RdpKlientInstallation (TSX)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RdpKlientInstallation (TSX)"

Transkript

1 RdpKlientInstallation (TSX) 1 Detta avsnitt visar KlientInstallationen av ThinStuffRemote för att sedan utföra FjärrStyrning av avsedd dator! Vid start av SetupProgrammet visas först ProgramFormulär enligt nedan: Tryck på Next-knappen för att fortsätta installationen av programmet. Tryck på Cancel-knappen avslutar installationen. Notera ovanstående markering för installation och tryck på Next-knappen för att fortsätta.

2 Nedanstående ProgramFormulär visar LicensVillkoret för ThinStuffProgrammet: 2 Tryck på Agree-knappen för att acceptera och fortsätta startad installation och nedanstående ProgramFormulär visas: Notera att endast TSX RDC Client skall vara markerad och inget annat för installationen! Så observera att TSX RemoteApp Server inte skall vara markerad för installationen!

3 Nedanstående ProgramFormulär visar InstallationsKatalogen för ThinStuffProgrammet: 3 Normalt så behöver ingen ändring av föreslagen InstallationsKatalog (Destination Folder) utföras. Tryck på Install-knappen för att fortsätta installationen av programmet! Fullborad ProgramInstallation visar ovanstående ProgramFormulär och tryck på Finish-knappen för att avsluta och stänga programmet. Fortsätt med FjärrAnslutningen!

4 FjärrAnslutning (TSX) 4 Detta avsnitt visar FjärrAnslutning via ThinStuffRemote där ThinStuffServern är installerat på den dator som skall FjärrStyras. Starta programmet genom tryck på dess ikon. (TSX Connection) Utförd start av programmet visar nedanstående ProgramFormulär: (Notera OptionsValet som alltid skall tryckas för initiell installation av AnslutningsUppgifterna! Vid uppstart av TSX RemoteApp Connextion visas nedanstående ProgramBild: Notera att ovanstående ProgramBilds visade Computer är en (LAN) IP-adress! Datorns UserNamer är i exemplet: ADAR Tryck på OptionsValet i ovanstående ProgramBild för att registrera alla de nödvändiga uppgifterna för anslutning till den avsedda WebOrderServern!

5 Tryck på OptionsValet ger nedanstående expanderade ProgramFormulär med GeneralFliken visad: 5 Notera valet Connection type och Seamless mode som skall vara angivet som i detta exempel! I ovan exempel görs anslutningen inom det egna nätverket och därför är (LAN) IP-adressen den inre. Exempel på en (LAN) IP-adress: (Denna lokala inre IP-adress skall inte anges) Det är viktigt att rätt (WAN) IP-adress anges till den ArbetsStation som skall FjärrStyras för att anslutning skall kunna etableras. (Kontrollera med SågverksFöretag så att rätt IP-adress kan anges) Exempel på en (WAN) IP-adress: (Denna yttre IP-adress är unik och skall anges) Hemsidan ger för SågverksFöretaget uppgift om deras (WAN) IP-adress som måste meddelas till alla de som skall ansluta till deras WebOrderServer! Kontakta därfär SågverksFöretaget och fråga vilken (WAN)IP-adress de för närvarande har tilldelats av sin gällande InternetOperatör! Efter angivna uppgifter tryck på Programs-fliken!

6 Tryck på Programs-fliken ger nedanstående ProgramFormulär: 6 Notera den kompletta sökvägen och program för att start när FjärrAnslutningen etableras! Det är viktigt att exakt denna uppgift skrivs in i fältet för avsedd ProgramStart! Tryck på Save-knappen för att spara angivna uppgifter! Nammge filen så att den enkelt kan placerar på datorns SkrivBord för alla senare anslutningar! Då filen sparas ge den då ett bra filnamn och notera vart den sparas så att den kan läggas på SkrivBordet för snabbt och enkelt kunna ansluta till WebOrderServern! Exemplet visar filnamnet: TSR-WEB.RDP Tryck på Connect-knappen för att etablera FjärrAnslutning! Om inte ThinStuff Remote Desktop (TSX) skall anvädas för anslutning till WebOrderServern så se vidare denna dokumentation för använding av Windows RDP fjärranslutning!

7 FjärrAnslutning (RDP) 7 Detta avsnitt visar FjärrAnslutning via Windows RDP där ThinStuffServern är installerat på den dator som skall FjärrStyras. Den fil som genereras när man konfigurer ThinStuff (TSX) Remote Desktop kan också användas för att utföra FjärrAnslutning via Windows egna RDP-propgram! Starta programmet för FjärrSkrivbordet! (Det är att rekommendera att detta program läggs som genväg till datorns skrivbord) Anslutning till WebOrderServern görs genom WindowsProgrammet: Anslutning till FjärrskrivBordet! Detta program hittas under StartFliken: Tillbehör! När programmet är startat visas nedanstående ProgramBild: Tryck på Alternativ-knappen för registrering av de AnslutningsUppgifter som krävs för koppling till WebOrderServern! Om filen för RDP-anslutning har skapats via ThinStuff (TSX) Remote Desktop så kan den användas för avsedd FjärrAnslutning och behöver då inte konfigureras igen via Windows eget RDP-program utan kan användas utan några ändringar. Denna fortsatta dokumentation visar då enbart vilka uppgifter som måste var rätt angivna för att den avsedda FjärrAnslutningen skall fungera!

8 Vid tryck på Alternativ-knappen visas nedanstående ProgramBild: 8 Ange (WAN) IP-adressen till SågverksFöretagets tilldelade WebDator! Exempel: Ange AnvändarNamnet! Denna uppgift lämnas också ut av SågverksFöretaget! Vidstående exempel visar DatorNamnet tillsammans med AnvändarNamnet! Vid första InLoggningen till WebOrderServern så är det bra att spara dessa AutentiseringsUppgifter! Se till att detta är markerat för att spara AutentiseringsUppgifterna! Tryck ännu inte på Spara eller Spara som-knappen då flera uppgifter skall kontrolleras eller registreras innan anslutningen kan utföras! Tryck på Program-fliken för att kontrollera eller registrera vilket program som skall startas!

9 Nedastående visar ProgramBilden för ProgramStart vid anslutning: 9 Det är viktigt att rätt uppgifter anges för avsedd ProgramStart via anslutning till WebOrderServern! Denna uppgift för ProgramStart måste var rätt angiven! Efter det att uppgiften kontrollerats eller registrerats så återgå till Allmänt-fliken så att uppgifterna kan sparas för alla de ProgramStarter som skall utföras på WebOrderServern! Tryck på Spara som-knappen för att lägga den registrerade filen på datorns SkrivBord för enkel start!

10 Vid tryck på Spara som-knappen visas nedanstående SparaBild: 10 Notera valet Skrivbord för att enkelt på en StartIkon för FjärrAnslutning och avsedd ProgramStart! I ovanstående exempel har RDP-filen namngivets till: WEB-ETA.RDP Tryck på Spara-knappen och filen för FjärrAnslutning läggs på datorns SkrivBord! Denna StartIkon skall finnas synlig efter ovan utförda Spara-funktion! Kontrollera nu om avsedd anslutning kan utföras mot WebOrderServern! När anslutning utföres kan nedanstående LoginBild visas: (Ange de uppgifter som tilldelats)

WebOrderInstallation <====================>

WebOrderInstallation <====================> WebOrderInstallation 1 För installation av en kund som klient (en yttre användare som via WebOrderHandeln registrerar order) se vidare dokumentationen RdpKlientInstallation.pdf som kan hämtas ner från

Läs mer

ProgramInstallation. Program eller StartIkoner som skall läggas till AutoStart kräver manuell kopiering till nedan visade katalog:

ProgramInstallation. Program eller StartIkoner som skall läggas till AutoStart kräver manuell kopiering till nedan visade katalog: ProgramInstallation För installation av ADAR-applikationens GrundProgram från valfritt DataMedia (CD/DVD/USB) gäller dock följande för att ha AdminstratörsRättigheter! 1 Öppna det DataMedia som installationen

Läs mer

ThinRdpInstallation. Denna dokumentation avser RdpInstallation av ThinRdpServer för att FjärrStyra via WebLäsaren avsett WebOrderProgram!

ThinRdpInstallation. Denna dokumentation avser RdpInstallation av ThinRdpServer för att FjärrStyra via WebLäsaren avsett WebOrderProgram! ThinRdpInstallation 1 Denna dokumentation avser RdpInstallation av ThinRdpServer för att FjärrStyra via WebLäsaren avsett WebOrderProgram! Först måste HårdvaruBrandväggen konfigureras för den port som

Läs mer

ProgramUppdatering. Vid tryck på StartIkonen för DOWNLOAD-programmet visas nedanstående programbild:

ProgramUppdatering. Vid tryck på StartIkonen för DOWNLOAD-programmet visas nedanstående programbild: ProgramUppdatering 1 Efter utförd installation av ADAR-systemet via INSTALLS-programmet läggs nedan visade StartIkon på skrivbordet för anrop av DOWNLOAD-programmet: Tryck på StartIkonen namgiven SakDownLoad

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

ProgramUppdatering

ProgramUppdatering ProgramUppdatering 2017-10-17 1 Efter utförd installation av ADAR-systemet via INSTALLS-programmet läggs nedan visade StartIkon på skrivbordet för anrop av DOWNLOAD-programmet: Tryck på StartIkonen namgiven

Läs mer

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du ansluter till Schemalätt 6.0 med applikationstjänsten RemoteApp via Windows 7 och Internet Explorer (IE)

Läs mer

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du ansluter till Schemalätt 6.0 med applikationstjänsten RemoteApp via Windows 10 och Google Chrome samt hur

Läs mer

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark.

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Logga in på fjärrskrivbordet 1. Hitta din fjärrskrivbordsklient Windows 7: Start Menyn Alla program Tillbehör Anslutning till fjärrskrivbord

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

25. Hämta Adobe Reader

25. Hämta Adobe Reader 25. Hämta Adobe Reader version 2006-03-01 25.1 25. Hämta Adobe Reader Den här dokumentationen beskriver hur man hämtar programmet Adobe Reader från Internet. Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

WebOrderSelektering. Nedanstående visar endast en del av ProgramFormuläret för UPPSTART-programmets MenyKnappar:

WebOrderSelektering. Nedanstående visar endast en del av ProgramFormuläret för UPPSTART-programmets MenyKnappar: WebOrderSelektering 1 För registrering av WebOrder via WebOrderHandeln måste först uppgifter för MailSystemet registreras med SågverksFöretagets tilldelade uppgifter från InternetBolaget. (Kontrollera

Läs mer

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Protokollet Remote Frame Buffer 6 3 Använda Dela Skrivbord 7 3.1 Dela Skrivbords huvudfönster............................... 7 3.1.1

Läs mer

Inställningar hos klienter som behövs för BankIR 2.0.

Inställningar hos klienter som behövs för BankIR 2.0. X-emulering Inställningar hos klienter som behövs för 2.0. Denna del beskriver vad som skall ställas in och vad som inträffar om man inte utför inställningarna. Därefter följer en kort teknisk beskriv-ning

Läs mer

Handbok Fjärranslutning till skrivbord. Brad Hards Urs Wolfer Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Fjärranslutning till skrivbord. Brad Hards Urs Wolfer Översättare: Stefan Asserhäll Handbok Fjärranslutning till skrivbord Brad Hards Urs Wolfer Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Protokollet Remote Frame Buffer 6 3 Använda Fjärranslutning till skrivbord 7 3.1 Ansluta

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Protokollet Remote Frame Buffer 6 3 Använda Dela Skrivbord 7 3.1 Hantera inbjudningar i Dela Skrivbord.......................... 9 3.2

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MON-handledning 1. Inloggning 2. nvändning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MON-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på det användarvillkor som skickats

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MONA-handledning 1. Inloggning 2. Användning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MONA-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på ett rekommenderat brev som

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2016-09-07 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 9.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 7.1 2013-11-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse inför

Läs mer

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter Användardokumentation för CuMaP-PC Cup- och Matchplaneringssystem för PC Fleranvändarsystem och behörigheter Efkon AB 2005-2011 Innehållsförteckning: 1. INLEDNING... 2 2. BEHÖRIGHETSNIVÅER... 2 3. FÖRBEREDELSE

Läs mer

Innehåll. Installationsguide

Innehåll. Installationsguide Innehåll Innehåll... 2 Förberedelser... 3 Rättigheter... 3 Installera programmen... 3 Konfiguration av databas... 5 Installera databasserver... 5 Konfigurera en databas på en befintlig databasserver...

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008 LIMITED DESKTOP Version 1.01 Januari 2008 Innehållsförteckning Rekommenderad utrustning... 5 Installation... 5.NET Framework 1.1... 5 Limited Desktop... 5 Programinformation... 5 Programmet Limited Desktop...

Läs mer

Installation och setup av Net-controller AXCARD DS-202

Installation och setup av Net-controller AXCARD DS-202 Installation och setup av Net-controller AXCARD DS-202 Setup av Net-Controller DS202 Installation av programvara Stoppa in Axbase CD n i din CD-spelare. När skivan startat installationsprogrammet klickar

Läs mer

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Det är viktigt att du följer dessa anvisningar noga. Tänk på att starta tidigt då det kan ta lång tid. Allt mellan 30 minuter till 8 timmar beroende

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

Köra programportalen med Windows 8

Köra programportalen med Windows 8 1 (8) Köra programportalen med Windows 8 Landstinget i Uppsala län 2 (8) Innehåll 1 Versioner...2 2 Bilagor...2 3 Syfte...3 4 Förutsättningar...3 5 Tillvägagångsätt...4 Bilaga...7 1 Versioner 0.1 Dokument

Läs mer

Installationsanvisningar fiberstream (LAN) Version 1.0

Installationsanvisningar fiberstream (LAN) Version 1.0 Installationsanvisningar fiberstream (LAN) Version 1.0 Kundservice LAN: 090-20 80 850 (vardagar 8-18) Felanmälan LAN: 090-20 80 850 (vardagar 8-20, lö & sö 10-16) www.bostream.com Innehålls förteckning

Läs mer

PM 2007-12-05 Dokumentation

PM 2007-12-05 Dokumentation Installation av Cadcorp SIS Installerat program innehåller dessa moduler: Map Browser Map Reader Map Viewer Map Manager (ingår i Aveny Karta Manager) Map Editor (ingår i Aveny Karta Editor) Map Modeller

Läs mer

Installera nätverksversion av Hogia ART

Installera nätverksversion av Hogia ART Sid 1 av 5 Installera nätverksversion av Hogia ART Administration på server och samtliga arbetsstationer. Installation av programvaror i nätverksmiljö kräver grundkunskaper i gällande nätverksoperativsystem.

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. Skärmklipp är hämtade från Windows 7 i norsk version. För andra operativsystem

Läs mer

Installation, Novaschem 2005

Installation, Novaschem 2005 Installation...2 Hämta Novaschem...2 Att tänka på vid installation...2 Aktivering...2 Starta installationsprogrammet...2 Lokal installation...2 Licensavtal...3 Installationstyp...3 Databaskomponenter...3

Läs mer

Topologi. Utförande: I exemplet så kommer vi att utgå från att man gör laborationen i en Virtuell miljö (Virtualbox).

Topologi. Utförande: I exemplet så kommer vi att utgå från att man gör laborationen i en Virtuell miljö (Virtualbox). Nätverkssäkerhet Remote Access VPN med pfsense I denna laboration kommer vi att skapa en så kallad Remote Access VPN åtkomst (baserad på OpenVPN) så att klienter utifrån det oskyddade nätverket (Internet)

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Förberedelser. Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Installation av StruSofts låne-licensserver (nätverkslicens)

Installation av StruSofts låne-licensserver (nätverkslicens) Installation av StruSofts låne-licensserver (nätverkslicens) Denna manual hjälper dig att installera StruSofts licensserver, hämta ner dina licenser via webupdate samt kontrollera att licenserna finns

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Instruktioner för Internetanslutning

Instruktioner för Internetanslutning Nov 2003 Instruktioner för Internetanslutning På dessa sidor finner du instruktioner för att få din bredbandsanslutning att fungera. Du behöver inte använda några inloggningsuppgifter utan är hela tiden

Läs mer

Instruktionsbok för Fjärrskrivbord

Instruktionsbok för Fjärrskrivbord Instruktionsbok för Fjärrskrivbord 2 I T S N O R D I C Innehåll Allmän information...4 Nå Fjärrskrivbordet från kontoret...6 Nå Fjärrskrivbordet när du jobbar utanför kontoret... 10 Logga ut när du jobbar

Läs mer

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Välkommen till systemet för mikrodataåtkomst, MONA. Denna handledning hjälper dig att snabbt komma igång och arbeta med MONA-systemet. Om du stöter

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro Installationsanvisning HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas sedan samman med

Läs mer

AVCAD 4.0 for MS SQL-SERVER

AVCAD 4.0 for MS SQL-SERVER SVENSK INSTALLATIONSANVISNING Innan du startar installationen, se till att du har minst 512 MB RAM (rek. 1GB) i din dator. Skärmstorleken bör vara minst 17 tum och upplösningen minst 1280x1024 punkter

Läs mer

BackupKopiering (1) Nedanstående visar UPPSTART-programmet med EXTRA-knappen markerad:

BackupKopiering (1) Nedanstående visar UPPSTART-programmet med EXTRA-knappen markerad: BackupKopiering (1) Denna dokumentation innehåller information om hur man gör SäkerhetsKopiering av viktiga kataloger från NätverksServern till ADAR-servern via FTP internet. Detta för att spara SäkerhetsKopian

Läs mer

Installation/Flytt av Rebus

Installation/Flytt av Rebus Installation/Flytt av Rebus 2015-05-11, Åbergs DataSystem AB En Microsoft SQL Server måste installeras på den nya servern. SQL Server bör installeras i mixed mode så att man kan förutom Windows auktorisation

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) FEBDOK 2016-11-28 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 server. Denna anvisning har skärmbilder från Windows 7. För andra operativsystem kan

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 4 till version 5. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

Klientinstallation VSS Driftservice

Klientinstallation VSS Driftservice INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Klientinstallation VSS Driftservice Uppdaterad 16-01-05 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL:

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Nätverkslicens - Installation

Nätverkslicens - Installation Nätverkslicens - Installation Installationsprogrammet ska köras på den dator som ska dela ut licens(er) till klientdatorer. Det kommer att installera ett installationsprogram för klienter som ska köras

Läs mer

Windows 2000/XP-nätverk

Windows 2000/XP-nätverk Phaser 4400 laserskrivare I det här avsnittet får du stegvisa instruktioner om installation och felsökning för Windows 2000/XP: Förberedelser se sida 23. Snabbinstallation från cd-romskiva se sida 23.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2018-12-04 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide Conferencing Snabbstartguide Novell Conferencing 1.0 Juli 2007 SNABBSTART www.novell.com Conferencing Novell Conferencing använder Conferencing-teknologi. Termen "Conferencing" i det här bladet avser alla

Läs mer

Installation av webbläsare och Netikka-anslutning. Installation av Netikka.net. Installationsprogrammet förbereder uppdatering av Windows. Vänta.

Installation av webbläsare och Netikka-anslutning. Installation av Netikka.net. Installationsprogrammet förbereder uppdatering av Windows. Vänta. Ibruktagande av Bostadsbolagsanslutningar Anslutningarna för bostadsaktiebolag genomförs antingen med HomePNA- eller Ethernet-teknik. Om du inte vet med vilken teknik din bostadsbolagsanslutning har genomförts,

Läs mer

Snabbstart för Micro Focus Vibe Desktop för Windows

Snabbstart för Micro Focus Vibe Desktop för Windows Snabbstart för Micro Focus Vibe Desktop för Windows September 2018 Introduktion Du kan synkronisera dina Micro Focus Vibe-filer med din dator och sedan ändra filerna utan att ansluta till Vibe-webbplatsen

Läs mer

HIGs Remote Desktop Service med Linux

HIGs Remote Desktop Service med Linux Instruktion för Högskolan i Gävles Remote Desktop Services Sida1 av 5 HIGs Remote Desktop Service med Linux 2015-03-11 Göran Sandström, Version 1.1 Allmänt om Remote Desktop Services (RDS) RDS är ett sätt

Läs mer

Installation av RIB Huvudprogram 1.3

Installation av RIB Huvudprogram 1.3 RIB Huvudprogram, version 1.3.0 Sidan 1 av 8 Installation av RIB Huvudprogram 1.3 Bakgrund RIB Huvudprogram är en informationskälla för alla som arbetar inom området samhällsskydd och beredskap, till exempel

Läs mer

Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord

Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord 1 (26) Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord Koneo Box 327, Sylveniusgatan 5 751 05 Uppsala Telefon 018-66 01 00 Fax 018-66 01 01 E-post info.uppsala@koneo.se Org nr 556528-0079 2 (26) Innehåll

Läs mer

ÅTVID.NET Startinstruktioner

ÅTVID.NET Startinstruktioner ÅTVID.NET Startinstruktioner Dokumentet hjälper dig med nätverksinställningarna i PC:n Sida: 1(9) Innehållsförteckning Detta måste göras först sida 3 Konfiguration Windows 98 sida 3-5 Konfiguration Windows

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Handbok KNetAttach. Orville Bennett Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok KNetAttach. Orville Bennett Översättare: Stefan Asserhäll Orville Bennett Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Att använda KNetAttach 6 2.1 Lägga till nätverkskataloger................................ 6 3 Genomgång av KNetAttach 9 4 Tack till

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Grattis till ditt köp av ett komplett IP-kamerakit från Gigamedia. Denna guide förklarar hur du använder dig av Gigamedias kostnadsfria DDNS-tjänst för

Läs mer

WinAdarStart. 1. Starta programmet via skrivbordsikonen: WinAdarStart. Nedvanstående UppStartsProgram visas för val avbearbetning:

WinAdarStart. 1. Starta programmet via skrivbordsikonen: WinAdarStart. Nedvanstående UppStartsProgram visas för val avbearbetning: WinAdarStart 1. Starta programmet via skrivbordsikonen: WinAdarStart Tryck på IPL-ikonen för avsedd start av ADARsystemet. 1 Vidstående VälkomstBild visas första gången som en start för dagen utförs. Denna

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som filserver men det

Läs mer

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat.

Läs mer

Installationsmanual för OnCourse

Installationsmanual för OnCourse Installationsmanual för OnCourse Detta dokument beskriver de steg som ni behöver gå igenom för att installera OnCourse på er golfklubb. OnCourse är utvecklat och testat för Windows XP, Windows Vista och

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA Välkommen till LäraNära! Här är en snabbguide till hur du installerar programmet och registrerar dig för kurser. Vad du behöver Dator med Windows 98, 2000, XP eller Vista. CD-spelare

Läs mer

Ladda upp filer fra n PLC till PC

Ladda upp filer fra n PLC till PC Supportdokument Ladda upp filer fra n PLC till PC Synpunkter, felaktigheter, önskemål etc. för dokumentet meddelas Fil: Malthe_Suppo_Ladda upp filer från.docx Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Installation

Läs mer

Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient

Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient Baserad på OLA 5.0.0-6 Dokumentversion: 20110601 Författare: Gunnar Svanberg, Järfälla Redigering och layout: Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (25) version

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Instruktion för användande av Citrix MetaFrame

Instruktion för användande av Citrix MetaFrame Instruktion för användande av Citrix MetaFrame Öppna valfri browser, helst Google Chrome eller annan modern browser. Firefox, Safari, MS Edge, IE osv fungerar också men Internet Explorer är dock inget

Läs mer

ProgramMetodik! Allmänt

ProgramMetodik! Allmänt ProgramMetodik! Allmänt Samtliga program från ADAR är utvecklade via verktyget Visual Basic 6.0 och för drift till DataBasMotorn Pervasive SQL client/server. Program skrivna i VB 6:an ger en körbar kod

Läs mer

Installation och konfiguration av Matematikhuset 3.0 (skollicens) Installation via Group Policy och konfigurering av dataplacering

Installation och konfiguration av Matematikhuset 3.0 (skollicens) Installation via Group Policy och konfigurering av dataplacering Installation och konfiguration av Matematikhuset 3.0 (skollicens) Introduktion Till skillnad från den version av Matematikhuset som distribueras med Elevdatas Skolavtal innehåller skollicensversionen av

Läs mer

Meditech. CardioVisions. version 1.19.xx. Installationshandledning

Meditech. CardioVisions. version 1.19.xx. Installationshandledning Meditech CardioVisions version 1.19.xx Installationshandledning Introduktion Meditech CardioVisions är en progravara som används för att kommunicera med monitorer tillverkade av Meditech Ltd. Programmet

Läs mer

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod...

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod... Installationsmanual för externa användare Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden... 13 Byt säkerhetskod... 16 Net ID installation

Läs mer

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tilläggsprodukten Mamut Client Manager består av programmen Client Start och Client Update. Med hjälp av Mamut Client Manager kan du från ett fönster öppna, uppdatera och administrera

Läs mer

Handbok för Nero ImageDrive

Handbok för Nero ImageDrive Handbok för Nero ImageDrive Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken till Nero ImageDrive och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Den här

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben!

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för Konsultgruppen. Den innehåller

Läs mer

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Svensk version LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan

Läs mer

Användarhandbok för Nero BurnRights

Användarhandbok för Nero BurnRights Användarhandbok för Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken för och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Den här användarhandboken innehåller

Läs mer

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan:

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan: Du måste ha WinZip installerat, eller ett annat program som kan hantera filer med filtillägget zip! Du måste packa upp filen innan du kan använda ikonerna eller bilderna här. Vad är WinZip? WinZip är ett

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Singel

Installation av FEBDOK version 6.0 Singel FEBDOK 2016-11-30 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 6.0 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 singelinstallation (enanvändare). Denna anvisning är gjord på Windows7. För andra operativsystem

Läs mer

progecad NLM Användarhandledning

progecad NLM Användarhandledning progecad NLM Användarhandledning Rel. 19.1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Introduktion... 3 Hur du börjar... 3 Installation av progecad NLM Server... 3 Registrering av progecad NLM Server...

Läs mer

Det som måste göras är följande

Det som måste göras är följande 2019-05-23, Åbergs DataSystem AB Den här manualen beskriver hur ni kan använda Rebus Administrationsverktyg för att lägga till bilder på era paketresor som kommer att visas på Vibuss bokningssida (www.vibuss.se).

Läs mer

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall INLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERAD INSTALLATION... 10 YTTERLIGARE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Sida 1 av 12 Inledning Denna beskrivning

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

Installationsguide, Marvin Midi Server

Installationsguide, Marvin Midi Server Installationsguide, Marvin Midi Server 1 Ändringsinformation... 2 2 Marvin Midi Server... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Förutsättningar för en framgångsrik installation... 2 2.3 Kort om installationen... 3

Läs mer