Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!"

Transkript

1 viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

2 2 Mjölby Gymnasium Vad händer efter gymnasiet? Universitetet nästa... Våra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Julia Hermansson studerar på Linköpings universitet. Jag är glad att jag valde Mjölby Gymnasium, berättar hon. Det har underlättat mycket för mig. Det går bra för 22-åriga Julia Hermansson, tidigare elev på Mjölby Gymnasium. Julia får utmärkta betyg på alla sina högskolekurser, samtidigt som hon hinner med både jobb på ett gym och olika fritidsaktiviteter. Julia var tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet: Det är mycket tack vare mina studier på gymnasiet som det går så bra nu, berättar hon. Vi hade jättebra lärare som var väldigt insatta i sina ämnen. De elever som hade svårt på någon kurs fick hjälp och de som redan var väldigt duktiga fick möjlighet att lära sig mer. Det märktes tydligt att lärarna tyckte om att undervisa och att coacha oss. Julia fick även börja att lära sig studieteknik och kritiskt tänkande: Det har jag stor nytta av nu. För på högskolan måste man klara av att läsa väldigt mycket på egen hand. Det gäller att ta ansvar för sina egna studier. Tack vare undervisningen på Mjölby Gymnasium har jag fått en jättebra start! Tips från coachen: Catharina Lööf, studie- och yrkesvägledare på Kungshögaskolan Vill du satsa på skolan och är intresserad av att plugga? Vill du hålla många vägar öppna och skaffa dig en bred behörighet? Vet du redan nu att du vill studera vidare? Då är ett högskoleförberedande program rätt för dig. Diskutera gärna med din studie- och yrkesvägledare.

3 Vad händer efter gymnasiet? Mjölby Gymnasium 3 Våra yrkesprogram: Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Tjäna pengar direkt... André Andersson har gått på Mjölby Gymnasiums bygg-och anläggningsprogram. André Andersson är bara 22 år, men han har redan hunnit bli arbetsledare på Håkan Ström AB i Mjölby. Jag fick jobb så fort jag gick ut trean på byggnadsprogrammet vid Mjölby Gymnasium, berättar André. Jag trivs verkligen. Det är bra betalt och så har jag ju heller inga studieskulder att oroa mig över i framtiden. På Mjölby Gymnasium får samtliga elever på yrkesprogrammen komma ut på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi fick vara ute på en riktig byggarbetsplats redan i årskurs ett, berättar André. Under mina tre år på gymnasiet fick jag vara ute på många olika arbetsplatser och det är då man lär sig som mest hur det fungerar inom yrket. När man som elev ska ut i arbetslivet är det viktigt att visa framfötterna, påpekar André: Det är så man får jobb i framtiden. Ett tips till dem som söker ett yrkesprogram är att försöka välja till några kurser i svenska och engelska, berättar André: Det tänker man kanske inte på när man går på gymnasiet. Men de kunskaperna är extra bra att ha om man vill läsa på högskola någon gång i framtiden. Möjligheten att få grundläggande högskolebehörighet finns ju på Mjölby Gymnasium! Tips från coachen: Natalya Demenyuk, studie- och yrkesvägledare på Dackeskolan Vill du ha möjlighet att jobba direkt efter gymnasiet? Då är ett yrkesprogram rätt för dig! Du har även möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden.

4 4 Mjölby Gymnasium Praktik som verkligen ger något Svetsskolan leder direkt till jobb om man vill... Praktik på riktigt nyttigt Alla som går ett yrkesprogram på Mjölby Gymnasium har rätt till minst 15 veckors praktik ute på riktiga företag. För eleverna på industriprogrammet börjar praktiken redan i årskurs två. Marcus Allvin trivs med att ha undervisning på en riktig arbetsplats. Marcus Allvin är elev i årskurs tre på Mjölby Gymnasium, men hans klassrum finns ute på ett riktigt företag. Här får jag verkligen lära mig om arbetslivet på riktigt. På andra sidan väggen pågår full produktion, berättar Marcus. Vi befinner oss på Toyota Material Handling i Mjölby, väldens största tillverkare av inomhustruckar. Det är helt annorlunda att vara ute på en riktig arbetsplats än att vistas i skolan, berättar Marcus. Men man har hela tiden vägledning av en handledare som man kan ställa frågor till, så det funkar jättebra. Utöver praktiken har eleverna i årskurs tre på industriprogrammet hela sin praktiska undervisning förlagd på Toyota. Det är ett unikt samarbete. Undervisningen hålls dels av lärare från skolan och dels av personal på Toyota Material Handling, berättar Marcus. När vi har lärt oss de viktiga svetsteknikerna får vi ett internationellt svetscertifikat. När man har gått ut årskurs tre finns väldigt goda chanser till ett bra jobb! Tips från coacherna: Henrik Lindbom, produktionstekniker, Toyota Material Handling Jag började som vanlig montör 2005 och blev produktionstekniker direkt efter det. Visar man framfötterna kan man komma långt på Toyota. Jag gick Kungshögaskolans teknikprogram. Peter Carlsson, fabrikschef Toyota Material Handling Vi på Toyota Material Handling i Mjölby ser en gedigen yrkesutbildning som mycket meriterande. Speciellt inom svets som är ett kärnområde för oss. Detta gäller även i framtiden. Johanna Zamora, Toyota Material Handling Jag gick handelsprogrammet på Mjölby Gymnasium. Mitt tips är att göra sitt bästa under praktiken. Man ska visa arbetsgivaren att man är intresserad!

5 Praktik som verkligen ger något Mjölby Gymnasium 5 Nu vet jag att jag vill hålla på med det här seriöst Jan Husseini får prova sitt blivande yrke i arbetsplatsförlagt lärande. Tack vare praktiken vet jag vad jag vill jobba med i framtiden. Det berättar Jan Husseini, elev på Mjölby Gymnasiums vård- och omsorgsprogram. Redan i årskurs ett fick Jan prova på APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett äldreboende: Jag hade en jättebra handledare och fick följa ett riktigt schema under några veckor, precis som en vanlig anställd. Det är bra att se verkligheten på en riktig arbetsplats och kunna varva det med studier i skolan, förklarar han. I årskurs två var det dags att prova på en ny praktikplats: Jag arbetade med människor som har olika typer av funktionsnedsättningar. Det var nu som Jan bestämde sig: Jag vill hjälpa människor som har olika typer av demens. Under min praktik har jag tyckt att det var fantastiskt att arbeta med det. Jag vill börja jobba direkt efter gymnasiet och om några år kommer jag att plugga vidare till sjuksköterska. Om skoltiden och arbetsmarknaden säger Jan: Jag är väldigt nöjd med mina lärare och utbildningen på Mjölby Gymnasium. Som det ser ut just nu kommer det att finnas gott om arbetstillfällen för mig när jag slutar skolan. Framtidsutsikter Efterfrågan på vårdpersonal har varit nästan konstant under 2000-talet. Tips från coachen: Vailett Davour, handledare, Mjölby kommun Jag är handledare för elever från Kungshögaskolan när de är ute och arbetar med människor som har olika typer av handikapp. Jag arbetar med elever från både barn- och fritidsprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet. Eleverna är otroligt duktiga, det märks att de har jättekul. För eleverna är det bra att vara ute och prova hur det är på en riktig arbetsplats. De lär sig hur det är att arbeta med människor som har en utvecklingsstörning eller en funktionsnedsättning.

6 6 Mjölby Gymnasium En trygg skola för alla Kom som du är Var dig själv Du är OK I m not like everybody else Bilderna är från en tidigare uppmärksammad vernissage om elever på Mjölby Gymnasium. De fotograferades under en vanlig skoldag just för att visa hur många olika stilar det finns. Rubriken på utställningen var I m not like everybody else. I m not like everybody else... På Mjölby Gymnasium kan du verkligen vara dig själv. Det fastslår Mårten Granlund, elev i årskurs två och medlem i elevrådsstyrelsen. Det är tryggt här. Och det är helt okej att sticka ut att ha sin egen klädstil och frisyr. Jag har både kompisar med dyra märkeskläder och de som kommer hit i en t-shirt och enkla mjukisbyxor. De allra flesta har helt vanliga kläder det viktiga är att alla gör sin egen grej. Men varför är det viktigt att tala om att man får ha sin egen klädstil på Mjölby Gymnasium? För mig säger det en hel del om den öppna stämningen här, du får hjälp framåt utifrån dina egna förutsättningar med det som är viktigt för dig, du blir inte bedömd på fel grunder, utan schysst och rättvist bemött. Du blir verkligen sedd och får heller inte svårt att skaffa kompisar. Elevrådet är en Möjlighet att göra sin röst hörd På Mjölby Gymnasium finns ett elevråd både på Dackeskolan och Kungshögaskolan. Det är en förening där alla elever är medlemmar och det är helt kostnadssfritt. Mårten Granlund är medlem i styrelsen på Kungshögaskolans elevråd: Målet är att skapa en ännu bättre skola. Vi får frågor från de olika klasserna på Mjölby Gymnasium och sedan går vi vidare med dem till skolledningen, förklarar Mårten.

7 Personlig utveckling Mjölby Gymnasium 7 Det ska vara roligt under studietiden... På Mjölby Gymnasium ges elever möjlighet att delta i tävlingar, konserter och utlandsresor. Foto: Jarl Asklund Idrottsprofilen Vill du träna din idrott på skoltid? Är du en målmedveten idrottare som vill utveckla dig vidare? På Mjölby Gymnasium hinner du med både träning och studier. Du kan välja mellan lagidrotter som innebandy, fotboll och hockey, men du har även möjlighet att välja individuella idrotter som ridning, friidrott, golf eller annat. Du får hjälp av kunniga lärare och får utöva din idrott på schemalagd skoltid samtidigt som du får betyg i ämnet. Idrottsprofilen läser du samtidigt som du går ett vanligt program. Musikprofilen På Kungshögaskolan kan du sjunga eller spela ett instrument på schemalagd skoltid och få betyg i ämnet. Musikprofilen läser du samtidigt som du går ett vanligt program. För dig som har studerat musik förut finns möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Även om du inte har några förkunskaper kan du välja musikprofilen. Det viktiga är att du har ett stort intresse och är beredd att engagera dig i studierna. Under din skoltid får du möjlighet att uppträda på scen med kända svenska artister! Utlandsresor På Mjölby Gymnasium finns det möjlighet att göra praktik utomlands, eller så kan du studera en kortare tid vid någon skola utanför Sverige. Eleverna på Kungshögaskolan har dessutom möjlighet att följa med på en studieresa till ett eller flera länder i Europa. Tävlingar Mjölby Gymnasium har under många år haft stora framgångar i olika tävlingar. Våra elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet har flera gånger vunnit SM för kockelever. Eleverna på vårt racinggymnasium anses tillhöra de bästa förarna i sin ålder i Sverige. Studiebesök och mässor Under din studietid får du möjlighet att besöka olika arbetsplatser och du kan även delta i olika mässor. Utställningar Som elev hos oss finns möjlighet att ställa ut sitt arbete för allmänheten. Studentbal Varje vår ordnar våra elever på Mjölby Gymnasium en mycket uppskattad studentbal. En tjusig bilkortege, en trerätters middag och dans ingår, liksom fotografering, förstås.

8 8 Mjölby Gymnasium Hjälp när man bäst behöver den Ibland behöver man en extra knuff framåt... engagerat Isabella Ryd tycker att hon har fått ett bra stöd och hjälp i de ämnen som hon upplevt som svåra. J ag går på Sveriges absolut bästa restaurangskola. Det fastslår Isabella Ryd, elev på Dackeskolan, Mjölby Gymnasium. En viktig anledning till att Isabella trivs är den duktiga personalen: Här finns raka och ärliga lärare som ställer höga krav, berättar Isabella och tillägger: Under en vanlig skoldag måste jag ha ett positivt kroppsspråk, ett trevligt tonfall och tänka på hur jag bemöter både klasskompisar och gäster i restaurangen. Eftersom lärarna är så stöttande och positiva tycker Isabella inte att det är svårt att leva upp till de höga förväntningarna: Det blir väldigt lätt att lära sig nya saker när man tycker det är så roligt med undervisningen, förklarar Isabella. Och eftersom jag har så bra kontakt med lärarna finns det alltid någon att prata med om jag stöter på problem. Liksom alla andra elever som går ett yrkesprogram måste Isabella läsa ämnen som svenska, matte och engelska. Även i dessa ämnen får hon ett bra stöd av lärarna, menar hon: Jag har haft jättesvårt för matte tidigare, men jag har fått bra information och den extrahjälp jag behöver av min lärare för att klara kursen och få godkänt. Jag är helnöjd! Tips från coachen: Evàa Larsson, lärare i entreprenörskap på Dackeskolan Jag brukar påminna mina elever om att ingen kan vara bra på allt! Det viktiga är att man verkligen tror på sig själv och vågar fråga oss om råd och hjälp. Vi är ju till för elevernas skull och vill hjälpa alla på ett positivt sätt. Den som har svårigheter i något ämne kan alltid bli bättre. Även små steg tar dig framåt så att du når ditt mål.

9 Alla kan lära sig mer med rätt stöd Mjölby Gymnasium 9 Utan stödet i engelska kunde jag inte söka vidare individuellt Markus Lind har fått hjälp av engelskläraren Anders Johnson att höja sig till godkänd nivå i engelska. I nian hade 17-årige Markus Lind lätt för alla ämnen i skolan. Utom engelska. Jag har haft svårt med engelskan både på mellan- och högstadiet, berättar Markus. Jag fick ju speciallärare, men kom nästan ingenstans ändå. När Markus väl började gymnasiet blev det först ännu svårare att hänga med i undervisningen. Eftersom Markus vill läsa till civilingenjör förstod han snart att hans framtidtidsplaner riskerade att förstöras helt. Om man inte har godkänt i engelska kan man inte söka till universitetet, förklarar Markus. Som tur var hade lärarna på Kungshögaskolan märkt problemet: Jag fick jättemycket stöd av min engelsklärare Anders Johnson. Han hjälpte mig med precis rätt saker. När vi hade gemensam undervisning i klassen kom han fram och gav mig uppgifter som passade min nivå. Han gav mig också tips på hur jag på ett roligt sätt kunde förbättra mitt ordförråd under fritiden. Under en studieresa till Vitryssland tillsammans med de andra eleverna på teknikprogrammet vågade Markus till sist ta mod till sig och prova sina nya kunskaper: I Vitryssland är folk inte så bra på engelska, så jag tänkte att jag åtminstone kan försöka utan att göra bort mig alltför mycket. Markus självförtroende växte: Jag fick mycket träning i att prata engelska! När jag insåg att jag skulle klara godkänt blev jag väldigt glad. På Mjölby Gymnasium ser lärarna vilken nivå man är på i olika ämnen, tycker jag. De är engagerade och anpassar undervisningen. Även de som är jätteduktiga i ett ämne får hjälp att lära sig mer! Tips från coachen: Björn Karlsson, platschef Hogstad aluminium AB Mina tips när man söker jobb låter så här: Förutom rena yrkeskunskaper bör du ha en god social förmåga och kunna umgås med olika typer av människor. Det är viktigt att både dina lärare och kommande arbetsgivare ser vad du går för. Vi bad rektorn på Kungshögaskolan om hjälp med att hitta ett par personer som kunde arbeta hos oss. Nu har två tidigare elever på teknikprogrammet fått anställning här. Så möjligheterna finns!

10 10 Mjölby Gymnasium Skolan är inte bara undervisning Skolsköterska Skolexpedition Studie- och yrkesvägledare Vi finns här för din skull Du som är elev på Mjölby Gymnasium ska ha lätt att få kontakt med oss. Du ska få möjlighet att nå dina mål och det är viktigt att du blir sedd och respekterad. Förutom dina lärare finns därför många andra personer som arbetar för ditt bästa. Här kan du se några exempel! Mentorskap Du får en personlig mentor som följer din utveckling och du får en individuell studieplan som följs upp varje termin. Mentorn tar hand om dig under hela din studietid. Skolexepedition Här kan du som är ny på skolan få hjälp med dina frågor om till exempel studiebidrag och busskort. Vi finns till för dig! Studie- och yrkesvägledare För att din tid på gymnasiet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du får bra information om vad det finns att göra efter gymnasietiden. Din studie- och yrkesvägledare ger dig information om olika utbildningsvägar och yrken. Du får också upplysningar om alla de valbara kurser som du kan välja i årskurs två på gymnasiet. Läxhjälp Behöver du lite extra hjälp inför ett kommande prov eller vill du helt enkelt förbättra dina kunskaper inom ett visst område? Varje vecka finns en särskild resurstid där du utanför ditt ordinarie schema kan få hjälp av välutbildade lärare med ditt skolarbete. Alla elever på skolan, oavsett kurs eller nivå, har rätt till extra resurstid i ämnena matematik, svenska och engelska. Specialpedagog Om du behöver särskilt stöd i undervisningen kan du få hjälp av vår specialpedagog. Det kan vara läs- och skrivsvårigheter eller extra stöd i matematik eller engelska. Du får tips på bra studieteknik, tillgång till speciella hjälpmedel och vi anpassar även dina lektioner för att underlätta ditt skolarbete. Du får undervisning enskilt eller i grupp. Skolsköterska För att kunna göra ditt bästa i skolan är det viktigt att kroppen mår bra. Vi har erfarna skolsköterskor som tar hand om dig. De har öppen mottagning flera gånger i veckan. Våra skolsköterskor erbjuder även en allmän hälsokontroll av alla elever. Kurator Våra kuratorer hjälper dig om det är något som oroar dig. De ger dig rätt verktyg att komma vidare på bästa sätt. Självklart råder tystnadsplikt.

11 Miljö och trivsel Mjölby Gymnasium 11 Vi har det lilla extra allt från bra bibliotek till en nyrenoverad idrottshall Café På båda skolor hittar du ett café där du alltid kan välja mellan ett stort utbud av nygjorda smörgåsar till låga priser. Du kan naturligtvis också köpa gott fikabröd! Vi erbjuder dig olika typer av hembakade kakor, något som uppskattas mycket av våra elever. Vi har öppet varje skoldag. På bilden syns Fia-Lotta Pettersson och Adam Lanshed som njuter av frukost för 10 kronor på Café Dacke. För att underlätta användandet av bärbara datorer och läsplattor har Mjölby Gymnasium ett trådlöst nätverk. Bibliotek Både Dacke- och Kungshögaskolan har välutrustade bibliotek med kunnig personal som gärna hjälper dig med ditt skolarbete. De visar dig hur du söker information och ger dig tips på bra böcker. På biblioteket finns även tidsskrifter och tidningar. Som elev hos oss har du alltid möjlighet att påverka vårt val av bokinköp. Du kan även sitta och studera i en lugn och avspänd miljö. På bilden syns Kungshögaskolans bibliotek. Idrottshallar I våra idrottshallar kan du träna snabbhet, rörlighet, styrka och koordination. På båda skolor finns det möjlighet att träna utanför lektionstid, när du har rast. Kungshögaskolan erbjuder även lärarledda aktiviteter på rasterna, som till exempel volleyboll och dans. grönt På Mjölby Gymnasium finns en trevlig utomhusmiljö med stora grönytor där du kan sitta och njuta i solen med dina kompisar när det är rast. Mjölby Gymnasium en skola nära dig Du som är elev vid Mjölby Gymnasium och har en resväg på mer än sex kilometer får alltid Östgötatrafikens skolkort utan kostnad. Skolkortet gäller för hela året. bild

12 12 Mjölby Gymnasium En gymnasieskola för framtiden På Mjölby Gymnasium har du 15 olika program att välja bland och många tillval. Därför är det lätt att hitta det som passar just dig och dina intressen. Din framtid är viktig för oss! Du är alltid välkommen att besöka oss och själv uppleva det vi har att erbjuda. Du får vara med på några lektioner, träffa elever och några av lärarna. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola, så får du hjälp att boka en tid för besök. Kontakta oss Dackeskolan Burensköldsvägen Mjölby Expedition: Rektor: Våra program Högskoleförberedande program Ekonomiprogrammet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Yrkesprogram Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Kungshögaskolan Gymnasievägen Mjölby Expedition: Rektor: Besök oss på Facebook! Välkommen till en riktigt bra skola!

I en bra skola är det OK att vara sig själv

I en bra skola är det OK att vara sig själv viktig information från mjölby gymnasium I en bra skola är det OK att vara sig själv Kunskap och personlig utveckling viktigast i skolan Tips som gör ditt val enklare... Goda råd från coachen Därför ska

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet Högre krav i nya gymnasieskolan Varför reformera gymnasieskolan? För många elever hoppar av eller avslutar gymnasiet utan att ha nått målen. Det lokala friutrymmet har, alltför ofta, använts för att sänka

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Kort om gymnasieskolan

Kort om gymnasieskolan Kort om gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-86-8 Beställningsnummer:

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

eskilstuna.se/gymnasieval

eskilstuna.se/gymnasieval eskilstuna.se/gymnasieval gymnasiet Här lever Rekarneandan Framgången kallar vi den stora cafeteria och mötesplats som utgör kärnan på Rekarne gymnasiet. Hit bär alla vägar och här möts elever och personal

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION

VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION PRAO Praktisk arbetslivsorientering PRAO 19 30 mars v. 12-13 VARFÖR PRAO? I den nya läroplanen trycker man på vikten av entreprenörskap i grundskolan Entreprenörskap är ett

Läs mer

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är:

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är: Gymnasieskolan Gymnasieskolan består av 18 program. De 18 nationella programmen har totalt 60 olika inriktningar. Det finns två olika sorter program - högskoleförberedande program och yrkesprogram. De

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Hur skall jag kunna välja??

Hur skall jag kunna välja?? Välkommen! Hur skall jag kunna välja?? Vad händer i 9:an? Vägledningssamtal hos SYV (elev/vårdnadshavare) Gymnasiedagarna mässan 4-6 okt http://gymnasiedagarna.se/ Öppet hus på skolorna (nov-maj) Klassinformation

Läs mer

Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år...

Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år... VÄLKOMNA! Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år... NYHETER GY 11 ny gymnasieskola Nytt betygssystem Ny skollag Varför reformera gymnasieskolan? För många elever hoppar av eller avslutar gymnasiet

Läs mer

Gymnasiereformen i korthet

Gymnasiereformen i korthet En ny gymnasieskola Gymnasiereformen i korthet Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Det är en skola med fokus på kunskap och kvalitet för att fler elever ska nå målen och därmed de kunskaper som krävs

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser En evig kamp!? Skolans uppdrag Generella kompetenser Specialförberedelser Gymnasieskolans uppdrag (prop.2008/2009:199) Grundskolan ansvarar för att ge det var och en behöver Gymnasieskolan ska i högre

Läs mer

Svar till elevarbetsfoldern:

Svar till elevarbetsfoldern: Svar till elevarbetsfoldern: 1 1.Hur många nationella program finns det inom gymnasieskolan? Hur många är yrkesprogram och hur många är högskoleförberedande program? Det finns 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande

Läs mer

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens. Valet till gymnasiet Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.se Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst? Att välja

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Att tänka på inför ditt gymnasieval

Att tänka på inför ditt gymnasieval Gymnasiemässa 2010 Att tänka på inför ditt gymnasieval Information från Gymnasieintagningen och studie- och yrkesvägledare Informationspass kl. 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 Vägen till att välja gymnasieprogram

Läs mer

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet.

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. 1 (5) Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Det kan de göra genom att välja kurser inom ramen för

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION PRAO Praktisk arbetslivsorientering PRAO 7 18 mars v. 10-11 VARFÖR PRAO? I LGR 11 trycker man på vikten av entreprenörskap i grundskolan Entreprenörskap är ett nytt övergripande

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar Vägledningscentrum Gymnasieinformation till elever och föräldrar De viktigaste förändringarna Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten stramas upp Nya program och förändrad programstruktur

Läs mer

Högskoleförberedande program

Högskoleförberedande program Mjölby Gymnasium Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan Vi skapar möjligheter Våra styrkor: Utbildning av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att

Läs mer

Vem är jag? Fredrika Svensson. Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år. Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare

Vem är jag? Fredrika Svensson. Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år. Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare GYMNASIEINFORMATION Vem är jag? Fredrika Svensson Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare Arbetar på Fagrabäck samt NOT på Teknikum Samtal

Läs mer

Gymnasieinformation 2012

Gymnasieinformation 2012 Gymnasieinformation 2012 Vad/vilka påverkar elevens val? Vänner Föräldrar Syskon Könsroller Bostadsort Vart utbildningen finns Studievägledare Betyg Arbetsmarknad Intressen Förutsättningar Lärare Massmedia

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 Valet till Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Sista ansökningsdag i

Läs mer

18 nationella program Yrkesprogram Högskoleförberedande

18 nationella program Yrkesprogram Högskoleförberedande GY 2011 Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten minskar Förändrad programstruktur Större skillnad mellan yrkes - högskoleförberedande program Mer tid för yrkesämnen på yrkesprogram En yrkesexamen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan!

Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan! Studievägledare Jonas Cederulf Fröviskolan jonas.cederulf@lindesberg.se 0581 833 41 Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan! Som utlovat under föräldramötet kommer här ett försök till samlad

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad Engelska gymnasiet Göteborg - Gy - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal

Läs mer

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD)

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS STÖRSTA

Läs mer

Välkommen till Lärlingsprogrammet

Välkommen till Lärlingsprogrammet Välkommen till Motala I Motala bor drygt 42 000 personer. Motala ligger i den västra delen av Östergötland. Här finns sedan länge ett expansivt näringsliv som till stor del utgörs av tillverkningsindustri.

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM)

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT-PROGRAMMET UNDERVISNING. Våra lektioner består av tvåtimmarspass. För de elever som vill nå ytterligare högre betyg eller har behov av extra stöd och hjälp erbjuds två timmar extra undervisning

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Östergötlands län som ger högst inkomst

Tabell 1: Programmen i Östergötlands län som ger högst inkomst Bilagor Tabell : Programmen i Östergötlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Östergötlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Östergötlands län som ger

Läs mer

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION PRAO NÅGRA FRÅGOR? GYMNASIEVALET NU GÄLLER DET! GYMNASIEVALET Gy 11 gymnasieskola Nytt betygssystem Ny skollag VARFÖR REFORMERA GYMNASIESKOLAN? För många elever hoppade av eller

Läs mer

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION

VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION PRAO NÅGRA FRÅGOR? GYMNASIEVALET NU GÄLLER DET! GYMNASIEVALET Gy 11 ny gymnasieskola Nytt betygssystem Ny skollag VARFÖR REFORMERA GYMNASIESKOLAN? För många elever hoppade av

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS Birger Nils Magnus Program i Trollhättan och Vänersborg EKONOMIPROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET (Mu) NATURVETENSKAPSPROGRAMMET SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET TEKNIKPROGRAMMET

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-9-2 1:48:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 12 9 8. 159. Hantverksprogrammet 12 3 1 8. 8. Yrkesintroduktion, Mot Bygg-

Läs mer

SIFO 2012. -------- --------------------- --------------------- ---------------------------------- Mellanstora. Pendlar ej

SIFO 2012. -------- --------------------- --------------------- ---------------------------------- Mellanstora. Pendlar ej Sid 1 Total Pojkar Flickor Små Fråga 1 Varför valde du den skola som du nu går i? Skolans rykte -------------------- 19 16 22 19 19 27+ 12-16 Skolans programutbud ------------- 23 19-27+ 25 21 29+ 18 8-

Läs mer

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning Två vägar mot samma yrkesexamen. Gymnasial lärlingsutbildning är en utbildning inom ett yrkesprogram

Läs mer

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 5 145 184 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 0 0 0 summa 5 Processtekniska

Läs mer

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Högskoleförberedande program (HP) Antal elever på HF (andel av elever på nat. prog.): Könsfördelning på HF: 187.056

Läs mer

Yrkesprogram. Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan. Vi skapar möjligheter. Våra styrkor:

Yrkesprogram. Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan. Vi skapar möjligheter. Våra styrkor: Mjölby Gymnasium Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan Vi skapar möjligheter Våra styrkor: Utbildning av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=547)

Läs mer

Välkommen till Jacobsskolan

Välkommen till Jacobsskolan Välkommen till Jacobsskolan Ledning: Rektor Agneta Aspegren Barn- o fritidsprogrammet, Hantverksprogrammet Textil- o design Rektor Lisbet Hällefors El- o energiprogrammet Rektor Kjell Nilsson Bygg- o anläggningsprogrammet,

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74 Gymnasievalet Läsåret 2014-2015 2015 Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00 anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu telefon: 073-655 11 74 Betygsvärde A 20 poäng B 17.5 poäng C 15 poäng

Läs mer

PRINS WILHELM- GYMNASIET PROGRAM 2018/19

PRINS WILHELM- GYMNASIET PROGRAM 2018/19 PRINS WILHELM- GYMNASIET PROGRAM 2018/19 PRINS WILHELMGYMNASIET ERBJUDER DIG EN MÄNGD HÖGSKOLE- OCH YRKES- FÖRBEREDANDE UTBILDNINGAR SOM TAR DIG ETT STEG NÄRMARE DINA DRÖMMAR, ÄVEN OM DU INTE VET VILKA

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet.

Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet. Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet. Innehåll Ord på vägen... Har din tonåring inte bestämt sig ännu? Att göra sitt gymnasieval innebär för de flesta en mängd funderingar än hit och

Läs mer

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda Bilagor Tabell 1: Programmen i Jämtlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Jämtlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2131 13-9-2 11:44:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 19 12. 179. Hantverksprogrammet 12 1 1 175. 175. Programinriktat Individuellt

Läs mer

Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25

Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25 Välkommen till gymnasieinformation 2011-10-25 Gymnasieinformation Medicinsk syv Syv med åk9 Om att välja! Skillnaden mellan grundskolan och gymnasiet Gymnasieskolan och gymnasieprogrammen Yrkesförberedande

Läs mer

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val MAN MÅSTE LÄRA SIG ATT VÄLJA MAN MÅSTE LÄRA SIG ATT VÄLJA UTÅT FRAMÅT INÅT UTÅT UTÅT MÄSSAN UTÅT MÄSSAN KOLLA UTÅT MÄSSAN KOLLA Fritid

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-4-11 13:57:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 16 11 13 174 Hantverksprogrammet 12 3 Yrkesintroduktion, Mot Bygg- Och

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer?

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? @ungdomsb Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? Intresse för ämnesinriktningen Att det ger många valmöjligheter efter gymnasiet Att det ger kunskaper jag tror jag behöver i framtiden

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

Selma Lagerlöfgymnasiet

Selma Lagerlöfgymnasiet Selma Lagerlöfgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Introduktionsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20141

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20141 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2141 14-9-8 9:3:7 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 18 11 152.5 184. Hantverksprogrammet 12 2 Programinriktat Individuellt Val, Mot Bygg-

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2151 15-4-9 11:2:9 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 11 8 15. 171. Hantverksprogrammet 12 Programinriktat Individuellt Val, Mot Bygg-

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det

Läs mer

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola 2013 Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 1 195,0 195,0 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 2 122,5

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst Planera ditt

Läs mer

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda läns bästa gymnasieprogram kartlagda Gymnasiekvalitet.se har kartlagt alla gymnasieprogram i län. Nedan finns resultaten listade för de olika faktorerna som undersökts. Bilagor Tabell 1: Programmen i län

Läs mer

HALMSTAD GYMNASIESKOLA

HALMSTAD GYMNASIESKOLA UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Hotell- och turismprogrammet Hotell och konferens Barn- och fritidsprogrammet Pedagogiskt arbete Restaurang och livsmedelsprogrammet Kök och servering Bageri och konditori Handels-

Läs mer

programväljaren.se 1

programväljaren.se 1 programväljaren.se 1 Gymnasiskolans mål är att eleverna: Tar en gymnasieexamen Är väl förberedda för arbete/vidare studier Tar ansvar och blir goda samhällsmedborgare Har en beredskap för livslångt lärande

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet Lägsta Medel Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 50 57 34 A 173 Bygg- och anläggningsprogrammet, Design & Construction College 21 20 7 A 185,7 Bygg- och anläggningsprogrammet,

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet Lägsta Medel Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 59 57 48 A 170,5 Bygg- och anläggningsprogrammet, Design & Construction College 25 20 20 110 170,3 Bygg- och

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer