Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2015-12-01"

Transkript

1 Sida 1 (37) Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten

2 Sida 2 (37) Innehåll Åtkomst... 4 Inloggning med användarnamn och lösenord... 4 Inloggning med certifikat... 4 Inloggning med SITHS-kort... 5 Inloggning med BankID... 5 Mobilt BankID... 6 Arbete på mer än en klinik... 7 Startbilden... 8 Inställningar... 9 Byt lösenord... 9 Mina uppgifter... 9 Administrera uppgifter Lägg till användare Ändra användare Ta bort användare EPI-registrering Registrering av barn och ungdomar Ändring av registrerade data Inskickning av registrerade patienter Registrering när barnet inte undersökts Registrering av felaktig patient Listade barn Urval Historik Person Grupp Skicka som Excel via E-post Fakturahantering Registrering av patient Registrering av övergripande debiteringsinformation Åtgärder Historik Urvalskriterier Sökresultatet Förhandsbedömningar... 27

3 Sida 3 (37) Registrera förhandsbedömning Steg 1 - Registrering av patientinformation Steg 2 - Registrering av status, åtgärder och terapiplan Registrering av åtgärder Steg 3 - Uppladdning av bilagor Steg 4 - Granska och skicka in förhandsbedömningen Vidarebefordra förhandsbedömning Signera och skicka in förhandsbedömning Steg 5 - Bekräftelse av mottagen förhandsbedömning Ladda upp FHB via fil Filformat för att ladda upp förhandsbedömningar Mina Utkast Sök förhandsbedömning Hämta som Excel... 37

4 Sida 4 (37) Åtkomst För att få åtkomst till Munter krävs inloggning med antingen E-post och lösenord eller certifikat. De certifikat som stöds i dagsläget är BankID och HSA-id (E-tjänstekort). Adressen till Munter är: Först uppmanas man som användare att välja inloggningsmetod. För EPI-rapportering fungerar E-post och lösenord till och med 31 december För fakturahantering och förhandsbedömning krävs inloggning med certifikat. Inloggning med användarnamn och lösenord Man uppmanas som användare att ange användarnamn och lösenord. Vid första inloggning måste man byta lösenord. Om man skulle glömma sitt lösenord, finns en knapp i inloggningsrutan för att få lösenordet skickat till sin e-postadress. Inloggning med certifikat Om man väljer Logga in med SITHS-kort eller BankID omdirigeras man till en sida där man får välja vilken typ av certifikat man vill använda för inloggningen.

5 Sida 5 (37) E-tjänstekort/SITHS är egentligen samma sak så har man ett e-tjänstekort fungerar det med vilken som. BankID innebär att man loggar in med BankID som man kan hämta gratis från sin bank. Man väljer den metod man tänker använda och klickar på Nästa. Inloggning med SITHS-kort Om man väljer SITHS/E-tjänstekort får man upp en ruta där man uppmanas att ange sin Pin-kod. Om kortet inte sitter i kortläsaren visas följande: Sätt i E-tjänstekortet och klicka på Nästa. Ange därefter Pin-koden för att loggas in i Munter. Inloggning med BankID Om BankID väljs omdirigeras man till en bild där man kan välja vilken typ av certifikat som kommer att användas. De certifikat som stöds av Munter för inloggning är för närvarande BankID, Mobilt BankID och Telia. På sikt kommer även Nordea att stödjas.

6 Sida 6 (37) Klicka på BankID och välj sedan vilken enhet som kommer att användas för legitimering. Om den aktuella datorn kommer att användas som inloggningsenhet, klickar man på Denna enhet. Efter denna bild visas inloggningsrutan för BankID. Ange lösenord och klicka på Verifiera/Verify beroende på vilken språkversion av BankID-applikationen som används. Mobilt BankID Om mobilt BankID på t.ex. mobiltelefon kommer att användas, så klickar man på Annan enhet. Därefter anges personnummer: Skriv in personnummer och klicka på Nästa. Starta BankID-appen i den mobila enheten och skriv in Pin-kod. Därefter är man inloggad i Munter och kan börja arbeta.

7 Sida 7 (37) Arbete på mer än en klinik Om man arbetar på mer än en klinik kommer man först att få välja vilken av klinikerna man vill arbeta med. Man kan när som helst byta klinik när man är arbetar i Munter genom att välja klinik i rullisten i Menyraden.

8 Sida 8 (37) Startbilden Från startbilden i Munter kan man nå de funktioner som man som användare har tillgång till. I dagsläget innehåller Munter EPI-rapportering för barn och ungdomar, fakturahantering samt hantering av förhandsbedömningar. Man kan arbeta med Munters olika delar från funktionsmenyerna eller sektionerna för olika funktioner. Om man loggat in med E-post och lösenord får man endast tillgång till funktionen EPI-rapportering för barn och ungdomar.

9 Sida 9 (37) Inställningar Under Inställningar kan man hantera sina egna och klinikens inställningar. Byt lösenord Här kan inloggad användare byta sitt lösenord. Observera att inloggningsmetoden med E-post och lösenord kommer att upphöra Om man väljer detta alternativ visas följande: Fyll i ditt nuvarande lösenord, ett nytt lösenord samt upprepa det nya lösenordet. Tänk på att funktionen skiljer på stora och små bokstäver och att det nya lösenordet måste skrivas exakt lika i båda rutorna. Klicka därefter på Byt lösenord så är lösenordet ändrat. Mina uppgifter Här kan man ange sin personliga e-postadress. Man kan även ange om man vill få aviseringar via e-post. E-postadressen som anges kommer att användas av Munter. I dagsläget gäller det främst meddelanden om svar på förhandsbedömningar. Om rutan är ibockad så kommer sådana meddelanden att skickas via e-post i annat fall kommer man att se sådana aviseringar via Startbilden i Munter.

10 Sida 10 (37) Administrera uppgifter Här kan man administrera klinikens uppgifter och användarna på kliniken. I den övre delen av bilden finns klinikuppgifterna som är redigerbara. Observera att e-postadressen bör vara den adress som används för att kommunicera via e-post till kliniken. Förutom klinikuppgifterna kan man i den nedre delen av bilden administrera användarna på kliniken.

11 Sida 11 (37) Lägg till användare Om man väljer Lägg till användare visas följande: Fyll i relevanta uppgifter. Om användaren saknar HSA-id, fylls personnummer i även i det fältet. Roller definierar vilka rättigheter användaren ska ha i Munter. Dessa kan väljas genom att man markerar de rutor som är aktuella för användaren. Rollerna innebär följande rättigheter: Roll EPI data inrapportering av undersökta barn Administration av klinikinformation Delegering av användare Fakturahantering Förhandsbedömning Administration Förhandsbedömning Läsare Beskrivning av rättigheter Användaren har rätt att rapportera EPI-uppgifter för barn och ungdomar. Användaren har rätt att se och underhålla klinikinformationen (kliniknamn, adress, e-postadress, bank-/plusgiro) Användaren har rätt att lägga upp, ändra och ta bort användare på kliniken. Användaren har rätt att skapa och söka fakturor i Munter. Användaren har rätt att skapa och signera förhandsbedömningar. Användaren har rätt att läsa och söka förhandsbedömningar.

12 Sida 12 (37) Ändra användare Om man väljer Ändra vid en användare visas följande: Man kan nu ändra all information förutom personnummer och HSA-id. Ta bort användare Om man vill ta bort en användare väljer man Ta bort. Man får därefter en fråga om man vill ta bort användaren.

13 Sida 13 (37) EPI-registrering EPI-registrering är funktionen för EPI-rapportering för barn och ungdomar. I funktionen finns förutom själva rapporteringen även möjlighet att se rapporteringsstatus på listade barn samt historik över EPI. Skärmbilden för EPI-registrering ser ut så här: Registrering av barn och ungdomar 1. Skriv in personnumret på en av patienterna och klicka på Sök. 2. Om patienten är i rätt ålder, listad på kliniken och bosatt i länet så visas namnet på patienten till höger om sökrutan. Dessutom låses fälten Patient undersökt samt EPI upp. Observera att endast relevanta EPI-fält för den aktuella åldern är ifyllnadsbara.

14 Sida 14 (37) 3. Registrera EPI-värden i de rutor som är redigerbara. Observera att validering sker av och mellan parametrar. Exempelvis kan dt aldrig vara större än dmft. Dessutom måste alla variabler fyllas i! Exempel på felmeddelande. 4. När registreringen är klar: klicka på Lägg till. Den registrerade patienten visas nu längst ner på sidan: 5. Nästa patient kan registreras. Ändring av registrerade data Så länge patientdata ligger i listan nederst på skärmen går den att ändra och ta bort. De två ikonerna till höger om varje listpost används för Ändra respektive Ta bort. Om man klickar på ändra visas data i inmatningsbilden och går att redigera samt spara på nytt. Inskickning av registrerade patienter Ett valfritt antal patienter kan registreras i följd (i nuläget max 20). När registreringen är klar måste de registrerade uppgifterna skickas in. Detta sker genom att man klickar på knappen Skicka in längst ner till höger på sidan. Efter lyckad inskickning visas följande dialog:

15 Sida 15 (37) Registrering när barnet inte undersökts Det kan i vissa fall hända att ett barn ej kunnat undersökas. Detta kan ha olika orsaker från att barnet vistas utomlands till att barnet vägrar gapa. Även dessa barn ska registreras i Munter. 1. Registrera personnumret och klicka sök enligt ovan. 2. Välj Nej vid Patient undersökt. 3. Ange orsaken. Observera att orsaken Annat kräver inmatning av en text som anger orsaken. Notera dessutom att möjliga orsaker kan variera med barnets ålder. Orsaken Gapar inte kan t.ex. endast anges för 3-åringar. Registrering av felaktig patient Med felaktig patient menar vi i detta sammanhang att patienten: Redan är registrerad på sidan Ej är folkbokförd i Östergötland eller utvandrad Har avlidit Har fel ålder Registreras hos fel vårdgivare (d.v.s. patienten är listad hos annan vårdgivare) Har ogiltigt personnummer Systemet ger ett relevant felmeddelande vid registrering av felaktig patient.

16 Sida 16 (37) Listade barn Skärmbilden för listade barn ser ut så här: Man kan söka listade barn och ungdomar enligt fasta urval på följande sätt: 1. Välj urvalskriterium 2. Klicka på Sök 3. En lista med listade barn och ungdomar visas under sökresultat. Personnummer, ålder, namn, samt senaste EPI-registreringsdatum under året visas. Urval Registreringsstatus Alla innebär att alla listade barn och ungdomar visas i sökresultatet. EPI-Aktuella Innebär att endast barn och ungdomar i åldrarna för EPI-registrering (3, 6, 9, 12, 16 och 19 år) visas. Inskickningsstatus Detta urval kan endast väljas om EPI-aktuella valts under registreringsstatus. Alla innebär att alla barn och ungdomar i EPI-aktuell ålder visas. Ej registrerade innebär att endast barn och ungdomar som ännu ej registrerats under innevarande år visas.

17 Sida 17 (37) Historik Historikdelen i Munter ger möjlighet att se historik avseende EPI-registreringar. Skärmbilden ser ut så här: Person Sökalternativet Person ger möjlighet att se den kompletta EPI-historiken för en patient. 1. Skriv in ett personnummer i fältet och klicka Sök. 2. Alla registrerade EPI-data för den inmatade patienten visas i sökresultatet. Sökresultat Grupp Sökning på grupp ändrar sökfunktionen. På gruppnivå kan man söka på en viss ålder och/eller årsintervall. Vid gruppsökning ser sökresultatet ut så här:

18 Sida 18 (37) Skicka som Excel via E-post Gruppsökning ger också möjlighet att skapa en Excel-fil som skickas till den E-post som angivits för kliniken. Observera att Excelfilen är avpersonifierad d.v.s. personnummer och namn finns inte med. Observera! Innan denna funktion används är det viktigt att kontrollera så att rätt E-postadress är registrerad på kliniken. Detta görs under Administrera uppgifter i Munter.

19 Sida 19 (37) Fakturahantering Skärmbilden för registrering av fakturor ser ut så här: I dagsläget kan man endast registrera fakturor av typen Regionens tandvårdsstöd. Senare kommer andra typer av fakturor att tillkomma. Registrering av patient 1. Skriv in patientens personnummer och klicka på Sök. En ruta med namnet på patienten visas. Bekräfta att det är rätt patient genom att klicka Ja. 2. Om personnumret är korrekt samt om patienten är bosatt i länet så visas namnet på patienten till höger om sökrutan. Munter ger ett relevant felmeddelande vid registrering av felaktigt personnummer.

20 Sida 20 (37) Efter att personnumret registrerats korrekt, visas resterande del av formuläret. Ange om fakturan är baserad på tandvårdskort eller på förhandsbedömning. Om patienten har ett tandvårdskort men ingen förhandsbedömning väljer Munter automatiskt tandvårdskortsbaserat. Om patienten har en förhandsbedömning men inget tandvårdskort väljs förhandsbedömning automatiskt. Patientkategorin visas nedanför valet. Om man väljer förhandsbedömning visas alla öppna giltiga förhandsbedömningar med outnyttjat beviljat belopp i en lista. Välj den förhandsbedömning som avses för aktuell faktura. Om man väljer tandvårdskortsbaserad, visas patientkategorin på detta sätt:

21 Sida 21 (37) Om patienten saknar förhandsbedömning/tandvårdskort visas en text i rött istället för patientkategori. Registrering av övergripande debiteringsinformation Här fyller man i antal patientbesök, summa patientavgift samt eget fakturanummer. Man anger även om fakturan är en slutfaktura d.v.s. om den avslutar en behandling. Om vården utförts som hemtandvård anges även detta. I så fall får man även ange behandlingsnivå för hemtandvård. Åtgärder Nästa steg är att registrera de åtgärder som utförts.

22 Sida 22 (37) Först anges behandlingsdatum. Detta kan väljas i en datumväljare som aktiveras när man kommer till fältet. Därefter anges tillstånd för behandlingen. När man skriver in första siffran i tillståndskoden fälls en lista ut med alla koder som börjar med den siffran. För varje siffra som skrivs in begränsas listan. Man kan skriva koden eller välja den från listan. Efter detta anges åtgärd. Även här fälls en lista ut när man anger första tecknet i åtgärdskoden. Listan innehåller endast åtgärder som är godkända för den valda tillståndskoden. När åtgärdskoden är vald visas eventuellt fältet Tand/Käke. Detta sker endast om den valda åtgärden kräver att man anger detta. Fältet antal visas härnäst. Här kan man ange om man utfört flera av den aktuella åtgärden vid samma tillfälle. Förvalt värde är 1. Om åtgärden har ett öppet pris, går det även att redigera priset. När alla värden är registrerade klickar man på knappen Lägg till. Raden töms och flyttas ner till en lista över registrerade åtgärder.

23 Sida 23 (37) Summa behandlingar är totalsumman för de behandlingar som registrerats. Total summa är summa behandlingar minus patientavgift. Till höger om varje rad ligger två knappar. Redigera. Om man klickar på knappen läggs raden upp i inmatningsformuläret så att man kan ändra värden och därefter lägga till igen. Radera. Om man klickar på denna knapp raderas raden. Man får en bekräftelsefråga innan raden raderas. När samtliga åtgärder registrerats och lagts till skickar man in fakturan med knappen Skicka in. Därefter får man en bekräftelse på skärmen: Bekräftelsen innehåller: Fakturanummer som är Munters interna fakturanummer. Eget fakturanummer som är det fakturanummer som angavs vid fakturaregistreringen. Fakturatyp i exemplet ovan förhandsbedömd faktura. Samtliga dessa uppgifter är sökbara i fakturahistoriken. Man har även två knappar på skärmen: Registrera ny faktura som leder till registreringsformuläret. Gå till faktura som visar hela fakturan.

24 Sida 24 (37) Historik Historikdelen i Munter ger möjlighet att se historisk information rörande fakturaregistreringar. Skärmbilden ser ut så här: Efter att ha angivit urvalskriterier klickar man på Sök för att genomföra sökningen. Knappen Återställ rensar urvalskriterierna och tömmer sökresultatet. Hämta som Excel ger möjlighet att ladda hem sökresultatet som en Excel-fil. Urvalskriterier Fakturanummer: Ange det fakturanummer (Munters interna) som söks. Eget fakturanummer: Ange det egna fakturanummer som söks. Typ av faktura: Anges om man söker efter en viss typ av faktura. I dagsläget finns endast Tandvårdskortsbaserad eller Förhandsbedömd att välja på. Status: Ange vilken status de fakturor som söks skall ha. I dagsläget finns Nya och Utbetalade att välja på. Fakturerat datum from-tom: Ange ett datumintervall. Man anger datum med hjälp av datumväljare. Endast fakturor som är skapade av mig: Om fler personer på kliniken registrerar fakturor kan man här begränsa urvalet till de fakturor man själv har registrerat. Om man valt en fakturatyp som är patientbunden, så kan man också söka på personnummer. Denna sökmöjlighet visas endast om man aktivt valt en viss typ av faktura. När man angivit sina sökkriterier så klickar man på knappen Sök. Sökresultatet visas nedanför sökkriterierna.

25 Sida 25 (37) Sökresultatet Kolumnrubrikerna i sökresultatet är klickbara för sortering. Första klick sorterar stigande, andra klick sorterar fallande. Standardsortering är fallande på fakturanummer. 30 poster presenteras per sida. Genom att klicka på knapparna Nästa, Föregående, Första eller Sista, kan man bläddra mellan sidorna. Fakturanumren är också klickbara. Om man klickar på ett fakturanummer visas den fullständiga fakturan. Man kan även ladda hem sökresultatet i form av en Excel-fil. Efter genomförd sökning klickar man på Hämta som Excel.

26 Sida 26 (37) Om man använder Internet Explorer visas följande alternativ: Öppna eller spara filen. För att göra en ny sökning klickar man på Återställ för att tömma sökformuläret på kriterier.

27 Sida 27 (37) Förhandsbedömningar Skärmbilden för förhandsbedömningar ser ut så här: Registrera Registrera och skicka in en förhandsbedömning manuellt. Ladda upp FHB via fil kan användas om man har ett journalsystem som innehåller förhandsbedömningsfunktion samt stödjer filexport. Genom att exportera förhandsbedömningen till en XML-fil kan man här ladda upp filen istället för att registrera informationen manuellt. Filformatet finns beskrivet i Filspecifikation inläsning av förhandsbedömning via fil som kan erhållas från Tandvårdsenheten. Mina utkast Ta fram och fortsätt arbeta med förhandsbedömningar som skapats men ännu inte skickats in. Sök FHB En sökfunktion där man kan hitta klinikens samtliga förhandsbedömningar. Observera att man endast kan hitta inskickade förhandsbedömningar här, inte utkast. Registrera förhandsbedömning Registrering av förhandsbedömning sker genom att man som tandläkare eller tandhygienist går igenom en guide (inmatning i flera steg) som omfattar fem steg. Man kan när som helst under processen spara registrerad information som utkast d.v.s. man kan återuppta registreringen vid ett senare tillfälle. Skärmbilden för registrering av förhandsbedömningar ser ut så här:

28 Sida 28 (37) Steg 1 - Registrering av patientinformation 1. Skriv in patientens personnummer och klicka på Sök. En ruta med namnet på patienten visas. Bekräfta att det är rätt patient genom att klicka Ja. 2. Om personnumret är korrekt samt om patienten är bosatt i länet så visas patientens namn och adress nedanför sökrutan. En lista med valbara patientkategorier visas även till höger om sökrutan. I exemplet ovan har patienten ett tandvårdskort inom uppsökande verksamhet och nödvändig tandvård med kategori N3. Det gör att man kan välja den kategorin eller någon av kategorierna för tandvård som led i kortvarig sjukdomsbehandling, S1-S15. Däremot kan man inte välja tandvård för personer med stora behov på grund av långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning, F1-F11. Efter valet av patient och patientkategori klickar man på Nästa för att komma till steg 2. Man måste välja patient och gå till nästa steg innan man kan spara förhandsbedömningen som ett utkast. Steg 2 - Registrering av status, åtgärder och terapiplan På denna sida anger man vilka åtgärder som planeras för patienten samt anamnes, terapiplan, motivering och prognos.

29 Sida 29 (37) På de tänder respektive käkar som behandlingen avser anges föregående åtgärder, karies, eventuell parodontal diagnos samt om apikala förändringar finns. Därefter klickar man på Planerad behandling för att registrera de behandlingar som planeras. Registrering av åtgärder Skärmbilden för registrering av åtgärder ser ut så här: När man skriver in första siffran i tillståndskoden visas en lista med alla koder som börjar på den siffran. För varje ytterligare siffra som skrivs in begränsas listan med tillståndskoder. Man kan skriva tillståndskoden eller välja tillståndskoden från listan.

30 Sida 30 (37) Efter registrering av tillstånd anges åtgärdskod. Även här visas en lista med alla koder som börjar på den siffran. Listan innehåller endast åtgärder som är godkända för den valda tillståndskoden. Därefter anges antal eller minuter för den aktuella åtgärden. Förvalt värde är 1. När alla uppgifter är registrerade klickar man på knappen Lägg till. Raden töms och flyttas ner till en lista över registrerade åtgärder. Summa är totalsumman för de behandlingar som registrerats. När samtliga åtgärder registrerats och lagts till sparar man åtgärderna genom att klicka på knappen Spara. Efter detta återkommer man till huvudbilden för åtgärder och kan där se resultatet av sin registrering: Förutom registrering av åtgärder innehåller steg 2 även registrering av anamnes/status samt terapiplan.

31 Sida 31 (37) Efter ifyllande av dessa kan man gå vidare till steg 3 eller spara utkast. Om man väljer spara utkast, visas följande meddelande högst upp på skärmen: Om man vill återuppta sitt utkast senare så kan man klicka på avbryt i detta läge för att komma ur registreringen av förhandsbedömningen. Man kan hitta utkast av förhandsbedömningar under Mina utkast under Förhandsbedömning. Steg 3 - Uppladdning av bilagor I steg tre kan man lägga till bilagor till förhandsbedömningen. Det kan handla om röntgenbilder, remisser eller andra dokument som används som underlag till förhandsbedömningen. Välj en fil att ladda upp. Den kan vara i pdf-format eller i något etablerat bildformat. I dagsläget stöds jpeg, jpg samt TIFF. Genom att klicka på Browse kan man välja en fil att ladda upp. Ange i listan över dokumenttyper vilken typ av dokument det är och lägg eventuellt till en egen beskrivning av dokumentet. Efter detta klickar man på Lägg till och filen läggs till i listan över bilagor. Om man ångrar en filuppladdning kan man markera filen i rutan i vänsterkant och klicka på ta bort markerade.

32 Sida 32 (37) När man laddat upp samtliga bilagor kan man också ange om analoga bilagor kommer att skickas. Detta gäller material som inte finns i digital form. Observera att insänt material måste vara tydligt märkt med patientens namn, personnummer, FHB-id samt avsändare. Därefter fortsätter man med steg 4. Man kan även i detta läge spara förhandsbedömningen som utkast. Det går även bra att backa till steg 2. Vill man fortsätta så klickar man på Nästa. Steg 4 - Granska och skicka in förhandsbedömningen Steg 4 är en sammanställning av allt man registrerat för att man skall kunna gå igenom och kontrollera att allt är korrekt. Man kan fortfarande spara förhandsbedömningen som utkast. Man kan även vidarebefordra förhandsbedömningen till annan användare. Detta innebär att en användare kan skapa förhandsbedömningen för att därefter vidarebefordra förhandsbedömningen till den användare som skall signera förhandsbedömningen. Vidarebefordra förhandsbedömning Klicka på Vidarebefordra för att skicka förhandsbedömningen till en annan användare. En lista med behöriga användare av förhandsbedömningar visas. Om behöriga användare saknas visas följande: Om behöriga användare finns väljs en användare att vidarebefordra till och man klickar på Vidarebefordra FHB till vald användare.

33 Sida 33 (37) Signera och skicka in förhandsbedömning Om förhandsbedömningen är klar och nuvarande användare skall signera, så klickar man på Signera och skicka in. Om något saknas i förhandsbedömningen så kommer ett valideringsfel att visas. I detta läge måste man backa till det steg där informationen saknas för att komplettera denna. Valideringsfelet ligger kvar på skärmen så att man kan se vad som behöver ändras. Om förhandsbedömningen är komplett visas en signeringsruta där användaren får ange sitt lösenord för signering. Signeringen görs med det certifikat som användes vid inloggning med undantag för Mobilt BankID. Om man loggat in med mobilt BankId så måste signeringen göras med vanligt BankID. I dagsläget stöds Mobilt BankID endast vid inloggning. Förhandsbedömningen är därefter inskickad. Steg 5 - Bekräftelse av mottagen förhandsbedömning Steg 5 är bekräftelsen av mottagen förhandsbedömning. Bekräftelsen innehåller patientuppgifter samt förhandsbedömningsnummer. Man kan även ladda ner förhandsbedömningen som pdf-fil.

34 Sida 34 (37) Ladda upp FHB via fil Om man har ett journalsystem med möjlighet till registrering av förhandsbedömning samt möjlighet att exportera dessa som XML-filer kan man utnyttja filuppladdningsalternativet. Välj Ladda upp FHB via fil under Förhandsbedömning. Klicka på Browse för att välja fil. Klicka Lägg till för att ladda upp förhandsbedömningen via fil. När uppladdningen är klar får man fram förhandsbedömningen som ett utkast i Steg 2. Därefter fortsätter man enligt Steg 3, Steg 4 och Steg 5 enligt ovan. Filformat för att ladda upp förhandsbedömningar Specifikationen för det filformat som krävs för att kunna ladda upp förhandsbedömningar finns att tillgå hos Tandvårdsenheten.

35 Sida 35 (37) Mina Utkast Om man valt att spara utkast av förhandsbedömningar återfinns dessa under Mina Utkast. Man kan arbeta vidare på ett utkast av en förhandsbedömning genom att klicka på Återuppta. Om man vill ta bort utkastet av en förhandsbedömning klickar man på Ta bort. Om utkast Utkast av förhandsbedömningar är endast synliga för användaren som skapat dem. Bedömningstandläkarna inom Tandvårdsenheten kan endast se förhandsbedömningar som skickats in till Tandvårdsenheten. Bedömningstandläkarna kan aldrig se utkast av förhandsbedömningar.

36 Sida 36 (37) Sök förhandsbedömning Man hittar samtliga förhandsbedömningar som skapats på kliniken under Sök FHB. Observera att utkast av förhandsbedömningar inte kommer med. Urvalskriterier som kan användas vid sökning är: FHB-id Ange det FHB-id som söks. Patientkategori Välj den patientkategori som söks. Status Välj det statusvärde som söks. De statusvärden som kan sökas är: Inskickad Under bedömning Avvaktar komplettering Kompletterad Bedömd - Godkänd Bedömd - Godkänd med begränsningar Bedömd Avslagen Förhandsbedömt datum from tom Ange det datumintervall som söks. Personnummer Ange patientens personnummer som söks Endast förhandsbedömningar som är skapade av mig. Om flera personer på kliniken skriver förhandsbedömningar så begränsar detta val så att man endast ser de förhandsbedömningar man själv signerat. I annat fall ser man alla förhandsbedömningarna på kliniken. Alla urvalskriterier kan kombineras. När man valt urvalskriterier klickar man på Sök. Kolumnrubrikerna är klickbara för valfri sortering. Om man klickar på FHB-id för en förhandsbedömning i sökresultatet, öppnas förhandsbedömningen.

37 Sida 37 (37) Hämta som Excel Man kan även ladda ner sökresultatet i en Excel-fil. Efter genomförd sökning klickar man på Hämta som Excel. Om man använder InternetExplorer visas följande: Välj Öppna eller Spara filen. För att kunna göra en ny sökning klickar man på Återställ för att tömma sökformuläret på kriterier.

Lathund. Förhandsbedömning i Tandvårdsfönster

Lathund. Förhandsbedömning i Tandvårdsfönster Lathund Förhandsbedömning i Sida 1/18 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012 06 05 Första version 0.2 Uppdaterad med delegeringsfunktionalitet 2012 11 16 Ändrat Tandbågen 2 till Sida 2/18 Innehållsförteckning

Läs mer

Lathund för användare. Barn och ungdomstandvård, Tandvårdsfönster

Lathund för användare. Barn och ungdomstandvård, Tandvårdsfönster 1 (31) Lathund för användare Barn och ungdomstandvård, Tandvårdsfönster Sida 1/31 2 (31) Versionshistorik Version Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2013 05 08 Lars Wennerholm Första version 0.3 2013 06 20

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2016-04-04

Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2016-04-04 Sida 1 (37) Användarmanual Tandvårdsportalen Munter Godkänd av Tandvårdsenheten 2016-04-04 Sida 2 (37) Innehåll Åtkomst... 4 Inloggning med användarnamn och lösenord... 4 Inloggning med certifikat... 4

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster 1 (20) Lathund Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster Sida 1/20 2 (20) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Inloggning... 4 2.1 Logga in...

Läs mer

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster 1 (8) Lathund i Tandvårdsfönster Sida 1/8 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd vård... 4 2.1 Portalen...

Läs mer

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster 1 (21) Lathund Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster Sida 1/21 2 (21) Versionshistorik Version Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012 11 09 Lars Wennerholm Första version 0.2 2012 11 26 Lars Wennerholm

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual INTRODUKTION Denna manual förklarar hur man registrerar och tar ut rapporter i SveDem. Varmt välkomna att kontakta oss med frågor och synpunkter. Registret är under ständig utveckling.

Läs mer

Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0

Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0 Version 1.2 Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0 För vårdgivare Version 1.2 1 (12) Innehållsförteckning AVSTÄMNINGSFUNKTIONEN ETT SYSTEM FÖR UPPFÖLJNING... 2 SÅ FUNGERAR DET... 2 DET FINNS I AVSTÄMNINGSFUNKTIONEN...

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Lathund. Allmän Barn- och ungdomstandvård, Tandvårdsfönster

Lathund. Allmän Barn- och ungdomstandvård, Tandvårdsfönster 1 (34) Lathund, Tandvårdsfönster Sida 1/34 2 (34) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Inloggning, portalen... 4 3 Lista nytt barn... 7 4 Visa

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2014-11-17 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 9 5. Comporto

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Lathund Manuell fakturering i Sida 1/20 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-09-25 Första version 0.2 2012-11-14 Ändrat från Tandbågen 2 till i texten 0.3 2012-11-26 Ändrat länken till 0.4 2012-12-07

Läs mer

[L7] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Specialisttandvård HSF 1309-1007 Sidan 1 av 27

[L7] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Specialisttandvård HSF 1309-1007 Sidan 1 av 27 Sidan 1 av 27 1. Specialisttandvård............................................................................. 2 1.1 STV - Administration.......................................................................

Läs mer

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Swedbank AB 1 Kunderbjudande & Produkter/Betalningar Innehåll Innehåll Som privatperson kan du få pengar insatta till ditt konto från din arbetsgivare,

Läs mer

Användarmanual Pagero Connect 2.0

Användarmanual Pagero Connect 2.0 Användarmanual Pagero Connect 2.0 Innehåll 1. Grundläggande information... 3 1.1 Aktivera ditt Pagero Onlinekonto... 3 1.2 Ladda ner Pagero Connect 2.0... 3 1.3 Startsida... 4 1.4 Minimerad vy... 5 1.5

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Lathund. Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård

Lathund. Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård 1 (32) Lathund Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård Allmän barn- och ungdomstandvård 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss/konsultation

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Rapportering till FORA 2016

Rapportering till FORA 2016 Användarmeddelande 20151221 Rapportering till FORA 2016 Bäste kund! I januari varje år ska företag knutna till Fora rapportera löneuppgifter för sina anställda till Fora. Uppgifterna ska rapporteras på

Läs mer

Vårdfaktura lathund för Vårdgivare

Vårdfaktura lathund för Vårdgivare 1 (23) Vårdfaktura lathund för Vårdgivare 2 (23) INTRODUKTION... 3 ATT KOMMA IGÅNG... 3 HJÄLP... 3 SUPPORT... 3 ATT ORIENTERA SIG I SYSTEMET... 3 SÄKER INLOGGNING MED ETJÄNSTEKORT... 4 Kortläsare... 4

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering.

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering. Instruktioner för signering av kursplaner som Granskare 1. Reviderad kursplan signeras av Granskare 1. Nya kursplaner och utbildningsplaner signeras av Granskare 7. Reviderad utbildningsplan signeras av

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Manual för nedladdning av certifikat till reservkort 2014-06-20

Manual för nedladdning av certifikat till reservkort 2014-06-20 TILL DIG SOM SKA ANVÄNDA ETT RESERVKORT FÖR TILLFÄLLIG ÅTKOMST TILL PATIENTINFORMATION I LANDSTINGET VÄSTMANLAND OBS! Viktig information! Ditt reservkort + kodkuvertet är dina personliga värdehandlingar

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Versionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Zara Sarén Första versionen för Statistiktjänsten 3.0 1.1 Zara Sarén I avsnittet Om landstingsstatistik,

Läs mer

SmiNet 2 Manual Webanmälan

SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet2 Manual 2005-06-14 Introduktion - Sidan 2 av 15 INTRODUKTION TILL WEB-GRÄNSSNITTET... 3 ANVÄNDARE/MÅLGRUPPER... 3 TILLGÅNG TILL SIDAN... 4 INLOGGNING TILL WEB-SIDAN...

Läs mer

Handledning till VIS. Verksamhets Informations System. Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp

Handledning till VIS. Verksamhets Informations System. Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp Handledning till VIS Verksamhets Informations System Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp Innehållsförteckning Introduktion till VIS... 3 Starta QlikView... 3 Inloggning... 3 Utloggning... 3 Startsidan

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Svenska miljörapporteringsportalen

Svenska miljörapporteringsportalen Svenska miljörapporteringsportalen Användarinstruktion Tillsynsmyndigheter och Naturvårdsverket 2016-01-13 2 Innehåll Allmänt om SMP... 3 Hitta SMP på webben... 3 Var får jag hjälp?... 3 Meddelande om

Läs mer

Manual för externa sökande

Manual för externa sökande Aditro Recruit 9.2 10.11.2015 Aditro Recruit 9.2 Manual för externa sökande Aditro Recruit 9.2 10.11.2015 Innehållsförteckning 1. Logga in i systemet... 1 1.1. Låst användarkonto... 2 2. Skapa ett användarkonto...

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Inspektion Användarmanuel

Inspektion Användarmanuel Onix AS Version 1.0.5.0 16.12.2014 2014 Inspektion Användarmanuel Denna applikation kan du enkelt kontrollera utrustningar i Utrustningsportalen. 0 S i d a INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida INLEDNING... 3 STARTA

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Mars 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Ansöker du för din egen organisations räkning eller en annan organisations räkning? Har du fullmakt att företräda den organisation som planerar att ansöka

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Lathund. Söka patienter i Tandvårdsfönster

Lathund. Söka patienter i Tandvårdsfönster Lathund Söka patienter i Sida 1/9 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-11-16 Första version Ändrat länken till inloggningssidan Sida 2/9 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 4 1.1 Övergripande beskrivning...

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare 1 av 11 Utbildningsförvaltningen Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering. Nedan finns information om hur du som vårdnadshavare

Läs mer

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne 2016-03-01 Tips! Skriv ut de lathundar ni vill ha lätt tillgängliga och häfta ihop dem som egna häften. Innehåll Lathund 1 - Översikt kassabilden... 3 Lathund

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av utförda vaccinationer får/get. för

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av utförda vaccinationer får/get. för ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av utförda vaccinationer får/get Version 2009-06-25 Systemägare: Peter Krause Systemförvaltare: Registerenheten SJV, Mia Modén Ändringshantering Användarmanual för inrapportering

Läs mer

Handbok för skoladministratörer version 2.0

Handbok för skoladministratörer version 2.0 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Handbok för skoladministratörer version 2.0 Eva Rehnberg 2015-10-05 För att logga in gå till www.ksl.se/uedb Innehåll Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län

Läs mer

Avser Utgåva: Datum Sida: Primula Extern del PA 0.3 08-09-10 1 (17) Dokumentbeskrivning : HANDBOK. Handbok PRIMULA. Primula Handbok för Vårdgivare

Avser Utgåva: Datum Sida: Primula Extern del PA 0.3 08-09-10 1 (17) Dokumentbeskrivning : HANDBOK. Handbok PRIMULA. Primula Handbok för Vårdgivare Primula Extern del PA 0.3 08-09-10 1 (17) Handbok PRIMULA Primula Extern del PA 0.3 08-09-10 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...3 Primula - Hur loggar man in...4 Primula - Startsida...4

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Detta dokument innehåller beskrivning av de bilder och funktioner som användarna vanligen kommer att komma i kontakt med.

Läs mer

Testa ditt SITHS-kort

Testa ditt SITHS-kort Testa ditt SITHS-kort Det är viktigt att du omgående testar att ditt kort fungerar så att det inte uppstår problem när du senare ska använda det för inloggning. För att du ska kunna använda ditt SITHS-kort

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Version 1.1. Handbok för nya ELIN. Systemet för inrapportering till Elpriskollen

Version 1.1. Handbok för nya ELIN. Systemet för inrapportering till Elpriskollen Version 1.1 Handbok för nya ELIN Systemet för inrapportering till Elpriskollen Energimarknadsinspektionen Box 155, 631 03 Eskilstuna Författare: Bengt Gustavsson Copyright: Energimarknadsinspektionen Förord

Läs mer

SIS Capture Station. IIIIII Användarhandbok

SIS Capture Station. IIIIII Användarhandbok SIS Capture Station IIIIII Användarhandbok www.gemalto.com 1. En beställning i korthet 2. Huvudmenyn När du startar SIS Capture Station visas huvudmenyn. Från denna kan du välja att starta applikationen,

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

Snabbguide till Vårdfaktura

Snabbguide till Vårdfaktura Snabbguide till Vårdfaktura För vårdgivare Version 3.0 - framtagen 2015-09-29 av Mikael Öman 1 (8) Innehållsförteckning VÅRDFAKTURA ETT SYSTEM FÖR E-FAKTURERING... 2 SÅ FUNGERAR DET... 2 DET FINNS I VÅRDFAKTURA...

Läs mer

Manual - Symfoni - Vårdgivare

Manual - Symfoni - Vårdgivare Sidan 1 av 64 1. Symfoni för vårdgivare................................................................................. 2 1.1 Fakturering - Vårdgivare...........................................................................

Läs mer

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Upprättare: Bruno Mild Granskare: Fastställare: Revisionsnr Diarienr. 0.99 Fastställandedatum Giltigt t.o.m. Tills vidare 1() inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Innehåll 1 Syfte och omfattning...

Läs mer

Massutbyte av HCC. Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin

Massutbyte av HCC. Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin Massutbyte av HCC Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förutsättningar... 2 1.2.1 Informera alla användare att de ska ha sina pinkoder

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Syftet med GRUUS är att alla berörda parter; avlämnande skola, mottagande skola, hemkommun och skolkommun snabbt

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Användarmanual. Atea eshop

Användarmanual. Atea eshop Användarmanual Atea eshop UTGÅVA JANUARI 2015 Innehåll Administration 3 Paket 3 Skapa paket 3 Avtalssortiment 5 Skapa sortiment 5 Vyn under Avtalssortiment 6 Export till Excel under Avtalssortiment 7 Användare

Läs mer

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker Version: 2012-08-13 v.1.0 Manual för praktiker Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Redigera behandling...

Läs mer

Vägledning NMiS Neuromuskulära sjukdomar i Sverige

Vägledning NMiS Neuromuskulära sjukdomar i Sverige Vägledning NMiS Neuromuskulära sjukdomar i Sverige Registret startade 2010 och en större förändring av de olika formulären och dess inmatning har gjorts under 2013. Finns frågor om registreringen hör av

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

eid Support Version 0.1 2011-02-08

eid Support Version 0.1 2011-02-08 eid Support Version 0.1 2011-02-08 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERSIONSHANTERING... 3 2 INLEDNING... 3 3 VAD ÄR EN E-LEGITIMATION?... 3 4 OLIKA TYPER AV E-LEGITIMATION?... 3 4.1 BANKID... 3 4.2 NORDEA... 4

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Instruktion för fotohantering i. TakeCare. och TakeCare-Picsara. för case-användare

Instruktion för fotohantering i. TakeCare. och TakeCare-Picsara. för case-användare 1 (24) Instruktion för fotohantering i TakeCare och TakeCare-Picsara för case-användare HSF/MIT Version 1.03 2 (24) Innehåll Inledning... 3 Hantering:... 3 Säkerhetskopiering:... 3 Support... 3 Från patientkontakt

Läs mer

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Manual 3.1 Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Nyhet 2014-09-30 - Registrera räkning: Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Manual Utgåva 1.2. Sidan 1

Manual Utgåva 1.2. Sidan 1 Sidan 1 SoftIT AB 2003 Sidan 1 Sidan 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 4 FÖRKLARINGAR... 4 INSTALLATION AV INTELLIDOC PÅ SOFTIT:S SERVRAR... 4 INSTALLATION AV INTELLIDOC PÅ EGEN

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer