RS01 Resultat på prov

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RS01 Resultat på prov"

Transkript

1 Studentavdelningen/Ladokgruppen 1 (8) RS01 Resultat på prov Detta dokument uppdaterades senast den 29 oktober Syfte I funktionen kan man rapportera resultat på prov, tillgodoräkna, ändra och ta bort resultat på prov samt göra definitiv överföring till LADOK. Listor som inte ska användas kan städas bort. Funktionen har sju delfunktioner (se Ange delfunktion i funktionens startformulär, se bild 1, eller under menyalternativet Funktion). Bild 1. Funktionens starformulär (bild 1) I Listöversikten i bild 1 syns de listor man skapat med listans nummer, antal rader (personer), antal betyg (beroende på om man lagt in betyg i listan eller inte), vem som har skapat listan (anvkod), första personen på listan, Betygsdatum, Senast ändrad (datum) med mera. Inläggning av betyg på prov I delfunktionen Inläggning av betyg på prov sker betygssättning i flera steg: 1. Skapa en lista genom att lägga in de obligatoriska uppgifterna kurskod, provkod och betygsdatum. 2. Söka fram studenter antingen via Personvis eller Utsökning. 3. Skriva ut rättningsprotokoll. 4. Sätta betyg genom att använda Bearbeta lista.

2 Studentavdelningen/Ladokgruppen 2 (8) 5. Skriva ut arkivlista. 6. Definitiv inläggning av betygen i LADOK. I funktionens startformulär, se bild 1, väljer man under Ange delfunktion den delfunktion man vill arbeta med, till exempel Inläggning av betyg på prov. Fyll sedan i kurskod och provkod i de vita rutorna i bild 1 ex. Kurs ST2060 och Prov STFT). Då visas under Listöversikt de eventuella pågående rapporteringarna man har på kursen och provet samt texten NY LISTA, om man vill börja på en helt ny rapporteringslista. Nu står markören i fältet för betygsdatum som ska fyllas i ifall man skall ha en ny rapporteringslista. När det är gjort tänds knapparna Utsökning och Personvis, medan de övriga är dimmade. Personvis inläggning Skriv in personnummer för de studenter som skall ha betyg (om man av misstag lagt in ett personnummer som inte skall vara med på listan skall det först strykas). Här är det liksom vid andra funktioner möjligt att via den sk. genvägen (välj menyalternativet Special Utdata person) söka fram rätt personnummer genom att söka på studentens namn. Det går också att trycka på knappen Snabbinmatning eller direkt i bild 1 trycka på knappen Importera och hämta personer genom import av datafil och/eller import av Excel-fil. Vid tryck på knappen "Importera från fil" öppnas en filhanterare där datafil (semikolonseparerade personnummer) kan hämtas. Kontroll görs på de personnummer som hämtas in att de är logiska osv. och om de avviker så skrivs de ut på skärmutskrift med förklaring. Skärmutskriften kan också fås i papperskopia. Vid tryck på "Importera Excel-fil..." öppnas formuläret "Import av intervall i Excel-fil" där personnummer kan föras över till "Personvis inmatning" från Excel-filer. Samma kontroller görs på de personnumren. Likaså utskrift av avvikelser. Spara listan. För att sätta betyg måste man gå tillbaka till funktionens startformulär, se bild 1, och välja Bearbeta lista. Utsökning När man väljer Utsökning, i bild 1, kommer man till det generella utsökningspaketet som förekommer i flera funktioner i LADOK. Se bild 2. Det innehåller tre huvudkategorier för utsökning av studenter: Registrering, Resultat och Övrigt. Under Registrering och Resultat kan man söka på kurs och/eller program. Under kategorin Övrigt söker man på gruppmarkering. Utsökning sker via ett alternativ åt gången. Bild 2.

3 Studentavdelningen/Ladokgruppen 3 (8) För att t.ex. söka ut en grupp studenter registrerade på en kurs en viss termin, anger man Kurs under kategorin Registrering. Då finns möjlighet att antingen skriva in kurskod och termin/er eller anmälningskod och termin. Välj registreringsform och begränsa vid behov. Starta utsökningen med Sök -knappen. Antal funna personer vid utsökningen visas på skärmen och man bekräftar utsökningen med OK. Efter att ha sökt ut en population kommer man tillbaka till det generella utsökningspaketets första formulär och kan, vid behov, göra ytterligare utsökningar för att förändra populationen. När man är nöjd bekräftar man utsökningen med Klar för att komma till funktionens startformulär. Man kan även söka ut de studenter som är registrerade på ett visst program. På samma sätt kan man söka på resultat på kurs eller program. Med Grupp söker man ut personer, som tidigare har gruppmarkerats. För sorteringsordning, se vidare under Personliga inställningar. I menyalternativet Funktion finns det ytterligare alternativ för utsökning av studenter. Importera Vid delfunktion Inläggning av betyg på prov beskrivs tidigare i detta dokument hur man kan importera en datafil till för att skapa en ny lista. Men det går också att göra det till en befintlig lista. Beställning av anmälningslistor Efter att ha lagt in eller sökt ut en eller flera studenter, som man ännu ej satt betyg på, kan man skriva ut en anmälningslista. Tryck på knappen Utskrifter så kommer bild 3 nedan fram. Bocka för anmälningslistor. Tryck sen på knappen Skriv ut. Bild 3. Rättningsprotokoll Efter att man sökt ut de studenter man ska ha i sin lista och tryckt på Spara, kan man få ut ett rättningsprotokoll. Det får man genom att trycka på knappen Utskrifter så kommer bild 3 ovan fram. Bocka för rättningsprotokoll. Det går även att lägga in egen text i rutan Fritext som nu syns dimmad i bild 3 ovan. Tryck sen på knappen Skriv ut. Att sätta betyg/bearbeta lista När man har ett rättningsprotokoll med ifyllda betyg (alternativt en ändring eller enstaka kompletteringar från ett tidigare rättningsprotokoll då man kanske går direkt till

4 Studentavdelningen/Ladokgruppen 4 (8) betygsrapporteringen) ska man trycka på knappen Bearbeta lista. Om det finns flera listor i listöversikten (se bild 1) markerar man den lista man vill arbeta med. Betygssättning Tryck på knappen Bearbeta lista i funktionens startformulär (se bild 1) för att komma till betygssättningen. Man kan ange examinator med en kod (examinatorskod läggs in i funktionen KA75). Bild 4. Om man inte har examinatorskoder kan man skriva in examinator i klartext på arkivlistan (se längre fram i detta dokument). De personer som inte skall ha något betyg skall strykas med knappen Stryk eller med streck/minustecken i betygsrutan. Om ytterligare student/er ska ha betyg, läggs de in via kommandot Lägg till men listan måste sparas först. Under rubriken Kommentar längst till höger ger LADOK olika varningar (se bild 4). Under menyalternativet Hjälp finns det Funktionshjälp och där förklaras dessa kommentarer. "EJ KR" betyder att kursregistrering saknas. "BETYG" betyder att personen redan har betyg i provet. Det går inte att lägga in betyg för en person som har någon av ovanstående markering i kommentarfältet. Det går att lägga in betyg vid varningen FEL PROVUPPS. Den är till för att uppmärksamma att studenter påbörjat kursen när en annan provuppsättning gällde och eventuellt ska alltså en annan provkod användas för dessa studenter. Om man lägger in resultat från olika provuppsättningar måste man uppmärksamma att i funktionen RS10 Betyg på hel kurs använda delfunktionen Inläggning av betyg, särskilda villkor. Om man ångrar sig och inte vill ha kvar listan kan man antingen i starformuläret (se bild 1) välja delfunktionen Städning av listor (läs om det längre fram i detta dokument) eller stryka alla personer på listan och sen spara så slängs listan automatiskt av LADOK.

5 Studentavdelningen/Ladokgruppen 5 (8) När man lagt in betyg och är klar trycker man på Spara. Sen ska man skriva ut en Arkivlista. Se längre fram i detta dokument. Inläggning av tillgodoräknande av prov Under Ange delfunktion markeras Inläggning av tillgodoräknande av prov och sedan fylls kurskod och provkod och betygsdatum i på samma sätt som Inläggning av betyg på prov som beskrevs tidigare i detta dokument. I denna delfunktion går det dock inte att använda sig av knappen Utsökning för att fylla i listan med studenter. När listan är sparad går man till funktionens starformulär och väljer Bearbeta lista när man vill sätta betyg. Se bild 5. Bild 5. Det står i rutan TG hp automatiskt samma antal hp som provkoden man har valt. Se bilden 5 ovan. Om tillgodoräknande ska läggas in som del av prov ändrar man hp till rätt antal hp, t.ex. att man i den vita rutan där det står 7.5 ovan skriver in 3 istället. Tryck på det blå längst till höger så kan specifikationen läggas in, se bild 6 nedan. Bild 6.

6 Studentavdelningen/Ladokgruppen 6 (8) I detta formulär, se bild 6 ovan, (Specifikation av tillgodoräknande) skall man specificera vilka studier som tillgodoräknandet av provet grundas på. Svensk högskola eller utländsk högskola och land kan anges. Vid "Spec:" kan man ange vad studenten har läst. Om studenten har någon registrering på internationellt ubyte så kan du via knappen Hör till utbyte koppla till/från ett utbyte till tillgodoräknandet. Inga uppgifter är obligatoriska men de rekommenderas och om specifikation anges, skall även högskola och i förekommande fall land skrivas in. Arkivlista När man är klar med betygsättningen och tryckt på Spara trycker man på knappen Utskrifter och bild 7 nedan kommer fram. Bild 7. Bocka i rutan Arkivlista så tänds den dimmade raden Examinator upp och det går att i fulltext skriva in examinators namn. Tryck sen på knappen Skriv ut så skrivs en arkivlista ut som ska skrivas under av examinatorn. Definitiv inläggning Definitiv inläggning av listan i LADOK görs via funktionens startformulär (bild 1). Arkivlista måste förstås ha tagits ut på skrivare och den skall vara underskriven av examinator. Under Ange delfunktion väljer man Definitiv inläggning och bekräftar valet med OK. I nästa formulär fyller man i listnummer och kontrolltal. I detta formulär kan man också välja att ta ut en anslagslista. (Observera att det inte går att ta ut en anslagslista i efterhand. Vill man ha en lista för att till exempel sätta upp på anslagstavlan så är det endast vid definitiv inläggning som det går att skriva ut en sådan lista.) Tryck på knappen Uppdatera och statusraden längst ner visar om överföringen av listan gick bra. Kontrollera gärna detta noga då det ibland visat sig att trots att användaren tryckt på knappen Uppdatera så har inte överföringen gjorts, vid andra försöket har det då funkat. Städning av listor I detta formulär kan du ta bort oavslutade listor som skapats av funktionen RS01.

7 Studentavdelningen/Ladokgruppen 7 (8) Du har behörighet att städa bort listor som omfattar kurser/prov som du har rapporteringsrättighet för. Du kan därför dels ta bort listor som du själv har påbörjat dels ta bort listor som andra användare har gjort, förutsatt att du är behörig till kursen och provet. Du börjar med att ange vilka listor som skall sökas fram. De alternativ som finns att välja på för utsökning är följande: Ej färdiga/färdiga - "Ej färdiga listor" innebär att endast de listor visas på vilka inte alla personer har betyg ifyllda. - "Färdiga listor" innebär att endast de listor visas på vilka alla personer på listan har betyg ifyllda. - "Oberoende av status" innebär att både färdiga och icke färdiga listor visas. Angivna prov/alla prov - "På viss kurs och prov" innebär att du får listor som gäller ett visst prov. Kurs- och provkod måste anges. - "På viss resultatkod" innebär att du får listor som gäller en viss resultatkod. Resultatkoden måste anges. - "Ej specificerade" innebär att du får listor på alla kurser/prov som du är behörig att rapportera på. Egna listor/allas listor - "Egna listor" innebär att du får listor som du själv har påbörjat. - "Listor som jag är behörig på" innebär att du får både dina egna och andras listor och som omfattar prov som du är behörig på. Om du vill kan du begränsa utsökningen av listor till en viss institution. Anger du ingenting i institutionskodsfältet så visas alla listor som du är behörig på. Uppgifter om befintliga listor enligt urvalet visas på skärmen, när du anger "Sök". Du kan titta på en lista, om du markerar den och anger Visa lista. För att ta bort en lista markera den och ange "Ta bort". Viktiga menyalternativ Glöm inte bort att titta på menyradens olika alternativ när du arbetar i LADOK. Viktiga kommandon när det gäller betygsrapportering, finns under Inställningar, Special och framförallt Funktion där bland annat Personliga inställningar finns, se bild 8 nedan. Informationen under Personliga inställningar varierar beroende vilken funktion man befinner sig i. Här bestämmer man till exempel om man vill rapportera skrivningspoäng och hur eventuella anmälnings- och anslagslistor skall vara utformade. Glöm inte heller hjälptexterna som finns under menyalternativet Hjälp - Funktionshjälp.

8 Studentavdelningen/Ladokgruppen 8 (8) Bild 8. Resultat Uppgifterna läggs in LADOK vid definitiv inläggning. Alla definitivt inlagda uppgifter visas i utdatafunktioner.

Resultat på prov RS01

Resultat på prov RS01 LADOK Nouveau Resultat på prov RS01 och UT34 1 Resultat på prov RS01 Allmänt om funktionen (Denna information mm finns att skriva ut i Funktionshjälpen som finns under Hjälp i menyraden) RS01 hanterar

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 Ladok Resultatrapportering på hel kurs RS10 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 1 Inläggning av betyg på hel kurs 2 Inläggning av betyg 2 Rapportera in betyg via underlag

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Studentcentrum, Ladok Version 1.0 2012-07-01 SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Resultatrapportering i Ladok... 3 Helårsprestation

Läs mer

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok 1 Certifiering av Ladok-användare Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Version 1.1 2011-01-12 1 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Ladok. Introduktion för användare i Ladok. Att Logga in i Ladok 2. Arbetsfält att känna igen 3. Snabbkommandon 4. Ladok utan mus 5.

Ladok. Introduktion för användare i Ladok. Att Logga in i Ladok 2. Arbetsfält att känna igen 3. Snabbkommandon 4. Ladok utan mus 5. Ladok Introduktion för användare i Ladok Att Logga in i Ladok 2 Arbetsfält att känna igen 3 Snabbkommandon 4 Ladok utan mus 5 Utskrifter mm 5 Ordförklaringar 7 Sida 1 av 8 Introduktion för användare i

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RS90- Resultat, kurser på forskarnivå Senast ändrad: 2016-11-18 RS90 Resultat, kurser på forskarnivå 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt)

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Gå till www.bth.se/nyalararportalen Välj Resultatrapportering,

Läs mer

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser KTH RS02 Funktionsbeskrivning RS02 Resultatrapportering på individuella kurser Funktionsbeskrivning Innehåll 1. Beskrivning av funktionen...................... 2 2. Uppdelning till delfunktioner..................

Läs mer

Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning

Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning Kravspecifikation 970524 1. SA42 Val av programinriktning Ersätter PJ40 2. Konstruktör: Matz-Ola Cajdert 3. Beskrivning av funktionen - Syftet Denna funktion används då studenter inom ett program skall

Läs mer

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet.

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet. Funktionsbeskrivning KA79 Kurser med flera huvudämnen Ny funktion. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man söka, visa och skriva ut data om kurser som är knutna till flera ämnen,

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Resultatrapportering på provmoment via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad (revidering kommer ske kontinuerligt)

Resultatrapportering på provmoment via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad (revidering kommer ske kontinuerligt) Resultatrapportering på provmoment via Lärarportalen Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Gå till www.bth.se/nyalararportalen Välj Resultatrapportering,

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

Kravlista för RS01 Bologna-anpassning. Innehållsförteckning

Kravlista för RS01 Bologna-anpassning. Innehållsförteckning Lou Lagusson 1 (10) Kravlista för RS01 Bologna-anpassning Innehållsförteckning Ändringshistorik Sid 2 1 Formulärlista Sid 3 2 Formulärkrav Sid 3 3 Bilaga 1-3 arkivlistor Sid 7 Lou Lagusson 2 (10) Ändringshistorik

Läs mer

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Resultatrapportering via Ladok på webb är en valfri arbetsrutin som följer de lokala regler för examination som finns på https://lpw.lnu.se Processbeskrivning

Läs mer

Grupper. SA10 Grupphantering

Grupper. SA10 Grupphantering Grupper Ibland kan det finnas en praktisk betydelse att spara en ett visst antal studenter för att senare kunna ta fram dem för att göra t.ex klass - indelningar, laborationsgrupper, uppföljningar på kurser

Läs mer

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2 Ladok Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16 Prov 2 Provuppsättning 2 Personliga inställningar 2 1 Inläggning av nytt prov 3 2 Inläggning av provuppsättning 5 3 Ändring av provuppsättning

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Resultatrapportering via Ladok på webb är en valfri arbetsrutin som följer de lokala regler för examination. Länk till Ladok på web Processbeskrivning

Läs mer

Utdata för personer i Ladok Nouveau

Utdata för personer i Ladok Nouveau Utdata för personer i Ladok Nouveau UT10 - Visa studentuppgifter...2 UT20: Intyg...3 UT21: Kursbevis...5 UT10 - Visa studentuppgifter Funktionen presenterar uppgifter om grundutbildningsstudenter. Man

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

RV03 Ändring av betygsskala

RV03 Ändring av betygsskala RV03 Ändring av betygsskala Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1.0 2015-07-01 Marita Nilsson Innehållsförteckning Ändringshistorik... 1 Innehållsförteckning... 1 1 Beskrivning av funktionen...

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Exportera och importera rättningsprotokoll som datafiler i RS01.

Exportera och importera rättningsprotokoll som datafiler i RS01. Exportera och importera rättningsprotokoll som datafiler i RS01. Exportera rättningsprotokoll som fil... 2 Öppna i Excel fyll i betygen och spara... 3 Importera filen i Ladok... 6 Exportera och Importera

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

RV06 Gallring av personuppgifter

RV06 Gallring av personuppgifter RV06 Gallring av 2005-01-31 Version: Beteckning: Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2005-01-31 Bengt Reinholdsson 2014-09-03 Britt Berglund Ändringar av formulärnamn Bengt

Läs mer

SA91 Forskarstuderandes handledare

SA91 Forskarstuderandes handledare Ladok SA9_funktionsbeskrivning.doc Funktion: SA9 /6 SA9 Forskarstuderandes handledare Innehåll. Allmänt om funktionen............................. 2 2. Uppdelning till delfunktioner........................

Läs mer

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UT93 Listor forskarstuderande Webbadress https://projekt.ladokenheten.umu.se/ Projektnamn Fastställt av Dokumentansvarig Funktionsbeskrivning UT93 Version 1.00 2000-06-09 Status Malou

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

Ladok navigera och hitta 2014-03-20

Ladok navigera och hitta 2014-03-20 Ladok navigera och hitta 2014-03-20 Innehåll 1. Logga in i Ladok... 2 2. Huvudmenyn... 3 3. Navigera... 4 4. Utdata visa, skriv ut, spara som fil... 6 5. Hjälp & inställningar... 7 6. Snabbkommandon Mac...

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Utbildningsplan Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga in och logga ut - CAS ----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET Med recensionsverktyget kan du enkelt samla in recensioner och utvärderingar av era utbildningar. Genom att skapa och schemalägga utskick till fler personer samtidigt får

Läs mer

Kravspecifikation. UT60 Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå 2015-01-14

Kravspecifikation. UT60 Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå 2015-01-14 UT60 Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå 2015-01-14 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2001-05-14 Annika Thunström Första versionen - - 2009-11-26 Birgitta Lewén- Tillägg/Ändringar

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Administrera tentamensanmälningar

ANVÄNDARMANUAL. Administrera tentamensanmälningar 1 LTH:s kansli Camilla Hedberg ANVÄNDARMANUAL Administrera tentamensanmälningar http://ladokportal.lu.se/ Postadress Box 118, 221 00 LUND Besöksadress John Ericssonsväg 3 Telefon 046-222 71 99 Fax E-post

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2014-11-17 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 9 5. Comporto

Läs mer

Tidigt uppföljningssystem Skövde

Tidigt uppföljningssystem Skövde Tidigt uppföljningssystem Skövde TUSS Bakgrund rev 2, 2012-08-10 Inledning Det tidiga uppföljningssystemet TUSS är ett verktyg för de programansvariga (eller motsvarande befattning) att arbeta med studentuppföljning,

Läs mer

Riktlinjer vid examination

Riktlinjer vid examination Fastställda av styrelsen för utbildning 2007-12-19 Senast reviderade 2012-06-01 Dnr: 5331/10-300 Sid: 1 / 8 Universitetsförvaltningen Utbildningsavdelningen Christina Joos, Handläggare Riktlinjer vid examination

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner Funktionsbeskrivning RS93 Alla kurser klara på forskarnivå 1. av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra och ta bort uppgift om att alla obligatoriska forskarutbildningskurser för

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg Margareta Poovi 2016-02-03 SA33 1 (15) SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg 1. Allmänt om funktionen Funktionen SA33 används för inläggning och borttagning av kursval på program med terminsregistrering.

Läs mer

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8 Det har blivit dags att titta på sökmöjligheterna i Disgen. Det finns egentligen två olika sökfunktioner i Disgen, Välj person och Sök personer. Här behandlas dessa båda funktioner. Välj person och Sök

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Rumshantering i Resebyra -modulen

Rumshantering i Resebyra -modulen Rumshantering i Resebyra -modulen 2012-06-08 Åbergs DataSystem AB I Rebus finns det två olika sätt att hantera resenärer och rumskopplingar så att man kan skriva ut rumslistor att skicka till leverantörerna.

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA09 - Studieavgifter 2016-04-12 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-02-22 Lisa Eliasson/Mattias Wickberg Nytt dokument - 2012-06-19 Maria Vännman Lägger till nya skärmdumpar

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

Användarhandbok - attest. Egenrapportering

Användarhandbok - attest. Egenrapportering Användarhandbok - attest Egenrapportering Innehållsförteckning INLEDNING...1 INSTRUKTION FÖR ATTESTANTER...1 SÖKFUNKTIONEN...1 STARTA ATTESTERING...3 ATTESTERA...5 ACKUMULATORER...7 UTSKRIFTER...8 ÖVERSIKTSBILDEN...9

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument Rutindokument Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Skapa genvägar till

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt.

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Start-skärmen Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Det grå kugghjulet indikerar att du är i redigeringsläge och

Läs mer

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30 Mikromarc 3 Fjärrlån Version 6.30 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, januari 2015 Innehåll INLEDNING... 3 KOM IGÅNG MED FJÄRRLÅN... 4 KOPPLING MOT LIBRIS FJÄRRLÅN... 4 E-POSTINSTÄLLNINGAR... 4 FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Innehåll Om Wiki- funktionen... 1 Skapa en Wiki... 1 Lägg till/ redigera innehåll i en Wiki... 3 Läsa/skriva

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

CSN-rapportering, gymnasiet

CSN-rapportering, gymnasiet CSN-rapportering, gymnasiet Förutsättning, modul CSN. Förberedelser Göra inställningar i enhetsregistret 1. Välj Organisation Enhet 2. Sök efter rätt enhet, dvs den enhet eleverna som ska rapporteras tillhör.

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Resultatrapportering via Studentportalen

Resultatrapportering via Studentportalen Guide Resultatrapportering via Studentportalen Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad: 2015-03-27 Innehåll Om resultatrapportering i Studentportalen... 2 Rapportering av

Läs mer

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME Skola24 Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt

Läs mer

Dokumentera vaccination

Dokumentera vaccination Dokumentera vaccination Klicka på Ordination i journalen, på den ordination vars givna vaccin ska dokumenteras. Klicka i den lilla rutan framför vaccintyp under rubriken Vaccinationer som ingår i ordinationen,

Läs mer

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema 9 Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema Normalt läggs ett nytt låssystem upp genom import från låssmeden eller fabrikant, se 8.1 Importera låssystem. Det går även att lägga upp ett låssystem direkt

Läs mer

Skaffa eduid via Registrering via e-post

Skaffa eduid via Registrering via e-post Skaffa eduid via Registrering via e-post Instruktion: 1. Skaffa eduid nu Gå till https://www.eduid.se och klicka på knappen "Skaffa eduid nu" straxt under mitten på sidan (bild 1). Bild 1 2. Skapa en identitet

Läs mer

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen.

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Avstämning Maskinvärde Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Inställningar Innan rapporten kan användas måste det ställas in lite på maskinernas

Läs mer

Handledning Indata via Webb. - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04

Handledning Indata via Webb. - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04 Handledning Indata via Webb - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04 www.vxa.se I Innehållsförteckning 1 Kapitel 1 Provmjölkning 1 Steg 1 Ny provning...

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1 MANUAL DPST INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att logga in...2 Kund vill lämna in (förregistrerat paket)... 3 Kund vill lämna in paket (ej förregistrerat)... 7 Kund hämtar ut paket (ej VaruEfterKrav)... 12 Kund hämtar

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 18

Handbok för registervård. - Del 18 Handbok för registervård - Del 18 Sida 2 av 12 Innehåll 1 FAQ-SIDA UNDER REGISTERVÅRDSIDAN PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 18... 3 1.2 TILLÅTNA TECKEN... 3 1.3 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA...

Läs mer

Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block

Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Innehåll Frågebanker... 1 Skapa frågebank... 1 Importera en frågebank... 3 Lägg till frågor i frågebank... 3 Skapa frågeuppsättning... 3 Skapa slumpvist

Läs mer

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande 2007-01-24 Rev 2011-03-17 Dexter Intag Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. För sökande finns det följande funktionalitet; Min ansökan I denna

Läs mer

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 1(8) Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Fastställd av FoUN 2001-01-09, reviderad 2013-09-11 och 2015-06-09. Tidigare versioner upphör att gälla. Se även

Läs mer

Användarmanual flexconnect.se Administratör

Användarmanual flexconnect.se Administratör Användarmanual flexconnect.se Administratör Innehållsförteckning 1 HJÄLP TILL TDC MOBILFLEX CONNECT (ADMINISTRATÖR)... 3 2 TELEFONBOK... 3 3 FÖRETAGSINFORMATION... 4 4 LÄGGA TILL EXTRA FÄLT TILL PROFILER...

Läs mer

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 December 2015 Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet av listan... 2 3. Information om vad

Läs mer

Lathund Spåra ändringar

Lathund Spåra ändringar Lathund Spåra ändringar Word 2010 Av språkkonsultstudenterna Maria Burström, Karin Jonsson Sandström, Anna Tillas-Lindberg Oktober 2013 Innehåll 1. Aktivera funktionen... 3 1.1 Inställningar... 3 2. Redigera...

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs 2016-01-29 Version: Beteckning: 1.00 Carina Ytterström 2013-04-11 2 (11) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare

Läs mer

Manual för registrering av arbetsskada i Lisa

Manual för registrering av arbetsskada i Lisa Lisa, Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud Manual för registrering av arbetsskada i Lisa Version 8.02 2012-05-28 @F En arbetsskada (olycka, arbetssjukdom) är en händelse som medfört någon

Läs mer

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå December 2015 Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet

Läs mer