Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information"

Transkript

1 Zimplit CMS Manual Introduktion Detta dokument ger en överblick av Zimplit CMS (Content Management System) användargränssnitt och dess funktioner. (För mer information och hjälp-forum, se zimplit.org.) Generell Information Version: 0.3 Senast uppdaterad: 12/02/2009 Redigerad av: Jesper Brantberg (Brantbergs Webpublicering)

2 Innehåll (1) Användarkonto... 1 (1.1) Installera Zimplit... 1 (1.2) Skapa Användarkonto... 1 (1.3) Logga in på Användarkonto... 2 (1.4) Ändra lösenord... 3 (2) Att redigera en webbplats... 4 (2.1) Verktygsfält... 4 (2.2) Spara din webbplats... 4 (2.3) Ångra ändringar... 4 (2.4) Redigera text... 4 (2.5) Lägga till bilder... 5 (2.6) Inställningar för bilder... 6 (2.7) Skapa länkar... 7 (2.8) Lägga till filer... 7 (3) Att arbeta med webbsidor... 8 (3.1) Skapa webbsidor... 8 (3.2) Radera webbsidor... 8 (3.3) Struktur och navigering... 9 (3.4) Byta namn på webbsidor (3.5) Infoga menyer (3.6) Radera menyer (4) För avancerade användare (4.1) Redigera kod...12 (4.2) Feedback/Förslag...12

3 1 (1) Användarkonto (1.1) Installera Zimplit Efter att ha laddat ner Zimplit (se zimplit.org), packa upp filen. Paketet innehåller Zimplit mjukvara som en PHP-fil (zimplit.php) och standardversionen innehåller också fria hemsidesmallar. 1. Ladda upp filen/filerna till din webbserver. Försäkra dig om att filen zimplit.php hamnar i samma mapp/folder som index.html. 2. Använd FTP-programmet för att ställa in CHMOD-rättigheterna för zimplit.php till 755 på servern. 3. Sätt CHMOD-rättigheterna på index.html till Försäkra dig om att CHMOD-rättigheterna på din webbplats rotkatalog (den mapp som innehåller zimplit.php och index.html ) är 755. (1.2) Skapa ett Användarkonto För att kunna redigera din webbplats med Zimplit måste du första gången skapa ett Användarkonto. Detta gör du efter att du har laddat upp Zimplits filer till din webbserver (se 1.1). Skriv in adressen till din webbplats i webbläsarens adressrad och avsluta den med /zimplit.php (t ex, Ett popupfönster öppnas där du ombeds fylla i följande information: 1. Användarnamn 2. Lösenord 3. Upprepa lösenord 4. Användarens epostadress Klicka på Start, och ditt användarkonto kommer att skapas. Efter att ditt användarkonto har skapats kommer ett nytt popup-fönster att visas, där du kan ange ditt Användarnamn och Lösenord för att logga in och administrera din hemsida.

4 2 OBS! Om popup-fönstret för att Skapa ditt Användarkonto visas igen efter att du klickat på Start, har du troligen felaktiga rättigheter (CHMOD) inställda på webbservern. Se till att dina mappar och filer har rätt CHMOD-rättigheter (se 1.1 eller kontakta supporten för ditt webbhotell). (1.3) Logga in på ditt Användarkonto För att logga in på ditt användarkonto, skriv in adressen till din webbplats i webbläsarens adressrad och avsluta med /zimplit.php (t ex, Ett popup-fönster öppnas där du ombeds fylla i Användarnamn och Lösenord. Klicka sedan på Start.

5 3 (1.4) Ändra Lösenord För att ändra lösenord, skriv in adressen till din webbplats i webbläsarens adressrad och avsluta med /zimplit.php (t ex, Ett popup-fönster öppnas där du ombeds fylla i ditt Användarnamn och Lösenord gör inte detta, utan klicka istället på Glömt lösenord? och ett nytt kommer att skickas till din epostadress (den du angav vid installationen av Zimplit).

6 4 (2) Att redigera en webbplats (2.1) Verktygsfält Efter inloggning öppnas din webbplats i webbläsaren. Det är precis som en vanlig webbsida, med undantaget att textlänkar inte fungerar. Alla verktyg du behöver för att redigera din webbplats finns i Zimplits verktygsfält, placerat i övre vänstra hörnet. (2.2) Spara din webbplats Du sparar varje ändring du gjort genom att klicka på Spara i verktygsfältet. Du förlorar alla ändringar om du går till en annan webbsida på din webbplats. (2.3) Ångra ändringar Ändringar kan ångras genom att trycka knappkombinationen Ctrl+z (Command+z på Mac). OBS! Du kan inte ångra sparade ändringar [2.2]. (2.4) Redigera text För att redigera en text, gå till den sida du vill ändra texten på. Klicka på texten och en markör visas, på samma sätt som i en vanligt texteditor (t ex Word). Lägg till eller ändra text. För att formatera text, välj texten du vill ändra, och välj bland följande val i verktygsfältet: 1. Bold gör vald text fet/normal. Markera texten du vill ändra och klicka på Bold i verktygsfältet. 2. Italic gör vald text kursiv/normal. Markera texten du vill ändra och klicka på Italic i verktygsfältet. 3. Underline gör vald text understruken/normal. Markera texten du vill ändra och klicka på Underline i verktygsfältet. 4. Du kan även välja storlek på texten enligt vissa förval. Markera texten du vill formatera och klicka på Text format i verktygsfältet. Välj lämplig storlek.

7 5 (Normal, Heading 1, Heading 2, Heading 3). (2.5) Lägga till bilder Bilder skall vara i filformatet GIF, JPEG eller PNG. För att lägga till en bild, klicka på webbsidan där du vill infoga bilden. Klicka på Lägg till bild i verktygsfältet. Ett popupfönster öppnas där du kan ladda upp valfri bild från din dator till servern. Du kan också välja hur bilden ska placeras och du kan välja mellan normal bild eller galleribild. Galleribild betyder att bilden visas som en mindre s k tumnagel, man klickar på tumnageln så visas bilden i större format. För att välja galleribild, bocka för rutan Klicka och zooma.

8 6 (2.6) Inställningar för bilder Storleken på en normal bild kan ändras genom att klicka på bilden. Knappen Bildegenskaper visas då i det nedre högra hörnet. Klicka på denna och håll musknappen nere samtidigt som du drar bilden till önskad storlek. Observera dock att en bild som görs större på detta sätt förlorar i kvalitet och skärpa. För att göra inställningar för en galleribild, klicka på Inställningar och välj Bild. i verktygsfältet Ett popup-fönster visas där du kan ställa in storlek för s k tumnagel (maxstorlek för hur den lilla bilden visas på webbsidan) och storlek för bilder i fullstorlek (maxstorlek för hur stora bilder visas). Bildstorlek visas i pixlar. Försöker du ladda upp en bild som överstiger maxvärdet för de stora bilderna visas ett varningsmeddelande du måste då ändra storlek på bilden som ska laddas upp (detta görs med ett bildbehandlingsprogram lokalt på din egna dator).

9 7 (2.7) Skapa länkar En länk är ett klickbart objekt som vanligen går till en annan webbsida eller annan webbplats. För att skapa en textlänk,, markera den text som du vill göra klickbar genom att klicka på Lägg till länk i verktygsfältet. Ett popup-fönster visas. Skriv in adressen som du vill att länken skall gå till och klicka på OK. Du kan bara länka till existerande webbsidor. För att lägga till en ny webbsida, se 3.1 [Skapa webbsidor]. Se även 3.3 [Struktur och navigering] samt 3.5 [Infoga menyer] för praktiska tips hur du enklast hanterar din webbplats och skapar länkar inom denna. Gör du en intern länk inom din egna webbplats (i samma mapp) ska du radera och endast skriva in namnet på den webbsida du vill länka till, t ex kontakt.html. Ska du länka till en annan webbplats måste finnas med. OBS!! Vid interna länkar måste webbsidans filändelse vara med (.html). För att göra en bildlänk,, klicka på bilden där du önskar infoga länken. Knappen för Bildegenskaper visas i det nedre högra hörnet. Klicka på den, och klicka sedan på Lägg till länk i verktygsfältet. Ett popup-fönster visas. Skriv in adressen som du vill att länken skall gå till och klicka på OK. (2.8) Lägga till filer För att lägga till en fil (t ex ett PDF-dokument) på en webbsida, klicka på det ställe där du vill lägga till en länk med dokumentets filnamn. Klicka sedan på Lägg till i verktygsfältet och välj Fil. Ett popup-fönster visas där du kan ladda upp önskad fil från din dator till webbservern. Klicka på OK och filen laddas upp och länken skapas.

10 8 (3) Att arbeta med webbsidor (3.1) Skapa webbsidor En webbplats består av en eller flera webbsidor. För att lägga till en ny webbsida, klicka på Ny sida I verktygsfältet. Ett popup-fönster visas. Skriv in önskat namn på den nya webbsidan (t ex kontakt eller produkter ). OBS! Använd nd inte å, ä och ö i namnen på nya sidor dessa tecken fungerar inte. Välj sedan vilken av dina befintliga webbsidor som skall användas som mall för den nya sidan. Nya sidor skapas hierarkiskt (i rangordning). En ny sida skapas som en undersida till den sida du befinner dig på. Till exempel, om du på sidan Kontakt vill skapa en undersida som heter Personal måste du skapa denna när du befinner dig på sidan Kontakt. Förstasidan, index.html, är ett undantag från detta här skapas alla nya sidor i samma nivå som den första. (3.2) Radera webbsidor För att radera en webbsida klickar du på Radera sida i verktygsfältet. Du kan bara radera den sida du befinner dig på för tillfället, och om sidan inte har några undersidor. Om det finns undersidor måste dessa raderas först. OBS! Raderade sidor kan inte återställas. Ett popup-fönster frågar om du verkligen vill radera vald sida.

11 9 (3.3) Struktur och navigering Du navigerar/förflyttar dig inom en webbplats via en meny av interna länkar. Om din webbplats saknar en meny, eller om alla sidor inte visas i menyn, kan du navigera genom att klicka på Meny i verktygsfältet. Välj Menystruktur. Ett popup-fönster visas med information om alla webbsidor på din webbplats. Välj en sida och klicka på den. Välj Redigera sida och du flyttas till vald sida.

12 10 (3.4) Byta namn på webbsidor För att byta namn på en webbsida, klicka på Meny Menystruktur. i verktygsfältet. Välj Ett popup-fönster visas med information om alla webbsidor på din webbplats. Välj den sida som du vill ändra namn på och klicka på den. Välj Byt namn och skriv in det nya namnet för sidan. OBS! Använd inte å, ä och ö i de nya namnen dessa tecken fungerar inte. Klicka på Spara ändringar. (3.5) Infoga menyer För att kunna navigera på en flersidig webbplats måste man infoga en meny. Zimplits menyer visas på alla existerande webbsidor, och uppdateras automatiskt om en ny webbsida läggs till. VIKTIGT! Infoga alltid en meny på den allra första sidan du skapar (index.html).. Om du inte infogar en meny på din allra första sida (index.html), utan gör detta först senare när du skapat flera undersidor, så kommer inte menyerna att uppdateras automatisk och länkstrukturen kturen kommer inte att fungera.

13 11 För att infoga en meny, placera markören där du vill att menyn skall visas. Klicka på Meny i verktygsfältet. Följande valmöjligheter visas: 1. Komplett webbplatsmeny infogar menystrukturen för hela webbplatsen, tillsammans med alla undersidor i alla nivåer. 2. Infoga horisontal huvudmeny infogar en horisontal huvudmeny (alla länkar i samma nivå som index.html), utan några undersidor. 3. Infoga vertikal huvudmeny infogar en vertikal huvudmeny (alla länkar i samma nivå som index.html) i punktform. 4. Infoga meny denna nivå och undersidor infogar en vertikal meny baserad på aktuell nivå samt påföljande undersidor. 5. Infoga meny undersidor infogar en vertikal meny på alla undersidor till aktuell nivå. 6. Menystruktur och val öppnar alla dina webbsidor i ett menyträd. Här kan du navigera mellan din webbplats sidor [se 3.3], välja att redigera en sida [se 2.0], eller byta namn på en sida [se 3.4]. (3.6) Radera menyer För att radera en meny på en webbsida, klicka på Radera gråmarkerade menyraden (inte i verktygsfältet!). på höger sida i den

14 12 (4) För avancerade användare (4.1) Redigera kod Användare som är vana vid att koda hemsidor har möjligheten att göra detta även i Zimplit. Klicka på Kod. Ett popup-fönster öppnas där du kan välja antingen HTML- eller CSSläge. Här kan du redigera koden som du vill. Glöm inte att spara ändringarna när du är klar! (4.2) Feedback/Förslag Har du några förslag eller kommentarer gällande Zimplit kan du lämna dessa direkt till Zimplit-teamet via formuläret som visas då du klickar på Feedback. Tänk på att skriva på engelska då Zimplit-teamet inte talar svenska.

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

1. Uppdateringsmodul (CMS)

1. Uppdateringsmodul (CMS) Innehåll 1. Uppdateringsmodul (CMS)... 2 2. Artiklar... 3 2.1 Upprätta din första artikel... 4 2.2 Skapa innehåll i artikeln... 5 2.2.1 RUBRIK I ARTIKELN:... 5 2.2.3 INFOGA BILDER:... 7 2.2.4 CELLER...

Läs mer

Skärmbilden i Netscape Navigator

Skärmbilden i Netscape Navigator Extratexter till kapitel Internet Skärmbilden i Netscape Navigator Netscape är uppbyggt på liknande sätt som i de flesta program. Under menyraden, tillsammans med verktygsfältet finns ett adressfält. I

Läs mer

CMS Updater 4.0 Användarmanual

CMS Updater 4.0 Användarmanual CMS Updater 4.0 Användarmanual internet avdelningen Sida Updater 4.0 Användarmanual Innehållsförteckning 1. Inledning 3 1.1 Logga in 3 2. Texthantering 4 2.2 Formatera text 7 3 Sök på innehåll i sidan

Läs mer

när du arbetar med uppsatser och andra långa texter

när du arbetar med uppsatser och andra långa texter Tricks i Word när du arbetar med uppsatser och andra långa texter Åsa Kronkvist Högskolan Kristianstad Våren 2007 Innehåll Dags att skriva uppsats?... 3 Att tänka på innan du börjar... 3 Spara klokt...

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Manual för visionutv.net Redigera

Manual för visionutv.net Redigera Manual för visionutv.net Redigera Version 2.0 Visionutveckling 2004 Innehåll: 1 Om Redigera 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Hur Redigera är uppbyggt 3 1.3 Vad är? 4 2 Inloggning 6 3 Nyheter i Redigera 2.0 7 3.1 Funktionsknappar

Läs mer

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 KOM-IGÅNG-GUIDE Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 Smelink.se l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Uppdaterad: 121019 Del 1 Logga in Välkommen att ta

Läs mer

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET...

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET... Camelonta CMS Handledning för redaktörer Innehållsförteckning INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 TA BORT EN SIDA... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 FORMATERA

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Manual Open24 Webtool. Gällande från och med programversion 1.12

Manual Open24 Webtool. Gällande från och med programversion 1.12 Manual Open24 Webtool Gällande från och med programversion 1.12 1 Innehållsförteckning 1. Allmänt om Webtool... 3 2. Struktur... 3 2.1 Navigeringsträdet... 4 2.2 Arbetsytan... 4 2.2.1 Layout... 5 2.2.2

Läs mer

Kom i gång med EpiServer

Kom i gång med EpiServer Kom i gång med EpiServer 25 januari 2013 EpiServer för redaktörer Innehåll Innehåll... 2 Riktlinjer för skol- och barnomsorgsförvaltningens webbplatser... 4 Kom igång med EPiServer... 8 Logga in... 8 Mina

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Välkommen till HL Konsult CMS

Välkommen till HL Konsult CMS 1 Inledning Välkommen till HL Konsult CMS Här är det första utskicket av manualen till vårt CMS verktyg. Vi kommer uppdatera det här dokumentet med alla de förbättringar vi gör med CMS-verktyget. 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 Uppdaterad 20131029 WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för både privatpersoner och

Läs mer

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida Arbeta med föreningens hemsida Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

1. Basics. Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5. 2. Sidhantering

1. Basics. Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5. 2. Sidhantering Manual Grunderna Av 1. Basics Introduktion 3 Vanliga uttryck 3 Logga in 3 Användarinställningar 4 Fältbeskrivning 5 2. Sidhantering Skapa en ny sida 6 Ta bort sida 9 Flytta sida 10 3. Filhantering Skapa

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress

Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress Skapa webbplats med WordPress En guide hur man använder publiceringsverktyget WordPress WordPress är ett kraftfullt publiceringsverktyg för webben som trots sin flexibilitet och styrka är lätt att komma

Läs mer

Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på info@pc-concept.se

Författare av denna guide är Peter Muld och finns att nå på info@pc-concept.se 3 Denna guiden är speciellt anpassad för att redigera sidor som är gjord av Pcconcept till dess kunder. Här kommer vi inte att gå igenom hur du installerar Wordpress på din webbhotell utan endast redigerar

Läs mer

Nitha Manual. Nitha Manual...1. 1 Inledning och läsanvisning...3. 2 Att arbeta i Nitha...4

Nitha Manual. Nitha Manual...1. 1 Inledning och läsanvisning...3. 2 Att arbeta i Nitha...4 Nitha Manual Innehållsförteckning Nitha Manual...1 1 Inledning och läsanvisning...3 2 Att arbeta i Nitha...4 3 Funktioner i Nitha...7 3.1 Logga in i Nitha... 7 3.2 Avsluta arbetet i Nitha... 7 3.3 Ändra

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014 Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014... 1 Allmänt om Webtool... 4 Open24... 4 Arbetsyta & Navigeringsträdet... 5 Arbetsytan... 6 Statistik... 7 Logga ut...

Läs mer