Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:"

Transkript

1 Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören ) 2. KONTAKTPERSONER Beställaren och Entreprenören benämns nedan gemensamt Parterna. Beställaren och Entreprenören ska utse varsin kontaktperson med uppgift att kontrollera/övervaka att villkoren i detta avtal fullgörs och besvara frågor med anledning av detta avtal. Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: info@sahd.ax Entreprenörens kontaktperson är: Namn, titel Telefon: Mobil: E-post: 3. FÖREMÅL FÖR AVTALET Beställaren upphandlar skolskjutsar för barn bosatta inom SÅHD skoldistrikt till och från uppsamlingsplatser varifrån eleverna åker vidare med buss till Kyrkby högstadieskola (KHS). Barn som bor längre än två (2) km från uppsamlingsplatsen äger rätt till skolskjuts. Villkoren i detta avtal är tillämpliga under hela avtalstiden.

2 2(7) 4. AVTALSTID Avtalstiden utgör Avtalet slutar att gälla utan föregående uppsägning. 5. LISTA ÖVER ANTAGNA ENTREPRENÖRER OCH PRIS PER LINJE Förbundsstyrelsen har genom det laga kraft vunna beslutet, FST beslut xx, xx fastställt bilagd lista över antagna Entreprenörer och pris per linje (Bilaga 1) De priserna justeras inte under avtalstiden. 6. ÄNDRING OCH INDRAGNING AV SKOLSKJUTSLINJER 7. KRAV PÅ ENTREPRENÖREN Beställaren förbehåller sig rätten att under läsåret indra linjer eller ändra linjer. Denna rätt förbehåller Beställaren sig p.g.a. att elevantalet och elever som behöver skolskjuts kan variera under läsåret. Vid en ändring av befintlig skolskjutslinje tillfrågas i första hand den entreprenör som redan tilldelats linjen i fråga Tillämplig lagstiftning och bestämmelser 7.2. Tillstånd Vid utförande av entreprenaden ska entreprenören följa lagar och förordningar på Åland samt tillämpliga bestämmelser utfärdade av åländska myndigheter. Beställaren vill även särskilt uppmärksamma entreprenören om landskapsförordningen om skolskjutsning (ÅFS 2008:140), landskapslagen om yrkesmässig trafik (ÅFS 1976:33), och landskapsförordningen om yrkesmässig trafik (ÅFS 2000:6) Ifall entreprenören erhåller upphandlingen ska denne under avtalstiden inneha ett tillstånd att utöva näring på Åland, se 4 i landskapslag (ÅFS 1996:47) om rätt att utöva näring. Senast då upphandlingsavtalet ingås ska ett näringsrättstillstånd inlämnas till Beställaren. Entreprenören ska under avtalstiden inneha ett trafiktillstånd för yrkesmässig trafik i landskapet Åland, se 2 i landskapslagen om yrkesmässig trafik (ÅFS 1976:33). Nya eller ändrade trafiktillstånd för yrkesmässig ska omgående skickas till Beställaren.

3 3(7) Entreprenören ansvarar för att denne också innehar övriga behövliga tillstånd för att kunna utföra skolskjutsar. Entreprenören ska på Beställarens begäran inlämna behövliga tillstånd Ansvar och försäkring Entreprenören ansvarar för alla eventuella sak- och personskador som kan uppkomma vid utförande av skolskjutsarna. Entreprenören ska därför under hela avtalstiden inneha en giltig trafikförsäkring och en tillräcklig ansvarsförsäkring som täcker både sak- och personskador som kan uppkomma vid utförandet av skolskjutsar Inlämnande av intyg och ansvar för underleverantörer Entreprenören ansvarar även för eventuella underleverantörers arbete och för att eventuella underentreprenörer uppfyller ovan ställda krav. Vad gäller under bildning varande associationer så behöver dessa inte lämna in i denna punkt nämnda uppgifter och handlingar i samband med att anbudet inlämnas utan handlingarna ska i så fall inlämnas före upphandlingsavtalet ingås. Däremot ska under bildning varande associationer inlämna ett undertecknat bolagsbildningsavtal och en bolagsordning eller motsvarande i samband med att anbudet inlämnas. Om entreprenören de senaste tolv (12) månaderna redan ingått ett annat avtal samt därmed inlämnat ovan begärda uppgifter och handlingar till Beställaren behöver uppgifterna och handlingarna inte inlämnas ånyo. Entreprenören ska i sitt anbud i så fall uppge när de begärda uppgifterna och handlingarna inlämnats och i vilket samanhang Språkligt krav 8. LEVERANTÖRENS PERSONAL I och med att landskapet Åland är enspråkigt svenskt ska Entreprenören utföra skolskjutsarna och alla de tjänster som omfattas av detta avtal på svenska. Entreprenören handhar som arbetsgivare den personal som används för utförandet av skolskjutsarna. Entreprenören ska vid utförande av skolskjutsarna följa tillämpliga arbetsrättsliga bestämmelser. Entreprenören eller de i Entreprenörens personal som utför skolskjutsar ska ha gått en av landskapsregeringen godkänd utbildning för att få köra skol-

4 4(7) 9. TEKNISKA KRAV PÅ FORDON 10. BETALNINGSVILLKOR Betalning skjutsar, se 2 3 mom. landskapsförordningen om skolskjutsning (ÅFS 2008:140). De fordon Entreprenören använder för utförande av skolskjutsar ska åtminstone uppfylla kraven i landskapsförordningen om skolskjutsning (ÅFS 2008:140). Vid byte av fordon ska Entreprenören till Beställaren översända ett registerutdrag för fordonet. Entreprenören ansvarar för ersättande fordon vid motorfel m.m. Betalning till Entreprenören sker månadsvis i efterhand mot faktura. Fakturan ska skickas till Beställaren senast den 7:e varje månad. Fakturan ska skickas per e-post till info@sahd.ax i PDF-format. Fakturans förfallodag ska vara minst tjugoen (21) dagar. Av fakturan ska framgå skolskjutslinjens nummer som anges i lista över antagna Entreprenörer och pris linje (Bilaga 1). Mervärdesskattebeloppet ska även uppges separat Rätt att hålla inne betalning och att göra avdrag Dröjsmål med betalning 11. DRÖJSMÅL OCH FÖRHINDER Beställaren har, ifall Entreprenören inte uppfyller villkoren i detta avtal eller om skolskjutsarna utförts på ett felaktigt sätt, rätt att hålla inne betalningen till Entreprenören. Rätten att hålla inne en betalning gäller så länge Entreprenören inte på egen bekostnad åtgärdat felaktigheten. Ifall Beställaren inte betalar en ostridig faktura senast på förfallodagen, har Entreprenören rätt till dröjsmålsränta enligt bestämmelserna i räntelagen (FFS 633/1982). Ifall någondera av Beställaren eller Entreprenören märker att det kommer att uppstå dröjsmål eller förhinder med att fullgöra sina förpliktelser eller anser ett dröjsmål eller ett förhinder vara sannolikt, ska denne omgående skriftligen meddela detta till den andre parten.

5 5(7) 12. AVTALSVITE För varje skolskjuts som Entreprenören inte utför enligt beställning eller avtal har Beställaren rätt till ett avtalsvite om tvåhundra (200) euro. För varje annat fall som Entreprenören inte uppfyller sina skyldigheter enligt detta avtal, har Beställaren rätt till ett avtalsvite om tvåhundra (200) euro. Beställaren har rätt att i första hand dra av eventuella avtalsviten från betalningar till Entreprenören. 13. FÖRTIDA UPPSÄGNING Beställaren har rätt att säga upp detta avtal med omedelbar verkan, ifall Entreprenören på ett väsentligt sätt har brutit mot sina förpliktelser eller det är uppenbart att ett väsentligt kontraktsbrott kommer att inträffa. Om kontraktsbrottet kan rättas till, får Beställaren säga upp detta avtal endast när brottet är återkommande eller när Entreprenören inte rättat till kontraktsbrottet inom avtalad tid eller skälig tid efter det att Beställaren meddelat kontraktsbrottet skriftligen. Som väsentligt kontraktsbott avses bland annat om Entreprenören inte utfört beställda eller avtalade skolskjutsar under fjorton (14) dagar i följd eller om Entreprenören inte innehar behövliga tillstånd för att köra skolskjutsar. Beställaren har rätt att säga upp detta avtal med omedelbar verkan, ifall Beställaren kan visa att denne inte skulle ha ingått avtalet med Entreprenören om Beställaren hade varit medveten om de faktiska omständigheterna kring Entreprenören. Med dessa omständigheter avses de uteslutningsgrunder som räknas upp i 53 och 54 i lagen om offentlig upphandling (FFS 348/2007). Om detta avtal sägs upp har Entreprenören rätt att få full betalning för redan utförda skolskjutsar. Entreprenören har däremot ingen rätt att erhålla någon annan ersättning med anledning av att detta avtal upphör att gälla. Beställaren har rätt att säga upp detta avtal med omedelbar verkan, om Entreprenörens ekonomiska eller andra omständigheter har förändrats så väsentligt att det är sannolikt att Entreprenören inte kommer att kunna fullgöra sina förpliktelser. Innan Beställaren säger upp detta avtal är Beställaren dock skyldig att underrätta Entreprenören om att detta avtal kan komma att sägas upp ifall Entreprenören inte inom en skälig tid visar att denne kan fullfölja detta avtal. Beställaren har rätt att säga upp detta avtal med omedelbar verkan, om något av Beställarens beslut gällande avtalet upphävs eller ändras av domstol. Entreprenören har i så fall ingen rätt att erhålla någon ersättning med anledning av att detta avtal upphör att gälla. Entreprenören har inte heller rätt till nå-

6 6(7) 14. FORCE MAJEURE gon ersättning ifall detta avtal ogiltigförklaras av domstol eller om avtalstiden förkortas av domstol. Beställaren och Entreprenören äger åberopa underlåtenhet att fullgöra detta avtal, om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras till följd av omständigheter utanför parts kontroll. En part ska omgående skriftligen meddela om att sådan omständighet inträffat och inom sju (7) dagar förse den berörda parten med en utredning om hur omständigheten påverkar fullgörandet av förpliktelser enligt detta avtal. 15. SEKRETESS Beställaren och Entreprenören förbinder sig att hemlighålla konfidentiellt material och konfidentiell information som de med anledning av detta avtal erhåller. Det betraktas inte som sekretessbrott om uppgifter lämnas ut till myndigheter eller andra organ på grundval av förpliktande myndighetsbestämmelser. 16. ÖVERFÖRING 17. ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Beställaren eller Entreprenören har inte rätt att överlåta detta avtal eller de rättigheter eller förpliktelser som baserar sig på detta avtal utan den andra partens på förhand givna skriftliga samtycke. Eventuella ändringar eller tillägg till detta avtal ska för att träda i kraft göras skriftligen och bekräftas av bägge parter. 18. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING På detta avtal tillämpas finsk lagstiftning samt åländsk lag till de delar landskapet Åland har egen lagstiftningsbehörighet. Alla eventuella tvister som uppstår på grund av detta avtal ska avgöras av Ålands tingsrätt som första instans. 19. KONTRAKTSHANDLINGAR OCH PRIORITERINGSORDNING De nedan angivna avtalsdokumenten kompletterar varandra på så sätt, att varje enskild bestämmelse som regleras i något av dokumenten ses som giltiga, även om bestämmelsen inte finns nämnt i varje enskilt dokument. Ifall

