SYS VårdProgram. Nedanstående visar endast ingående VårdProgram för SVP-systemet:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SYS VårdProgram. Nedanstående visar endast ingående VårdProgram för SVP-systemet:"

Transkript

1 SYS VårdProgram 1 Nedanstående HuvudMeny avser SYS-systemet där denna dokumentation beskriver de grundläggande funktionerna för VårdProgrammen som ingår. Nedanstående visar endast ingående VårdProgram för SVP-systemet: Vidstående del av SVP-menyn ger anrop till de VårdProgram som dokumentationen beskriver. De Program-knappar som ger anrop av de enskilda programmen är i den logiska ordning som de bör anropas första gången. Om vidstående programs uppgifter inte är registrerade så kommer de alla tillhörande systemen inte kunna användas. Det är viktigt att vissa av programmens uppgifter är genomtänkta då det kan vara svårt att efter fortsatt bearbetning ändra dessa. Detta gäller i synnerhet vård av KRV, KRK, LRK, ARV och SVS-systemens StyrKoder. Gör därför först en god planering innan sättet att skapa viktiga StyrKoder genomförs.

2 1. FöretagsUppgifter 2 Nedanstående program SYS-V01 används för registrering av FöretagsUppgifter: Ovanstående program SYS-V01 visar som exempel angivna FöretagsUppgifter för samtliga ADAR-program som gäller för en total installation av samtliga DelSystem. Notera att grundläggande uppgifter anges i den övre delen av ProgramFormuläret medan den nedre delen avser de uppgifter som styr DelSystemen som ingår i ADAR-applikationen som installerats. Då FöretagsUppgifterna styr DelSystemen så kan inte senare vissa av dess styrande uppgifter ändras då detta kan göra registrerade data omöjliga att bearbeta eller hantera utifrån de DataBasRegister som påverkas! Innan registrering av FöretagsUppgifter bör först en genomgång av vilka DelSystem som skall användas och vilka styrande uppgifter som skall gälla!

3 För varje DelSystem finns ett eget tillhörande ProgramFormulär som anropas genom att markera första fältet för detta! Detta gäller alltså: KRV, KRK, LRK, ARV och SVS som avser SVF och SVP-systemen. Denna del av ProgramFormuläret för SYS-V01 programmet gäller för registrering av DelSystemens uppgifter under egna DetaljFormulär: 3 Vid markering av KRV anropas nedanstående ProgramFormulär: Vid markering av KRK anropas nedanstående ProgramFormulär:

4 Vid markering av LRK anropas nedanstående ProgramFormulär: 4 Vid markering av ARV anropas nedanstående ProgramFormulär: Vid markering av SVS anropas nedanstående ProgramFormulär:

5 2. NummerSerier 5 Nedanstående program SYS-V02 används för registrering av FöretagsNummerSerier: Notera NummerSeriernas betydelse genom fältens ledtexter och se också de tillhörande kommentarstexterna för vissa av dessa fält. Om en NummerSerie skall ändras så måste också hänsyn tas till vilka verkliga uppgifter finns skapade så att inte krock på dessa uppstår som omöjliga dubletter. Exempelvis så kan inte flera KundFakturor finns med samma gällande FakturaNummer och då en ändring utförs så måste hänsyn tas till detta. Så gäller också att inte ändra en NummerSerie så att luckor uppstår och NummerSerien blir under aktuellt år bruten. Använd därför detta program med stor försiktighet och se till att eventuella ändringar aldrig får effekter som inte avses. Det kan vara bra att lägga till 2 stycken ÅrsSiffror till de 5 första visade NummerSerierna för att i historik och statistik enkelt se vilket årtal dessa avser.

6 3. VerifikationsNummer 6 Nedanstående program SYS-V03 används för uppdelning av VerifikationsNummerSerien: Notera att denna uppdelning av VerifikationsNummerSerien inte går att återställa om BokföringsVerifikationer har skapats efter genomförd uppdelning via detta program. Då uppdelning skapas så kommer det 6-ställiga VerifikationsNumret att minska till 5 siffror och där den friställda 1:a siffran av de tidigare 6 blir en PrefixSiffra enligt ProgramFomrulärets visade betydelse. Den tilldelade första PrefixSiffran lika med 0 avser då alla BokföringsVerifikationer som skapas via KRVsystemet och därmed är alla eventuellt tidigare registrerade transaktioner i KRV-systemet oförändrade. Vid tryck på OK-knappen visas nedanstående meddelanden: Vid tryck på Ja-knappen skapas en uppdelning och vid tryck på Nej-knappen avbryts funktionen. Se till att inte felaktigt skapa en uppdelning som sedan inte går att återställa!

7 4. BokföringsKonton 7 Nedanstående program SYS-V04 används för uppdelning av BokföringsOrderKonton: Då ADAR-programmen omfattar Leverantör/KundReskontran så skall KontoNummer tilldelas dessa fält nummer 2 respketive 3 enligt ovanstående exempel. Visat DifferensKonto används till alla BokföringsOrdrar och skall således alltid tilldelas! Notera valet av Bank/PlusGiroKonton via fälten nummer 5 respektive 6 eller 7 respektive 8, då valet av dessa beror på hur registreringen av betalningar skall bokföras! Styrning av BokföringsOrder respketive BokföringsOrder vid LeverantörBetalningar skall anges via program SYS-V01 för registrering av FöretagsUppgifterna. Se vidare dokumentationen om SYS-V01 programmet!

8 8 5. IntraStatKoder Nedanstående program SYS-V05 används för registrering av IntraStatKoder: Intrastat är systemet för insamling av statistik för handel av varor inom Europeiska Unionen förkortad EU och kan hanteras av ADAR-programmen med sammanställning för de Artikel/VirkesProdukter som detta berör. Det sätt som alla exporterande och importerande företag kommer i kontakt med IntrastatUppgifter är att de för varje månad måste redovisa detta till SCB. Detta görs genom att varorna tilldelas en VaruKod som består av en 8-siffrig identitet. Redovisningen avser hur stor mängd och värde av varje VaruKod som exporterats eller importerats till varje EU-land har. Via ovan visad ProgramFormulär registreras de gällande VaruKoderna för IntraStaten så att avsedd redovisning kan utföras. De fria KommentarsTexterna skall användas för ProduktUpplysning för den aktuella InstraStatKoden! Notera de hänvisade programmen ARV-V07 och SVP-V03 för ARV respektive SVP-systemen. Program ARV-V07 för registrering av ArtikelProduktGrupper. Program SVP-V03 för registrering av TräslagsKoder.

9 6. BankClearingNummer 9 Nedanstående program SYS-V06 används för registrering av BankClearingNummer: Dessa BankUppgifter ligger till grund för Leverantör/KundBetalningar och ingår som FöretagsUppgifter till de data som utskrivs på vissa A4-dokument till kund och leverantör. Notera också de IBAN-nummer som kan tilldelas varje registrerad ValutaKod som registrerats via VSH-V01 programmet. Detta innebär att ett unikt IBAN-nummer (konto) kan kopplas till valfritt gällande ValutaKod då olika ValutaKonton skall används. Det är bra att minst en ValutaKod (SE SEK) som kopplas till gällande IBAN-nummer. Enligt ovan exempel så har ValutaKoden SE registrerats med avsedda KontoUppgifter för IBAN-koden.

10 7. EAN-koder! 10 Funktionen för elektronisk handel avser KundFakturor och KreditNotor som skapats i SågverksSystemet och som överföres via avsedda program för ändamålet. För registrering av EAN-koder krävs först att en FöretagsIdentitet är registrerade via dess avsedda vårdprogram i SYS-systemet. Via program SYS-V07 skall sedan dess tilldelade LandsKod och FöretagsKod registreras för EAN-koderna enligt nedanstående exempel: Visad LandsKod med värdet 73 avser sverige. Den angivna FöretagsKoden tilldelas tillsammans med den angivna SändarIdentitet och MottagarIdentitet för den elektroniska handeln. En KontrollSiffra beräknas av programmet och bildar där med den 13:e siffran för den kompletta EAN-koden. Enligt exemplet, som visas ovan, har de angivna koderna 73 och samt som SändarIdentitet tilldelat den kompletta EAN-koden: och tillsammans med som MottagarIdentitet tilldelat den kompletta EAN-koden: Om inte de 2 första uppgifterna, LandsKod och FöretasKod, är registrerade så kan för VirkesProdukterna inga EAN-koder registreras! Notera att det är viktigt att samtliga EAN-koder som gäller unikt för den aktuella FöretagsIdentitet registreras riktigt och att kontroll görs för att se att detta föreligger.

11 8. RiksBanksKoder! 11 Via program SYS-V08 skall gällande RiksBankKoder registreras enligt nedanstående exempel: När ADAR-systemet installeras levereras alltid alla aktuella RiksBankKoderna men om ändringar så som borttag eller nyskapa krävs så skall detta göras via ovan visade program. Registrerade RiksBankKoder används för vissa Leverantör/KundBetalningar via LRK och KRK-systemet.

KeyControl Efterbeställning av nycklar och cylindrar

KeyControl Efterbeställning av nycklar och cylindrar 2 Efterbeställning av nycklar och cylindrar 2.1 Efterbeställning av nycklar Efterbeställning gör man när en redan befintlig nyckelstämpling ska utökas vad avser antalet kopior. Om en nyckelstämpling ska

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

ProgramMetodik! Allmänt

ProgramMetodik! Allmänt ProgramMetodik! Allmänt Samtliga program från ADAR är utvecklade via verktyget Visual Basic 6.0 och för drift till DataBasMotorn Pervasive SQL client/server. Program skrivna i VB 6:an ger en körbar kod

Läs mer

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare.

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare. Inköp Generellt 1 Registrera inköpsorder 2 Utskrift inköpsorder 5 Bekräfta inköpsorder 6 Bekräfta leveransavisering 6 Ankomstregistrering 7 Inleverans 8 Mottagningsrapport 11 Utskrift påminnelse 12 Utskrift

Läs mer

Vilken status har fakturorna i en bunt? Är fakturorna betalningsgodkända? Är fakturorna betalda?

Vilken status har fakturorna i en bunt? Är fakturorna betalningsgodkända? Är fakturorna betalda? Leverantörsreskontra Betalningsplan Vilka fakturor förfaller ett visst datum? Rapporten visar de obetalda fakturor som har förfallodatum ett visst datum oberoende valuta. Den sorteras först efter förfallodatum

Läs mer

Nyheter i Lupin 2016-01-04. Användare i Lupin/Proceedo

Nyheter i Lupin 2016-01-04. Användare i Lupin/Proceedo 1 2016-01-04 Användare i Lupin/Proceedo Sektionen Ny ekonomi Lise Bröndum, ekonomidirektör Nyheter i Lupin Lunds universitet är mitt inne i byte av ekonomisystem och ekonomimodell, det vill säga hur vi

Läs mer

ProgramInstallation. Program eller StartIkoner som skall läggas till AutoStart kräver manuell kopiering till nedan visade katalog:

ProgramInstallation. Program eller StartIkoner som skall läggas till AutoStart kräver manuell kopiering till nedan visade katalog: ProgramInstallation För installation av ADAR-applikationens GrundProgram från valfritt DataMedia (CD/DVD/USB) gäller dock följande för att ha AdminstratörsRättigheter! 1 Öppna det DataMedia som installationen

Läs mer

Intrastatregistrering och -rapportering

Intrastatregistrering och -rapportering INTRASTATREGISTRERING OCH -RAPPORTERING Intrastatregistrering och -rapportering INNEHÅLL 1 OM INTRASTAT... 2 2 INSTÄLLNINGAR FÖR INTRASTAT... 3 3 INTRASTATREGISTRERING... 5 4 RAPPORTUTSKRIFT... 6 5 INTRASTATRAPPORTERING...

Läs mer

Skapa betalningsfil med utländska fakturor

Skapa betalningsfil med utländska fakturor Skapa betalningsfil med utländska fakturor När du ska skicka utländska fakturor via betalningsfil är det viktigt att du lägger upp dina utländska leverantörer med rätt inställningar för att rätt information

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions Momsrapportering Innehållsförteckning Claremont AB Momsrapportering... 1 1. Moms bokföringsinställningar... 3 1.1 Bokföringsinställningar för moms... 4 1.2 Inställningar för momsrapportering... 6 2 Momsrapporten

Läs mer

Registervård. Registervård

Registervård. Registervård Registervård Registervård I registervård underhåller du företagets och programmets register. Du väljer själv vilka åtgärder du vill utföra genom att markera dem och därefter klicka på knappen Utför. Gå

Läs mer

Skatter m.m./skatter m.m. 1

Skatter m.m./skatter m.m. 1 Skatter m.m./skatter m.m. 1 Kommission förfaranden Kommissionens förordning (EG) nr 684/2009 av den 24 juli 2009 om genomförande av rådets direktiv 2008/118/EG vad gäller datoriserade förfaranden för flyttning

Läs mer

GR med berörda nätverk och grupper har möjlighet att ge sina synpunkter och förslag på materialet nedan.

GR med berörda nätverk och grupper har möjlighet att ge sina synpunkter och förslag på materialet nedan. 1 (5) Synpunkter på förslag om nationell insamling för aktivietsansvaret GR medverkar tillsammans med 6 kommuner i en referensgrupp för statistikinsamlingen för aktivitetsansvaret. Ett förslag har skrivits

Läs mer

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura.

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Presentkort Grundinställningar i grundmodulen I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Grundinställningar i kundfakturamodulen Under menyn grunduppgifter

Läs mer

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Analys Analysera ditt företags ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av Visma Analys ett effektivt verktyg för nyckeltalsanalyser, spårning av felaktigheter i bokföringen, samt för planering och

Läs mer

Kvartalsrutiner - Hyresfakturering

Kvartalsrutiner - Hyresfakturering INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kvartalsrutiner - Hyresfakturering Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes

KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes Mars 2006 Programmet stöder talsyntes SAPI 4 och SAPI 5. Programmet kan spela upp ljudfiler (*.wav) OCH (*.mp3) Innehållsförteckning Rekommenderad

Läs mer

ADAD-net. Användarmanual INDIVIDEN. Råbe och Kobberstad Februari 2010

ADAD-net. Användarmanual INDIVIDEN. Råbe och Kobberstad Februari 2010 ADAD-net Användarmanual INDIVIDEN Råbe och Kobberstad Februari 2010 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLOGGNING OCH BEHÖRIGHETER... 2 STARTA PROGRAMMET OCH LOGGA IN... 2 BEHÖRIGHETSSYSTEM...

Läs mer

WebOrderInstallation <====================>

WebOrderInstallation <====================> WebOrderInstallation 1 För installation av en kund som klient (en yttre användare som via WebOrderHandeln registrerar order) se vidare dokumentationen RdpKlientInstallation.pdf som kan hämtas ner från

Läs mer

FileCentral Desktop. Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05

FileCentral Desktop. Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05 FileCentral Desktop Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05 Inf of lex Connect AB Sankt Eriksgatan 58 SE-112 34 Stockholm Sweden Tel: 08-555 768 60 Fax 08-555 768 61 inf o@inf of lexconnect.se www.inf

Läs mer

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Kundhelpdesk inloggning med lösenord

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Kundhelpdesk inloggning med lösenord Inloggning Inledning I Danske Bank Lönetjänst kan du i rollen som Kundhelpdesk logga in i webbgränssnittet och där administrera de löntagare som är kopplade till din arbetsgivare. Du kan: A. Sök lönespecifikation

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen.

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Avstämning Maskinvärde Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Inställningar Innan rapporten kan användas måste det ställas in lite på maskinernas

Läs mer

Smarta tips i ekonomisystemet

Smarta tips i ekonomisystemet Smarta tips i ekonomisystemet Snabbkommandon i grundboksbilderna Med grundboksbild avses de registreringsbilder som återfinns under Bearbeta Grundboksregistrering, de snabbkommandon som tas upp här är

Läs mer

Handbok Autogiro. Å-DATA Infosystem AB

Handbok Autogiro. Å-DATA Infosystem AB Handbok Autogiro Å-DATA Infosystem AB Autogiro 1 1. INLEDNING... 2 2. Systemöversikt... 3 2.1 Arbetsgången... 3 2.2. Huvudmeny Autogiro... 4 3. PARAMETRAR... 6 3.1 Underhåll bankgironummer... 6 3.2 Kunduppgifter...

Läs mer

Historik information om ändringar i vägledning 2001:9 Underhållsstöd

Historik information om ändringar i vägledning 2001:9 Underhållsstöd VÄGLEDNING 2001:9 1 (18) Historik information om ändringar i vägledning 2001:9 Underhållsstöd Vägledningen uppdateras fortlöpande. Omtryck görs endast vid större ändringar eller när antalet ändringar blivit

Läs mer

Nummerserie Lediga Vilande Återlämnade 070 (1994/2007) 10 000 200 108 200

Nummerserie Lediga Vilande Återlämnade 070 (1994/2007) 10 000 200 108 200 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2015-12-15 Dnr: 15-11341 1(11) Nätsäkerhetsavdelningen Susanne Chennell 08 678 55 73 susanne.chennell@pts.se Mobilnummerstrategi 1.1 Bakgrund PTS fastställde den 25 november

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Semesteromställning Personec P

Semesteromställning Personec P 2016-04-20 1 (6) Semesteromställning Semesterår enligt semesterlagen 1 april - 31 mars 2016-04-20 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Att tänka på inför sista löneberäkningen för april-lönen...

Läs mer

Euro-50TE Mini. Snabbguide. Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50. www.origum.

Euro-50TE Mini. Snabbguide. Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50. www.origum. Euro-50TE Mini Snabbguide Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50 www.origum.se Z-mode - Z Rapportering. Alla försäljningsrapporter som skrivs ut i Z-mode

Läs mer

Ändrade föreskrifter om försäkringsföretags skyldighet att rapportera kapitalplaceringar och kvartalsuppgifter för livförsäkringsföretag

Ändrade föreskrifter om försäkringsföretags skyldighet att rapportera kapitalplaceringar och kvartalsuppgifter för livförsäkringsföretag 2014-11-10 FI Dnr 14-5565 BESLUTSPROMEMORIA Ändrade föreskrifter om försäkringsföretags skyldighet att rapportera kapitalplaceringar och kvartalsuppgifter för livförsäkringsföretag Sammanfattning Finansinspektionen

Läs mer

Euro-50TE Mini. Snabbguide

Euro-50TE Mini. Snabbguide Euro-50TE Mini Snabbguide Version 1.1. Utgiven i december 2009. Får ej kopieras eller mångfaldigas utan utgivarens tillstånd. Origum Distribution AB. INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDHAVANDE I REGISTRERINGSLÄGET...

Läs mer

INTYG ÖVER VETERINÄR GRÄNSKONTROLL AV VAROR SOM IMPORTERAS FRÅN LÄNDER UTANFÖR EUROPEISKA GEMENSKAPEN

INTYG ÖVER VETERINÄR GRÄNSKONTROLL AV VAROR SOM IMPORTERAS FRÅN LÄNDER UTANFÖR EUROPEISKA GEMENSKAPEN Nr 727 2875 Bilaga 9 Endast behöriga myndigheter får ändra detta intyg INTYG ÖVER VETERINÄR GRÄNSKONTROLL AV VAROR SOM IMPORTERAS FRÅN LÄNDER UTANFÖR EUROPEISKA GEMENSKAPEN 2 430301/114 2876 Nr 727 Nr

Läs mer

Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande:

Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande: Maskinkassajournal Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande: Bokföra upplupna omkostnader och upplupna inköp Flytta värden från en maskin till

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec Förhandling

Utbildningsmaterial Personec Förhandling Utbildningsmaterial Personec Förhandling Systemadministration Förhandling Neptune Personec P 2013-01-22 Sid 1 (28) Innehållsförteckning Systemförvaltning Personec förhandling... 2 Neptune behörighetssystem...

Läs mer

RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG

RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG L 15/24 RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG av den 20 december 2001 om ändring av direktiv 77/388/EEG i syfte att förenkla, modernisera och harmonisera kraven på fakturering när det gäller mervärdesskatt EUROPEISKA

Läs mer

Software Translator 6.1 Manual

Software Translator 6.1 Manual Software Translator 6.1 Manual 1 Innehåll Sidan Inledning 3 Installation 4 Auktorisation 4 Översikt Programfönster 5 Menyer Arkiv 5 Visa 6 Språk 6 Verktyg 7 Hjälp 7 Handhavande Att lägga till ett program

Läs mer

Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter

Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (13) Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter 2013 BO0404 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

RS01 Resultat på prov

RS01 Resultat på prov Studentavdelningen/Ladokgruppen 1 (8) RS01 Resultat på prov Detta dokument uppdaterades senast den 29 oktober 2008. Syfte I funktionen kan man rapportera resultat på prov, tillgodoräkna, ändra och ta bort

Läs mer

LVFS 2003:11 Bilaga 1 VÄSENTLIGA KRAV I. Allmänna krav 1. Produkterna skall konstrueras och tillverkas på ett sådant sätt att de inte äventyrar

LVFS 2003:11 Bilaga 1 VÄSENTLIGA KRAV I. Allmänna krav 1. Produkterna skall konstrueras och tillverkas på ett sådant sätt att de inte äventyrar LVFS 2003:11 Bilaga 1 VÄSENTLIGA KRAV I. Allmänna krav 1. Produkterna skall konstrueras och tillverkas på ett sådant sätt att de inte äventyrar patienternas kliniska tillstånd eller säkerhet, användarnas

Läs mer

9. PHOTOservice. Denna service är avgiftsbelagd. Mer information om priser och betalningssätt finns under "PHOTOservice" på www.spectrum-online.eu.

9. PHOTOservice. Denna service är avgiftsbelagd. Mer information om priser och betalningssätt finns under PHOTOservice på www.spectrum-online.eu. 9. PHOTOservice Har du inte tid att redigera dina bilder? PHOTOservice erbjuder möjligheten att retuschera och maskera dina bilder enligt dina uppgifter. Skicka ett foto med dina grovmarkeringar till PHOTOservice

Läs mer

Hogia Transaktionsanalys Proffs

Hogia Transaktionsanalys Proffs installationsanvisning Hogia Transaktionsanalys Proffs Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Hogia Transaktionsanalys Proffs Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika

Läs mer

Raindanceportalen 2005, manual bokföringsorder 2006-08-21. Bokföringsportalen. Manual för samordnare. Utbildning Ekonomiadministrativa enheten

Raindanceportalen 2005, manual bokföringsorder 2006-08-21. Bokföringsportalen. Manual för samordnare. Utbildning Ekonomiadministrativa enheten Bokföringsportalen Manual för samordnare 1 Inledning... 3 Bokföringsorder... 3 Registrera bokföringsorder... 3 Sök bokföringsorder... 7 Sök dokument... 9 2 Inledning Denna manual behandlar endast de delar

Läs mer

Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2015-12-01

Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2015-12-01 Sida 1 (37) Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2015-12-01 Sida 2 (37) Innehåll Åtkomst... 4 Inloggning med användarnamn och lösenord... 4 Inloggning med certifikat... 4

Läs mer

WebOrderSelektering. Nedanstående visar endast en del av ProgramFormuläret för UPPSTART-programmets MenyKnappar:

WebOrderSelektering. Nedanstående visar endast en del av ProgramFormuläret för UPPSTART-programmets MenyKnappar: WebOrderSelektering 1 För registrering av WebOrder via WebOrderHandeln måste först uppgifter för MailSystemet registreras med SågverksFöretagets tilldelade uppgifter från InternetBolaget. (Kontrollera

Läs mer

VIDA ADMIN LATHUND INNEHÅLL

VIDA ADMIN LATHUND INNEHÅLL INNEHÅLL 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Checklista... 3 1.2 Lägg till användare... 3 1.3 Registrera VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivera abonnemang samt knyt användare och datorer till abonnemang... 4 1.5 Användarnamn

Läs mer

Periodisering i Rebus

Periodisering i Rebus Periodisering i Rebus INTÄKTER När man fakturerar order från resebyrå-modulen kan man välja att få avresedatumet som periodiseringssiffra på intäktskontot, antingen år+månad eller bara år. Inställningen

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Handbok Minröjaren. Nicolas Hadacek Michael McBride Anton Brondz Utvecklare: Nicolas Hadacek Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Minröjaren. Nicolas Hadacek Michael McBride Anton Brondz Utvecklare: Nicolas Hadacek Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll Nicolas Hadacek Michael McBride Anton Brondz Utvecklare: Nicolas Hadacek Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 6 2 Hur man spelar 7 3 Spelets regler, strategi och

Läs mer

Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning

Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning Ersätter PJ40 2. Konstruktör: Matz-Ola Cajdert 3. Beskrivning av funktionen - Syftet Denna funktion används då studenter inom ett program skall

Läs mer

HOGIA skatteanalys. Installationsguiden startar med en välkomstdialog för produkten. Klicka på Nästa.

HOGIA skatteanalys. Installationsguiden startar med en välkomstdialog för produkten. Klicka på Nästa. installationsanvisning HOGIA skatteanalys Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Mina produkter Hogia Skatt. Här laddar du ner och installerar direkt eller sparar först

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/70 Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Bearbetning allmänt...5 3 Inkomstöverföring FK - Månad...6 3.1 Backup...7

Läs mer

om avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter

om avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter Given i Helsingfors den 9 september 2004 Decree 852 Statsrådets förordning om avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter I enlighet med statsrådets beslut, fattat på

Läs mer

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO FREECALL SYSTEM FREECALL ENTRY FÖR PORTÖPPNING ÄR INSTALLERAT I FASTIGHETEN. INSTRUKTION FÖR BESÖKARE MED MOBILTELEFON RING MED DIN MOBILTELEFON TILL

Läs mer

Lönestatistik Jordbrukssektionen inom Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet

Lönestatistik Jordbrukssektionen inom Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Frågor besvaras av Aon Hewitt AB Box 12820, SE-112 97 STOCKHOLM, tel. 08/505 559 50 Lönestatistik Jordbrukssektionen inom Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Redovisningsperiod 1 september - 30 september

Läs mer

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND I denna manual beskrivs hur den som är LOTS-administratör i en arrangerande förening ska göra för att ansöka om tävlingstillstånd för en tävling som har fått sitt datum godkänt.

Läs mer

Information för tillverkare - 6 steg till godkänd icke-automatisk våg

Information för tillverkare - 6 steg till godkänd icke-automatisk våg Information för tillverkare - 6 steg till godkänd icke-automatisk våg 1. Regler om vågar i EU 2009/23/EG om icke-automatiska vågar Direktivet för icke-automatiska vågar/nawi Direktivet är genomfört i Sverige

Läs mer

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Upprättare: Bruno Mild Granskare: Fastställare: Revisionsnr Diarienr. 0.99 Fastställandedatum Giltigt t.o.m. Tills vidare 1() inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Innehåll 1 Syfte och omfattning...

Läs mer

Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015

Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015 Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015 Innehåll Grunder för ARVI-systemet... 1 Att mata in bedömningen... 2 Att skicka bedömningen till TE-byrån... 5 Att avsluta ARVI...

Läs mer

Instruktion för att slutföra registreringen

Instruktion för att slutföra registreringen Instruktion för att slutföra registreringen Introduktion Vi antar i den här instruktionen att du redan har registrerat sig. Du kan också ha klickat på aktiveringslänken i mailet. Vi använder ett fiktivt

Läs mer

Artikelsök - Analysera artikel. Artikelsök - Analysera artikel. Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer.

Artikelsök - Analysera artikel. Artikelsök - Analysera artikel. Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer. Artikelsök - Analysera artikel Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer. Sökningen görs i artikelregistret och i katalogvarorna eller så kan du söka i reservdelsdatabasen.

Läs mer

Raindance-guide: Registrera Intrastatinformation

Raindance-guide: Registrera Intrastatinformation Raindance-guide: Registrera Intrastatinformation 1 Innehåll Allmänt om intrastat... 1 Registrera intrastatuppgifter i Lupin... 2 Registrera intrastatuppgifter i Raindance... 4 Ställ in urval i bilden Registrera

Läs mer

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision.

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Inköp av maskiner Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Skapa inköpsorder Först skapas inköpsorderhuvudet. Gå in under kategorin inköp i menypunkten Maskinhandel Inköp Inköpsorder

Läs mer

DATALOGISK. Observationer 5-2014. Reviderad 2015-11-06. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK. Observationer 5-2014. Reviderad 2015-11-06. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK Observationer Reviderad 05--06 Oderup 967, 497 Hörby, Tel. 045-400 5, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-04 April Observationer Manual senast ändrad 05--06 Register Generellt Observation

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Österbottens Tidning Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Österbottens Tidnings historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Handbok 1 Aktivitetskort på Nätet (ApN) Som förening kan ni ansöka om bidrag och följa ert ärende via ApN. Var ni än är i världen och vilken tid det än är på dygnet kan ni logga

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Personuppgiftslag; SFS 1998:204 utfärdad den 29 april 1998. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. Allmänna bestämmelser Syftet med lagen 1 Syftet med denna lag är

Läs mer

Skatteverkets författningssamling

Skatteverkets författningssamling Skatteverkets författningssamling ISSN 1652-1420 * Skatteverkets föreskrifter om krav på kassaregister; beslutade den 12 januari 2009. Kassaregister Utkom från trycket den 16 januari 2009 Skatteverket

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

RdpKlientInstallation (TSX)

RdpKlientInstallation (TSX) RdpKlientInstallation (TSX) 1 Detta avsnitt visar KlientInstallationen av ThinStuffRemote för att sedan utföra FjärrStyrning av avsedd dator! Vid start av SetupProgrammet visas först ProgramFormulär enligt

Läs mer

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande 2007-01-24 Rev 2011-03-17 Dexter Intag Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. För sökande finns det följande funktionalitet; Min ansökan I denna

Läs mer

Lathund för att arbeta med pdf

Lathund för att arbeta med pdf Lathund för att arbeta med pdf Till Riksstämman 2016 är alla handlingar digitala, närmare bestämt i PDF-format. I den här lathunden får du som använder en PC/Mac tips och råd om hur du lättast går tillväga

Läs mer

CSN-rapportering, gymnasiet

CSN-rapportering, gymnasiet CSN-rapportering, gymnasiet Förutsättning, modul CSN. Förberedelser Göra inställningar i enhetsregistret 1. Välj Organisation Enhet 2. Sök efter rätt enhet, dvs den enhet eleverna som ska rapporteras tillhör.

Läs mer

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i de senare versionerna av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp.

Läs mer

Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block

Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Innehåll Frågebanker... 1 Skapa frågebank... 1 Importera en frågebank... 3 Lägg till frågor i frågebank... 3 Skapa frågeuppsättning... 3 Skapa slumpvist

Läs mer

Ange eventuellt sökväg till

Ange eventuellt sökväg till Materialplanering Materialplaneringen används som ett kraftfullt hjälpmedel vid planering och inköp av materiel. I materialplanering kan du hämta underlag från en rad delsystem i Entré, exempelvis från

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.2a Bäste Kund! I detta användarmeddelande kan du läsa om de nyheter som tillkommit i FLEX Reseräkning version 12.2a. Med vänlig

Läs mer

PERSONUPPGIFTSLAG. Den fysiska person som, efter förordnande av den personuppgiftsansvarige,

PERSONUPPGIFTSLAG. Den fysiska person som, efter förordnande av den personuppgiftsansvarige, PERSONUPPGIFTSLAG Syftet med lagen 1 Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Avvikande bestämmelse i annan författning

Läs mer

DROGHANDELN PÅ DARKNET

DROGHANDELN PÅ DARKNET DROGHANDELN PÅ DARKNET EN KORT ÖVERSIKT Niklas Lindroth Bild 2 TVÅ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DROGHANDELN THE ONION ROUTER BITCOIN Står för anonymiteten Står för likviditeten 1 Bitcoin värd ca: 2000 SEK - 2015-05-18

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer

Kortbetalning i Rebus via Paynova

Kortbetalning i Rebus via Paynova Kortbetalning i Rebus via Paynova 2012-12-10: Åbergs DataSystem AB: Version 1 2016-02-29: Rebus version 225: Högre säkerhet TLS v1.2 Paynovas MOTO-lösning Många reseföretag har en affärsmodell där kunderna

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet Hur ger jag en patient tillgång att dela data med mig? Hur länkar jag en inbjudan från en patient till patientjournalen i mitt Hur kan delade data från en patient överföras från ACCU CHEK 360 webbhanteringssystemet

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Rapportering till FORA 2016

Rapportering till FORA 2016 Användarmeddelande 20151221 Rapportering till FORA 2016 Bäste kund! I januari varje år ska företag knutna till Fora rapportera löneuppgifter för sina anställda till Fora. Uppgifterna ska rapporteras på

Läs mer

Svenska miljörapporteringsportalen

Svenska miljörapporteringsportalen Svenska miljörapporteringsportalen Användarinstruktion Tillsynsmyndigheter och Naturvårdsverket 2016-01-13 2 Innehåll Allmänt om SMP... 3 Hitta SMP på webben... 3 Var får jag hjälp?... 3 Meddelande om

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under 2011 i FLEX Reseräkning. Med vänlig hälsning

Läs mer

30.12.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 347/1. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk)

30.12.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 347/1. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) 30.12.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 347/1 I (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 2173/2005 av den 20 december 2005 om upprättande av ett system med

Läs mer

Skapa betalningsfil med utländska fakturor

Skapa betalningsfil med utländska fakturor Skapa betalningsfil med utländska fakturor När du ska skicka utländska fakturor via betalningsfil är det viktigt att du lägger upp dina utländska leverantörer med rätt inställningar för att rätt information

Läs mer

Granskning av intern kontroll i kommunens centrala löneprocess

Granskning av intern kontroll i kommunens centrala löneprocess Revisionsrapport Granskning av intern kontroll i kommunens centrala löneprocess Amanda Elg Fredrik Jilmstad Joakim Rydberg Januari 2016 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Introduktion... 2

Läs mer

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Swedbank AB 1 Kunderbjudande & Produkter/Betalningar Innehåll Innehåll Som privatperson kan du få pengar insatta till ditt konto från din arbetsgivare,

Läs mer