Underhåll av webbshopsmodul i excellence PRO butik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Underhåll av webbshopsmodul i excellence PRO butik"

Transkript

1 Kort bekrivning av webbplatsens grundfunktioner Webbshoppen består av en Internetapplikation som körs på Windows Internet Information Server. Hela webbshopen jobbar online mot excellence PRO butiks databas. I menyn till vänster visas alla artiklar som markerats för visning på Internet. Det är artikelgruppernas huvudgrupper som visas först, sedan Senaste nytt och längst ned en meny med möjlighet att välja på varumärkesnivå. Öppnar man huvudmenyn, så visas artikelgrupper som undergrupp:

2 Genom att klicka på en artikelgrupp så visas alla artiklar som tillhör den gruppen: Genom att klicka på bilden så visas mera detaljerade uppgifter om artikeln: Om man är inloggad: visas även de storlekar som finns i lager:

3 Här kan man nu beställa den eller de storlekar som finns tillgängliga. Beställningen visas i kundkorgen: Vill man se beställningen i detalj, ser det ut så här:

4 Nu kan man gå till kassan för att slutföra köpet: Klicka på Godkänn order. Då skickas ett aviseringsmail till webbshopsansvarig samt en bekräftelse till kundens mail.

5 En inloggad kund kan se sina egna uppgifter:

6 Man kan även visa inköp och bonus, om man har en kundklubb kopplad till butikssystemet: En ny kund kan registrera sina uppgifter direkt på webbplatsen:

7 I den övre menyn så kan man själv bestämma vilka uppgifter som skall visas:

8

9 Instruktioner för underhåll av webbshop integrerad med excellence PRO butiksdatasystem Underhållsdelen startas i Verktygsmenyn: Underhållsdelen är uppdelad i flikar: Flik 1 grundlayout Meny, vänster ram Logo meny: filnamn för logo som placeras överst i menyramen (till vänster). Om ingen logga skall visas, lämnas fältet tomt. Filnamn anges enligt htmlstandard. Ex: bilder/logo.jpg (bilden som heter logo.jpg ligger i mappen bilder som är en undermapp till webbplatsen rot-mapp)

10 Länk logo: om man vill att loggan enlig ovan skall vara klickbar, lägg länken i detta fält. Ex: (länkar till startsidan för webb-platsen som heter Bredd: skalning av logga, ange önskad bredd. Ex: 90 (pixlar) Bild bakgrund: ange filnamnet på önskad bakgrundsbild för menyramen. Filnamn anges enligt html-standard. Ex: bilder/bakgrund.gif (bilden som heter bakgrund.gif ligger i mappen bilder som är en undermapp till webbplatsen rotmapp) Visa senaste nytt: kryssa för att aktivera menyalternativet Senaste nytt. Visar alla artiklar som markerats för Internet-visning och som inlevererats under de antal dagar, räknat bakåt från dagens datum, som nästa fält anger. Dagar: det antal dagar, räknat bakåt från dagens datum, som skall omfatta Senaste nytt. Startsida Fil startsida: det filnamn som innehåller texten för webbshoppens startsida (se nedan om editering av texter) Använd reklam-frame: kryssa i om det skall visas en övre ram (frame), ovanför menyn. Bild reklam: filmnamnet på den bild som skall visas i reklam-ramen. Ett förslag är att använda t.ex. en animerad gif-bild. Filnamn anges enligt html-standard. Ex: bilder/banner.gif (bilden som heter banner.gif ligger i mappen bilder som är en undermapp till webbplatsen rot-mapp) Layout I denna rutin anger man de färger man vill att varje ram skall ha. Klicka på (markera) den ram som skall ändras. Ändra sedan färgen genom att klicka i färgfältet för Bakgrund och Text. Det finns totalt 7 olika ramar. Knappar och dess funktioner Kontrollera datakälla: används för att kontrollera webbplatsen datakälla, och görs på webbservern Användare: visar alla upplagda användare. Här läggs uppgifter upp när en kund registreras på webbplatsen. Uppgifterna om kunden finns i kundklubbsregistret. Man kan även registrera uppgifter i denna rutin, för att koppla en redan befintlig till ett användarnamn och lösenord. Visa artiklar: tar fram en utskrift över vilka artiklar som är med i webbshoppen.

11 Flik 2 E-post m.m. Fasta uppgifter Webbshopen har en inbyggd lokal mailserver, som skickar mail via Internetoperatörens mailfunktion. Aviseringar skickas från webbshop till en mailadress som används av den som administrerar webbshopen.

12 Titel på webbplats: den text som visas i rubrikraden i webbläsaren Mailserver: dem mailserver som skall användas för utgående mail från webbshopen, för t.ex. orderbekräftelser m.m.. Ex: mail1.telia.com Avisering från avsändare: avsändarnamnet som skall visas vid aviseringar Avisering från mailadress: avsändarnamnets mailadress som skall visas vid aviseringar Avisering till mailadress: den mailadress som skall erhålla aviseringar Avisering till mottagare: namn på mottagen som tar emot aviseringen Webbshoppens namn: det namn som visas i mail m.m. Domännamn för mail: vissa mailservers kräver att ett domännamn anges, men detta fält kan vanligen lämnas tomt Menyhantering artiklar Symbol stängd: filnamn på den bild som visas i menyn. Den stängda symbolen är som standard ett plustecken. Filnamn anges enligt html-standard. Ex: images/plus.gif (bilden som heter plus.gif ligger i mappen images som är en undermapp till webbplatsen rot-mapp) Symbol öppen: filnamn på den bild som visas i menyn. Den öppna symbolen är som standard ett minustecken. Filnamn anges enligt html-standard. Ex: images/plus.gif (bilden som heter plus.gif ligger i mappen images som är en undermapp till webbplatsen rot-mapp) Orderavgift Fraktkostnad: belopp på fasta fraktkostnader. Visas i Kundkorgen Exp.avgift: belopp på eventuell expeditionsavgift. Visas i Kundkorgen Menyhantering

13 Uppgifterna i denna flik styr hur menyn, som ligger i överkant på webbshopen, skall visas. Knapparnas funktion: Ny: lägg upp en ny meny-post Spara: spara uppgifterna Ta bort: radera valda uppgifter Redigera: redigera textfilen direkt Menybeskrivning Menytext: den text som visas i menyn Ordning nr: den plats som uppgifterna skall visas i menyn. Numreras från vänster till höger. Dokument: den fil som innehåller texten som skall visas. Detta är en textfil, och den kan även innehålla valfri HTML-formatering som styr både textvisning samt bilder, länkar m.m. URL: om man vill att menyn skall hänvisa till en annan webbsida än webbshopen, så anger man URL:n i detta fält. Då anges inget dokumentnamn. Ex: Mål ram: varje ram i webbshopen kan användas som mål. Normalt är det shop_main som skall användas. Bild: används ej för närvarande Rubrik: texten visas i en gul ram ( tooltip ) när man placerar muspekaren över menyalternativet i webbläsaren.

14 Om man vill redigera en textfil, räcker det med klicka på knappen Redigera. Då visas följande bild: Redigera och klicka på Spara. Man kan använda HTML-taggar för att påverka visningen. Även länkar och bilder kan läggas in. Några exempel: Gör texten fet: <b>rubrik</b> Visa en bild: <img src= bilder/logo.jpg > Skapa en länk: <a href= >Gå till startsida!</a> Skapa en mail-länk: <a href= mailto: >Skicka mail till Nisse</a> Mera ingående beskrivning av HTML-taggar och hur de används, hänvisas till annan dokumentation. Mycket kan hittas direkt på Internet. Sök på HTML Kurs på t.ex. Ett bra exempel: Bilder

15 För att uppdatera bildinformationen i webbshoppen, så använder man denna funktionen. Bilder placeras i mappen bilder (undermapp till webbshoppens rotmapp), där det finns tre olika mappar: thumb, normal och big. Från originalbilden som refereras i artikelregistret (som normalt ligger i en helt annan bildmapp( t.ex. c:\bilder eller \\server\bilder), så skapas bilder i tre olika storlekar i respektive mapp. Höjden på respektive bild kan ställas in. Skalningen av bredd utförs automatiskt. Normalt används höjderna 75, 200 och 400 pixel. OBS! Originalbilden skall vara av god kvalité och ha en upplösning som är minst 400 pixels på höjden (t.ex 640 x 480 pixel som är en standard för kameror). Om man har en bild i lägre upplösning så kommer den att bli suddig när den förstoras. Generellt så gäller att ju bättre bild man har desto bättre blir resultatet. Detta gäller även vald av bakgrunder m.m. När man klickar på uppdatera så kopieras/skapas alla bilder på de artiklar som markerats i artikelregistret för att visas på Internet. Nyheter

16 I webbshoppens startbild så visas nyheter i högra delen av bilden. Nyheterna läggs in på denna flik och kan läggas upp i god tid innan de skall visas. Knapparnas funktion: Ny: lägg upp en ny nyhet Spara: spara uppgifterna Ta bort: radera valda uppgifter Följande fält skall anges: Rubrik: nyhetsrubriken som visas på en egen rad Innehåll: nyhetens innehåll. Det går här också att lägga in HTML-taggar för t.ex. länkning. Gäller från: den datum som nyheten skall börja visas. Ett tomt fält betyder omgående. Gäller till: den datum som nyheten skall sluta visas. Ett tomt fält betyder att nyheten visas tills vidare.

17 Webborder På denna fliken visas de webborder som registrerats i webbshoppen. Uppgifter visas om datum, tid, kundens IP-nr, kundkod, referens,. mailadress samt orderstatus. Genom att klicka på en order, visas orderinnehållet i nedre delen: Vill man skriva ut ett underlag, klicka på knappen Utskrift :

18 Om man vill godkänna ordern, klicka på Godkänn : Klicka Ja för att godkänna. Ordern markeras i listan som godkänd. För att göra leveransen gör man en kassaförsäljning eller en faktura i butikssystemet. Uppläggning av artikel i artikelregister i excellence PRO butik En webbartikel läggs upp precis som en vanlig artikel.

19 Den skall sedan markeras för visning i webbshoppen: På sista fliken finns möjlighet att lägga upp ytterligare texter:

20 Den korta beskrivningen visas i artikelöversikten. Den långa beskrivningen visas i detaljvisningen. Knappen Uppdatera webbplats är under konstruktion. För tillfället används funktionen för att uppdatera bilder i rutinen för webbplatsunderhållet (se ovan).

21

Manual för visionutv.net Redigera

Manual för visionutv.net Redigera Manual för visionutv.net Redigera Version 2.0 Visionutveckling 2004 Innehåll: 1 Om Redigera 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Hur Redigera är uppbyggt 3 1.3 Vad är? 4 2 Inloggning 6 3 Nyheter i Redigera 2.0 7 3.1 Funktionsknappar

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

MANUAL. Uppdaterad 2013-12-11. CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av CoreIT i Örnsköldsvik

MANUAL. Uppdaterad 2013-12-11. CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av CoreIT i Örnsköldsvik MANUAL Uppdaterad 2013-12-11 CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av i Örnsköldsvik Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Information... 3 Support... 3 Inloggning... 4 Administrationsmeny...

Läs mer

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser.

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser. Skapa en webbplats med Joomla Innan vi börjar En webbplats i Joomla har två huvudsakliga delar: En utsida som dina besökare ser och en insida som du som administratör använder när du konfigurerar och fyller

Läs mer

1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1

1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1 1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1 1.1 EXEMPELFÖRETAG...1 1.2 STARTSIDA/HEM...1 1.3 OM FÖRETAGET...2 1.4 KONTAKTA OSS...2 1.5 KÖPVILLKOR...3 1.6 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR...4 1.7 LOGGA IN...4 1.8 SKAPA KONTO...5

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Bankgiro Link. Handbok

Bankgiro Link. Handbok Handbok Innehåll Läsanvisning 1 Innan ni startar 2 Vad är Pagero Bankgiro Link 2 Förutsättningar 2 Installation och start 3 Installation 3 Efter installationen 3 Radera installationen 3 Att börja med Pagero

Läs mer

INNEHÅLL. I Systemet 1. INNEHÅLL 30 juni 2015

INNEHÅLL. I Systemet 1. INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL I Systemet 1 1 Generella inställningar 2 1.1 Företagsinformation................................. 2 1.2 Butiksinställningar................................. 3 1.3 Designinställningar.................................

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida Arbeta med föreningens hemsida Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Handbok. Pagero Internet för SEB

Handbok. Pagero Internet för SEB Handbok Pagero Internet för SEB Med Pagero Internet skickar du enkelt och smidigt betalningar över Internet, direkt från ditt ekonomisystem till banken. 1 Innehåll Läsanvisning 3 Innan ni startar 5 Vad

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Administrera din butik 2 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4 3 Butiksinställningar 8 i Nordisk e-handel Lathund Nordisk e-handel AB INNEHÅLL 30 juni 2015 sv 1 Nordisk

Läs mer

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET...

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET... Camelonta CMS Handledning för redaktörer Innehållsförteckning INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 TA BORT EN SIDA... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 FORMATERA

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Komplett e-handelssystem som utvecklats sedan 1996 Färdiga mallar för att snabbare komma igång Beprövad teknik för e-handel

Komplett e-handelssystem som utvecklats sedan 1996 Färdiga mallar för att snabbare komma igång Beprövad teknik för e-handel 30 juni 2015 INTRODUKTION Nordisk e-handel är en helhetstjänst för företag som vill sälja sina varor på nätet. Med helhetstjänst menar vi: Komplett e-handelssystem som utvecklats sedan 1996 Färdiga mallar

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Första start av SHOPsync 2. 3 Inställningar för Visma Administration 5

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Första start av SHOPsync 2. 3 Inställningar för Visma Administration 5 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Installation av SHOPsync 1 2 Första start av SHOPsync 2 3 Inställningar för Visma Administration 5 4 Inställningar för Visma Avendo 17 5 Övriga inställningar i webbutiken

Läs mer

Manual till APA. En instruktionsmanual för användare av APA Advanced Publication Application

Manual till APA. En instruktionsmanual för användare av APA Advanced Publication Application Manual till APA En instruktionsmanual för användare av APA Advanced Publication Application Versionshistoria 2005-10-13 början Anders Nilsson 2007-05-12 slutversion Adam Boman Vid frågor om APA eller denna

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-10-05 Exder Market sida 1 av 60

Senast uppdaterat: 09-10-05 Exder Market sida 1 av 60 Senast uppdaterat: 09-10-05 Exder Market sida 1 av 60 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER MARKET...3 FLÖDEN...4 ICA Torget...4 UPPSTART...5 Krav...5 Inloggning...5

Läs mer

Manual. Scoutnet. Startsida. Mina sidor. Kårsida. Medlemmar. Distriktets sida. Aktiviteter. Version 9 2014-07-28

Manual. Scoutnet. Startsida. Mina sidor. Kårsida. Medlemmar. Distriktets sida. Aktiviteter. Version 9 2014-07-28 Manual Scoutnet Startsida Mina sidor Kårsida Medlemmar Distriktets sida Aktiviteter Version 9 2014-07-28 Innehållsförteckning 1. För att komma igång s.3 Inloggning 2. Huvudflik Mina sidor s.4 Lägg till

Läs mer

LiU-Inköp MANUAL. Beställa och leveranskvittera. Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad: 2012-02-15

LiU-Inköp MANUAL. Beställa och leveranskvittera. Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad: 2012-02-15 LiU-Inköp Linköpings universitets system för elektroniska beställningar MANUAL Beställa och leveranskvittera Uppdaterad: 2012-02-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING MANUAL FÖR BESTÄLLARE Innehåll 1.Bakgrund - införande

Läs mer

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(21) Dokument ID: 08-83415 Fastställandedatum: 2014-12-22 Giltigt t.o.m.: 2015-12-22 Upprättare: Jessica A Eriksson Fastställare: Jessica Eriksson Läkemedelsförsörjning

Läs mer

Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7

Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7 Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7 Sept 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 6 W78 Sida 1 Inledning Hemsida Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 5. Starta Explorer. Gå in på http://liljedalsdata.se

Läs mer

Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK

Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK MERCADO SHOP Funktionen Artikelsök som du hittade tidigare på hemsidan är nu ersatt av vår webshop Mercado Shop! Mercado

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning OM DEN HÄR DOKUMENTATIONEN 6 FÅ ÅTKOMST TILL HJÄLPSYSTEMET I EPISERVER 6 FÖRVÄNTAD KUNSKAP 6 REFERENSER 6 ONLINEANVÄNDARNÄTVERK PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELANDE

Läs mer