Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren )."

Transkript

1 ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Företagshälsovård för Jomala kommun Anbudsförfrågans diarienummer: 168/2016 Publicering av upphandlingsannons: Upphandlingen har annonserats på webbplatsen HILMA ( Upphandlingen och tillhörande anbudshandlingar har även annonserats på Jomala kommuns webbplats ( 2. FÖREMÅL FÖR UPPHANDLINGEN 2.1. En allmän beskrivning av upphandlingen Beställaren begär anbud för företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå för anställda vid Jomala kommun. Uppdraget ska utföras på Åland. Anställda vid Jomala kommun har rätt till lagstadgad förebyggande företagshälsovård. Utöver det bekostas sjukvård som ges av hälsovårdare eller allmänläkare samt laboratorieprover enligt avtal. I Jomala kommun fanns totalt 202 inrättade tillsvidareanställningar i tjänsteoch arbetsavtalsförhållanden som innehades av totalt 184 olika personer. Procentuellt utgör kvinnorna cirka 85 procent och männen 15 procent av de tillsvidareanställda. Verksamheten är uppdelad på sexton (16) olika verksamhetsplatser som framgår av bifogade karta (Bilaga 1). Under 2015 betalade Jomala kommun ,15 euro exklusive moms för företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå för anställda vid kommunen. Bifogat denna anbudsförfrågan finns statistik gällande hur många samt vilken typ av företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå som utnyttjades (Bilaga 2). Angiven kvantitet bygger på de två senaste årens verksamhetsutfall och utgör endast en vägledning. Det framtida behovet kan komma att överstiga eller understiga här angiven kvantitet. Beställaren garanterar sålunda ingen specifik volym, utan leverantören ska åta sig att leverera mot det faktiska behov som uppstår Uppdragstid och option Uppdragstiden utgör en period om fyrtioåtta (36) månader, med planerad begynnelsedag Beställaren har en option att förlänga uppdragstiden med tolv (12) månader (oförändrade villkor). Beställaren ska senast sex (6) månader före upphandlingsavtalet slutar att gälla skriftligen meddela leverantören ifall denne ämnar utnyttja optionen.

2 2.3. Företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå Lagstadgad förebyggande företagshälsovård (FPA 1) Verksamhetsplan (enligt 11 i lagen om företagshälsovård (FFS 1383/2001)) En skriftlig verksamhetsplan för företagshälsovård ska upprättas senast inom 3 månader efter det att avtalet har trätt i kraft. Verksamhetsplanen ska innehålla de allmänna målen för företagshälsovården samt de behov som grundar sig på förhållandena på arbetsplatsen och de åtgärder som föranleds av dessa. Verksamhetsplanen görs upp för 1 5 år och ska ses över årligen. I planen beskrivs de allmänna arrangemangen för företagshälsovården såsom: 1. de allmänna målen för företagshälsovården; 2. verksamhetens innehåll och omfattning per ersättningsklass; 3. behov som grundar sig på förhållandena på arbetsplatsen; 4. företagshälsovårdens uppgifter (arbetsplatsutredningar, hälsoundersökningar, lämnande av uppgifter, rådgivning och handledning, sjukvård som ordnas utöver företagshälsovården); 5. huvudsaklig serviceproducent samt namngivna yrkesutbildade personer och sakkunniga inom företagshälsovården; 6. uppföljning och utvärdering av verksamheten; 7. samarbete t.ex. med arbetarskyddet, den övriga hälso- och sjukvården och rehabiliteringen; och 8. planens giltighetstid. I verksamhetsplanen beskrivs också åtgärder för upprätthållande, uppföljning och tidigt stödjande av arbetsförmågan. Vad gäller praxisen för upprätthållande av arbetsförmågan beskrivs i verksamhetsplanen: 9. företagshälsovårdens uppgifter för stödjande av arbetsförmågan och förebyggande av problem med arbetsförmågan i enlighet med god företagshälsovårdspraxis; 10. samarbete mellan arbetsplatsen och företagshälsovården där syftet är att identifiera behovet av tidigt stödjande, följa upp sjukfrånvaron samt göra upp och presentera rapporter om hälsosituationen och arbetsförmågan på arbetsplatsen; och 11. samarbete mellan företagshälsovården och utomstående aktörer i ärenden som gäller arbetsförmåga. Företagshälsovårdens innehåll (enligt 12 i lagen om företagshälsovård (FFS 1383/2001)) 1. Arbetsplatsutredning Företagshälsovården ska utreda och utvärdera hälsan och säkerheten i arbetet och arbetsförhållandena genom upprepade arbetsplatsbesök och andra metoder inom företags- 2(9)

3 hälsovården med beaktande av exponeringarna på arbetsplatsen, arbetets belastning, arbetsarrangemangen samt risken för olycksfall och våld (se 12 i lagen om företagshälsovård (FFS 1383/2001)). Arbetsplatsbesök ska genomföras i enlighet med verksamhetsplanen. Företagshälsovården ska lämna en skriftlig redogörelse över arbetsplatsbesöket. 2. Utredning av risker till följd av arbetet och hälsoundersökningar som följer Hälsoundersökning genomförs på grundval av lag och förordningar och med regelbundna intervaller. Företagshälsovården ansvarar för att alla anställda kallas till och genomgår hälsoundersökning enligt verksamhetsplanen. Mer detaljerat innehåll för olika yrkesgrupper fastställs i verksamhetsplanen. När en avdelning genomgått de återkommande hälsoundersökningarna ska företagshälsovården lämna en allmän redogörelse över hälsotillståndet till arbetsgivaren. 3. Åtgärdsförslag Beställaren ska på basis av arbetsplatsutredningar och hälsoundersökningarna få förslag till åtgärder för: förbättrandet av arbetet vad gäller hälsa och säkerhet; främjandet av de anställdas arbets- och funktionsförmåga; och vid behov anpassandet av arbetet till de anställdas förmåga. 4. Information, rådgivning och vägledning Leverantören ska ge rådgivning och vägledning till beställaren och beställarens arbetstagare gällande att förebygga de faror och olägenheter som arbetet, arbetsförhållandena eller arbetsmiljön kan orsaka. 5. Uppföljning av hur arbetstagare klarar sig i arbetet och hänvisning till rehabilitering Leverantören ska följa upp och främja en handikappad arbetstagares möjligheter att klara sig i arbetet samt även ge råd gällande rehabilitering och vid behov hänvisas till vård eller medicinsk eller yrkesinriktad rehabilitering. 6. Samarbete med andra aktörer Leverantören ska i ärenden som gäller de hos Beställaren anställdas arbetsförmåga och utvecklingen av arbetsplatsen samarbeta med nödvändiga samarbetspartners. 7. Första hjälpen Leverantören ska bedöma risken för olycksfall och rekommenderar utgående från denna hurdan förstahjälpsutbildning och -utrustning som behövs. Behovet av detta ska bedömas i arbetsplatsutredningen. 8. Upprätthållandet och främjandet av arbetsförmågan Leverantören ska erbjuda sakkunnighjälp vid planeringen och genomförandet av åtgärder som ska upprätthålla arbetsförmågan på arbetsplatsen. 9. Utvärdering och uppföljning av kvalitet och effekter Leverantören ska tillsammans med Beställaren följa upp effekterna av företagshälsovården. Ärenden som ska följas upp är företagshälsovårdens inverkan på hälsan samt in- 3(9)

4 verkan av de förverkligade förslagen till åtgärder och i vilken mån de ekonomiska effekterna har realiserats på individ-, arbetsgemenskaps- och arbetsplatsnivå. De gemensamt överenskomna målsättningarna för företagshälsovården ska antecknas i verksamhetsplanen. Leverantören ska även följa upp kvaliteten på den egna verksamheten Sjukvårdstjänster (FPA 2) Övriga hälso- och sjukvårdstjänster (enligt 14 i lagen om företagshälsovård (FFS 1383/2001)) Leverantören ska till Beställarens anställda erbjuda sjukvård som ges på allmänläkarnivå av företagsläkare och företagshälsovårdare samt nödvändiga laboratorieundersökningar enligt avtal. Verksamhetsstället ska minst ha öppet vardagar kl Kunden ska kunna boka mottagningstid åt sig själv på verksamhetsstället och per telefon under öppettiderna och/eller via internet. Vid brådskande ärenden ska kunden få tid hos företagshälsovården samma dag om bokning sker före kl på vardagar. Om bokning sker vardagar efter kl får han/hon tid hos företagshälsovården senast följande dag. Om bokning sker efter kl på fredagar får kunden tid på måndagen följande vecka Löpande redovisning och årsrapport Leverantören och leverantörens personal ska under uppdragstiden i elektronisk form dagligen föra redovisning över hur många samt vilken typ av undersökningar som genomförts åt Beställaren och Beställarens personal. Beställaren har när som helst under uppdragstiden rätt att kontrollera redovisningen samt att redovisningen uppdaterats. Leverantören ska kontinuerligt under året avge skriftliga rapporter med reflektioner och analyser på basis av arbetsplatsutredningar och hälsokontroller vad gäller den utförda företagshälsovården åt Beställaren samt ge rekommendationer och förslag till åtgärder. I samband med årsrapporteringen ska Leverantören hålla en årlig genomgång av verksamhetsplanen med Beställaren och avge en skriftlig rapport, som kan ligga till grund för den fortsatta företagshälsovårdsplaneringen. Leverantören ska även sammanställa en årsrapport där det totala antalet undersökningar och vilken typ av undersökningar som genomförts åt Beställaren och Beställarens personal framgår. Årsrapporten ska också kunna ligga till grund för Beställarens ersättningsansökan till Folkpensionsanstalten i Finland ( FPA ). Årsrapporten ska skickas per e-post till Beställaren senast 31.1 i både PDF-format och i WORD-format. Leverantören ska utan extra kostnad, efter samtycke från Beställaren, sända basuppgifterna för ansökan elektroniskt till FPA. 4(9)

5 2.4. Alternativa anbud och delanbud Alternativa anbud och delanbud beaktas inte. Eventuella förbehåll mot villkor i denna anbudsförfrågan eller i avtalet om företagshälsovård är inte heller tillåtet och anbud innehållande förbehåll eller andra villkor kommer inte att beaktas. Ingen förhandling sker efter inlämnat anbud. 3. FORM AV UPPHANDLING Det beräknade värdet för upphandlingen överstiger det av Europeiska kommissionen fastställda tröskelvärdet om euro. I enlighet med 1 2 mom. landskapslag (ÅFS 43/1994) angående tillämpning i landskapet Åland av lagen om offentlig upphandling tillämpas därför rikets lag om offentlig upphandling (FFS 348/2007) på upphandlingsförfarandet. Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande. 4. KRAV PÅ LEVERANTÖREN 4.1. Tillämplig lagstiftning Vid utförande av entreprenaden ska leverantören följa direkt tillämpliga rättsakter från Europeiska Unionen, lagar och förordningar i Finland och på Åland samt tillämpliga bestämmelser utfärdade av finska och åländska myndigheter. Särskilt ska lagen om företagshälsovård (FFS 1383/2001) eller senare gällande lag på området iakttas Behövliga tillstånd Ifall leverantören erhåller upphandlingen ska denne under uppdragstiden inneha ett tillstånd att utöva näring på Åland, se 4 i landskapslag (ÅFS 1996:47) om rätt att utöva näring. Senast då upphandlingsavtalet ingås ska ett näringsrättstillstånd inlämnas till Beställaren. Ifall leverantören erhåller upphandlingen ska denne under uppdragstiden även inneha ett tillstånd för att tillhandahålla hälso- och sjukvårdstjänsten på Åland. Senast då upphandlingsavtalet ingås ska dessa tillstånd inlämnas till Beställaren Språkligt krav I och med att landskapet Åland är enspråkigt svenskt ska leverantören utföra alla de tjänster som omfattas av denna anbudsförfrågan på svenska. All kontakt med Beställaren och Beställarens personal ska ske på svenska Verksamhetsplats För att Beställaren och Beställarens personal utan oskäligt dröjsmål ska kunna utnyttja företagshälsovårdstjänsterna och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå ska leverantören ha en verksamhetsplats på fasta Åland där samtliga tjänster mot personer kan erbjudas. 5(9)

6 4.5. Användning av underleverantörer Anbud ska lämnas av en leverantör. En leverantör har rätt att anlita underleverantörer för att fullgöra sina åtaganden. Användandet av underleverantör begränsar dock inte anbudsgivarens ansvar som huvudman för fullgörande av uppdraget. Leverantören ansvarar således för underleverantörers verksamhet som för egen verksamhet. Beställaren kan av särskild orsak neka leverantören att anlita en viss underleverantör. Om leverantören anlitar underleverantör ska anbudet innehålla uppgifter om respektive underleverantörs firma, FO-nummer eller motsvarande från annat land samt vilken del av åtagandet som ska fullgöras av respektive underleverantör Behövliga intyg och uppgifter Till anbudet ska leverantören bifoga en högst tre (3) månader gammal: 1. utredning som visar att anbudsgivaren är införd i förskottsuppbördsregistret och arbetsgivarregistret samt i registret över mervärdesskattskyldiga eller motsvarande från annat land; 2. handelsregisterutdrag eller motsvarande från annat land; 3. intyg över betalda skatter från skattemyndigheten eller motsvarande i sitt etableringsland eller ett intyg över skatteskuld eller en utredning om att en betalningsplan angående skatteskulden har gjorts upp; 4. intyg över tecknande av pensionsförsäkringar samt över betalning av pensionsförsäkringsavgifter eller motsvarande från annat land; 5. utredning om vilket kollektivavtal som ska tillämpas på arbetet eller om de centrala anställningsvillkoren för personalen; och 6. lagstadgad patientförsäkring samt ansvarsförsäkring för verksamheten som står i relation till verksamhetens omfattning. Leverantören ansvarar även för att eventuella underleverantörer inlämnar ovan begärda intyg till leverantören och för att underleverantörerna uppfyller ovan ställda krav Teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer För att påvisa att leverantören har möjlighet samt tekniska och yrkesmässiga kvalifikationer att fullgöra uppdraget ska följande handlingar bifogas anbudet: 7. en beskrivning av sin organisation och namngivande av de yrkesutbildade personer som i huvudsak kommer att utföra uppdrag samt beskriva deras kompetens i en meritförteckning eller CV; 8. ett tillstånd för att få tillhandahålla företagshälsovårdstjänster; 9. angivande av två för uppdraget relevanta referenser samt beskrivning av uppdragen (innehållande åtminstone namn, FO-nummer, telefonnummer, e- postadress samt beskrivning av typ och omfattning av uppdrag hos referenten); och 10. ett skriftligt kvalitetssystem, enligt 5 statsrådets förordning om god företagshälsovårdspraxis (FFS 708/2013). 6(9)

7 4.8. Ekonomisk ställning För att ha en möjlighet att erhålla upphandlingen får inte leverantören ha några betalningsanmärkningar eller betalningssvårigheter. Leverantören ska även ha en ekonomisk möjlighet att fullgöra uppdraget. För att påvisa detta ska följande handlingar bifogas anbudet: 11. leverantörens senaste reviderade årsredovisning; 12. en kreditupplysning som är högst tre (3) månader gammal från ett företag med anmäld kreditupplysningsverksamhet i Finland eller motsvarande från ett annat land om leverantörens registrerade hemort inte är i Finland; och 13. leverantörens bolagsordning eller motsvarande. 5. LEVERANTÖRENS PERSONAL Leverantören handhar som arbetsgivare den personal som används för utförandet av entreprenaden. Leverantören ska vid utförande av entreprenaden följa tillämpliga arbetsrättsliga bestämmelser. Leverantörens personal ska ha sådan yrkeskunskap som krävs enligt principerna för god företagshälsovårdspraxis för att utföra företagshälsovård och allmän sjukvård åt Beställaren och Beställarens personal. 6. PRIS OCH ERLÄGGANDE AV BETALNING 6.1. Anbud Leverantören ska uppge sitt anbud på bifogade anbudsformulär (Bilaga 3). De olika ersättningarna för företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå anges exklusive mervärdesskatt. En behörig företrädare för leverantören ska underteckna anbudsformuläret och Beställaren kommer inte att beakta anbud som inte är skrivna på anbudsformuläret. Leverantören har inte rätt till någon extra ersättning för administrativt arbete såsom tidsbokning, expeditionsavgifter, statistikunderlag för ersättningsansökan till FPA, fakturering, informationsmaterial, uppdatering av Beställarens personaluppgifter, sammankallande till återkommande hälsoundersökningar samt löpande månatlig kontakt via mejl och telefon med Beställarens kontaktperson. Vid besök har Leverantören inte rätt till någon extra ersättning för mindre åtgärder såsom öronspolning, suturtagning, mindre sårvård, givande av vaccin eller injektion, utfärdande av A-intyg och recept. Ersättning för ovanstående och dylika kostnader utgår enbart från uppgiven ersättningsgrund för grundavgift i anbudet och övriga uppgivna ersättningsgrunder i anbudet. Vad gäller eventuella övriga tjänster eller specialtjänster som inte omfattas av avtalet överenskommes separat vid uppgörandet av verksamhetsplanen eller enligt annan överenskommelse. 7(9)

8 6.2. Erläggande av betalning Betalning till leverantören sker i efterhand mot faktura senast den 20:e varje kalendermånad. Fakturan ska skickas till Beställaren senast femton (15) dagar före förfallodagen. Fakturan ska skickas per e-post till info@jomala.ax i PDF-format. Av fakturan ska framgå hur många samt vilken typ av undersökningar som genomförts. Mervärdesskattebeloppet ska även uppges separat. 7. AVTAL Bifogat denna anbudsförfrågan finns ett avtal om företagshälsovård (Bilaga 4). Villkoren i avtalet är icke förhandlingsbara och en del av anbudsförfrågan. 8. BEHANDLING OCH UTVÄRDERING AV ANBUD 8.1. Behandling av anbud På inkomna anbud noteras datum. Alla anbud öppnas samtidigt efter det att anbudsfristen löpt ut. Öppningstillfället protokollförs. Därefter görs en kontroll av de anbud som inlämnats. De anbud som lämnats in för sent eller inte uppfyller kraven i denna anbudsförfrågan beaktas inte. Det är kommunstyrelsen i Jomala kommun som fattar det slutliga beslutet i upphandlingsförfarandet, varefter anbudsgivarna skriftligen informeras om vem som erhållit upphandlingen. Till det skriftliga meddelandet bifogas en besvärshänvisning. Annons i efterhand publiceras. Alla inlämnade anbud behandlas i enlighet med bestämmelserna i landskapslag (ÅFS 1977:72) om allmänna handlingars offentlighet. Detta medför att inkomna anbud inte är offentliga förrän Jomala kommun fattat ett slutligt upphandlingsbeslut eller då upphandlingsavtalet ingåtts Utvärdering av anbud och kontraktsskrivning Anbudet med det lägsta totala priset för både avtalstid och optionstid antas (jämförelsen av anbud görs utgående från totalkostnaden och som utvärderingsgrund används av leverantören uppgivna ersättningar samt utnyttjade företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå för anställda inom Jomala kommun enligt i anbudsformuläret uppskattat antal/år). Tidigast tjugoen (21) dagar efter det att Jomala kommun fattat upphandlingsbeslutet skrivs avtal med den leverantör som erhållit upphandlingen. 9. INLÄMNANDE AV ANBUD Sista inlämningsdag: Den 25 april Anbud som lämnats in för sent beaktas inte. 8(9)

9 Inlämnande av anbud: Anbudet ska inlämnas i slutet kuvert till Jomala kommun, PB 2, AX Jomala, Åland, Finland. Kuvertet ska märkas med texten Anbud företagshälsovård i Jomala kommun. Endast anbud som lämnats in per post eller till informationen i kommunkansliet vid Godbyvägen 448, Jomala, Åland eller det låsta postfacket utanför kansliet beaktas. Anbudets språk: Ska vara svenska (inklusive alla bilagor). Anbudets giltighetstid: Minst till INFORMATION OM BEHÖVLIGA TILLSTÅND M. M. Arbetslagstiftning i Finland: Arbets- och näringsministeriet i Finland (tfn ). Tillstånd för att tillhandahålla hälso- och sjukvårdstjänsten på Åland: Ålands landskapsregering (tfn ). Tillstånd för att utöva näring i landskapet Åland: Ålands landskapsregering (tfn ). 11. NÄRMARE UPPLYSNINGAR Närmare upplysningar om anbudshandlingarna ges av: Ewa Danielsson, personalchef Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post: ewa.danielsson@jomala.ax Alla förfrågningar som rör anbudsförfrågan ska skickas per e-post till ewa.danielsson@jomala.ax. För att möjliggöra en icke-diskriminerande behandling av anbudsgivare kommer Jomala kommun att publicera alla frågor och svar gällande upphandlingen på BILAGOR Karta över Jomala kommuns verksamhetsplatser (Bilaga 1) Statistik gällande hur många samt vilken typ av företagshälsovårdstjänster och sjukvårdstjänster på allmänläkarnivå som utnyttjades av Jomala kommun 2014 och 2015 (Bilaga 2) Anbudsformulär (Bilaga 3) Avtal för företagshälsovård (Bilaga 4) 9(9)

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingahallen Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens byggnad Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN

AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 xxxxxx xxxxxx (nedan Leverantören ) 2.

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för färdtjänst Anbudsförfrågans diarienummer: 484/2016

Läs mer

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: 0205014-0), Klockarvägen 3, AX-22240 Hammarland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för skolskjutsar. Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 9.7.2015 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Inköp av Hjullastare.

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

Beställarens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAHALLEN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post:

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS BYGGNAD 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 4 RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 1 (9) ANBUDSFÖRFRÅGAN D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 2 (9) Upphandling av D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet Innehållsförteckning 01 OBJEKT... 3 02 OMFATTNING...

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 14 oktober 2013 708/2013 Statsrådets förordning om principerna för god företagshälsovårdspraxis, företagshälsovårdens innehåll samt den utbildning

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ÅLR 2017/9630 25.10.2017 Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ANBUDSFORMULÄR Anbudslämnaren fyller i gula fält Formuläret undertecknas på två ställen, på sidan 1 och sidan 4, samt signeras

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 158/2001 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om temporär ändring av 29 b och 30 c sjukförsäkringslagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN Södra Överbyvägen ECKERÖ

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN Södra Överbyvägen ECKERÖ ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TILLBYGGNAD AV DAGHEMMET NYCKELPIGAN I STORBY, ECKERÖ 1. ALLMÄN ORIENTERING Beställare Eckerö Kommun., genom Byggnadskommitté för tillbyggnad av daghemmet FO-nr 0144682-1 Beställarens

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 30 18.9.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Upphandlare Sten

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Sjukförsäkringslagen ändras: upprätthållande och tidigt stödjande av arbetsförmågan

Sjukförsäkringslagen ändras: upprätthållande och tidigt stödjande av arbetsförmågan Sjukförsäkringslagen ändras: upprätthållande och tidigt stödjande av arbetsförmågan Utbildningsturné Hösten 2010 FPA Ny betoning inom den lagstadgade verksamheten (Sata-kommittén 26.5.2009 => riktlinjer)

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård BLAD NR 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN OCH ENTREPRENADPROGRAM. inbegär av Er kostnadsanbud över de entreprenadåtagande som ingår i detta program och bifogade handlingar. Byggnadsobjekt: Byggherre/beställare: Byggplats:

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD Pargas stad ANBUDSFÖRFRÅGAN (Översättning) Servicetjänster Strandvägen 28 21600 PARGAS 25.4.2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD 1. KÖPARE Pargas stad (FO-nummer

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR Godkänd med stadsstyrelsens beslut 301, bilaga 87, 23.08.2010 2 Innehåll Inledning 3 1. Tillämpningsområde för anvisningarna för små upphandlingar 4 2. Utförandet

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ TRYGGHETSTELEFONER MED TILLHÖRANDE TJÄNSTER

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ TRYGGHETSTELEFONER MED TILLHÖRANDE TJÄNSTER (Översättning) ANBUDSFÖRFRÅGAN 1.10.2014 1626/02.08/2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ TRYGGHETSTELEFONER MED TILLHÖRANDE TJÄNSTER Pargas stad emotser ert anbud på trygghetstelefonsystem för äldreomsorgen som det

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna.

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna. KÖPEAVTAL FÖR LÄROMEDEL LÄSÅRET 2016-2017 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Köpare ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

MEDIVERKKO TERVEYSPALVELUT OY:S YRKANDE PÅ UPPHANDLINGSRÄTTELSE SOM GÄLLER UPPHANDLING AV LÄKARTJÄNSTER TILL AFFÄRSVERKET KUNGSVÄGENS ARBETSHÄLSA

MEDIVERKKO TERVEYSPALVELUT OY:S YRKANDE PÅ UPPHANDLINGSRÄTTELSE SOM GÄLLER UPPHANDLING AV LÄKARTJÄNSTER TILL AFFÄRSVERKET KUNGSVÄGENS ARBETSHÄLSA Direktionen för Kungsvägens arbetshälsa 5 22.01.2015 MEDIVERKKO TERVEYSPALVELUT OY:S YRKANDE PÅ UPPHANDLINGSRÄTTELSE SOM GÄLLER UPPHANDLING AV LÄKARTJÄNSTER TILL AFFÄRSVERKET KUNGSVÄGENS ARBETSHÄLSA ARBHÄLS

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi Upphandlingsenhet Revisionsnämnden Kontaktpersoner Frågor som berör upphandlingen av revisionstjänster: Revisionsnämndens ordförande Rolf

Läs mer

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren )

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren ) RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR BILAGA 4 1. PARTER 1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: 0205034-3) Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGH begär härmed in anbud på byte av 61 fönster ( i annons uppgavs 59). Arbetet ska utföras vintern/våren 2015. Anbudsbegäran gäller hela

Läs mer

Blanketter inom företagshälsovården tydligare innehåll och utseende

Blanketter inom företagshälsovården tydligare innehåll och utseende Blanketter inom företagshälsovården tydligare innehåll och utseende Lag om ändring av sjukförsäkringslagen (1075/2018), ändring av ersättningspraxis Informationsmöte 21.3.2019 Sirkku Tikkanen Folkpensionsanstalten,

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

FINANSMINISTERIET FÖRESKRIFT ANVISNING

FINANSMINISTERIET FÖRESKRIFT ANVISNING FINANSMINISTERIET FÖRESKRIFT 30.9.2016 Personal- och förvaltningspolitiska ANVISNING avdelningen Statens arbetsmarknadsverk FM/1675/00.00.00/2016 Innehåll Företagshälsovård Avgiftsfri sjukvård Bestämmelser

Läs mer

Upphandlingen utförs i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Vid upphandlingen används öppet förfarande.

Upphandlingen utförs i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Vid upphandlingen används öppet förfarande. Sammanskaffningsgruppen för Anbudsförfrågan 1.8.2016 kommunaltekniska produkter i Pedersörenejden Co. Bjarne Häggman Larsmo kommun Norra Larsmovägen 30 68570 Larsmo Ramavtal för upphandling av rörprodukter

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3 PROTOKOLL Nummer 41 29.8.2019 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3 Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Projektchef Ian

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Tillverkning av landklaffar till Lappo, Kumlinge och Asterholma fa rjfa sten 24.4.2017 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN ANBUDSFÖRFRÅGAN 19.8.2014 1481/ 05.13.00/ 2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN Pargas stad begär in ert anbud på screening kromosomavvikelser

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3 PROTOKOLL Nummer 25 6.6.2019 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån, I3 ande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Trafikingenjör Elin Lindfors

Läs mer

Upphandlingsanvisning för Åda Ab

Upphandlingsanvisning för Åda Ab Upphandlingsanvisning för Åda Ab sid 2 (5) 1. Anvisningens tillämpningsområde I enlighet med landskapslag (1994:43) angående tillämpningen i landskapet Åland av lagen om offentlig upphandling ska lagen

Läs mer

ENSKILT VÄGLAG SOM ENTREPRENADUPPHANDLARE

ENSKILT VÄGLAG SOM ENTREPRENADUPPHANDLARE 1 (5) ANVISNINGAR ENSKILT VÄGLAG SOM ENTREPRENADUPPHANDLARE 1. Tillämpning av upphandlingsbestämmelserna på ett enskilt väglag Ett enskilt väglag anses vara en offentlig upphandlande enhet, och detta ska

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Korsholms kommun förnyar sin webbplats samt sitt intranät för personalen och extranät för förtroendevalda

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL 25.08.2016 Anbudsgivaren fyller i checklistan och ESPD - Polishuset och bifogar båda till

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Upphandling av ramavtal för teknisk projektledning i samband med anskaffning av ny skärgårdsfärja.

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Upphandling av ramavtal för teknisk projektledning i samband med anskaffning av ny skärgårdsfärja. 1 (11) ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av ramavtal för teknisk projektledning i samband med anskaffning av ny skärgårdsfärja. Infrastrukturavdelningen 2 (11) Upphandling av ramavtal för

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN. Anbud radiatorbyte

SALTVIKS KOMMUN. Anbud radiatorbyte Anbud radiatorbyte Tekniska nämnden i Saltviks kommun begär in anbud på byte av radiatorer vid Boogårdens pensionärsbostäder i Kvarnbo. Entreprenaden omfattar leverans och komplett installation av byte

Läs mer

Upprätthållande, uppföljning och tidigt stödjande av arbetsförmågan

Upprätthållande, uppföljning och tidigt stödjande av arbetsförmågan Upprätthållande, uppföljning och tidigt stödjande av Samarbete mellan arbetsplatsen och samt bevarande av en förutsättning för ersättning Utbildningsturné 2012 1 Vårt mål är att främja en gemensam syn

Läs mer

Kvalitetsbedömning av företagsfysioterapeutens verksamhet

Kvalitetsbedömning av företagsfysioterapeutens verksamhet Anvisningar: Tabellen är ett verktyg för utveckling av ditt eget arbete enligt god praxis. Granska ditt arbete enligt de funktioner som beskrivs i vidstående tabell. Du kan använda tabellen för bedömning

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för blanketten SV 114 TTHr, utredningarna SV 111 TTHr och SV 113 TTHr samt ansökningsblanketten för företagare SV 110 TTHr

Ifyllningsanvisningar för blanketten SV 114 TTHr, utredningarna SV 111 TTHr och SV 113 TTHr samt ansökningsblanketten för företagare SV 110 TTHr Företagarblanketter för producenter av företagshälsovårdstjänster Ifyllningsanvisningar för blanketten SV 114 TTHr, utredningarna SV 111 TTHr och SV 113 TTHr samt ansökningsblanketten för företagare SV

Läs mer

Nykarleby stads direktiv för upphandling. Checklistor

Nykarleby stads direktiv för upphandling. Checklistor Nykarleby stads direktiv för upphandling Checklistor ALLMÄNT Av anbuden ska antas det totalekonomiskt mest fördelaktiga eller det billigaste i enlighet med vad som anges i anbudsförfrågan. Oberoende av

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 167/2001 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 167/2001 rd RIKSDAGENS SVAR 167/2001 rd Regeringens proposition med förslag till lag om företagshälsovård samt lag om ändring av 4 och 11 lagen om tillsynen över arbetarskyddet och om sökande av ändring i arbetarskyddsärenden

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6)

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6) 1 (6) Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster Staden Jakobstad/Social- och hälsovårdsverket begär in anbud på fotvårdstjänster för diabetiker, som vårdas inom hälso- och sjukvårdens primärvård och specialsjukvård.

Läs mer

SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA

SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA ANBUDSFÖRFRÅGAN 1.6.2012 SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA VAROR/ÖVRIGT 1.9.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018)

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018) Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland 2016-2017 (2018) Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-02-16 Dnr: ÅLR

Läs mer

KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019

KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 RAMAVTAL Konsultuppdrag KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 Parter: Beställare: Ålands landskapsregering FO-nummer: 0145076-7 PB 1060 AX-22111 Mariehamn Åland Konsult: Siffror

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Ersättningarna som främjare av företagshälsovårdens effektfullhet

Ersättningarna som främjare av företagshälsovårdens effektfullhet 9-12/2010 Ersättningarna som främjare av företagshälsovårdens effektfullhet Utbildningsturné Hösten 2010 FPA Ansökningsförfarandet förnyas 2011 Syftet med reformen är att stödja och styra verksamhet förenlig

Läs mer

ENTREPRENADPROGRAM FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. för att som utförandeentreprenad tillverka och leverera två betongpontoner. Mariehamn den

ENTREPRENADPROGRAM FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. för att som utförandeentreprenad tillverka och leverera två betongpontoner. Mariehamn den 1 (8) Datum: 7.9.2017 ENTREPRENADPROGRAM FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG för att som utförandeentreprenad tillverka och leverera två betongpontoner. Mariehamn den 07.09.2017 Infrastrukturavdelningen 2 (8) Datum:

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-11-02 Dnr: ÅLR2015/10895 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 1 (10) Avropsförfrågan/anbudsformulär Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 2 (10) Innehåll 1 Anbudsförfrågan... 3 2 Anbudsformulär... 5 3 Leveransavtal... 7 4 Tillägg... 10 3 (10) 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1.

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum 5.6.2012 KÖTT OCH KÖTTPRODUKTER 1.10.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

Läs mer

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN Sida 1 (7) Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN I denna bilaga finns de krav som ställs i förhandlade upphandlingen samt de uppgifter

Läs mer

Växtservice till SMHI

Växtservice till SMHI Prisförfrågan Växtservice till SMHI 1. Information Denna upphandling avser att resultera i ett ramavtal som består i att en extern entreprenör kommer till SMHI och ansvarar för service och underhåll av

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

LANTBRUKSFÖRETAGARNAS FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

LANTBRUKSFÖRETAGARNAS FÖRETAGSHÄLSOVÅRD Arbetshälsoinstitutet LANTBRUKSFÖRETAGARNAS FÖRETAGSHÄLSOVÅRD Arbetshälsoinstitutet Centralenheten för lantbruksföretagarnas företagshälsovård MÅLSÄTTNINGEN MED FÖRETAGSHÄLSOVÅRDEN Förebygga arbetssjukdomar

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag DNR 035/2015 Förfrågningsunderlag System för digital diktering inom hälso- och sjukvård 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden konsult

Läs mer

KO RS H O L M MUS TASAARI

KO RS H O L M MUS TASAARI Anbudsförfrågan 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ NATURINVENTERING Upphandlingsenhet Korsholms kommun, Planläggningsavdelningen, Centrumvägen 4, 65610 Korsholm Kontaktperson: planläggningschef Barbara Påfs, tfn

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna 2013-11-10 Dnr: 2011-3060046 Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna Härmed inbjuds ni att lämna anbud på de kurser som ESF-projektet

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Avtal under tröskelvärdet- öppet förfarande 2017-04-21 Dnr: ÅLR 2017/2533 1(10) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

LANDSKAPETS FASTIGHETSVERK ÅLANDS LAGTING. TILLBYGGNAD och RENOVERING. Administrativa föreskrifter för kontrollantuppdrag

LANDSKAPETS FASTIGHETSVERK ÅLANDS LAGTING. TILLBYGGNAD och RENOVERING. Administrativa föreskrifter för kontrollantuppdrag LANDSKAPETS FASTIGHETSVERK ÅLANDS LAGTING TILLBYGGNAD och RENOVERING Administrativa föreskrifter för kontrollantuppdrag 29.03.2016 1 B B1 B2 B3 B4 BESTÄLLARINFORMATION ORIENTERING OM BESTÄLLARENS VERKSAMHET

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande:

Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande: Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande: Upphandlingsenhet Korsholms kommun Korsholms bibliotek Skolvägen 1, 65610

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare Word Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer