Företagsservice på Malmö Stadsbibliotek - Verksamhetsberättelse 2006

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företagsservice på Malmö Stadsbibliotek - Verksamhetsberättelse 2006"

Transkript

1 Företagsservice på Malmö Stadsbibliotek - Verksamhetsberättelse 2006 Under året 2006 har vi haft en klart ökad aktivitet när det gäller arrangemang på biblioteket. Detta redovisas nedan i den kronologiska verksamhetsberättelsen. Vi har också arbetar i nätverk och noterar att mötesfrekvens, samt representation på mässor och dylikt tagit fart ordentligt under året. Vi har b l a haft en utställningsmonter tillsammans med Lund, Göteborg, Stockholms stadsbibliotek, samt Nutek på årets Bok & Biblioteksmässa och på Biblioteksdagarna i maj, arrangerade av Svensk Biblioteksförening. Under Almedalsveckan arrangerades ett seminarium om bibliotekens tjänster för småföretagare tillsammans med Nutek och Svensk Biblioteksförening där Företagsservice på Lunds Stadsbibliotek deltog. ALMI Företagspartner och Malmö NyföretagarCenter har vid ett flertal tillfällen haft välbesökta utbildningar på biblioteket och IFS har delat ut sitt årliga Nybyggarpris här i höst. Extra glädjande var att Skånes vinnare var de som slutligen fick motta det nationella priset som delades ut av Kungen. Nyheter under året är att vi iordningställt tre bokdepositioner på IFS, Malmö NyföretagarCenter och Midzone. Dessa kommer att bytas ut hela, eller delvis, under början av Det är ca 15 titlar med relevant litteratur för småföretagare som ingår i varje deposition. På böckerna har vi gjort reklam för Malmö stadsbiblioteks Företagsservice. Tanken är att företagarna ska vända sig hit för att få mer information och litteratur. Vi planerar också att starta upp en rådgivningshörna där man på en fast tid varje vecka kan tala med en rådgivare/expert från någon av de många lokala och regionala aktörer som arbetar med företagande. Vi har provat under november och december månad och det har hittills utfallit till belåtenhet. Det nationella nätverket Företagare på bibliotek har konstituerats och har nu ett trettiotal medlemmar runt om i landet. Medlemmarna är intresserade bibliotekarier som arbetar med service till företagare eller planerar att starta upp en sådan service. Inom Svensk Biblioteksförening finns det fackliga nätverket nu upplagt. Det finns även en styrgrupp med representanter även från andra organisationer och myndigheter som arbetar för gruppen småföretagare och nystartare. Denna styrgrupp är fristående från det fackliga nätverket men representanter från biblioteken ingår och tillvaratar det fackliga nätverkets intressen. När det gäller medieanskaffning och bestånd har vi fortsatt prioritera praktiska handböcker inom ekonomi och företagande. Vi har även satsat extra på litteratur om handel, import och export, samt skapat en särskilt entreprenörshylla med goda exempel och inspiration. Vi har skaffat en ny databas Market Manager för att bättre möta behovet av marknadsundersökningar och information om nya branscher. Detta är bara en sammanfattning av årets viktigaste händelser nedan följer en mera fullständig kronologisk verksamhetsberättelse - samt statistik.

2 Kronologisk verksamhetsberättelse om händelser under år 2006 på Företagsservice på Malmö stadsbibliotek: 12 januari möte med Plattform för Nyföretagande i Skåne-nätverket i Helsingborg. Informerade om biblioteket och Uppdrag jan 1 feb Studiebesök och nätverksmöte Företagsservice i Stockholm. Planering av bok & biblioteksmässan. Torsdagen den 2 februari, föreläsning för deltagare i Kooputvecklings arbetslöshetsprojekt på Studieförbundet vuxenskolan. Ca 25 deltagare. 6 februari - Malmö stads Näringslivsgala på konserthuset kvällen den 6 februari. Deltog tillsammans med Birgit o Brita från Lund (som gäster) torsdagen den 16 februari - Studiebesök från Färjelanda kommun. Kommunledningen var på besök för att bl a höra mera om Företagsservice. 1 timmes föredrag. Ca 10 personer. fredagen den 17 februari - Frukostföreläsning. Richard Mosell från MINC om Innovationsprocesser 75 personer kom dit. Onsdagen den 22 februari Rotarylunch med Elisabeth Brevenson berättade om Företagsservice. Ca 40 deltagare. Fredagen dem 24 februari föreläsning om Malmö stadsbiblioteks tjänster särskilt företagsservice för ca 25 personer på Praktiska Broar i Limhamn. Måndagen den 27 februari intervjuad av Jakob Harnesk för Länsbiblioteksutredningens räkning. Tisdagen den 14 mars undervisning för Bivilstuderande 2 ggr 30 minuter om databaser + litteratur vi använder inom ekonomi och företagsservice. Torsdagen den 16 mars möte med Tove Möller Andersson och Stefan Månsson från Näringslivskontoret. Informerade om hur vi arbetar med Företagsservice + lunchmöte och gemensam planering. Tisdagen den 21 mars t o m onsdagen den 22 mars var biblioteket delaktig i Uppdrag 24, en tävling i entreprenörskap för studenter på Malmö Högskola. Arrangemanget varade under 24 timmar och ca 50 studenter deltog. Tisdagen den 18 april skatteverket informerar om deklaration. Ca 80 deltagare Onsdagen den 19 april föredrag med powerpoint om biblioteket och i synnerhet Företagsservice på Rotarymöte på Konserthuset. Ca 40 deltagare. Fredagen den 21 april - Företagsfrukost med Charlotte Lorentz från ik2 om Innovation och design. Ca 90 deltagare anmälda.

3 torsdagen den 13 april fredagen den 21 april - Skatteverket var här vid fem tillfälle a två timmar åt gången och informerade om hur det går till att deklarera. Onsdagen den 25 april -. Nätverksmöte i Stockholm. Företagsservice i på svenska folkbibliotek. Planering av biblioteksdagarna och bokmässan. Onsdagen den 26 april - Loppet regionala företagsdagar. Företagsservice var på plats och presenterade sin verksamhet(katarina). Almi har nyföretagarträff här på biblioteket Företagsservice presenteras (Linda). Ca 50 deltagare. Torsdagen den 27 april visning av Företagsservice för personal från Växjö stadsbibliotek. Fredagen den 28 April -. Föredrag på konferens Referensarbete i förändring om företagsservice och hur vår referensservice ser ut. Ca 110 deltagare. Måndagen den 8 maj -. Nätverksmöte Samrådsgruppen Malmö på Anckargripsgatan 3. Torsdagen den 11 maj fredagen den 12 maj. Utställning i samband med biblioteksdagarna i Malmö på Malmö Högskola. Tillsammans med Lunds och Stockholms stadsbibliotek samt Nutek + ett gemensamt miniseminarium om Företagsservice. Ca 50 åhörare. Den 16 maj - Starta eget med Internationella Företagarföreningen i Sverige. Ca 80 pers Tisdagen den 23 maj.- Starta Eget information med Almi + Malmö NyföretagarCenter på biblioteket Ca 45 personer. Onsdagen den 7 juni - IFS Roadshow. En utställning med rådgivare från IFS på biblioteket + en inspirationsföreläsning i Hjalmar Gullberg-rummet. Ca 100 deltagare Tisdagen den 13 juni -. uppstartsmöte i Göteborg av nätverket Företagare på bibliotek. Måndagen den 7 augusti 25 augusti Nutek-utställning på avd Humaniora & Samhälle. Onsdagen den 9 augusti deltog i Midzones frukostföreläsning Nätverk presenterar sig Denna gången om Magma och Nerve-nätverken. Alla fick en möjlighet att presentera sig och så även vi på biblioteket! (Katarina deltog) Fredagen den 18 aug lördagen den 19 augusti var vi delaktiga i arrangemanget Låna en fördom på biblioteket. En engagerad företagare ur vårt nätverk lånade ut sig Matteus Åkesson från Midzone.

4 Fredagen den 1 september - Föreläsning på Praktiska Broar om Företagsservice i synnerhet och biblioteket i allmänhet. Ca 40 deltagare. fredagen den 8 september -Frukostföreläsning Danska wienerbröd och gratis rådgivning. Föreläsare från Öresundsutveckling, Öresunddirekt och EVU i Köpenhamn. Ca 80 pers. Onsdagen den 13 september - Studiebesök från Gävle. 2 personer. Fredagen den 15 september - Besök från NUTEK (Fredrik Lindberg), dels internutbildning av avdelningen, dels öppen mottagning i biblioteket. Invigning av Entreprenörshyllan. Tisdagen den 19 september - Samrådsmöte med övriga aktörer i Malmö hos ALMI på Baltzharsgatan. Onsdagen den 20 september IFS delar ut sitt årliga Nybyggarpris på Malmö stadsbibliotek. Prisutdelning samt underhållning i Gullbergrummet därefter en gemensam lunch i lunchrummet på fjärde våningen för inbjudna gäster. Ca 40 deltagare.. Almi har nyföretagarträff här på biblioteket Företagsservice presenteras. Ca 25 deltagare. Torsdagen 21 september - Frukostmöte, arrangerat av Drivhuset. Företagsservice presenteras. Mellan onsdagen den 20 september söndagen den 24 september var Företagsservice på den årliga Bok & Biblioteksmässan. Vi ställde ut i monter och bemannade bibliotekssidan tillsammans med personal från Stockholm, Lund och Göteborgs stadsbibliotek. Myndighetsdelen bemannades av representanter från Nutek och Skatteverket. På fredagen den 22 hade vi årsmöte på Göteborgs stadsbibliotek för intresserade bibliotekarier runt om i landet som ville komma med i vårt nybildade nationella nätverk Företagare på bibliotek. Det beslutades att Katarina Forsström på Malmö stadsbibliotek är ordförande under innevarande år och att byte av ordförande sker i samband med nästföljande Bok & Biblioteksmässa i Göteborg. I ordförandeskapet ingår att anordna en nätverksresa för fortbildning för intresserade samt en gemensam utbildningsdag, samt bevaka nätverkets intressen t e x i form av gemensamma upphandlingar m m. Onsdagen den 11 oktober - Starta företagsdag på Skatteverket Företagsservice var representerat. Almi har nyföretagarträff här på biblioteket Företagsservice presenteras. Ca 40 deltagare. Torsdagen den 12 oktober lördagen den 14 oktober. Nätverksresa till Berlin för Företagare på bibliotek nätverket. Studiebesök på Mässbiblioteket, AUMA och Svenska Exportrådet samt nätverksmöte. Onsdagen den 18 oktober - Frukostmöte, arrangerat av Midzone. Företagsservice presenteras. Fredagen den 27 oktober - Frukostföreläsning Internationell handel och tjänstedirektivet. Ca 50 deltagare.

5 Tisdagen den 31 oktober var delaktig i bemanningen av bibliotekets monter på skoldagarna. Företagsservice broschyrer var också med. torsdagen den 2 nov - Drop-in rådgivning med MNC på biblioteket mellan personer. Måndagen den 6 november - Samarrangemang med bl a NERV/e Ca 40 deltagare. Onsdagen den 8 november - Almi har nyföretagarträff här på biblioteket Företagsservice presenteras. Ca 50 deltagare. Måndagen den 13 november - Samrådsmöte på Stadsbiblioteket med övriga aktörer i Malmö Internutbildning av UC mellan Torsdagen den 16 november - Studiebesök från Göteborgs stadsbibliotek. Fredagen den 17 november - frukostföreläsning 23 nationaliteter på jobbet mångfald, integration och företagande. 130 personer. Visning av Företagsservice för HRMalmö, 10 deltagare. Torsdagen den 23 november Internutbildning UC och Market Manager. Fredagen den 1 december - Studiebesök från Helsingborgs stadsbibliotek som tänker dra igång med Företagsservice under våren. Måndagen den 4 december introduktion av Mats Johansson som kommer att arbetsträna på bibliotekets Företagsservice t o m maj månad 07. Tisdagen den 5 december drop-in rådgivning av Malmö NyföretagarCenter på biblioteket. 4 personer. Onsdagen den 6 december ALMI Företagspartner har Starta Eget utbildning mellan på biblioteket. Ca 25 deltagare. Företagsservice presenteras. Tisdagen den 12 december styrgruppsmöte för nätverket Företagare på bibliotek i Lund. Fredagen den 15 december möte på IKF för deras projekt Kompetens utan gräns för kvinnliga företagare intresserade av export/import. Företagsservice representerat. Måndagen den 18 december visning av Företagsservice + databaser för handelsgymnasieklass från Salliusgymnasiet i Eslöv. Ca 15 deltagare.

6 Statistik Antalet företagsrelaterade frågor vi får dagligen i våra informationsdiskar är en uppskattad siffra då det är svårt att mäta direkt. Vi uppskattar det till ca 10 företagsrelaterade frågor/ dag. På en årsbasis (beräknad på 260 årsarbetsdagar) utgör det ca företagsrelaterade frågor per år. Vi har exakt räknat besökare på arrangemang, samt utlån på vissa sektioner för att få en uppfattning om verksamhetens omfattning. Redovisning följer nedan: Antal besökare på våra frukostföreläsningar: 375 personer Antal besökare på våra övriga arrangemang/visningar: 1022 personer Antal besökare i huset: personer Antal utlån av Starta Eget litteratur: 786 utlån (omlån ej inräknade) Antal utlån av företagsekonomilitteratur (Qb) i stort: 9890 utlån (omlån ej inräknade) Katarina Forsström & Sofia Murray Företagsservice på Malmö Stadsbibliotek

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Rapport från seminarium i Piteå 4-5 november 2008

Rapport från seminarium i Piteå 4-5 november 2008 Rapport från seminarium i Piteå 4-5 november 2008 Förstudie till EU-projekt: Bibliotekskompaniet bibliotek och företag i samverkan 1 Bibliotekskompaniet - bibliotek och företag i samverkan Rapport från

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

4B Karlskrona Kristianstad Malmö Köpenhamn

4B Karlskrona Kristianstad Malmö Köpenhamn 4B Malmö Köpenhamn 4B Malmö Köpenhamn... 9 december 2018-14 december 2019 1203 04.03 04.11 04.16 04.24 04.26 04.34 04.40 04.46 04.52 04.59 05.04 05.08 05.12 05.14 05.25 05.29 05.32 05.36 1205 05.03 05.11

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Datum: 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan 07-jan 08-jan 09:00 10:00 Fria block - Lediga tider för självträning och lägg i den vita brevlådan! 12:00

Läs mer

Höstlovs Program 2015

Höstlovs Program 2015 Höstlovs Program 2015 Aktiviteter, evenemang och tips för unga Planering inför höstlovet 2015 Inför höstlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen och regionen samlat material som

Läs mer

Mall för slutrapport förprojektering

Mall för slutrapport förprojektering 1(9) Mall för slutrapport förprojektering Syftet med enhetliga mallar för slutrapportering är att underlätta spridningen av resultat och metoder från Socialfondsprojekten i Sverige. I slutrapporten för

Läs mer

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Stadsbibliotekets personal: 2010 2009 2008 Bibliotekschef: 1,00 1,00 1,00 Bibliotekarier: 4,65 4,65 5,40 (Därav skolbiblioteken

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017 Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec 2016 31 dec 2017 Funkibator syd regional förening ingår i Funkibator riksförbund. En av fem regionala föreningar. Under

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF. Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00. Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF. Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00. Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program våren 2014 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. FEBRUARI Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00 Tisdag 11

Läs mer

Stipendierapport för Lo Claesson och Anette Mjöberg.

Stipendierapport för Lo Claesson och Anette Mjöberg. Stipendierapport för Lo Claesson och Anette Mjöberg. Lo och Anette: Tack för stipendiet till WLIC 2019 i Aten! Årets IFLA konferens var intensivt för oss båda. Dagen innan konferensen startade hade vi

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN

BIBLIOTEKSPLAN BIBLIOTEKSPLAN - 2016 HAMMARÖ KOMMUNS BIBLIOTEKSVERKSAMHET 1 Bakgrund Enligt bibliotekslagen 7 skall kommuner och landsting efter den 1 januari 2010 anta planer för biblioteksverksamhet. I Hammarö kommun

Läs mer

Almedalsopinion. April 2011

Almedalsopinion. April 2011 Almedalsopinion April 2011 1. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Bas: 388 svar Almedalsopinion 2011 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2011? Bas: 388 svar För en organisation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2010

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2010 Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2010 Kurdiska Biblioteket www.kurdlib.org Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2008 Stiftelsen Kurdiska Biblioteket är ett dokumentations-

Läs mer

STATISTIK ALMEDALSVECKAN

STATISTIK ALMEDALSVECKAN STATISTIK ALMEDALSVECKAN - 2012 Deltagare/besökare 2007-2012 2012 17 000 2011 14000 2010 11000 2009 7500 2008 6000 2007 5000 2001-2006 uppgift saknas unika deltagare, åhörare kvällarnas tal inte medräknade,

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Med reservation för ändringar, senast uppdaterad 09 augusti 2019. Processutbildningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Kurdiska Biblioteket www.kurdlib.org Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Stiftelsen Kurdiska Biblioteket är ett dokumentations-

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2013

Almedalsopinion. Maj 2013 Almedalsopinion Maj 2013 3. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2013 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2013? För en intresseorganisation 45% Politiskt förtroendevald

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sölvesborg december 2006 Verksamhetsberättelse 2005-2006 Bakgrund Regionalt Resurscentrum för kvinnor i Blekinge (RRC Blekinge) var ett projekt som drevs av Region Blekinge i samarbete med NUTEK och Länsstyrelsen.

Läs mer

Projekt Skånsk Nätverkskraft. Mål. Syfte. Projektplan Bakgrund

Projekt Skånsk Nätverkskraft. Mål. Syfte. Projektplan Bakgrund Projekt Skånsk Nätverkskraft Mål Att via nätverksbyggande och föreläsningar stimulera de deltagande företagens affärsutveckling. Syfte Att genom projektet få kunskap om kompetensbehovet land företagare

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2012

Almedalsopinion. Maj 2012 ! Almedalsopinion Maj 2012 2a. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2012 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2012? För en intresseorganisation 41% Politiskt förtroendevald

Läs mer

FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM

FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM Den unika människan Konferensen hålls på VISION, Kungsgatan 28 i Stockholm. En konferens om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team Tex i kursiv: Förslag Generellt ansvar för funktionerna planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter i funktionen löpande arbetet bedrivs effektivt med hög kvalitet rutiner och logistik kvalitetsarbete

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Borås 2-3 oktober 2002. Johan Edgren, Hisingens bibliotek, Göteborg Jan Nilsson, Bibliotek och IT, Malmö högskola

Borås 2-3 oktober 2002. Johan Edgren, Hisingens bibliotek, Göteborg Jan Nilsson, Bibliotek och IT, Malmö högskola 0g7(63/$76,1)g5)5$07,'(1 Borås 2-3 oktober 2002 Johan Edgren, Hisingens bibliotek, Göteborg Jan Nilsson, Bibliotek och IT, Malmö högskola 6DPDUEHWVSURMHNWHWNULQJ+DQGERNI UXWYlUGHULQJ 3UHVHQWDWLRQDYRVVVMlOYD

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

11-aug. 10:30 SPIF SPIF spårvägen spårvägen spårvägen 11:00 SPIF SPIF 11:30 SPIF SPIF 12:00

11-aug. 10:30 SPIF SPIF spårvägen spårvägen spårvägen 11:00 SPIF SPIF 11:30 SPIF SPIF 12:00 Måndag 11-aug 06:30 nep master nep master nep master nep master 07:00 nep master nep master nep master nep master polo ung. polo ung. polo ung. polo ung. 07:30 polo ung. polo ung. polo ung. polo ung. 08:00

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18

Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18 Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18 Hej! Vi på biblioteket vill visa vad vi kan göra för lärare och elever på skolan. Vårt uppdrag är pedagogiskt och vi är gärna med på lektionerna.

Läs mer

Företagsevent PreFast AB

Företagsevent PreFast AB Företagsevent PreFast AB Fredagen 10 november 1 Bakgrund 2017 blev PreFast AB utsedda till årets företagare i Sölvesborg. Detta event är ett samarrangemang mellan Näringslivskontoret, Svensk Näringsliv

Läs mer

TillväxtNytt nr 17. Nyregistrerade företag 2014 Under 2014 startade 34 nya företag i Övertorneå kommun.

TillväxtNytt nr 17. Nyregistrerade företag 2014 Under 2014 startade 34 nya företag i Övertorneå kommun. Ansvarig utgivare: Stig Kerttu TillväxtNytt nr 17 Nyregistrerade företag 2014 Under 2014 startade 34 nya företag i Övertorneå kommun. KarriärExpo 2015 Torsdag 29 januari anordnades KarriärExpo för tredje

Läs mer

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT?

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Välkommen till 2014 2014 VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Bokorridoren vill ge alla studenter en möjlighet att möta näringslivet genom en mässa med aktuella företag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Läs mer

Välkommen till ett nytt SNAB-år!

Välkommen till ett nytt SNAB-år! Verksamhetsplan 2015 Välkommen till ett nytt SNAB-år! Med företagens bästa i fokus kommer 2015 präglas av tillväxt och business to business. Konkret innebär det fokus på aktiviteter som skapar möjligheter

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Balansera mera träffar som ger tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen

Balansera mera träffar som ger tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen En nationell kampanj från Socialstyrelsen Balansera mera träffar som ger tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen Syftet med träffarna är att ge dig kunskap och att inspirera dig till att

Läs mer

MALMÖ. Näringsliv. Näringsliv Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. MALMÖ

MALMÖ. Näringsliv. Näringsliv Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. MALMÖ MALMÖ Näringsliv MALMÖ Trade & Industry MALMÖ Näringsliv Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. 5 Förord 6 ALMI Företagspartner Skåne 8 Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arrangemang för barn och unga hösten kostnadsfria

Arrangemang för barn och unga hösten kostnadsfria Arrangemang för barn och unga hösten 2017 -kostnadsfria En satsning på Barn och ungas välmående av Studieförbundet Vuxenskolan - Skåneland Barn och unga uppger i större utstäckning idag än tidigare att

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015

Nyhetsbrev juli 2012 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 Inledning Skånes vindkraftsakademi Skånes vindkraftsakademi är en ideell förening och en medlemsorganisation. Vi verkar för

Läs mer

KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik

KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik Tid: 18 februari 2009 kl. 10.00-16.00 Plats: Nationell samverkan, KB, Stockholm Minnesanteckningar Närvarande: Tore Torngren, ordf., Biblioteksdirektionen, Lunds

Läs mer

P 2 Göteborg Helsingborg Malmö Köpenhamn... 15 december 2013-13 december 2014

P 2 Göteborg Helsingborg Malmö Köpenhamn... 15 december 2013-13 december 2014 P 2 Göteborg Helsingborg Malmö Köpenhamn... 15 december 2013-13 december 2014 Mölndal [p 1015 05.08 05.11 05.21 05.31 05.39 05.41 05.51 05.53 05.56 06.01 06.28 1703 05.21 05.24 05.29 05.34 05.39 05.42

Läs mer

DRIV VIDARE GUIDE FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET.

DRIV VIDARE GUIDE FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. DRIV VIDARE GUIDE 2018. FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET. UF-året är över... En del av er som avslutar ert UF-företag

Läs mer

Entreprenörer med utländsk bakgrund om kommunal företagsservice. Enkätstudie genomförd av IFS Rådgivning September 2009

Entreprenörer med utländsk bakgrund om kommunal företagsservice. Enkätstudie genomförd av IFS Rådgivning September 2009 Entreprenörer med utländsk bakgrund om kommunal företagsservice Enkätstudie genomförd av IFS Rådgivning September 2009 2 Förord På samma sätt som det svenska samhället genomgår förändring, möter också

Läs mer

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ...

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ... Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program hösten 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. September Måndag 2 september kl. 17.00-20.00 Torsdag

Läs mer

Sommarlov i Ale 2014

Sommarlov i Ale 2014 Sommarlov i Ale 2014 Utomhusbad i Ale Personal från Skepplanda simhall finns på plats för märkestagning. Märkestagningen är gratis men du betalar för simmärkena. Märkestagning sjö: > Hultasjön v 28 och

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Syfte Projektets syfte var att utifrån olika marknadsföringsåtgärder motverka en hyllifiering av den statligt stödda litteraturen eller med

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Taltidning till fler. Att nå ut med taltidningar och tillgängliga medier i omsorgen

Taltidning till fler. Att nå ut med taltidningar och tillgängliga medier i omsorgen Taltidning till fler Att nå ut med taltidningar och tillgängliga medier i omsorgen Studiedagen Läsfrämjande i omsorgerna för allas delaktighet 26 oktober 2017 Projektets syfte 1. Öka kunskapen om tillgängliga

Läs mer

Referensgrupp möte 2010:2

Referensgrupp möte 2010:2 Kallade: Lise-Lotte Boldt, Håkan Wedlund, Folke Göransson, Gunnar Lennermo, Jonas Wedebrand, Mats Danielsson,, Annelie Fredriksson och Maj-Liz Hedendahl Närvarande: Håkan Wedlund, Mats Danielsson, och

Läs mer

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015!

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! 1 Hej! Här hittar du en massa kul att göra under höstlovet! Ibland ska man anmäla sig

Läs mer

Halvtidsrapport ik, investera i invandrarkvinnor

Halvtidsrapport ik, investera i invandrarkvinnor Halvtidsrapport ik, investera i invandrarkvinnor Sammanställning av åren 2011-2012 Stockholm april 2013 Almi Företagspartner AB Cassandra Bota, Nationell projektsamordnare Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Välkommen. till biblioteken i Nässjö

Välkommen. till biblioteken i Nässjö Välkommen till biblioteken i Nässjö Lånekort Det är gratis att skaffa bibliotekskort, men du måste visa legitimation. Bibliotekskortet kan användas på alla bibliotek i Nässjö kommun. Du är ansvarig för

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 2018-2019 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan mellan

Läs mer

Föreningens framtid. Styrkor

Föreningens framtid. Styrkor Föreningens framtid Styrkor Rapporter på nationell nivå Viktig lobbygrupp Medlemsstyrt Opinionsbildning Stöd till nätverk inom föreningen BIBLIST/Forum Medlemstidning BBL Stor förening Kan påverka Remissinstans

Läs mer

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1)

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Antal respondenter: 2458 : 378 Svarsfrekvens: 15,38 % Hur ofta besöker du biblioteket? Hur ofta besöker du biblioteket? Minst en gång i veckan 53 (14,1%)

Läs mer

Årsrapport Våga Visa bibliotek

Årsrapport Våga Visa bibliotek Årsrapport 2018 Våga Visa bibliotek 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Ledning och samordning... 3 Verksamhetsberättelse... 4 Sammanfattning av Våga Visa biblioteks resultat hittills... 4 Observationer...

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Verksamhetsplan Nationella uppdraget

Verksamhetsplan Nationella uppdraget Verksamhetsplan Nationella uppdraget Sveriges depåbibliotek och lånecentral 2015 Denna VP gäller Sveriges depåbibliotek och lånecentral KB:s partner och nationellt kompetenscenter i utvecklingen av Libris

Läs mer

ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR

ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR Tid: 2008-11-04, kl 17.00. Plats: Umeå Universitet, KB3B3 KBC-huset, UmU DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av dagordning. 3. Fastställande av röstlängd.

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Uppsala kommun Månad

Uppsala kommun Månad 1 Arkets namn R-C- Län C-län Kommun kommun Månad 1 218 län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 8 7 6 5 4 3 2 1 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 År 217 År 218 Region

Läs mer

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring Tj.ngsryd.s Kommun bilaga 1 BN 97 201-8-09-25 2018-09-06 Innehåll: Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/19 1 Biblioteks- och skollagen 2. Vision och mål avseende biblioteksverksamheten 2.1 Vision

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK HISTORIK Det var en tid då nästan alla innerstadsförsamlingar hade ett eget bibliotek. Idag finns endast två kvar, det ena är S:t Matteus Församlingsbibliotek

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Karlstads del i bokflödet inom länet

Karlstads del i bokflödet inom länet 1 (9) Karlstads del i bokflödet inom länet 1. Inledning 1.1. Bakgrund Hanteringen av böcker och andra medier (hädanefter kallat böcker) på stadsbiblioteket i Karlstad har ökat enormt. Hösten 28 gick 12

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Kundundersökning 2011

Kundundersökning 2011 Kundundersökning 2011 Vad tycker NyföretagarCentrums kunder om rådgivningen? Hur många har startat företag efter rådgivningen? Branscher, omsättning, anställda? Jämförelse 2009-2011 Om undersökningen Respondenter:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2011-02- 23 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010.. Nätverket Genusföretagarna är Sveriges enda branschorganisation inom jämlikhet. Vi utgör ett viktigt nätverk för dem som arbetar med jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Innehållsförteckning Välkommen! Mitt jobb & min karriär Utbildning för Vision-ombud Skyddsombudsutbildning Att anmäla sig till en utbildning Visions center i Stockholms

Läs mer

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll 2014-09-15 Vad finns att vinna på webbtidbokning? Om 30% av tiderna hanterades via webbtidbok i Halland. Webbtidbokning Webbtidbokning

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Södertälje Business Days 16 17 feb 2011. Plats: Campus Telge

Södertälje Business Days 16 17 feb 2011. Plats: Campus Telge Södertälje Business Days 16 17 feb 2011. Södertälje Business Days är två dagar då studenter, företagare och entreprenörer möts. Erfarenheter byts, affärskontakter knyts och arbetsgivare möter framtida

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Allt fler skattekronor spenderas under Almedalsveckan

Allt fler skattekronor spenderas under Almedalsveckan Allt fler skattekronor spenderas under Almedalsveckan Almedalsveckan växer explosionsartat Almedalsveckan, tidigare kallad Politikerveckan i Almedalen, har arrangerats på Gotland i snart 50 år. Det hela

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5 MÅNDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - M6111 8.05 8.38 Sida 1 av 5 TISDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - TI6111 Sida 2 av 5 ONSDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - O6111

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

QUIS, EN KORT HISTORIK

QUIS, EN KORT HISTORIK QUIS, EN KORT HISTORIK 1982 Tekniska Museet Sammanställer en utställning Kvinnliga uppfinnare finns dom? i samarbete med gruppen Kvinnor och Teknik från Fredrika Bremerförbundet. Kvinnliga uppfinnare från

Läs mer

fredag 18 oktober 13

fredag 18 oktober 13 12 Det finns inga vinstmål? Projektet är ideellt och syftar till att i samverkan med berörda kommuner utveckla näringslivet i området. Tidningen kommer att vara publicistiskt fristående men ha en i grunden

Läs mer

Styrelsemöte 2013-03-25

Styrelsemöte 2013-03-25 Protokoll fört vid Styrelsemöte 2013-03-25 Plats: Närvarande: Ericsson, Datalinjen 3, Linköping. Per Ola Post, Michael Kamdem, Fredrik Thörnell, Erik Hallbäck, Sonia Sangari, Fariba Hashemi Bani, Linnea

Läs mer

uppdaterad 2015-09-12 Aktiviteter 2015

uppdaterad 2015-09-12 Aktiviteter 2015 Som vanligt har vi våra fasta träffar. Januari uppdaterad 2015-09-12 Flitiga fingrar, för oss som vill träffas och prata och skapa lite tillsammans. Datum 2015: 10.00-12.00 i Ingelstad. För mer information,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Energi- och klimatrådgivningen 2011

Verksamhetsberättelse Energi- och klimatrådgivningen 2011 Verksamhetsberättelse Energi- och klimatrådgivningen 2011 2 Innehållsförteckning INLEDNING... 4 AKTIVITETER... 4 Företagskväll på Norrgården... 4 40-års kalas för kommunen... 4 Ista n utan min bil / Europeiska

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Patrik Jönsson (SD)

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Patrik Jönsson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 2013-04-24 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson

Läs mer