Motion nr 1. Motion nr 2. att. Motionen: Samarbete med de allmännyttiga bostadsföretagen angående in- och utflyttning. Ställd av: Lilian Mårder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion nr 1. Motion nr 2. att. Motionen: Samarbete med de allmännyttiga bostadsföretagen angående in- och utflyttning. Ställd av: Lilian Mårder"

Transkript

1 Motion nr 1 Motionen: Samarbete med de allmännyttiga bostadsföretagen angående in- och utflyttning. Ställd av: Lilian Mårder Styrelsens svar: Motionen åberopar en modell där ett kollektivhus har ingått samarbete med ett allmännyttigt bostadsföretag vid in- och utflyttning, bland annat, men Styrelsen anser det inte är föreningens ansvar agera bostadsförmedling. Det är upp till var och en själv ordna en bostadsform som passar. Styrelsen vill också påpeka betydelsen av förtydliga och stärka den kollektiva grundtanken i gemenskapsboendet. Det finns också en skillnad mellan vår hyresform och den som det aktuella kollektivhuset har, genom hyresgästerna i detta har hyresavtal direkt med bostadsföretaget och därigenom omfas av den internkö som finns. motionen avslås. Motion nr 2 Motionen: Reserverande av viss del av ev. överskott för underhåll/reparation av gemensamma utrymmen. Ställd av: Christina von Zweigbergk Styrelsens svar: Motionen föreslår stadgarnas 40 om överskottsutdelning kompletteras med en viss procentsats av föreningens överskott (förslaget är 10 %) reserveras för underhåll och reparationer av gemensamma utrymmen.

2 Enligt regelverket får föreningen inte fondera medel, men det finns en möjlighet reservera medel av föreningens överskott på ett konto. Styrelsen välkomnar förslaget och anser det vara angeläget reparationer och underhåll av de gemensamma utrymmena inte blir efters. Det bör dock särskilt betonas dessa medel gäller de gemensamma utrymmena, inte enskilda lägenheter. Motionen kräver en stadgeändring och följaktligen två stämmobeslut, detta är den första läsningen. Motion nr 3 Motionen: Hantering av kömedlemskap. Ställd av: Britt Algotsdotter, Ulla Kalmelid, Barbro Lundequist Nord Styrelsens svar: Motionen omfar en rad olika frågeställningar kring hur kömedlemmar ska tas om hand på bästa sätt och hur vi ska få en aktiv kö. Styrelsen ges i uppdrag bilda en arbetsgrupp som ser över hur kömedlemskap hanteras och i förekommande fall föreslå justering av stadgarna. Styrelsen håller med om ämnet behöver utredas. Den nuvarande lägenhetsgruppen har redan tagit itu med en del av dessa frågeställningar och kan möjligen behöva förstärkas av flera deltagare, förslagsvis av dem som väckt den aktuella motionen.

3 Motion nr 4 Motionen: Bildande av en ekonomisk arbetsgrupp. Ställd av: Christina von Zweigbergk Styrelsens svar: Motionen avser bildandet av en ekonomisk arbetsgrupp som ska kunna avlasta föreningens kassör med de löpande uppgifterna. Styrelsen är positiv till förslaget, men håller helt med motionsställaren om de beskrivna uppgifterna ryms inom det som stadgarnas 23,, anger som dess ordinarie verksamhet. Styrelsen har genom detta möjlighet och även för avsikt, efter en diskussion om inriktningen av gruppens arbete, inrätta en sådan grupp. Styrelsen föreslår därför stämman besluta: motionen med detta ska anses besvarad. Motion nr 5 Motionen: Prioritering av åtgärder för hålla hyreskostnaderna nere, t. ex. genom bildande av arbetsgrupp för ekonomiska besparingsstrategier. Ställd av: Leif Holmström Styrelsens svar: Motionen framhåller vikten av en långsiktig strategisk ekonomisk planering för i möjligaste mån hålla hyreskostnaderna nere. Ett förslag är bilda en arbetsgrupp för detta ändamål (se även motion nr 4, 6 och 9).

4 Styrelsen har under det senaste året upprepade gånger betonat betydelsen av hålla nere hyreskostnaderna. Föreningen har nu gått in i en fas där inga större investeringar (likt exempelvis Kuling) ligger framför oss, utan vi koncentrerar oss på förvalta det vi har på ett ekonomiskt sunt sätt. Att på sikt hålla hyreskostnaderna nere är självfallet styrelsens första prioritet och ett steg i den riktingen är ett förslag om subventionering av 2012 års hyreshöjning. Den kontinuerliga långsiktiga ekonomiska planeringen är redan styrelsens ansvar och skulle behovet av en speciell arbetsgrupp uppstå ser styrelsen inget hinder för en sådan kan bildas. Styrelsen föreslår därför stämman besluta: motionen med detta ska anses besvarad. Motion nr 6 Motionen: Tillsättande av en ekonomigrupp. Ställd av: Britt Algotsdotter, Barbro Lundequist Nord Styrelsens svar: Motionen argumenterar för bildandet av en ekonomigrupp som skulle kunna avlasta styrelsen med utredningar (se även motion 4, 5 och 9). En rad förslag på områden ges; exempelvis prioritering av åtgärder för sänka hyrorna, utveckla kontakten med Familjebostäder, skapa en fond för reparationer/nyanskaffning, ombildande träfflokalen till lägenhet. Styrelsen har redan dessa olika uppgifter inom sitt ansvarsområde och för flera av punkterna har åtgärder redan genomförts eller är under arbete. Vad gäller fondering av medel för underhåll hänvisas till svar på motion nr 2. Frågan om en översyn av vårt försäkringsskydd har legat på styrelsens bord under en längre

5 tid, men har ännu inte hunnit åtgärdas. Skulle behovet av en speciell arbetsgrupp uppstå ser styrelsen inget hinder för en sådan kan bildas. Styrelsen föreslår därför stämman besluta: motionen med detta ska anses besvarad. Motion nr 7 Motionen: Gemensamt konto för och samordnade uppköp av städmateriel. Ställd av: Lisbet Klubb Styrelsens svar: Motionen tar upp bristande tydlighet och ett betydande merarbete i samband med inköp av städmateriel. Gästrumsgruppen, matlagen och Städgruppen skulle behöva samordna denna typ av inköp (se även motion nr 10). Styrelsen ser det som en viktig uppgift förenkla och samordna rutiner när så kan ske. Inte minst finns det stora ekonomiska vinster göra med en sådan samordning. Det är lämpligt Städgruppen samordnar dessa åtgärder. Lisbet Klubb deltog inte i beslutet.

6 Motion nr 8 Motionen: Angående husets skötsel och vårt åtagande gentemot Familjebostäder. Ställd av: Birgitta Holgersson, Jan Olov Westerberg Styrelsens svar: Motionen tar sin utgångspunkt i det faktum det är svårt rekrytera medlemmar i de permanenta arbetsgrupperna, det vill säga de arbetsgrupper som måste fungera enligt vårt blockhyresavtal med Familjebostäder. I motionen framhålls alla boende via sina hyreskontrakt har skrivit under på de har accepterat förvaltningsåtagandet. Alla boende har också ett avdrag på sina hyror för förvaltningsåtagandet, men endast ett fåtal boende tar på sig de arbetsuppgifter som följer med detta. Motionen utmynnar i två förslag: 8 a) det hyresavdrag som bygger på deltagande i förvaltningsuppgifter ska delas mellan de boende som är med i någon av de permanenta arbetsgrupperna, 8 b) anmälan till en arbetsgrupp ska ske i samband med föreningsstämman, styrelsen fastställer sedan arbetsgruppernas sammansättning. Deltagande i en arbetsgrupp gäller vanligtvis för ett år, mellan två föreningsstämmor, men möjlighet till förlängning finns. Styrelsen anser motionen pekar på ett stort och mycket viktigt problem i Sjöfarten. Det är alltför många boende som överhuvudtaget inte deltar i arbetsgrupperna samtidigt som några får en orimligt stor arbetsbörda. För tydlighetens skull vill styrelsen poängtera denna fråga rör de permanenta arbetsgrupperna, således inte de tillfälliga arbetsgrupper som har uppstått kring olika sociala aktiviteter. Det gemensamma ansvarstagandet för husets skötsel måste ges större vikt av alla boende. Det är en rimlig åtgärd de som är aktiva i en permanent arbetsgrupp får en hyresreducering i förhållande till dem som inte är med och tar ansvar för husets förvaltning. Styrelsen var inte enig i beslut rörande 8 a.

7 bifalla motion 8 a (Simone Nadbornik och Lena Albihn reserverade sig) bifalla motion 8 b Birgitta Holgersson och Jan Olov Westerberg deltog inte i besluten. Motion nr 9 Motionen: Angående omvandling av gemensamhetsutrymmet lägenhet 47. Ställd av: Birgitta C Holgersson, Jan Olov Westerberg Styrelsens svar: Med utgångspunkt i önskemålen om hålla hyresnivån nere föreslår motionen styrelsen får i uppdrag omvandla träfflokalen på plan 5 till en lägenhet för uthyrning. Enligt motionsställarna motsvarar en sådan åtgärd cirka :- i intäkt för föreningen, medel som skulle kunna användas för subventionera en framtida hyreshöjning. Som nytt gästrum skulle det nuvarande mycket sällan utnyttjade kontoret kunna fungera. Om denna lösning inte räcker bör styrelsen utreda om en 1,5-rumslägenhet i markplan kunde användas som gästlägenhet. Styrelsens prioriterar arbetet med hålla hyresnivån nere, något som kommer alla boende till godo. Träfflokalen på plan 5 utnyttjas inte alls i så stor utsträckning som var tänkt och i dag har vi nya gemensamma utrymmen nyttja vid olika former av sammankomster. Intäkterna av gästrummen kommer naturligtvis minska om lokalen ombildas till lägenhet, men de positiva konsekvenserna av en ombildning överväger. Styrelsen föreslår stämman:

8 Birgitta Holgersson och Jan Olov Westerberg deltog inte i beslutet. Motion nr 10 Motionen: Angående inköp av städmateriel. Ställd av: Ulla Leidner Styrelsens svar:motionen tar upp behovet av samordning av inköp av städmateriel samt skapandet av ett baslager av städprodukter. Styrelsen hänvisar till sitt svar på motion nr 7. Styrelsen föreslår stämman: Motion nr 11 Motionen: Möjlighet för matlagen bjuda in gästmatlagare. Ställd av: Matlag 4 (undertecknad av Birgitta Blomqvist) Styrelsens svar: Motionen framhåller varje matlag ska kunna bjuda in gästmatlagare som inte är medlemmar i föreningen. Styrelsen kan inte se annat än detta redan sker i flera olika matlag. De boende som bjuder in utomstående till huset har ansvar för dessa personer. Matlagen får själva bestämma hur de fördelar arbetsuppgifterna och styrelsen anser inte detta är en fråga som styrelsen ska lägga sig i. Styrelsen föreslår därför stämman besluta:

9 motionen med detta ska anses besvarad. Motion nr 12 Motionen: Debitering av 100 kronor/bomedlem för trygga Sjöfartens matekonomi genom få fler bomedlemmar äta. Ställd av: Matrådet: Ulla Leidner, Anita Ahlström, Lena Eklund, Anki Ström (reserverat sig), Ulla Kalmelid, Ingrid Wermelin de Lange Styrelsens svar: Motionen utgår från den diskussion som fördes vid ett Matrådet sammanställde. Bakgrunden är antalet middagsgäster har minskat, något som påverkar matekonomin negativt. Det förslag som ställs innebär alla bomedlemmar betalar 100 kronor/månad, alltså även de som av olika skäl inte äter. För dessa 100 kronor presenteras två alternativ; a) antingen får man äta för 100 kronor per månad, b) matpriset sänks i motsvarande grad per portion. Styrelsen anser förslaget i praktiken innebär de boende påläggs en ny avgift, något som står i stark kontrast mot de ansträngningar som görs för hålla nere kostnaderna för alla. Vidare håller styrelsen inte med om det är matpriset som gör de boende inte äter middag i huset. Det pris som nu tas ut för maten är redan mycket lågt, samtidigt som den mat som serveras är utmärkt. Styrelsen anser sammanfningsvis det är en felaktig väg gå ta ut en extra debitering, åtgärden kommer inte locka fler till matsalen och matekonomin kan hållas sund genom en bättre hushållning med befintliga resurser och de faktiska kostnaderna redovisas tydligare. Styrelsen föreslår stämman: avslå motionen.

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734)

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) 1/6 Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 Styrelsen för Bogemenskapen Sjöfarten KHR lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december 2012. Bildande och historik bildades den 6 maj 2007. Föreningens

Läs mer

INBJUDAN. Datum 2014-03-04

INBJUDAN. Datum 2014-03-04 INBJUDAN 1 INBJUDAN TILL ÅRSSTÄMMA Tid: Söndagen den 30 mars 2014, klockan 1300 För intresserade finns möjlighet till gemensam sopplunch 1200. Anmälan sker till Anita Nilsson senast den 15 mars 2014. Plats:

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Ändring av SKBs riktlinjer för hyressättning

Ändring av SKBs riktlinjer för hyressättning Till föreningsstämman 2003 Förslag till Ändring av SKBs riktlinjer för hyressättning Bakgrund Vid SKBs föreningsstämma år 2000 behandlades en motion om hyressättningsfrågor. Den diskussion som följde med

Läs mer

Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen

Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen Förberett för: Kollektivhusföreningen KOMBO och föreningen Framtiden Skrivet av: Joanna Mellquist Datum: 215-6-16 Resultat av

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30 Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Närvarande ledamöter Ronnie Palmén (M), ordförande Gunvor Olson (M) Åsa Johansson (FP) Ingrid Nilsson (KD), kl.

Läs mer

Boende enkät Söderby 2:14 hösten 2011

Boende enkät Söderby 2:14 hösten 2011 Boende enkät Söderby 2:14 hösten 211 Bakgrund Den 28 december 21 förvärvades fastigheten av Akelius Fastigheter och Brf Söderby 2:14 blev verklighet. Föreningen hade vi förvärvet 9 hyresrätter och 179

Läs mer

Bidrag för glasögon till barn och unga

Bidrag för glasögon till barn och unga Socialutskottets betänkande 2015/16:SoU4 Bidrag för glasögon till barn och unga Sammanfattning Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till lag om bidrag för glasögon till vissa barn och unga,

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Kommittédirektiv. Ägarlägenheter i befintliga hyreshus. Dir. 2012:44. Beslut vid regeringssammanträde den 24 maj 2012

Kommittédirektiv. Ägarlägenheter i befintliga hyreshus. Dir. 2012:44. Beslut vid regeringssammanträde den 24 maj 2012 Kommittédirektiv Ägarlägenheter i befintliga hyreshus Dir. 2012:44 Beslut vid regeringssammanträde den 24 maj 2012 Sammanfattning En särskild utredare ska föreslå de författningsändringar som behövs för

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Juli 2012. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare

Juli 2012. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Juli 2012 Boföreningen Russinet i Lund, gården Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Inledning Denna förteckning innehåller korta beskrivningar av de föreningar som finns kvar

Läs mer

Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström. Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen.

Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström. Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen. Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen. Inställning Överklagandena skall inte avvisas då kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips

Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips Till Dig som är medlem i vår bostadsrättsförening Denna skrift, som utarbetats av Sveriges Fastighetsägareförbund och Stockholms Fastighetsägareförening

Läs mer

KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING

KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Handlingsplan mot KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Antagen av Kommunfullmäktige 1998 Kf 47 ARBOGA KOMMUNS HANDLINGSPLAN MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Målsättning Arboga kommuns målsättning är att arbetsmiljön på

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 1 Öppnande/inledning/dagordning Föreningsordförande, Roland Nyman, hälsade alla välkomman och lämnade ut dagordning med tillhörande

Läs mer

Bostadsbolagens orimliga och omoderna krav för att godkänna hyresgäster Motion (2012:43) av Ann-Margarethe Livh och Ann Mari Engel (båda V)

Bostadsbolagens orimliga och omoderna krav för att godkänna hyresgäster Motion (2012:43) av Ann-Margarethe Livh och Ann Mari Engel (båda V) Utlåtande 2014:17 RV (Dnr 329-1257/2012) Bostadsbolagens orimliga och omoderna krav för att godkänna hyresgäster Motion (2012:43) av Ann-Margarethe Livh och Ann Mari Engel (båda V) Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Kallelse till Extra föreningsstämma

Kallelse till Extra föreningsstämma Kallelse till Extra föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till extra föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 31 augusti 2015 klockan 18.00 Innegården Sibyllegatan 7/Riddargatan 20, vid regn

Läs mer

Ärende 30. Motion om förstärkning av psykolog till enheten för barn och unga

Ärende 30. Motion om förstärkning av psykolog till enheten för barn och unga Ärende 30 Motion om förstärkning av psykolog till enheten för barn och unga Protokollsutdrag 1 (2) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2016-04-18 SN 35 SN 2015.0277 Yttrande över motion om förstärkning av

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 Kallelse Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 i HSB:s kvartersgård på Platåvägen (terrasshusen Edsbacka). Förslag till

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-06-15

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-06-15 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, Stadshuset Beslutande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger Einarsson PRO, Kristdala Gunny Gustavsson

Läs mer

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN INSATSER INOM SOCIALPSYKIATRI Inom socialpsykiatri i Hagfors kommun finns insatserna boendestöd, boende, daglig sysselsättning samt kontaktperson. För att göra

Läs mer

Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015. Förstudie Björnön. Västerås stad

Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015. Förstudie Björnön. Västerås stad Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015 Förstudie Björnön Västerås stad Innehåll 1 Inledning... 2 2 3 4 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Syfte och frågeställningar... 2 1.3 Avgränsning...

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Tjädern i Trelleborg. 2 Ändamål och

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

Prislista 2016 vid uthyrning av Torshälla stads nämnds lokaler och anläggningar

Prislista 2016 vid uthyrning av Torshälla stads nämnds lokaler och anläggningar Torshälla stads nämnd 2015-10-22 1 (7) Torshälla stads förvaltning Ledning & administration TSN/2015:221 Ulrika Hansson 016-710 73 25 Torshälla stads nämnd Prislista 2016 vid uthyrning av Torshälla stads

Läs mer

Inspektion av Socialkontor ekonomi vid Individ- och familjenämnden i Västerås kommun den 21 oktober 2015

Inspektion av Socialkontor ekonomi vid Individ- och familjenämnden i Västerås kommun den 21 oktober 2015 PROTOKOLL Justitieombudsmannen Lilian Wiklund Dnr 5736-2015 Sid 1 (5) Inspektion av Socialkontor ekonomi vid Individ- och familjenämnden i Västerås kommun den 21 oktober 2015 Närvarande från Riksdagens

Läs mer

Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i Stockholm

Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i Stockholm Remissvar Dnr 2012/3.2.2/63 Sid. 1(12) 2012-06-01 Handläggare: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 Till Stadsbyggnads- och idrottsroteln Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i

Läs mer

!"#$%&'(")%*"#+))",%"-./#-0#-1234-

!#$%&'()%*#+)),%-./#-0#-1234- 8 Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december 2013. Bogemenskapen Sjöfarten K H R (org. nr 769616-9734)!"#$%&'(")%*"#+))",%"-./#-0#-1234- *567897:-;?;@5A-

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

T', s 17s. 1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar

T', s 17s. 1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2015-1 1-05 2s (33) s 17s Svar på motion (V) om nköp av lägenheter för flyktingar (KS 2015.002) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att

Läs mer

Riktlinjer för upplåtelse av bostadsrätt i andra hand

Riktlinjer för upplåtelse av bostadsrätt i andra hand Riktlinjer för upplåtelse av bostadsrätt i andra hand 2 Om denna skrift Bostadsrätterna, Fastighetsägarna, HSB och Riksbyggen har tillsammans tagit fram riktlinjer angående andrahandsupplåtelser i bostadsrättsföreningar

Läs mer

1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar VALLENTUNA KOMMUN

1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen Sa m ma nträdesprotokol I 2015-1 1-30 2t (29) E 2O4 Svar på motion (V): om inköp av lägenheter för flyktningar (KS 2015.OO2) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige anser motionen

Läs mer

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt Rune Thomsson Chefsjurist Fastighetsägarna Sverige 2008-05-12 Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt En pågående statlig utredning, Hyreslagsutredningen, har i uppdrag att göra en genomgripande

Läs mer

Kallelse Ordinarie föreningsstämma

Kallelse Ordinarie föreningsstämma HSB: s Bostadsrättsförening Mälaren Kallelse Ordinarie föreningsstämma Torsdagen den 14 februari 2008 Reimers Udde, Träfflokalen 1 trappa ned, Vindragarvägen 16 Klockan 18:30 1 HSB: s Bostadsrättsförening

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06 Grundskolenämnden 2001-11-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Vallentuna tisdagen den 6 november 2001 kl 19.00 21.15 Sten-Åke Adlivankin (m),

Läs mer

Lånevillkor för samfällighetsföreningar

Lånevillkor för samfällighetsföreningar Lånevillkor för samfällighetsföreningar Hans Lind Trita-FOB-Rapport-2016:1 ISBN 978-91-85783-59-5 Januari 2016 1 Förord Ibland är det tämligen slumpartade omständigheter som leder fram till en intressant

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200

Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200 Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200 -- N FIRMA ÄNDAMÅL SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Fanan 7. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Jämställt bemötande i Mölndals stad

Jämställt bemötande i Mölndals stad Mölndal 2010-12-14 Slutrapport Program för Hållbar Jämställdhet Jämställt bemötande i Mölndals stad Presentation av projektet Mölndals stad har sedan 2010 en bemötandeplan med följande målbild: Bemötande

Läs mer

Riktlinjer för social investeringsfond i Stockholms stad

Riktlinjer för social investeringsfond i Stockholms stad Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-12-22 Handläggare Peter Kreitz Telefon: 08-508 22 020 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Innehållsförteckning Information om underhållsplaner för kommunens fastigheter... 3 Hyresförhandlingar för kommunens bostäder... 4 Medborgarförslag om promenadstig längs Mellomkvarnsbäcken...

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 19 maj 2010 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Och detta ska göras utan väntan på beslut om väg 111:ans flytt.

Och detta ska göras utan väntan på beslut om väg 111:ans flytt. Till Planutskottet i Höganäs kommun Planavdelningen, Jakob von Post UTVECKLINGEN AV NYHAMNSLÄGE Sammanfattning Med stor oro ser Nyhamns Byförening på den avsaknad av utveckling som nu tycks gälla för vår

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet.

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet. Antagna vid årsmöte 2014-02-25. STADGAR Allmänna bestämmelser 1 1 mom. Föreningens namn är Sångkörens Samfällighet. 1 2 mom. Föreningens uppgift är att handha gemensamhetsanläggningar inom kvarteret Sångkören

Läs mer

Svar på remiss om nytt miljötillstånd för Stockholm Arlanda Airport KS-2012/270

Svar på remiss om nytt miljötillstånd för Stockholm Arlanda Airport KS-2012/270 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/270 2012-05-21 Kommunstyrelsen Svar på remiss om nytt miljötillstånd för Stockholm Arlanda Airport KS-2012/270

Läs mer

Förslag till ändring av stadgar andra gången

Förslag till ändring av stadgar andra gången Sida 1 av 6 Förslag till ändring av stadgar andra gången Vårmötet 2014 Om förslaget till nya stadgar som röstades igenom på vårmötet 2013 klubbas på höstmötet 2013 och därmed blir de stadgar som gäller,

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Friskvårdsbidraget 2015 underlag för diskussion

Friskvårdsbidraget 2015 underlag för diskussion Personalavdelningen Dnr KS/2014:55-028 2014-03-10 1/5 Handläggare Ulrika Orrblad Tel. 0152-29367 Friskvårdsbidraget 2015 underlag för diskussion Kommunstyrelsens personalutskott har till förvaltningen/personalavdelningen

Läs mer

Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende

Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende Bilaga 10:12 till kommunstyrelsens protokoll den 12 maj 2004, 18 PM 2004 RVI+VII (Dnr 316-1719/2004) Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1080-2013 AB Landskronahem Box 4026 261 04 Landskrona Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Landskronahem har behandlat känsliga

Läs mer

Stoppa fusket! En rapport om hur fusk vid bostadsrättsombildning ska stoppas

Stoppa fusket! En rapport om hur fusk vid bostadsrättsombildning ska stoppas Stoppa fusket! En rapport om hur fusk vid bostadsrättsombildning ska stoppas Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Antal lägenheter i allmännyttan i Sverige, 1998 2006 Antal bostäder 860 000 840 000

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) Antagna den 2015-10-30 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

S:t Georgs Scoutgillen i Sverige Handbok för scoutgillen. Mötets A till Ö. Ajournera Att ta en paus.

S:t Georgs Scoutgillen i Sverige Handbok för scoutgillen. Mötets A till Ö. Ajournera Att ta en paus. Mötets A till Ö I landsgillerådet har vi sett över våra egna kunskaper i sammanträdesteknik, både med tanke på våra egna sammanträden och på gilleråd, gilleting och landsgilleting. Reglerna för ett sammanträde

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Promemoria 2013-06-27

Promemoria 2013-06-27 Promemoria 2013-06-27 Uthyrning av bostadsrättslägenheter Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås att synen på bostadsrättshavarens skäl för en upplåtelse av lägenheten i andra hand ska

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44 APPENDIX A Ny lydelse av paragraferna 17, 21 och 22 om resultatet av motion 4 blir att stämman ska välja styrelseordförande. Ändringarna är markerade med rött 17 Dagordning Ordinarie föreningsstämma Vid

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 84 Den 2013-12-16 Kommunfullmäktige 2013-12-16 15 Kommunstyrelsen 2013-12-10 17 Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 10 Kf 84 Ks

Läs mer

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-07-08 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14:00 19.00 1. Utökat kommunalt engagemang

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun 1 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sida 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Anslutning... 3 4 Verksamhetsområde... 3

Läs mer

Avstående från besittningsskydd

Avstående från besittningsskydd Bostadsutskottets betänkande 2005/06:BoU3 Avstående från besittningsskydd Sammanfattning I detta betänkande behandlas regeringens förslag i proposition 2005/06:13 Avstående från besittningsskydd jämte

Läs mer

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121)

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121) ÅKLAGARMYNDIGHETEN YTTRANDE Sida 1 (5) Extra åklagaren Erik Wendel Er beteckning N2004/9764/JÄM Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter,

Läs mer

Fortsättning brev Micasa Anders N och Joakim Larsson Äldreborgarråd Hyrorna för föreningens medlemmar skulle därmed komma att överstiga hyrorna för

Fortsättning brev Micasa Anders N och Joakim Larsson Äldreborgarråd Hyrorna för föreningens medlemmar skulle därmed komma att överstiga hyrorna för Fortsättning brev Micasa Anders N och Joakim Larsson Äldreborgarråd Hyrorna för föreningens medlemmar skulle därmed komma att överstiga hyrorna för övriga likvärdiga lägenheter inom huset. Styrelsen ser

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:1986 av Caroline Szyber m.fl. (KD, M, C, FP) Bostadspolitik

Motion till riksdagen 2015/16:1986 av Caroline Szyber m.fl. (KD, M, C, FP) Bostadspolitik Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:1986 av Caroline Szyber m.fl. (KD, M, C, FP) Bostadspolitik Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att senast

Läs mer

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Det här har utredningen undersökt Assistansersättningen är till för att ge alla människor möjlighet att vara med i samhället som

Läs mer

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser.

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Båtsam 2013-10-04 Tekniska nämnden Karlskrona kommun Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Tekniska förvaltningen har översänt förslag till förändrad taxa för kommunala

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Vi tror på Hallonbergen

Vi tror på Hallonbergen Mikael T. Eriksson Hamada Sidqi Ritva Runestad Foto: Fredrik Persson Vi tror på Hallonbergen För 40 år sedan byggdes Hallonbergen. Då var det Sveriges modernaste område. Vi vill att Hallonbergen ska bli

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 ande Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) 91-97

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Nya stadgar antagna första gången på extra stämma den 16 januari 2013 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan i Brf Strandlyckan Styrelsen i Brf Strandlyckan har upprättat denna arbetsordning och policy till ledning för sitt interna arbete. Arbetsordningen har antagits av föreningens styrelse 2013-10-21 och skall

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

Kommittédirektiv. Förenklad beskattning för enskilda näringsidkare och fysiska personer som är delägare i handelsbolag. Dir.

Kommittédirektiv. Förenklad beskattning för enskilda näringsidkare och fysiska personer som är delägare i handelsbolag. Dir. Kommittédirektiv Förenklad beskattning för enskilda näringsidkare och fysiska personer som är delägare i handelsbolag Dir. 2012:116 Beslut vid regeringssammanträde den 15 november 2012 Sammanfattning En

Läs mer

BRF Reimer teknisk förvaltning FÖRSLAG

BRF Reimer teknisk förvaltning FÖRSLAG BRF Reimer teknisk förvaltning FÖRSLAG UPPDRAG Jag har fått styrelsens uppdrag att ta fram ett förslag när det gäller BRF Reimers (fortsatt kallad föreningen) tekniska förvaltning. Så här har uppdraget

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

MARKNADSRAPPORT OMBILDNINGAR

MARKNADSRAPPORT OMBILDNINGAR LULEÅ MARKNADSRAPPORT OMBILDNINGAR 2012-2014 Accelerating success. Sammanfattning OMBILDNINGAR I LULEÅ 2012-2014 Insats = det pris man betalar för lägenheten i en ombildning Marknadsvärde = det pris lägenheten

Läs mer

Brf Linnégatan 41-45

Brf Linnégatan 41-45 Brf Linnégatan 41-45 ÅRSREDOVISNING 1 januari 31 december 2012 Bostadsrättsföreningen Linnégatan 41-45 796909-5228 Nyckeltal Kostnadsfördelning 2012 2011 (exklusive fönster & fasadprojekt 2012) Planerat

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer