURSBESKRIVNING 1. Utbildningens titel Strålskyddsutbildning kan vi göra det bättre? 2. Typ av utbildning Fortbildning för legitimerade sjukhusfysiker, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor radiologiska

Läs mer

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2016 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning -Musik på distans- Information & Kursbeskrivning Läsåret 2013/2014 -Musik på distans- Läsåret 2013/2014 #2 - Allmän information -Musik på distans- 25% deltid, läsåret 2013/2014 - Vision/Musiklinjens mål

Läs mer

Ansökningsformulär för The Phil Parker Lightning Process kurs med (fyll i namn)

Ansökningsformulär för The Phil Parker Lightning Process kurs med (fyll i namn) Ansökningsformulär för The Phil Parker Lightning Process kurs med (fyll i namn) Namn: Adress: Postnummer: Land: Hemtelefon: Mobil: E-postadress: Man/Kvinna: Födelsedatum: Sysselsättning/Tidigare sysselsättning:

Läs mer

Hälsovägledning. Hösten 2018

Hälsovägledning. Hösten 2018 Hälsovägledning Möjlighet för dig som vill utveckla din kunskap inom hälsa att delta i en CSNberättigad kurs på YH-utbildningen Massage- och friskvårdsterapeut. Kursen ger 35 YH-poäng. Hösten 2018 Bergqvist

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1112 Socialpsykologi: Introduktion till studier av samhället och sociala interaktioner, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies of society

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PT2410 Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Psychotherapy Supervision, focusing on cognitive behavioural therapy, 45 higher

Läs mer

Kursinformation. Samhälls- och kulturanalytisk praktik, 7,5 hp Kurskod: 740G53 VT 2016

Kursinformation. Samhälls- och kulturanalytisk praktik, 7,5 hp Kurskod: 740G53 VT 2016 Kursinformation Samhälls- och kulturanalytisk praktik, 7,5 hp Kurskod: 740G53 VT 2016 Kursansvarig lärare: Mathias Martinsson, e-post: mathias.martinsson@liu.se På kandidatprogrammet Samhälls- och kulturanalys

Läs mer

Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola

Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola Uppföljning av deltagare 2008-2010 Sammanfattning Katrinebergs folkhögskola Rapport 2011:1 Ulf Järphag Sedan kartläggningen genomfördes har vissa justeringar

Läs mer

Statens Controllerutbildning

Statens Controllerutbildning Kursinbjudan Statens Controllerutbildning 2016 Statens Controllerutbildning Arbetar du som controller i staten och vill utvecklas i din roll? Statens controllerutbildning ger dig verktygen att utveckla

Läs mer

Välkommen! ACKREDITERINGSANSÖKAN

Välkommen! ACKREDITERINGSANSÖKAN ACKREDITERINGSANSÖKAN Välkommen! Tack för att du visar intresse för RACS. Målet med RACS är att höja kvalitetsnivån inom samtalsterapisektorn i Sverige, och att bidra till en mer tillförlitlig och genomsynlig

Läs mer

Kursplan för Allmän kurs, Rimforsa Läsåret 13/14

Kursplan för Allmän kurs, Rimforsa Läsåret 13/14 Kursplan för Allmän kurs, Rimforsa Läsåret 13/14 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND...2 2 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH SYFTE...2 3 PEDAGOGIK...2 4 GENOMFÖRANDE...2 4.1 UPPLÄGG OCH PLANERING...2 4.2 ÄMNEN...2 4.3

Läs mer

Pedagogisk grundkurs på distans

Pedagogisk grundkurs på distans INBJUDAN Pedagogisk grundkurs - distans Välkommen till kursen Pedagogisk grundkurs på distans Denna webbaserade kurs vänder sig både till nya lärare och till lärare som arbetat en tid vid Uppsala Universitet

Läs mer

Anmälan till Automationsingenjör

Anmälan till Automationsingenjör Anmälan till Automationsingenjör Innehåll Support... 2 Registrera dig som ny användare... 2 Logga in i CompetenceTool... 4 Innan du anmäler dig... 4 Anmäl dig till utbildning... 5 Fyll i information om

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013 VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD Informationsfolder Höstterminen 2013 Välkommen att studera på Vuxenutbildningen i Kristianstad! När du fått antagningsbeskedet ska du gå in på vår hemsida: http://www.kristianstad.se/vuxenutbildningen

Läs mer

Statens Controllerutbildning

Statens Controllerutbildning Kursinbjudan Statens Controllerutbildning 2015 Statens Controllerutbildning Arbetar du som controller i staten och vill utvecklas i din roll? Statens controllerutbildning ger dig verktygen att utveckla