7 7(7) 20. DATUM OCH UNDERSKRIFT det förekommer motstridiga uppgifter i nedan angivna dokument ska bestämmelserna tolkas i följande ordning: 1. Villkoren i detta avtal; 2. Beställarens anbudsförfrågan (Bilaga 2); och 3. Entreprenörens anbud i sin helhet (Bilaga 3). Detta avtal är upprättat i två (2) likalydande exemplar, ett (1) för vardera parten. Jomala den xx SÅHD k.f NAMN ENTREPRENÖR Mathias Eriksson Skoldirektör Namn Titel BILAGOR Lista över förbundsstyrelsens beslut om antagna Entreprenörer och pris linje (Bilaga 1) Beställarens anbudsförfrågan, daterad (Bilaga 2) Entreprenörens anbud i sin helhet, daterat x.x.2019 (Bilaga 3) Trafiktillstånd (Bilaga 4) Registerutdrag (Bilaga 5) Intyg över godkänd utbildning för att få köra skolskjutsar (Bilaga 6)

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 4 RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren )

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren ) RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR BILAGA 4 1. PARTER 1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: 0205034-3) Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

Beställarens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAHALLEN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post:

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS BYGGNAD 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna.

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna. KÖPEAVTAL FÖR LÄROMEDEL LÄSÅRET 2016-2017 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Köpare ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: 0205014-0), Klockarvägen 3, AX-22240 Hammarland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för skolskjutsar. Anbudsförfrågans

Läs mer

AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN

AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN AVTAL OM FÖRETAGSHÄLSOVÅRD FÖR ANSTÄLLDA VID JOMALA KOMMUN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 xxxxxx xxxxxx (nedan Leverantören ) 2.

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingahallen Anbudsförfrågans

Läs mer

KÖPEAVTAL BILAGA 1. 1.2 [Namn säljare] (FO-nummer: x, eller motsvarande från annat land] [Adress] (nedan Säljaren )

KÖPEAVTAL BILAGA 1. 1.2 [Namn säljare] (FO-nummer: x, eller motsvarande från annat land] [Adress] (nedan Säljaren ) KÖPEAVTAL BILAGA 1 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22151 Jomala (nedan Köparen ) och 1.2 [Namn säljare] (FO-nummer: x, eller motsvarande från annat land] [Adress] (nedan Säljaren

Läs mer

AVTAL Drivmedel på pump

AVTAL Drivmedel på pump AVTAL Drivmedel på pump 1. PARTER 1.1 Ålands landskapsregering FO: 0145076-7,PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland (nedan "Beställaren") och 1.2 [Namn företag (FO-nummer)] [Adress] (nedan "Leverantören") 2.

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

1.1 Sunds kommun (FO-nummer: 0205125-8) Norra Sundsvägen 361, 22 520 Kastelholm, Finland (nedan Beställaren )

1.1 Sunds kommun (FO-nummer: 0205125-8) Norra Sundsvägen 361, 22 520 Kastelholm, Finland (nedan Beställaren ) Bilaga nr 2 1. PARTER AVTAL FÖR AVFALLSHANTERING 1.1 Sunds kommun (FO-nummer: 0205125-8) Norra Sundsvägen 361, 22 520 Kastelholm, Finland (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 14 26.4.2017 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Upphandlare Sten

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens byggnad Anbudsförfrågans

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

Köpeobjektet utgörs av en (1) fabriksny hjullastare enligt specifikation. ( Köpeobjektet ).

Köpeobjektet utgörs av en (1) fabriksny hjullastare enligt specifikation. ( Köpeobjektet ). ÅLR 2015/6353 KÖPEAVTAL 1. PARTER 1.1 Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7) PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, Finland (nedan Köparen ) och 1.2 Xxxxxx.xxxx, FO-nummer xxx, adress (nedan Säljaren

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för färdtjänst Anbudsförfrågans diarienummer: 484/2016

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

AVTAL AVSEENDE TRYCK OCH DISTRIBUTION AV INFORMATIONSTIDNING ( Avtal )

AVTAL AVSEENDE TRYCK OCH DISTRIBUTION AV INFORMATIONSTIDNING ( Avtal ) Bilaga 2 1 Mellan Hallandstrafiken AB, org. nr 556225-2998, Box 269, 311 23 Falkenberg ( Hallandstrafiken ) och [ ], org. nr [ ], [adress] ( Leverantören ) har denna dag ingåtts nedanstående AVTAL AVSEENDE

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER Avtalsparter Beställare Utförare 2. Entreprenör... Centrallagret 22111 Mariehamn Entreprenör... Föremål för avtalet Avtalsparterna

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

FÄRSKVARUTRANSPORTER LINJE 2 FÖGLÖ/SOTTUNGA TANKBIL FÖR MJÖLK

FÄRSKVARUTRANSPORTER LINJE 2 FÖGLÖ/SOTTUNGA TANKBIL FÖR MJÖLK AVTAL FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÄRSKVARUTRANSPORTER LINJE 2 FÖGLÖ/SOTTUNGA TANKBIL FÖR MJÖLK 2018-2019 27.09.2017 PARTER: Beställare: Ålands landskapsregering FO-nummer: 0145076-7 PB 1060 AX-22111 MARIEHAMN

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus. 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn:

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn: Avtal Avtalets namn: Upphandling: Startdatum: Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96 Arbetsskor 2012 Upph. ref.nr: Dnr 2012/96 2013-01-01 Slutdatum: 2014-12-31 Typ av avtal: Ramavtal Förlängning:

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, Rk1

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, Rk1 PROTOKOLL Nummer 8 23.3.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, Rk1 Beslutande Föredragande Justerat Minister Nina Fellman Förvaltnings- och utvecklingschef

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

2. Avtalsvillkor - tjänster

2. Avtalsvillkor - tjänster Förfrågningsunderlag 2014-03-10 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Ann-Christin Lindberg Upphandling TI 2013-1008 Hemtjänst TI 2013-1008 Hemtjänst Sista anbudsdag: 2014-04-13 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober.

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober. 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn Adress E-post Telefon För leverantören Namn Adress E-post

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Adress Postadress Organisationsnummer Beställaren: Dals-Eds kommun Box 31 668 21 Ed 212000-1413 Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats.

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

KÖPEAVTAL BILAGA PARTER 1.1 Lumparlands kommun (FO-nummer: ) Kyrkvägen 26, AX Lumparland, Åland, Finland (nedan Köparen )

KÖPEAVTAL BILAGA PARTER 1.1 Lumparlands kommun (FO-nummer: ) Kyrkvägen 26, AX Lumparland, Åland, Finland (nedan Köparen ) KÖPEAVTAL BILAGA 1 1. PARTER 1.1 Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6) Kyrkvägen 26, AX-22630 Lumparland, Åland, Finland (nedan Köparen ) och 1.2 [Namn säljare] (FO-nummer: x, eller motsvarande från

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Kontraktstid. 4 Parternas gemensamma åtaganden

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Kontraktstid. 4 Parternas gemensamma åtaganden Sida 1 av 6 De kommersiella villkoren ligger till grund för kontrakt mellan uppdragsgivaren och uppdragstagaren. I anbudet skall det framgå att anbudsgivare accepterar de kommersiella villkoren i sin helhet.

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

UPPHANDLING FÄRSKVARUTRANSPORT LINJE 3 BRÄNDÖ-KUMLINGE FÄRSKVARUBIL

UPPHANDLING FÄRSKVARUTRANSPORT LINJE 3 BRÄNDÖ-KUMLINGE FÄRSKVARUBIL AVTAL FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING FÄRSKVARUTRANSPORT LINJE 3 BRÄNDÖ-KUMLINGE FÄRSKVARUBIL 2018-2019 27.09.2017 PARTER: Beställare: Ålands landskapsregering FO-nummer: 0145076-7 PB 1060 AX-22111 MARIEHAMN

Läs mer

(2 år) med rätt för köparen att förlänga avtalet 1 gång, med upp till 24 månader. (2 år)

(2 år) med rätt för köparen att förlänga avtalet 1 gång, med upp till 24 månader. (2 år) AVTAL gällande Företagshälsovård mfl tjänster 207-03 Detta avtal har träffats mellan följande parter: Köpare: Gotlands kommun Leverantör: Svenska Röda Korset: (212000-0803), (802002-8711) 621 81 VISBY,

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus, Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus, Edshus. 1 Parter Entreprenör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, , Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Godrings Tryckeri AB, Hantverksgatan 7, 621 41 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR S. 1/6 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Förutsättningar för prenumeration... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning... 3 4.1 Allmänt... 3 4.2 Betalning med kort...

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och?

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är:

Läs mer

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster Upphandlingskontrakt Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Securitas Bevakning AB (556108-6082), Lundbygatan 6 B, 621 41 VISBY, nedan kallad

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Mellan nedanstående parter, leverantör och beställare, har följande avtal träffats. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

FO nummer/org. nummer Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

FO nummer/org. nummer Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Bilaga 4 Avtalsutkast 1 AVTAL 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För Åda Ab Namn Anette Korpi FO Nummer 2652001-2 Adress Elverksgatan 10 22

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete 1 Parter Ålands landskapsregering Mariehamns stad/medborgarinstitutet Kontaktperson: Bodil Regårdh Kontaktperson: Siv Ekström Adress: Strandgatan

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

AVTALSMALL. Avtal avseende tillhandahållande av affärssystem, support, konsulttjänster, mm

AVTALSMALL. Avtal avseende tillhandahållande av affärssystem, support, konsulttjänster, mm AVTALSMALL Bilaga 8 Mellan Sydskånes Avfallsaktiebolag, SYSAV, 556187-0410, Sysav Industri AB, 556474-8803, och Sysav Utveckling AB, 556289-5978, nedan kallade Beställaren, och, -, nedan kallat Leverantören,

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

Bilaga 2. Avtal SMHI och XXX. Avtalsnummer: XXX

Bilaga 2. Avtal SMHI och XXX. Avtalsnummer: XXX Avtal SMHI och XXX Avtalsnummer: XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 2 2 Kontaktpersoner... 2 3 Avtalets omfattning... 2 4 Avtalets giltighet... 2 5 Avtalstid optioner... 2 6 Avtalshandlingar... 2 7 Underleverantör...

Läs mer

BILAGA 1 AVTALSUTKAST

BILAGA 1 AVTALSUTKAST Sid 1(7) BILAGA 1 AVTALSUTKAST Mellan Regionalt CancerCentrum, (nedan kallad RCC), med organisationsnummer 232100-0016, och XXXXX (nedan kallat Företaget), med organisationsnummer XXXXXX, har följande

Läs mer

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Anders Lennartsson 2015-01-12 TSN 2015-18 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Kommuner som så önskar kan enligt

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR S. 1/6 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Förutsättningar för att bli prenumerant... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning via autogiro... 3 5 Upphörande

Läs mer

KONTRAKT FÖR MASKINTJÄNSTER

KONTRAKT FÖR MASKINTJÄNSTER KONTRAKT FÖR MASKINTJÄNSTER Säljare: Entreprenör nedan kallad entreprenör. Köpare: Ödeshögsbostäder AB, samtliga förvaltningar. nedan kallad kommunen. Nyttjanderätt: Kommunala bolag, äger rätt att utnyttja

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Björn Häggblom Ålands landskapsregering PB 1060 AX-22111 Mariehamn bjorn.haggblom@regeringen.ax

Björn Häggblom Ålands landskapsregering PB 1060 AX-22111 Mariehamn bjorn.haggblom@regeringen.ax 1 AVTAL Tjänster för digital omvärldsbevakning och mediehantering 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Detta avtal ingås mellan Ålands landskapsregering, FO-nummer 0145076-7, (härefter

Läs mer

F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL

F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL Upphandling SF 2010-622 Ramavtal Konsulttjänst GoVeSa-projektet Detta avtal har träffats mellan följande parter: Köpare: Region Gotland Leverantör, nedan kallad XXX: Företaget:

Läs mer