CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2"

Transkript

1 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v / Kristi himmelsfärdsdag - 14/ Lov 15/ på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl 15:45 26 mars 21 april 21 maj Likabehandlingsråd 31 mars kl Föräldraråd 5 mars kl Vårminens sista dag 10 juni Vi reserverar oss för att det kan ske vissa ändringar i kalendariet under början av ht-14. CITRONNYTT vecka 13 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt forum är flyttat från den 19/3 till den 26/3. Vi ber er hämta era barn senast denna dag. Praktikanter från Blommensbergs årskurs 8 under v kommer Hanna att praktisera i 2b och på fritids. Sommarlovet på fritids under veckorna har vi ej verksamhet på Årstadalsskolan. Vid omsorgsbehov under dessa veckor kontakta biträdande rektorer i samband med att ni lämnar in sommarlovslappen. Omsorg under vecka kommer att ske på annan skola. Under vecka 31 är fritids öppet på Gröndalsskolan för våra elever. Vid sjukanmälan på sjukanmälanstelefonen tar vi enbart emot sjukanmälan. Behöver ni kontakta oss med anledningar av hämtningar och dylikt ringer ni till arbetslagets telefon. För att vi ska kunna sjukanmäla era barn behöver ni tydligt säga dagens datum, klass, arbetslag och barnet namn. Vid de tillfällen som detta inte framgår kan ni bli uppringda trots att ni ringt in, på grund av att personalen på expeditionen inte kan lägga in frånvaron på Skolwebben. Nötfri skola - Vi vill påminna om att Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan. Nummer till sjukanmälan på telefonnummer anmäler ni varje dag innan kl.8.00 om ert barn kommer att vara frånvarande från skolan. Expeditionen lyssnar av och lägger in sjukanmälan direkt på skolwebben. Detta innebär att ni behöver lämna information i en viss ordning för att förenkla hanteringen av sjukanmälan. Ordningen är: datum, klass, avdelning, elevens namn. Kontakta skolan numret är endast till för sjukanmälan och lyssnas bara av kl varje morgon. Behöver ni komma i kontakt med skolan eftermiddagstid ringer ni på våra arbetslagstelefoner. Telefonnummer till skolan Citron A-huset: (3a Citron, 3b Vinbär, 3c Vinbär) Citron B-huset: (förskoleklass Citron, 1a Citron, 1b Citron, 2b Citron)

2 Paviljongen klubben: (4a Citron, 4b Citron/ fritidsklubben) Vinbär A-huset: (2c Vinbär, 2d Vinbär) Vinbär B-huset: (förskoleklass Vinbär, 1c Vinbär, 1d Vinbär, 4 Vinbär) Fritids I måndags gick vi ner med smygsugna barn till idrottshallen och lekte indiansmyg, en uppskattad klassiker. Tisdagens verkstad var att efterlika vår pedagog Pablos Mapuche tatueringar, göra egna och förklara betydelsen bakom. En aktivitet vi får fortsätta med för intresset var stort. Under onsdagens utflykt till äventyrsparken erbjöds de elever som ville spela fotboll att göra det med en pedagog på gräsplanen. I torsdags firade vi det fantastiska vädret med fullskalig solfest på skolgården med musik, möjligheten att pryda skolgården med asfaltskonst, dragkamp en idrott som har anor från historiska samhällen så som Egypten, Grekland och Kina där dragandet symboliserade kampen mellan sol och måne. Alltså en passande gren till fritids fördjupningsområde som nu är omvärlden. Veckan avslutades med att fritids flätade in sig i skolans tema som är Astrid Lindgren med att lyssna på Pippi på ljudbok i ett klassrum fyllt med kuddar och myspys. Vi vill också påminna om att hämta era barn senast kl den 26e mars p.ga pedagogiskt forum. Förskoleklass Citron Nu har läsgrupperna med årskurs tre kommit igång (på måndagar efter lunchrasten). Vi läser Nyckeln till skatten av Mats Wärnlund. Spännande, roligt och lite pirrigt att läsa med treorna tyckte vår klass I temat Astrid Lindgrens Stockholm har vi i klassen samtalat och diskuterat om vad som ska skapas och hur vi ska gå tillväga, vilket material som behövs samt om vad som ska skrivas. I temat finns också Vasaskeppet med, vad vet vi, vad önskar vi veta, vad har vi lärt oss om Vasaskeppet? Våren är ju här och i skogen häromdagen uppmärksammade vi barnen på det som händer i naturen just nu. Vi lyssnade till fågelkvitter, såg knoppar på träden och småkryp på marken. Senare i veckan gjorde vi en återkoppling i vår årtidsbok, färglade en bild och skrev liten en text. 1A Svenska Nu har nästan alla skrivit och illustrerat klart sina Stockholmsberättelser. Skickar snart iväg de till tryckeriet. Det visade sig att mitt jobb, att sammanställa alla bilder och texter i den givna bokmallen, tog längre tid än jag räknat med.

3 Vi har börjat samla på sidor som barnen läser i klassen. Nu är vi uppe i över 1000 sidor. När vi har läst 1500 sidor skall vi ha en bokfest! Astrid Lindgren temat smyger igång nu till veckan No/ So Barnen har börjat skriva och rita om de olika djuren på bondgården. Arbetsbladen ska sedan ingå i ett eget häfte som heter Min bok om bondgården. Vi arbetar med >, <, =, +, -, ental, tiotal, hundratal, hälften, dubbelt och udda och jämna tal... och klockan och lite mätning och mått i både bok och padda. Den här veckan har barnen lekt indiansmyg och tränat med bollar i alla storlekar i stationer. Vecka 13 ska vi träna i en redskapsbana och ha bollövningar. 1B Svenska/ Tema Vi fortsätter att uppehålla oss kring Pippi Långstrump. Nu fokuserar vi på hennes egenskaper. Barnen har fått välja tre av Pippis egenskaper och avslutat en mening i stil med: Om jag var lika stark som Pippi, så skulle jag För övrigt har vi arbetat i Röda tråden, läst i Kiwiböckerna och övat på välskrivning. Den här veckan har vi pratat om tiotal och ental samt räknat tal mellan 11 och 19. Barnen har byggt talen med pluppar (ett tio tal och tex tre ental) och på så sätt synliggjort talen. Vi såg att många har svårt för positionssystemet när det kommer till tal över tio. Därför har vi pratat mycket om att ettan ALLTID kommer först i ton-talen för att ettan betyder tio. Hamnar den någon annanstans får den en annan betydelse. Vi har även varit i Äventyrsparken och haft utematte i små samarbetsgrupper. Eleverna fick i uppgift att samla saker och bygga vad de ville i sanden, men de skulle försöka göra så många geometriska objekt som möjligt i sitt bygge. De jobbade verkligen på bra och vi såg prov på fantastiska samarbeten och fantasifulla byggen. Uppgiften verkade dessutom passa de flesta barn. De som är har mycket spring i benen blev sakletare som for runt som virvelvindar i skogen och hittade allt möjligt medan andra barn förvandlades till strukturerade byggledare som tog emot sakerna från sakletarna samt planerade in grejerna i bygget. Efter uppgiften hade vi tid för fri lek i parken och då lekte nästan hela klassen samma lek! Det var härligt att se! Alla som ville fick vara med och barnen befann sig verkligen i ett äventyr. No/ So Barnen har börjat skriva och rita om de olika djuren på bondgården. Arbetsbladen ska sedan ingå i ett eget häfte som heter Min bok om bondgården. Veckan som gick har vi lekt indiansmyg och tränat med bollar i alla storlekar i stationer. Vecka 13 ska vi träna i en redskapsbana och ha bollövningar.

4 2B Eleverna har arbetat jättebra med fin arbetsro, beröm dem gärna hemma. Nästa vecka får vi för kännedom en praktikant till klassen. Hon heter Hanna och går i åk 8 på Blommenbergsskolan. Svenska/SO/NO Som vanligt har vi läst mycket, både enskilt och tillsammans. Eleverna har arbetat vidare i sina Röda tråden-böcker som tränar rättstavning, bildbeskrivningar, korsord, rimord med mera. Denna vecka har vi även arbetat extra med skeljudet och ng-ljudet. Vi har bland annat samlat ske-ord och ng-ord och skrivit texter med så många sådana ord vi kan. Förra veckan arbetade vi ju med samhällsfunktioner i temat Mitt Stockholm. Denna vecka fördjupade vi våra kunskaper genom att se en film om hur polis och ambulans arbetar och vad som händer om man ringer 112. Vi lärde oss bland annat att det kan vara bra att ha koll på numren 112, 1177 och Vi lärde oss också att man behöver veta sin adress och sitt telefonnummer om man ringer 112, ett tips är att ha den informationen väl synlig hemma. Nästa vecka kommer vi avsluta Mitt Stockholm och börja arbeta helt med Astrids Stockholm istället. Varje vecka samtalar vi om aktuella samhällsfrågor och ser Lilla Aktuellt. Det var såklart också spännande att få följa fredagens solförmörkelse. Vi såg direktlänk från Svalbard där förmörkelsen var total, många drog efter andan när solen täcktes helt och fenomenet var sedan dagens stora samtalsämne. Matematik Vi har repeterat uppställning samt provat att räkna talsorterna för sig när vi räknar med högre tal. När man räknar talsorterna för sig lägger man ihop hundratalen för sig, tiotalen för sig och entalen för sig, t ex = =568. Eleverna får lära sig båda sätten att räkna för att främja taluppfattningen men vi kommer sedan främst använda oss av uppställning när vi fortsätter räkna med högre tal. Denna vecka har vi även introducerat begreppen avrunda samt ungefär lika med. Vi har avrundat till närmsta tiotal med regeln att tal som slutar på 1, 2, 3, eller 4 avrundas nedåt medan tal som slutar på 5, 6, 7, 8 eller 9 avrundas uppåt. Vi har också gjort en mattelabb som tränade talsorterna ental, tiotal och hundratal med hjälp av tärningar. Eleverna var modiga och vågade prova räkna med de tresiffriga talen även när vi fick växla över till tusental. Eleverna har även arbetat med räkneuppgifter på ipadsen. Engelska Denna vecka har vi arbetat mer med tiden på engelska. Vi har repeterat klockan samt lärt oss mer om månader och veckodagar. Dagens veckodag samt dagens väder är också något vi säger på engelska varje morgon när vi går igenom närvaro, datum och dagens schema. Den här veckan har vi tränat innebandy på olika sätt bl a i en bandybana.

5 Vecka 13 ska vi träna i en redskapsbana. Simskola som vanligt på torsdag. Hemuppgifter Läsläxa Måndag 23/3-måndag 30/3: Kapitel 21 i Diamantjakten (läsa och läxbok). Barnet tränar på att läsa kapitlet högt flera gånger för att få upp flytet. Är flytet bra redan från början tränar man på att läsa med inlevelse och ha kontakt med sin åhörare. På måndagar läser eleverna läsläxan högt i skolan. Engelska Ord: time, early, late, dinner, wait, hurry, train, timetable, ticket, conductor, station, o clock Övning: What time is it? It is nine o clock! Turas om att rita en klocka och fråga vad klockan är. Lägg gärna till om det är tidigt eller sent på dagen. Måndag 23/3-onsdag 25/3: boken s Vi önskar er alla en trevlig helg! Önskar hela Citrons arbetslag.

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 13 Allmänt Pedagogiskt forum den 26/3- Observera att datumet för pedagogiskt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 forum är flyttat

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 47 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 17 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 14-17/4 Studiedag 22/5, fritids öppet med vikarier Planeringsdag 23/5 skolan stängd på studiedagar och lovdagar har

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 18 Allmänt KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era

Läs mer

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 7 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov 24-28/2 Påsklov 14-17/4 Planeringsdag 23/5 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar

Läs mer

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 22 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015

CITRONNYTT vecka 23. Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information. KALENDARIUM vårterminen 2015 CITRONNYTT vecka 23 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Skolavslutning F-2 kl.9.00 eleverna börjar kl 8.30 i klassrummen 3-5 kl.10.30 eleverna börjar kl.10.00 i klassrummen Höstterminens första dag 20/8-14 Skolstart för

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

CITRONNYTT vecka F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! MANGO vecka 49 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 1/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 1/12 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov 26/10-30/10 På studiedagar och

Läs mer

CITRONNYTT vecka 18 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 18 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.51 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 6 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte.

KALENDARIUM höstterminen 2014. Torsdag den 11 december önskar vi att ni hämtar era barn kl.15.45 med anledning av att all personal har kvällsmöte. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 19 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.37 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Vi välkomnar Manuela - som arbetstränar hos oss fram till sommarlovet. Hon kommer att vara på fritids i A-huset måndagar, tisdagar och onsdagar.

Vi välkomnar Manuela - som arbetstränar hos oss fram till sommarlovet. Hon kommer att vara på fritids i A-huset måndagar, tisdagar och onsdagar. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Kattens Janssons månadsbrev

Kattens Janssons månadsbrev Kattens Janssons månadsbrev Okt-14 Hej föräldrar! Vi har fortfarande ett fokus på skogen och naturens härliga lekplats, dock är våra utflykter lite beroende på väder och vilka kläder barnen haft på sig

Läs mer

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 5 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 41 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 41 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

MANGO Åk 4-6 vecka 35

MANGO Åk 4-6 vecka 35 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov: v.44 Jullov: 22/12-9/1 Studiedag: 9/1 Sportlov: v.9 Påsklov: 10/4-13/4 Kristi himmelsfärd: 26/5 Sveriges nationaldag: 6/6 På studiedagar och lovdagar

Läs mer

CITRONNYTT vecka 47 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 47 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2 CITRONNYTT vecka 23 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl 15:45

Läs mer

Allmän information Friluftsdagen på Zinkensdamms IP onsdagen 3 juni. Obs! Alla förskoleklasser, ettor och tvåor samlas 8.45 på

Allmän information Friluftsdagen på Zinkensdamms IP onsdagen 3 juni. Obs! Alla förskoleklasser, ettor och tvåor samlas 8.45 på KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl 15:45 Likabehandlingsråd Föräldraråd Vårterminens

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Förskolan Kåsan/Fröviskolan

Rapport. Grön Flagg. Förskolan Kåsan/Fröviskolan Rapport Grön Flagg Förskolan Kåsan/Fröviskolan Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-29 13:33:31: Det är inspirerande att läsa er rapport och se hur ni har integrerat hållbar utveckling i er verksamhet!

Läs mer

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 16 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 38 F-klass - årskurs 2 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.6

Seniorernas veckobrev V.6 Veckan avslutades med ett rejält snöoväder med stora konsekvenser för lokaltrafiken. Hos oss var det främst eleverna som blev drabbade. Nästan hälften av alla våra elever kunde inte ta sig till skolan

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

Vandrandepinnar som förändrar miljön. Ett projektarbete från Lillskogens förskola. I samarbete med ett arbetslag som arbetade med barn i åldrarna

Vandrandepinnar som förändrar miljön. Ett projektarbete från Lillskogens förskola. I samarbete med ett arbetslag som arbetade med barn i åldrarna Vandrandepinnar som förändrar miljön. Ett projektarbete från Lillskogens förskola. I samarbete med ett arbetslag som arbetade med barn i åldrarna 4-5år. Pedagogista: Helena Näslund Pedagogista? Planera,

Läs mer

Informationsbrev februari 2016

Informationsbrev februari 2016 Informationsbrev februari 2016 Hej föräldrar! Alla lärare på Svenska Skolan kommer att resa till Stockholm för studiebesök och föreläsningar den 18 20 maj. Vad det innebär för respektive kompletteringsgrupp

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.47 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.47 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

CITRONNYTT vecka 18 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 18 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Handläggare Datum Åke Gustafsson 2013-10-07 www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Förvaltningskontoret Barn- och ungdomsförvaltningen Adress Box 915, 391 29 Kalmar Besök Skeppsbrogatan

Läs mer

CITRONNYTT vecka 19 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 19 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

Löddesnässkolans. Fritidshem

Löddesnässkolans. Fritidshem Löddesnässkolans Fritidshem 2014/2015 Välkommen till Område Löddesnäs Fritidshem. Enhet Löddesnäs fritidshem består av 4 avdelningar, Idun Saga, Freja och Embla. Alla fritidshemmen ligger integrerade i

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Kvalitetsarbete Kungshöjdens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens intressen...

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Parkens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar!

MANGO vecka 11 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov 29/3 1/4 Planeringsdag för personalen, skolan stängd 25/4 På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att

Läs mer

CITRONNYTT vecka 50 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 50 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 37 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Grovplanering Näckrosen VT 2013

Grovplanering Näckrosen VT 2013 Grovplanering Näckrosen VT 2013 Copyright Helianthus AB Avdelningen: Vi är tre pedagoger som arbetar på Näckrosen. Här möts du av positiva, glada och nyfikna barn. Vår barngrupp består av 21 barn varav

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 maj

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 maj Här ser ni två vikfigurer som gjorts i Maria Ritidsklubb. Det är ett enkelt och roligt sätt att rita tillsammans, och snart har vi fått ihop så många att vi kanske gör en hel utställning av dem 12 16 maj

Läs mer

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt 29 mars 1 april Påsklov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Röd dag = stängt Tanto bollplan (brännboll/fotboll)

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB

MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB MARIEBORGS FRITIDSHEM OCH FRITIDSKLUBB Hej och välkomna till Marieborgskolans fritidshem och fritidsklubb! På skolan har vi två fritidshem, Briggens fritids och Fregattens fritids där går barnen från förskoleklass

Läs mer

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet Ekeby fritids presenterar Sommarlovsprogrammet 2010 Sommarplaneringen 2010 Nu är vi klara med årets sommarprogram. Vi har precis som vanligt planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Eftersom det

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK MARIA KLUBBNYTT 12 16 Januari Välkommen tillbaka alla glada! MFK aktiviteter på MFK 12 16 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist SAL 3 Frågesport (Istvan) 14.40 Dubbeldriva 3:or 15.30

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

CITRONNYTT vecka 11 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 11 Årskurs 3-5 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte Verksamhetsplan 2015 Uteförskolan Totte Den viktiga vardagen Alla barn ska få erfara den tillfredställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2009/2010. Hults förskola Eksjö Kommun

Kvalitetsredovisning 2009/2010. Hults förskola Eksjö Kommun Kvalitetsredovisning 2009/2010 Hults förskola Eksjö Kommun 1 Innehållsförteckning: 1. Övergripande information 1.1 Fakta om Hults förskola 1.2 Ansvar för kvalitetsredovisningens innehåll 1.3 Rutiner och

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN - KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN LÄSÅRET 2014-2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning...3 Underlag och rutiner...3 Organisation och förutsättningar...3

Läs mer