Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan."

Transkript

1 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl:15:45 11/2, 15/3, 14/4, 27/5 Vårterminens sista dag 9/6 Skolavslutning F-2 kl. 8: kl. 10:00 Föräldraråd kl /3 Likabehandlingsråd kl /4 Föreläsning om näthat 11/2 Kl: på Årstadalsskolan Vi reserverar oss för att det kan ske vissa ändringar i kalendariet VINBÄRSNYTT F-2 v.5 Allmän information Lusdagar- Den 5-7/2 är det luskamningshelg. Se till att luskamma era barn så att vi blir av med de små krabaterna. Kammar och lusmedel finns på apoteket. Inbjudan till föreläsning Den 11/2 mellan kl kommer föreläsare från Juridikinstitutet, Stockholms universitet hit och pratar om näthat. Anmäl er till: asa.k.nilsson@stockholm.se Vid sjukanmälan på sjukanmälanstelefonen tar vi enbart emot sjukanmälan. Behöver ni kontakta oss med anledningar av hämtningar och dylikt ringer ni till arbetslagets telefon. För att vi ska kunna sjukanmäla era barn behöver ni tydligt säga dagens datum, klass, arbetslag och barnet namn. Vid de tillfällen som detta inte framgår kan ni bli uppringda trots att ni ringt in, på grund av att personalen på expeditionen inte kan lägga in frånvaron på Skolwebben. Nummer till sjukanmälan på telefonnummer anmäler ni varje dag innan kl.8.00 om ert barn kommer att vara frånvarande från skolan. Expeditionen lyssnar av och lägger in sjukanmälan direkt på skolwebben. Detta innebär att ni behöver lämna information i en viss ordning för att förenkla hanteringen av sjukanmälan. Ordningen är: datum, klass, avdelning, elevens namn. Frånvaro-app det finns nu en app att ladda ner för att anmäla ert barn som frånvarande. Gå in på hemsidan så finns en beskrivning. Kontakta skolan numret är endast till för sjukanmälan och lyssnas bara av kl varje morgon. Behöver ni komma i kontakt med skolan eftermiddagstid ringer ni på våra arbetslagstelefoner. Telefonnummer till skolan Mango A-huset (Fritids för treor och fritidsklubben) Citron B-huset: (förskoleklass Citron, 1 Citron, 2a Citron, 2b Citron) Paviljongen Mango: , (4a, 4b, 5a, 5b) Vinbär B-huset: (förskoleklass, 1 Vinbär, 2c, 2d ). Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

2 Fritids Tag med hjälm stjärtlapp/pulka vi åker på våra utedagar onsdagar för 2-or och torsdagar F-1. Många barn fryser om sina händer tjockvantar är bra. Vi är snart klara med vår långa larv. Nu ska vi montera ihop den och sätta upp den. Vi gjorde vackra islyktor som vi tände när det blev mörkt. Backen vid Årstaängar var en hit, där var det roligt att åka pulka vi gör om det på onsdag. I den här veckan ska 2D gå till idrottsalen på tisdag. Förskoleklass Varje dag har vi sett ett litet avsnitt ur Gudar och badkar som handlat om varför veckodagarna heter som de gör. Väldigt intressant och lite läskigt tyckte flertalet barn. På fredagen fick barnen skriva och rita om just den veckodagen de föddes på. Nu är vi extra noga med stor bokstav och punkt, vilket är tråkigt tycker en del. I torsdags startade hela Vinbärs gemensamma tema som vi denna termin är med på. Barnen har själva fått välja mellan fyra olika allternativ I-pad, drama, bild och skapande och rörelse/ute. Varje torsdag fram till i maj kommer barnen att arbeta i sina grupper med skolans gemensamma tema: Tillsammans. Tyvärr så har det igen blivit ändring för vår idrott, nu kommer den att vara på måndagar. Nästa vecka: Äventyrsparken och idrott på måndag. Mattekluringar på tisdag, veckans bokstav E på onsdag, tema/verkstadsgrupper på torsdag och på fredag arbetar vi med när vi fyller år och stjärntecken! 1Vinbär Vi har också haft Lärstilsvecka där vi pratat om och utgått från olika lärstilar olika dagar. Veckan avslutades med en utvärdering där barnen reflekterade över vilka lärstilar de känner att de lär sig bäst med. Vi fortsätter med arbetet kring bokrecensioner. Nästa vecka ska alla elever låna bok på biblioteket efter att ha fått instruktioner av Agneta vår bibliotekarie här på skolan. Meningen är att vi denna termin lånar böcker från biblioteket, läser och skriver bokrecensioner. Matematik Vi har gjort ett summativt test på kapitel 1 där barnen har bedömt sig själva hur de upplever att de kan och förstår det vi lärt oss. Sidorna finns i matteboken sid Vi har också repeterat uppdelning av tal och tiokamrater. Vi har tränat problemlösning då vi skrivit matematiska formuleringar av frågeställningar utifrån enkla vardagliga situationer och ritat enkla bilder som en strategi vid problemlösning. Det är mycket viktigt för inlärningen att kunna redovisa på olika sätt. Läxa till nästa torsdag är blå ruta sid 55och 59. SO Vi påbörjar arbetet med yrken. Vad ett yrke är och vad finns det för olika yrken. Vi kommer att ha gemensamma genomgångar i grupp, se på olika filmer om yrken och läsa och skriva korta faktatexter om olika yrken. Som vanligt har vi haft klassråd.

3 NO Nu har vi arbetat klart med året och månader. Almanackan som barnen arbetat i under arbetets gång kommer hem denna vecka. Återstår det att rita/måla på något månadsblad får barnen göra det hemma. Den här veckan har vi börjat arbeta med betydelsen av hälsa och vad vi behöver för att må bra. Vi samlade det kom vi kom fram till att vi behöver i en gemensam mindmap ( kondition, sömn,vila, hygien-tandborstning, mat, dryck gemenskap) och fortsatte sedan med kondition och sömn och varför det är viktigt. Vi diskuterade och såg på olika filmer. Vi fortsatte sedan med tänder och kom till sist in på sockerkonsumtion. Då fick alla gissa hur många sockerbitar olika livsmedel innehåller. Nästa vecka koncentrerar vi oss på mat och dryck. Elever får kännedom om filmmusik och lär sig 2 sånger från Djungelboken. Elever fortsätter utveckla ensemblespel. Pianoskola, improvisation. Dramatisering av sånger Gräshoppans liv eller Sång om figurer eller Törnrosa eller Hönan gick i hagen. och känslor. Vi arbetar med röst som ett viktigt instrument. Hemuppgifter Ma: Måndag till torsdag, blå tränaruta på sid 55 och 59. SV: Läsläxa delas ut måndag och lämnas måndag 2C På onsdag den 3/2 ska vi åka till Skansen. Barnen behöver då ha med sig matsäck och lämpliga kläder efter väder. Vi har haft lärstilsvecka denna vecka. Det har varit väldigt kul. På måndagen var vi visuella och tittade, läste och visade. På tisdagen var vi auditiva och lyssnade på radioteater och löste mattetal i grupp. På onsdagen var vi kinestetiska och rörde hela vår kropp både på matten(matteteater) och på engelskan. På torsdagen var vi taktila och spelade bråkmemory. Vi har börjat med ett arbetsschema som består av massor av olika sätt att träna läsförståelse. Det är både att läsa recept, brev, sagor, faktatexter eller vanliga böcker. Kul tycker många. Matematik

4 Vi har startat arbetet med division och barnen har verkligen kopplat! Så kul! I veckan börjar vi även med bråk och barnen har tjuvstartat denna vecka med bråkmemory. SO/NO Barnen valde att vi ska göra djur och trädböcker fram till sportlovet. Vi kommer att åka till Skansen den 3:e februari, se ovan. Engelska Vi fortsatte att jobba med mat denna vecka och lekte även en lek med engelska frukter. Elever utvecklar sång i två stämmor. Elever får kännedom om ballad som genre och filmmusik. Vi sjunger våra favoriter från filmer. Elever utvecklar sitt spel i ensemble. Elever dramatiserar olika låtar. Pianoskola, improvisation. Hemuppgifter: På onsdag den 3/2 ska vi åka till Skansen. Barnen behöver då ha med sig matsäck och lämpliga kläder efter väder. Läsläxa: Nästa läsläxa (kap 19) är till torsdagen den 4/2. Matteläxa: Papper om division till fredag 5/2. 2D Denna vecka har vi pratat om vad en mening är och vad kännetecknar en mening. Vi har även jobbat med att formulera frågor och pratat om frågetecknet. Vi har även haft genomgång på när vi ska skriva de, den och det i meningar. NO/SO Vi fortsätter läsa om temat vintern samt jobbar vidare med värdegrunden. Vi har pratat mycket om hur vi kan lösa konflikter som uppstår på rasten eller i övrigt på skol/fritidstid. Framförallt vad som händer om man utgår från att jag trodde han/hon sa eller gjorde Matematik

5 Vi räknar vidare i matteboken. Det är addition och subtraktion med uppställning. Viktigt att sortera ental och tiotal. Några har valt att ta hem matteboken över helgen för att snabbare bli klara. Engelska Vi fortsatte att jobba med mat denna vecka och lekte även en lek med engelska frukter. Hemuppgifter: läxa: Läs kapitel 18 och svara på frågorna i uppgiftsboken till torsdag den 4 februari. Matteläxa: Arbetsblad i matematik till torsdag den 4 februari. Hälsningar hela Vinbärs arbetslag.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information Löss på skolan - Fall av löss har upptäckts så var noga med att luskamma era barn! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014

KALENDARIUM höstterminen 2014 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om.

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 15 Förskoleklassen Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kul att träffa alla barn igen. Det verkar dock vara lite vårkänslor i

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 26/2 2016 - Veckobrev v.9 Hej alla föräldrar och elever! Vecka 9 är som bekant sportlovsveckan då alla elever är lediga från skolan. Vi önskar både elever och föräldrar en skön vecka med både vila

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte.

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

My Language a g Biography

My Language a g Biography Min i n språkbiografip r å k b i o g r a f i My Language a g Biography Europeisk språkportfolio: bemyndigad version Nr. 60.2004 European Language Portfolio: accredited model No. 60.2004 Innehåll / Contents

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18 Allmänt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era

Läs mer

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Hej alla barn och föräldrar!!!!! 3 december 2015 Tänk att vi redan är inne i december. Tiden går verkligen snabbt och nu när morgnarna är mörka är det mysigt med alla

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 Planeringsdag 23/5 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Föräldramöte 15/9 Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På

Läs mer

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om.

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 5 Förskoleklassen Tisdag Öppet hus 8:00-17:00 Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Nu börjar sjuklingarna

Läs mer

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Från min. klass INGER BJÖRNELOO

Från min. klass INGER BJÖRNELOO Från min klass INGER BJÖRNELOO Vi har nu följt Inger Björneloos klass under två år. Klassen börjar i höst på sitt sista lågstadieår, åk 3. Denna årgång av NÄMNAREN kommer att följa upp vad de gör och hur

Läs mer

CITRONNYTT vecka 12 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 12 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Vi sjunger om Bockarna Bruse ( ni ser väl trollet under bron) Kvalitetsredovisning Dagbarnvårdarna i Månkarbo 2009-2010

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

Föräldramöte klass 4

Föräldramöte klass 4 Har med grön färg lagt till anteckningar om det vi pratade om på vårt Föräldramöte klass 4 16 september 2014 Vi började mötet gemensamt med femmorna. Vi lärare och lärarkandidater presenterade oss och

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 forum är flyttat

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Mer än bara fotboll Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Erik är avundsjuk på sin bästa kompis Love. Love är populär, duktig på allt och framförallt vågar han prata med tjejer.

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015 CITRONNYTT vecka 23 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och

Läs mer

Hej på er alla. Den här veckan är det dags för 2016 års Sommarexpedition! Onsdagen den 25 maj har vi en rolig och tuff äventyrsdag tillsammans!

Hej på er alla. Den här veckan är det dags för 2016 års Sommarexpedition! Onsdagen den 25 maj har vi en rolig och tuff äventyrsdag tillsammans! Hej på er alla Hälsningar från Finland! Jag har precis kommit hem efter en jättefin resa tillsammans med åk 5 Tigrar och Leoparder! Vi deltog i Stafettkarnevalen, en stor springtävling som i år anordnas

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever!

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever! Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6 Hej alla föräldrar och elever! Tisdag den 9/2 kommer en fotograf till Råbyskolan för att ta bilder till en bok om skolutveckling och en artikelserie om skolan i sociala

Läs mer

MANGO vecka 9-10 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 9-10 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

DEN LILLA RÖDA HÖNAN

DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 2 3 4 5 6 4 Sagan används för begreppsinlärning, problemlösning och för att tala matematik. Se lhdl s. 96-99. 7 8 9 10 Den som är lat får ingen mat. Problemlösning 1 Arbeta två

Läs mer

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan?

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Föräldrabroschyr Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Vad ska barnen lära sig i skolan? Tanken med den här broschyren är att ge Er föräldrar en bild av

Läs mer

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser.

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Du berättar på ett enkelt sätt om det du tycker är viktigt i texten.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Normer och värden: Vår pedagogiska miljö: Vi har hörnor, tillgängligt material, hörnorna är anpassade efter denna grupps intressen. Vi får in turtagning då varje

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 35

MANGO Åk 4-6 vecka 35 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

Tranbärets månadsbrev augusti 2016

Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Välkomna tillbaka allihop efter en lång och härlig sommar. Under augusti har vi nog lyckats ha alla olika väder som vi kan komma på, men vad gör det när vi har så trevligt

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer.

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer. Strävorna 4A 100-rutan... förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande.... grundläggande

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL Katarina Neiman Hedensjö Hej! Cirkus Ungefär och Cirkus Exakt Det är första veckan på sommarlovet och Julia ska gå i cirkusskola. Julia älskar allt som har med cirkus att göra.

Läs mer

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN Att leka sig in i skolans värld LUCIA GEOMAG BYGGE MED KAPLASTAVAR Mål för förskoleklass Att skapa en trygg och tillåtande miljö där: barnet känner sig

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 49 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Johans liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Hans terminsbetyg på fotbollsgymnasiet är riktigt bra och fotbollen har aldrig

Läs mer

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar!

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg (DAG) ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Arkivet har till

Läs mer

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om

Läs mer

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Vad är Bokjuryn? Funnits sen 1996 i Sverige. Barn och ungdomar läser årets utgivning av böcker och röstar fram bästa boken i olika ålderskategorier. Administreras av

Läs mer

Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning

Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 4-6, 7-9, Särgymn, Särvux, Gym, Vux Lektionstyp:

Läs mer

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva Denna lektion är hämtad ur Sammanträffanden för sfi kurs D av Eva Bernhardtson och Louise Tarras, författarna till basläromedlet SamSpråk 2. Sammanträffanden är en pocketbok med tio berättelser från verkliga

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna SIDAN 1 Författare: Per Straarup Søndergaard Vad handlar boken om? Boken handlar om Anton och hans vänner Emil, Olle och Max, som har klättrat upp i ett träd. Vännerna har klättrat högt och nu vill de

Läs mer

Tätorpsskolan Samverkan språk och ämnen

Tätorpsskolan Samverkan språk och ämnen Tätorpsskolan Samverkan språk och ämnen Nu är språket allas angelägenhet Susanna Rimmerfors och Mia Möller driver satsningar på språkutveckling på Tätorpsskolan. Foto: Mats Lindblad Bostadsområdet Skarpnäcksfältet

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Hej! Välkomna tillbaka från en välbehövlig ledighet. Hoppas påskharen varit på besök Kvarglömda kläder; Vi kommer att lägga

Läs mer

NATIONELLA MATEMATIKTÄVLING

NATIONELLA MATEMATIKTÄVLING NATIONELLA MATEMATIKTÄVLING PRATA OM SPELS EN KURS I SANNOLIKHET 1 INLEDNING Sannolikhetskursen består av sju olika steg där det sista steget utgörs av själva tävlingsmomentet. Det är upp till pedagogen

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Kursplan i svenska. Därför tränar vi följande färdigheter under elevens skoltid i ämnet svenska: Tala, lyssna och samtala. År 1

Kursplan i svenska. Därför tränar vi följande färdigheter under elevens skoltid i ämnet svenska: Tala, lyssna och samtala. År 1 Kursplan i svenska Språket är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket kan människor utveckla sin identitet, uttrycka känslor och tankar och förstå hur andra känner

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Arbetsplats: Annebo förskola avd. Ekebo Arbetslag: Sara Lindström, Lena Narvefors och Johanna Karlsson Annebos gemensamma pedagogiska utgångspunkt På vår förskola vill

Läs mer

Förväntansdokument Bodals Skola F-9

Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Läsåret 2014-2015 Inledning Detta förväntansdokument syftar till att tydliggöra vilka förväntningar förskoleklass, skola och fritids har på vårdnadshavare och elever,

Läs mer

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 14-17/4 Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har

Läs mer

MANGO vecka 6 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 6 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

2. Tidsplanering. 21 Studiedag

2. Tidsplanering. 21 Studiedag 1. Introduktion Video CV är ett utmärkt tillfälle att visa din presentationsteknik. De kan användas när du vill göra gott intryck hos en arbetsgivare. Bara det att ha tagit tid att förbereda en video CV

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM Hej alla seniorer. Först vill jag tacka alla för att ni var så många som var med och gjorde invigningen av Seniorernas

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du ansöker

Läs mer

Vecka 36. Telefonnummer till fritids: 08: 718 82 76. Veckobrevet består av fem sidor, läs om klassresan och lusinformation. Göra lyckokakor.

Vecka 36. Telefonnummer till fritids: 08: 718 82 76. Veckobrevet består av fem sidor, läs om klassresan och lusinformation. Göra lyckokakor. Vecka 36 Veckobrevet består av fem sidor, läs om klassresan och lusinformation. Telefonnummer till fritids: 08: 718 82 76 Måndag: Skola: Skolan börjar kl. 10.00. Slut kl. 14.35 Basketskola med Astrid och

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

Klockarsgården - Välkommen att lära känna våra djur på nära håll

Klockarsgården - Välkommen att lära känna våra djur på nära håll LIVET PÅ VÅR GÅRD! Vi vill dela med oss av vår glädje som livet på gården har gett oss. Vi som bor här är Johanna och Micke och våra barn i åldrarna 2-15 år. Vi är även familjehem barn sedan en lång tid

Läs mer

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Elevmaterial LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Mitt liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Så börjar boken Långt ifrån Zlatan. På vilket sätt är Johans liv en dröm?

Läs mer

Brandövningar och fortsatt fint väder

Brandövningar och fortsatt fint väder Brandövningar och fortsatt fint väder Idag sparade några barn tagetesfrön i kaffefilter för att torka och strö ut i rabatt i vår. I måndagskväll kom Karin Rosvall och pratade på föräldramötet om föräldrarollen

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 60 min och består av en halvtimme ridning med vuxen som ledare och en halvtimme teori. Vart

Läs mer

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer