Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!"

Transkript

1 viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

2 2 Mjölby Gymnasium Vad händer efter gymnasiet? Universitetet nästa... Våra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Julia Hermansson studerar på Linköpings universitet. Jag är glad att jag valde Mjölby Gymnasium, berättar hon. Det har underlättat mycket för mig. Det går bra för 22-åriga Julia Hermansson, tidigare elev på Mjölby Gymnasium. Julia får utmärkta betyg på alla sina högskolekurser, samtidigt som hon hinner med både jobb på ett gym och olika fritidsaktiviteter. Julia var tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet: Det är mycket tack vare mina studier på gymnasiet som det går så bra nu, berättar hon. Vi hade jättebra lärare som var väldigt insatta i sina ämnen. De elever som hade svårt på någon kurs fick hjälp och de som redan var väldigt duktiga fick möjlighet att lära sig mer. Det märktes tydligt att lärarna tyckte om att undervisa och att coacha oss. Julia fick även börja att lära sig studieteknik och kritiskt tänkande: Det har jag stor nytta av nu. För på högskolan måste man klara av att läsa väldigt mycket på egen hand. Det gäller att ta ansvar för sina egna studier. Tack vare undervisningen på Mjölby Gymnasium har jag fått en jättebra start! Tips från coachen: Catharina Lööf, studie- och yrkesvägledare på Kungshögaskolan Vill du satsa på skolan och är intresserad av att plugga? Vill du hålla många vägar öppna och skaffa dig en bred behörighet? Vet du redan nu att du vill studera vidare? Då är ett högskoleförberedande program rätt för dig. Diskutera gärna med din studie- och yrkesvägledare.

3 Vad händer efter gymnasiet? Mjölby Gymnasium 3 Våra yrkesprogram: Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Tjäna pengar direkt... André Andersson har gått på Mjölby Gymnasiums bygg-och anläggningsprogram. André Andersson är bara 22 år, men han har redan hunnit bli arbetsledare på Håkan Ström AB i Mjölby. Jag fick jobb så fort jag gick ut trean på byggnadsprogrammet vid Mjölby Gymnasium, berättar André. Jag trivs verkligen. Det är bra betalt och så har jag ju heller inga studieskulder att oroa mig över i framtiden. På Mjölby Gymnasium får samtliga elever på yrkesprogrammen komma ut på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi fick vara ute på en riktig byggarbetsplats redan i årskurs ett, berättar André. Under mina tre år på gymnasiet fick jag vara ute på många olika arbetsplatser och det är då man lär sig som mest hur det fungerar inom yrket. När man som elev ska ut i arbetslivet är det viktigt att visa framfötterna, påpekar André: Det är så man får jobb i framtiden. Ett tips till dem som söker ett yrkesprogram är att försöka välja till några kurser i svenska och engelska, berättar André: Det tänker man kanske inte på när man går på gymnasiet. Men de kunskaperna är extra bra att ha om man vill läsa på högskola någon gång i framtiden. Möjligheten att få grundläggande högskolebehörighet finns ju på Mjölby Gymnasium! Tips från coachen: Natalya Demenyuk, studie- och yrkesvägledare på Dackeskolan Vill du ha möjlighet att jobba direkt efter gymnasiet? Då är ett yrkesprogram rätt för dig! Du har även möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden.

4 4 Mjölby Gymnasium Praktik som verkligen ger något Svetsskolan leder direkt till jobb om man vill... Praktik på riktigt nyttigt Alla som går ett yrkesprogram på Mjölby Gymnasium har rätt till minst 15 veckors praktik ute på riktiga företag. För eleverna på industriprogrammet börjar praktiken redan i årskurs två. Marcus Allvin trivs med att ha undervisning på en riktig arbetsplats. Marcus Allvin är elev i årskurs tre på Mjölby Gymnasium, men hans klassrum finns ute på ett riktigt företag. Här får jag verkligen lära mig om arbetslivet på riktigt. På andra sidan väggen pågår full produktion, berättar Marcus. Vi befinner oss på Toyota Material Handling i Mjölby, väldens största tillverkare av inomhustruckar. Det är helt annorlunda att vara ute på en riktig arbetsplats än att vistas i skolan, berättar Marcus. Men man har hela tiden vägledning av en handledare som man kan ställa frågor till, så det funkar jättebra. Utöver praktiken har eleverna i årskurs tre på industriprogrammet hela sin praktiska undervisning förlagd på Toyota. Det är ett unikt samarbete. Undervisningen hålls dels av lärare från skolan och dels av personal på Toyota Material Handling, berättar Marcus. När vi har lärt oss de viktiga svetsteknikerna får vi ett internationellt svetscertifikat. När man har gått ut årskurs tre finns väldigt goda chanser till ett bra jobb! Tips från coacherna: Henrik Lindbom, produktionstekniker, Toyota Material Handling Jag började som vanlig montör 2005 och blev produktionstekniker direkt efter det. Visar man framfötterna kan man komma långt på Toyota. Jag gick Kungshögaskolans teknikprogram. Peter Carlsson, fabrikschef Toyota Material Handling Vi på Toyota Material Handling i Mjölby ser en gedigen yrkesutbildning som mycket meriterande. Speciellt inom svets som är ett kärnområde för oss. Detta gäller även i framtiden. Johanna Zamora, Toyota Material Handling Jag gick handelsprogrammet på Mjölby Gymnasium. Mitt tips är att göra sitt bästa under praktiken. Man ska visa arbetsgivaren att man är intresserad!

5 Praktik som verkligen ger något Mjölby Gymnasium 5 Nu vet jag att jag vill hålla på med det här seriöst Jan Husseini får prova sitt blivande yrke i arbetsplatsförlagt lärande. Tack vare praktiken vet jag vad jag vill jobba med i framtiden. Det berättar Jan Husseini, elev på Mjölby Gymnasiums vård- och omsorgsprogram. Redan i årskurs ett fick Jan prova på APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett äldreboende: Jag hade en jättebra handledare och fick följa ett riktigt schema under några veckor, precis som en vanlig anställd. Det är bra att se verkligheten på en riktig arbetsplats och kunna varva det med studier i skolan, förklarar han. I årskurs två var det dags att prova på en ny praktikplats: Jag arbetade med människor som har olika typer av funktionsnedsättningar. Det var nu som Jan bestämde sig: Jag vill hjälpa människor som har olika typer av demens. Under min praktik har jag tyckt att det var fantastiskt att arbeta med det. Jag vill börja jobba direkt efter gymnasiet och om några år kommer jag att plugga vidare till sjuksköterska. Om skoltiden och arbetsmarknaden säger Jan: Jag är väldigt nöjd med mina lärare och utbildningen på Mjölby Gymnasium. Som det ser ut just nu kommer det att finnas gott om arbetstillfällen för mig när jag slutar skolan. Framtidsutsikter Efterfrågan på vårdpersonal har varit nästan konstant under 2000-talet. Tips från coachen: Vailett Davour, handledare, Mjölby kommun Jag är handledare för elever från Kungshögaskolan när de är ute och arbetar med människor som har olika typer av handikapp. Jag arbetar med elever från både barn- och fritidsprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet. Eleverna är otroligt duktiga, det märks att de har jättekul. För eleverna är det bra att vara ute och prova hur det är på en riktig arbetsplats. De lär sig hur det är att arbeta med människor som har en utvecklingsstörning eller en funktionsnedsättning.

6 6 Mjölby Gymnasium En trygg skola för alla Kom som du är Var dig själv Du är OK I m not like everybody else Bilderna är från en tidigare uppmärksammad vernissage om elever på Mjölby Gymnasium. De fotograferades under en vanlig skoldag just för att visa hur många olika stilar det finns. Rubriken på utställningen var I m not like everybody else. I m not like everybody else... På Mjölby Gymnasium kan du verkligen vara dig själv. Det fastslår Mårten Granlund, elev i årskurs två och medlem i elevrådsstyrelsen. Det är tryggt här. Och det är helt okej att sticka ut att ha sin egen klädstil och frisyr. Jag har både kompisar med dyra märkeskläder och de som kommer hit i en t-shirt och enkla mjukisbyxor. De allra flesta har helt vanliga kläder det viktiga är att alla gör sin egen grej. Men varför är det viktigt att tala om att man får ha sin egen klädstil på Mjölby Gymnasium? För mig säger det en hel del om den öppna stämningen här, du får hjälp framåt utifrån dina egna förutsättningar med det som är viktigt för dig, du blir inte bedömd på fel grunder, utan schysst och rättvist bemött. Du blir verkligen sedd och får heller inte svårt att skaffa kompisar. Elevrådet är en Möjlighet att göra sin röst hörd På Mjölby Gymnasium finns ett elevråd både på Dackeskolan och Kungshögaskolan. Det är en förening där alla elever är medlemmar och det är helt kostnadssfritt. Mårten Granlund är medlem i styrelsen på Kungshögaskolans elevråd: Målet är att skapa en ännu bättre skola. Vi får frågor från de olika klasserna på Mjölby Gymnasium och sedan går vi vidare med dem till skolledningen, förklarar Mårten.

7 Personlig utveckling Mjölby Gymnasium 7 Det ska vara roligt under studietiden... På Mjölby Gymnasium ges elever möjlighet att delta i tävlingar, konserter och utlandsresor. Foto: Jarl Asklund Idrottsprofilen Vill du träna din idrott på skoltid? Är du en målmedveten idrottare som vill utveckla dig vidare? På Mjölby Gymnasium hinner du med både träning och studier. Du kan välja mellan lagidrotter som innebandy, fotboll och hockey, men du har även möjlighet att välja individuella idrotter som ridning, friidrott, golf eller annat. Du får hjälp av kunniga lärare och får utöva din idrott på schemalagd skoltid samtidigt som du får betyg i ämnet. Idrottsprofilen läser du samtidigt som du går ett vanligt program. Musikprofilen På Kungshögaskolan kan du sjunga eller spela ett instrument på schemalagd skoltid och få betyg i ämnet. Musikprofilen läser du samtidigt som du går ett vanligt program. För dig som har studerat musik förut finns möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Även om du inte har några förkunskaper kan du välja musikprofilen. Det viktiga är att du har ett stort intresse och är beredd att engagera dig i studierna. Under din skoltid får du möjlighet att uppträda på scen med kända svenska artister! Utlandsresor På Mjölby Gymnasium finns det möjlighet att göra praktik utomlands, eller så kan du studera en kortare tid vid någon skola utanför Sverige. Eleverna på Kungshögaskolan har dessutom möjlighet att följa med på en studieresa till ett eller flera länder i Europa. Tävlingar Mjölby Gymnasium har under många år haft stora framgångar i olika tävlingar. Våra elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet har flera gånger vunnit SM för kockelever. Eleverna på vårt racinggymnasium anses tillhöra de bästa förarna i sin ålder i Sverige. Studiebesök och mässor Under din studietid får du möjlighet att besöka olika arbetsplatser och du kan även delta i olika mässor. Utställningar Som elev hos oss finns möjlighet att ställa ut sitt arbete för allmänheten. Studentbal Varje vår ordnar våra elever på Mjölby Gymnasium en mycket uppskattad studentbal. En tjusig bilkortege, en trerätters middag och dans ingår, liksom fotografering, förstås.

8 8 Mjölby Gymnasium Hjälp när man bäst behöver den Ibland behöver man en extra knuff framåt... engagerat Isabella Ryd tycker att hon har fått ett bra stöd och hjälp i de ämnen som hon upplevt som svåra. J ag går på Sveriges absolut bästa restaurangskola. Det fastslår Isabella Ryd, elev på Dackeskolan, Mjölby Gymnasium. En viktig anledning till att Isabella trivs är den duktiga personalen: Här finns raka och ärliga lärare som ställer höga krav, berättar Isabella och tillägger: Under en vanlig skoldag måste jag ha ett positivt kroppsspråk, ett trevligt tonfall och tänka på hur jag bemöter både klasskompisar och gäster i restaurangen. Eftersom lärarna är så stöttande och positiva tycker Isabella inte att det är svårt att leva upp till de höga förväntningarna: Det blir väldigt lätt att lära sig nya saker när man tycker det är så roligt med undervisningen, förklarar Isabella. Och eftersom jag har så bra kontakt med lärarna finns det alltid någon att prata med om jag stöter på problem. Liksom alla andra elever som går ett yrkesprogram måste Isabella läsa ämnen som svenska, matte och engelska. Även i dessa ämnen får hon ett bra stöd av lärarna, menar hon: Jag har haft jättesvårt för matte tidigare, men jag har fått bra information och den extrahjälp jag behöver av min lärare för att klara kursen och få godkänt. Jag är helnöjd! Tips från coachen: Evàa Larsson, lärare i entreprenörskap på Dackeskolan Jag brukar påminna mina elever om att ingen kan vara bra på allt! Det viktiga är att man verkligen tror på sig själv och vågar fråga oss om råd och hjälp. Vi är ju till för elevernas skull och vill hjälpa alla på ett positivt sätt. Den som har svårigheter i något ämne kan alltid bli bättre. Även små steg tar dig framåt så att du når ditt mål.

9 Alla kan lära sig mer med rätt stöd Mjölby Gymnasium 9 Utan stödet i engelska kunde jag inte söka vidare individuellt Markus Lind har fått hjälp av engelskläraren Anders Johnson att höja sig till godkänd nivå i engelska. I nian hade 17-årige Markus Lind lätt för alla ämnen i skolan. Utom engelska. Jag har haft svårt med engelskan både på mellan- och högstadiet, berättar Markus. Jag fick ju speciallärare, men kom nästan ingenstans ändå. När Markus väl började gymnasiet blev det först ännu svårare att hänga med i undervisningen. Eftersom Markus vill läsa till civilingenjör förstod han snart att hans framtidtidsplaner riskerade att förstöras helt. Om man inte har godkänt i engelska kan man inte söka till universitetet, förklarar Markus. Som tur var hade lärarna på Kungshögaskolan märkt problemet: Jag fick jättemycket stöd av min engelsklärare Anders Johnson. Han hjälpte mig med precis rätt saker. När vi hade gemensam undervisning i klassen kom han fram och gav mig uppgifter som passade min nivå. Han gav mig också tips på hur jag på ett roligt sätt kunde förbättra mitt ordförråd under fritiden. Under en studieresa till Vitryssland tillsammans med de andra eleverna på teknikprogrammet vågade Markus till sist ta mod till sig och prova sina nya kunskaper: I Vitryssland är folk inte så bra på engelska, så jag tänkte att jag åtminstone kan försöka utan att göra bort mig alltför mycket. Markus självförtroende växte: Jag fick mycket träning i att prata engelska! När jag insåg att jag skulle klara godkänt blev jag väldigt glad. På Mjölby Gymnasium ser lärarna vilken nivå man är på i olika ämnen, tycker jag. De är engagerade och anpassar undervisningen. Även de som är jätteduktiga i ett ämne får hjälp att lära sig mer! Tips från coachen: Björn Karlsson, platschef Hogstad aluminium AB Mina tips när man söker jobb låter så här: Förutom rena yrkeskunskaper bör du ha en god social förmåga och kunna umgås med olika typer av människor. Det är viktigt att både dina lärare och kommande arbetsgivare ser vad du går för. Vi bad rektorn på Kungshögaskolan om hjälp med att hitta ett par personer som kunde arbeta hos oss. Nu har två tidigare elever på teknikprogrammet fått anställning här. Så möjligheterna finns!

10 10 Mjölby Gymnasium Skolan är inte bara undervisning Skolsköterska Skolexpedition Studie- och yrkesvägledare Vi finns här för din skull Du som är elev på Mjölby Gymnasium ska ha lätt att få kontakt med oss. Du ska få möjlighet att nå dina mål och det är viktigt att du blir sedd och respekterad. Förutom dina lärare finns därför många andra personer som arbetar för ditt bästa. Här kan du se några exempel! Mentorskap Du får en personlig mentor som följer din utveckling och du får en individuell studieplan som följs upp varje termin. Mentorn tar hand om dig under hela din studietid. Skolexepedition Här kan du som är ny på skolan få hjälp med dina frågor om till exempel studiebidrag och busskort. Vi finns till för dig! Studie- och yrkesvägledare För att din tid på gymnasiet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du får bra information om vad det finns att göra efter gymnasietiden. Din studie- och yrkesvägledare ger dig information om olika utbildningsvägar och yrken. Du får också upplysningar om alla de valbara kurser som du kan välja i årskurs två på gymnasiet. Läxhjälp Behöver du lite extra hjälp inför ett kommande prov eller vill du helt enkelt förbättra dina kunskaper inom ett visst område? Varje vecka finns en särskild resurstid där du utanför ditt ordinarie schema kan få hjälp av välutbildade lärare med ditt skolarbete. Alla elever på skolan, oavsett kurs eller nivå, har rätt till extra resurstid i ämnena matematik, svenska och engelska. Specialpedagog Om du behöver särskilt stöd i undervisningen kan du få hjälp av vår specialpedagog. Det kan vara läs- och skrivsvårigheter eller extra stöd i matematik eller engelska. Du får tips på bra studieteknik, tillgång till speciella hjälpmedel och vi anpassar även dina lektioner för att underlätta ditt skolarbete. Du får undervisning enskilt eller i grupp. Skolsköterska För att kunna göra ditt bästa i skolan är det viktigt att kroppen mår bra. Vi har erfarna skolsköterskor som tar hand om dig. De har öppen mottagning flera gånger i veckan. Våra skolsköterskor erbjuder även en allmän hälsokontroll av alla elever. Kurator Våra kuratorer hjälper dig om det är något som oroar dig. De ger dig rätt verktyg att komma vidare på bästa sätt. Självklart råder tystnadsplikt.

11 Miljö och trivsel Mjölby Gymnasium 11 Vi har det lilla extra allt från bra bibliotek till en nyrenoverad idrottshall Café På båda skolor hittar du ett café där du alltid kan välja mellan ett stort utbud av nygjorda smörgåsar till låga priser. Du kan naturligtvis också köpa gott fikabröd! Vi erbjuder dig olika typer av hembakade kakor, något som uppskattas mycket av våra elever. Vi har öppet varje skoldag. På bilden syns Fia-Lotta Pettersson och Adam Lanshed som njuter av frukost för 10 kronor på Café Dacke. För att underlätta användandet av bärbara datorer och läsplattor har Mjölby Gymnasium ett trådlöst nätverk. Bibliotek Både Dacke- och Kungshögaskolan har välutrustade bibliotek med kunnig personal som gärna hjälper dig med ditt skolarbete. De visar dig hur du söker information och ger dig tips på bra böcker. På biblioteket finns även tidsskrifter och tidningar. Som elev hos oss har du alltid möjlighet att påverka vårt val av bokinköp. Du kan även sitta och studera i en lugn och avspänd miljö. På bilden syns Kungshögaskolans bibliotek. Idrottshallar I våra idrottshallar kan du träna snabbhet, rörlighet, styrka och koordination. På båda skolor finns det möjlighet att träna utanför lektionstid, när du har rast. Kungshögaskolan erbjuder även lärarledda aktiviteter på rasterna, som till exempel volleyboll och dans. grönt På Mjölby Gymnasium finns en trevlig utomhusmiljö med stora grönytor där du kan sitta och njuta i solen med dina kompisar när det är rast. Mjölby Gymnasium en skola nära dig Du som är elev vid Mjölby Gymnasium och har en resväg på mer än sex kilometer får alltid Östgötatrafikens skolkort utan kostnad. Skolkortet gäller för hela året. bild

12 12 Mjölby Gymnasium En gymnasieskola för framtiden På Mjölby Gymnasium har du 15 olika program att välja bland och många tillval. Därför är det lätt att hitta det som passar just dig och dina intressen. Din framtid är viktig för oss! Du är alltid välkommen att besöka oss och själv uppleva det vi har att erbjuda. Du får vara med på några lektioner, träffa elever och några av lärarna. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola, så får du hjälp att boka en tid för besök. Kontakta oss Dackeskolan Burensköldsvägen Mjölby Expedition: Rektor: Våra program Högskoleförberedande program Ekonomiprogrammet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Yrkesprogram Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Fordons- och transportprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Hantverksprogrammet Finsnickeri Hantverksprogrammet Guld Industritekniska programmet Restaurang och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Kungshögaskolan Gymnasievägen Mjölby Expedition: Rektor: Besök oss på Facebook! Välkommen till en riktigt bra skola!

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet Högre krav i nya gymnasieskolan Varför reformera gymnasieskolan? För många elever hoppar av eller avslutar gymnasiet utan att ha nått målen. Det lokala friutrymmet har, alltför ofta, använts för att sänka

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Kort om gymnasieskolan

Kort om gymnasieskolan Kort om gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-86-8 Beställningsnummer:

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Gymnasiereformen i korthet

Gymnasiereformen i korthet En ny gymnasieskola Gymnasiereformen i korthet Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Det är en skola med fokus på kunskap och kvalitet för att fler elever ska nå målen och därmed de kunskaper som krävs

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 Valet till Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Sista ansökningsdag i

Läs mer

Högskoleförberedande program

Högskoleförberedande program Mjölby Gymnasium Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan Vi skapar möjligheter Våra styrkor: Utbildning av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att

Läs mer

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 5 145 184 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 0 0 0 summa 5 Processtekniska

Läs mer

Välkommen till Lärlingsprogrammet

Välkommen till Lärlingsprogrammet Välkommen till Motala I Motala bor drygt 42 000 personer. Motala ligger i den västra delen av Östergötland. Här finns sedan länge ett expansivt näringsliv som till stor del utgörs av tillverkningsindustri.

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar Vägledningscentrum Gymnasieinformation till elever och föräldrar De viktigaste förändringarna Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten stramas upp Nya program och förändrad programstruktur

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan!

Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan! Studievägledare Jonas Cederulf Fröviskolan jonas.cederulf@lindesberg.se 0581 833 41 Hej föräldrar till barn i skolår 9 på Fröviskolan! Som utlovat under föräldramötet kommer här ett försök till samlad

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2131 13-9-2 11:44:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 19 12. 179. Hantverksprogrammet 12 1 1 175. 175. Programinriktat Individuellt

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet Lägsta Medel Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 59 57 48 A 170,5 Bygg- och anläggningsprogrammet, Design & Construction College 25 20 20 110 170,3 Bygg- och

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Meritvärden vid Slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 3 juli 2012 Endast behöriga elever är antagna. Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer

En skola nära dig. Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel

En skola nära dig. Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel En skola nära dig En skola nära dig Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel Det finns många fördelar med att välja en mindre skola nära dig. Du får en bra och relevant utbildning utan att behöva pendla långa

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det

Läs mer

Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet

Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet Resultat, analys och åtgärder Strömkullegymnasiet läsåret 2014-2015 2015-08- 24 Ingela Engström Rektor Strömkullegymnasiet Bengtsfors Innehållsförteckning

Läs mer

Yrkesprogram. Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan. Vi skapar möjligheter. Våra styrkor:

Yrkesprogram. Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan. Vi skapar möjligheter. Våra styrkor: Mjölby Gymnasium Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan Vi skapar möjligheter Våra styrkor: Utbildning av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2012 Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74 Gymnasievalet Läsåret 2014-2015 2015 Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00 anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu telefon: 073-655 11 74 Betygsvärde A 20 poäng B 17.5 poäng C 15 poäng

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Falu Frigymnasium (2001) period 20141

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Falu Frigymnasium (2001) period 20141 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Falu Frigymnasium (21) period 2141 14-4-11 15:22: Humanistiska Programmet 15 8 9 162.5 239. Programinriktat Individuellt Val Mot Vård- Och Omsorgsprogrammet 1 1

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 2 85 105 Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning lärling 10 1 85 85 Fordons- och transportprogrammet,

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 2111 11-4-15 1:34:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 94 96 69 1 174 Lärling Margretegärde, Byggprogrammet 8 15 8 14 164 Barn- Och Fritidsprogrammet

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2121 12-1-13 13:42:24 Hantverksprogrammet Finsnickeri 12 Impro Mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri 2 2 STATGTDEXTER IST Sverige AB 1

Läs mer

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en vanlig skola med högskoleförberedande program anpassad för dig som har en diagnos inom

Läs mer

Selma Lagerlöfgymnasiet

Selma Lagerlöfgymnasiet Selma Lagerlöfgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Introduktionsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Vifolkaskolan/Trojenborgsskolan

Vifolkaskolan/Trojenborgsskolan Vifolkaskolan/Trojenborgsskolan Skillnader grundskola/gymnasiet Program som finns Hur är gymnasiet uppbyggt och skillnader? Vad krävs för att komma in på ett program? Vad är målet med gymnasiet? När söker

Läs mer

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016 Lärande genom Delaktighet Laganda Glädje 2015-06-29 Introduktionsprogrammen 2015/2016 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=547)

Läs mer

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld.

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. Nyköpings gymnasium En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. En gymnasieskola ska ge de bästa möjligheterna för att skapa en bättre framtid för dig som enskild elev, men också för samhället i

Läs mer

Planera Ditt Gymnasieval 2013

Planera Ditt Gymnasieval 2013 Planera Ditt Gymnasieval 2013 BEHÖRIGHET (krav på förkunskaper): Högskoleförberedande program Lägst betyget E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik + 9 andra ämnen Ekonomiprogrammet

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

Välkommen! Här följer en kort presentation. Vill du veta mer besök vår hemsida eller kontakta oss.

Välkommen! Här följer en kort presentation. Vill du veta mer besök vår hemsida eller kontakta oss. VÄLKOMMEN TILL Välkommen! Steget från grundskolan till gymnasiet kan upplevas som stort. Nu börjar för dig de tre sista åren i skolan innan det som kallas vuxenlivet startar. Ta vara på denna tid hos oss

Läs mer

Skillnader grundskola/gymnasiet Program som finns Hur är gymnasiet uppbyggt och skillnader? Vad krävs för att komma in på ett program?

Skillnader grundskola/gymnasiet Program som finns Hur är gymnasiet uppbyggt och skillnader? Vad krävs för att komma in på ett program? Lagmansskolan Skillnader grundskola/gymnasiet Program som finns Hur är gymnasiet uppbyggt och skillnader? Vad krävs för att komma in på ett program? Vad är målet med gymnasiet? När söker man till gymnasiet?

Läs mer

Barn och fritidsprogrammet BF

Barn och fritidsprogrammet BF KUNGSHÖGASKOLAN Barn och fritidsprogrammet BF Programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar Vårt fokus ligger på ledarskap, hälsa och utveckling. På Barn- och fritidsprogrammet får du

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Tumba Gymnasium Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi och Juridik Estetiska programmet - inriktningarna Estetik & media, Musik och Bild- & formgivning

Läs mer

Introduktionsprogram fem olika inriktningar beroende på vilka betyg som saknas.

Introduktionsprogram fem olika inriktningar beroende på vilka betyg som saknas. Gymnasieprogram Alla yrkesprogram leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja extra kurser för att studera vidare

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning i undervisningen inspiration till samverkan

Studie- och yrkesvägledning i undervisningen inspiration till samverkan Utvecklingspaket 2012-06-14 Studie- och yrkesvägledning i undervisningen inspiration till samverkan Utvecklingspaketets delar Inledande text (del 1) samt en sammanställning (del 2) över var man hittar

Läs mer

Traineegymnasiet. - låt din yrkesdröm bli verklighet

Traineegymnasiet. - låt din yrkesdröm bli verklighet Traineegymnasiet - låt din yrkesdröm bli verklighet Gymnasiebroschyr2.indd 1 2011-09-27 15:51:59 Låt din yrkesdröm bli verklighet! Lärlingsutbildning vid Traineegymnasiet passar dig som vill få ut mesta

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2013 Kommunal Vuxenutbildning Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Vuxenutbildningen

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst Planera ditt

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 Varje elev till nästa nivå 1 innehåll Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra

Läs mer

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Är detta vad du söker? Är du intresserad av att få en framtid inom handel av varor och tjänster. Programmet ger dig även grunden för fortsatt lärande

Läs mer

Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor

Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor 2010 Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor www.gymnasiekvalitet.se www.gymnasiekvalitet.se 1 Vilket program har högst kvalitet? Gymnasieutbildningen är en värdefull investering, som lägger

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

Studiedagsprogram 29 mars

Studiedagsprogram 29 mars Studiedagsprogram 29 mars 08.30-08.45 Åtgärdsprogram 08.45-09.45 Gy 2011, Bakgrund, betyg 09.45-10.15 Fika 10.15-10.45 Hemsidan 10.45-11.45 Gy 2011 fortsättning, Programstruktur, Ämnen och ämnesplaner

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Marcus Hugosson gillar sin skola och tycker han fått en jättebra utbildning för framtiden. I bakgrunden lärare Matti Maaranen.

Marcus Hugosson gillar sin skola och tycker han fått en jättebra utbildning för framtiden. I bakgrunden lärare Matti Maaranen. 12 UNIK Marcus Hugosson gillar sin skola och tycker han fått en jättebra utbildning för framtiden. I bakgrunden lärare Matti Maaranen. Skola med fokus på arbetsliv och social kompetens En trygg studiemiljö

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du gillar

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning 2015-02-10 Sidan 1 av 27 Bokslut och verksamhets- berättelse 2014 Gymnasieskola och vuxenutbildning Statistik Karin Mannström, Förvaltningsekonom Februari 2015 Dnr Kon 2015/17 2015-02-10 Sidan 2 av 27

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet Programmet för dig som sätter människan i centrum. Fokus i utbildningen ligger på ämnen som handlar om pedagogik, kommunikation mellan människor, ledarskap samt hälsa. Programmet

Läs mer

Välkommen på besök på Riksgymnasiet!

Välkommen på besök på Riksgymnasiet! Välkommen på besök på Riksgymnasiet! Har du en språkstörning och ska börja gymnasiet läsåret 2016/2017? Den 24-26 november är du välkommen på praktikbesök på Riksgymnasiet i Örebro. Praktikbesöket innebär

Läs mer

Eda Gymnasieskola. - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning

Eda Gymnasieskola. - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning Eda Gymnasieskola - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning 2 Eda Gymnasieskola Eda Gymnasieskola erbjuder följande: Restaurang- och livsmedelsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Industritekniska

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 179.0 ygg- och anläggningsprogrammet, yggymnasiet Malmö A 155.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet Malmö A

Läs mer

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Rapport 2015 Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Charlott Rydén och Ulrika Pudas 2015-04-15 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Sökande bosatta

Läs mer

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför

MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION. till. ELEVER och deras MÅLSMÄN. inför MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och deras MÅLSMÄN inför LÄSÅRET 2008-2009 MJÖLBY GYMNASIUM. Från och med 1994 bildar de frivilliga skolformerna en egen förvaltning. Utbildningschef

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 2151 15-5-4 9:22:51 Handels- Och Administrationsprogrammet 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 12 1 185. 185.

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9 Varje elev till nästa nivå 1 Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Se på DITT gymnasieval som en bas för framtidens möjligheter. Inte som ett ödesval för resten av ditt yrkesliv! Vellinge.se

Se på DITT gymnasieval som en bas för framtidens möjligheter. Inte som ett ödesval för resten av ditt yrkesliv! Vellinge.se Se på DITT gymnasieval som en bas för framtidens möjligheter. Inte som ett ödesval för resten av ditt yrkesliv! 18 NATIONELLA PROGRAM 12 YRKESPROGRAM För elever som vill lära sig ett yrke. 15 veckors APL,

Läs mer

Översikt över innehåll

Översikt över innehåll 1 (7) Regelbunden tillsyn av skolenhet Bedömningsunderlag Skolform: Gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Översikt över innehåll 1. Undervisning och lärande 2. Extra anpassningar och särskilt

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Program läsår 2015/2016

Program läsår 2015/2016 BA ANL TRA PER KAR Program läsår 2015/2016 BA Poängplan BAANL ANL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Detta är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb som till exempel anläggningsarbetare eller anläggningsmaskinförare.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2014:7575 Alingsås kommun kommunstyrelsen@alingsas.se Beslut för gymnasieskola efter prioriterad tillsyn i Alströmergymnasiet sektor 1 i Alingsås kommun 2 (10) Tillsyn i Alströmergymnasiet sektor

Läs mer

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program.

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program. Gymnasieinformation Gymnasieskolan GY11: Programmen är uppdelade på 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program. På yrkesprogrammen utbildar man sig mot ett yrke eller yrkesområde. På de högskoleförberedande

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

Gymnasiemässa. 27 28 april i helsingborg

Gymnasiemässa. 27 28 april i helsingborg www.helsingborg.se/gymnasiemassan www.skanegy.se NORDVÄSTRA SKÅNES KOMMUNER Gymnasiemässa 27 28 april i helsingborg Välkommen till Sundspärlan i Helsingborg Elever årskurs 8 måndag 8.30 15, allmänheten

Läs mer

Utbildningar inom samverkansavtalet för gymnasieskolan 2011 2015 inom Göteborgsregionens kommunalförbund

Utbildningar inom samverkansavtalet för gymnasieskolan 2011 2015 inom Göteborgsregionens kommunalförbund Utbildningar inom samverkansavtalet för gymnasieskolan 2011 2015 inom Göteborgsregionens kommunalförbund Preliminärt planerad organisation inför 2012 matris version 2-31 maj 2011. Versionen inkluderar

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Matematik i Skolverket

Matematik i Skolverket SMaLs sommarkurs 2013 Matematik i Skolverket Helena Karis Margareta Oscarsson Reformer - vuxenutbildning 1 juli 2012 - Kursplaner - vuxenutbildning, grundläggande nivå - särskild utbildning för vuxna på

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2015

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan Malmö 29 90.00 180.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Byggymnasiet Malmö 13 A 178.0 Bygg- och anläggningsprogrammet - lärling,

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala Håkan Joas. Revidering av utbudet läsåret 2015/2016 för de kommunala gymnasieskolorna

Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala Håkan Joas. Revidering av utbudet läsåret 2015/2016 för de kommunala gymnasieskolorna Uppsala * "KOMMUN UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala Håkan Joas 2015-04-13 UBN-2015-1487 Utbildningsnämnden Revidering av utbudet läsåret 2015/2016 för de kommunala gymnasieskolorna

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig 2014 Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan

Läs mer