Läs mer

Allmän kurs Kursens mål Kursinnehåll

Allmän kurs Kursens mål Kursinnehåll Allmän kurs är till för dig som behöver komplettera din utbildning från grundskolan och/eller gymnasiet. Hos oss får du möjlighet att studera i lugn takt och i en trygg miljö, där du får både stimulans

Läs mer

Internationell politik, 7.5 hp

Internationell politik, 7.5 hp LINKÖPINGS UNIVERSITET 2010-05-06 Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling Avdelningen för Statsvetenskap Våren 2010 Kursansvarig: Rickard Mikaelsson, FD Internationell politik, 7.5 hp Vecka

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska Yrkeshögskoleutbildning 2011 Undersköterska med specialistkompetens inom äldrepedagogik Utbildningsstart: 17 jan 2011 Sista ansökningsdag: 19 nov

Läs mer

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna 1. Fyll i ditt personnummer och lösenord om du redan har ett studerandekonto. Om du inte

Läs mer

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola Välkommen till Sommarkursen Box 115 280 64 Glimåkra E-post: info@glimnet.se tel. 044-448 19, 448 00 För mer information se skolans hemsida www.glimnet.se 30 juni - 18 juli 2014 På Sommarkursen får du;

Läs mer

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN NATIONELL IDROTTSUTBILDNING Med stockholms bästa förutsättningar! Nationell Idrottsutbildning Fotboll Danderyds Gymnasium är godkänt av både skolverket och Stockholms fotbollsförbund

Läs mer

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer.

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer. Hälsa & Idrott väljer du om du söker ett alternativ till andra skolformer, behöver komplettera eller bygga på tidigare studier och vill skaffa dig behörighet för högskola. Tiden på folkhögskola är ofta

Läs mer

Musik på distans. Information & Kursbeskrivning

Musik på distans. Information & Kursbeskrivning Musik på distans Information & Kursbeskrivning Läsåret 2015/2016 -Musik på distans- Läsåret 2015/2016 #2 - Allmän information för Musik på distans, 25% deltid, läsåret 2015/2016 - Vision/mål för kursen

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för effektivt samarbete! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Närvarorapport samt bedömningsunderlag LIA 1 (Lärande i arbete 1)

Närvarorapport samt bedömningsunderlag LIA 1 (Lärande i arbete 1) Närvarorapport samt bedömningsunderlag LIA 1 (Lärande i arbete 1) Studentens namn: LIA-placering: Handledare: Närvarorapport för LIA Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Anteckningar Vecka

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2015/2016 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

Bestämmelserna är framtagna och reviderade av branschen våren 2017 samt fastställd av Sveriges Hantverksråd

Bestämmelserna är framtagna och reviderade av branschen våren 2017 samt fastställd av Sveriges Hantverksråd Bestämmelser för Mästarbrev i: Bagaryrket Bestämmelserna är framtagna och reviderade av branschen våren 2017 samt fastställd av Sveriges Hantverksråd 2017-03-02. Ansvarig bransch-/yrkesorganisation Sveriges

Läs mer

Den sökande ska fylla minst18 år senast under det år studierna påbörjas.

Den sökande ska fylla minst18 år senast under det år studierna påbörjas. Katrinebergs folkhögskola Antagningskriterier Grundläggande förutsättningar för antagning Den sökande ska fylla minst18 år senast under det år studierna påbörjas. Deltagarsammansättningen ska, om möjligt,

Läs mer

Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00

Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00 Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00 Välkommen! Välkommen till kursen Distansutbildning 5p. Under hösten kommer vi att träffas vid ett tillfälle och detta tillfälle är obligatoriskt. Tidpunkt: Fredag

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Inbjudan och anmälan till utbildningarna Grundmodul och Allmänlydnadsinstruktör

Inbjudan och anmälan till utbildningarna Grundmodul och Allmänlydnadsinstruktör Inbjudan och anmälan till utbildningarna Grundmodul och Allmänlydnadsinstruktör Grundmodulens utbildning kommer att starta i oktober 2013. Allmänlydnadsinstruktörs modulens utbildning kommer att starta

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos oss kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

Ortopedisk medicin och skadelära

Ortopedisk medicin och skadelära Ortopedisk medicin och skadelära Möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen Medicinsk massageterapeut som är värda 60 YH-poäng Våren 2019 Bergqvists YH-utbildning till

Läs mer

Utbildningsplan. Bultsättning inom Trafikverket

Utbildningsplan. Bultsättning inom Trafikverket 1 Utbildningsplan Bultsättning inom Trafikverket 2019-04-24 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Utbildningens omfattning... 3 3 Utbildningens mål... 3 4 Förkunskaper... 3 5 Utbildningens delmoment...

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

!!!! Kursplan för Konst som handling

!!!! Kursplan för Konst som handling Kursplan för Konst som handling Kulturreservatets folkhögskola En del av Botkyrka folkhögskola Läsåret 2018/2019 Sammanfattande information Kurslängd: 1-3 år Kursstart: 3 september 2018 Ansökan: Välkommen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1112 Socialpsykologi: Introduktion till studier av samhället och sociala interaktioner, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies of society

Läs mer

Kriminologi GR (A), Professionellt förhållningssätt, 7,5 hp

Kriminologi GR (A), Professionellt förhållningssätt, 7,5 hp 1 (5) Kursplan för: Kriminologi GR (A), Professionellt förhållningssätt, 7,5 hp Criminology BA (A), Professional communication, 7,5 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression

Läs mer

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst.

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. KURSPLAN Individuellt konstnärligt arbete årskurs 1 master Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. Nivå Kursen är på avancerad

Läs mer

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd Sida 1 av 6 Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd * Obligatoriska fält 1 Kontaktuppgifter 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet

Läs mer

Kursguide. Kursnamn. Telefon. Termin HT2015

Kursguide. Kursnamn. Telefon. Termin HT2015 AKADEMIN VALAND Kursguide Kurskod KFIG31 Kursansvarig TOMMY SPAANHEDEN E-mail tommy.spaanheden@akademinvaland.gu.se Kursnamn FILMSKAPARENS HANTVERK OCH VERKTYG III 7,5HP Telefon 0766-184345 Termin HT2015

Läs mer

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I Portfölj Termin 1, Stadium I Portföljen i korthet (gäller samtliga terminer) Vad är en portfölj? Portfölj (portfolio) är ett redskap som du som student använder för att synliggöra din lärandeprocess och

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015 Riktlinjer för VFU5 15 03 26 Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015 Camilla Kristén Camilla.Kristen@hh.se

Läs mer

Auktorisation Ventilationsföretag

Auktorisation Ventilationsföretag Auktorisation Ventilationsföretag Fastställda anvisningar och kriterier Antagna 2017-01-31 Dessa anvisningar anger kraven för auktorisation av entreprenadföretag som tillhandahåller tjänster rörande ventilationstekniska

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 28-31 maj 2014 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49 Fax:

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer Engelsk benämning: International Law of Military Operations Kurskod: 1FR005 Gäller från: HT 2017 Fastställd: Denna kursplan är fastställd

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

UTBILDNINGSPLAN SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN UTBILDNINGSPLAN SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN 2018-04-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Coachutbildningar Kyorugi 4 Coachutbildning steg 3 (Grundutbildning) 4 Coachutbildning steg 2 (Vidareutbildning) 5 Coachutbildning

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 11119 och 11118 KURSVECKOR 36-03 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

Kursplan för Gamemaker Luleå Sunderby Folkhögskola Kråkbergsvägen 7 954 42 Luleå 0920-266600

Kursplan för Gamemaker Luleå Sunderby Folkhögskola Kråkbergsvägen 7 954 42 Luleå 0920-266600 Kursplan för Gamemaker Luleå Folkhögskola Kråkbergsvägen 7 954 42 Luleå 0920-266600 Gamemaker Luleå är en 39-veckors folkhögskoleutbildning i spelutveckling (distans, halvtid med några platsträffar per

Läs mer

Omvårdnad vid inkontinens (G) 7,5 hp VT09

Omvårdnad vid inkontinens (G) 7,5 hp VT09 KURSBESKRIVNING 2008-11-10 VO Urologi, Universitetssjukhuset i Lund Omvårdnad vid inkontinens (G) 7,5 hp VT09. Under förutsättning av vissa formella beslut och i samarbete med VO Urologi vid Universitetssjukhuset

Läs mer

Alternativt telefonnummer/e-postadress/fax

Alternativt telefonnummer/e-postadress/fax STOCKHOLMS UNIVERSITET Psykologiska institutionen Ansökan till PÅBYGGNADSUTBILDNING I PSYKOTERAPI 90 HP, Hösten 2010 Inriktning: Ange endast ett alternativ KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT) Person- och adressuppgifter

Läs mer

Behörighet, urval och antagning

Behörighet, urval och antagning Behörighet, urval och antagning Undersköterska med specialistkompetens inom demens 100 Yh-poäng, Motala/Mjölby Distans, halvfart Östsvenska Yrkeshögskolan AB Laxholmstorget 3, Norrköping www.osyh.se 1

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna

Läs mer

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute?

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Ledare inom Träna ute Vad krävs av mig? Att du är intresserad av träning generellt och specifikt konditionsträning. Du har

Läs mer

EXTERNA KURSER VID ÅLANDS LYCEUM LÄSÅRET 2015-2016 GITTAN LUNDBERG ANSVARIG LÄRARE FÖR EXTERNA KURSER

EXTERNA KURSER VID ÅLANDS LYCEUM LÄSÅRET 2015-2016 GITTAN LUNDBERG ANSVARIG LÄRARE FÖR EXTERNA KURSER EXTERNA KURSER VID ÅLANDS LYCEUM LÄSÅRET 2015-2016 GITTAN LUNDBERG ANSVARIG LÄRARE FÖR EXTERNA KURSER EXTERNA KURSER Aktiviteter som bedrivs utanför skolans verksamhet, efter skoltid tex. Idrott, musik,

Läs mer

Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet

Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet Bakgrund Mittuniversitetet har en egen stiftelse vid namn Studenternas Stipendiestiftelse. Stiftare till denna är Studentkårerna vid Mittuniversitetet:

Läs mer

Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT)

Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT) Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT) INSTITUTIONEN FÖR PSYKOLOGI Person- och adressuppgifter Namn Personnummer Adress,

Läs mer

Tillämpad apoteksfarmaci VT Information om Riktlinjer, tidsschema, delkurser

Tillämpad apoteksfarmaci VT Information om Riktlinjer, tidsschema, delkurser Tillämpad apoteksfarmaci VT 2017 Information om Riktlinjer, tidsschema, delkurser Allmänt för hela kursen: Ställ frågor på GUL (Diskussionsforum eller PIM), inte via mejl. Läs resepolicyn noga INNAN du

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

7. Område 2. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 9. Akuta förgiftningar 2014-05-13. Socialstyrelsen Upphandling av SK-kurser 2015

7. Område 2. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 9. Akuta förgiftningar 2014-05-13. Socialstyrelsen Upphandling av SK-kurser 2015 Förfrågningsunderlag 2014-05-13 Upphandlande organisation Upphandling Socialstyrelsen Upphandling av SK-kurser 2015 106 30 Stockholm Dnr 2.7-43348/2013 Sista anbudsdag: 2014-06-15 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, 60 hp KURSGUIDE

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, 60 hp KURSGUIDE Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, 60 hp KURSGUIDE Livsvillkor, hälsa och ohälsa för den växande individen 10,5 högskolepoäng INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog

DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog - med inriktning neuropsykiatri DISTANSUTBILDNING Vad innebär utbildningen? Detta är en utbildning för dig som vill arbeta med människor. Utbildningen ger dig kunskaper

Läs mer

VÄGEN TILL CERTIFIERING I HYDRAULIK.

VÄGEN TILL CERTIFIERING I HYDRAULIK. VÄGEN TILL CERTIFIERING I. Vi ska här enkelt beskriva de olika vägar som finns för att komma igång med sin certifiering. Beskrivning: Det finns 3 st. yrkeskategorier för certifiering inom hydraulik: Underhållstekniker:

Läs mer

Vecka Måndag Tisdag Fredag 5 Uppstart

Vecka Måndag Tisdag Fredag 5 Uppstart Att söka jobb! Namn: klass: Syfte: För att du ska förstå vilka förväntningar som ställs på dig efter grundskolan kommer du få lära dig grunderna i hur man söker jobb. Arbetsområdet kommer att innehålla

Läs mer

Meritsammanställningen med bilagor skickas till:

Meritsammanställningen med bilagor skickas till: Institutionen för klinisk vetenskap Enheten för psykoterapi Mars 2015 Sida 1 av 8 Meritsammanställningen med bilagor skickas till: Antagningsservice FE 20101 839 87 Östersund Jag har sökt till Grundläggande

Läs mer

Ätstörningar - bakgrund och behandling, VT 2016

Ätstörningar - bakgrund och behandling, VT 2016 I Ätstörningar - bakgrund och behandling, VT 2016 Ätstörningar - bakgrund och behandling, VT 2016 KURSLEDARE Är du intresserad av fördjupade kunskaper om ätstörningar? Denna kurs ger dig möjlighet att

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 31 maj - 3 juni 2017 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49

Läs mer