96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget"

Transkript

1 REGISTER Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämndens protokoll 90 Byggnadsnämnden, förslag till detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 Gotlands kommun 91 Konstnärscentrum Öst, bidragsansökan för utställning på oväntad plats 92 Östergarns musikförening, bidragsansökan för folkmusikdagar på Katthamra 93 KS remiss om motion : Offentlig utsmyckning anpassad för synskadade 94 Ledningskontoret, remiss: Förslag till förbättringsplan för äldre- och handikappomsorgen Gotlands kommuns revisorer, granskning av årsredovisning Publikskydd till Hemse Ishall 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget 99 Stånga IF, anläggningsstöd 100 Visby Självförsvarsklubb, ansökan om driftbidrag 101 Wisby Simsällskap, ansökan om bidrag till Rhodosresa 102 Unga Örnar Gotland, ansökan om bidrag för ungdomsläger 103 Korpen, Gotlands Motionsidrottsförbund, ansökan om projektbidrag 104 Bungetävling i banhoppning och fälttävlan Gotlands Idrottsförbund, ansökan om projektbidrag för deltagande i Spartakiaden 106 Användandet av Visby ishall sommaren Rapporter 108 Delegationsbeslut 109 Anmälningsärenden

2 Kfn 90 Byggnadsnämnden, förslag till detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 Gotlands kommun Dnr 00/ Byggnadsnämnden Waldemar Falck Byggnadsnämnden har överlämnat detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 för yttrande av kultur- och fritidsnämnden. Ledamoten Waldemar Falck har upprättat förslag till yttrande i ärendet. Enligt detta finns det, från kultur- och fritidsnämnden intet att erinra mot planförslaget. Kultur- och fritidsnämnden avlämnar Waldemar Falcks upprättat förslag som eget yttrande. Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

3 Kfn 91 Konstnärscentrum Öst, bidragsansökan för Utställning på oväntad plats Dnr 99/ , 00/ Konstnärscentrum Öst Konstnärscentrum Öst Kulturavdelningen Konstnärscentrum Öst, som är Östsveriges sektion av konstnärernas centrum-bildning, avser att i samarbete med 13 gotländska konstnärer, Gute-Media m fl arrangera konstutställning av dessa konstnärers verk på de befintliga affischramar som Gutemedia AB hyr ut i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen. Konstnärscentrum Öst förmedlar statsbidrag från Statens kulturråd med kronor och ansöker hos kultur- och fritidsnämnden om kronor plus moms för projektet. Kulturavdelningen har i tjänsteutlåtande föreslagit att Konstnärscentrum Öst erhåller bidrag med kronor av anslaget för särskilda kulturarrangemang. Konstnärscentrum Öst erhåller kronor ur anslaget för särskilda kulturarrangemang för genomförande av projektet Utställning på oväntad plats.

4 Kfn 92 Östergarns musikförening, bidragsansökan för folkmusikdagar på Katthamra Dnr 00/ Östergarns musikförening Kulturavdelningen Östergarns musikförening ansöker om bidrag för att anordna en tvådagarskurs i folkmusikspel på Katthamra gård i Östergarn. Kulturavdelningen har i tjänsteutlåtande föreslagit att ansökan avslås med motivering att bidrag till kurser ges via studieförbunden. Framställningen avslås.

5 Kultur- och fritidsnämndens konstkommitté Kfn 93 Kk 25 KS remiss om motion : Offentlig utsmyckning anpassad för synskadade Dnr 00/ Kommunstyrelsen har för kultur- och fritidsnämndens yttrande överlämnat en motion daterad till KF, med rubriken "Offentlig konstnärlig utsmyckning anpassad för synskadade". Kultur- och fritidsnämndens konstkommittén har behandlat motionen under 25 och framlagt förslag till besvarande av motionen enligt följande: Kultur- och fritidsnämnden delar de värderingar som motionen ger uttryck för om vikten av att offentlig konstnärlig utsmyckning skall vara till för alla - även synskadade. Många av kommunens fasta utsmyckningar är utformade så att även synskadade kan uppleva dem. Martin Ljunggrens bronsskulptur "Trilobiten" på Gråbo Torg, Anders Thorlins stenskulptur med vattenlek på Åvallegården m fl talar till fler sinnen än ögats. Nämndens konstkommitté arbetar för närvarande med förslag till kommunfullmäktige om en översyn av kommunens riktlinjer från 1974 för konstnärlig utsmyckning. I förslaget ingår även målformuleringar som bl a betonar vikten av att bemöta alla människors behov av konstupplevelse på Gotland. Motionen besvaras i enlighet med det av konstkommittén framlagda förslaget.

6 Kfn 94 Ledningskontoret, remiss: Förslag till förbättringsplan för äldre- och handikappomsorgen Dnr 00/ Birgitta Rydberg Fritidsavdelningen Vårdförvaltningarna och ledningskontoret har framlagt ett förslag till förbättringsplan för Äldre- och handikappomsorgen Förslaget har av ledningskontoret remitterats till bl a kultur- och fritidsnämnden för yttrande. De delar där samarbete sker, eller kan förväntas ske, med kultur- och fritidsförvaltningen är dels Kultur i vården som innehåller bl a biblioteksverksamhet och programverksamhet, dels samverkan med frivilliga organisationer och bidragsbestämmelserna där det kan finnas intresse av vissa bidrag för verksamhet som tangerar omsorgen. Länsbibliotekarien och bidragschefen har framlagt synpunkter i ärendet. Förvaltningen sammanställer och avger ett remissvar i huvudsaklig överensstämmelse med de föreliggande förslagen.

7 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 95 Au 75 Gotlands kommuns revisorer, granskning av årsredovisning 1999 Dnr 00/ Gotl kommuns revisorer Administrativa avd Gotlands kommuns revisorer har med skrivelse överlämnat revisions-rapport avseende 1999 års redovisning. Revisorerna önskar senast den 21 augusti bekräftelse på att styrelsen/nämnden tagit del av de synpunkter som berör dess verksamhetsområde. I rapporten nämns kultur- och fritidsnämnden specifikt endast på ett ställe, det avser ett redovisat överskott på 5,8 mkr avseende investeringsbudgeten. Avvikelsen förklaras med ett konstaterande att det avser anslaget för ombyggnad av Solbergabadet som inte helt utnyttjats under året. Förvaltningen har upprättat förslag till yttrande över rapporten. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Yttrande till Gotlands kommuns revisorer avges i enlighet med det framlagda förslaget. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

8 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 96 Au 77 Publikskydd till Hemse Ishall Dnr 00/ Sudrets HC Fritidsavdelningen Sudrets HC har inkommit med framställning om utbyte av publikskyddet kring rinken i Hemse ishall. Skälet till framställningen är dels att nuvarande nät har tjänat ut, dels att föreningen kommer att spela i division ett fr o m hösten Fritidsavdelningen har i tjänsteutlåtande redovisat att behovet av utbyte är stort men att erforderliga medel ca 160 tkr saknas. Behovet föreslås beaktas i budget Arbetsutskottets beslut Ärendet återremitteras till förvaltningen för ytterligare utredning som redovisas vid nämndens junisammanträde. Fritidsavdelningen föreslår, efter besiktning där skyddets dålig kondition bekräftats, att åtgärderna omgående utförs. Av totalkostnaden kan ca 100 tkr anses utgöra nyinvestering och resterande periodiskt underhåll. Finansiering föreslås ske dels genom omdisposition av investeringsmedel ur projektet Ljuddämpning Visby ishall 100 tkr samt att resterande 60 tkr disponeras ur det egna kapitalet. Publikskyddet i Hemse ishall utbyts och kompletteras i enlighet med framlagt förslag för en beräknad kostnad av 160 tkr. Finansiering sker genom omdisposition av 100 tkr från investeringsprojektet Ljuddämpning Visby ishall samt genom disposition med 60 tkr ur det egna kapitalet.

9 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 97 Au 78 Bidrag till studieförbunden 2000 Dnr 00/ Fritidsavdelningen Bidragschefen har i tjänsteutlåtande framlagt förslag till fördelning av bidraget till studieförbunden. Totalt avsatt belopp för ändamålet uppgår till kr. Fördelning sker med 88% utifrån det statsbidrag som förbunden erhållit samt med 12 % baserat på genomförda deltagardagar. Fördelningen till förbunden framgår av bilaga till protokollet. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Utbetalning av bidrag till studieförbunden sker i enlighet med framlagt förslag. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

10 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 98 Au 79 Framställning om översyn av folkbildningsbidraget Dnr 00/ SISU-Gotland Gemensam skrivelse från studieförbund Fritidsavdelningen I en för de flesta studieförbunden på Gotland gemensam skrivelse föreslås att kulturoch fritidsnämnden initierar en översyn av bestämmelserna inför nästa år. En liknande framställning har också inlämnats separat av SISU-Gotland. Arbetsutskott förslag till kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsförvaltningen framlägger, efter samråd med Gotlands Bildningsförbund och studieförbunden, förslag till organisation för en sådan översyn. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

11 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 99 Au 82 Stånga IF, anläggningsstöd Dnr 00/ Stånga IF Fritidsavdelningen Stånga IF har med anledning av att deras avtalsreglerade bidrag reducerats med 50% inkommit med en framställning om omprövning av detta beslut. Orsaken till reduktionen är att föreningen på två punkter inte uppfyllt avtalsvillkoren. Dessa punkter är dels kravet på antalet aktiviteter, dels amortering av ett lån. Föreningen anser att reducering skall ske endast med 11 %. Bidragschefen redovisar i tjänsteutlåtande skälen till den föreslagna reduceringen och föreslår att bidraget reduceras med 50 %. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Det avtalsreglerade bidraget till Stånga IF reduceras med 50 % för år 2000 då avtalsvillkoren inte uppfyllts. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

12 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 100 Au 83 Visby Självförsvarsklubb ansökan om driftbidrag Dnr 00/ Visby Självförsvarsklubb Fritidsavdelningen Visby Självförsvarsklubb ansöker om att få komma i åtnjutande av driftbidrag. Klubben anger i ansökan att man huvudsakligen bedriver träning i jiu-jitsu och har ca 180 aktiva i åldrarna 8-78 år. Ärendet har tidigare behandlats i arbetsutskottet under 45/00. Bidragschefen redogör i tjänsteutlåtande för föreningens verksamhet samt redovisar ägarförhållanden m m för den av föreningen disponerade verksamhets-lokalen. I tjänsteutlåtandet föreslås att ett treårigt avtal om bidrag tecknas med föreningen, enligt detta skall bidrag utgå med kronor för år 2000 och under de kommande två åren med kr/år. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Visby självförsvarsklubb erhåller ett avtalsreglerat driftbidrag med kr för år 2000 och med kr år 2001 ur anslaget för driftbidrag till idrottsanläggningar. Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att teckna ett tvåårigt avtal med föreningen i huvudsaklig överstämmelse med redovisat förslag. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

13 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 101 Au 84 Wisby Simsällskap, ansökan om bidrag till Rhodosresa Dnr 00/ Wisby Simsällskap Fritidsavdelningen Wisby Simsällskap ansöker hos kommunstyrelsen om ett ospecificerat bidrag för att delfinansiera en planerad resa med drygt 30 deltagare, aktiva, ledare och några föräldrar. Kostnaden uppskattas till ca kr per deltagare. Som ett skäl för att bidrag skall erhållas anges att sporten haft dåliga träningsförhållanden p g a att Solbergabadet varit stängt under ombyggnadsperioden. Ärendet har överlämnats till kultur- och fritidsnämnden för handläggning. Fritidsavdelningen avstyrker framställningen Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Framställningen avslås. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

14 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 102 Au 86 Unga Örnar Gotland, ansökan om bidrag för ungdomsläger Dnr 00/ Unga Örnar Gotland Fritidsavdelningen Unga Örnar ansöker hos kommunstyrelsen om bidrag med kr för att genomföra ett ungdomsläger på Gotland 3-10 augusti Totalbudgeten för lägret som planeras ske i den marina lägeranläggningen i Bunge beräknas till kr. Ärendet har överlämnats till kultur- och fritidsnämnden för handläggning. Bidragschefen avstyrker i tjänsteutlåtande framställningen då anslagna medel för bidrag till ungdomsorganisationer är förbrukat. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Framställningen avslås. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

15 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 103 Au 87 Korpen, Gotlands Motionsidrottsförbund, ansökan om projektbidrag Dnr 00/ Korpen Gotland Fritidsavdelningen Korpen Gotland ansöker om bidrag med kr till ett projekt Friska Krafter bestående av fyra delprojekt. Bidragschefen har i tjänsteutlåtande föreslagit avslag på ansökan med hänvisning till att anslaget för motionsverksamhet till fullo utnyttjats. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Framställningen avslås. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

16 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 104 Au 92 Bunge tävling i banhoppning och fälttävlan 2000 Dnr 00/ Tävlingskommittén Tävlingskommittén Ulla Pettersson Tävlingskommittén för Bungetävlingen 2000 hemställer i två olika skrivelser om stöd för en nationell hästtävling som skall genomföras Framställningarna avser dels hyresbefrielse för utrustning som skall hyras från kulturoch fritidsförvaltningen, dels ett bidrag på kr och en förlustgaranti på kr. Av det medlämnade budgetunderlaget framgår att omslutningen är budgeterad till ca kr varav knappt kr skall täckas med sponsring och resterande med deltagaravgifter. Förvaltningschefen har i yttrande tillstyrkt framställningen avseende hyresbefrielse och föreslår att framställningen om direkt bidrag och förlustgaranti med tillstyrkan överlämnas till kommunstyrelsen. Arbetsutskottets beslut 1. Tävlingskommittén för Bunge tävling beviljas avgiftsbefrielse för hyra av utrustning från kultur- och fritidsnämnden motsvarande högst ett basbelopp 2. Hos kommunstyrelsen tillstyrks ett kommunalt bidrag med kronor och en förlustgaranti med kronor. 3. Beslutet redovisas för godkännande i kultur- och fritidsnämnden Paragrafen förklarades omedelbart justerad. Kultur- och fritidsnämnden godkänner av arbetsutskottet fattade beslut i ärendet.

17 Kfn 105 Gotlands Idrottsförbund, ansökan om projektbidrag för deltagande i Spartakiaden Dnr 00/ Gotlands Idrottsförbund Fritidsavdelningen Gotlands Idrottsförbund ansöker om projektbidrag med kronor för 50 ungdomars och åtta ledares deltagande i den tredje Spartakiad som sker mellan augusti i år på Åland för ungdomar från B-7 öarna. Fritidsavdelningen har i tjänsteutlåtande föreslagit att Gotlands Idrottsförbund ska ges möjlighet att deltaga i Spartakiaden på Åland augusti. Närvaron bedöms viktig då arrangemanget skall ske på Gotland år Bidrag med ett mindre belopp har under tidigare år beviljats ur anslaget för ungdomsorganisationer men för innevarande år är hela anslaget ianspråktaget varför något förslag till medelsanvisning inte finns i tjänsteutlåtandet. Margareta Persson föreslog att bidrag beviljas med kr ur anslaget Mötesplats Gotland. Gotlands Idrottsförbund erhåller bidrag med kr ur anslaget för Mötesplats Gotland för deltagande i Spartakiaden 2000.

18 Kfn 106 Användandet av Visby ishall sommaren år 2000 Gotlands idrottsförbund har till fritidsavdelningen framfört önskemål om att under veckorna få disponera ishallen för genomförandet av hockeyskola. För de tre veckor som återstår till normal öppningstid finns f n ingen användare som är villig att mot erbjuden hyra disponera hallen. Den aktuella perioden har tidigare fakturerats hockeyförbundet. Arbetsutskottet ges delegation att besluta i ärendet.

19 Kfn 107 Rapporter Förvaltningschefen rapporterade avseende: Några pågående, genomförda och planerade arrangemang på Gotland under sommarsäsongen. Kultursekreteraren redogjorde: För pågående arbete i ett antal aktuella internationella projekt bl a Vänortsutbytet med Gozo samt ett samarbete kring folkmusik inom organisationen CPMR. Vice ordföranden Margareta Persson rapporterade: Om det pågående folkhälsoprojektet Kost och fysisk aktivitet.

20 Kfn 108 Delegationsbeslut Utbetalningslistor Beslut om utbildning Dnr 98/ Gotlands Idrottsförbund, redovisning av projektet Utveckling av lägerverkverk verksamhet Dnr 00/ Avslag på bidragsansökningar Kfn 109. Anmälningsärenden Statens kulturråd, bidrag till inköp av litteratur till folk- och skolbibliotek Redovisning av projektet Gotlands Ungdomsrevy Länsstyrelsen, Anvisning för borttagande av scengolv och sittplatsläktare Länsstyrelsen, Angående skrivelse om Roma klosterruin Culture 2002 European Festivals of Islands Cultures

21

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen REGISTER Sammanträdesdag 2001-12-19 1 (2) Kultur- och fritidsnämndens protokoll 173 Ekonomisk uppföljning 174 Förändringar i sammanträdesplan 2002 175 Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet

Läs mer

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000 REGISTER 2000-09-20 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 126 Ekonomisk uppföljning 127 Stadsarkitektkontoret, detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby 128 Konkurrensplan för kultur-

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 42 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 151 Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS 2012-233 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

4. Slutbesiktning av Anders Larssons utsmyckning vid Tingsbrogården

4. Slutbesiktning av Anders Larssons utsmyckning vid Tingsbrogården 2005-10-27 K A L L E L S E Kultur- och fritidsnämndens konstkommitté kallas till sammanträde på Gotlands konstmuseum, onsdag 2 november 2005, kl. 10.00. Föredragningslista: 1. Aktuella utsmyckningsprojekt

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-02-28 29 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-02-14 10 Kn 27 Kn au 8 Kulturpriset/kulturstipendium Au 070214, 8 Kulturpris och kulturstipendium har legat stilla på 15 000 kr vardera sedan

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter

77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter REGISTER Sammanträdesdag 2001-04-18 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 76 Delårsrapport 1 2001 77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning 2001 78 Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2018-01-16 26 Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS 2013-313 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-06-04 131 Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-02-13, kl. 17.30 19.05 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Justerade paragrafer 1-11 Justeringens plats och tid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Paragrafen justeras omedelbart.

Paragrafen justeras omedelbart. 2 Ks 112 Dnr 01/KS125 284 Dnr 01/KS126 284 Antagande av entreprenör avseende ombyggnader av Tappströmsskolan, Stenhamraskolan och Uppgårdskolan_ Kommunfullmäktige beslutade 2002-11-28 att i investeringsbudgeten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-03-19, kl. 15:00-17:04 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Janina

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 2015-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 13.00-14.10 Beslutande Johanna Skottman (S) ordförande ej 52 Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) ej 52 Christina Waster Jansson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

Svar på medborgarförslag nr 7/ Utegym i Österåkers kommun

Svar på medborgarförslag nr 7/ Utegym i Österåkers kommun Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:7 Dnr. KS 2015/0236 Svar på medborgarförslag nr 7/2014 - Utegym i Österåkers kommun Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-09-01 44 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-09-01, kl 13.00-16.00 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Berit Elgström (S) ers Irene Gustavsson (S) Weikko

Läs mer

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl 19.00-21.10 39 Konstgräsplan B på

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(17)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(17) Sammanträdesprotokoll Sida 1(17) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 14 februari 2017 kl 14:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 56 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Årjängs Bad- och Friskvårdscenter den 5 april kl, 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret E 520 kl 13:15-14:40 Beslutande Övriga deltagande Stefan Bergman Karl-Erik Gustavsson Margareta Lundgren Lars Carlsson Jan-Erik Ershag

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-21 1(9) Innehållsförteckning Delårsrapport kommunstyrelsen, 2011... 3 Tillförordnad kommundirektör... 4 Tematisk fördjupning av översiktsplan 2003 Tibro kommun -

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-01-24 2 Kn 1 Val av ledamöter och ersättare i Kulturnämndens au Kn 070124, 1 att välja Åke Sundkvist (m) till ordförande i kulturnämndens arbetsutskott och som dennes ersättare välja

Läs mer

12 OK Rodhen/Ansökan Peter Jansson 13 Kommunrevisionen/Granskning av registerkontroll från belastningsregister

12 OK Rodhen/Ansökan Peter Jansson 13 Kommunrevisionen/Granskning av registerkontroll från belastningsregister 2016-01-21 1 (13) KALLELSE Nämnd Kultur- och fritidsnämnden och tid 2016-01-28 Klockan 13:00 (gemensam lunch på Sjökrogen kl. 12:00) Plats Storbrunn, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 13:00 1

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget Kn 42 Dnr: KN.2011.32 2 Mål och budget 2012-2016 Kn 42 Kommunfullmäktige har beslutat om ramar och strategiskt styrdokument inför mål och budget 2012-2016. tillförs 728 kronor enligt utblicken för 2012.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (17) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Bertil Månsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (17) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Bertil Månsson (S) 2012-11-13 1(17) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Bertil Månsson, S Sven Östergaard, SD Louise

Läs mer

Slutredovisning av Investeringsprojekt Tillgänglighetsåtgärder offentlig plats. (AU 220) KS 2014-294

Slutredovisning av Investeringsprojekt Tillgänglighetsåtgärder offentlig plats. (AU 220) KS 2014-294 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 195 Slutredovisning av Investeringsprojekt Tillgänglighetsåtgärder offentlig plats. (AU 220) KS 2014-294 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2002-06-25 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 11.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Exploateringschef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 9 september 2004 kl 08:15. 1. Val av justerare. 2. Budget 2005 samt

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer