I en bra skola är det OK att vara sig själv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I en bra skola är det OK att vara sig själv"

Transkript

1 viktig information från mjölby gymnasium I en bra skola är det OK att vara sig själv Kunskap och personlig utveckling viktigast i skolan Tips som gör ditt val enklare... Goda råd från coachen Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

2 2 Mjölby Gymnasium En trygg skola för alla Kom som du är. Var I m not like everybody else Som elev på Mjölby Gymnasium kan du komma som du är och vara dig själv. Våga vara den du är! Lätt att säga, men många gånger svårt att leva upp till, särskilt om du är tjej, medger Lisa Nilsson på hantverksprogrammet guldsmed. Främlingar har kommit fram till mig på ICA och kritiserat mitt utseende. Men jag bryr mig inte längre! Tack vare stöd från lärare och vänner så har jag blivit stark, fastslår hon. Lisa Nilsson håller huvudet högt. Hon har inget behov att vara som någon annan, hon vågar sticka ut. Men Lisa har inte alltid haft det så lätt. Jag vågade inte säga vad jag tyckte, jag vågade inte stå emot könsrollerna och jag skämdes för det som hade drabbat mig privat. Jag har fått höra många spydiga kommentarer av min omgivning och jag har blivit jätteledsen. Numera inser Lisa att det som hänt henne tidigare i livet kan vändas till en styrka. En av de absolut bästa sakerna med Mjölby Gymnasium är att du kan komma som du är och vara dig själv. Du får hjälp framåt, du blir bedömd på rätt grunder. Du blir sedd. Lärarna bryr sig och engagerar sig. Inte bara i dina skolämnen, utan även i hur du mår. För det hänger ju ihop! Och kompisarna, ja vad ska man säga om dem! Här får man vänner för livet. Hela min klass är som en enda stor familj.

3 Personlig utveckling Mjölby Gymnasium 3 dig själv. Du är OK. Skolan är ju inte bara plugg Tävlingar Mjölby Gymnasium har under många år haft stora framgångar i olika tävlingar. Våra elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet har till exempel flera gånger vunnit SM för kockelever. Eleverna på hantverksprogrammet guldsmed har flera gånger vunnit pris för bästa hantverk. Utlandsresor I vår ambition att ha en internationell prägel, så har våra elever gjort studieresor till Bryssel, Vitryssland och Berlin. Musikkurser På Kungshögaskolan läser du musikkurser samtidigt som du går ett vanligt program. För dig som har studerat musik förut finns det möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Du behöver dock inte ha några förkunskaper. Det viktiga är att du har ett stort intresse och är beredd att engagera dig i studierna. Under din skoltid får du möjlighet att uppträda på scen inför publik. Studiebesök och mässor Under din studietid får du möjlighet att besöka olika arbetsplatser och du kan även delta i olika mässor. Studentbal Varje vår ordnar elever på Mjölby Gymnasium en mycket uppskattad studentbal. En tjusig bilkortege, en trerätters middag och dans ingår, liksom fotografering, förstås.

4 4 Mjölby Gymnasium Praktik som verkligen ger något Svetsskolan leder direkt till jobb om man vill... Praktik på riktigt Alla som går ett yrkesprogram på Mjölby Gymnasium har rätt till minst 15 veckors praktik ute på riktiga företag. För eleverna på industriprogrammet börjar praktiken redan i årskurs två. Hela sista gymnasieåret på en riktig arbetsplats ger stora chanser till jobb efter studenten, berättar Martin Holmdahl. Martin Holmdahl är nyutexaminerad elev från industriprogrammet på Mjölby Gymnasium. Han fick jobb direkt efter skolan. Jag tycker det är roligt och jag får bra betalt också. Dessutom är det inte alls smutsigt, vilket många kanske tror, berättar Martin glatt. På svetsskolan i Väderstad fanns en lärare från industriprogrammet, men också en lärare från företaget Väderstad-Verken. I Väderstad är det fräscha lokaler och duktiga lärare. Jag fick lära mig hur det är i det riktiga arbetslivet. Det är ju annorlunda än i skolan. I Väderstad fick Martin lära sig den senaste svetstekniken: Jag lärde mig att arbeta snabbt och effektivt. Och nu vet jag hur man svetsar för att det ska vara skonsamt för kroppen, förklarar han. Den som väljer industriprogrammet på Mjölby Gymnasium tillbringar årskurs tre antingen på företaget Väderstad-Verken eller på Toyota Material Handling i Mjölby. Samarbetet med Mjölby Gymnasium är unikt. Nu har Martin jobb på Toyota Material Handling i Mjölby. När jag gick ut industriprogrammet fick jag dessutom ett internationellt svetscertifikat. Så jag kan till exempel arbeta i Norge om jag får för mig det, skrattar Martin. Industriprogrammet på Mjölby Gymnasium lämnar alla vägar öppna till framtiden. Tips från coacherna: Madelene Larsson Maria Bogren, Manuell svetsare, Väderstad Produktionschef, Väderstad Jag gick restaurang- och livsmedelsprogrammet, men utbildade mig så småningom till svetsare. Det är ett roligt yrke. Man ska våga prova och ta för sig. Visa framfötterna vid praktiken, du har nytta av bra referenser. Ha tålamod, du lär dig hantverket och blir skicklig om du bestämmer dig för det. Johan Andersson, chef svetsoch robotteknik, Väderstad Vi har ett väldigt bra samarbete med Mjölby Gymnasium. Det gör att eleverna är väl förberedda för arbetslivet efter gymnasiet.

5 Praktik som verkligen ger något Mjölby Gymnasium 5 Man utvecklas jättemycket på en riktig arbetsplats Marcuz Ljunggren stortrivs med sin praktik på Mantorps fritidsgård och på Veta skola. En tuff kille med stort hjärta. Sådan är Marcuz Ljunggren, elev på Mjölby Gymnasiums barnoch fritidsprogram (BF). Marcuz är social, ambitiös och tycker om att ta eget ansvar. Här på BF får vi vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) efter bara några månader, berättar han. Vi har två perioder ute på en riktig arbetsplats under det första året. Det är viktigt att vara i skolan och ha vanliga lektioner, men du utvecklas jättemycket när du kommer till en riktig arbetsplats. Många av hans kamrater ville praktisera några veckor på någon förskola i Mjölbyområdet. Själv längtade Marcuz efter att ha praktik på en fritidsgård eller en grundskola. Då ordnade min mentor det åt mig, trots att det egentligen inte ingick i hennes arbete! Först var jag på Mantorps fritidsgård i tre veckor och på vårterminen var jag på Veta skola. Jag vill verkligen ha ett yrke där jag får möta andra människor. Det där leendet man får av en elev som man har hjälpt, det går inte att beskriva i ord. Många vägar öppna Jobb direkt eller plugga vidare. Om lärarna på Mjölby Gymnasium säger Marcuz: De är otroligt engagerade. De tar sig verkligen tid när du behöver hjälp med något. I framtiden vill Marcuz bli behandlingspedagog: På BF finns många vägar öppna för framtiden. Du kan få jobb direkt efter skolan och det är lätt att välja till kurser så att du får högskolebehörighet. Du kan bli allt från idrottstränare till polis.

6 6 Mjölby Gymnasium Vad händer efter gymnasiet? Universitetet nästa... Våra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Julia Hermansson studerar på Linköpings universitet. Jag är glad att jag valde Mjölby Gymnasium, berättar hon. Det har underlättat mycket för mig. Det går bra för Julia Hermansson, tidigare elev på Mjölby Gymnasium. Julia får utmärkta betyg på alla sina högskolekurser, samtidigt som hon hinner med både jobb på ett gym och olika fritidsaktiviteter. Julia var tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet: Det är mycket tack vare mina studier på gymnasiet som det går så bra nu, berättar hon. Vi hade jättebra lärare som var väldigt insatta i sina ämnen. De elever som hade svårt på någon kurs fick hjälp och de som redan var väldigt duktiga fick möjlighet att lära sig mer. Det märktes tydligt att lärarna tyckte om att undervisa och att coacha oss. Julia fick även börja lära sig studieteknik och kritiskt tänkande: Det har jag stor nytta av nu. För på högskolan måste man klara av att läsa väldigt mycket på egen hand. Det gäller att ta ansvar för sina egna studier. Tack vare undervisningen på Mjölby Gymnasium har jag fått en jättebra start! Tips från coachen: Catharina Lööf, studie- och yrkesvägledare på Kungshögaskolan Vill du satsa på skolan och är intresserad av att plugga? Vill du hålla många vägar öppna och skaffa dig en bred behörighet? Vet du redan nu att du vill studera vidare? Då är ett högskoleförberedande program rätt för dig. Diskutera gärna med din studie- och yrkesvägledare.

7 Vad händer efter gymnasiet? Mjölby Gymnasium 7 Våra yrkesprogram: Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Tjäna pengar direkt... André Andersson har gått på Mjölby Gymnasiums bygg-och anläggningsprogram. AAndré Andersson är bara 24 år, men redan för två sedan hade han avancerat till arbetsledare på Håkan Ström AB i Mjölby. Numera är jag arbetsledare på Nabab bygg AB i Linköping. Jag fick jobb så fort jag gick ut trean på bygg- och anläggningsprogrammet vid Mjölby Gymnasium, berättar André. Jag trivs verkligen. Det är bra betalt och så har jag ju heller inga studieskulder att oroa mig över i framtiden. På Mjölby Gymnasium får samtliga elever på yrkesprogrammen komma ut på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi fick vara ute på en riktig byggarbetsplats redan i årskurs ett, berättar André. Under mina tre år på gymnasiet fick jag vara ute på många olika arbetsplatser och det är då man lär sig som mest hur det fungerar inom yrket. När man som elev ska ut i arbetslivet är det viktigt att visa framfötterna, påpekar André: Det är så man får jobb i framtiden. Ett tips till dem som söker ett yrkesprogram är att försöka välja till några kurser i svenska och engelska, berättar André: Det tänker man kanske inte på när man går på gymnasiet. Men de kunskaperna är extra bra att ha om man vill läsa på högskola någon gång i framtiden. Möjligheten att få grundläggande högskolebehörighet finns ju på Mjölby Gymnasium! Tips från coachen: Natalya Demenyuk, studie- och yrkesvägledare på Dackeskolan Vill du ha möjlighet att jobba direkt efter gymnasiet? Då är ett yrkesprogram rätt för dig! Du har även möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden.

8 8 Mjölby Gymnasium Hjälp när man bäst behöver den Ibland behöver man en extra knuff framåt... utvecklande H är har jag de absolut bästa lärarna någonsin. Det fastlår Emma Germundsson, elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) vid Mjölby Gymnasium. Jag tycker jättemycket om programmet, det är mycket praktiskt arbete där man får prova på saker i verkligheten, till exempel genom att arbeta på Restaurang Nils Dacke, berättar Emma. Det passar mig bra. Varför tycker du så mycket om undervisningen på RL? Jag blir verkligen sedd av mina lärare! De tänker på alla som enskilda personer och inte som en grupp. De tar inte för givet att alla kan allting direkt. Jag får den hjälp jag behöver. Vi på RL har inte så mycket läxor, men det är ändå ett ganska krävande program. Tack vare lärarna blir det trots allt inte svårt. Lärarna är trevliga, raka och ärliga och de berättar om man behöver öva mer på något. Jag blir verkligen sedd av mina lärare, berättar Emma Germundsson. Hur är undervisningen upplagd? Lärarna brukar diskutera med oss. Vi får vara med och bestämma. Det blir roligare att lära sig saker då och man tar mera ansvar för sina studier. Emma har valt att läsa extra svenska och engelska så att hon får grundläggande behörighet till högskolan. Jag tycker inte så mycket om teori och har lite svårt för engelska. Men jag får den stöd jag behöver, så det går bra. Det känns bra att veta att jag kan söka in på högskolan om jag vill någon gång i framtiden.

9 Alla kan lära sig mer med rätt stöd Mjölby Gymnasium 9 Utan stödet i engelska kunde jag inte söka vidare individuellt Markus Lind har fått hjälp av engelskläraren Anders Johnson att höja sig till godkänd nivå i engelska. I nian hade 17-årige Markus Lind lätt för alla ämnen i skolan. Utom engelska. Jag har haft svårt med engelskan både på mellan- och högstadiet, berättar Markus. Jag fick ju speciallärare, men kom nästan ingenstans ändå. När Markus väl började gymnasiet blev det först ännu svårare att hänga med i undervisningen. Eftersom Markus vill läsa till civilingenjör förstod han snart att hans framtidtidsplaner riskerade att förstöras helt. Om man inte har godkänt i engelska kan man inte söka till universitetet, förklarar Markus. Som tur var hade lärarna på Kungshögaskolan märkt problemet: Jag fick jättemycket stöd av min engelsklärare Anders Johnson. Han hjälpte mig med precis rätt saker. När vi hade gemensam undervisning i klassen kom han fram och gav mig uppgifter som passade min nivå. Han gav mig också tips på hur jag på ett roligt sätt kunde förbättra mitt ordförråd under fritiden. Under en studieresa till Vitryssland tillsammans med de andra eleverna på teknikprogrammet vågade Markus till sist ta mod till sig och prova sina nya kunskaper: I Vitryssland är folk inte så bra på engelska, så jag tänkte att jag åtminstone kan försöka utan att göra bort mig alltför mycket. Markus självförtroende växte: Jag fick mycket träning i att prata engelska! När jag insåg att jag skulle klara godkänt blev jag väldigt glad. På Mjölby Gymnasium ser lärarna vilken nivå man är på i olika ämnen, tycker jag. De är engagerade och anpassar undervisningen. Även de som är jätteduktiga i ett ämne får hjälp att lära sig mer! Tips från coachen: Björn Karlsson, platschef Hogstad aluminium AB Mina tips när man söker jobb låter så här: Förutom rena yrkeskunskaper bör du ha en god social förmåga och kunna umgås med olika typer av människor. Det är viktigt att både dina lärare och kommande arbetsgivare ser vad du går för. Vi bad rektorn på Kungshögaskolan om hjälp med att hitta ett par personer som kunde arbeta hos oss. Nu har två tidigare elever på teknikprogrammet fått anställning här. Så möjligheterna finns!

10 10 Mjölby Gymnasium Skolan är inte bara undervisning Skolsköterska Skolexpedition Studie- och yrkesvägledare Vi finns här för din skull Du som är elev på Mjölby Gymnasium ska ha lätt att få kontakt med oss. Du ska få möjlighet att nå dina mål och det är viktigt att du blir sedd och respekterad. Förutom dina lärare finns därför många andra personer som arbetar för ditt bästa. Här kan du se några exempel! Mentorskap Du får en personlig mentor som följer din utveckling och du får en individuell studieplan som följs upp varje termin. Mentorn tar hand om dig under hela din studietid. Skolexepedition Här kan du som är ny på skolan få hjälp med dina frågor om till exempel studiebidrag och busskort. Vi finns till för dig! Studie- och yrkesvägledare För att din tid på gymnasiet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du får bra information om vad det finns att göra efter gymnasietiden. Din studie- och yrkesvägledare ger dig information om olika utbildningsvägar och yrken. Du får också upplysningar om alla de valbara kurser som du kan välja i årskurs två på gymnasiet. Läxhjälp Behöver du lite extra hjälp inför ett kommande prov eller vill du helt enkelt förbättra dina kunskaper inom ett visst område? Varje vecka finns en särskild resurstid där du utanför ditt ordinarie schema kan få hjälp av välutbildade lärare med ditt skolarbete. Alla elever på skolan, oavsett kurs eller nivå, har rätt till extra resurstid i ämnena matematik, svenska och engelska. Skolsköterska För att kunna göra ditt bästa i skolan är det viktigt att kroppen mår bra. Vi har erfarna skolsköterskor som tar hand om dig. De har öppen mottagning flera gånger i veckan. Våra skolsköterskor erbjuder även en allmän hälsokontroll av alla elever. Kurator Våra kuratorer hjälper dig om det är något som oroar dig. De ger dig rätt verktyg att komma vidare på bästa sätt. Självklart råder tystnadsplikt.

11 Miljö och trivsel Mjölby Gymnasium 11 Vi har det lilla extra allt från bra bibliotek till en välutrustad idrottshall Café På båda skolor hittar du ett café där du alltid kan välja mellan ett stort utbud av nygjorda smörgåsar till låga priser. Du kan naturligtvis också köpa gott fikabröd! Vi erbjuder dig olika typer av hembakade kakor, något som uppskattas mycket av våra elever. Vi har öppet varje skoldag. För att underlätta användandet av bärbara datorer och läsplattor har Mjölby Gymnasium ett trådlöst nätverk. Bibliotek På Mjölby Gymnasium finns ett välutrustat bibliotek med kunnig personal som gärna hjälper dig med ditt skolarbete. De visar dig hur du söker information och ger dig tips på bra böcker. På biblioteket finns även tidsskrifter och tidningar. Som elev hos oss har du alltid möjlighet att påverka vårt val av bokinköp. Du kan även sitta och studera i en lugn och avspänd miljö. Idrottshallar I våra idrottshallar kan du träna snabbhet, rörlighet, styrka och koordination. På Mjölby Gymnasium finns det viss möjlighet att träna utanför lektionstid, när du har rast. grönt På Mjölby Gymnasium finns en trevlig utomhusmiljö med stora grönytor där du kan sitta och njuta i solen med dina kompisar när det är rast. Mjölby Gymnasium en skola nära dig Du som är elev vid Mjölby Gymnasium och har en resväg på mer än sex kilometer får alltid Östgötatrafikens skolkort utan kostnad. Skolkortet gäller för hela året.

12 12 Mjölby Gymnasium En gymnasieskola för framtiden På Mjölby Gymnasium har du 13 olika program att välja bland och många tillval. Därför är det lätt att hitta det som passar just dig och dina intressen. Din framtid är viktig för oss! Du är alltid välkommen att besöka oss och själv uppleva det vi har att erbjuda. Du får vara med på några lektioner, träffa elever och några av lärarna. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola, så får du hjälp att boka en tid för besök. Kontakta oss Dackeskolan Burensköldsvägen Mjölby Expedition: Våra program Högskoleförberedande program Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Yrkesprogram Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Kungshögaskolan Gymnasievägen Mjölby Expedition: Besök oss på Facebook! Välkommen till en riktigt bra skola!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad Engelska gymnasiet Göteborg - Gy - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

gymnasiedagarna - framtid och yrke

gymnasiedagarna - framtid och yrke www.helsingborg.se/gymnasie8 www.skanegy.se familjen helsingborg gymnasiedagarna - framtid och yrke 27 28 april i helsingborg B- och C-hallen i Helsingborg Arena Ingång via B-hallen Onsdag: elever årskurs

Läs mer

Välkommen till Jacobsskolan

Välkommen till Jacobsskolan Välkommen till Jacobsskolan Ledning: Rektor Agneta Aspegren Barn- o fritidsprogrammet, Hantverksprogrammet Textil- o design Rektor Lisbet Hällefors El- o energiprogrammet Rektor Kjell Nilsson Bygg- o anläggningsprogrammet,

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Högskoleförberedande program (HP) Antal elever på HF (andel av elever på nat. prog.): Könsfördelning på HF: 187.056

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Välkomna till. Hösten 2013

Välkomna till. Hösten 2013 Välkomna till Hösten 2013 Här är jag Mål = Drömyrket! Hit ska jag Syv-schema Början av oktober Mitten av oktober Mitten av oktober V45, 7 november gymnasieinfo och broschyr föräldrainformation påbörjar

Läs mer

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-05-12 Utvecklingsförvaltningen 1 (10) Diarienummer 2014/GAN 0064 44 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Program på Gymnasiet

Program på Gymnasiet Program på Gymnasiet Finansieringen av gymnasieprogram Det är viktigt att förstå hur utbildningen på våra gymnasieprogram finansieras. Idag finns en program-peng för varje elev. Beroende på hur många elever

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst? Att välja

Läs mer

TRÄPLUGG. Guide. Träindustrin behöver ungdomar. Hon fick sitt drömjobb! det här kan du bli ETT LITET MAGASIN FÖR DIG SOM SKA BÖRJA GYMNASIET 2013

TRÄPLUGG. Guide. Träindustrin behöver ungdomar. Hon fick sitt drömjobb! det här kan du bli ETT LITET MAGASIN FÖR DIG SOM SKA BÖRJA GYMNASIET 2013 TRÄPLUGG ETT LITET MAGASIN FÖR DIG SOM SKA BÖRJA GYMNASIET 2013 Hon fick sitt drömjobb! Guide det här kan du bli Träindustrin behöver ungdomar 1 Du kan bli något speciellt Det finns många roliga och annorlunda

Läs mer

Tabell 1c: Antal och andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Endast grundskola

Tabell 1c: Antal och andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Endast grundskola Tabeller Tabell 1b: Andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Uppgifterna är baserade på kommunernas egna uppgifter (n 1 =290). Kommuner med asylsökande i Både grundskola

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många

Läs mer

Örebro universitet. Rapport: Linje 14. September 2013, Markör Marknad och Kommunikation

Örebro universitet. Rapport: Linje 14. September 2013, Markör Marknad och Kommunikation Örebro universitet Rapport: Linje 14 September 13, Markör Marknad och Kommunikation Markör Örebro Kungsgatan 1 71 47 Örebro Fax: 19-16 16 17 Markör Stockholm Virkesvägen 4 1 3 Stockholm Fax: 8-716 83 81

Läs mer

Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2012/2013

Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2012/2013 Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2012/2013 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Betygspoäng och behörighet läsåret 2012/2013... 6 Betyg i gymnasiegemensamma

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 12/13 Välkommen till Aspero Idrottsgymnasium! Vi på Aspero Idrottsgymnasium har som mål att göra dig till vinnare - både studiemässigt,

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasieskolan åk 2

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasieskolan åk 2 Om mig 2014 Snabbrapport gymnasieskolan åk 2 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner,

Läs mer

Framtidstro bland unga i Linköping

Framtidstro bland unga i Linköping Framtidstro bland unga i Linköping Lägg in bild om det finns någon! Författare: Saimon Louis & Hanne Gewecke 3 augusti 2015 2 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Resultat från intervjuerna...

Läs mer

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda läns bästa gymnasieprogram kartlagda Gymnasiekvalitet.se har kartlagt alla gymnasieprogram i län. Nedan finns resultaten listade för de olika faktorerna som undersökts. Bilagor Tabell 1: Programmen i län

Läs mer

Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25

Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25 Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25 Gymnasieinformation Medicinsk syv Syv med åk9 Om att välja! Skillnaden mellan grundskolan och gymnasiet Gymnasieskolan och gymnasieprogrammen Yrkesförberedande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008 Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet BRITTA ODEVALL-MÄKI 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007-2008. Avseende Barn- och

Läs mer

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2015/2016 2015-08-18 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen Praktiska Sverige AB Org.nr. 556257-5786 Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter bastillsyn i Praktiska gymnasiet Halmstad belägen i Halmstad kommun Skolinspektionen,

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram rin Skolinspektionen Beslut Dnr 43-2014:7899 Hylle kommun Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter prioriterad tillsyn i Traineegymnasiet belägen i Hylte kommun Skolinspektionen,

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport år 8

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Om mig 2014 Snabbrapport år 8 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner, Länsstyrelsen

Läs mer

Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet

Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet läsåret 2015-2016 Välkommen till Nösnäsgymnasiet Vår skola Nösnäsgymnasiet är beläget i en av västkustens vackraste delar med lummig grönska runt

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Beslut Dnr 44-2015:9668 Drottning Blankas Gymnasieskola AB Org.nr. 556566-8794 Ann-Marie.Viiala@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Drottning Blankas Gymn. Helsingborg

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Kunskap och personlig utveckling Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? Världen förändras i snabb takt. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2151 15-4-9 11:2:9 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 11 8 15. 171. Hantverksprogrammet 12 Programinriktat Individuellt Val, Mot Bygg-

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ev Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08

Läs mer

skolan läsåret 2013/2014

skolan läsåret 2013/2014 Introduktionsprogrammen på Bergska skolan läsåret 2013/2014 Upprättad 20110322 Reviderad 2013-01-09 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

Samverkan mellan skola och arbetsliv på ett yrkesprogram ett exempel

Samverkan mellan skola och arbetsliv på ett yrkesprogram ett exempel Utvecklingspaket 2012-06-14 Samverkan mellan skola och arbetsliv på ett yrkesprogram ett exempel Här presenteras ett fiktivt exempel med syfte att inspirera till samverkan inom gymnasieskolan med studie-

Läs mer

Välkommen till Nya Bagarmossens skola!

Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Barn ska få all den kunskap de behöver och samtidigt känna sig trygga Hej, Att välja skola för sina barn är ett viktigt beslut. Du måste som förälder känna dig trygg

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-9-2 1:48:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 12 9 8. 159. Hantverksprogrammet 12 3 1 8. 8. Yrkesintroduktion, Mot Bygg-

Läs mer

Bara i Örebro RGD Riksgymnasiet för döva RGH Riksgymnasiet för hörselskadade

Bara i Örebro RGD Riksgymnasiet för döva RGH Riksgymnasiet för hörselskadade Bara i Örebro RGD Riksgymnasiet för döva RGH Riksgymnasiet för hörselskadade I Örebro finns Riksgymnasiet för döva, RGD och Riksgymnasiet för hörselskadade, RGH. Eleverna på RGD har teckenspråk som sitt

Läs mer

De 6 högskoleförberedande programmen

De 6 högskoleförberedande programmen Gymnasieval 2011 Gymnasium 2011 Gymnasiereform Osäkerhet på grund av riksdagsvalet Större skillnad mellan yrkesprogram högskoleförberedande program En yrkesexamen och en högskoleförberedande examen Ny

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund

Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund Index Om undersökningen 3 Sammanfattning 4 Resultat 7 Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vägledningscentrum Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vad händer inför gymnasievalet? År 9 Föräldramöte Gymnasiemässa 8/10 Individuella samtal Klassinformationer Öppet hus Besöksdag på gymnasieskolor

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering www.svensktnaringsliv.se FEBRUARI 2016 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 Gymnasierapporten 2016 Arkitektkopia AB, Bromma, 2016 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om IT- Gymnasiet IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges första fristående gymnasieskolor. Skolan startades genom ett samarbete

Läs mer

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik 140917 Nulägesanalys Nolhagaskolan grundskola 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde läsåret 14/15 är: Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik Uppföljning

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät om hälsa och livsstil som har tagits fram tillsammans med ungdomar i Östergötland. Resultaten kommer att användas för att ta hänsyn till vad unga tycker.

Läs mer

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet.

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. 1 (5) Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Det kan de göra genom att välja kurser inom ramen för

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-11-11 Vettergymnasiet Jönköping Rektorn vid Vettergymnasiet Jönköping Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Vettergymnasiet Jönköping i Jönköpings kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Svar på motion (C) om körkortsutbildning 1. skolan VARMDO KOMMUN 2014-01-17. Förslag till beslut. BesI utsn ivå. Sammanfattning.

Svar på motion (C) om körkortsutbildning 1. skolan VARMDO KOMMUN 2014-01-17. Förslag till beslut. BesI utsn ivå. Sammanfattning. Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2014-01-17 Handläggare Daniel Nilsson Kansli- och utvecklingsavdelningen Diarienummer 13KS/0310 Svar på motion (C) om körkortsutbildning 1 skolan Förslag till beslut Motionen

Läs mer

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 SYV arbetet på skolan hösten 2012: Gymnasieinformation och workshop 2 lektionstimmar åk.9 v.42-45 Föräldramöte

Läs mer

Gymnasieorganisationen 2016/2017

Gymnasieorganisationen 2016/2017 1(8) Tjänsteskrivelse 2015-08-06 Diarienummer: UAN 2015/0201 Version: 1.1 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz, Cecilia Hågemark E-post: jorgen.krantz@halmstad.se, cecilia.hagemark@halmstad.se

Läs mer

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden BILAGA 1 2010-05-31 Till gymnasienämnden GY 11 År 2011 närmar sig med stormsteg och trots att det finns många osäkerhetsfaktorer är det nödvändigt att fatta beslut om vilka program och inriktningar Birger

Läs mer

Rapport om läget i Stockholms skolor

Rapport om läget i Stockholms skolor Rapport om läget i Stockholms skolor Enkätstudie om skolans utveckling och lärarnas situation Socialdemokraterna i Stockholms stad 2013:1 Ge lärare förutsättning att vara lärare De senaste åren har svensk

Läs mer

HÄR BÖRJAR ARBETSLIVET.

HÄR BÖRJAR ARBETSLIVET. HÄR BÖRJAR ARBETSLIVET. ETT FÖRSPRÅNG TILL DITT FÖRSTA JOBB. Hos oss finns sex praktiska program som leder direkt till arbetslivet. Vårt estetiska program ger dig ett försprång när du ska läsa vidare.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Arbetsplan/Beskrivning

Arbetsplan/Beskrivning VRENA FRISKOLA Arbetsplan/Beskrivning Läsåret 2013/2014 ARBETSPLAN VRENA FRISKOLA LÄSÅRET 13/14 Under läsåret är våra prioriterade utvecklingsområden: - Få fler elever att känna sig trygga och trivas på

Läs mer

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Tabell 1: Programmen i Jönköpings län som ger högst inkomst Plats Program Skola Kommun Årsinkomst 1 Bygg- och anläggningsprogrammet Bäckadalsgymnasiet Jönköping

Läs mer

Pilotprojekt vård- och omsorgsprogrammet

Pilotprojekt vård- och omsorgsprogrammet Pilotprojekt vård- och omsorgsprogrammet Kartläggning och nulägesanalys vårterminen 2015 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll Pilotprojekt vård- och omsorgsprogrammet... 1 Kartläggning

Läs mer

Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26.

Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Det fanns inga frågor som berörde äldrenämndens verksamheter.

Läs mer

Sammanfattning av Ung Dialog 2007

Sammanfattning av Ung Dialog 2007 Sammanfattning av Ung Dialog 2007 Kultur och Fritid Marknadsföring Ungdomskortet Musik Mötesplatser Busskort Hyra av olika lokaler Spontanidrott Lov aktiviteter Många av gruppdeltagarna upplevde att man

Läs mer

GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION

GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION 7 8 OKTOBER KLOCKAN 17.30 19.30 TINGVALLAHALLARNA PÅ VÅXNÄS FRI ENTRÉ Gymnasieskolorna i Karlstadsregionen inbjuder till Gymnasieforum. Kom och

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram:

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: Elevhälsoplan Bakgrund Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: El- och energiprogrammet Hantverksprogrammet

Läs mer

Kommunal - Åk 2 - Partille kommun

Kommunal - Åk 2 - Partille kommun Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda områden. Resultatet av undersökningen

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Ugglumskolan - Åk 2 - Partille kommun

Ugglumskolan - Åk 2 - Partille kommun Ugglumskolan - Åk - Partille kommun Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda områden.

Läs mer

Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98)

Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98) 1 D nr BG 2005-0082 YTTRANDE 2005-03-19 Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98) Riksförbundet

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Beslut Dnr 44-2015:9672 Drottning Blankas Gymnasieskola AB Org.nr. 556566-8794 Ann-Marie.Viiala@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Drottning Blankas Gymn. Kungsbacka

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:3929 Helixutbildningar AB Org.nr. 556674-7290 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter bastillsyn i Helixgymnasiet Borlänge belägen i Borlänge kommun esiut 2 (8) Tillsyn i Helixgymnasiet

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

Ansökan om att starta Hantverksprogrammet, inriktning frisör vid Tyresö Gymnasium

Ansökan om att starta Hantverksprogrammet, inriktning frisör vid Tyresö Gymnasium TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2008-09-14 Utvecklingsförvaltningen 1 (10) Eva Svensson, rektor Tyresö Gymnasium Tel: 08-5782 99 35 Diarienummer 2008 GAN 042 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan

Läs mer

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Söderslättsgymnasiets studentvecka Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Om Festmetoden Film och webbplats som Alkoholkommittén lanserade 2005. Riktad till unga vuxna i åldern 18-25

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

1. Pedagogik. Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009

1. Pedagogik. Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009 1 Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009 1. Pedagogik Livslångt lärande Personalen på NKC ska vara väl förtrogen med begreppet livslångt lärande. Den nya lärplattformen, Fronter, har

Läs mer

Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa

Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Presentation från Idrottsvetenskapliga programmet, C-uppsats vid Umeå Universitet

Läs mer

BYGG- OCH ANLÄGGNINGSprogrammet EL- OCH ENERGIprogrammet FORDONS- OCH TRANSPORTprogrammet INDUSTRITEKNISKA programmet VVS- OCH FASTIGHETSprogrammet

BYGG- OCH ANLÄGGNINGSprogrammet EL- OCH ENERGIprogrammet FORDONS- OCH TRANSPORTprogrammet INDUSTRITEKNISKA programmet VVS- OCH FASTIGHETSprogrammet BYGG- OCH ANLÄGGNINGSprogrammet EL- OCH ENERGIprogrammet FORDONS- OCH TRANSPORTprogrammet INDUSTRITEKNISKA programmet VVS- OCH FASTIGHETSprogrammet TULLÄNGSSKOLAN YRKESprogram TULLÄNGSSKOLAN BESÖKS OCH

Läs mer

Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2011/2012

Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2011/2012 Resultatrapport för gymnasieskolan läsår 2011/2012 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Kommentar till statistiken i rapporten... 5 Betygspoäng och behörighet

Läs mer

Undervisa i världens största språk - musik

Undervisa i världens största språk - musik Joel Johansson 24 år Ämneslärarprogrammet Undervisa i världens största språk - musik Institutionen för Musik, Pedagogik och Samhälle KMH:s ämneslärarprogram KMH:s ämneslärarprogram i musik med inriktning

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Fallbeskrivningar. Mikael 19 år. Ruben 12 år. Therese 18 år. Tom 10 år

Fallbeskrivningar. Mikael 19 år. Ruben 12 år. Therese 18 år. Tom 10 år Fallbeskrivningar Mikael 19 år Ruben 12 år Therese 18 år Tom 10 år Mikael 19 år Fallbeskrivning Mikael har haft svårigheter med relationer sedan han började i skolan. Föräldrarna beskriver honom som en

Läs mer

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 Reviderad 2009-09-30 av rwk Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning HANDLINGSPLAN - AMT...3 Åtgärdstrappan en handlingsplan

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer