VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 BILAGA 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 BILAGA 1"

Transkript

1 ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 BILAGA 1 Luleå Bugg & Swing Dansklubb/ Styrelsen Det har varit ett händelserikt år, fullt av utmaningar. Under 2014 löste 100 personer tävlingslicens för Luleå Bugg & Swing, vilket gör att vi bibehåller vår position som en av Sveriges största tävlande förening. Föreningens dansare har som vanligt presterat bra på tävlingsgolvet. Under årets DM i Malmberget tog LBS inte mindre än 7 medaljer, därav 5 guld. Vid SM i Borås tog Anna Fors och Jakob Bergelin en silvermedalj. I augusti genomfördes ILHC (International Lindy Hop Championships) i Washington. Sverige representerades av Anna Fors och Jakob Bergelin och i grenen strictly allstar lyckades Anna och Jakob med att knipa guldet. Den 31/12-13 var vi 559 medlemmar och den 31/12-14 nådde vi vårt mål för året, 600 medlemmar, alltså en ökning med 41 medlemmar, känns fantastiskt. Vi har haft flera uppskattade uppvisningar under året, bland annat på Universitetet, Luleåkalaset och Hägnan för att locka fler att börja dansa. Vi har nu i tre års tid jobbat för att förverkliga Eberneser, där målet är start sep Det har anordnats trivseldanser nästan varje torsdag där våra medlemmar har kunnat umgås och fika på ett uppskattat sätt. Trivseldanserna har fortsatt med att den första halvtimmen dansa ormen, ett mycket uppskattat inslag. Även orkesterdanser och avslutningsdanser har ordnats och de har varit välbesökta även av våra grannklubbars medlemmar.

2 På Universitetet har det funnits möjlighet att dansa Bugg 2! och Fox varje måndag och det har anordnats dans för alla Nollor, där vi har kunnat rekrytera många nya dansare till föreningen. Det har funnits många träningsmöjligheter under året. Bugga loss har varit ett lyckat koncept varje måndag för de som socialdansar. För de tävlande paren har det funnits ledarledda träningar för inspirationsgruppen. Det har funnits tid att träna alla discipliner och nytt för året har varit wcs, med många entusiastiska deltagare. I Rock n Roll o Lindy Hop har det saknas utövare o tränar. Vi har under 2014 haft kontinuerliga kursstarter i både Luleå och Boden, ett starttillfällen under våren och ett under hösten, då både fortsättningskurser och grundkurser körts i båda städerna. Vi har anordnat en ledarträff där dag på Klubbvikens Havsbad, där vi jobbade tillsammans med SISU o hade trevligt, allt för DANSGLÄDJE. Styrelsen har under året haft 8 styrelsemöten och tre arbetsmöten. Verksamhetsberättelse 2014 Träning: Gruppledare: Ingalill Nylund Socialdansgruppe Bugga Loss gjordes om under 2014 till träningsgrupp igen, efter krav från medlemmarna. Under både vår och höst 2014 har vi haft tävlingsdansare som hållt i träningarna. Målet har varit att ha roligt på dansgolvet och målet var att bli en bra/bättre danspartner. Problem som kvarstår är att det alltid är ett överskott av följare på denna träningsgrupp, under hösten har vi inte tagit in lika många följare. Ca 70 tränande Kursledarna som ansvarat för 2014 bugga loss kommer från våra tävlingsdansare i klubben.

3 Tävlingsträning - Bugg INSPIRATION Träningen har hållts på tisdagar både o fojajen på Sporthallen samt Spegelsalen. Pga att vi inte har så många tränare som har möjlighet att hålla i våra träningsgrupper så provade vi att slå ihop Aspirant/Avancerad träningsgrupp att de tillsammans med Elitgruppen tränade tillsammans och kunde ge/ta av sina danskunskaper till varandra. Nivån i denna grupp har försökt att ligga på en medelnivå och att elitdansarna har kunnat lägga till mer avancerade övningar så att det skulle passa alla nivåer. Ca 50 tränande Licens och tävlingskrav gäller för denna grupp. Tränarna som ansvarat för denna grupp kommer från tävlingsdansarna el träningsgruppen. ELIT Gruppen har tränat på Onsdagar på Bergnäsgården, där fokuset på träningarna har legat på 70% utförande och 30% teknik. Vi har genomfört tävlingsträningen med egna ledare till största delen samt tagit in tränare från Micteam som en inspiration. De krav som finns från de tävlande samt från domare är att vi skall gå vidare i vårt tänk att visa upp sig, att synas samt leverera och prestera då det gäller på tävlingsgolvet. Andra stora klubbar anser att vi i LBS är idégivare och ligger i framkant då det gäller vad som är viktigt att träna på framförallt i bugg. Gruppen har bestått av ungdomar/juniorer/vuxna och 35+ i de högsta tävlingsklasserna på Nationell nivå. Licens och tävlingskrav gäller för denna grupp. Vi har under året haft samarbete med Pite svänget och Dansdraget där några av deras bästa dansare har deltagit på våra träningar. Boogie Woogie De har genomförts träning i Boogie Woogie på framförallt måndagar på Örnnässkolan det har varit ca 8 tävlande som kontinuerligt tränat tillsammans med egna tränare. Vuxna tränar tillsammans med ungdomar/ juniorer.

4 Lindy Hop Vi har gett möjlighet till egna träningstider där våra elit-par har kunnat träna Lindy. Vi har även under året lagt in för övriga träningsgrupper med att introducera Lindy och jazzstegvariationer som har varit positivt och utveckande för deras dans. Här har paren själva tränat tillsammans och coachar och stöttar varandra. Dubbelbugg Under 2014 hade vi 2 trio:n som tränade dubbelbugg. Ett av triona har deltagit på LAG-SM och slutade på en 4:e plats. Det tränas mest intensivt inför stundande tävlingar på de egna träningstider som finns. Övriga tävlingsdansare har ställt upp som stöd och hjälp vid byggande av program. Rock n roll Ingen verksamhet just nu. Egen träning För att kunna bli en bättre och duktigare tävlingsdansare så behöver man träna mer än 1ggr/vecka. Det har därför funnits egna träningstider under veckan, till största del har det varit uppskattat att träna tillsammans på tisdagar på Spegelsalen i Luleå där de kunnat coacha och stötta varandra från olika tävlingsnivåer, mycket uppskattat.

5 West Coast Swing Under vår/höst efter återkommande önskemål från dansare genomfördes både en nybörjar kurs/träning i West Coast swing med 25 anmälda deltagare. En riktig succé vi använde oss utav ledare från Klubben Träningsläger Under hösten 2014 genomfördes ett Swing och fox läger. Ett helgläger genomfördes på Örnnässkolan med ca 60 tal deltagare. Vi lärde ut Bugg/Medelnivå, West Coast Swing för nybörjare samt Foxtrott medel/avancerad. Vi använde oss utav egna tränare samt kursledare från Skellefteå. Mycket uppskattat. Uppvisning Ansvarig: Ingalill Nylund Under året har vi återigen presenterat 2 proffsiga dansshower i samband med Hamnfestivalen i Luleå, där vi även spontandansade på storgatan för att locka publik till dansuppvisningen. Här visades det upp våra discipliner samt ett koreograferat dansnummer, samt charleston. Våra barn var med i dansuppvisningen. På Nationaldagen samt på deras multinationella dansdag genomfördes en uppvisning på Hägnan som alltid är efterfrågad. På LTU:s Dirty Dancing genomfördes en dansuppvisning tillsammans med LBSS, för nya studenter där vi presenterade våra dansdiscipliner, mycket uppskattat Något/några tävlingsdansare från barngruppen har även visat upp sig på fester och event.

6 Vi har blivit anlitade till fester och andra event där vi visat upp Dubbelbugg samt fox. Våra tävlingsdansare från Elitgruppen utgör till största delen som dansare vid våra uppvisningar. Buggare från Boden har visat upp bugg/fox på Dansens Dag i Boden. Vi har fått tacka nej till massor av olika förfrågningar p g a tidsbrist, pga att de frågar så nära i tid att vi inte hinner planera en uppvisning. Verksamhetsberättelse 2014 Trivsel: Gruppledare: Marianne Spets Trivselverksamheten har under året bestått av: 24 trivselkvällar, torsdagar på Blackis. 3 Dansbandstorsdagar till Comeback och Avvant 2 Orkesterdanser till Umbrella och Zlips 1 Medlemsfest Trivselkvällarna har vid olika tillfällen haft olika teman, bl a på internationella kvinnodagen Rosa bandet-tema och 60-talstema. Olika diskjockeys har spelat musik under trivselkvällarna i både snabbt och långsamt tempo. Varje trivselkväll har inletts med vad vi kallar för ringen då man dansar ett varv med en partner och byter sedan till nästa partner som står i tur i kön. Detta har varit mycket uppskattat. Alla danser har annonserats som evenemang på Facebook förutom på vår hemsida. Det har varit fri entré till trivselkvällarna under året och fika har funnits till försäljning till en billig penning.

7 Verksamhetsberättelse 2014 Tävling: Gruppledare: Maria Kröger o Marianne Beckenäs Tävlingsgruppen ansvarar för att föreningens medlemmar har förutsättningar för att tävla. Gruppen ansvarar bl.a för att informera de tävlande om vilka tävlingar som är prioriterade/budgeterade, hantering av tävlingslicenser, tävlingsanmälningar samt med hjälp av kanslist boka de gemensamma gruppresorna och logi. Luleå Bugg & Swing har deltagit i följande tävlingar: Björkstabuggen GP, Umeå 23 dansare Ringbuggen,Paradisbuggen, Ö-vik tot 30 dansare (R- resp N-tävling) Altirasnurren N, Sundsvall 6 dansare Altirasnurren R, Sundsvall 5 dansare Pepparrotsbuggen, Enköping 9 dansare DM Malmberget 19 dansare Malmbuggen R, Malmberget 26 dansare SM, Borås 19 dansare Mälar GP, Hallstahammar 16 dansare Brunnasnurren, Upplandsbro 13 dansare Pepparkaksbuggen, Tierp 12 dansare Lag-SM, Örebro 5 dansare, 1 lag Föreningens dansare har som vanligt presterat bra på tävlingsgolvet. Under årets DM i Malmberget tog LBS inte mindre än 7 medaljer, därav 5 guld. Vid SM i Borås tog Anna Fors och Jakob Bergelin en silvermedalj. Under 2014 löste ca 100 personer tävlingslicens för Luleå Bugg & Swing, vilket gör att vi bibehåller vår position som en av Sveriges största tävlande förening. I augusti genomfördes ILHC (International Lindy Hop Championships) i Washington. Sverige representerades av Anna Fors och Jakob Bergelin och i grenen strictly allstar lyckades Anna och Jakob med att knipa guldet.

8 Verksamhetsberättelse 2014 Kurs: Gruppledare: Margaretha Bäck DE LÅNGSIKTIGA MÅLEN! Vi har under 2014 haft kontinuerliga kursstarter i Bugg i både Luleå och Boden, totalt 18 kurstillfällen, då både fortsättningskurser och grundkurser körts i båda städerna. Vi hade 2014 ingen grundkurs i Boogie Woogie eftersom ledare saknas. Det har under 2014 inte anordnats någon utbildning för kursledare, utbildningsgrupp saknas.. MÅLEN FÖR 2014 o utvärderingen.! Målet var totalt 24 kurser (7-14 tillfällen) sammanlagt i Bugg och Foxtrot. Det har under 2014 startat totalt 18 kurser i Bugg (7-14 tillfällen), och en nybörjarkurs o en fortsättningskurs i Foxtrot. Kursgruppen har haft som mål att få fart på Lindy Hop. Men saknat folk som velat driva detta. Det har under året varit medlemskrav på alla kurser enligt RF/STIM/ DSF Vi har samarbetat med träningsgruppen om kursledare samt tillsammans tagit fram lämpliga dagar, lokaler och tider för de olika grupperna. Minimigräns för kursstart har varit minst 10 par. En lista över hjälpdansare har diskuterats men inte upprättats. Kursledarna har själv fått ordna detta.

9 Verksamhetsberättelse 2014 LBSS: Gruppledare: Emil Axelsson Under våren så omstrukturerade vi måndagsfridanserna. Tidigare så var det en person som var ansvarig för att vara där och låsa upp samt göra spellista varje vecka. Nu så är det istället en person som är ansvarig för att vara där och låsa upp samt göra en doodle. På så vis hjälps vi nu åt i LBSS med att göra spellistor till våra fridanser. Ändringen var lyckad och vi beslutade att fortsätta med det nya upplägget. LBSS enskilt största event Dirty Dancing blev 2015 lyckat. Jämfört med förra året så uppskattades det att antalet studenter minskat men det kan delvis ha att göra med det dåliga vädret samma kväll. Vi satsade på att pynta ingången istället för hela lokalen för att de dekorationer vi gjorde förra året lite varstans i lokalen var svåra att se då studenterna fokuserade på att dansa. Så vi satsade på en flashig entré och lät resten av lokalen vara. Vi sålde väldigt lite i vår kiosk så vi får fundera mer på vad vi köper in till nästa år. Men å andra sidan så brukar försäljningen gå väldigt mycket i vågor år till år och vi gjorde inte någon förlust. Vi hade inga problem med onyktra besökare i år. LBS satte opassande datum för nybörjarkurserna under hösten, för tidigt för att studenter skulle kunna delta. Därför så beslutade vi att hålla en prova-på kurs under hösten ett par måndagar en timme innan fridansen för att fånga upp nyfikna studenter från Dirty Dancing. Förhoppningen är att de sedan ska gå en nybörjarkurs under 2015 och/eller aktivt dansa på våra fridanser. Prova-på kursen blev väldigt lyckad och vi har nu 4-6 stycken nya på fridansen som resultat. Under hösten så höll vi det numera traditionsenliga Halloweensittningen, vi hade färre deltagare än vi hoppades på men sittningen blev ändå väldigt lyckat.

10 I slutet på november så bildades en ny styrgrupp. Huvudposterna är nu följande: Gruppledare och LBS kontakt- Emil Axelsson Vice gruppledare och arrangemang - Kristin Westlund PR/Information - Edin Spahic Utedanssamordnare - Johan Stenman Fridanssansvarig - Oscar Rehnström Samordnare prova-på kurs - Maria Eriksson Dirty Dancing Vakant Verksamhetsberättelse 2014 BUJ: Gruppledare: Ulla Rova Projekt RockaLoss har under året 2014 varit igång i två terminer med både en Skuttis- och en RockaLoss-grupp. Många barn har varit med, ca barn per Skuttisomgång och ca per Rockaloss omgång. Vi har fått finansiering av idrottslyftet för delar av verksamheten. Jennie Johansson och Viktoria Björnsson-Spets har varit huvudledare med hjälp av Andreas Sundbom, Sofia Wanhatalo, Jens Beckenäs, Linda Kokkonen, Josefine Svarvare, Jenny Fällman och Ida Aronson. Thomas Söderström har haft det administrativa ansvaret och även varit den som haft ansvar för föräldrautbildning i källaren (gäller främst Rockalossföräldrarna).. REVISIONSBERÄTTELSE: BILAGA 3

11 ! Verksamhetsplan LBSDK/ styrelsen 2015 VÅR VISION: Vi skall vara en attraktiv och levande dansidrottsförening/ kulturförening som genomsyras av: *Lust *Professionalism *Glädje *Omtanke *Värme VÄRDSKAP: skall vara vårt honnörsord. Våga bjuda på sina kunskaper, sin erfarenhet, sin entusiasm, sin generositet, våga göra fel o SE hela människan livslångt idrottande dansa hela livet. Prioriterade områden: Utbildning Rekrytering Marknadsföring/ Information Att bädda för start på Eberneser

12 Verksamhetsplan 2015 Tävling: Gruppledare: Maria Kröger o Marianne Beckenäs Långsiktiga mål: Delta på högklassade tävlingar, GP, i möjlig mån för att kunna möta övriga Sveriges elitdansare. Att fler av våra elitdansare når internationell nivå (får delta på VM och EM) samt att elitdansare når den nya Superklassen. Att delta på Norrlandstävlingar i R-klass som anordnas. Mål 2015: Välja ut vilka tävlingar under året som ska vara prioriterade att åka på och som ska subventioneras av LBS. Att våra tävlanden ges möjlighet att delta på minst 3 budgeterade/ prioriterade tävlingar/termin. Detta förutom KM, DM, SM och Lag-SM. Att arrangera gemensamma resor till de långväga tävlingar som är prioriterade att åka på. Att ordna externa sponsorer för gruppresa till Lag-SM så att dansare uttagna för att representera LBS inte behöver satsa egna pengar för att åka. Att undvika statisk parbildning bland nya barn och ungdomar. Att minst 10 st tränande barn och ungdomar deltar på KM och i R-klasstävlingar. Att minst 50 % av våra tränande vuxna (i tävlingsträningsgrupperna) deltar på KM och R-klass-tävlingar. Att lagledare utses och följer med till varje prioriterad tävling. Att vi deltar på SM. Att vi deltar på Lag-SM med minst 1 lag.

13 Att vi har minst 130 licensierade dansare innan årets slut. (Dags dato har vi drygt 100) Hitta former för att fler ska vilja vara lagledare. Delta på högklassade tävlingar, GP, i möjlig mån för att kunna möta övriga Sveriges elitdansare. Att fler av våra elitdansare når internationell nivå (får delta på VM och EM) samt att våra elitdansare når den nya Superklassen. Att delta på Norrlandstävlingar i R-klass som anordnas. Verksamhetsplan 2015 BUJ: Gruppledare: Ulla Rova Verksamhetsplanen delas in i 6 olika segment (Kurser, Träningar, Tävlingar, Egna tävlingsarrangemang, Våra Ledare, Övrigt) KURSER Kursverksamheten rekryterar nya medlemmar samtidigt som den är en viktig inkomstkälla som delvis finansierar den idrottsliga verksamheten. Genom regelbundna kursstarter skapar vi en jämn rekryteringstakt för barn, ungdomar och vuxna. BARN & UNGDOM (T.O.M. 19 ÅR) Vi ser gärna att andelen barn & ungdomar i föreningen ökar. Därför blir de bl.a. automatiskt medlemmar när de går en nybörjarkurs. Kurserna är även mer inriktade mot idrott jämfört med vuxenkurserna. MÅL 2015(KURSER - BARN & UNGDOMAR) Skuttisar 3-6år Rocka loss 7-12år. Vi kommer att fylla alla våra platser på en kurs (i våra barnkurser) oavsett om könsfördelningen är skev. Focus på att rekrytera nya tränare ex unga tävlingsdansare som får utbildning en helg.

14 Sommardansskola 1 vecka i slutet på sommarlovet. För ungdomar 15-18år samarbete med LBSS (studenterna) Få tillbaka före detta tävlingsdansare med egna barn. Dessa bör uppdatera dansen som den ser ut idag. Träningsstöd Nya tränare får stöd och feedback av erfarentränare(planerar gemensamt nybörjarträningen ex4 veckor åtgången) Utvärdering och fortsatt gemensam planeríng. (Jennie Johansson) Träningshandledning. Sammanställning av träningsmaterial för tränarna. Focus på att rekrytera fler barn och ungdomar speciellt killar. Att ha uppvisningar i samband med föräldramöten på skolorna. För att öka andelen barn som vill börja dansa. Viktigt att arbeta för en god gruppkänsla. Genom ex boka höjdbanan på Hälsanshus, gemensamt bad i Gammelstad. Fortsätta ha gemensamma avslutningar. Gemensamma bussresor till tävlingar i Norrland. TRÄNINGAR Nytt projekt Projektet startar i januari som vänder sig till barn från 3-6år Skuttisar barn 7-12 år rocka loss. Syftet med projektet är att främja att alla som vill dansa ska få den möjligheten i vår verksamhet. Detta innebär att vi försöker fylla alla våra platser på en kurs (i våra barnkurser) oavsett om könsfördelningen är skev. Alla barn som vill dansa skall få den möjligheten, För att ha en bra verksamhet med träningar och träningsläger ska vi fortsätta satsa på att ha egna välutbildade tränare, samtidigt som vi kompletterar detta med tränare utifrån (t.ex. träningsläger). Det är

15 ! viktigt att en nyrekrytering och fortbildning sker av våra tränare. Under 2014 kommer de bedrivas träningsverksamhet i bugg, lindy hop, boogie woogie och formationsdans. Vi har idag en bra breddidrott och strävar efter att förstärka toppen. För att stödja våra barn och ungdomar i deras utveckling vill vi hålla återkommande individuella samtal med varje tränande. BARN & UNGDOM LÅNGSIKTIGA MÅL (TRÄNINGAR - BARN & UNGDOM) Ett årligen återkommande barn & ungdomsläger för distriktets klubbar. MÅL 2015(TRÄNINGAR BARN & UNGDOM) Vi föredrar gemensamma resor till tävlingar som stärker gemenskapen och klubbkänslan. Dessa s.k. budgeterade tävlingar förbättrar även våra medlemmars möjlighet att tävla genom att vi sponsrar de tävlandes avgifter (resor och boende). Vi eftersträvar att hitta billiga lösningar för att få ut så mycket som möjligt av våra pengar. För att undvika statisk parbildning vid tävling låter vi nybörjare för barn och ungdomar att byta danspartner vid varje tävling. LÅNGSIKTIGA MÅL (TÄVLING) 1. En gemensam bussresa till kombinerad N, R tävling i Norrland. För att sammansvetsa dansarna och skapa en gruppkänsla. 2. För att möjliggöra en elitsatsning får de tävlande i högsta klasserna åka på fler budgeterade tävlingar. MÅL 2015(TÄVLING) Våra tränande ges möjlighet att delta på minst tre budgeterade tävlingar per termin. Detta förutom KM, DM, SM och Lag-SM. Föreningen sponsrar boende och resor vid dessa tävlingar genom att ha ett paketpris (plus ev. tillägg för dyrare tävlingar där resekostnaderna är större).

16 Undvika statisk parbildning bland nya barn och ungdomar Motivera pojkar till börja tävla. Lagledare följer med till varje tävling + medföljande föräldrar Ledarledda träningar/parträningar i grupp i danserna bugg, lindy hop, boogie woogie. Erbjuda 3 träningstillfällen/vecka utan ledare. Läger för R-dansare. En grupp för yngre. En grupp för de som gått danskurs på universitetet. N Ungdomsdansarna är ledare under denna dag De tränande deltar på uppvisningar Återkommande individuella samtal med samtliga tränande TÄVLINGAR!! Delta på Lag-SM Delta på SM Verksamhetsplan Kurs 2015 Gruppledare: Vakant! Kursverksamheten rekryterar nya medlemmar till föreningen för såväl socialdans som tävlingsverksamhet. Kursverksamheten sprider kunskap och glädje med dans ut i samhället, och är en viktig kontaktyta utåt. Kursverksamheten är också en viktig inkomstkälla som finansierar den idrottsliga verksamheten. Genom regelbundna kursstarter skapar vi en jämn rekryteringstakt av nya medlemmar och tävlande, samt tillmötesgår allmänhetens efterfrågan. Kursverksamheten skall fortsätta utveckla verksamhet inom Boogie Woogie, Foxtrot och Lindy Hop under året.

