VINBÄRSNYTT F-2 v Allmän information

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VINBÄRSNYTT F-2 v.44-45 Allmän information"

Transkript

1 VINBÄRSNYTT F-2 v Allmän information Löss på skolan - Fall av löss har upptäckts så var noga med att luskamma era barn! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl 15:45 5/11 15/12 Likabehandlingsråd 1/12 12/4 Föräldraråd 1/12 10/3 Höstterminens sista dag 18/12 Vårterminens första dag 8/1 Vi reserverar oss för att det kan ske vissa ändringar i kalendariet under början av ht-15. Kvarglömda kläder v.46 kommer vi att skänka bort de kvarglömda kläder som finns på skolan. Vid sjukanmälan på sjukanmälanstelefonen tar vi enbart emot sjukanmälan. Behöver ni kontakta oss med anledningar av hämtningar och dylikt ringer ni till arbetslagets telefon. För att vi ska kunna sjukanmäla era barn behöver ni tydligt säga dagens datum, klass, arbetslag och barnet namn. Vid de tillfällen som detta inte framgår kan ni bli uppringda trots att ni ringt in, på grund av att personalen på expeditionen inte kan lägga in frånvaron på Skolwebben. Nummer till sjukanmälan på telefonnummer anmäler ni varje dag innan kl.8.00 om ert barn kommer att vara frånvarande från skolan. Expeditionen lyssnar av och lägger in sjukanmälan direkt på skolwebben. Detta innebär att ni behöver lämna information i en viss ordning för att förenkla hanteringen av sjukanmälan. Ordningen är: datum, klass, avdelning, elevens namn. Frånvaro-app det finns nu en app att ladda ner för att anmäla ert barn som frånvarande. Gå in på hemsidan så finns en beskrivning. Kontakta skolan numret är endast till för sjukanmälan och lyssnas bara av kl varje morgon. Behöver ni komma i kontakt med skolan eftermiddagstid ringer ni på våra arbetslagstelefoner. Telefonnummer till skolan Mango A-huset (Fritids för treor och fritidsklubben) Citron B-huset: (förskoleklass Citron, 1 Citron, 2a Citron, 2b Citron) Paviljongen Mango: , (4a, 4b, 5a, 5b) Vinbär B-huset: (förskoleklass, 1 Vinbär, 2c, 2d ) Allergier Årstadalsskolan är en nöt fri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

2 Fritids Just nu har vi focusområde Kreativitet och skapande. I ateljén har det målats pinnar som sen ska bli någon form av mobil. Det blev många vackra mönster och färger! Håll utkik, snart hänger den någonstans på Vinbär. På fritidsrådet har det kommit fram att några av barnen i F-klass vill bygga, t ex glassfabrik och skateboardpark. Vi efterlyser små kartonger, såsom skokartonger t ex. Ta gärna med det till fritids! Den här veckan har 2:orna lekt i Äventyrsparken. I veckan har även 2d varit i idrottshallen och lekt basketdutt. Fredageftermiddagens mellanmål som anknyter till vårt Tema, Olika-lika alla under samma himmel. bjöd på godsaker som barnen hade tagit med sig. Vi avslutade veckan med en utrymningsövning. Förskoleklass Under veckan som gått har vi bland annat haft brandövning vilket gick bra. Arbetet med geometriska former har vi fortsatt med, öva gärna hemma med era barn att upptäcka former både inom- och utomhus. På idrotten lekte vi Gammelgäddan vilket blev en stor succé. Bokstavsarbete blev det förstås och så arbetade vi mer med FN och barnkonventionen där barnen bland annat fick färglägga flaggor och ta del av fakta. Vi avslutade fredagen med att barnen bjöd varandra på gott hemifrån till mellanmål. En stor succe. Barnen bjöd varandra på bla päron från Ungern, spettekaka från Skåne, kimba från Korea, gott bröd från Dalarna mm. Det var ett riktigt trevligt och gott FN-mellanmål,vi tackar alla föräldrar för deras insats! Nästa vecka v.44 är det höstlov och kom ihåg att anmäla i god tid om ert barn mot förmodan inte kommer. Detta då vi behöver meddela köket varje dag hur många som skall äta. Efter höstlovet v.45 kommer Anette att vara ledig så vi får Melvin som vikarie. Vi kommer att starta upp som vanligt med att gå till Äventyrsparken på måndagen. Under veckan fortsätter vi att arbeta med geometriska former genom att bland annat göra en formtavla och spela formbingo, veckans bokstav blir C och på idrotten har vi bollskola. 1Vinbär Den 20 och 21 oktober kommer det vara elevledda utvecklingssamtal för klass 1. En tidsplan över när ni har tid för samtal och information om hur det går till har delats ut till alla. Barnen behöver inneskor nu, särskilt när de ska ner till matsalen, då vädret börjar gå åt det mer slaskigare hållet. Tack för det. Vi ber alla föräldrar att hjälpa sina barn så att de kommer i tid när skolan startar. För några veckor sedan bjöd vi personal barnen på smakprov från olika länder som mellis. Det var bratwurst och surkål från Tyskland, havreflarn med hjortronssylt från Norrland och Chilenska vindruvor m.m. Nu tänkte vi att barnen ska få ta med sig något litet och bjuda de andra i klassen på. Det kan vara något som kommer från det land eller den del av Sverige som de har anknytning till. Man kanske har en mormor från Gotland och kan ta med en saffranspannkaka t.ex. Under fredagen kommer man att smaka på detta i respektive klass.

3 Svenska Vi har börjat skriva sagor med strukturen början, händelse, lösning och slut. Där fortsätter vi även arbetet med att skriva meningar. Målet är även att de ska koppla bilden till texten. Vi fortsätter även med läsförståelse. Vi jobbar på med bokstäverna och skriver av en kort text i skrivboken. Denna vecka har vi arbetat med H och M. Grej of the day handlade förra veckan om huvudlusen men M är inte klart. Eleverna får ny ledråden till GOTD under denna vecka. Matematik Den här veckan har mycket tid ägnats åt utvecklingssamtalen men vi har fortsatt med arbeta med att automatisera subtraktion o addition 0-10, nöta Tio-kompisar, prata om hur räknesätten hänger ihop och kan utnyttjas tankemässigt, tvillingar/dubblor och ett mer /ett mindre. Ex 4+3 är ett mindre än 4+4. Uppmuntra barnen att använda strategier. Det här arbetet och lite till (utan mattebok) kommer vi att fortsätta med efter höstlovet. Jag meddelar i veckobrevet när vi börjar med Matteboken Favoritmatte. När vi börjar med den kommer barnen också att ha sin läxa i matteboken. Nästa vanliga matteläxa delas ut efter höstlovet. SO Vi forsätter med arbetet Jag i världen. NO Inställt denna vecka pga samtal Från och med vecka 37 ska barnen ha med sig idrottskläder och handduk. De byter om i omklädningsrummen och duschar efter lektionen. När vi har idrott inomhus så ska barnen ha rena inneskor eller vara barfota. Det är förbjudet att bara ha strumpor eftersom skaderisken blir väldigt stor! Under oktober kommer vi att arbeta med: 1. Vi fortsätter aktivt lyssna på olika musikstycken och reflektera över musik Höstmusik, Halloweenmusik, FN:s sånger. 2. Kännedom om sång i kanon. 3. Förberedelse till FN:s dag. Vi sjunger Värld av vänner, Du och jag, Barn i alla länder, Du ska inte tro det blir fred på Jord, Moliba makasi; 4. Djembeskola. Vi fortsätter träna rytmer med hjälp av djembe och bongotrumma, tamburiner och pinnar. Skapar ett ensemblespel och testar olika roller; 5. Rörelse/danser/lekar. Vi dansar Pelle pingvin, I djungel, När man bakar bullar, mm 6. Arbete med ipad. Vi skapar egen radioteater med hjälp av ipad. 7. Hösttema/Halloweentema berikas av olika sånger. Höstvisa, Det regnar igen, Mitt i natten mm; 8. Pianoskola för 6 elever i taget, improvisation på pianot. 9. Månadens kompositör. Mozart. Kännedom om klassisk musik.

4 Hemuppgifter: Ma: Ingen ny matteläxa denna vecka pga höstlovet. Ny läxa delas ut efter höstlovet. SV: Läsläxa delas ut måndag och lämnas måndag 2C Svenska Vi är helt otroligt stolta och nöjda över hur era barn hade sina utvecklingssamtal. Nu kör vi på med våra nya mål fram till nästa samtal och det känns fantastiskt. Tack för att ni kom och visade så stort engagemang./ Camilla och Heléne Matematik Vi kommer har börjat med addition och subtraktion med tiotalsövergångar nu ( tal av typen 23+9= eller 43-8=). Vi fortsätter med detta område veckan efter höstlovet också. SO/NO Barnen valde att vi ska arbeta med människokroppen efter höstlovet. Det ska bli spännande. Engelska Det har varit lov så vi har inte jobbat med något förra veckan. Vi har fortsatt vårt arbete med KANON och elever lär sig att samarbeta i små grupper, ge en fin insats i grupparbete och tillsamman skapa något fint. Vi satsar på våra röster som viktiga instrument och utökar vår sångrepertoar med nya härliga visor som passar bra till skolans tema. Elever har tränat rytm och takt med hjälp av enkla afrikanska visor och afrikanska trummor. Vi lyssnar på musik av olika genrer och reflekterar över den. Från och med v.39 har vi idrott inomhus. När vi har idrott inomhus ska barnen ha rena inneskor eller vara barfota. Det är förbjudet att bara ha strumpor eftersom skaderisken blir väldigt stor! Hemuppgifter: Läsläxa: Veckan efter höstlovet är det dags för kapitel 9 till på torsdagen den 5/11 Matteläxa: Bakläxa: Barnen ska under höstlovet baka bröd. Har man allergi byter man ut ingredienser så att det funkar. Jag vill gärna ha in en liten lapp från er föräldrar om hur det gick.

5 2D Svenska Barnen jobbar vidare med sina egna sagor. Sagorna bearbetas, skrivs om och slipas till. NO/SO Vi lär oss om skogen, svenska trädarter, deras kännetecken och om hur klimat, växter och djur samspelar. I No har vi skrivit en faktatext björnen. Vi har även satt igång med nästa moment inom No som kommer att handla om människokroppen. Vi har gjort ett arbete som handlade om vad mobbing innebär. Matematik Vi arbetar i matteboken med att klura ut det här med skillnaden mellan tiotal och ental. Vi har övat en del på tal med tiotalsövergång, både vad gäller addition och subtraktion. Engelska Vi har övat på vad klädesplagg heter. Under oktober kommer vi att arbeta med: 1. Vi fortsätter aktivt lyssna på olika musikstycken och reflektera över musik Höstmusik, Halloweenmusik, FN:s sånger. Kanon. 2. Förberedelse till FN:s dag. Vi sjunger Värld av vänner, Du och jag, Barn i alla länder, Du ska inte tro det blir fred på Jord, Moliba makasi; 3. Djembeskola. Vi fortsätter träna rytmer med hjälp av djembe och bongotrumma, tamburiner och pinnar. Skapar ett ensemblespel och testar olika roller; 4. Rörelse/danser/lekar. Vi dansar Pelle pingvin, I djungel, När man bakar bullar, mm 5. Arbete med ipad. Vi skapar egen radioteater med hjälp av ipad. 6. Hösttema/Halloweentema berikas av olika sånger. Höstvisa, Det regnar igen, Mitt i natten mm; 7. Pianoskola för 6 elever i taget, improvisation på pianot. 8. Månadens kompositör : Mozart. Kännedom om klassisk musik. Från och med v.39 har vi idrott inomhus. När vi har idrott inomhus ska barnen ha rena inneskor eller vara barfota. Det är förbjudet att bara ha strumpor eftersom skaderisken blir väldigt stor! Hemuppgifter: Svenskaläxa: Läs åttonde kapitlet och svara på frågorna i uppgiftsboken till onsdag den 2 november. Matteläxa: Ingen matteläxa under höstlovet. Hälsningar hela Vinbärs arbetslag.

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.43 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.43 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.43 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014

KALENDARIUM höstterminen 2014 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.42 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.42 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.42 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om.

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 15 Förskoleklassen Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kul att träffa alla barn igen. Det verkar dock vara lite vårkänslor i

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 46 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

MANGO vecka 44-45 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 44-45 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 44-45 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.00 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 42 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 42 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.41 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.41 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.41 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Råbyskolan. Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 26/2 2016 - Veckobrev v.9 Hej alla föräldrar och elever! Vecka 9 är som bekant sportlovsveckan då alla elever är lediga från skolan. Vi önskar både elever och föräldrar en skön vecka med både vila

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.40 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.40 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.40 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 46 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 46 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

MANGO vecka 43 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 43 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 43 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.00 13/10, 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 8/10, 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18 Allmänt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Föräldramöte klass 4

Föräldramöte klass 4 Har med grön färg lagt till anteckningar om det vi pratade om på vårt Föräldramöte klass 4 16 september 2014 Vi började mötet gemensamt med femmorna. Vi lärare och lärarkandidater presenterade oss och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte.

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 16 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.48 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 51 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 51 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 3 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011

Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Nalle Puh`s verksamhetsplan VT 2010 HT 2011 Normer och värden: Vår pedagogiska miljö: Vi har hörnor, tillgängligt material, hörnorna är anpassade efter denna grupps intressen. Vi får in turtagning då varje

Läs mer

Tranbärets månadsbrev augusti 2016

Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Tranbärets månadsbrev augusti 2016 Välkomna tillbaka allihop efter en lång och härlig sommar. Under augusti har vi nog lyckats ha alla olika väder som vi kan komma på, men vad gör det när vi har så trevligt

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.7 Allmän information KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 29/2 3/3 Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte.

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan?

Föräldrabroschyr. Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Föräldrabroschyr Björkhagens skola - en skola med kunskap och hjärta. Vad ska barnen lära sig i skolan? Vad ska barnen lära sig i skolan? Tanken med den här broschyren är att ge Er föräldrar en bild av

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore.

KALENDARIUM. Skolmaten App - Från och med nästa vecka finns skolmatsmenyn inlagd i en App som heter Skolmaten som går att ladda ner från Appstore. KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Föräldramöte 15/9 Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På

Läs mer

DEN LILLA RÖDA HÖNAN

DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 2 3 4 5 6 4 Sagan används för begreppsinlärning, problemlösning och för att tala matematik. Se lhdl s. 96-99. 7 8 9 10 Den som är lat får ingen mat. Problemlösning 1 Arbeta två

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010

Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Kvalitetsredovisning pedagogisk omsorg, Månkarbo Tierps kommun. Verksamhetsåret 2009-2010 Vi sjunger om Bockarna Bruse ( ni ser väl trollet under bron) Kvalitetsredovisning Dagbarnvårdarna i Månkarbo 2009-2010

Läs mer

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN

PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN PEDAGOGISK PLAN FÖR FÖRSKOLEKLASS PÅ UTBYNÄSSKOLAN Att leka sig in i skolans värld LUCIA GEOMAG BYGGE MED KAPLASTAVAR Mål för förskoleklass Att skapa en trygg och tillåtande miljö där: barnet känner sig

Läs mer

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser.

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Du berättar på ett enkelt sätt om det du tycker är viktigt i texten.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 50 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 50 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 49 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 forum är flyttat

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra M Karlsson

Läs mer

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Hej alla barn och föräldrar!!!!! 3 december 2015 Tänk att vi redan är inne i december. Tiden går verkligen snabbt och nu när morgnarna är mörka är det mysigt med alla

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

Brandövningar och fortsatt fint väder

Brandövningar och fortsatt fint väder Brandövningar och fortsatt fint väder Idag sparade några barn tagetesfrön i kaffefilter för att torka och strö ut i rabatt i vår. I måndagskväll kom Karin Rosvall och pratade på föräldramötet om föräldrarollen

Läs mer

Förväntansdokument Bodals Skola F-9

Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Läsåret 2014-2015 Inledning Detta förväntansdokument syftar till att tydliggöra vilka förväntningar förskoleklass, skola och fritids har på vårdnadshavare och elever,

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 47 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015 CITRONNYTT vecka 23 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

CITRONNYTT vecka 48 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 48 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om.

Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 5 Förskoleklassen Tisdag Öppet hus 8:00-17:00 Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. Vintertema. Melinda får ta med en sak eller en bok att visa och berätta om. Nu börjar sjuklingarna

Läs mer

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 13 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer.

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer. Strävorna 4A 100-rutan... förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande.... grundläggande

Läs mer

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 4 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

CITRONNYTT vecka 46 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 46 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 Planeringsdag 23/5 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Arbetsplats: Annebo förskola avd. Ekebo Arbetslag: Sara Lindström, Lena Narvefors och Johanna Karlsson Annebos gemensamma pedagogiska utgångspunkt På vår förskola vill

Läs mer

Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20.

Skolans café På tisdagar och torsdagar har cafét öppet mellan kl. 10.00-10.20. Fredag 8/4 2016 - Veckobrev v.15 Hej alla Duvans föräldrar och elever! Nu får vi väl ändå påstå att våren äntligen är kommen!? Två månader av stigande värme och flitigt skolarbete återstår innan det är

Läs mer

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 14-17/4 Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har

Läs mer

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP Bli ditt bästa jag GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP ANDREAS ODHAGE Innehåll Bli ditt bästa jag 5 Reflektera mera 9 Varför ska jag reflektera? 10 Meditation gör dig fokuserad 14 Balans i livet 17 Vad gör du egentligen?

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 12 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 12 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information Tack för ert deltagande vid föräldramötet!

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information Tack för ert deltagande vid föräldramötet! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL Katarina Neiman Hedensjö Hej! Cirkus Ungefär och Cirkus Exakt Det är första veckan på sommarlovet och Julia ska gå i cirkusskola. Julia älskar allt som har med cirkus att göra.

Läs mer

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever!

Råbyskolan. Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6. Hej alla föräldrar och elever! Fredag 5/2 2016 - Veckobrev v.6 Hej alla föräldrar och elever! Tisdag den 9/2 kommer en fotograf till Råbyskolan för att ta bilder till en bok om skolutveckling och en artikelserie om skolan i sociala

Läs mer

Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2

Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2 Välkomna till Tingvalla och Ärlinghedens förskoleområde Tingvallavägen 2 Välkommen till Tingvalla förskola Tingvalla förskola ligger centralt i Märsta och har plats för omkring 70 barn i åldrarna 1-6 år.

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 35

MANGO Åk 4-6 vecka 35 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016

Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016 Solglimtens verksamhetsplan läsåret 2015-2016 SOLGLIMTENS MÅL - Att barnen är trygga och harmoniska och att vi har roligt tillsammans - Att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt för

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.47 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.47 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Hej! Välkomna tillbaka från en välbehövlig ledighet. Hoppas påskharen varit på besök Kvarglömda kläder; Vi kommer att lägga

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 12-14

Veckobrev för Opalen 1 v 12-14 Veckobrev för Opalen 1 v 12-14!!! Hej alla barn och föräldrar!!!! 19 mars 2015 Vilka underbara vårdagar vi haft! Vi har försökt utnyttja det fina vädret så mycket som möjligt genom att gå ut och bygga

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014

KALENDARIUM höstterminen 2014 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer