KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore."

Transkript

1 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Föräldramöte 15/9 Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 4/10 10/11 15/12 17/1 23/2 15/3 2/6 Höstterminens sista dag 21/ Vårterminens sista dag 9/ Föräldraråd 13/10 22/11 Likabehandlingsråd 17/11 Vi reserverar oss för att det kan ske vissa ändringar i kalendariet VINBÄRSNYTT F-3 v.37 Allmän information Luskamningshelg: Den 9-11/9 är det luskamningshelg. Var vänliga att kamma era barn med luskam (finns på apoteket) så kan vi tillsammans hjälpa till att stoppa spridningen. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. Kvarglömda kläder Läggs i tunnorna vid idrottshallen. Allergier- Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. Vid sjukanmälan på sjukanmälanstelefonen tar vi enbart emot sjukanmälan. Behöver ni kontakta oss med anledningar av hämtningar och dylikt ringer ni till arbetslagets telefon. För att vi ska kunna sjukanmäla era barn behöver ni tydligt säga dagens datum, klass, arbetslag och barnet namn. Vid de tillfällen som detta inte framgår kan ni bli uppringda trots att ni ringt in, på grund av att personalen på expeditionen inte kan lägga in frånvaron på Skolwebben. Nummer till sjukanmälan på telefonnummer anmäler ni varje dag innan kl.8.00 om ert barn kommer att vara frånvarande från skolan. Expeditionen lyssnar av och lägger in sjukanmälan direkt på skolwebben. Detta innebär att ni behöver lämna information i en viss ordning för att förenkla hanteringen av sjukanmälan. Ordningen är: datum, klass, avdelning, elevens namn. Frånvaro-app det finns nu en app att ladda ner för att anmäla ert barn som frånvarande. Gå in på hemsidan så finns en beskrivning. Kontakta skolan numret är endast till för sjukanmälan och lyssnas bara av kl varje morgon. Behöver ni komma i kontakt med skolan eftermiddagstid ringer ni på våra arbetslagstelefoner. Telefonnummer till skolan A-huset plan 1: (Citron 3a, Mango 4a och Fritids 3:or) A-huset plan 2: (Vinbär 3c, Vinbär 3d, Mango 4b och Fritidsklubben) Citron B-huset: (förskoleklass Citron, Citron 1a, Citron 2a, Citron 3b) Vinbär B-huset: (förskoleklass Vinbär A, Förskoleklass Vinbär B, Vinbär 1b, Vinbär 2b) Paviljongen plan 1: (Mango 6) Paviljongen plan 2: (Mango 5a, Mango 5b)

2 . Fritids Treornas fritidshem i A-huset Treornas fritidshem A-huset Hej allihopa! I måndags så var vi i den nya Årstabergsparken och åkte i den stora rutschkanan, de klasser som var kvar på skolan lekte på skolgården och var i ateljén. På tisdagen var det inne och utelek, inne så var det frisörsalong där barnen kunde lära sig att göra frisyrer. Sen på onsdagen så var vi kvar på skolgården, senare lekte vi inomhus och det fanns även möjlighet att vara i vår uppskattade ateljé. På torsdagen så var vi i idrottshallen och lekte först killerboll som uppvärmning och sen övergick det till dodgeball, dom som inte var i idrottshallen var i ateljén eller lekte ute. Vi avslutade veckan med att leka Sagan om ringen och spela Nintendo Wii. Trevlig helg! Nästa vecka händer följande: Måndag Ateljén och Årstabergsparken. Tisdag Just dance och drama. Onsdag Ateljén och fotbollsplanen. Torsdag Ateljén och idrottshallen. Fredag Fredagsmys! Vi är ute på skolgården efter mellanmålet innan aktiviteterna drar igång. Ring på telefonnummer: för att få tag på oss under fritidstid. Öppning- och stängningsfritids är på Citron högst upp i B-huset. Påminn era barn att kryssa av sig när de går hem. Påminnelse: Vi vill gärna ha toalettrullar inför kommande aktivitet! Fritids F 2 Vi har haft en fin vecka med vackert väder. Det här har vi gjort under veckan: Barnen har varit i Äventyrsparken och lekt, gjort Decopage där man dekorerar t.ex.askar, glasburkar etc., tillverkat Mobiler som man kan hänga upp, gjort Kompisarmband, varit i Idrottssalen och

3 lekt lekar som Flaggan och Bläckfisken samt haft Vattenbowling på gården. Vi fortsätter med vårt Fritidstema som är Lekar hela september ut. De barn som vill göra Decoupage kan ta med sig en liten glasburk eller avklädda, diskade små konservburkar. Vi påminner igen om att barnen behöver: En vattenflaska, regnkläder, extra kläder (tröja, trosor/kalsonger) byxor, varm tröja då vi är ute mycket. Idrott och hälsa Åk 1-3 Åk 1-3 Vecka 36 och framåt kommer åk 1-3 att ha idrottsundervisngen inomhus Förutom på tisdagen den 6/9 då det är skoljoggen. Kommande veckor kommer vi att arbeta med rörelse genom bland annat olika spel och lekar och idrotter. Detta händer under vecka 36: Skoljogg som i år arrangeras på Årsta BP av Novia Engelska skola ochårstadalsskolan! Tisdag den 6/9 är det dags att snöra på sig löparskorna och springa sträckan 1km. Längs spåret står det personal och hejar på! Skoljoggen är Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet och varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen. Tider Kl F-klasser- År 3: Uppvärmning på Årsta BP för att sedan starta klassvis ca Vi springer max en timme. F-klasserna startar först och sedan följer de andra klasserna med några minuters mellanrum. Medtag Bra skor att springa i Ev, regnkläder Vattenflaska Idrottskläder Ordinarie undervisning sker efter lunch. Duschmöjlighet finns på skolan.. Till föräldrar som har barn som kan vara i behov av mediciner, se till att lägga med dem i deras ryggsäckar. Förskoleklass A I måndags gick vi till skogen. Vi gjorde en matematikuppgift som gick ut på att barnen skulle hämta t.ex. en pinne som var längre än tummen. Vi tittade oss om i skogen och konstaterade att löven på träden fortfarande var gröna. I årstidsboken har vi börjat tala om hösten och att det blir kallare fast solen skiner, det regnar, blir kallt och fuktigt. Barnen ritade och målade vad de har på sig när det regnar. I tisdags sprang vi Skoljoggen, tillsammans sprang barnen 4,9 mil! I matematiken pratade vi om likheter och skillnader. Vi har kommit till bokstaven C i svenskan, barnen har ritat varsin cykel och skrivit en mening om Cilla citron som cyklar hem. Titta gärna på barnens arbeten som sitter på anslagstavlan i klassrummet. I Bornholms språklekar har vi rimmat.

4 I går hade vi brandövning, alla i klassen var jätteduktiga och gick på lugnt nedför brandtrappan och vidare till vår uppställningsplats. Nästa vecka har barnen sovmorgon på tisdag enligt ordinarie schema. Föräldramöte torsdagen den 15.9 klockan Tisdagen den 20 september börjar vi med gymnastiken. Ta med gymnastikpåse med kläder att röra sig i, handduk och gymnastikskor med ljus sula. Förskoleklass B I måndags innan Äventyrsparken så gick vi skoljoggings rundan, så att alla skulle känna till vägen. Skoljoggen i tisdagens gick väldigt bra, alla sprang så många varv de orkade. Veckans bokstav var O, barnen skrev och gjorde ormar. På idrotten lekte vi olika lekar därefter hade skolan brandövning. Boko kom på besök igen och barnen fick börja med att skriva siffror. Lika-olika arbetade vi med på fredagen. Nästa vecka: Äventyrsparken på måndag. På tisdag har barnen sovmorgon, dvs vi startar kl.9.30 med bild/musik. På onsdag är det bokstaven L vi arbetar med. Idrott på torsdag och så kommer Boko och fortsätter med siffror och antal. Föräldramöte torsdagen den 15/9 kl Välkomna! Vinbär 1b Vill påminna om föräldramötet som hålls torsdag 15/ Svenska Matematik Tallinje, antal, tal och siffra. Vi lär oss att skriva siffrorna i rätt ordning och rätt håll. Fler, färre och lika många har vi också hunnit med. Nästa vecka börjar vi med större än, mindre än och lika med SO Vi har börjat jobba med demokrati och sett på ett avsnitt av Vem bestämmer? I veckans avsnitt var det bara en av karaktärerna som fick bestämma och det blev inte så bra. Vi diskuterade om vi någonsin varit med om något liknande och hur barnen tror att det känns som bara en bestämmer allt. Vi pratade också om vem som bestämmer vad i skolan och barnen fick skriva/rita vad de själva bestämmer över i skolan eller hemma. Vi har också gjort en samarbetsuppgift som barnen gjorde SÅ himla bra! NO Vi lär oss om arbetssättet i NO: Var är balanspunkten på fjärilen när den har ett gem på ena sidan? Min hypotes Jag prövar Resultat Jämföra resultat med hypotes. Engelska:

5 Vi har övat färger. Idrott och hälsa Drama Nu har terminen satt igång och jag har fått träffa alla glada elever igen! Under veckan har vi pratat om sommaren som varit. Vi har även tränat på att återberätta genom att spela upp glimtar av alla roliga saker vi upplevt under sommaren. Nästa vecka kommer vi att repetera våra regler och förhållningssätt på dramalektionerna. V kommer vi att arbeta med livsfrågor, gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer genom olika värderingsövningar och rollspel. Musik Under v kommer vi att arbeta med tema Musik och gemenskap. lär oss inledning/avslutningssånger, provar att spela i ensemble, klappar takten, Vi lyssnar på musik från olika stilar och genrer och reflekterar över den. Vi kommer att utveckla vi känsla genom musikens olika former och vi sätter grunderna för sångutveckling i gruppen, instrumentspel och rörelse. Hemuppgifter Vi börjar med läsläxa vecka 37 eller 38. Mer info om det kommer! Vinbär 2b Den här veckan har vi fått se dansföreställningen Komet och varit med på en Workshop. Detta är knutet till årets tema. I klassen förberedde vi oss genom att prata om rymden och se på film. Nästa vecka, tisdag 6/9 är det Skoljogg! Vi samlas i klassrummet som vanligt 8.15 innan vi går till Årsta BP där starten är. Barnen ska ha springvänliga skor, ev. regnkläder, vattenflaska och idrottskläder. De barn som vill byta om och duscha efteråt har möjlighet att göra det. Efter lunch är det ordinarie undervisning. Ingen sovmorgon denna dag. Barnen har fått med sig ett häfte som de själva gjort om Trivselmål hem. Vi ber er läsa, skriva under och skicka tillbaka till skolan. Trivselmålen och mer kommer att finnas med på utvecklingssamtalen som vi planerar att hålla redan 26 sep och 28 sep. Vi återkommer med mer information och tider. Utvecklingssamtalen hålls tidigt för att periodiciteten ska ändras. I fortsättningen kommer alltid utvecklingssamtalen att hållas i början av terminen. Vi påminner också om Föräldramötet som hålls torsdag 15/ Svenska Den här veckan har vi som uppstart och för att komma igång med skrivandet skrivit en kort saga. Matematik

6 Matteböcker har delats ut och läxa har kommit hem. Vi har fortsatt repetera addition, subtraktion, talområdet 0-100, tiotal och ental. I matteboken ringar vi alltid in de sidor vi arbetar med/har gått igenom. Då är det enkelt att se vad vi arbetat med i skolan. Vi har gjort en avstämning enl. Skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning. Den får ni ta del av på utv.samtalet. SO Denna vecka har vi arbetat med klassens trivselregler. Vi har även arbetat med olika känslor som vi har t.ex. ilska mm. Vi har även tittat på lite olika filmer i klassen som handlar om barn som av olika anledningar har det jobbigt i skolan och i samhället. NO Vi har arbetat och lärt oss om djur i närmiljö, att känna igen och namnge några djur, hur de sorteras, grupperas, och artbestäms. Vi har också lärt oss om djurens livscykler och anpassningar till olika årstider. Alla har valt ett djur att fördjupa sig i och söka fakta om. Engelska Vi har sett film, sjungit och gjort engelska frågeloppor. Say a number? (0-10) Pick a colour (som finns i loppan) under fliken står sedan ex What s your name? My name is How old are you? How are you? Shake my hand. Say hello to a friend. Den som vill kan gärna titta på Pick a colour My name (finns på UR) hemma eller göra en loppa att träna med hemma. Musik Under v kommer vi att arbeta med tema Musik och årstider. Vi ska sjunga sånger som passar till aktuella årstider(sommaren och hösten), vi ska lyssna på musik som beskriver olika årstider(vivaldis Hösten), vi ska spela i ensemble och ska härma och inspela med ipad olika ljud som passar till årstider. Elever kommer att utveckla sina kunskaper om röst och hörselvård. Vi ska utveckla vår sång i kanon och prova sjunga i två stämmor. Drama Nu har terminen satt igång och jag har fått träffa alla glada elever igen! Under veckan har vi pratat om sommaren som varit. Vi har även tränat på att återberätta genom att spela upp glimtar av alla roliga saker vi upplevt under sommaren. Nästa vecka kommer vi att repetera våra regler och förhållningssätt på dramalektionerna. V kommer vi att arbeta med livsfrågor, gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer genom olika värderingsövningar och rollspel. Idrott och hälsa Hemuppgifter: SV: Läsläxa måndag-fredag Ma: Matteboken kommer hem på måndag och ska vara åter på onsdag. Läxa v37 blå rutor sid 27, 31och 35. Självklart får man alltid arbeta på inringade sidor. Har man varit sjuk eller

7 borta och har ett flertal ogjorda inringade sidor ingår det i läxan att också arbeta hemma på dessa sidor. Ligger man lite i otakt finns alltid möjlighet att arbeta i skolan. 3C Nu börjar Camillas kurs på måndagar och onsdagar hela september. Vikarie är Sarina dessa dagar. Svenska Vi har jobbat med faktatexter om planeterna. Barnen svara på frågor och plockar ut nyckelord ur texten för att sedan kunna berätta för en klasskompis. Nytt i svenska är att läsläxan som tidigare skickades hem nu kommer att göras på skolan varje morgon. Barnen kommer att både läsa högt och tyst och svara på frågor på böcker som vi har lånat in från cirkulationsbiblioteket. Framöver kommer det istället att dyka upp skrivuppgifter som ska göras hemma. NO/SO Mars och Jupiter är i fokus denna vecka. Matematik Nu har vi kört igång med matten ordentligt. Vi repeterar nu första veckan och sedan är det dags för större tal och mer multiplikation. Engelska Musik Under v kommer vi att arbeta med tema Röst och sång. Elever kommer att utveckla sång i två stämmor och i kanon och prova sjunga i mikrofon. Vi fortsätter jobba med hörsel och röstvård. Elever kommer att bekanta sig med gitarrens olika delar och träna två första ackord på gitarren( G och Em). Vi utvecklar aktivt lyssnande på musik genom att lyssna på musik från olika kulturer, genrer och stilar. Månadens band: rockgrupp Kent. Drama Nu har terminen satt igång och jag har fått träffa alla glada elever igen! Under veckan har vi pratat om sommaren som varit. Vi har även tränat på att återberätta genom att spela upp glimtar av alla roliga saker vi upplevt under sommaren. Nästa vecka kommer vi att repetera våra regler och förhållningssätt på dramalektionerna. V kommer vi att arbeta med livsfrågor, gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer genom olika värderingsövningar och rollspel. Idrott och hälsa Nu är det uteidrott som gäller! Hemuppgifter Torsdag: mattestencil

8 3D Vi fortsätter läsa om rymden och arbeta med GRETA. I tisdags hade vi skoljoggen, eleverna var jätteduktiga och joggade flera varv. Det kämpade väl och gjorde sitt bästa. Efteråt fick de leka på den stora fotbolsplanen vid Årsta IP, det var kul för eleverna att få så stor yta att vara på. Svenska Vi har arbetat med läsförståelse där barnen svarat på frågor och plockat ut nyckelord ur texten för att kunna återberätta texten. Nytt i svenska är att läsläxan som tidigare skickades hem nu kommer att göras på skolan varje morgon. Barnen kommer att både läsa högt och tyst och svara på frågor på böcker som vi har lånat in från cirkulationsbiblioteket. Framöver kommer det istället att dyka upp skrivuppgifter som ska göras hemma. NO/SO Vi fortsätter läsa om rymden och det är en del av temat. Samtidigt fokuserar vi på värdegrunden samt skolans och samhällets gemensamma värderingar och normer. Matematik Vi fortsätter repetera lite och räknar vidare i nya matteboken. Engelska Eleverna hade sin första lektion med Dorothy. Musik Under v kommer vi att arbeta med tema Röst och sång. Elever kommer att utveckla sång i två stämmor och i kanon och prova sjunga i mikrofon. Vi fortsätter jobba med hörsel och röstvård. Elever kommer att bekanta sig med gitarrens olika delar och träna två första ackord på gitarren (G och Em). Vi utvecklar aktivt lyssnande på musik genom att lyssna på musik från olika kulturer, genrer och stilar. Månadens band: rockgrupp Kent. Drama Nu har terminen satt igång och jag har fått träffa alla glada elever igen! Under veckan har vi pratat om sommaren som varit. Vi har även tränat på att återberätta genom att spela upp glimtar av alla roliga saker vi upplevt under sommaren. Nästa vecka kommer vi att repetera våra regler och förhållningssätt på dramalektionerna. V kommer vi att arbeta med livsfrågor, gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer genom olika värderingsövningar och rollspel. Idrott och hälsa Hemuppgifter: Matteläxa och skrivläxa, eleverna kanske kan behöva lite hjälp med svläxan. Båda lämnas in på onsdagar. Föräldramöte på torsdag den 15/9 med start kl 18 i klassrummet.

9 Hälsningar hela Vinbärs arbetslag.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Föräldramöte 15/9 Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om.

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 15 Förskoleklassen Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kul att träffa alla barn igen. Det verkar dock vara lite vårkänslor i

Läs mer

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information Löss på skolan - Fall av löss har upptäckts så var noga med att luskamma era barn! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 36 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 36 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 35 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 35 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 35

MANGO Åk 4-6 vecka 35 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 26/2 2016 - Veckobrev v.9 Hej alla föräldrar och elever! Vecka 9 är som bekant sportlovsveckan då alla elever är lediga från skolan. Vi önskar både elever och föräldrar en skön vecka med både vila

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014

KALENDARIUM höstterminen 2014 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Föräldramöte klass 4

Föräldramöte klass 4 Har med grön färg lagt till anteckningar om det vi pratade om på vårt Föräldramöte klass 4 16 september 2014 Vi började mötet gemensamt med femmorna. Vi lärare och lärarkandidater presenterade oss och

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

Tranbärets månadsbrev augusti 2016

Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Välkomna tillbaka allihop efter en lång och härlig sommar. Under augusti har vi nog lyckats ha alla olika väder som vi kan komma på, men vad gör det när vi har så trevligt

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18 Allmänt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era

Läs mer

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om.

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 5 Förskoleklassen Tisdag Öppet hus 8:00-17:00 Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Nu börjar sjuklingarna

Läs mer

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Hej alla barn och föräldrar!!!!! 3 december 2015 Tänk att vi redan är inne i december. Tiden går verkligen snabbt och nu när morgnarna är mörka är det mysigt med alla

Läs mer

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN Att leka sig in i skolans värld LUCIA GEOMAG BYGGE MED KAPLASTAVAR Mål för förskoleklass Att skapa en trygg och tillåtande miljö där: barnet känner sig

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 Planeringsdag 23/5 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 forum är flyttat

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna SIDAN 1 Författare: Per Straarup Søndergaard Vad handlar boken om? Boken handlar om Anton och hans vänner Emil, Olle och Max, som har klättrat upp i ett träd. Vännerna har klättrat högt och nu vill de

Läs mer

My Language a g Biography

My Language a g Biography Min i n språkbiografip r å k b i o g r a f i My Language a g Biography Europeisk språkportfolio: bemyndigad version Nr. 60.2004 European Language Portfolio: accredited model No. 60.2004 Innehåll / Contents

Läs mer

Hej på er alla. Den här veckan är det dags för 2016 års Sommarexpedition! Onsdagen den 25 maj har vi en rolig och tuff äventyrsdag tillsammans!

Hej på er alla. Den här veckan är det dags för 2016 års Sommarexpedition! Onsdagen den 25 maj har vi en rolig och tuff äventyrsdag tillsammans! Hej på er alla Hälsningar från Finland! Jag har precis kommit hem efter en jättefin resa tillsammans med åk 5 Tigrar och Leoparder! Vi deltog i Stafettkarnevalen, en stor springtävling som i år anordnas

Läs mer

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Vi sjunger om Bockarna Bruse ( ni ser väl trollet under bron) Kvalitetsredovisning Dagbarnvårdarna i Månkarbo 2009-2010

Läs mer

Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 8/4 2016 - Veckobrev v.15 Hej alla Duvans föräldrar och elever! Nu får vi väl ändå påstå att våren äntligen är kommen!? Två månader av stigande värme och flitigt skolarbete återstår innan det är

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 12-14

Veckobrev för Opalen 1 v 12-14 Veckobrev för Opalen 1 v 12-14!!! Hej alla barn och föräldrar!!!! 19 mars 2015 Vilka underbara vårdagar vi haft! Vi har försökt utnyttja det fina vädret så mycket som möjligt genom att gå ut och bygga

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte.

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

Lilla gärdetbrev 15/5 2015

Lilla gärdetbrev 15/5 2015 Tystberga Förskola Blåklinten och Vallmon Lilla gärdetbrev 15/5 2015 Hej alla föräldrar! Först av allt inbjudan till Förskolans Dag! Torsdag 21/5 firar vi hela dagen. Barnen får klä ut sig, och vi har

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Förväntansdokument Bodals Skola F-9

Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Läsåret 2014-2015 Inledning Detta förväntansdokument syftar till att tydliggöra vilka förväntningar förskoleklass, skola och fritids har på vårdnadshavare och elever,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

DEN LILLA RÖDA HÖNAN

DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 2 3 4 5 6 4 Sagan används för begreppsinlärning, problemlösning och för att tala matematik. Se lhdl s. 96-99. 7 8 9 10 Den som är lat får ingen mat. Problemlösning 1 Arbeta två

Läs mer

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Normer och värden: Vår pedagogiska miljö: Vi har hörnor, tillgängligt material, hörnorna är anpassade efter denna grupps intressen. Vi får in turtagning då varje

Läs mer

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan?

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Föräldrabroschyr Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Vad ska barnen lära sig i skolan? Tanken med den här broschyren är att ge Er föräldrar en bild av

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Hej! Välkomna tillbaka från en välbehövlig ledighet. Hoppas påskharen varit på besök Kvarglömda kläder; Vi kommer att lägga

Läs mer

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Arbetsplats: Annebo förskola avd. Ekebo Arbetslag: Sara Lindström, Lena Narvefors och Johanna Karlsson Annebos gemensamma pedagogiska utgångspunkt På vår förskola vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

Brandövningar och fortsatt fint väder

Brandövningar och fortsatt fint väder Brandövningar och fortsatt fint väder Idag sparade några barn tagetesfrön i kaffefilter för att torka och strö ut i rabatt i vår. I måndagskväll kom Karin Rosvall och pratade på föräldramötet om föräldrarollen

Läs mer

Kvarglömda kläder Läggs i tunnorna vid idrottshallen.

Kvarglömda kläder Läggs i tunnorna vid idrottshallen. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

Vecka 28 29 11 juli 22 juli Fritids planerar att ha sommarlovsstängt. Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6 åringar får börja på skolans fritids

Vecka 28 29 11 juli 22 juli Fritids planerar att ha sommarlovsstängt. Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6 åringar får börja på skolans fritids SOFIELUNDSSKOLAN Läsårsdatum 2016/2017 HÖSTTERMINEN 2016 Vecka 28 29 11 juli 22 juli Fritids planerar att ha sommarlovsstängt Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6 åringar får börja på skolans fritids

Läs mer

Från min. klass INGER BJÖRNELOO

Från min. klass INGER BJÖRNELOO Från min klass INGER BJÖRNELOO Vi har nu följt Inger Björneloos klass under två år. Klassen börjar i höst på sitt sista lågstadieår, åk 3. Denna årgång av NÄMNAREN kommer att följa upp vad de gör och hur

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM Hej alla seniorer. Först vill jag tacka alla för att ni var så många som var med och gjorde invigningen av Seniorernas

Läs mer

Välkommen till Maria Miniklubb! 18 22 augusti MARIA NYTT

Välkommen till Maria Miniklubb! 18 22 augusti MARIA NYTT Välkommen till Maria Miniklubb! 18 22 augusti MARIA NYTT aktiviteter på MMK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Hockeyspelsturnering Frukt

Läs mer

Förskolan är till för ditt barn

Förskolan är till för ditt barn Förskolan är till för ditt barn E N B RO S C H Y R O M F Ö R S KO L A N S L Ä RO P L A N Du är viktig Du är den som står ditt barn närmast. Därför är dina synpunkter be tydelsefulla i förskolan. Om du

Läs mer

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock 2005-01-31 Hävarmen Kurs: WT0010 Peter Kock Handledare: Jan Sandberg Sammanfattning Om man slår upp ordet hävarm i ett lexikon så kan man läsa att hävarm är avståndet mellan kraften och vridningspunkten.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

Matematiken har alltid funnits omkring

Matematiken har alltid funnits omkring katarina brännström & åsa pesula På tredje plats i mitten Personalen på Karungi förskola arbetar med barnens känsla för lägesbegrepp med hjälp av sånger, teckningar och andra material. Med fokus på matematik

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Mer än bara fotboll Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Erik är avundsjuk på sin bästa kompis Love. Love är populär, duktig på allt och framförallt vågar han prata med tjejer.

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om

Läs mer

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever!

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever! Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6 Hej alla föräldrar och elever! Tisdag den 9/2 kommer en fotograf till Råbyskolan för att ta bilder till en bok om skolutveckling och en artikelserie om skolan i sociala

Läs mer

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser.

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Du berättar på ett enkelt sätt om det du tycker är viktigt i texten.

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer.

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer. Strävorna 4A 100-rutan... förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande.... grundläggande

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

Nämnarens adventskalendern 2007

Nämnarens adventskalendern 2007 Nämnarens adventskalendern 2007 1 När det närmar sig jul är det kallt. Då behöver de tre tomtenissarna både halsduk och mössa när de leker i snön. I korgen ligger en röd, en blå och en randig halsduk.

Läs mer

Presentationsövningar

Presentationsövningar Varje möte då temadialog används bör inledas med en presentationsövning. har flera syften. Både föräldrar och ledare har nytta av att gå igenom samtliga deltagares namn och dessutom få en tydlig bild av

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

PARTIDEBATT. Material:

PARTIDEBATT. Material: PARTIDEBATT Ni kommer att delta i skolvalet 2014 och era röster kommer att räknas och skickas in centralt. Detta betyder att alla skolor och elever i Sverige som deltar i skolvalet 2014 kommer få sina

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

ALLA ANMÄLNINGAR I KATALOGEN ÄR BINDANDE OCH SKALL VARA SKRIFTLIGT INLÄMNADE PÅ ANMÄLNINGSLAPPEN! VÄLKOMNA!

ALLA ANMÄLNINGAR I KATALOGEN ÄR BINDANDE OCH SKALL VARA SKRIFTLIGT INLÄMNADE PÅ ANMÄLNINGSLAPPEN! VÄLKOMNA! Här har du en rykande färsk sommarkatalog i dina händer där vi hoppas att du skall hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul tillsammans. Om du

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Verksamhetsplan HT -09 och VT -10

Verksamhetsplan HT -09 och VT -10 Verksamhetsplan HT -09 och VT -10 Vi på Solen har under hösten märkt att det finns en nyfikenhet och lust i barngruppen på att titta närmare på detaljer, upptäcka skillnader, mäta och jämföra. Barnen har

Läs mer

Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2

Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2 Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2 Välkommen till Tingvalla förskola Tingvalla förskola ligger centralt i Märsta och har plats för omkring 70 barn i åldrarna 1-6 år.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 60 min och består av en halvtimme ridning med vuxen som ledare och en halvtimme teori. Vart

Läs mer

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Kartläggningsmaterial för nyanlända elever Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Steg 1 2 3 Samtals- och dokumentationsunderlag Steg 1 Information till elev och vårdnadshavare före

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016

Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016 Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016 SOLGLIMTENS MÅL - Att barnen är trygga och harmoniska och att vi har roligt tillsammans - Att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt för

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer