Mötet ajourneras 13:05-13:15 och 14:58-15:02

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötet ajourneras 13:05-13:15 och 14:58-15:02"

Transkript

1 Malmö stad Miljönämnden 1 (8) Protokoll Sammanträdestid Plats Bergsgatan 17, Samlingssalen kl. 13:00-15:25 Mötet ajourneras 13:05-13:15 och 14:58-15:02 Paragrafer Ledamöter Carina Svensson (S), ordförande Elisabeth Hellman (V) Bob Ericsson (M) Per Thomsen (S) Daniel Johansson (S) Maria Zingmark (MP) Lars Myllenberg (M) Magnus Hulthe Andersson (FP) Håkan Ask (SD) Ersättare Schengül Özturk (S) tjänstgör 100 Wilfredo Salinas (S) Matilda Gradin (V), Inge Garstedt (M), Rosemary Ricci-Nystrand (M) Håkan Andersson (SD) Övriga deltagare Miljödirektör Kerstin Åkerwall, nämndsekreterare Elin Lundén, avdelningschefer, enhetschefer, HR-chef, tjänstemännen samt personalrepresentant (SACO). Ej närvarande Sharon Olsson (S) Ragna Weistein (MP) Malin Sennevall (FP)

2 2 (8) 100 Val av justerare Nämnden väljer Lars Myllenberg (M) att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen bokas till senast 2 september Reservationer och särskilda yttranden ska lämnas senast klockan den 1 september _ 101 Återkoppling nämndsmål 2016 Vid internatet med tjänstemän och politiker i miljönämnden i förra veckan gick politikerna igenom och diskuterade det förslag som de gett ledningsgruppen i uppdrag att ta fram. De föreslagna sex nämndsmålen är: Tryggt och hållbart boende, Hållbara företag och verksamheter, Säker och hållbar konsumtion, Hållbar stadmiljö, Likvärdigt bemötande och inkluderande arbete samt Attraktiv arbetsplats. Förslag till beslut om nämndsmålen behandlas av nämnden i december i samband med budget för Sammanträdet ajourneras kl. 13:05-13:15 att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram åtaganden kopplade till förslaget till nämndsmålen 102 Information om verksamheter i oljehamnen En av handläggarna på enheten för kemi och industri, informerade övergripande om de verksamheter som finns i oljehamnen och berättade om miljöförvaltningens roll vad gäller hantering av kemikalielagring, föreläggande, försiktighetsmått. En tillståndsansökan är t ex på gång från företaget Wibax om en utökning av verksamheten. Miljönämnden tackar förinformationen och lägger den till handlingarna. 103 Inkomna skrivelser Förteckning över inkomna skrivelser bilaga 103 Miljönämnden lägger redovisningen av inkomna skrivelser till handlingarna.

3 3 (8) 104 Delegationsbeslut Miljönämnden har i delegationsordning överlåtit beslutanderätt till ordförande, vice ordföranden och tjänstemän. som fattats på delegation ska redovisas för miljönämnden. Redovisningen innebär inte att miljönämnden omprövar eller fastställer besluten. Sammanställning av beslut tagna av förvaltningschefen på delegation av miljönämnden, bilaga 104 a Sammanställning av beslut tagna av avdelningschefen miljö- och hälsoskydd på delegation av miljönämnden, bilaga 104 b Sammanställning av beslut tagna av handläggare avdelningen för miljö- och hälsoskydd på delegation av miljönämnden, bilaga 104 c Sammanställning av beslut tagna av avdelningschefen livsmedelskontroll på delegation av miljönämnden, bilaga 104 d Sammanställning av beslut tagna av handläggare livsmedelskontroll på delegation av miljönämnden, bilaga 104 e Redovisningen av fattade delegationsbeslut godkänns. Särskilda yttranden, reservationer Håkan Ask (SD) med instämmande av Håkan Andersson (SD) meddelar att de avser inkomma med ett särskilt yttrande bilaga 104 f. 105 Lägesredovisning av genomförandet av programmet för skydd av tätortsnära natur i Skåne län 523: Länsstyrelsen i Skåne har översänt en lägesbeskrivning av genomförandet av programmet för skydd av tätortsnära natur i Skåne län. Arbetet har varit framgångsrikt och 35 av totalt 43 föreslagna områden har skyddats som naturreservat under programperioden. Länsstyrelsen vill nu ta fram en ny genomförandeplan och fortsätta arbetet. I Malmö är Limhamns kalkbrott, Tygelsjö strandängar samt Bunkeflo strandängar skyddade som naturreservat. Trots det råder brist på skyddad och tillgänglig natur i framför allt Malmös östra delar vilket gör det angeläget att driva på ett fortsatt arbete även från kommunens sida.

4 4 (8) sgång Magnus Hulthe Andersson (FP) yrkar att följande mening ska läggas till i slutet av tredje stycket, tredje sidan i tjänsteskrivelsen: Det behövs också en lösning för Glostorp, där skyddat naturområde borde skapas. Ordföranden yrkar avslag på tilläggsyrkandet med hänvisning till den översiktsplan som beslutades i våras. Ordföranden ställer förslagen om avslag till, respektive bifall till tilläggsyrkandet mot varandra och finner att nämnden beslutar att avslå tilläggsyrkandet. Omröstning begärs. Miljönämnden godkänner följande beslutsgång: Ja-röst för avslag till tilläggsyrkandet Nej-röst för bifall till tilläggsyrkandet Med 6 ja- röster för ordförandens yrkande och 3 nej- röster för Magnus Hulthe Anderssons (FP) förslag beslutar nämnden att avslå tilläggsyrkandet: Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja-röst Nej-röst Avstår från att rösta Carina Svensson (S) Elisabeth Hellman (V) Bob Ericsson (M) Per Thomsen (S) Daniel Johansson (S) Maria Zingmark (MP) Lars Myllenberg (M) Magnus Hulthe Andersson (FP) Håkan Ask (SD) Summa 6 3 att lägga länsstyrelsens redovisning till handlingarna, att översända yttrandet till Länsstyrelsen Skåne och Regeringskansliet, samt att aktivt delta i och driva på arbetet med skydd av och ökad tillgänglighet till tätortsnära natur Särskilda yttranden, reservationer Bob Ericsson (M), Lars Myllenberg (M) och Magnus Hulthe Andersson (FP), med instämmande av Rosemary Ricci- Nystrand (M) och Inge Garstedt (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande, bilaga 105 a.

5 5 (8) sunderlag Tjänsteskrivelsen Bilaga 1: Lägesredovisning av genomförandet av programmet för skydd av tätortsnära natur i Skåne län 106 Remiss kommungemensam bostadsrådgivning 525: Kommunstyrelsen har beslutat att remittera ärendet om en kommungemensam bostadsrådgivning för synpunkter avseende inrättande av och organisatorisk tillhörighet för denna till stadsbyggnadsnämnden, tekniska nämnden, service nämnden, miljönämnden, sociala resursnämnden samt stadsområdesnämnderna. Miljöförvaltningen anser att en kommungemensam bostadsrådgivning ökar förutsättningarna för att stödja och nå en växande grupp strukturellt hemlösa malmöbor. Miljöförvaltningen anser att en placering av en kommungemensam bostadsrådgivning på Miljöförvaltningen, skulle öka förutsättningarna för alla malmöbor att få tillgång till bostadsrådgivningen. Miljöförvaltningen anser att det vore resurseffektivt att placera en kommungemensam bostadsrådgivning på Miljöförvaltningen då det redan idag finns verksamheter som hyresrådgivning samt bostadstillsyn på förvaltningen. Sammanträdet ajourneras kl. 14:58-15:02 sgång Ordföranden yrkar att ärendet bordläggs till sammanträdet den 22 september och finner att nämnden ställer sig bakom yrkandet om bordläggning. att bordlägga ärendet till sammanträdet den 22 september. sunderlag Tjänsteskrivelsen Bilaga 1: Remiss kommungemensam bostadsrådgivning

6 6 (8) 107 Godkännande av deltagande i kurser och konferenser 125: att samtliga nämndens ledamöter erbjuds att delta på symposium för att fira att Malmö är certifierad som Sveriges första forskningskommun inom miljö- och samhälle att att samtliga nämndens ledamöter erbjuds delta i utbildning om mänskliga rättigheter den 19 resp. 20 oktober Maria Zingmark (MP) och Rosemary Ricci Nystrand (M) får delta i seminarium om rökning på skolgårdar i Malmö att samtliga nämndens ledamöter erbjuds delta på stadsbyggandets dag 2015 sunderlag Inbjudan till symposium och högtid när vi firar att Malmö är certifierad som Sveriges första forskningskommun inom miljö- och samhälle Inbjudan till utbildning om mänskliga rättigheter 19 eller 20 oktober 2015 Inbjudan till seminarium om rökning på skolgårdar i Malmö Inbjudan till stadsbyggandets dag Remiss av miljö- och energidepartementets skrivelse om införande av 18 årsgräns för kosmetiska solarier 525: Ärendet avser en remiss från Miljö- och energidepartementet om införande av 18- årsgräns för kosmetiska solarier och bestämmelser om hur åldersgränsen ska upprätthållas samt hur tillsynsmyndigheterna ska bedriva tillsyn över solarieverksamheter, se bilaga 1 Promemoria Åldersgräns för användning av kosmetiska solarier. Förvaltningen tillstyrker förslaget som är i överensstämmelse med intentionerna hos WHO, IARC, cancerutredningens betänkande samt rekommendationer från Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd. Förvaltningen ser särskilt positivt på möjligheten för kontrollköp vid tillsynen samt förbudet för verksamheterna att bedriva obemannade kosmetiska solarier. sgång Daniel Johansson (S) yrkar att ordet kunna ska läggas till i före förbjuda i sista meningen i fjärde stycket på sidan 2 i tjänsteskrivelsen och ordföranden finner att miljönämnden ställer sig bakom tilläggsyrkandet.

7 7 (8) att svara på kommunstyrelsens remiss enligt förvaltningens förslag med tillägget att ordet kunna ska läggas till i före förbjuda i sista meningen i fjärde stycket på sidan 2 i tjänsteskrivelsen. att förklara beslutet omedelbart justerat sunderlag Tjänsteskrivelsen Bilaga 1 Promemoria 109 Yttrande till kommunstyrelsen över Miljödepartementets remiss angående bisfenol A- kartläggning och strategi för minskad exponering 525: Miljönämnden har getts möjlighet att yttra sig över utredningen Bisfenol A - Kartläggning och strategi för minskad exponering. Regeringen vill ha synpunkter på materialet i rapporten i allmänhet och på förslaget till mål och strategi för minskad exponering i synnerhet. Miljönämnden instämmer i vad som läggs fram i utredningen i stort, men anser att ett förbud mot bisfenol A bör gälla tidigare än Mot bakgrund av ämnets inneboende egenskaper är ett förbud med omedelbar verkan att föredra. För att undvika att ämnet bisfenol A ersätts med andra bisfenoler med liknande hälsopåverkande egenskaper bör förbudet omfatta även sådana ämnen. Det är positivt att föreslaget bisfenol A-förbud skulle omfatta livsmedelsförpackningar och termopapper, som är de största exponeringskällorna, men än lämpligare vore ett generellt förbud mot användning av bisfenoler med hormons- och reproduktionsstörande egenskaper i sin helhet. att svara på kommunstyrelsens remiss enligt förvaltningens förslag samt, att justera beslutet omedelbart sunderlag Tjänsteskrivelse Bilaga 1: av Miljödepartementets remiss Bisfenol A - Kartläggning och strategi för minskad exponering (SOU 2014:90)

8 8 (8) 110 Förvaltningsdirektören informerar Miljöförvaltningen har under sommaren förbjudit delar av Norra Sorgenfri gymnasium att användas som undervisningslokal. Förbudet riktar sig till verksamhetsutövaren som är arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Fastighetsägaren har överklagat förbudet till länsstyrelsen. Ordförande Carina Svensson (S) Sekreterare Elin Lundén Justerande Lars Myllenberg (M)

9

10 Miljönämnden Ärende: 531: (ingår i punkt 3b) Särskilt yttrande Yttrande över samrådshandling för kvarteret Fredriksborg DP-5319 dnr I näst sista stycket i delegationsyttrandet vill miljönämnden tillåta urban vindkraft på tak och att dessa vindkraftverk ska får överskrida byggnadshöjden med fem meter. Att producera el med små vindkraftverk är ineffektivt och är dessutom extra störande i en urban miljö. Vi Sverigedemokrater kan därför inte se någon nytta med att tillåta miljöskadlig vindkraft i kvarteret Fredriksborg. Vi är däremot positiva till att tillåta fristående solceller på tak. Håkan Ask (SD) med instämmande av: Håkan Andersson (SD)

Tid Kl 15.00 16.15. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 50 69

Tid Kl 15.00 16.15. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 50 69 Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.15 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 50 69 Närvarande: Protokoll 4/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-04-29 Ledamöter

Läs mer

Mötet ajourneras 14:07-14:15

Mötet ajourneras 14:07-14:15 Malmö stad Miljönämnden 1 (11) Protokoll Sammanträdestid 2015-02-24 Plats Bergsgatan 17, Samlingssalen kl. 13:00-15:00 Mötet ajourneras 14:07-14:15 Paragrafer 18-35 Ledamöter Carina Svensson (S) ordförande

Läs mer

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94 Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 13.00 16.00 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 81-94 Närvarande: Protokoll 6/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-06-25 Ledamöter

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Tid Kl 09.00 12.25. Ledamöter Milan Obradovic (s) ordförande

Tid Kl 09.00 12.25. Ledamöter Milan Obradovic (s) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 09.00 12.25 Protokoll 10/2008 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-12-09 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Protokoll. 36 Val av justerare

Protokoll. 36 Val av justerare Malmö stad Miljönämnden 1 (15) Protokoll Sammanträdestid 2015-03-24 Plats Bergsgatan 17, Samlingssalen kl. 13:07-16:05 Mötes ajourneras 15:25-15:40 Paragrafer 36-54 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Ledamöter Anna-Karin Bengtsdotter (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Ledamöter Anna-Karin Bengtsdotter (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.25 (ajournering 14.30-14.40) Protokoll 6/2014 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2014-06-25 Plats Bergsgatan 17, Samlingssalen Paragrafer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Miljönämnden 1 (9) Sammanträdestid Miljönämnden tisdag 19 januari 2016 kl. 13:00 Miljönämndens presidium 15 januari 2016 kl. 08:00 Plats Nämnden Samlingssalen Bergsgatan 17 Övriga möten Sessionssalen

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf 82 83 84 85 86 87 88 Ärendelista Budgetuppföljning 2011 Budget och nämndsplan för år 2012 samt ekonomisk plan 2013-2014 Slutredovisning Glänningesjö förskola Etablering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 10 december 2014, klockan 16.00 18.45. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 ande Monica Lindgren (S), Mikael

Läs mer

1 GODKÄNNANDE AV NÄRVARO FÖR PRAKTIKANT

1 GODKÄNNANDE AV NÄRVARO FÖR PRAKTIKANT Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (13) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-25 Plats Plform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.45 Paragrafer 1 25 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(26) Plats Tid Stadshuset kl 17.30--19.15 Sammanträdet ajournerades i fem minuter, kl 17.50-17.55, 126 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande

Läs mer

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 23/2014. Datum: 2014-06-12 Klockan: 13:30 16:30 Plats: Engelbrektsskolan

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 23/2014. Datum: 2014-06-12 Klockan: 13:30 16:30 Plats: Engelbrektsskolan Protokoll Sno 23/2014 Skolnämnd nordost Datum: 2014-06-12 Klockan: 13:30 16:30 Plats: Engelbrektsskolan Närvarande ledamöter Elisabeth Malmqvist (C) Eghbal Kamran (M) Allan Armaghan (S) Anette Stålnacke

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07 Datum: Torsdagen den 7 januari 2016 Tid: 17.00 17.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 7 januari, klockan 18.00 Paragrafer: 1-2 Utses att justera: Michael Grönlund

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 18/2014 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2014-05-08 Klockan: 13:30-16:05 Plats: Dojan, förvaltningskontoret, Ringgatan 32, våning 3 Närvarande ledamöter Anders Hagström

Läs mer

Tid Kl 15.00 17.05. Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl 15.00 17.05. Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.05 Protokoll 10/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-12-06 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-28 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Sven-Arne Lindblom (S) Sekreterare Paragrafer 44-51 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sven-Arne Lindblom (S) Sekreterare Paragrafer 44-51 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), ordförande, Maria Gawell Skog (S), Robert Steffens ( C), Sven-Arne Lindblom (S), Mai

Läs mer

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-10-08

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-10-08 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, kl. 18:00 20:05 Ordförande: Petter Forkstam (MP) Vice ordförande: Eleni Rezaii Liakou (S) 2:e vice ordförande: Lars V Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Protokoll Vv 47/2016 Vård- och omsorgsnämnd väster Datum: 2016-05-18 Klockan: 14:00 16:50 Plats: Dojan norr, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Gunhild Wallin (C) Gun Carlestam Lewin (S) Johanna Reimfelt

Läs mer

Programnämnd Barn och utbildning

Programnämnd Barn och utbildning Protokoll Bou 14/2011 Programnämnd Barn och utbildning Datum: 2011-11-02 Klockan: 13:15-16:15 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Thomas Esbjörnsson (S) Anders Hagsten (KD) Karolina Wallström

Läs mer

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-08-26 kl. 09:00 Sluttid: 11:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Kompanisalen, Kompanihusgården

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, KS-salen 14:00 15.54. ande Fredrik Axelsson, ordförande Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Tjänstgörande ersättare Maria Malmer Stenergard (M) Ida Nilsson

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30. Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3.

Protokoll. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30. Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30 Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3. Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Torgny Larsson (S) 2:e vice ordförande Nedim

Läs mer

Plats och tid Oskarshamnssalen, 2014-09-16 kl. 09:00-14:40 ajournering kl. 09:40-09:50, 10:15-10:30, 12:00-12:45

Plats och tid Oskarshamnssalen, 2014-09-16 kl. 09:00-14:40 ajournering kl. 09:40-09:50, 10:15-10:30, 12:00-12:45 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-14:40 ajournering kl. 09:40-09:50, 10:15-10:30, 12:00-12:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Gunilla C Johansson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20.

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20. 27 Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20.00 Ledamöter Göran Wallén (M) ordförande Agneta Lindskog (KD) Erland Stensson (V) Blanka Rutberg (M) ersätter Cecilia Karlsson

Läs mer

Kent Ly (M) Bo Henriksson. Kent Ly ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kent Ly (M) Bo Henriksson. Kent Ly ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-01-25 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl 09.00 11.30 Beslutande Mats Green (M), ordförande ej 17 Per Johansson (M) ers M Green

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter: Sigvard Sundkvist (KD) ordförande Ulf Södersten (M) 1:e vice ordförande Ylva Wessman

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid Miljönämnden onsdagen 30 mars 2016 kl. 13:00 Miljönämndens presidium onsdag 23 mars 2016 kl. 08:00 Plats Nämnden Samlingssalen

Läs mer

Anslag/bevis. Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel Lago, kommunsekreterare, sekreterare Marie Holstensson, ekonomichef, 86

Anslag/bevis. Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel Lago, kommunsekreterare, sekreterare Marie Holstensson, ekonomichef, 86 2010-10-25 Plats och tid Riddarsalen, Centrumhuset, Ödeshög, måndag 25 oktober 2010 klockan 19:00-22:05 Beslutande Se särskild närvaroförteckning, sid 2 Övriga deltagande Henrik Hendeby, kommunchef Gunnel

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Gymnasienämnden. Protokoll Gy 52/2013. Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan. Närvarande ledamöter

Gymnasienämnden. Protokoll Gy 52/2013. Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan. Närvarande ledamöter Protokoll Gy 52/2013 Gymnasienämnden Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan Närvarande ledamöter Jessica Ekerbring (S) Ordförande Maria Rönnbäck (C) 1:e vice ordförande Maria Haglund

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Kommunstyrelsens miljöutskott

Kommunstyrelsens miljöutskott Sidan 1 av 16 Plats och tid Rotebrorummet 9:00-11:45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga Utsedda att justera Carina Knorpp (FP)

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik Ajournering 10.30-11.30 för gruppmöten 5 juni 2013 kl. 08.30 11.30 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 09.00-12.20 Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä (M) Helmuth Petersén (SD) Ina

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-01-22 Plats Klockan 09.00 10.15 Paragrafer 1 11 Närvarande Ledamöter: Carina Nilsson (S) (ordförande), Kjell Stjernholm (MP) (1:e

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten PROTOKOLL 1(7) Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordf Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Charlotte Aschan ersätter Malin

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Protokoll 2012-09-10. Måndagen den 10 september 2012, Brånasalen, 13:30-15:45

Miljö- och byggnadsnämnden Protokoll 2012-09-10. Måndagen den 10 september 2012, Brånasalen, 13:30-15:45 Miljö- och byggnadsnämnden 202-09-0 Tid och plats Tjänstgörande Ledamöter Måndagen den 0 september 202, Brånasalen, 3:30-5:45 Per Lindholm (M) ordförande Karin Salomonsson (S) vice ordförande Elijah Hamilton

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (8) Protokoll 2/2013 Tid Kl 15.00 18.30 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-02-19 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 12-35 Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Socialnämnden kallas till sammanträde

Socialnämnden kallas till sammanträde 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-01-05 Socialnämnden kallas till sammanträde Tid Måndagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 Plats Rum 225, vån 2, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Lennart Niklasson

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

79 Sammanträdets öppnande, dagordningens godkännande

79 Sammanträdets öppnande, dagordningens godkännande Tid Tisdagen den 10 augusti 2010, kl 14.00 15.25 Plats Förvaltningskontor Gymnasieskola och arbetsliv, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Lotta Olsson (M), ordförande Georg Barsom (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2015-09-22 1 (19)

PROTOKOLL 2015-09-22 1 (19) 2015-09-22 1 (19) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 17.00 20.25 i Fullmäktigehuset, rum 4317 Omfattning 116-135 Beslutande Anita Persson (V) Karl-Eric Nilsson (C) Cecilia Kochan (S) Katrine

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (19) Barn- och grundskolenämnden 2016-05-25 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.10,13.30-14.30 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Mari-Louise Larsson

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

Protokoll Fn 184/2011. Datum: 2011-06-08 Klockan: 14:00 15:45 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II, Tomtagatan 9, Örebro

Protokoll Fn 184/2011. Datum: 2011-06-08 Klockan: 14:00 15:45 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II, Tomtagatan 9, Örebro Protokoll Fn 184/2011 Fastighetsnämnden Datum: 2011-06-08 Klockan: 14:00 15:45 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II, Tomtagatan 9, Örebro Närvarande ledamöter Mats Sjöström (S), ordförande Daniel

Läs mer

Anders Carlsson (M) Heléne Uddemar (M) Magnus Nordangård (KD) Gunborg Nygren (KD) Göran Undevall (KD)

Anders Carlsson (M) Heléne Uddemar (M) Magnus Nordangård (KD) Gunborg Nygren (KD) Göran Undevall (KD) JÖNKÖPINGS KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-06-24 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, Sofiahuset, Kapellgatan 21, Jönköping kl 13.00 14.40 Beslutande Jan-Egon Leo (M) ordförande Anders Carlsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd öster

Vård- och omsorgsnämnd öster Protokoll Vö 275/2014 Vård- och omsorgsnämnd öster Datum: 2014-09-18 Klockan: 14:00-16:50 Plats: Dojan, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Marie Brorson (S), ordförande Urban Svensson (KD), vice ordförande

Läs mer

LÄKARUTBILDNINGSRÅDET

LÄKARUTBILDNINGSRÅDET Kallelse, handlingar och underlag Det är viktigt att kallelse, handlingar och underlag (för t.ex. beslutsärenden) kommer ut till samtliga ledamöter i tid (hur lång tid finns reglerat i stadgarna), och

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

Förslag till lokala miljömål för Nacka.

Förslag till lokala miljömål för Nacka. 6 (57) 52 Dnr MSN 2012/156-003 Förslag till lokala miljömål för Nacka Beslut Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden beslutar att remittera bifogat förslag till lokala miljömål för Nacka till berörda nämnder i

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26 Datum: Måndagen den 26 januari 2015 Tid: 15.30 17.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 30 januari 2015 Paragrafer: 1-12 Utses att justera: Zara Blidevik (M) Underskrifter:

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Protokoll Vv 99/2012 Vård- och omsorgsnämnd väster Datum: 2012-04-18 Klockan: 14:00-17:30 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II Närvarande ledamöter Gunhild Wallin (C) Jan Zetterqvist (S) Anna Hedström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Innehållsförteckning Information om underhållsplaner för kommunens fastigheter... 3 Hyresförhandlingar för kommunens bostäder... 4 Medborgarförslag om promenadstig längs Mellomkvarnsbäcken...

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

Landsbygdsnämnden. Protokoll Ln 16/2015. Datum: 2015-03-12 Klockan: 13:00-17:00 Plats: Dialogen, Rådhuset

Landsbygdsnämnden. Protokoll Ln 16/2015. Datum: 2015-03-12 Klockan: 13:00-17:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ln 16/2015 Landsbygdsnämnden Datum: 2015-03-12 Klockan: 13:00-17:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Hannah Ljung (C) Anna Hedström (S) Larz Lundberg (FP) Karl-Gustav Granberg (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Beslutande Torsdagen den 14 mars 2013 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.45 Sammanträdet ajournerades klockan 14:15-14.30 Erika

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28 Sida 1 (7) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 28 januari 2013, kl. 15.00 15.

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28 Sida 1 (7) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 28 januari 2013, kl. 15.00 15. 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 28 januari 2013, kl. 15.00 15.40 Kennet Hedlund (S), ordförande Jimmy Hjort (V) Inga-Lill Ohldin (S) Chatarina Ståhl (S) Kjell Krüger(S)

Läs mer

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Beslutande: Malin Ängerå (S, ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Tid Kl 15.00 16.30. Terminalgatan 18 (CMP AB) Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Tid Kl 15.00 16.30. Terminalgatan 18 (CMP AB) Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.30 Protokoll 6/2012 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2012-05-29 Plats Terminalgatan 18 (CMP AB) Närvarande: Ledamöter Milan Obradovic

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14 1(12) Plats och tid MunktellArenan, rum Rossvik klockan 15:00-16:30 ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Mona Kanaan (S), ordförande Alexandra Karjel (MP) Anette Stavehaug (V) Göran

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 februari 2015 kl 08:30-15:15 Ajournering kl 11:30-11:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 8-14 Beslutande Lasse Johansson (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-8.30, 11.00 12.00, 13.00-14.55 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 134/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-10-04 Klockan: 13:30-17:50 Plats: Vivallaskolan, stora konferensrummet, Diktargatan 25 Närvarande ledamöter Anders Hagström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-11 Kommunhuset klockan 08.30-12:00. Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Socialkontoret 2009-10-23 kl.13.00

Socialkontoret 2009-10-23 kl.13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Socialkontoret, kl.15.30-16.20 ajournering kl.15.55-16.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 18-30

Länssjukvårdsnämnden 18-30 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-16 Länssjukvårdsnämnden 18-30 Tid: Onsdagen den 16 mars, kl 11.50-12.20 (beslut) kl 09.00-11.50 + 12.20-17.00 (föredragning, information etc) (Sammanträdet ajournerades

Läs mer