I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!"

Transkript

1 I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 27/5 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning F-2 kl. 8: kl. 10:00 Allmän Information Skolmaten App: Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. Skolans elevhälsoteam tipsar om KOMET! Vad är KOMET? Komet är en förkortning för Kommunikationsmetod och är ett utbildningsprogram som riktar sig till föräldrar och lärare. Målet är att lära ut verktyg som leder till mindre bråk och konflikter hemma och i skolan. Programmet bygger på att lära föräldrar och lärare bättre sätt att kommunicera med barnet. Idén är att det är den vuxne som i första hand måste ändra sitt beteende för att minska problemen. En kurs i Komet ger både föräldrar och personal inom skolan verktyg som på sikt leder till en bättre relation mellan den vuxne och barnet. Mer information finns på År 6 Under nästa läsår så kommer vi ha år 6 här på skolan. Alla föräldrar till årets femmor har fått mer information om detta. Nötfri skola - Vi vill påminna om att Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan. Vi reserverar oss för att det kan ske vissa ändringar i kalendariet Nummer till sjukanmälan på telefonnummer Anmäler ni varje dag innan kl.8.00 om ert barn kommer att vara frånvarande från skolan. Telefonnummer till arbetslag Mango A-huset plan 1 (klubben/fritids): Paviljongen plan 2: Paviljongen plan 1: Friidrottsdag på Zinkensdamm IP Åk 3-5 den torsdag den 2 Juni 2016.

2 När? Mango samlas ute på skolgården med sin mentor senast 8.15 OBS!! Ej sovmorgon denna dag. Var? Vi tar oss till Zinkensdamms IP Grenar Höjdhopp, längdhopp, 60m, 400 m, kulstötning, kurirstafett och kast med liten boll. Medtag Ryggsäck, Idrottskläder för utomhusbruk. kläder efter väder samt bra skor (gymastikskor för utomhusbruk). Glöm inte regnkläder vid regnrisk! Matsäck, inkl. Vattenflaska (ej någonting som innehåller nötter!! Solskyddsfaktor vid soligt väder. Avslut Ca för hemfärd. Vi hoppas på fint väder och full aktivitet! Fritids/fritidsklubben Den här veckan har vi bland annat spelat fotboll på både fotbollsplan och i idrottshallen, haft dans utomhus och spelat basket med Söderbasket. Vi har haft tur med vädret även denna vecka och kunnat leka mycket ute på skolgården. År 3 I tisdags var 3c på en fantastisk lyckad utflykt till Skansen. Stort tack till de föräldrar som kunde följa med så att vi kunde dela in oss i grupper och känna oss mer fria under dagen. Och i onsdags var 3D på en synnerligen lyckad utflykt till Skansen. Vi såg bl.a. alla fyra björnungarna busa med varandra och sex lodjur som kom fram när de fick mat. Berguven satt dock kvar uppe på sin höjd trots att djurskötaren lockade med att hålla den döda musen i svansen och dingla med den Tack alla vårdnadshavare för bra utvecklingssamtal, och framförallt tack till alla skickliga elever som höll i konstruktiva samtal. Ett förtydligande angående de skriftliga omdömena, på skolan är det bestämt att graderingen mer än godtagbara kunskaper i årskurs 1 3 ska användas i kärnämnena svenska, matte och engelska. (Detta år har de även används i NO/SO vilket egentligen inte är tänkt.) Från och med årskurs 4 kommer graderingen att användas i samtliga ämnen. Matematik 3D Vi har inte haft någon matte denna vecka på grund av utvecklingssamtal. 3C Har tränat på sina utvecklingssamtal. De har även arbetat med uppställningar/skriftliga räknemetoder, arbetat med matteappar och matteboken. 3B Vi jobbar med uppställningar och skriftliga räknemetoder. Det kommer att hålla i sig det som är kvar av terminen.

3 NO 3BCD Vi jobbar vidare med att avsluta vårt arbete med människokroppen. Alla grupper jobbar med varsin del av kroppen och skall producera en faktatext och faktafilm. SO 3BCD Vi arbetar med Sveriges landskap. Vi kommer att fortsätta med det i höst, nu jobbar vi med Södermanland. Musik: Under maj månad kommer vi att arbeta med: Skolavslutnings sånger; Trumspel och ensemblespel, 80-talets rytmer; Psalm som en speciell sångform; Månadens artist Laleh, vi sjunger Goliat och Jag ska bara va mig själv; Piano /tonbox skola; Dans och rörelse; Repetition, gitarrspel, alla ackord som vi har lärt oss och sånger.. Textilslöjd: Det är inte många slöjdlektioner kvar denna termin så vi avslutar våra vävar. Eleverna väljer själva vad tygen de gjort kommer bli, många gör väskor och fodral. Vi kommer titta på vår utställning Monsterkalaset och redovisa terminens arbete där vi reflekterar över färg, form, funktion och kvalité när vi tittar på egna och andras arbeten. Vi kommer även koppla ihop utställningen med skolans tema Tillsammans och prata om värdegrundsfrågor utifrån utställningen och den bok vi inspirerats utifrån. Drama, elevensval: Svenska: De svenskalektioner som gått av stapeln denna vecka har framförallt ägnats åt att träna inför utvecklingssamtalen. Engelska: Förra veckan arbetade 3B med klockan, hel och halv och det har 3D gjort idag fredag. 3C kommer att göra det nästa vecka. Idrott och hälsa Information om idrotten åk 1-5. Vecka 20 har eleverna prövat/övat/tränat 60 meter, stafett och stött kula.

4 Under vecka 22 kommer det att vara friidrottsdagar på Zinkensdams IP. Onsdag den 1 juni har åk F-2 sin friidrottsdag. Torsdagen den 2 juni har åk 3-5 sin friidrottsdag. Mer information om friidrottsdagarna finns under allmän information i veckobrevet.. Bild: Det börjar växa fram fantastiska målningar där eleverna gestaltar sig själv både tekniskt porträttlik men också med symbolik, färger eller annat som representerar dem. Hemuppgift: Svenska: Ingen läxa denna vecka. Engelska: 3B, 3C och 3D glosor/fraser till fredag 3 juni. (OBS gäller alla tre klasserna, vi byter plats på svenska/matte och engelska denna vecka så engelska för 3C och 3D blir på fredag). Matematik: Träna vidare på uppställning hemma om du behöver. 4:or Eva vår skolsköterska träffar just nu individuellt eleverna i 4B för hälsosamtal samt kontroll av tillväxt. Detta är något som alla elever i årskurs 4 gör. 4A NO: Vi håller på att avsluta vårt arbete kring el. Det som återstår är att konstruera byggnader, religiösa samlingsplatser, som sedan ska få lampa, batteri och strömbrytare inkopplad. SO: Eleverna fortsätter arbetet med Vikingarna som kommer att pågå resten av terminen. Musik: Under maj månad kommer vi att arbeta med: Skolavslutnings sånger och sånger till teaterföreställningen i Globen; Trumspel och ensemblespel; Psalm som en speciell sångform; Månadens artist Laleh; Piano/tonbox skola; Dans och rörelse. Bild: Vi analyserar arkitektoniska bilder och konstruerar byggnader, religiösa samlingsplatser, som sedan ska få lampa, batteri och strömbrytare inkopplad. Textilslöjd: Vi tränar inför symaskinsuppköriningen och kommer såsmåningom ha utdelning av symaskinskörkort. Vi sammanställer terminens arbete i elevernas symaskinsbok som kommer hamna i portfolion. Blir man färdig får man arbeta med valfria uppgifter.

5 Idrott : Vi har haft ett pass ute då vi tränade på kurirstafett och längdhopp. Det andra passet hade vi inomhus då lekte vi spökboll. MA-Vi har arbetat vidare i matteboken sett en mattefilm, samt arbetat med multiplikationstabellen. SV: Eleverna skriver återberättande texter och ritar kartor över närområdet. Kartorna görs utifrån att vi tränat på att tyda kartor på läsförståelsen och på idrotten i samband med orientering. ENG: Vi har tränat i smågrupper på att tala. Och lägger extra fokus på det de sista veckorna på terminen. Hemuppgifter 4A ENG Inga glosor. En talövning från torsdag den 26 till tisdag den 31 maj ges istället. Eleverna ska i skolan konstruera egna frågor till någon av er där hemma. Vi tränar just nu extra mycket på att alla elever ska komma igång att prata. Detta förstärks om ni även talar engelska hemma så mycket som möjligt. 4B Musik: Under maj månad kommer vi att arbeta med: Skolavslutnings sånger och sånger till teaterföreställningen i Globen; Trumspel och ensemblespel; Psalm som en speciell sångform; Månadens artist Laleh; Piano/tonbox skola; Dans och rörelse. NO: Vi håller på att avsluta vårt arbete kring el. Resterande lektioner fram till sommarlovet kommer eleverna att arbeta i grupper och undersöka olika typer av miljövänliga energikraftverk. De kommer att skriva en faktatext som de redovisar för varandra i gruppen. SO: Eleverna fortsätter arbetet med Vikingarna som kommer att pågå resten av terminen Bild: Vi analyserar arkitektoniska bilder och konstruerar byggnader, religiösa samlingsplatser, som sedan ska få lampa, batteri och strömbrytare inkopplad.

6 Textilslöjd: Vi tränar inför symaskinsuppköriningen och kommer såsmåningom ha utdelning av symaskinskörkort. Vi sammanställer terminens arbete i elevernas symaskinsbok som kommer hamna i portfolion. Blir man färdig får man arbeta med valfria uppgifter. SV: Eleverna skriver återberättande texter och ritar kartor över närområdet. Kartorna görs utifrån att vi tränat på att tyda kartor på läsförståelsen och på idrotten i samband med orientering. I matematiken har vi även haft ett arbetspass om skala, förstoring och förminskning. ENG: Vi har tränat i smågrupper på att tala. Och lägger extra fokus på det de sista veckorna på terminen. 4B: MA- Vi har arbetat med geometri tex omkrets och area samt hur man beskriver olika geometriska former. Hemuppgifter 4B MA Träna på 9:ans tabell till fredag den 3 juni. Träna även på tillhörande division. Finns på träningslappen. ENG Inga glosor. En talövning från torsdag den 26 till tisdag den 31 maj ges istället. Eleverna ska i skolan konstruera egna frågor till någon av er där hemma. Vi tränar just nu extra mycket på att alla elever ska komma igång att prata. Detta förstärks om ni även talar engelska hemma så mycket som möjligt. 5:or På tisdag kommer vi åka till Globen och se på Trollkarlen från OZ med Glada Hudikteatern. Vi kommer äta lunch i skolan för att sedan åka dit. Eleverna behöver ingen matsäck. Vi är hemma mellan NO: Matens Kemi Gå gärna in via länken om ni är ytterligare intresserade av Temats innehåll. Vi testar vilka livsmedel som innehåller druvsocker, fett och protein och dokumenterar i skrift och bild. Vi har även i ett experiment prövat att bryta ner stärkelse i vaniljsås. Låt barnen berätta vad vi gjorde. SO: Elevernas historiearbeten har sätts samman till en bok. De har fått lära sig olika typer av studieteknik och hur de effektivt kan plugga. De har utgått från sina arbeten i historia och har fått tid på lektionen att plugga inför kommande prov om Medeltiden.

7 Ma: Vi har arbetat vidare med kapitel (4) som handlar om sannolikhet. Vi har också arbetat med multiplikationstabellen och sett en mattefilm Idrott: Vi har haft ett pass ute då vi tränade på kurirstafett och längdhopp. Det andra passet hade vi inomhus då lekte vi spökboll. Musik: Under maj månad kommer vi att arbeta med: Skolavslutnings sånger och sånger till teaterföreställningen i Globen; Trumspel och ensemblespel; Psalm som en speciell sångform; Månadens artist Laleh; Piano/tonbox skola; Dans och rörelse. Bild: Det börjar växa fram fantastiska målningar där eleverna gestaltar sig själv både tekniskt porträttlik men också med symbolik, färger eller annat som representerar dem. Svenska: Femmorna arbetar vidare med skrivprojektet Huset. Alla har nu kommit närmare slutet av berättelsen och några är helt färdiga med sin bok om huset. De skriver om personer som bor i ett hus och vad som händer dem. Detta görs efter en viss struktur som de blir introducerade inför varje kapitel. De får under skrivprojektet få tips om hur de kan skriva/förbättra sina texter från både läraren och sina klasskamrater. Eleverna ska snart få börja redovisa sina böcker i små grupper. Textilslöjd: Eleverna har haft materialkunskap och lärt sig vad en textilfiber är och vart materialen kommer ifrån och dess egenskaper. Vi har även pratat om hur textilier påverkar vår miljö. Vi har inte så många slöjdlektioner kvar denna termin och avslutar påbörjade arbeten och redovisar dem. Redovisningen är en intervju av läraren där vi pratar om färg, form, material, kvalité och hur detta har påverkats av elevernas arbete och planering. Engelska 5b: Eleverna har arbetat med en text som de har skrivit om deras klassresa samt kikat på en engelskfilm med tillhörande arbetsuppgifter till. 5a: Eleverna har fortsatt att arbeta med sina faktatexter. Hemuppgift: Svenska: De elever som behöver arbeta med att få färdigt sina texter eller illustrationer till Huset får arbeta lite hemma. Trevlig helg!

8 Önskar hela Mangos arbetslag

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

I MANGO vecka 23 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 23 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 23 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18 Allmänt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era

Läs mer

Friidrottsdag på Zinkensdamm IP KALENDARIUM

Friidrottsdag på Zinkensdamm IP KALENDARIUM KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 forum är flyttat

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Skolavslutning F-2 kl.9.00 eleverna börjar kl 8.30 i klassrummen 3-5 kl.10.30 eleverna börjar kl.10.00 i klassrummen Höstterminens första dag 20/8-14 Skolstart för

Läs mer

MANGO vecka 19 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 19 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 27/5 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning

Läs mer

MANGO vecka 17 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 17 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 14-17/4 Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 35

MANGO Åk 4-6 vecka 35 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 22 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 22 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 Planeringsdag 23/5 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

Hej alla elever och föräldrar!

Hej alla elever och föräldrar! Hej alla elever och föräldrar! Vi vill tacka för ett trevligt föräldramöte, det var kul att så många kunde närvara. Vi informerade lite om vad som händer i skolan och efteråt fanns möjlighet att diskutera

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015 CITRONNYTT vecka 23 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i.

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. IUP år 7 1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. 2. Elever besvarar frågeställningar kring sin utveckling inom ämnet. Ett formulär gemensamt för alla ämnen används av eleven.

Läs mer

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Handläggare Datum Åke Gustafsson 2013-10-07 www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Förvaltningskontoret Barn- och ungdomsförvaltningen Adress Box 915, 391 29 Kalmar Besök Skeppsbrogatan

Läs mer

9B:s Veckobrev. Här kommer information om klassens aktiviteter under nästa vecka, arbeten, läxor, prov, studiebesök etc.

9B:s Veckobrev. Här kommer information om klassens aktiviteter under nästa vecka, arbeten, läxor, prov, studiebesök etc. Gäller för v. 18-19 9B:s Veckobrev Här kommer information om klassens aktiviteter under nästa vecka, arbeten, läxor, prov, studiebesök etc. Svenska: V 14 kör vi lite grammatik. Härligt va! Engelska: NP-prov

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 27/5 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.6

Seniorernas veckobrev V.6 Veckan avslutades med ett rejält snöoväder med stora konsekvenser för lokaltrafiken. Hos oss var det främst eleverna som blev drabbade. Nästan hälften av alla våra elever kunde inte ta sig till skolan

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2 CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl 15:45

Läs mer

Rapport Våra Viktiga Barn 2014

Rapport Våra Viktiga Barn 2014 Rapport Våra Viktiga Barn 2014 Bakgrund Verksamheten Våra viktiga barn (tidigare e12 ) startade 2004, på initiativ av två gruppträningsinstruktörer, Eva Måbäck och Jaana Gille, tillsammans med Eva Scharin

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte Verksamhetsplan 2015 Uteförskolan Totte Den viktiga vardagen Alla barn ska få erfara den tillfredställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen

Läs mer

Verksamhetsplan. Höglandskolans Förskoleklass. www.hoglandsskolan.stockholm.se

Verksamhetsplan. Höglandskolans Förskoleklass. www.hoglandsskolan.stockholm.se Verksamhetsplan Höglandskolans Förskoleklass www.hoglandsskolan.stockholm.se 1 Förskoleklassen Tiden i förskoleklassen ska vara lustfylld, med fokus på gemenskap och glädje. En tid där barnen i lugn och

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

år 9: Kulturama grundskola Veckobrev 45

år 9: Kulturama grundskola Veckobrev 45 år 9: Kulturama grundskola Veckobrev 45 Allmän information Veckobrev Hädanefter kommer vi att lägga ut veckobrevet på Schoolsoft under nyheter Gymnasiemässan Torsdagen den 21/11 kommer vi att åka till

Läs mer

Arbetsplan 2015/2016 Lilla Flottens förskola. Skolförvaltning sydväst

Arbetsplan 2015/2016 Lilla Flottens förskola. Skolförvaltning sydväst Arbetsplan 2015/2016 Lilla Flottens förskola Skolförvaltning sydväst Innehåll Inledning... 1 Förutsättningar... 2 Läroplansmål Normer och värden... 3 Läroplansmål Utveckling och lärande... 5 Läroplansmål

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik

Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik Innehållsförteckning En kort presentation av mig som gjort denna verksamhetsplan.. 3 Varför arbeta med äventyrspedagogik?... 3 Koppling till styrdokument

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 26/2 2016 - Veckobrev v.9 Hej alla föräldrar och elever! Vecka 9 är som bekant sportlovsveckan då alla elever är lediga från skolan. Vi önskar både elever och föräldrar en skön vecka med både vila

Läs mer

Hopprepets förskola Sticklinge förskola (2016) Arbetsplan Verksamhetsåret 2015-2016. Barnens verkstad med många möjligheter!

Hopprepets förskola Sticklinge förskola (2016) Arbetsplan Verksamhetsåret 2015-2016. Barnens verkstad med många möjligheter! Hopprepets förskola Sticklinge förskola (2016) Arbetsplan Verksamhetsåret 2015-2016 Barnens verkstad med många möjligheter! Vår organisation Barn Arbetslag Lärandemiljöer - Utemiljö - Innemiljö - Närmiljö

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej!

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej! SKOLSTANOTISER Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Rektors ruta 2014-04-04 Hej! Tack alla ni som kom till föräldramötet och bidrog med tankar och idéer kring hur vi tillsammans ska utveckla vår skola! En

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

MANGO vecka 40 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 40 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.00 13/10, 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 8/10, 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om

Läs mer

MANGO vecka 5 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015. Elundskolan

Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015. Elundskolan Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015 Elundskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Roland Andersson 2015-06-17 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Innehåll Innehåll Rektor

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 23

MANGO Åk 4-6 vecka 23 MANGO Åk 4-6 vecka 23 KALENDARIUM Hej alla barn och föräldrar. Lov, studiedagar och planeringsdagar Studiedag 5/6 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola

Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola Lokal arbetsplan för Vittjärvsgårdens förskola 2010 Organisation Mimers Vittjärv AB driver förskolan Vittjärvsgården och grundskolan Mimers Brunn. Verksamheten förvaltas av en styrelse bestående av dels

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Snäckstrands förskola 2013-2014 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Juli 2 2014 Anneli Smedberg 1. Inledning Varje kommun ska enligt förordningen (SFS 2010:800) systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

Genom att vi befinner oss i samma lokal hela dagarna och är samma pedagoger under för och eftermiddagarna så skapar vi en trygg miljö för barnen.

Genom att vi befinner oss i samma lokal hela dagarna och är samma pedagoger under för och eftermiddagarna så skapar vi en trygg miljö för barnen. I förskoleklassens verksamhet tar vi tillvara på barnens nyfikenhet och lust att lära genom att låta leken vara ett av de viktigaste verktygen för barnens kunskapsutveckling. Den sociala träningen och

Läs mer

Arbetsplan 2015/2016 Vintrosa förskola

Arbetsplan 2015/2016 Vintrosa förskola Arbetsplan 2015/2016 Vintrosa förskola Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Läroplansmål- Normer och värden 3. Läroplansmål- Utveckling och lärande 4. Läroplansmål- Förskola och hem 5. Läroplansmål- Samverkan

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Junibacken. Plats för egen logga/bild

Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Junibacken. Plats för egen logga/bild BARN OCH UTBILDNING Förskoleverksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13 Förskolan Junibacken Plats för egen logga/bild 1 Innehållsförteckning: Normer och värden sidan 3 Utveckling

Läs mer

Banslättsskolans fritidshem

Banslättsskolans fritidshem s fritidshem informationsfolder 15 01 07 Välkommen till s fritidshem s fritidshem bedriver en verksamhet där målsättningen är att skapa förutsättningar för att eleverna ska utveckla sin sociala kompetens

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Underlag för systematiskt kvalitetsarbete

Underlag för systematiskt kvalitetsarbete Underlag för systematiskt kvalitetsarbete Enhet: Kobjer Ansvarig: Gunilla Cederholm LÄSÅRETS VERKSAMHETSPLAN Mål/Åtgärder/Resultat/Analys för läsåret 2012-13 Målen för detta läsår har handlat om årskalender,

Läs mer

Arbetshäfte År 7 Namn Klass

Arbetshäfte År 7 Namn Klass Idrott och Hälsa Arbetshäfte År 7 Namn Klass Kunskapsblock 1 Spel och lekar Mål som eleven skall ha nått i år 9 Eleven skall kunna delta i lek, dans, idrott och andra aktiviteter och kunna utföra lämpliga

Läs mer

Arbetsplan Snäckans förskola 2008

Arbetsplan Snäckans förskola 2008 Arbetsplan Snäckans förskola 2008 Normer och värden Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Undervisa i världens största språk - musik

Undervisa i världens största språk - musik Joel Johansson 24 år Ämneslärarprogrammet Undervisa i världens största språk - musik Institutionen för Musik, Pedagogik och Samhälle KMH:s ämneslärarprogram KMH:s ämneslärarprogram i musik med inriktning

Läs mer

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö Vårt arbete På Ulriksdalsskolan går det 900 elever. På skolan finns klass, 3:1. I klassen går det 27 elever, en lärare, en fritidspedagog och för tillfället en lärarstudent. Läraren heter Gustavo Caballero

Läs mer

Verksamhetsplan - Tallängens förskola 2014/2015

Verksamhetsplan - Tallängens förskola 2014/2015 18/6 2014 Verksamhetsplan - Tallängens förskola 2014/2015 förskolechef: Pernilla Nillson 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Verksamhetside 4. Tallängens års-hjul (under arbete) 5. Mål för Tallängens förskola

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

Borgens förskola. Verksamhetsplan 2014-15

Borgens förskola. Verksamhetsplan 2014-15 Borgens förskola Verksamhetsplan 2014-15 SOLNA STAD kontakt@solna.se Organisationssnummer Förvaltning Tel. 08-734 20 00 212000-0183 171 86 Solna Fax. 08-734 20 59 www.solna.se Besök. Stadshusgången 2 LEDNINGSDEKLARATION

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2015/2016 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

Hej alla glada föräldrar!

Hej alla glada föräldrar! Hej alla glada föräldrar! Vintern både kom och gick på en och samma vecka! Från djup snö och pulkaåkning till regn, is och gummistövlar. Nu är den första veckan på vårterminen i årskurs 1 avklarad, det

Läs mer