17 LÅNGSIKTIGA MÅL Ökning av de smala dansgrenarna (Boogie Woogie, Foxtrot, Lindy Hop) Kontinuerliga kursstarter i Boden och Luleå Verka för att vi har fler aktiva kursledare MÅL inplanerade starter i Bugg (7-14 tillfällen) 2 inplanerade starter i Foxtrot (10-14 tillfällen Samarbeta med träningsgruppen om höstfoxläger (swing and fox weekend) Speciell satsning på Foxtrot Speciell satsning på Lindy Hop Skapa/bearbeta kompendier i alla grenar Medlemskrav på samtliga kurser enligt RF/STIM/DSF Samarbeta med träningsgruppen om ledare Inför minimigräns för antal deltagare till kursstart Pool för hjälpdansarsare Verksamhetsplan 2015 Träning: TRÄNING Träningsgruppens fokus är att se till att träningar hålls av välutbildade tränare i våra träningsgrupper oavsett nivå. Vi skall möta de krav och önskemål som de tränande efterfrågar, Träningsgruppen ser även till att det finns träningstider för de olika diciplinerna som praktiseras och genomförs i föreningen. Långsiktiga mål * Satsnings på utbildning av ledare/tränare internt och externt är ett av de viktigaste målen. * Fortsätta införandet med ett idrottsligt perspektiv (fysiskt, mentalt och tekniskt)

18 Mål 2015 * Arrangera ett träningsläger/eller delta på träningsläger för tävlingsdansare. * Arrangera träningsläger/inspirationsläger för breddverksamheten, med egna ledare. * Arrangera tre inspirationsdagar per termin med extern aktör för elitdansarna. * Coachning skall eftersträvas och prioriteras för tävlingsdansarna i Elit och Inspiration. * Motionsverksamheten Bugga Loss fortsätter med fokus att hitta fler förare. * Satsning på variationsrik, dynamisk dans inkl stegvariationer och utförande under året bland våra tävlingsdansare inom samtliga träningsgrupper. * Fokus på feedback, egenträning och positiv peppning * Fokus på att hitta fler förare till våra träningsgrupper * Att under hela året headhunta fram talanger för tävlingsverksamhet. * Ge träningsmöjligheter för West Coast swing med egna tränare. * Att någon från ungdomsgruppens tränarråd samarbetar med träningsgruppen och att 1 repr bör ingå i träningsgruppen. * Genomföra dansuppvisningar/shower av hög kvalité både i marknadsföringssyfte och för att visa dansglädje till allmänheten.

19 Mått för uppföljning - Antal träningsgrupper - Antal rapporterade träningsläger - Antal utbildade tränare - Antal nya trävlingsdansare - Antal nya förare i träningsgrupperna Verksamhetsplan 2015 Trivsel: Gruppledare: Marianne Spets Eftersom det planeras flytt av trivselverksamheten till Ebeneser till hösten och vi inte vet så mycket om vilka förutsättningar vi kommer att få där så innehåller vår planering endast planering för vårterminen Vårterminen 22/1 Trivselkväll på Blackis 29/1 Trivselkväll på Blackis 5/2 Trivselkväll på Blackis 12/2 Trivselkväll på Blackis Kärlekstema 19/2 Trivselkväll på Blackis, Sven spelar och vi har Torsdagschamp 26/2 Trivselkväll på Blackis 5/3 Trivselkväll på Blackis 12/3 Dansbandstorsdag med Avant på Blackis 19/3 Trivselkväll på Blackis 26/3 Trivselkväll med Årsmöte. Styrelse. 9/4 Trivselkväll på Blackis med Vårtema, dansa bort vintern 16/4 Trivselkväll på Blackis 19/4 Orkesterdans i Gammelstad

20 23/4 Trivselkväll på Blackis 7/5 Trivselkväll på Blackis 21/5 Trivselkväll på Blackis 28/5 Trivselkväll på Blackis, Sommarfest Verksamhetsplan 2015 LBSS: (Luleå Bugg och Swing Studenter) Gruppledare: Emil Axelsson Styrgruppen beslutade att vi ska satsa mer på marknadsföring under 2015 för att få fler studenter att upptäcka dans. Därför så har vi i 2015 års budget lagt till utgifter för PR. En del av denna marknadsföring är att fortsätta med prova-på kursen som vi testade under hösten. Målet är att fler studenter ska gå LBS danskurser för att kunna bli välutvecklade dansare för att kunna utveckla dansen på campus LTU och Luleå i stort. BUDGET : BILAGA 4

21

Luleå bugg och swing 2014

Luleå bugg och swing 2014 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 27/314 Luleå bugg och swing 2014 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Val av a. Ordförande för mötet b. Sekreterare för mötet 4. Val av a. Två justerare, som

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Luleå bugg och swing Öppnande av mötet. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Luleå bugg och swing Öppnande av mötet. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av PROTOKOLL ÅRSMÖTE Luleå bugg och swing 2013 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Val av a. Ordförande för mötet - Margaretha Bäck b. Sekreterare för mötet - Alexandra Autio 4.

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Grupperna, tillsammans med styrelsen, utarbetar en verksamhetsplan.

Grupperna, tillsammans med styrelsen, utarbetar en verksamhetsplan. Sida 1 av 8 Luleå Bugg & Swing DK Grupporganisation Reviderad:2011-09-29 Allmänt Föreningens syfte: Dans som idrott genom motions- och tävlingsdans. För att organisera och fördela arbetet i Luleå Bugg

Läs mer

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick 2017-2019 Vision för DK Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick har 50 tävlingsdansare år 2019! Dansklubben Quick & Quick ska växa varje år! Med rätt aktiviteter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2014 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens femtonde

Läs mer

Föreningen. Lindyhop. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten Lärarrekrytering & lärarutbildning. Administration.

Föreningen. Lindyhop. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten Lärarrekrytering & lärarutbildning. Administration. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten - 2018 Föreningen Lärarrekrytering & lärarutbildning För att säkerställa att föreningen kan fortsätta tillhandahålla danskurser i den omfattning som efterfrågas

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Föreningshandbok Borås Dansförening

Föreningshandbok Borås Dansförening Föreningshandbok Borås Dansförening Mars 2002 Reviderad Jan 2003 Reviderad Febr 2003 Reviderad Mars 2004 Reviderad Mars 2008 Reviderad Mars 2013 namnbyte från bestämmelser till föreningshandbok Innehållsförteckning

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2012 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2012 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens trettonde

Läs mer

Målsättningen för 2019 är att fortsätta med tre nivåer, och försöka få in externa lärare till de två högsta nivåerna.

Målsättningen för 2019 är att fortsätta med tre nivåer, och försöka få in externa lärare till de två högsta nivåerna. Verksamhetsplan för Swingkatten - 2019 Föreningen Lärarrekrytering & lärarutbildning För att säkerställa att föreningen kan fortsätta tillhandahålla danskurser i den omfattning som efterfrågas skall föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2011 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2011 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens tolfte

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2013 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens fjortonde

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

Nr Hej! Kurser i höst: Se medföljande bilaga!!

Nr Hej! Kurser i höst: Se medföljande bilaga!! Nr. 3 2003 Hej! Då var den långa sommarpausen över än en gång. Och det har blivit dags att lämna stranden i tid, så att man inte går miste om någon dans! Mathias Dans på Vipan: Tisdagen 26/8 kl.19.00 startar

Läs mer

Organisation

Organisation Organisation 2012-04-22 Det som inte är under utveckling är under avveckling Christer Olsson Övergripande organisationsbild Styrelsen Marknadsverksamheten Dansverksamheten Stödverksamheten Styrelsen Styrelsens

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan.

Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan. Verksamhetsplan för Swingkatten - 2017 Föreningen Medlemmar Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan. Lärarrekrytering & lärarutbildning

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Verksamhetsplan för år 2014

Verksamhetsplan för år 2014 1 Verksamhetsplan för år 2014 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp, blues och afrikansk dans. Föreningen grundades 2001.

Läs mer

SDK WETTERNBUGGARNA ÅRSMÖTE

SDK WETTERNBUGGARNA ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av a) Mötesordförande. b) Mötessekreterare. c) 2st Protokolljusterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2011 Februari 2012 Sidan 1 av 5 Linköping Judo - en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 319 unika medlemmar som tillsammans tränat under närmare tjugo

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Inledning VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 100 år, 2014! Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Hålltider. Söndag. Lördag Start Fika + workshop Cafét Summering av dagen Lunch Matsalen

Hålltider. Söndag. Lördag Start Fika + workshop Cafét Summering av dagen Lunch Matsalen Hålltider Lördag 10:00 Förbundsmötet öppnar 12:15 Lunch Matsalen 15:30 Fika Cafét 17:00 Slut för dagen Söndag 9.00 Start 10.30 Fika + workshop Cafét 12.50 Summering av dagen 13.00 Lunch Matsalen 18:30

Läs mer

Brunna Danssportklubb BDK Verksamhetsplan 2018

Brunna Danssportklubb BDK Verksamhetsplan 2018 Brunna Danssportklubb Verksamhetsplan 2018 Sida 1 av 6 Brunna Danssportklubb BDK Verksamhetsplan 2018 Brunna Danssportklubb Verksamhetsplan 2018 Sida 2 av 6 Styrelsen Målen från tidigare år står fast och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2015 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens femtonde

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

Könsfördelning. Åldersfördelning

Könsfördelning. Åldersfördelning Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen fortsätter att öka. Vid verksamhetsårets utgång 2016-07-31 hade föreningen runt 350 medlemmar. Föreningens medlemmar är till övervägande del män men andelen kvinnor

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Verksamhetsplan för år 2012

Verksamhetsplan för år 2012 1 Verksamhetsplan för år 2012 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp och annan dans. Föreningen grundades 2001. Swingkattens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2016 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2016 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens femtonde

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Vi finns på Facebook! Gilla oss!

Vi finns på Facebook! Gilla oss! ========================================================= VOLL-NYTT 2/2018 ========================================================= * ORDFÖRANDEN HAR ORDET * VOLL-Galleriet * MEDLEMSAVGIFTER 2019 * ÅRSMÖTE

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2016

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2016 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2016 2 Föreningens verksamhet Badmintonklubben Smash har till syfte att stimulera och utveckla intresset för badmintonsporten på Åland. Detta görs genom att

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015 Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsplan 2014-2015 Budget 2014-2015 Föreningsverksamhet Styrelsen har haft 13 protokollförda styrelsemöten inklusive årsmötet. Styrelsen

Läs mer

Ramverk Dansledarutbildningar. Version

Ramverk Dansledarutbildningar. Version Ramverk Dansledarutbildningar Version. 2012-11-11 Contents Dansledare Bugg... 4 Dansledare Bugg 2... 5 Dansledare Bugg 3... 6 Dansledare Bugg 4... 7 Dansledare Swing (BW,LH,RR,DB)... 8 Dansledare Swing

Läs mer

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014 Dansen Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport Som idéprogram ska Dansen Vill vara den idémässiga basen för central och lokal verksamhet. Med Dansen Vill som grund kan föreningar, distrikt

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Verksamhetsplan Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Övergripande mål Vi ska ha minst 225 juniormedlemmar varav 25% flickor 2014 208 st varav 14% flickor. (2014 10 31) 50% av juniorerna ska delta

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019

Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019 Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019 Vi startade den 1:e juli 2018 med 97 medlemmar, 18 I-medlemmar och inga juniorer (!) 1. Uppföljning av mål För att underlätta uppföljningen har målen brutits ner i

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

KURSUTBUD H Ö S T E N

KURSUTBUD H Ö S T E N KURSUTBUD H Ö S T E N 2 0 1 8 DEN BLÅ-GULA VÄGEN ANSVAR Vi tar ansvar över vår egen träning och utveckling ARBETE Vi når framgång genom hårt arbete GLÄDJE Vi har alltid roligt med vår tennis Minitennis

Läs mer

Ingenting är vanligt i Helsingborg Arena.

Ingenting är vanligt i Helsingborg Arena. Sponsorinformation Ingenting är vanligt i Helsingborg Arena. Möt en av Sveriges modernaste och nyaste arenor mitt i centrala Helsingborg. En multiarena med ett elegant yttre utseende och en flexibel och

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2013 Januari 2014 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 285 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev Verksamhetsplan Sommarro Junior Golfklubb 2016 Rev 160316 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Nulägesanalys... 3 3 Mål 2015... 4 4 Mål 2019... 4 5 Vision... 4 6 Värdegrund/Förhållningssätt... 5 6.1 Värdegrund

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Nr Tjipp o hej! Minikurs på Vipan: Kurser i höst: Se medföljande bilaga!!

Nr Tjipp o hej! Minikurs på Vipan: Kurser i höst: Se medföljande bilaga!! Nr. 2 2003 Tjipp o hej! Puh! Äntligen. Nu är snart sommaren här, varm o skön, och med massor av aktiviteter som väntar. Håll er uppdaterade via hemsidan. Ps. Glöm inte att damma av grillen! Mathias Minikurs

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan Verksamhetsplan Verksamhetsplanen ska vara vägledande i Kristinehamns judoklubbs dagliga verksamhet. Alla medlemmar ska veta vart vi siktar, och alla är viktiga faktorer för att vi ska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Lunds Dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut fyra gånger per år.

Lunds Dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut fyra gånger per år. Nr 1-2012 Årgång 18 God fortsättning på det nya året! 2012 bjuder på många roliga aktiviteter på Gåsasteget, allt från kurser till fester, allt i dansens tecken. Välkomna! /Catarina Lunds Dansklubb Gåsastegets

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Lidköpings Brukshundklubb

Lidköpings Brukshundklubb Lidköpings Brukshundklubb 1. Mötets öppnande Eva Svensson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2. Mötets utlysande Den 19 augusti har inbjudan till klubbmötet lagts ut på hemsidan och på Facebook. E-post

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 2014 Vision 2020 fortsätter vara riktmärket för vår verksamhet. Vi ökar medlemmar om än i svag takt. För att öka tempot ska vi hjälpa och

Läs mer

Lunds Dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut fyra gånger per år. Höstfest Foxkurs med Harald

Lunds Dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut fyra gånger per år. Höstfest Foxkurs med Harald Nr 4-2010 Årgång 16 Så var det dags för årets sista nummer av Gåsabladet. Hösten är här och Gåsasteget erbjuder mycket aktiviteter i dansens tecken. Välkomna! / Catarina Lunds Dansklubb Gåsastegets klubbtidning

Läs mer

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation Föräldramöte höst -16 Föräldrainformation Mål och syfte med mötet Mål Informera om kommande verksamhet Ge oss feedback på årets aktiviteter Syfte Ge oss en grund för planering av höstens, vinterns och

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

Härnösands gymnastikklubb

Härnösands gymnastikklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SAMT BUDGET OCH PLAN Verksamhetsåret 2017 Viktiga händelser Året 2017 har varit ett år fullt av gymnastik för gymnasterna i. Rekryteringen in till föreningen i de yngre åldrarna

Läs mer