OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-06-15"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, Stadshuset Beslutande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger Einarsson PRO, Kristdala Gunny Gustavsson SPF Oskarshamn Fritz Axelsson SPF Bockara Anna-Lisa Engström SKPF Freddie Persson Ersättare för Laila Nyberg, PRO Gun Jegenberg Ersättare för Kurt Axelsson, SPF Una Wennerström Ersättare för Ulla Arneving, SKPF Övriga deltagande Ersättare Jan-Erik Nilsson och Hagar Svedegård. Vägledare Ewa Karlsson och nämndssekretare Monica Karlsson. Projektass Träffpunkter Annica Bergqvist 22 Samhällsbyggnadschef Bodil Liedberg-Jönsson 23 Kommundirektör Ann-Christine Vösu Verksamhetschef Kenneth Nilsson och samordnare Rehab Karin Nilsson Ekonom Göran Öberg 31 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Monica Karlsson Bo Malm Gunny Gustavsson Paragrafer Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla vid Stadshuset. Organ Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslagets nedtagande

2 Sammanträdesdatum 2 21 Föregående protokoll Föregående protokoll genomgås. Protokollet läggs till handlingarna.

3 Sammanträdesdatum 3 22 Erfarenheter från Äldreveckan och Äldredagen Projektassistent Träffpunkter Annica Bergqvist redogör för erfarenheterna från Äldreveckan och Äldredagen. Äldreveckan var den april Annica Bergqvist fick uppdraget att hålla i äldreveckan i slutet av januari månad och upptaktsmöte hölls den 5 februari. Inbjudna var de föreningar som varit med tidigare år men även några nya föreningar. Inriktningen för veckan var göra många små evenemang och att använda och visa de lokaler som finns för anhörigstödet och Träffpunkter. Äldreveckan besöktes av ca 1300 besökare. Till exempel drog filmvisning hos NTO Kristdala 70 personer, allsång på Solbacka 52 personer, sopplunch 70 personer och bildvisning på Kulturhuset 90 personer. SLUTSATS: - Upptaktsmöte bör hållas med föreningarna i oktober månad. - Bättre framförhållning och planering ger bättre utbud. - Många små evenemang med lokal anknytning ger mer än ett stort i Folkets park. Äldredagen anordnades för första gången den 27 maj Idén till dagen kom efter ett studiebesök i Köpenhamn som personalen inom träffpunkterna hade varit på. Målsättningen var att göra en aktiv vardag för alla och där aktiviteterna även skulle passa för rullstolsbundna. Äldredagen var ett samarbete mellan träffpunkterna, anhörigstödet och rehab. Flera företag samt taxibolag sponsrade evenemanget. Äldredagen besöktes av ca 400 personer. Aktiviteterna bestod bland annat av föreläsning om hälsovård, uppvisning i rytmgymnastik, kubbspel och andra bollspel. För varje aktivitet man deltog i fick man en lott, som sedan resulterade i vinster som middag på Corallen, brandsläckare, ansiktsbehandling. SLUTSATS: - Många besökare trots svårigheten att få ut information till pensionärerna. - Flera sponsorer behövs, t ex. för resor från ytterområden till Oskarshamn. Informationen noteras som delgiven.

4 Sammanträdesdatum 4 23 Byggplaner för senior-, äldre- och trygghetsboende. Samhällsbyggnadschef Bodil Liedberg-Jönsson redogör för kommunens nuvarande byggplaner. Vid upprättandet av planer är målsättningen att det skall vara blandat boende och inget ålderskategoriboende samt att man i alla hus skall kunna bo-leva-sova på ett plan. Inom de närmaste 1,5 åren skall samtliga byggplaner revideras. I dagsläget är byggplanerna följande: Figeholm radhus och villor i Högskulla Oskarshamn villaområde i Saltvik tre flerfamiljshus vid Saltsjöbad Kristdala ingen efterfrågan av nybyggnation eller tomtköp Påskallavik inga planer för nybyggnation Bo Malm informerar om att Byggebo är intresserad av att diskutera med kommunen att skapa fler trygghetsboenden/seniorboende. Redan idag är lägenheterna på ett våningsplan i Pluto-huset reserverade för äldre personer. Rekommendera samhällsbyggnadsnämnden att planera för trygghetsboende i samtliga kommundelar.

5 Sammanträdesdatum 5 24 Praktikplatser för ungdomar inom äldre- och handikappomsorgen. Kommundirektör Ann-Christine Vösu redogör för kommunens insatser för arbetslösa och sommarlovslediga ungdomar. Under sommaren kommer 114 ungdomar att ha feriearbete inom kommunen. Av dessa ungdomar kommer 38 stycken att vara inom socialförvaltningen och företrädesvis inom äldre-och handikappomsorgen. Ungdomarna är i åldern mellan år och de skall hjälpa till inom verksamheten, med t.ex. utevistelser och tidningsläsning. Kommunen har även skyldighet att hjälpa ungdomar i åldern år och som slutat gymnasiet. Praktikplatserna anordnas på uppdrag av arbetsförmedlingen och är till för ungdomar som varit arbetslösa 90 dagar. I dagsläget har kommunen anordnat 30 praktikplatser. Informationen noteras som delgiven.

6 Sammanträdesdatum 6 25 Organisatorisk tillhörighet för kommunala pensionärsrådet. Kommundirektör Ann-Christine Vösu redogör för beslutet om organisatorisk tillhörighet för kommunala pensionärsrådet. Kommunala pensionärsrådet anhöll i februari 2009 om att rådet i fortsättningen skall organiseras under kommunstyrelsen, med motivering att pensionärsfrågor inte enbart berör socialnämndens ansvarsområde. Kommundirektören påtalar i sitt yttrande även om många frågor är kommunövergripande, så väljer kommunen att lägga handläggningen hos den nämnd som har mest sakkunskaper och kompetens för den aktuella frågan. Ärendet om organisatorisk tillhörighet behandlades av kommunstyrelsen , som beslutade att avslå pensionärsrådets anhållan om att i framtiden organiseras under kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutade även att de pensionärsfrågor som av olika skär bör lyftas till en kommunövergripande nivå ska behandlas av kommunstyrelsen. Informationen läggs till handlingarna. Använda möjligheten att översända ärenden till kommunstyrelsen, eller andra nämnden som kan bli berörda i ett ärende.

7 Sammanträdesdatum 7 26 Skrivelse till Kommunstyrelsen ang rabatterade priser i lokaltrafiken Kommundirektör Ann-Christine Vösu redogör för handläggningen av skrivelsen, daterad , från samtliga inom samordningsorganisationen i samband med motion nr 5/09 om att införa frikort för ålderspensionärer för resor med kollektivtrafik inom Oskarshamns kommun. Ärendet kommer att behandlas av kommunstyrelsen den 16 juni Informationen noteras som delgiven.

8 Sammanträdesdatum 8 27 Humlegården i Kristdala Beslut om nedläggning av verksamheten på Humlegården i Kristdala togs i augusti Orsaken var besparingsskäl. De boende på Humlegården flyttades i huvudsak till Nyhem. Uppsägningstiden löper fram till och med november Hyreskostnaden är ca 1 miljoner kronor/år. Under åren har försök gjorts att hitta nya verksamheter till Humlegården. Diskussion har förts med Byggebo om att kommunen tar över Humlegården mot att Byggebo tar över en del av kommunens Nyhem. Byggebo gjorde en undersökning över intresset för trygghetsboende i Nyhem och fick ca 80 intressenter. En arbetsgrupp bildades, och i början var intresset stort men har sedan svalnat betydligt. Ritningar över trygghetsboendet i Nyhem skulle presenteras för arbetsgruppen i maj månad, men har ännu ej kommit. Vilka planer finns för Humlegården framöver? Hur ser framtiden ut med trygghetsboenden? Bjuda in företrädare från Byggebo och Tekniska kontoret till rådets sammanträde den 23 september för att diskutera trygghetsboende.

9 Sammanträdesdatum 9 28 Distriktssköterskemottagningen i Kristdala Verksamhetschef Kenneth Nilsson informerar om planerna för distriktssköterskemottagningen i Kristdala. Kommunen hyr i dagsläget hela distriktssköterskemottagningen i Kristdala och hyr sedan ut en del av lokalen för formell distriktssköterskemottagning till landstinget. Kommunen har sagt upp lokalerna från den 1 september 2009 av ekonomiska skäl och kommer att flytta till Nyhem eller andra lokaler. Landstinget är informerad om att kommunen har sagt upp hyresavtalet och att landtinget själv får skaffa lokal till fortsatt distriktssköterskemottagning. Informationen noteras som delgiven.

10 Sammanträdesdatum Remiss Riktlinjer och rutiner för vissa hjälpmedel. Verksamhetschef Kenneth Nilsson och samordnare för rehab Karin Nilsson redogör för riktlinjer och rutiner för vissa hjälpmedel. I samband med kommunaliseringen av hemsjukvården överfördes huvuddelen av ansvaret för hjälpmedelsförsörjningen till kommunen. Behov och beviljande av hjälpmedel har bedömts olika beroende om personal har haft sin bakgrund hos kommunen eller landstinget. En gemensam riktlinje och rutin behövs därför. Grunden är att den praxis som landstinget följer och som innebär enklast möjligast hjälpmedel till en godtagbar levnadsnivå. Diskussion förs om meningen ökad livskvalité får ej vara grund för förskrivning av hjälpmedel. Med det menas att ej kunna göra mera än tidigare, dvs. inte få en standardhöjning. Diskussion förs om behov av elektriska rullstolar: Bedömning av behov av elektrisk rullstol görs av arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare. Läkarens bedömning har samma utgångspunkt som vid bedömning av förmågan att köra bil med tanke på medicinsk status och läkemedelsintag. i yttrande till Socialnämnden påtala att ordbruket förhöjd livskvalité måste förtydligas.

11 Sammanträdesdatum Lägesrapport om boende och BAL Lägesrapport om beslut om särskilt boende och BAL. Den 31 maj fanns 24 beslut om särskilt boende och 8 beslut om korttidsboende som ej var verkställda. Ingen av besluten är över 3 månader. Till och med 31 maj 2009 skall kommunen betala för 230 dygn enligt BAL till landstinget för medicinskt färdigbehandlade patienter. Informationen läggs till handlingarna.

12 Sammanträdesdatum Återkoppling lokalfrågan i Figeholm Ekonom Göran Öberg redogör för handläggningen av lokalfrågan i Figeholm. De lokaler som hemtjänsten i Figeholm hyr idag av Bolunden är uppsagda till den 1 oktober I samma lokaler har även PRO och Röda Korset haft verksamheter. Orsaken till uppsägningen är att besparingssyfte. De ideella föreningarna har framfört vissa önskemål beträffande den fortsatta tillgången till lokaler för deras verksamheter. Under kommande år skall gruppboendena Solgården och Wasagården byggas samman och dit skall sedan även hemtjänsten i Figeholm flytta. Socialförvaltningen är därför i behov av lokaler för hemtjänsten under 1 års tid. Diskussion har fört med Bolunden om uppsägning av hela nuvarande lokaler, uppsägning av delar av lokalerna samt omförhandling av kvadratmeterpriset. Bolunden har accepterat ett lägre kvadratmeterpris, vilket gör att den planerade besparingen har uppfyllts. Hyresavtalet förlängs 1 år från och med den 1 oktober Under tiden, fram till utflyttningen den 30 september 2010, finns möjlighet för de ideella organisationerna att hitta nya lösningar på lokalfrågan. Informationen noteras som delgiven.

13 Sammanträdesdatum Socialnämndens ekonomiska situation Socialförvaltningen arbetar med budgetförslaget för 2010 och verksamhetsplan Förvaltningen skall spara ca 20 miljoner kronor 2010 och troligen blir det även sparkrav under Till nämnden den 24 juni kommer tjänstemännen att redovisa ett sparförslag. Detta kommer sedan att behandlas på socialnämndens arbetsutskott den 10 augusti och beslutas av socialnämnden den 19 augusti Extra sammanträden behövs för att kunna ge information om budget Extra sammanträde den 25 juni kl för information om tjänstemännens sparförslag till budget Extra sammanträde den 5 augusti kl för att lämna synpunkter på sparförslaget till budget 2010.

14 Sammanträdesdatum Lagändring i Socialtjänstlagen I socialtjänstlagen Kap 5 10 angående anhörigvårdare sker en ändring från den 1 juli I tidigare lagtext stod att kommunen bör ge stöd, detta ändras till skall ge stöd. Nya texten lyder: Socialnämnden skall genom stöd och avlösning underlätta för dem som vårdar närstående som är långvarigt sjuka eller äldre eller som har funktionshinder. Informationen noteras som delgiven.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamns sjukhus, salen Vinö Beslutande Andreas Erlandsson Kommunstyrelsen, Ordförande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO Oskarshamn Hagar Svedegård PRO Misterhult

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, stadshuset Beslutande Ulf Nilsson Ordförande, kommunstyrelsen Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-04-22

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-04-22 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Lokalen Vinö, Oskarshamns sjukhus Beslutande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO Misterhult Birger Einarsson PRO, Kristdala Laila Nyberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Skurup kl. 13.30-16.00 Beslutande Ordförande Kerstin Löfström (PRO) Lilli-Ann Qvillberg (PRO) Ulla Olsson (PRO) Maj-Britt Hansson (PRO) Eva Sandberg (PRO) Gerd Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Plats och tid Hjernet, 2012-12-11 kl 10.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Lena Berglind, SPF Vivi Jacobson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2007-10-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05 Beslutande

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 6 november 2012 KL: 9.00 12.00 Fika 9.40-10.05 Beslutande Kjell Marklund (PRO), ordförande John Sundström

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2012-05-23 Sida 1 (10) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 09.30 12.00 ande Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stiftsgården kl. 10.00-13.30 (mötet ajournerat 11.55-13.00) Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 9 oktober 2012; klockan 09:00 11:30 Plats: Rekarnesalen, stadshuset Närvarande: Gäster: Ej närvarande: Leo Östergren,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (8) Paragrafer 22-27 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-10.10 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Boris Svensson (s), v. ordförande Bengt Svensson (m), Kommunstyrelsen Torsten Johansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 1 SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 13.00 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), 1:e vice ordförande Leif Axelsson (M), 2:e vice ordförande Susanna Windh (S) Evy

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11)

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11) 2009-12-11 1 av (13) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Bengt Svensson (m)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO 1 (7) Tid: Kl 14.00-16.00 Plats: Bäcken Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Karl-Erik Sjöberg, SPF Aina Hortlund, SKPF Sterling Nilsson, DHR Ulla-Britt

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-04-11 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi kl. 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson ers. Aina

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet 2010-06-21

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet 2010-06-21 Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet 2010-06-21 Plats och tid Oskarshamnssalen kl 09.00-12.00 Beslutande Andreas Erlandsson Kommunstyrelsen, ordförande Bo Malm Socialnämnden Arne Johannson PRO

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-05-06

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-05-06 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 09.30-15.00 Beslutande Lis Lyrbo (s), ordförande Björn Remning (v), 1:e vice ordförande Susanna Windh (s) Susanne Davidsson (s) Marita Reinholdsson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24 Pensionärsrådet 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 2006-02-22 1 (22) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 Beslutande Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson (c) tjänstgörande ersättare för Ulf Johansson (c) 17-35 Cecilia Edman (öp) 17-33

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Kommunala pensionärsrådet 2013-02-18. Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17.

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Kommunala pensionärsrådet 2013-02-18. Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17. 1 KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17.00 Beslutande Allan Andersson, Stala PRO Jan Hansson, Morl. PRO Ulla Damberg, Henåns PRO ers. Eva Wenäll,

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf 82 83 84 85 86 87 88 Ärendelista Budgetuppföljning 2011 Budget och nämndsplan för år 2012 samt ekonomisk plan 2013-2014 Slutredovisning Glänningesjö förskola Etablering

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-11-25 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-11-25 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 11.00, 15.45-16.15 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), vice ordförande Susanne Davidsson (S) Leif Axelsson (M) Evy Jonsson

Läs mer

2012-05-15. Övriga deltagare, delvis: Nina Ilvell enhetschef, Jessica Bergqvist socialsekreterare, Anna Lindén ekonom

2012-05-15. Övriga deltagare, delvis: Nina Ilvell enhetschef, Jessica Bergqvist socialsekreterare, Anna Lindén ekonom Sammanträdesprotokoll 1(6) 2012-05-15 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-15 10 ande Kristina Valtersson (c) Birgitta Larsson (rp) Ingrid K Karlsson (s)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Tolkförmedlingen, Borlänge kommun, kl. 13:30 15.55

Tolkförmedlingen, Borlänge kommun, kl. 13:30 15.55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1(9) Plats och tid Tolkförmedlingen, Borlänge kommun, kl. 13:30 15.55 ande Ledamöter Per-Inge Nyberg, Landstinget Dalarna Kenneth Persson, Borlänge kom. 8-10 Christina Knutsson,

Läs mer

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF)

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF) Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden, A-salen kl. 13:00 15:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S), ordf Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Anna-Lisa Jonsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel, 79-94 (s) Ingrid Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-03-10 1(19) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2005-03-10 Kl 14.00-16.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 2007-05-22 1 (17) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 Beslutande Övriga närvarande: Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1 2011-09-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Samhällsbetalda resor, information 14 Folkhälsa i Härjedalen 15 Mentor Sverige 16 Information om elöverkänslighet och boende 17

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

Socialnämnden 2010-05-12

Socialnämnden 2010-05-12 Socialnämnden 2010-05-12 130 Delgivning av protokoll...2 131 Delegationsbeslut...3 132 Ansökan om familjehemsplacering jml 4 kap 1 SoL...4 133 Framställan om behandling jml 5 kap 9 SoL...5 134 Yttrande

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer