Karlstads del i bokflödet inom länet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karlstads del i bokflödet inom länet"

Transkript

1 1 (9) Karlstads del i bokflödet inom länet 1. Inledning 1.1. Bakgrund Hanteringen av böcker och andra medier (hädanefter kallat böcker) på stadsbiblioteket i Karlstad har ökat enormt. Hösten 28 gick 12 bibliotek i Värmland ihop för att dela ett datasystem. Det innebär att de 12 biblioteken nu bl.a. delar bibliotekskatalog och låntagarregister. Möjligheten att låna in böcker från andra bibliotek har ökat och tillgängligheten är större. I länet finns dessutom fyra folkbibliotek, universitetsbibliotek och sjukhusbibliotek som samarbetar i Bibliotek Värmland men som inte delar bibliotekssystem. För att kunna mäta ökningen av flödet inom länet skedde en mätning under vecka 8 på stadsbiblioteket i Karlstad. Tyvärr skedde ingen mätning innan biblioteken slogs ihop i SELMA-samarbetet Syfte Med mätningen vill vi ge en överblick över hanteringen av länets böcker. Hur många av Karlstads böcker reserveras av låntagare på andra bibliotek i länet och är det jämförbart med det antal vi lånar in? Hur mycket plockas egentligen åt länet på en vecka? Utnyttjar filialerna också länets böcker? 1.3. Förutsättningar Transporter till och från åtta av Karlstads filialer (filialsändning) sker tre gånger per vecka. Dessa sker på måndag, onsdag och fredag. Mängden böcker märks tydligt på alla våra mätningsområden de här dagarna. Det blir fler reservationer och fler böcker som packas i lådor. Förut skedde filialsändning två dagar per vecka, på måndag och torsdag. Att vi nu har filialsändning tre gånger per vecka jämnar ut arbetsbelastningen dessa dagar markant. Länets transporter sker två gånger per bibliotek och vecka. Ingen ändring har skett sedan biblioteken slogs ihop till SELMA. Varje bibliotek skickar 1-3 lådor per sändning. 2. Antal böcker på de olika mätstationerna 2.1. Plocklappar Två gånger per dag på vardagar och en gång per dag på helgerna skrivs plocklappar ut. Det är böcker som reserverats av låntagare eller andra bibliotek där böckerna finns inne på hyllan. Första gången skrivs plocklapparna ut under lånediskens morgonarbete omkring halv nio. Lapparna sorteras och fördelas enligt följande: - Reservationer gjorda av bibliotek utanför SELMA lämnas till Therese för plockning. - Övriga plocklappar lämnas till respektive informationsdisk (fack, skön/musik och barn) för plockning. Omkring klockan ett skrivs en ny omgång plocklappar ut av personalen i sköndisken. Plocklapparna fördelas till respektive disk. Det som plockats lämnas på en speciell hylla i lånedisken för packning och transport ut i länet. Se vidare punkt 2.5.

2 Under den aktuella veckan skrevs totalt 27 plocklappar ut. Av dessa var 23 reservationer från bibliotek utanför SELMA-samarbetet och 149 från låntagare som valt att hämta på annat bibliotek inom SELMA-samarbetet än Karlstad. Det innebär att 64% av allt som plockas ska skickas vidare till låntagare i länet. Anmärkningsvärt är att av lördagens 25 plocklappar skulle 21 vidare till låntagare utanför Karlstads kommun. Antal plocklappar 2 (9) mån tis ons tors fre lör sön Hämtas i Karlstad Hämtas på annat bibliotek inom SELMA Res på biblioteket i Sunne, Hagfors, Kristinehamn, Storfors eller sjukhus bibl 2.2. Reservationer Alla reservationer tas om hand av Lotta eller Anette. Den aktuella veckan var det totalt 434 reservationer. Topparna under veckan beror på filialsändningarna. måndag 11 tisdag 6 onsdag 11 torsdag 54 fredag 88 lördag 2 söndag 1 Totalt 434 Av de 434 reservationerna den aktuella veckan skulle 2 stycken vidare till låntagare på något annat bibliotek inom SELMA, 26 var reserverade på annat bibliotek inom Värmland som inte tillhör SELMA och 1 bok skulle till ett gymnasiebibliotek. Det kan tyckas vara en låg siffra för reservationer inom SELMA, men den här vägen kommer bara de böcker som lämnats i återlämningsmaskinen och som hamnat bland reserverade böcker. De flesta böckerna kommer via plocklapparna. Av de 387 reservationer som skulle till våra låntagare på huvudbiblioteket i Karlstad kom 88 stycken från något annat bibliotek inom SELMA-samarbetet. Dessutom kom fyra böcker som tillhörde något bibliotek inom SELMA och som var reserverade på något/samma bibliotek inom SELMA. Att de hamnade hos oss beror på att boken av någon anledning lämnats i återlämningsmaskinen. Endera har bibliotekets låntagare lämnat boken hos oss eller så har vi reserverat boken till någon av våra låntagare. Det är svårt att veta vilket.

3 Dessutom kom tre böcker som var våra och som reserverats av någon av våra låntagare med länets transporter. De kan ha lämnats på annat bibliotek inom samarbetet eller tidigare reserverats av låntagare på något annat bibliotek Länets transporter Lådor kommer från respektive bibliotek inom länet två gånger i veckan. Det finns 16 bibliotek som berörs av transporterna och denna vecka kom 48 lådor in och ungefär lika många skickades. Länets lådor packas upp, packas om och packas. Det tar mycket tid i anspråk. Vi tittar på varje del för sig. De lådor som skickas från Karlstad är framme vardagen efter. Då lådorna kommer fram skickas samtidigt de lådor som ska till Karlstad. De är framme nästföljande morgon. I tabellen nedan visas det antal bibliotek lådor går till per dag. skickas till antal bibliotek måndag 5 bibliotek 6 bibliotek tisdag 4 bibliotek 9 bibliotek onsdag 8 bibliotek 5 bibliotek torsdag 6 bibliotek 4 bibliotek fredag 9 bibliotek 8 bibliotek Totalt 32 bibliotek 32 bibliotek 2.4. Packa upp länets lådor Therese packade denna vecka upp mellan 8 och 12 lådor varje morgon. Totalt packades 48 lådor upp. Lådorna innehåller böcker från SELMA-samarbetet och från de andra biblioteken i länet. Varje bok återlämnas manuellt eller i återlämningsmaskinen beroende på vilken typ av media det är och om det är reserverat eller inte. Böckerna fördelas enligt följande: a. böcker reserverade till låntagare som vill hämta på Hb b. böcker som tillhör Karlstad och som lämnats åter på annat bibliotek c. ompackning d. depositioner från SELMA från övriga a. reserverade böcker 8 - b. återlämnat på annat bibliotek c. ompackning totalt d. varav böcker tillhörande depositioner Dessutom finns böcker som ska transporteras vidare internt. e. böcker för vidare transport till någon av våra filialer f. böcker som skickas vidare med internpost till någon gymnasieskola g. böcker som skickas vidare med internpost till universitetet 3 (9)

4 antal e. transport till filial 61 f. internpost till något gymnasium 6 g. internpost till universitetet 11 4 (9) I den här mätningen är inte övriga böcker som skickas till någon av ovanstående med. Det är bara böcker som skickats via länet. Se bilaga 1. I antalet uppackade böcker räknas de som bara packas om separat. Det är böcker som kommer från ett bibliotek inom länet och som ska vidare till något annat bibliotek i länet. Den största delen av dessa ompackningar sker inom SELMA-samarbetet. 75 % av allt som packas om kommer från ett bibliotek inom SELMA för vidare transport till annat bibliotek inom SELMA. Detta innebär 311 böcker. från till SELMA övriga SELMA 311 (75 %) 43 (1 %) övriga 43 (1 %) 23 (5 %) Dessutom cirkuleras tidningar och tidskrifter i länet. Den aktuella veckan var det 26 st som hanterades Packa länets lådor Till största delen packas länets lådor av Therese. För att få med så mycket som möjligt har lånedisken tagit med i sina arbetsrutiner att vid två-tiden ta med de böcker som samlats i lånedisken och packa dem i de lådor som skickas vid halv tre samma dag. De böcker som packas i lådorna kommer från många olika håll. a. Böcker från filialer, universitetsbiblioteket eller något gymnasiebibliotek. b. Böcker från annat bibliotek som lämnats över disk eller i återlämningsmaskinen. Böcker från bibliotek utanför SELMA-samarbetet får ett återlämningskvitto skrivet i en WORD-mall. c. Böcker som reserverats av låntagare som vill hämta boken på bibliotek utanför Karlstads kommun. Böckerna kan vara inlämnade över disk eller i återlämningsmaskinen eller plockats av resp disk. d. Böcker plockade för deposition, 25 st i en deposition till bibliotek i SELMA-samarbetet och 1 st i deposition till bibliotek utanför SELMA. till SELMA till övriga a. böcker från filialer, universitetsbiblioteket 63 5 eller något gymnasiebibliotek b. böcker från annat bibliotek som återlämnats 55 8 över disk eller i återlämningsmaskinen c. reserverade böcker till låntagare som vill hämta på annat bibliotek d. böcker tillhörande deposition 25 1 Se bilaga 2.

5 5 (9) 9% 2% 2% SELMA Reserverade böcker till låntagare som vill hämta på annat bibliotek (51 %) Böcker från annat bibliotek som återlämnats över disk eller i TOR (17 %) 19% Böcker från filialer, universitetsbiblioteket eller något gymnasiebibliotek (19 %) 51% Reserverade böcker till låntagare som vill hämta på annat bibliotek (9 %) 17% Övriga bibliotek i länet Böcker från annat bibliotek som återlämnats över disk eller i TOR (2 %) Böcker från filialer, universitetsbiblioteket eller något gymnasiebibliotek (2 %) 2.6. Fjärrinlån Fjärrlånen hanteras av Lena/Eva som beställer hem och Annika som tar hand om dem när de anlänt till oss. Fjärrlånen beställs till största delen från bibliotek utanför länet. I enstaka fall beställs media från bibliotek utom landet. Antalet fjärrlån var denna vecka 35 st Fjärrutlån Therese plockar böcker som vi lånar ut på fjärrlån till bibliotek utanför länet. De är inte med i den här mätningen Filialerna Vi tittade även lite på hur filialerna utnyttjar länets böcker. Eftersom mätningen skedde på huvudbiblioteket kan vi inte skilja på om en återlämnad bok lämnats in på en filial eller lånats in till en filial. Vi mätte bara flödet. 61 böcker kom från något annat bibliotek inom SELMA-samarbetet till någon av filialerna. 2 böcker som tillhörde ett SELMA-bibliotek samlades in via reservationshanteringen och skickades till någon filial. Ingen bok kom från något av de andra biblioteken i länet. Från filialerna till stadsbiblioteket gav liknande siffror. Här räknas även in de få böcker som kom från något gymnasium och från universitetsbiblioteket. Då skulle 63 böcker vidare till något SELMA-bibliotek och 5 böcker till något annat bibliotek inom länet. 3. Antal böcker som transporteras inom länet Huvudsyftet med mätningen var att mäta flödet av böcker inom SELMA som hanteras av stadsbiblioteket i Karlstad. Här kommer därför en uppdelning av böcker som tas emot och skickas från Karlstad.

6 3.1. Böcker till Karlstad De böcker som packas upp ur länets lådor fördelas enligt följande: Ompackning 42 Packas ner i annan låda Filialer 61 Packas i filiallådor för vidare transport till någon av filialerna. Universitets eller gymnasiebibliotek 17 Skickas med internpost till rätt bibliotek Tidskriftscirkulation 26 Egen hantering Reservationer med hämtställe Karlstad 8 Hanteras bland de övriga reservationerna Återlämning 315 Det mesta går att lämna tillbaka i återlämningsmaskinen, men skivor, filmer och kombinerat material måste återlämnas manuellt. Böcker med återlämningskvitto måste också återlämnas manuellt. Totalt 919 Totalt packades 919 böcker upp ur länets lådor denna vecka. Av dessa var 42 st ompackning som packades ner i någon annan låda direkt. Av resterande 499 böcker gick 61st vidare till någon filial, 17 st till universitetet eller något av gymnasiebiblioteken. 26 st tillhörde tidnings- och tidskriftscirkulationen inom länet. Kvar var då 395 böcker. Det innebär att 395 böcker fick återlämnas denna vecka. Drygt hälften gick att lämna tillbaka i återlämningsmaskinen, medan resterande återlämnades manuellt. Ingen specifik mätning har gjorts av vad som kan lämnas i återlämningsmaskinen. Det är främst de böcker som reserverats som måste återlämnas manuellt. Eftersom det har varit många problem med reservationer som har märkts fel eller gjorts på fel sätt känns det säkrast att återlämna dem manuellt. Den här veckan hade 7 böcker märkts fel och antalet reservationer slutade på Böcker från Karlstad Böcker som skickas från Karlstad samlas ihop på flera olika sätt. Ompackning 42 Packas ner i annan låda direkt Plockade 172 Böcker till bibliotek plockas av Therese (18) och böcker till låntagare plockas av resp informationsdisk (154) Reserverade 61 Böcker som är reserverade och lämnats tillbaka över disk eller i återlämningsmaskinen. Återlämnade 63 Böcker som tillhör annat bibliotek i länet och som lämnats i Karlstad. Från någon filial 68 Kan vara någon av ovanstående tre orsaker. Totalt 784 Totalt packas 784 böcker i någon av länets lådor. Av dessa är 42 ren ompackning där boken lyfts från en låda till en annan. 6 (9) Av resterande 364 böcker plockas 172 st. Det innebär att något bibliotek har gjort en reservation på en bok som finns inne på vår hylla för att hämtas på något annat bibliotek i länet.

7 Therese plockar böcker reserverade av bibliotek utanför SELMA och informationsdiskarna tar hand om resterande. Den här veckan plockades 18 böcker av Therese under förmiddagen och 154 böcker av någon bibliotekarie från någon av informationsdiskarna. 61 böcker kom via reservationsrutinen. Det är böcker som lämnats in över disk eller i återlämningsmaskinen och som är reserverade på något annat bibliotek. Till största delen är det våra böcker, men det kan även vara böcker som tillhör något annat bibliotek och lämnats in på Karlstads bibliotek. 7 (9) Låntagare kan låna och lämna böcker på vilket bibliotek som helst i länet. Den aktuella veckan återlämnades 63 böcker i Karlstad tillhörande annat bibliotek. Siffran inkluderar böcker som reserverats av låntagare inom Karlstads kommun och som tillhör annat bibliotek i länet. Det går inte att skilja på de två på ett enkelt sätt. Filialerna utnyttjar också länets böcker. Den aktuella veckan lämnades 68 böcker för vidare transport till något bibliotek i länet. Det kan vara filialens böcker som reserverats av låntagare på annat bibliotek, böcker som returnerats efter att ha reserverats av filialens låntagare och böcker som lämnats in på annat bibliotek än de lånats på. Vi har inte skiljt på det. Det är bara böcker som har markerats med rosa lapp som räknats. Övriga böcker lämnas i återlämningsmaskinen med resten av filialsändningens böcker och har då räknats som huvudbiblioteket. Av de här 364 böckerna tar Therese hand om 18 st direkt. De övriga passerar länets hylla i lånedisken. Den är konstant fylld. Främst Therese, men även lånediskens personal transporterar dessa böcker i omgångar en våning upp för att packas i lådor. 4. Sammanfattning Sammanfattningsvis kan vi se att många böcker hanteras varje vecka. En stor andel packas bara om för vidare transport till annat bibliotek inom länet. Den aktuella veckan packades 42 böcker om för vidare transport. Antalet böcker som skickas från Karlstad (364) är mindre än de som kommer till Karlstad (499). Varför det är så kan man spekulera i. Lämnar Karlstads låntagare hellre sina böcker på annat bibliotek? Kanske är det pendlarna som tycker att det är lättare att lämna böckerna på hemmaplan. Reserverar Karlstad färre böcker från andra bibliotek än de lånar ut sina egna? Den aktuella veckan tillhörde 88 böcker något annat bibliotek i länet, medan vi skickade iväg 233 böcker. Totalt Uppackning 499 Ompackning 42 Nedpackning 364 I den här mätningen har vi bara räknat antal böcker. Vi har inte tittat på den tid det tar att hantera dem. Att leta, packa, plocka och sortera böcker tar olika lång tid för olika böcker. Vi vill tacka alla som ställt upp och mätt den aktuella veckan. Anette Carlsson Lotta Lettenström Therese Ohlsson

1. INLEDNING... 2 1.1 BAKGRUND... 2 1.1.1 Vilka är de olika typerna av brukare?... 2 1.2 SYFTE... 2 1.3 METOD... 3 1.4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ARBETET...

1. INLEDNING... 2 1.1 BAKGRUND... 2 1.1.1 Vilka är de olika typerna av brukare?... 2 1.2 SYFTE... 2 1.3 METOD... 3 1.4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ARBETET... 1. INLEDNING... 2 1.1 BAKGRUND... 2 1.1.1 Vilka är de olika typerna av brukare?... 2 1.2 SYFTE... 2 1.3 METOD... 3 1.4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ARBETET... 3 2. SKUGGNINGSUNDERSÖKNINGEN... 5 2.1 REDOVISNING

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek

Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek Bakgrund Samarbetet mellan biblioteken i Värmland sträcker sig tillbaka till 2003 då samverkansprojektet Bibliotek Värmland (BV)

Läs mer

Regler vid Karlstads universitetsbibliotek

Regler vid Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek Regler vid Karlstads universitetsbibliotek Allmänna förutsättningar Karlstads universitetsbibliotek är ett offentligt bibliotek, öppet för alla. Universitetsbiblioteket

Läs mer

Bibliotek i Eda Kyrkogatan 4 Box Charlottenberg Älvuddsgatan 38 (vid torget) Åmotfors

Bibliotek i Eda Kyrkogatan 4 Box Charlottenberg Älvuddsgatan 38 (vid torget) Åmotfors Bibliotek i Eda 0571-282 30 Kyrkogatan 4 Box 56 673 22 Charlottenberg 0571-180 757 Älvuddsgatan 38 (vid torget) 670 40 Åmotfors 0571-283 78 Bokbranten 1 (Hierneskolan) 670 41 Koppom Låneregler: Att få

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Stadsbibliotekets personal: 2010 2009 2008 Bibliotekschef: 1,00 1,00 1,00 Bibliotekarier: 4,65 4,65 5,40 (Därav skolbiblioteken

Läs mer

Välkommen. till biblioteken i Nässjö

Välkommen. till biblioteken i Nässjö Välkommen till biblioteken i Nässjö Lånekort Det är gratis att skaffa bibliotekskort, men du måste visa legitimation. Bibliotekskortet kan användas på alla bibliotek i Nässjö kommun. Du är ansvarig för

Läs mer

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1)

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Antal respondenter: 2458 : 378 Svarsfrekvens: 15,38 % Hur ofta besöker du biblioteket? Hur ofta besöker du biblioteket? Minst en gång i veckan 53 (14,1%)

Läs mer

Regler för användning av universitetsbiblioteket

Regler för användning av universitetsbiblioteket Dnr MIUN 2019/761 2019-03-14 Mittuniversitetets bibliotek Regler för användning av universitetsbiblioteket Innehåll 1. Bibliotekslokalen... 1 2. Lån av material... 1 2.1 Reservationer och omlån... 2 2.2

Läs mer

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad HÖSTEN 2014 Bokcirklar för vuxna Här på biblioteket har vi tre mycket trevliga bokcirklar där vi fikar och pratar böcker. Sticka och läs samt Salongens bokcirkel träffas tisdagskvällar en gång per månad.

Läs mer

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK HISTORIK Det var en tid då nästan alla innerstadsförsamlingar hade ett eget bibliotek. Idag finns endast två kvar, det ena är S:t Matteus Församlingsbibliotek

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningen. Låneregler och avgifter för biblioteken Karlsborg Mölltorp Undenäs

Kultur- och fritidsförvaltningen. Låneregler och avgifter för biblioteken Karlsborg Mölltorp Undenäs Kultur- och fritidsförvaltningen Låneregler och avgifter för biblioteken Karlsborg Mölltorp Undenäs Lånekort Du har nu fått ditt nya lånekort. Vi hoppas att du kommer att ha mycket glädje av det! Ditt

Läs mer

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad:

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad: PLANTIDER 2019 Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober Innehåll Inledning... 3 Tider Per fotbollsplaner... 4 Stuvsta IP 11 manna... 4 Stuvsta IP 5 manna... 5 Gymnasieplan 7 manna... 6 Kvarnberga

Läs mer

Stadsbibliotekets enkätundersökning

Stadsbibliotekets enkätundersökning Stadsbibliotekets enkätundersökning Enkäterna delades ut torsdag 2 april 26 till och med onsdag 26 april 26 med jämn spridning avseende tidpunkt för besök, kön och ålder. Dock kan man i svaren notera att

Läs mer

Repertoaren i Värmland våren 2014

Repertoaren i Värmland våren 2014 Repertoaren i Värmland våren 2014 1 Repertoaren i Värmland våren 2014 I föreliggande program kan du se de föreställningar som kommer att spelas på länets teaterföreningars scener under våren. Till detta

Läs mer

Meröppna bibliotek i Kävlinge

Meröppna bibliotek i Kävlinge Meröppna bibliotek i Kävlinge En fråga om tid, teknik och tillgänglighet 2013-05-02 1 2013-05-02 2 Meröppet - Vad är det? Mer öppet Besökare kan använda biblioteket även på tider när det inte finns personal

Läs mer

SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund

SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund Stadsbiblioteket S:t Petri Kyrkogata 6 221 00 Lund tel. 046-35 59 90 folkbiblioteken@lund.se ÖPPET: sept - april mån - to 10-20 fre 10-19 lör 10-16 sön 13-17 maj

Läs mer

Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek

Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek 1. Jag är: Man 25 24,8 Kvinna 74 73,3 Annan 2 2 2. Min ålder: - 25 år 26 25,7 26-45 år 36 35,6 46-65 år 20 19,8 66 år - 19 18,8 2 av 9 3. Tid för mitt besök:

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Sommarschema 2013. Vecka 24. Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 06.30-09.

Sommarschema 2013. Vecka 24. Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 06.30-09. Vecka 24 Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 15.00-16.55 Gravidyoga 17.00-19.00 Therapeutic Series Part 2: The Core 07.30-16.00 Therapeutic Series Part 2:

Läs mer

Statistik för Vimmerby bibliotek 2011

Statistik för Vimmerby bibliotek 2011 Statistik för Vimmerby bibliotek 211 Sammanställt av: Jakob Nylin Nilsson, IT- och Studiebibliotekarie Innehåll Utlån... 1 Något om vad som lånas... 3 Målgrupper och litterära kategorier... 4 Fjärrlån...

Läs mer

DOM 2006-10-20 Meddelad i Stockholm

DOM 2006-10-20 Meddelad i Stockholm STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 30 PARTER Kärande Kungliga biblioteket Box 5039 102 41 STOCKHOLM DOM 2006-10-20 Meddelad i Stockholm Ombud: verksjuristen Susanna Broms, adress som ovan Sid 1 (5) Mål nr

Läs mer

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ...

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ... Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper.

Läs mer

Bana Allmänheten Neptun Neptun Neptun Neptun. Neptun. Neptun. snabb crawl. Neptun. Neptun NEC NEC NEC NEC NEC NEC NEC

Bana Allmänheten Neptun Neptun Neptun Neptun. Neptun. Neptun. snabb crawl. Neptun. Neptun NEC NEC NEC NEC NEC NEC NEC Måndag 01-sep 06:00 07:00 07:30 08:00 08:30 09:00 09:30 15:00 15:30 16:00 16:30 18:00 18:30 19:00 20:00 20:30 21:00 21:30 Allmänheten 06.30-15.00 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hellas

Läs mer

Studiebesök på Internationella biblioteket i Stockholm

Studiebesök på Internationella biblioteket i Stockholm Studiebesök på Internationella biblioteket i Stockholm En dag i november 2015 lämnade delar ur personalen på Gagnefs kommunbibliotek Dalarna för att åka till huvudstaden och besöka Internationella biblioteket

Läs mer

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Barn- och ungdomspsykiatri 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Kerstin Karlsson Utvecklingsledare Börje Ehinger Områdeschef

Läs mer

Serieindelning för Elitserien, och div 1, 2018

Serieindelning för Elitserien, och div 1, 2018 Serieindelning för Elitserien, och div 1, 2018 inomhus Elitserien, herrar Elitserien, damer 4 hemmamatcher 4 hemmamatcher Solna TK 4 hemmamatcher 4 hemmamatcher 4 hemmamatcher 4 hemmamatcher 4 hemmamatcher

Läs mer

Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus 2010-11-11 Enheten för obstetrik och gynekologi Kursadministratör Kristian Hagfors

Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus 2010-11-11 Enheten för obstetrik och gynekologi Kursadministratör Kristian Hagfors Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus 2010-11-11 Enheten för obstetrik och gynekologi Kursadministratör Kristian Hagfors Kursinformation SVK Från väntelista till välbefinnande operationer

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Låneregler och avgifter för Bibliotek Mellansjö, Karlsborgs bibliotek

Låneregler och avgifter för Bibliotek Mellansjö, Karlsborgs bibliotek SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(1) Sammanträdesdatum 2017-11-29 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 78 Dnr 2017-000069 Låneregler och avgifter för Bibliotek Mellansjö, Karlsborgs bibliotek Kultur- och

Läs mer

Sökhjälp. Snabbsök. Sökfältet finns på samma ställe på alla sidor.

Sökhjälp. Snabbsök. Sökfältet finns på samma ställe på alla sidor. Sökhjälp Snabbsök Sökfältet finns på samma ställe på alla sidor. Du kan välja att söka i bibliotekskatalogen, på webbplatsen eller bland nyckelorden. Du kan skriva in ett eller flera ord. Sökresultatet

Läs mer

Ändringar i Villkorsavtal-T mellan Arbetsgivarverket och Saco-S

Ändringar i Villkorsavtal-T mellan Arbetsgivarverket och Saco-S Ändringar i Villkorsavtal-T mellan Arbetsgivarverket och Saco-S Parterna är överens om nedanstående ändringar i Villkorsavtal-T med giltighet från och med den 1 januari 2019. 1 Villkorsavtal-T 6 kap. 4

Läs mer

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Datum: 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan 07-jan 08-jan 09:00 10:00 Fria block - Lediga tider för självträning och lägg i den vita brevlådan! 12:00

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM BIBLIOTEKETS CAFÉER KORSORDSCAFÉ Måndagar 14 00-16 00 STICKCAFÉ Onsdagar 14 00-17 00 DIGITALA FÖRSTA HJÄLPEN Fredagar 9 30-10 30 För dig som är nybörjare

Läs mer

E-böcker, e-ljudböcker och e-film. Om digitala medier och hur man använder dem

E-böcker, e-ljudböcker och e-film. Om digitala medier och hur man använder dem E-böcker, e-ljudböcker och e-film Om digitala medier och hur man använder dem Vad är e-medier? E-bok en digitalt textfil E-ljudbok en digital ljudfil E-film strömmad film Digitala tidningar och tidskrifter

Läs mer

PROGRAM. För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014

PROGRAM. För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014 PROGRAM För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014 Under årets höstlov erbjuder föreningarna i kommunen olika aktiviteter I detta programblad hittar du vilka aktivite- I det fall det står angivet

Läs mer

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013 REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 213 Redovisning brukarundersökning Vingåkers bibliotek v. 46 213 Enkäten genomförd bland låntagarna under vecka 46, 213. Jämförs

Läs mer

Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013.

Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013. Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013 Januari 2014 Syftet med enkäten har varit att ta reda på vad våra besökare vid biblioteken

Läs mer

LÅNTAGARAVTAL under 18 år

LÅNTAGARAVTAL under 18 år LÅNTAGARAVTAL 1 (2) Biblioteket i Skara LÅNTAGARAVTAL under 18 år är ett samarbete med gemensamt biblioteksdatasystem och gemensamma låneregler för kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara

Läs mer

Ändring i bibliotekens låneregler

Ändring i bibliotekens låneregler Kulturnämnden 2006-10-26 69 6 Kulturnämndens arbetsutskott 2006-10-12 63 6 Ändring i bibliotekens låneregler Bibliotekschefen föreslår följande ändring i lånereglerna och textändring i broschyren Välkommen

Läs mer

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5 MÅNDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - M6111 8.05 8.38 Sida 1 av 5 TISDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - TI6111 Sida 2 av 5 ONSDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - O6111

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

Hanna Almström Pernilla Tengvall. matematik. Koll på. Läxbok

Hanna Almström Pernilla Tengvall. matematik. Koll på. Läxbok Hanna Almström Pernilla Tengvall Koll på A matematik Läxbok Koll på A matematik Läxbok Hanna Almström Pernilla Tengvall Sanoma Utbildning 1 Hela tusental -1 Skriv tusentalen som fattas. 1 7 9 1 Skriv talet

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Utbud på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar Biblioteken i Simrishamn Folkbiblioteken i Simrishamns kommun finns på följande orter: Borrby, Gärsnäs,

Läs mer

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist LÅN Manual Koha Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist 2017-05-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Registrera ny låntagare 3 Radera låntagare 4 Ändra PIN-kod eller personnummer 5 Utlån 6 Utskrift på lån 7 Återlämning

Läs mer

PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek

PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek Sida 1 av 6 PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek Gäller fr o m 2014-01-01 Bildarkivet gäller fr 2011-12-01 Allmänna anvisningar För olika brukarkategorier har olika

Läs mer

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1(6) KFN 2009/0029 Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1 Kvalitetssäkringsmetoden Boken Boken omfattar olika enkät- och intervjuundersökningar

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val

Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val Tjänsteskrivelse 2018-01-31 Handläggare Tove Liljas Utredningsenheten Valnämnden Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val Förslag till beslut 1. Följande förtidsröstningslokaler ska användas vid 2018 års

Läs mer

Lånevillkor, ordningsregler samt regler för datoranvändning vid Linköpings universitetsbibliotek, Beslutade i Biblioteksstyrelsen oktober 2018

Lånevillkor, ordningsregler samt regler för datoranvändning vid Linköpings universitetsbibliotek, Beslutade i Biblioteksstyrelsen oktober 2018 1(5) Lånevillkor, ordningsregler samt regler för datoranvändning vid Linköpings universitetsbibliotek, Beslutade i Biblioteksstyrelsen oktober 2018 Universitetsbiblioteket är Linköpings universitets viktigaste

Läs mer

Q1 Hur många gånger har du använt surfplattan i mötet med besökare?

Q1 Hur många gånger har du använt surfplattan i mötet med besökare? Q1 Hur många gånger har du använt surfplattan i mötet med besökare? Antal ggr (Endast siffra) 0 1 2 3 4 5 Medeltal Totalt Antal ggr (Endast siffra) 2,00 18 9 Totalt antal svarande: 9 # Antal ggr (Endast

Läs mer

Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR

Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR ulf.nilsson@svt.se 070-884 77 22 @ulfnil på Twitter och Instagram 600 000 Tittarsiffror Sommarveckor 2009-2016 500 000 400 000 300 000 200

Läs mer

Fjärrlånestatistik ur LIBRIS

Fjärrlånestatistik ur LIBRIS Fjärrlånestatistik ur LIBRIS Britt Sagnert LIBRIS Nationella bibliotekssystem LIBRIS fjärrlånerutin en fjärrlånerutin i LIBRIS har funnits sedan slutet av 1988 LIBRIS fjärrlån introducerades för lånecentraler

Läs mer

Varumärkesenkät Sundsvalls stadsbibliotek. Resultat av KOMMA, L Ä N S B I B L I O T E K E T V Ä S T E R N O R R L A N D

Varumärkesenkät Sundsvalls stadsbibliotek. Resultat av KOMMA, L Ä N S B I B L I O T E K E T V Ä S T E R N O R R L A N D L Ä N S B I B L I O T E K E T V Ä S T E R N O R R L A N D Resultat av Varumärkesenkät Sundsvalls stadsbibliotek KOMMA, KOMMUNIKATIONS- & MARKNADSFÖRINGSPROJEKTET Varumärkesenkät Sundsvalls Stadsbibliotek

Läs mer

Biblioteksplan

Biblioteksplan Biblioteksplan 2018 2020 Antagen av kommunstyrelsen 2018-09-10 101 Inledning... 3 Biblioteksverksamheten i Munkfors kommun... 3 Folkbiblioteket... 3 Prioriterade grupper och verksamhetsområden... 4 Samverkan...

Läs mer

11-aug. 10:30 SPIF SPIF spårvägen spårvägen spårvägen 11:00 SPIF SPIF 11:30 SPIF SPIF 12:00

11-aug. 10:30 SPIF SPIF spårvägen spårvägen spårvägen 11:00 SPIF SPIF 11:30 SPIF SPIF 12:00 Måndag 11-aug 06:30 nep master nep master nep master nep master 07:00 nep master nep master nep master nep master polo ung. polo ung. polo ung. polo ung. 07:30 polo ung. polo ung. polo ung. polo ung. 08:00

Läs mer

Haninge Bibliotek. Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER

Haninge Bibliotek. Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER Haninge Bibliotek Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER Haninge Kulturhus Bibliotek erbjuder följande resurser för släktforskning På CD-ROM installerade på släktforskningsdatorerna På dator 1 Röd markering På

Läs mer

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06 Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06 Öppettider är endast cirkatider, vi har självfallet öppet så länge det pågår aktivitet på planerna. Kiosken ska öppnas 30 minuter innan aktiviteten börjar och

Läs mer

Värmdö. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Värmdö. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Värmdö sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Innehåll Biblioteket uppfyller de krav som jag tycker att det är rimligt att ställa Biblioteket har bra öppettider Det är lätt att hitta det jag söker

Läs mer

SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE. Inköp med Librisposter. Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE. Inköp med Librisposter. Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro: SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE Inköp med Librisposter Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro: 2 (11) Lägesrapport Bakgrund Utgångspunkten i projektet var att förenkla och effektivisera

Läs mer

Ditt bibliotek i Karlskrona

Ditt bibliotek i Karlskrona SVENSKA Ditt bibliotek i Karlskrona 2003-10-01 Ditt bibliotek I Karlskrona kommun finns ett Stadsbibliotek och tio biblioteksfilialer. Dessa bibliotek finns för att du ska kunna hämta kunskap och få inspiration.

Läs mer

Tankenötter. från a till e

Tankenötter. från a till e Tankenötter från a till e H O L M S T R Ö M S M E D H A M R E Matematikserier av Holmström och smedhamre Kära Läsare Det här är den 4:e boken med tankenötter. Vissa nötter är enkla att knäcka, medan andra

Läs mer

Elevmaterial. 2. Var ska Danni bo under en vecka? 3. Vad är det för mat de beställer? 4. Vart går Max när han har försovit sig? Vad gör han där?

Elevmaterial. 2. Var ska Danni bo under en vecka? 3. Vad är det för mat de beställer? 4. Vart går Max när han har försovit sig? Vad gör han där? SIDAN 1 Kapitel: Söndag, Måndag, Tisdag och Onsdag Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten. Precis där.) 1. Vart ska Moa och hennes mamma åka på semester? 2. Var ska Danni bo under en vecka?

Läs mer

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008 Evenemangslista Värmlands Museum december 2008 Utställningar Fransson skottar snö en utställning om Sverige och Förintelsen 26.4 2009 Öivind Harsem i Cyrillusrummen 18.1 2009 Selma Lagerlöf berättelserna

Läs mer

Bibliotek och SeniorNet Södermalm i DN

Bibliotek och SeniorNet Södermalm i DN Bibliotek och SeniorNet Södermalm i DN 2017-10-10 I dag är det nästan nödvändigt att kunna betala räkningar, köpa biljetter eller hålla kontakt med vänner genom internet. Men många står utanför. Stadsbiblioteken

Läs mer

Helle-bibliotekens användningsregler

Helle-bibliotekens användningsregler Helle-bibliotekens användningsregler FRÅN OCH MED 14.9.2018 Helle-biblioteken De här reglerna gäller alla Hellebibliotek. Till Helle-nätverket hör de allmänna biblioteken i följande städer och kommuner:

Läs mer

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med vatten som tema. Nu ska vi försöka nå barn och föräldrar med budskapet

Läs mer

Välkommen till Ulricehamns stadsbibliotek!

Välkommen till Ulricehamns stadsbibliotek! Välkommen till Ulricehamns stadsbibliotek! Ulricehamns stadsbibliotek är en röd och vit byggnad med blå skylt. Du går in genom glasdörrarna under skylten som det står bibliotek på. Entré Entrén är ett

Läs mer

H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2

H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2 Elitserien och div 1 H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2 måndag 10/11 tisdag 11/11 onsdag 12/11 omg 3 omg 3 torsdag 13/11 fredag 14/11 lördag

Läs mer

Uppsala kommun Månad

Uppsala kommun Månad 1 Arkets namn R C Län C län Kommun kommun Månad 1 218 län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 8 7 6 5 4 3 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 År 217 År 218 Region +/

Läs mer

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Hösttermin 2017 Utvecklingssamtal Åk 6, 9: Samtal v. 39-41 Åk 7,8: Samtal v. 43-46 Ped.-förmiddag, 08.00-11.15 Eleverna börjar enligt schema tidigast kl. 12.00.

Läs mer

MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN. Borås den oktober Rolf Holm, Länsbibliotek Östergötland

MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN. Borås den oktober Rolf Holm, Länsbibliotek Östergötland MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN Borås den 13-14 oktober 24 Rolf Holm, Länsbibliotek Östergötland Ett pågående utvecklingsprojekt kring referensverksamhet och medieförsörjning på folkbiblioteken i Östergötland

Läs mer

Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0)

Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0) Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0) Beställning Beställ i Libris som vanligt. Var uppmärksam på att låntagarens kortnummer i Libris måste stämma med det i Koha. Ändra i Libris vid behov.

Läs mer

Kramfors Sollefteå bibliotek

Kramfors Sollefteå bibliotek Sommarbokbussen 2007 Kramfors Sollefteå bibliotek 2 Inledning Även sommaren 2007 hade kommuninvånare, sommarboende och turister i Kramfors och Sollefteå kommuner möjlighet att besöka och låna böcker på

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Uppsala kommun Månad

Uppsala kommun Månad 1 Arkets namn R C Län C län Kommun kommun Månad 1 218 län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 8 7 6 5 4 3 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 År 217 År 218 Region +/

Läs mer

Uppsala kommun Månad

Uppsala kommun Månad 1 Arkets namn R C Län C län Kommun kommun Månad 1 218 län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 8 7 6 5 4 3 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 År 217 År 218 Region +/ %

Läs mer

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04 Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04 Öppettider är endast cirkatider, vi har självfallet öppet så länge det pågår aktivitet på planerna. Kiosken ska öppnas 30 minuter innan aktiviteten

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN Hammarö kommuns biblioteksverksamhet Biblioteksplan, reviderad 2011

BIBLIOTEKSPLAN Hammarö kommuns biblioteksverksamhet Biblioteksplan, reviderad 2011 BIBLIOTEKSPLAN Hammarö kommuns biblioteksverksamhet Biblioteksplan, reviderad 2011 Innehåll - Bakgrund...2 - Syfte...2 - Arbetsgrupp...2 - Nulägesbeskrivning...3 - Omvärldsanalys...4 - Samverkan...5 -

Läs mer

Välkommen till 2013 års sjukhusbiblioteksstatistik!

Välkommen till 2013 års sjukhusbiblioteksstatistik! Välkommen till 2013 års sjukhusbiblioteksstatistik! Sjukhusbiblioteksstatistiken är en del av Sveriges officiella statistik enligt lagen och förordningen om den officiella statistiken som uppdaterades

Läs mer

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Biblioteksundersökning Höör Användare Sammanställning 110106 Jema Kulturundersökningar Bakgrund Jema Kulturundersökningar har på uppdrag av Kultur Skåne under

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN

BIBLIOTEKSPLAN BIBLIOTEKSPLAN - 2016 HAMMARÖ KOMMUNS BIBLIOTEKSVERKSAMHET 1 Bakgrund Enligt bibliotekslagen 7 skall kommuner och landsting efter den 1 januari 2010 anta planer för biblioteksverksamhet. I Hammarö kommun

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Biblioteksplan. Storfors kommun 2015-2018

Biblioteksplan. Storfors kommun 2015-2018 Biblioteksplan Storfors kommun 2015-2018 Sammanställd av: Annica Arvidsson, biblioteksansvarig Datum: november 2014 Storfors kommun Antagen av: Kommunfullmäktige 2015-02-05 Rapporten finns även att läsa

Läs mer

Helle-bibliotekens användningsregler

Helle-bibliotekens användningsregler Helle-bibliotekens användningsregler FRÅN 23.5.2017 Helle-biblioteken De här reglerna gäller alla Hellebibliotek. De städer och kommuner som har Hellebibliotek är: Askola Hangö (från 11/2017) Ingå (från

Läs mer

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring Tj.ngsryd.s Kommun bilaga 1 BN 97 201-8-09-25 2018-09-06 Innehåll: Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/19 1 Biblioteks- och skollagen 2. Vision och mål avseende biblioteksverksamheten 2.1 Vision

Läs mer

Medieplan för Finspångs bibliotek. Ett av 14 Götabibliotek

Medieplan för Finspångs bibliotek. Ett av 14 Götabibliotek Medieplan 2015-2018 för Finspångs bibliotek. Ett av 14 Götabibliotek Innehåll: Inledning och syfte s. 2 Omvärldsbeskrivning s.3 Organisation s.4 Prioriterade grupper s.4 Nyckeltal s.5 Medinköp och urval

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv.

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. STRUKTURKALENDERN Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. Den här kalendern består av tre olika delar: Övergripande målplanering

Läs mer

VECKOBLAD v Elever

VECKOBLAD v Elever VECKOBLAD v. 46 2008 Elever Veckans ordspråk: Lita på din intuition. Oftast bygger den på fakta som arkiverats strax under medvetandenivån. Joyce Brothers Hej! På onsdag är det återigen föräldraföreningsmöte.

Läs mer

PRAKTISKA EXEMPEL EXEMPEL 1: SJUK HELDAG

PRAKTISKA EXEMPEL EXEMPEL 1: SJUK HELDAG PRAKTISKA EXEMPEL Vi har tagit fram ett antal praktiska exempel för att belysa hur de nya reglerna ska tillämpas. Om den situation som uppstått på ert företag inte finns med bland dessa, kontakta gärna

Läs mer

Västerås 2013-11-05. PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS

Västerås 2013-11-05. PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS Västerås 2013-11-05 PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS Måndag 11 november 05.00 Hitta din kropps centrum 05.10 06.00 Hitta din kropps centrum 06.10 07.00 Hitta din kropps centrum 07.10 Skaparens

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

Statistik för biblioteken i Vimmerby 2014

Statistik för biblioteken i Vimmerby 2014 Statistik för biblioteken i Vimmerby 2014 2015-03-10 / Jakob Nylin Nilsson Utlån Den sammanlagda utlåningen under 2014 uppgick till 103 004 antal lån. Tabell 1. Antal lån 2014 per biblioteksenhet Antal

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Instruktion till omvårdnadspersonal gällande matdistribution

Instruktion till omvårdnadspersonal gällande matdistribution Sid 1(6) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Biståndskontor, Tillsynsenheten Karlstad 2015-10-06 Dietist Instruktion till omvårdnadspersonal gällande matdistribution Beviljande Insatsen matdistribution beviljas

Läs mer