Ställa in en radiostation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ställa in en radiostation"

Transkript

1 Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE, så att "AUTO" indikatorn på displayen tänds. 3. Tryck på TUNING för att starta automatisk sökning. Sökningen avbryts automatiskt när en kanal hittas. När en radiokanal ställts in tänds " TUNED " indikatorn på displayen. Indikatorn "FM STEREO" tänds när en FM radiostation ställts in. Inget ljud hörs när indikatorn " TUNED " är släckt. När signalen från en FM radiokanal är svag: Radiovågorna kan vara svaga beroende på byggnadens struktur och miljömässiga förhållanden. Utför i så fall den manuella kanalinställningsproceduren som det förklaras nedan i "Manuell kanalinställning" för att välja önskad kanal manuellt. Manuell kanalinställning 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja

2 antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE så att "AUTO" indikatorn på displayen släcks. 3. Tryck på TUNING för att välja önskad radiokanal. Frekvensen ändras med 1 steg varje gång du trycker på knappen. Frekvensen ändras kontinuerligt om knappen hålls intryckt och stannar när den släpps. Ställa in genom att titta på displayen. För att återgå till automatisk kanalinställning: Tryck på TUNING MODE igen på huvudenheten. Enheten ställer automatiskt in en radiokanal. Normalt ska "AUTO" visas. Ställa in en kanalfrekvens direkt Gör det möjligt att direkt ange frekvensen för den radiokanal du vill lyssna på. 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på D.TUN.

3 3. Ange radiokanalens frekvens med hjälp av sifferknapparna inom 8 sekunder. För att till exempel ange 87,5 (FM), tryck på 8, 7, 5 eller 8, 7, 5, 0. Om du har angett en felaktig siffra tryck på D.TUN och ange den rätta siffran.

4 Information om AM/FM-mottagning Förinställa en AM/FM radiokanal Du kan registrera upp till 40 AM/FM radiokanaler. Genom att ställa in kanaler i förväg kan du direkt slå på den radiokanal du önskar. Registreringsprocedur 1. Ställ in den AM/FM radiokanal du vill registrera. 2. Tryck på MEMORY på enheten så att det förinställda numret blinkar på displayen. 3. Tryck på PRESET upprepade gånger för att välja ett nummer mellan 1 och 40 medan det förinställda numret blinkar (ungefär 8 sekunder). 4. Tryck på MEMORY igen för att registrera. När kanalen är registrerad slutar det förinställda numret att blinka. Upprepa denna procedur för alla dina bästa AM/FM radiokanaler. Välja en förinställd radiostation 1. Tryck på CH +/ på fjärrkontrollen för att välja ett förinställt nummer. Du kan även trycka på PRESET på huvudenheten. Du kan också välja genom att direkt skriva in det förinställda numret med sifferknapparna på fjärrkontrollen.

5 Radera en förinställd radiokanal 1. Tryck på CH +/ på fjärrkontrollen för att välja det förinställda numret att radera. 2. Tryck på och håll in MEMORY på huvudenheten och tryck på TUNING MODE för att radera det förinställda numret. När raderad släcks numret på displayen.

6 Information om AM/FM-mottagning Använda RDS (europeiska, australiska och asiatiska modeller) RDS står för Radio Data System och är en metod för överföring av FMradiosignaler. RDS fungerar bara i områden där RDS sändningar förekommer. I vissa fall är inte textinformationen på displayen identisk med det innehåll som överförs från RDS stationen. Dessutom kan oväntade tecken visas när enheten tar emot tecken som inte stöds. Detta är dock inte ett tecken på fel. Om signalen från en RDS kanal är svag kan det hända att RDS data visas kontinuerligt eller inte alls. PS (programservice): Radiokanalens namn visas när en radiokanal som sänder programserviceinformation ställs in. Frekvensen visas i 3 sekunder när du trycker på DISPLAY. RT (radiotext): Text visas på enhetens display när en radiokanal som sänder radiotextinformation ställs in. PTY (programtyp): Låter dig söka efter RDS kanaler efter programtyp. TP (trafikprogram): Låter dig söka efter radiokanaler som sänder trafikinformation. Visa radiotext (RT) 1. Tryck en gång på RT/PTY/TP på huvudenheten. RT (radiotext) visas rullande på displayen. "No Text Data" visas om ingen textinformation finns tillgänglig. Söka efter typ (PTY) 1. Tryck två gånger på RT/PTY/TP på huvudenheten. Den aktuella programtypen visas på displayen.

7 2. Tryck på PRESET för att välja den typ av program du vill söka efter. Följande typer av RDS kanaler visas: None News (nyhetssändningar) Affairs (aktuella frågor) Info (information) Sport Educate (utbildning) Drama Culture Science (vetenskap och teknik) Varied Pop M (popmusik) Rock M (rockmusik) Easy M (lättlyssnad musik) Light M (lätta klassiker) Classics (seriösa klassiker) Other M (övrig musik) Weather Finance Children (barnprogram) Social (samhällsfrågor) Religion Phone In Travel Leisure Jazz (jazzmusik) Country (countrymusik) Nation M (nationell musik) Oldies (gamla hits) Folk M (folkmusik) Document (dokumentär) 3. Tryck på ENTER för att söka efter en radiokanal av den valda typen.

8 4. När en sådan radiokanal hittats blinkar indikatorn på displayen. Tryck då på ENTER igen. Om inte går att hitta någon kanal visas meddelandet "Not Found". Lyssna på trafikinformation (TP) 1. Tryck tre gånger på RT/PTY/TP på huvudenheten. Den trafikinformation "[TP]" som sänts ut av radiokanalen du lyssnar på kommer att visas. Endast "TP" visas om ingen trafikinformation är tillgänglig. 2. Tryck på ENTER för att söka efter en radiokanal som sänder trafikinformation. 3. När en radiokanal har hittats stannar sökningen och trafikinformationen tas emot. "Not Found" visas om ingen radiokanal som sänder trafikinformation hittas.

9 Spela upp musikfiler från en USB-enhet Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Anslut din USB lagringsenhet med musikfilerna till USB porten på enhetens baksida. 2. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

10 3. Välj "USB" med markörknapparna och tryck på ENTER. Om "USB" indikatorn blinkar på displayen, kontrollera om USBlagringsenheten har anslutits ordentligt. Ta inte ut USB enheten när "Connecting..." visas på displayen. Detta kan skada data eller enheten. 4. Tryck på ENTER en gång till på nästa skärm. Listan över mappar och filer på USB enheten visas. Välj mappen med markörknapparna och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. 5. Använd markörknapparna för att välja den musikfil som ska spelas och tryck sedan på ENTER eller för att börja uppspelningen. USB porten i den här enheten följer USB 1.1 standarden. Överföringshastigheten kan vara otillräcklig för vissa innehåll som du spelar upp, vilket kan leda till ljudavbrott.

11 Lyssna på internetradio Om internetradio Enheten levereras med förinställda internetradiokanaler, som TuneIn Radio, för att du ska kunna njuta av dessa tjänster genom att bara ansluta enheten till internet. Nättjänster eller innehåll kan bli otillgängligt om tjänsteleverantören avslutar tjänsten.

12 Lyssna på internetradio TuneIn Radio Med mer än radiostationer och 2 miljoner registrerade program är TuneIn Radio en tjänst där du kan njuta av musik, sport och nyheter från hela världen. Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

13 2. Välj "Tuneln Radio" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa övre Tuneln Radio toppskärmen. 3. Använd markörknapparna för att välja en radiokanal eller ett program och tryck på ENTER för att börja uppspelningen. Om TuneIn Radio menyn För att visa TuneIn menyn tryck på MENU eller ENTER medan en radiokanal är på. När du väljer motsvarande menyalternativ med markörerna och trycker på ENTER kan du utföra följande åtgärder: Lägg till i My Presets: Registrerar radiokanal eller program som sänds i "My Presets". När de har registrerats visas "My Presets" i nivån under TuneIn Radio. För att spela upp, välj programmet från "My Presets". Ta bort från My Presets: Raderar en radiokanal eller ett program från "My Presets" i TuneIn Radio. Rapportera ett problem: Rapporterar eller löser interaktivt ett problem relaterat till TuneIn Radio. Visa tablå: Visar tablån för radiokanalen eller programmet. Rensa recents: Rensar alla radiokanaler och program från "Recents" i TuneIn Radio. (Denna meny visas endast när en radiokanal eller ett program i "Recents" spelas.) Lägg till i My Favorites: Registrerar radiokanal eller program som sänds i "My Favorites". "My Favorites" visas i nivån under den som visas när du trycker på NET. För att spela upp, välj programmet från "My Favorites". Om TuneIn Radio kontot Genom att skapa ett konto på webbplatsen för TuneIn Radio (tunein.com) och logga in från enheten kan du automatiskt lägga till radiokanaler och program i "My Presets" på enheten när du sparar dem på webbplatsen. "My Presets" visas i nivån under TuneIn Radio. Du måste logga in på TuneIn Radio från enheten för att kunna visa

14 radiokanaler som registrerats i "My Presets". För att logga in, välj "Login" "I have a TuneIn account" i topplistan för "TuneIn Radio" på enheten och ange sedan ditt användarnamn och lösenord. Om du kopplar enheten till My Page på webbplatsen för TuneIn Radio med registreringskoden du får när du väljer "Login" "Login with a registration code" på enheten, kan du logga in utan att ange användarnamn och lösenord.

15 Lyssna på internetradio Pandora användning (endast USA, Australien och Nya Zeeland) Pandora är en kostnadsfri, personlig internetradioservice som spelar den musik du gillar och hjälper dig att upptäcka ny musik som passar din smak. Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

16 2. Välj "Pandora" med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck sedan på ENTER. 3. Använd / för att välja "I have a Pandora Account" eller "I'm new to Pandora" och tryck sedan på ENTER. Välj "I'm new to Pandora" om du är en ny användare. Du kommer att se en aktiveringskod på din TV. Skriv ned denna kod. Använd en dator ansluten till internet och gå till Ange din aktiveringskod och följ sedan instruktionerna för att skapa ett Pandorakonto och dina personliga Pandorakanaler. Du kan skapa dina kanaler genom att ange dina favoritlåtar och favoritartister när du uppmanas att göra det. Efter att du har skapat ditt konto och dina kanaler kan du återgå till din Onkyo mottagare och trycka på ENTER för att börja lyssna på din personliga Pandora. Om du redan har ett Pandora konto kan du lägga till det till din Onkyomottagare genom att välja "I have a Pandora Account" och logga in med din e post och ditt lösenord. Om du vill använda flera användarkonton, se "Using Multiple Accounts". Inloggningen kan göras från skärmen "Users". 4. För att spela en kanal, använd / för att välja kanalen från din kanallista och tryck sedan på ENTER. Uppspelningen startar och uppspelningsskärmen visas. Skapa en ny station Ange namnet på en låt, artist eller genre och Pandora kommer att skapa en unik radiokanal för dig som grundar sig på låten, artisten eller genren. Jag gillar denna låt: Ge en låt "thumbs up" så kommer Pandora att spela mer liknande musik. Jag gillar inte denna låt: Ge en låt "thumbs down" så tar Pandora bort låten från den aktuella kanalen. Varför spelas denna låt?: Upptäck några av de musikattribut som Pandora använder för att skapa dina personliga radiokanaler. Jag har tröttnat på denna låt: Om du är trött på en låt, kan du lägga den

17 i viloläge så kommer Pandora inte att spela den på en månad. Skapa kanal från denna artist: Skapar en radiokanal från denna artist. Skapa kanal från denna låt: Skapar en radiokanal från denna låt. Radera denna kanal: Det här tar bort en kanal permanent från ditt Pandorakonto. Om du skulle välja att återskapa stationen med samma låt eller artist kommer all positiv och negativ feedback du sparat att gå förlorad. Byt namn på denna kanal: Låter dig byta namn på den aktuella radiokanalen. Spara denna artist: Pandora sparar din favoritartist i din profil på Spara denna låt: Pandora sparar den aktuella låten och låter dig köpa dem alla från Amazon eller itunes i ett steg! Lägg till i My Favorites: Lägger till en kanal i listan My Favorites. PANDORA, PANDORA logotypen och Pandoras trade dress är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Pandora Media, Inc. och används med tillstånd.

18 Lyssna på internetradio Spotify Den här enheten är kompatibel med Spotify Connect. För att aktivera Spotify Connect måste du installera Spotify applikationen på din smarttelefon eller surfplatta och skapa ett Spotify Premium konto. Här hittar du procedurerna för hur du konfigurerar Spotify: Spotify programvaran omfattas av tredjepartslicenser som kan hittas här: party licenses Uppspelning Genom att bara klicka på ikonen Anslut i Spotify applikationens uppspelningsskärm och välja den här enheten, kan du automatiskt sätta på den här enheten (funktion för automatiskt strömpåslag), byta ingång till läget NET och börja strömma från Spotify med hög kvalitet. För att aktivera funktionen automatiskt strömpåslag ska du se till att inställningen "Network Standby" i den här enhetens Setup står på "On". Anmärkningar för användning av multizonsfunktionen För att njuta av Spotify musik i ett annat rum, välj zon 2 och välj manuellt "NET" som ingång för det andra rummet. Välj också den här enheten i Spotify applikationen. Det går bara att justera volymen för Spotify applikationen för utrustningen som är ansluten till högtalarkontakterna för ZONE2. Om någon annan kontakt används för anslutningen, justera volymen på ljudutrustningen i det andra rummet. För att uppleva Spotify musik i huvudrummet efter att du har spelat den i ett annat rum, välj "NET" som ingång för huvudrummet.

19 Lyssna på internetradio SiriusXM internetradio (endast för Nordamerika) Du måste ansluta dig till tjänsten för att kunna använda den. Gå till med din dator för att teckna avtal. När du tecknar avtal får du ett användarnamn och ett lösenord som måste anges i AV mottagaren. För att använda SiriusXM internetradio måste du ha AVmottagaren ansluten till internet. Använd fjärrkontrollen och följ dessa steg: Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

20 2. Välj "SiriusXM Internet Radio" med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck sedan på ENTER. 3. Välj "Sign In" och tryck sedan på ENTER. Om du har ett befintlig SIRIUSkonto kan du logga in genom att välja "Sign in". Ange ditt användarnamn och lösenord i nästa tangentbordsskärm eller i webbinställningen. Om du inte känner till ditt användarnamn eller lösenord, ring Sirius XM på (888) för hjälp. Om du vill använda flera användarkonton, se "Using Multiple Accounts". Inloggningen kan göras från skärmen "Users". Använda tangentbordsskärmen 1 Använd / / / och ENTER för att ange ditt användarnamn och lösenord. 2 Välj "OK". 3 Tryck på ENTER. Skärmen "Confirm your entries" visas. 4 Tryck på ENTER. "Please wait..." visas och sedan öppnas skärmen "SiriusXM Internet Radio" som visar kategorin som kan väljas. 4. Använd / för att välja kategorin och tryck sedan på ENTER. Listan med kanaler för den valda kategorin visas. 5. Använd / för att välja önskad kanal och tryck sedan på ENTER. Uppspelningsskärmen för den valda kanalen visas och du kan lyssna på SiriusXM internetradio. Du kan utföra åtgärder för låtar med knapparna på fjärrkontrollen. Aktiverade knappar:,,, Lägg till i My Favorites: Lägger till en kanal i listan My Favorites. Lägg till i Presets: Lägger till den aktuella kanalen till listan med förinställda kanaler. Radera från Presets: Tar bort den aktuella kanalen från listan.

21 SiriusXM internetradioprenumerationer säljs separat och regleras av Sirius allmänna villkor (se Läs detta innan du köper ditt abonnemang. Sirius, XM och alla relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Sirius XM Radio Inc. och dess dotterbolag. Alla rättigheter förbehålles.

22 Lyssna på internetradio Slacker Personal Radio (endast för Nordamerika) Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

23 2. Välj "Slacker Personal Radio" med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck sedan på ENTER. 3. Om du inte har något konto, skapa ett på Slackers webbplats ( med din dator. Om du redan har ett Slackerkonto, välj "Sign in to your account" och tryck sedan på ENTER. Tangentbordsskärmen visas. Du kan mata in information från fjärrkontrollen eller med tangenterna på huvudenheten. 4. Om informationen du angett är korrekt, använd / / / för att välja "OK" och tryck sedan på ENTER. En skärm för bekräftelse av kontoinformation visas. 5. Om du inte har något konto, välj "Access without Sign In" och tryck på ENTER för att använda en begränsad version av tjänsten. Observera att användningen är begränsad. Om du vill använda flera användarkonton, se "Using Multiple Accounts". Inloggningen kan göras från skärmen "Users". 6. Använd / för att markera ett menyalternativ och tryck sedan på ENTER. För att logga ut, använd / för att välja "Sign out" i den här skärmen och tryck sedan på ENTER. 7. Använd / för att välja en kanal och tryck sedan på ENTER eller för att spela kanalen. Uppspelningsskärmen visas. 8. Du kan utföra åtgärder för låtar med knapparna på fjärrkontrollen. Aktiverade knappar:,,, Betygsätt låten som favorit: Lagrar information på servern vilket gör det mer sannolikt att låten spelas upp igen. Ta bort låt: Lagrar information på servern vilket gör det mindre sannolikt att låten spelas upp igen. Ta bort artist: Lagrar information på servern vilket gör det mindre sannolikt att låtar av denna artist spelas upp igen. Markera som favorit: Lägger till den aktuella kanalen till dina favoriter.

24 Ta bort favoritmarkeringen: Tar bort den aktuella kanalen från dina favoriter. Lägg till en låt i biblioteket: Lägger till låten som för närvarande spelas i biblioteket. Raderar låten från biblioteket: Raderar låten som för närvarande spelas från biblioteket. Lägg till i My Favorites: Lägger till en kanal eller låt i listan My Favorites. Använda flera konton AV mottagaren stöder flera användarkonton, vilket betyder att du fritt kan välja mellan flera inloggningar. Efter registrering av användarkonton utförs inloggning från skärmen "Users". Tryck på MENU medan användarskärmen visas. "Add new user", "Remove this user" visas. Du kan antingen spara ett nytt användarkonto eller ta bort ett befintligt. En del av tjänsterna tillåter inte användning av flera användarkonton. Du kan lagra upp till 10 användarkonton. För att växla mellan konton måste du först logga ut från det nuvarande kontot och logga in igen på skärmen "Users".

25 Lyssna på internetradio Registrera annan internetradio För att lyssna på andra internetradioprogram, registrera programmet i listan "My Favorites" enligt beskrivningen i nästa avsnitt. "My Favorites" visas i nivån under den som visas när du trycker på NET. Du kan registrera upp till 40 internetradiokanaler. Enheten stöder internetradiokanaler lagrade i följande format: PLS (webbadress som slutar på.pls), M3U (webbadress som slutar på.m3u) och RSS (webbadress som slutar på rss/rdf/xml). Beroende på typen av data och uppspelningsformat kan det finnas vissa program som inte kan spelas upp. Tillgängliga tjänster kan variera beroende på vilket område du befinner dig i. Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Registreringsprocedur

26 Innan du utför någon åtgärd: Namn och adress för den radiokanal du vill lägga till krävs. Kontrollera specifikationerna innan användning. 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen. 2. Välj "My Favorites" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa skärmlistan "My Favorites". 3. Välj ett tomt område i "My Favorites" med markörknapparna och tryck på MENU för att visa menyskärmen. 4. Välj "Create new station" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa tangentbordsskärmen. 5. Ange namnet och webbadressen för radiokanalen som ska läggas till. Välj "A/a" och tryck på ENTER för att växla mellan versaler och gemener. Välj " " eller " " och tryck på ENTER för att flytta markören i önskad riktning. Välj " " och tryck på ENTER för att radera tecknet till vänster om markören. Registrera en kanal med dator Innan du utför någon åtgärd: Namn och adress för den radiokanal du vill lägga till krävs. Kontrollera specifikationerna innan användning. Kontrollera även att denna enhet och datorn är anslutna till samma router.

27 1. Tryck på RECEIVER på fjärrkontrollen. Tryck alltid på RECEIVER först för att ändra fjärrkontrollen till RECEIVER läge (läget för användning av denna enhet) eftersom dess läge kan ändras för styrning av andra komponenter. 2. Tryck på SETUP för att visa Setup menyn. 3. Använd markörerna och välj "6. Hardware" "Network" "IP Address" för att visa IP adressen. Notera IP adressen eftersom du behöver den senare. 4. Öppna webbläsaren på din dator eller smartphone och ange enhetens IPadress i webbläsarens adressfält. När du använder Internet Explorer, kan du alternativt välja "Open" i menyn "File" för att ange IP adressen. Information om enheten visas i webbläsaren. ("WEB Setup") 5. Klicka på fliken "My Favorites" och ange namnet och webbadressen för internetradiokanalen. 6. Klicka på "Save" för att registrera den angivna internetradiokanalen i "My Favorites". Att byta namn på en registrerad radiokanal Välj radiokanalen i listan "My Favorites" och tryck på MENU för att visa menyskärmen. Välj "Rename this station" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa tangentbordsskärmen. Byt namn på kanalen. Radiokanalers namn kan även ändras från "WEB Setup". Spela en registrerad radiokanal 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen.

28 2. Välj "My Favorites" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa de registrerade radiokanalerna. 3. Använd markörknapparna för att välja en radiokanal och tryck på ENTER för att börja uppspelningen. Radera en registrerad radiokanal 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen. 2. Välj "My Favorites" med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa de registrerade radiokanalerna. 3. Välj den radiokanal du vill radera med markörknapparna och tryck på MENU för att visa menyskärmen. 4. Välj "Delete from My Favorites" med markörknapparna och tryck sedan på ENTER. 5. Använd markörknapparna och välj "OK" och tryck sedan på ENTER för att radera radiostationen. Välj "Back" för att återgå till föregående skärm. Radiokanaler kan även raderas från "WEB Setup".

29 Spela musik med DLNA Om DLNA Digital Living Network Alliance (DLNA) kan ses som en teknikstandard eller industrin som utvecklar teknikstandarden för sammankoppling och användning av AV komponenter, datorer och andra enheter i ett hemnätverk. Med denna enhet kan du använda DLNA för att spela musikfiler lagrade på en dator eller hårddisk ansluten till ditt hemnätverk (NAS enhet). Kontrollera att denna enheten och datorn eller NAS enheten är anslutna till samma router. För att strömma en musikfil behöver du en NAS enhet med DLNAserverfunktioner eller en dator som har en spelare (t.ex. Windows Media Player 11 eller Windows Media Player 12) med DLNA serverfunktioner installerade. För att aktivera strömning med Windows Media Player 11 eller Windows Media Player 12, måste du först konfigurera inställningarna.

30 Spela musik med DLNA Konfigurera Windows Media Player Windows Media Player Slå på datorn och starta Windows Media Player I "Bibliotek" menyn väljer du "Mediedelning" för att visa en dialogruta. 3. Markera kryssrutan "Dela ut mina media" och klicka på "OK" för att visa en lista över kompatibla enheter. 4. Välj denna enhet och klicka på "Tillåt". När du har klickat på den markeras motsvarande ikon. 5. Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan. Beroende på versionen av Windows Media Player, kan benämningarna på alternativen du behöver välja skilja sig åt från förklaringen här. Windows Media Player Slå på datorn och starta Windows Media Player I "Direktuppspelning" menyn väljer du "Aktivera direktuppspelning av media" för att öppna en dialogruta. Om direktuppspelning redan är påslaget, välj "Fler alternativ för direktuppspelning..." i "Direktuppspelning" menyn för att visa alla spelare i nätverket och gå sedan till steg Klicka på "Aktivera direktuppspelning av media" för att visa en lista över spelare i nätverket. 4. Välj denna enhet i "Alternativ för direktuppspelning av media" och kontrollera att den är inställd på "Tillåt". 5. Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan. Beroende på versionen av Windows Media Player, kan benämningarna på alternativen du behöver välja skilja sig åt från förklaringen här.

31 Spela musik med DLNA DLNA uppspelning Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Starta servern (Windows Media Player 11, Windows Media Player 12 eller NAS enhet) som innehåller de musikfiler som ska spelas. 2. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen. Om "NET" indikatorn blinkar på displayen är enheten inte korrekt ansluten till nätverket. Kontrollera anslutningen.

32 3. Välj "DLNA" med markörerna och tryck på ENTER. 4. Välj målservern med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa skärmen för objektlista. Sökning fungerar inte på servrar som inte stödjer sökfunktioner. Enheten har inte tillgång till bilder och video lagrade på servrar. Innehållet på servern kanske inte visas beroende på serverns delningsinställningar. 5. Använd markörknapparna för att välja den musikfil som ska spelas och tryck sedan på ENTER eller för att börja uppspelningen. Om "No Item" visas ska du kontrollera att nätverket är korrekt anslutet.

33 Spela musik med DLNA Kontrollera fjärrstyrd uppspelning från en dator Du kan använda denna enhet till att spela musikfiler lagrade på din dator genom att styra datorn i ditt hemnätverk. Enheten stöder fjärrstyrd uppspelning via Windows Media Player 12. För att använda funktionen fjärrstyrd uppspelning med Windows Media Player 12, måste Windows Media Player 12 konfigureras i förväg. Med hjälp av en DLNA kompatibel styrenhet (t.ex. en Androidapplikation), kan du välja en musikfil lagrad i Windows Media Player 12 och streama till enheten med hjälp av styrenheten. För information om hur du spelar upp med fjärrstyrning med hjälp av styrenheten, se styrenhetens instruktionsmanual. Ställa in PC 1. Slå på datorn och starta Windows Media Player I "Direktuppspelning" menyn väljer du "Aktivera direktuppspelning av media" för att öppna en dialogruta. Om direktuppspelning redan är påslaget, välj "Fler alternativ för direktuppspelning..." i "Direktuppspelning" menyn för att visa alla spelare i nätverket och gå sedan till steg Klicka på "Aktivera direktuppspelning av media" för att visa en lista över spelare i nätverket. 4. Välj denna enhet i "Alternativ för direktuppspelning av media" och kontrollera att den är inställd på "Tillåt". 5. Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan. 6. Öppna "Direktuppspelning" menyn och kontrollera att "Tillåt fjärrstyrning av spelaren..." är markerat. Beroende på versionen av Windows Media Player, kan benämningarna på alternativen du behöver välja skilja sig åt från förklaringen här. Fjärruppspelning

34 1. Slå på strömmen till enheten. 2. Slå på datorn och starta Windows Media Player Välj och högerklicka på den fil du vill spela med Windows Media Player 12. För att spela musikfiler på en annan server med fjärruppspelning, öppna målservern från "Andra bibliotek" och välj den fil du vill spela. 4. Välj den här enheten i "Spela upp på" och öppna "Spela upp på" fönstret i Windows Media Player 12 och starta uppspelningen på enheten. Operationer under fjärruppspelning kan utföras från "Play to" fönstret på datorn. Uppspelningsskärmen visas på en TV som anslutits till HDMI utgången på enheten. Om du använder Windows 8 på din dator, klicka på "Play to" och välj därefter denna enhet. 5. Justera volymen med hjälp av volymfältet på "Spela upp på" fönstret. Ibland skiljer sig volymen som visas på fjärruppspelningsfönstret från den volym som visas på enhetens display. När volymen justeras från enheten återspeglas inte värdet på "Spela upp på" fönstret. Denna enhet kan inte fjärrspela musikfiler under följande förhållanden. Den använder en nätverkstjänst. Den spelar en musikfil från en USB enhet. Beroende på versionen av Windows Media Player, kan benämningarna på alternativen du behöver välja skilja sig åt från förklaringen här.

35 Spela musikfiler i en delad mapp Om delad mapp En delad mapp är en mapp som på en nätverksenhet som en dator eller NAS enhet (en hårddisk ansluten till ditt nätverk) har konfigurerats för åtkomst för andra användare. Du kan spela upp musikfiler i en delad mapp på din dator eller NAS enhet anslutna till samma nätverk som enheten. För att kunna spela musikfiler i en delad mapp måste du först konfigurera Windows 8 eller Windows 7. Se till att enheten och datorn eller NAS enheten är anslutna till samma router. Delningsalternativen måste ställas in och en delad mapp måste skapas på datorn i förväg. För information om hur du konfigurerar NAS enheten och skapar en delad mapp, se NAS enhetens instruktionsmanual.

36 Spela musikfiler i en delad mapp Ställa in PC Konfigurera delningsalternativen 1. Välj "Välj hemgrupp och delningsalternativ" på "Kontrollpanelen". Om menyn inte visas, kontrollera att "Visa efter" är inställt på "Kategori". 2. Välj "Ändra avancerade delningsinställningar". 3. Kontrollera att följande radioknappar är valda i "Hem eller Arbete": "Aktivera nätverksidentifiering" "Aktivera fil och skrivardelning" "Aktivera delning så att alla med nätverksåtkomst kan läsa och skriva filer i mappen Delat och dess undermappar." "Inaktivera lösenordsskyddad delning" 4. Välj "Spara ändringar" och klicka på "OK" i dialogrutan. Skapa en delad mapp 1. Markera och högerklicka på den mapp du vill dela. 2. Välj "Egenskaper". 3. Välj "Avancerad delning" i fliken "Delning". 4. Markera kryssrutan "Dela ut den här mappen" och klicka på "OK". 5. Välj "Dela" för "Delning av filer och mappar". 6. Välj "Alla" från rullmenyn. Klicka på "Lägg till" och sen på "Dela". För att ställa in användarnamn och lösenord för en delad mapp, ställ in "Behörigheter" i "Avancerad delning" i fliken "Delning". Kontrollera om en arbetsgrupp är inställd.

37 Spela musikfiler i en delad mapp Spela från en delad mapp Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. (Europeiska, australiensiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) Om OSD språket är inställt på Chinese kommer åtgärderna i detta avsnitt inte att visas på TV apparaten. Använd genom att titta på skärmen på huvudenheten. Observera att skärmen på huvudenheten inte stödjer visning av kinesiska tecken. Tecken som inte kan visas ersätts med asterisker ( ). Uppspelning 1. Tryck på NET på fjärrkontrollen för att visa NET TOP skärmen. Om "NET" indikatorn blinkar på displayen är enheten inte korrekt ansluten till nätverket. Kontrollera anslutningen.

38 2. Välj "Home Media" med markörknapparna och tryck sedan på ENTER. 3. Välj målserver med markörknapparna och tryck sedan på ENTER. Du kan kontrollera din dators servernamn i datorns egenskaper. 4. Välj mapp som ska delas med markörknapparna och tryck sedan på ENTER. 5. Om ett användarnamn och lösenord krävs, ange nödvändig inloggningsinformation. Inloggningsinformationen är den kontoinformation som ställdes in när den delade mappen skapades. Inloggningsinformation som angetts sparas för framtida bruk. 6. Använd markörknapparna för att välja den musikfil som ska spelas och tryck sedan på ENTER eller för att börja uppspelningen.

39 Använda musikfiler med fjärrkontrollen Om fjärrkontrollen Med fjärrkontrollen för den här enheten kan du spela musikfiler lagrade på USB enheter, internetradio, datorer och NAS enheter i nätverket, såväl som på Bluetooth kompatibla enheter. Den kan även användas för att visa information om musikfilerna som spelas och för att utföra olika åtgärder. Tillgängliga knappar kan variera beroende på den tjänst och enhet du vill spela. Vissa knappar kan inte användas med Bluetooth kompatibla enheter. Dessutom måste den Bluetooth kompatibla enheten stödja AVRCPprofilen. Vissa enheter kan inte användas även om de stöder AVRCPprofilen.

40 Använda musikfiler med fjärrkontrollen Fjärrkontrollens knappar 1. Tryck på den INPUT SELECTOR (PC, NET, USB eller BLUETOOTH) som passar ingångskällan på fjärrkontrollen. 2. Använd fjärrkontrollen genom att titta på namn och funktion för var och en av knapparna. 1 TOP MENU: Den här knappen visar huvudmenyn för varje media eller server. 2 /, ENTER: Dessa knappar bläddrar igenom alternativ och aktiverar det markerade alternativet. / : Dessa knappar gör att du kan bläddra till andra sidor när listan är fortsätter över flera sidor. 3 : Den här knappen snabbspolar aktuell låt bakåt. Denna knapp kan ej användas från och med 10 sekunder innan uppspelningen avslutas. 4 : Den här knappen spelar den aktuella låten från början. Om du trycker på denna knapp två gånger spelas föregående låt. 5 +/ knappen: Flyttar markören uppåt eller nedåt i listan med internetradiokanaler i "My Favorites". 6 MENU: Den här knappen visar menyn för varje internetradiotjänst. 7 RETURN: Med den här knappen går du tillbaka till föregående skärm. 8 : Den här knappen snabbspolar aktuell låt framåt. Denna knapp kan ej användas från och med 10 sekunder innan uppspelningen

41 avslutas. 9 : Den här knappen spelar nästa låt. F : Den här knappen startar uppspelningen. G : Den här knappen pausar uppspelningen. H SEARCH: Knappen växlar mellan uppspelningsskärmen och listskärmen under uppspelning. I : Den här knappen stoppar uppspelningen. J MODE: Denna knapp visar video från den ingång som har valts i "Video Select". Varje gång du trycker på knappen visas videon eller så stängs den av. Du kan ändra på visningsläget för OSD genom att trycka på ENTER medan videon visas på skärmen. Dessa knappar visas inte när OSD språket är inställt på Chinese. (europeiska, australiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) K RANDOM: Den här knappen startar slumpmässig uppspelning. L REPEAT: Den här knappen spelar upp en låt (eller låtar) igen. Genom att trycka på den här knappen flera gånger växlas repetitionslägena. M DISPLAY: Denna knapp ändrar visad låtinformation under uppspelning. Om du trycker på denna knapp när listskärmen visas så växlas skärmen till uppspelningsskärmen. Bluetooth kompatibla enheter: Knappar som kan användas är,,,,, och.

42 Använda musikfiler med fjärrkontrollen Ikoner som visas under uppspelning Ikoner visas på displayen under uppspelning av musikfiler. Betydelsen av varje ikon är följande: : Mapp : Låt : Spela : Pausa : Snabbspolning framåt : Snabbspolning bakåt : Artist : Album : Upprepa en låt : Upprepa en mapp : Upprepa : Blanda

43 Använda ljudåtergivningssätten Välja ljudåtergivningssätt Med lägena för ljudåtergivningssätt kan du välja det bästa ljudet för din ingångskälla. 1. Efter att du har tryckt på RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på en av följande fyra knappar. 2. Tryck på den valda knappen upprepade gånger för att växla mellan de lägen som visas på enhetens display. Ställ in önskat ljudåtergivningssätt genom att lyssna på ljudet. För information om lyssningslägena, se "Typer av lyssningslägen". För vilka lyssningslägen som kan väljas med varje knapp, se "Valbara lyssningslägen".

44 Använda ljudåtergivningssätten Typer av lyssningslägen Uppdatering av nytt lyssningsläge Vi planerar en uppgradering av den nya fasta programvaran för att möjliggöra att den här enheten stöder uppspelning i ljudformatet DTS:X. Av denna anledning kan de tillgängliga lyssningslägena variera beroende på vilken version av den fasta programvaran som används. Versioner som kommit ut tidigare än uppdateringen med stöd för ljudformatet DTS:X Neo:6 Cinema och Neo:6 Music är tillgängliga. Versioner som stöder ljudformatet DTS:X DTS:X och DTS Neural:X är tillgängliga. (Neo:6 Cinema och Neo:6 Music är inte tillgängliga efter uppdateringen.) I alfabetisk ordning AllCh Stereo Idealiskt för bakgrundsmusik då detta läge fyller hela lyssningsområdet med stereoljud. Direct I detta läge återges ljud från ingångskällan som det är. Om till exempel en tvåkanalskälla från en musik CD matas in kommer återgivningen att vara stereo, eller om en Dolby Digital signal matas in kommer ljudfältet att kontrolleras i enlighet med antalet tillgängliga kanaler. Dolby Atmos Dolby Atmos som infördes först på bio ger en revolutionerande känsla av dimension och nedsänkning i hemmabioupplevelsen. Dolby Atmos är ett flexibelt och skalbart objektbaserat format som återger ljud som oberoende ljud (eller objekt) som kan positioneras exakt eller flyttas dynamiskt genom hela 3 dimensionella lyssningsutrymmet under uppspelning. En viktig del i Dolby Atmos är införandet av en höjdplan av ljud över lyssnaren.

45 Dolby D (Dolby Digital) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby Digital. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Dolby D+ (Dolby Digital Plus) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby Digital Plus. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Dolby Surround Dolby surround är nästa generations surround teknologi som på ett intelligent sätt blandar stereo; 5.1 och 7.1 innehåll för uppspelning i ditt surround högtalarsystem. Dolby surround är kompatibel med traditionella högtalarlayouter samt Dolby Atmos aktiverade uppspelningssystem som använder takmonterade högtalare eller produkter med Dolby speakerteknologi. Dolby TrueHD Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby TrueHD. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DSD Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DSD. Denna enhet stöder DSD signaler som matas in via HDMI IN. Bättre ljud är dock möjligt att få, beroende på den anslutna spelaren, vid utmatning från spelarens PCM utgång. Detta lyssningsläge kan endast väljas om din Blu ray/dvd spelares utmatningsinställning är DSD. DTS Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVD

46 spelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS 96/24 Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS 96/24. Med 96 khz samplingsfrekvens och 24 bitars upplösning ger det en överlägsen ljudåtergivning. Beroende på inställningarna blir detta ljudåtergivningssätt DTS. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS Express Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS Express. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS HD HR (DTS HD High Resolution Audio) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS HD High Resolution Audio. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS HD MSTR (DTS HD Master Audio) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS HD Master Audio Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS Neo:6 Detta läge utökar alla tvåkanalskällor till 5.1 kanals flerkanaligt surroundljud. Det erbjuder full bandbredd på alla kanaler, med stort oberoende mellan kanalerna. Det finns två typer av detta läge: en idealisk för filmer och en idealisk för musik. Neo:6 Cinema: Använd detta läge med alla 2 kanalsfilmer. Neo:6 Music: Använd detta läge med alla 2 kanalsmusikkällor

47 DTS Neural:X Neural:X möjliggör uppmixning av legacy innehåll såsom mono, stereo 5.1 eller 7.1ch till ett stort antal kanaler, inklusive kanaler till högtalare som är placerade i högt läge och som används för uppspelning i DTS:X. DTS:X Detta läge är till för användning med DTS källor. DTS:X är nästa generations objektbaserade surround teknologi för DTS och inkluderar höjdhögtalare för att ge en helt omslutande lyssningserfarenhet i ditt vardagsrum. ES Discrete (DTS ES Discrete) Detta läge är till för användning med DTS ES Discrete källor och aktiverar 6.1 kanals eller 7.1 kanalsuppspelning med den bakre kanalen. Sju helt diskreta kanaler ökar rumsåtergivningen och möjliggör 360 graders ljudlokalisering vilket skapar en ljudkorning mellan surroundkanalerna. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Använd för DVD skivor med DTS ES logotypen, särskilt om programvaran innehåller DTS ES Matrix ljudspår. ES Matrix (DTS ES Matrix) Detta läge är till för användning med DTS ES Matrix ljudspår och aktiverar 6.1 kanals eller 7.1 kanalsuppspelning med den matrix kodade bakre kanalen. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Använd för CD skivor, DVD skivor eller LD med DTS ES logotypen, särskilt om programvaran innehåller DTS ES Matrix ljudspår. Full Mono I detta läge matar alla högtalare ut samma ljud i mono, så ljudet är samma oavsett var du befinner dig i rummet. Game Action I detta läge är ljudlokaliseringen distinkt med tonvikt på bas. Game Rock

48 I detta läge ligger tonvikten på ljudtrycket för förhöjd live känsla. Game RPG I detta läge har ljudet en dramatisk känsla motsvarande atmosfären hos en orkester. Game Sports Lämplig för ljud med mycket efterklang. Mono Använd detta läge när du tittar på en gammal film med monoljud eller använd det för att separat återge ljud på två olika språk som spelats in i vänster och höger kanal hos vissa filmer. Det är också lämpligt för DVD eller andra källor som innehåller multiplexljud. Multich (Multichannel) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i flerkanals PCM. Orchestra Lämpligt för klassisk musik eller operamusik. Detta läge betonar surroundkanalerna för att göra stereobilden bredare och simulerar den naturliga efterklangen i en stor konserthall. Pure Audio (europeiska, australiska och asiatiska modeller) Detta läge ger en mycket exakt återgivning av ljudet. Eftersom ljudet från ingångskällan matas ut utan surroundljudsbearbetning och display och videokretsarna är avstängda minimeras möjliga störningskällor och en realistisk ljudåtergivning erhålls. Detta läge kan inte väljas när zon 2 är aktiv. Om zon 2 aktiveras när detta läge är valt så ändras ljudåtergivningssättet automatiskt till Direct. Stereo I detta läge matas ljud ut från de främre vänstra och högra högtalarna och subwoofern. Studio Mix

49 Lämplig för rock eller popmusik. Detta läge skapar ett livfullt ljudfält med en kraftig akustisk bild som på en klubb eller en rockkonsert. T D (Theater Dimensional) I detta läge kan du få en virtuell uppspelning av flerkanaligt surroundljud även med endast två eller tre högtalare. Det sker genom justering av hur ljudet når lyssnarens högra och vänstra öra. TV Logic Lämpligt för TV program som har producerats i en TV studio. Detta läge förstärker surround effekterna för hela ljudet så att röster ska höras tydligare och för att skapa en realistisk akustisk bild. Unplugged Lämpligt för akustiska instrument, röster och jazz. Detta läge betonar den främre stereobilden och ger intryck av att man befinner sig precis framför scenen.

50 Använda ljudåtergivningssätten Valbara lyssningslägen Lyssningslägena kan väljas med knapparna för lyssningslägen som kommer att skilja sig åt beroende på insignalens format och den aktuella högtalarkonfigurationen. Observera även att beroende på spelarens inställningar och innehåll kanske vissa lyssningslägen inte kan väljas. Ljudåtergivningssätt som är tillgängliga när hörlurar är anslutna: Pure Audio (europeiska, australiska och asiatiska modeller), Mono, Direct och Stereo. Uppdatering av nytt lyssningsläge Vi planerar en uppgradering av den nya fasta programvaran för att möjliggöra att den här enheten stöder uppspelning i ljudformatet DTS:X. Av denna anledning kan de tillgängliga lyssningslägena variera beroende på vilken version av den fasta programvaran som används. Versioner som kommit ut tidigare än uppdateringen med stöd för ljudformatet DTS:X Neo:6 Cinema och Neo:6 Music är tillgängliga. Versioner som stöder ljudformatet DTS:X DTS:X och DTS Neural:X är tillgängliga. (Neo:6 Cinema och Neo:6 Music är inte tillgängliga efter uppdateringen.) MOVIE/TV knapp Du kan välja ett läge som passar för filmer och TV program. Analog Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 DTS Neural:X TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D

51 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste PCM installeras. Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 DTS Neural:X TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Multich PCM Direct Mono Multich *1 Dolby Surround DTS Neural:X TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD Direct Mono installeras.

52 *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby Atmos Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Direct Mono Dolby Atmos TV Logic AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct Mono *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

53 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Direct Mono *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Direct Mono *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

54 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS Direct Mono installeras. *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS 96/24 Direct Mono *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

55 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Direct Mono *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD HR Direct Mono *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

56 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Direct Mono *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS ES Direct Mono DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D

57 *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS:X Direct Mono DTS:X TV Logic *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. MUSIC knapp Du kan välja ett läge som passar för musik. Analog Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 DTS Neural:X Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste

58 PCM installeras. Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 DTS Neural:X Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Multich PCM Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo Multich *1 Dolby Surround DTS Neural:X Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD installeras. Pure Audio (European, Australian and Asian models)

59 Direct Stereo *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby Atmos Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo Dolby Atmos Orchestra Unplugged Studio Mix AllCh Stereo Full Mono Dolby D Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X

60 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo

61 *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS installeras. Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

62 DTS 96/24 Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats.

63 *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD HR Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5

64 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS ES Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS:X Pure Audio (European, Australian and Asian models) Direct Stereo DTS:X Orchestra *1 Unplugged *1 Studio Mix *1 AllCh Stereo *2

65 Full Mono *2 *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. GAME knapp Du kan välja ett läge som passar för spel. Analog Direct Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste PCM installeras. Direct Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

66 Multich PCM Direct Multich *1 Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *2 Game Action *2 Game Rock *2 Game Sports *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD Direct installeras. *1 *2 DSD Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby Atmos

67 Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Direct Dolby Atmos Game RPG Game Action Game Rock Game Sports AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct *1 *2 Dolby D Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Direct *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3

68 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Direct *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS Direct installeras. *1 *2 DTS Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4

69 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS 96/24 Direct *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Direct *1 *2 DTS Express Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D

70 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD HR Direct *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Direct *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround DTS Neural:X Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

71 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS ES Direct DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete (DTS ES Discrete) *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X Game RPG *4 Game Action *4 Game Rock *4 Game Sports *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS:X Direct DTS:X Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

72 *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. STEREO knapp Du kan välja ett ljudåtergivningssätt som passar för stereo och flerkanalskällor. All format Stereo AllCh Stereo *1 *1 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. PURE AUDIO knapp (endast på huvudenheten) (europeiska, australiska och asiatiska modeller) Displayen och den analoga videokretsen stängs av för att växla enheten till PURE AUDIO läge (europeiska, australiska och asiatiska modeller), vilket ger en renare ljudåtergivning. När detta läge väljs tänds indikatorn PURE AUDIO på enheten. Om du trycker på knappen igen återväljs föregående ljudåtergivningssätt. Om du väljer ljudåtergivningssättet Pure Audio stängs displayen och den analoga videokretsen av, men de videosignaler som matas in via HDMIingången matas ut från HDMI utgången.

73 Använda ljudåtergivningssätten Kontrollera ingångsformatet Tryck flera gånger på DISPLAY på fjärrkontrollen när ljud från spelaren matas in för att växla vilken information som ska visas på huvudenhetens display. Till exempel, om "Dolby D 5.1" visas tas Dolby Digital 5.1 kanalers signaler emot. Antalet kanaler visas inte när insignalen är i "Dolby Atmos" format.

74 Avancerade inställningar (Setup Menu) Hur man ställer in Enheten gör det möjligt för dig att konfigurera avancerade inställningar för att ge dig en ännu bättre erfarenhet. Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen (OSD). Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. Tillvägagångssätt 1. Tryck på RECEIVER på fjärrkontrollen. Tryck alltid på RECEIVER först för att ändra fjärrkontrollen till RECEIVER läge (läget för användning av denna enhet) eftersom dess läge kan ändras för styrning av andra komponenter. 2. Tryck på SETUP för att visa Setup menyn.

75 3. Tryck på / för att välja önskad meny och tryck sedan på ENTER. 4. Tryck på / för att välja ett alternativ och tryck sedan på Enter. 5. Använd / / / markörerna och välj det alternativ som du vill konfigurera inställningarna för. Tryck på SETUP för att lämna inställningsmenyn. Översikt över Setup menyn 1. Tilldela inmatning/utmatning Utför inställningarna för tilldelning av funktioner till de olika uttagen och för TV apparatens skärmbildsfunktion när du använder inställningsmenyn, till exempel. 2. Högtalare Utför avancerade inställningar för högtalarna. 3. Ljudjustering Utför flera olika inställningar som har med ljudet att göra. 4. Källa Utför inställningarna för ingångskällorna, såsom justering av volymskillnaden för varje ingångsväljare för den anslutna utrustningen. 5. Förinställning för ljudåtergivningssätt Du kan förinställa dina favoritljudåtergivningssätt.

76 6. Hårdvara Utför en rad inställningar, såsom länkning med ansluten HDMI utrustning, standby läge och nätverksanslutning för denna enhet. 7. Fjärrkontroll Utför inställningar som har att göra med fjärrkontrollen. 8. Miscellaneous Uppdatera firmware och utför startinställningar, etc.

77 Avancerade inställningar (Setup Menu) 1. Input/Output Assign (In/utgångstilldelning) TV utgång Välj det HDMI uttag som ska anslutas till TV:n. Utför inställningarna för skärmbildsfunktionen på TV apparaten när du använder inställningsmenyn, till exempel. HDMI Out Standardvärde: MAIN Välj det HDMI uttag som ska anslutas till TV:n. "MAIN": När TV:n ansluts till HDMI OUT MAIN uttaget "SUB": När TV:n ansluts till HDMI OUT SUB uttaget "MAIN+SUB": Vid anslutning till både MAIN och SUB uttaget OSD Language Standardvärde: English Välj det språk som visas på skärmen. Välj mellan engelska, tyska, franska, spanska, italienska, holländska, svenska, ryska (modeller från Europa, Australien och Asien), eller kinesiska (modeller från Europa, Australien, Taiwan och Asien). Impose OSD Standardvärde: On Ställ in huruvida du vill visa informationen på TV apparaten eller inte när volymen regleras eller ingången ändras, till exempel. "On": OSD kommer att visas på tv:n. "Off": OSD kommer inte att visas på tv:n. OSD kanske inte visas beroende på ingångssignalen även om "On" har valts. Om driftskärmen inte visas, ändra upplösningen på den anslutna enheten. Screen Saver Standardvärde: 3 minuter Ställ in tiden för att starta skärmsläckaren. Välj ett värde mellan "3 min", "5 min", "10 min" och "Off".

78 HDMI Input Du kan ändra ingångstilldelning mellan ingångsväljarna och HDMI INuttagen. BD/DVD Standardvärde: HDMI 1 (HDCP 2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till BD/DVD knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". CBL/SAT Standardvärde: HDMI 2 (HDCP 2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till CBL/SAT knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". STRM BOX Standardvärde: HDMI 3 (HDCP2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till STRM BOX knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". PC Standardvärde: HDMI 4 "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till PC knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". GAME Standardvärde: HDMI 5 "HDMI 1" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till GAMEknappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". AUX Standardvärde: (Främre)

79 Denna inställning kan inte ändras. CD Standardvärde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till cd knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". PHONO Standardvärde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till PHONO knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". TV Standardvärde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" till "HDMI 7": Tilldela ett önskat HDMI IN uttag till tv knappen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". För att välja ett HDMI IN uttag som redan har tilldelats en annan ingångsväljare, ändra först dess inställning till " ". Videoingång Du kan ändra tilldelningen av uttagen COMPONENT VIDEO IN 1 och 2 och uttagen VIDEO IN 1 till 3 till de olika ingångsväljarna. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". BD/DVD Standardvärde: COMPONENT 1 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till BD/DVD knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till BD/DVD knappen. CBL/SAT Standardvärde: VIDEO 1 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till CBL/SAT knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till CBL/SAT knappen.

80 STRM BOX Standardvärde: VIDEO 2 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till STRM BOX knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till STRM BOX knappen. PC Standardvärde: VIDEO 3 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till PC knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till pcknappen. GAME Standardvärde: COMPONENT 2 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till GAME knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till GAMEknappen. AUX Standardvärde: Denna inställning kan inte ändras. CD Standardvärde: "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till cd knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till cdknappen. PHONO Standardvärde: "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till PHONO knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till PHONO knappen. TV Standardvärde:

81 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Tilldela COMPONENT VIDEO IN uttagen till tv knappen. "VIDEO 1" till "VIDEO 3": Tilldela ett önskat VIDEO IN uttag till tvknappen. När du konverterar videosignaler som matas in till COMPONENT VIDEO IN uttagen och matar ut dem från HDMI OUT uttagen ska du ställa in spelarens upplösning på 480i eller 576i. Om inmatningen har 480p/576p eller högre upplösning, visas ett felmeddelande. Digital Audio Input Du kan ändra ingångstilldelningen mellan ingångsväljarna och DIGITAL IN COAXIAL/OPTICAL 1 2 uttagen. Om du inte tilldelar något uttag, välj " ". BD/DVD Standardvärde: COAXIAL "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till BD/DVD knappen. CBL/SAT Standardvärde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till CBL/SAT knappen. STRM BOX Standardvärde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till STRM BOX knappen. PC Standardvärde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till PC knappen. GAME Standardvärde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till GAME knappen. AUX Standardvärde:

82 Denna inställning kan inte ändras. CD Standardvärde: OPTICAL 1 "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till cd knappen. PHONO Standardvärde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till PHONO knappen. TV Standardvärde: OPTICAL 2 "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Tilldela ett önskat DIGITAL IN uttag till tv knappen. Samplingshastigheter för PCM signaler (stereo, mono) från en digital ingång är 32 khz, 44,1 khz, 48 khz, 88,2 khz, 96 khz/16 bitar, 20 bitar och 24 bitar.

83 Avancerade inställningar (Setup Menu) 2. Speaker (Högtalare) Låter dig ändra högtalarinställningar såsom förekomsten av subwoofer, delningsfrekvens och så vidare. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Denna inställning kan inte väljas om hörlurar är anslutna eller ljud sänds ut från TV:ns högtalare. Configuration Du kan ändra antalet anslutna högtalarkanaler, typen av anslutning för fronthögtalare, typen av höjd högtalare och andra högtalarinställningar. Speaker Channels Standardvärde: 7.1 kanals Välj "2.1 ch", "3.1 ch", "4.1 ch", "5.1 ch", "6.1 ch", "7.1 ch", "2.1.2 ch", "3.1.2 ch", "4.1.2 ch", eller "5.1.2 ch" så att det passar för antalet högtalarkanaler som är anslutna. Subwoofer Standardvärde: Yes Ställ in om en subwoofer är ansluten eller ej. "Yes": När en subwoofer är ansluten "No": När ingen subwoofer är ansluten Height Speaker Standardvärde: Front High Ställ in högtalartypen om höjdhögtalarna är anslutna till BACK eller HEIGHT kontakterna. Välj "Front High", "Top Front", "Top Middle", "Top Rear", "Rear High", "Dolby Speaker (Front)", eller "Dolby Speaker (Surr)" efter de anslutna högtalarnas typ och placering. Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Bi Amp

84 Standardvärde: No Ställer in huruvida den främre högtalaranslutningen är bi amp. "No": När fronthögtalarna är anslutna på ett normalt sätt "Yes": När fronthögtalarna är anslutna som dubbelförstärkare Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Powered Zone 2 Standardvärde: No Ställ in anslutningen av högtalarna till Zone 2 högtalarkontakterna. "Yes": När högtalare är anslutna till Zone 2 högtalaruttag "No": När högtalare inte är anslutna till Zone 2 högtalaruttag Detta alternativ kommer att ställas in på "No" om "Bi Amp" är inställt på "Yes". Speaker Impedance Standardvärde: 6ohms Ställ in impedansen för de anslutna högtalarna. "4ohms": Om någon av de anslutna högtalarna har 4 Ω eller mer, till mindre än 6 Ω impedans "6ohms": När alla de anslutna högtalarna har 6 Ω eller mer impedans För impedans, kontrollera uppgifterna på högtalarnas baksidor eller deras instruktionsmanual. Crossover Gör att du kan ändra högtalarkonfigurationerna, som delningsfrekvensen. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Ljudet matas inte ut när du gör den här inställningen. Front Standardvärde: 100Hz Välj delningsfrekvens från "40Hz" till "200Hz" för att börja sända ut frekvenser för varje kanal. "Full Band": Hela bandet matas ut. Om "Configuration" "Subwoofer" ställts in på "No" kommer "Front" att låsas på "Full Band" och basfrekvenserna för de andra kanalerna kommer att matas ut från fronthögtalarna. Se instruktionshandboken till högtalarna för information om hur du gör inställningen. Center Standardvärde: 100Hz

85 Välj delningsfrekvens från "40Hz" till "200Hz" för att börja sända ut frekvenser för varje kanal. "Full Band": Hela bandet matas ut. "Full Band" kan endast väljas när "Front" är inställt på "Full Band". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Height Standardvärde: 100Hz Välj delningsfrekvens från "40Hz" till "200Hz" för att börja sända ut frekvenser för varje kanal. "Full Band": Hela bandet matas ut. "Full Band" kan endast väljas när "Front" är inställt på "Full Band". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Surround Standardvärde: 100Hz Välj delningsfrekvens från "40Hz" till "200Hz" för att börja sända ut frekvenser för varje kanal. "Full Band": Hela bandet matas ut. "Full Band" kan endast väljas när "Front" är inställt på "Full Band". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Back Standardvärde: 100Hz Välj delningsfrekvens från "40Hz" till "200Hz" för att börja sända ut frekvenser för varje kanal. "Full Band": Hela bandet matas ut. Den kan inte väljas under följande förhållanden. Inställningen för "Configuration" "Bi Amp" är "Yes" "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och ZONE 2 är på. "Full Band" kan endast väljas när "Surround" är inställt på "Full Band". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. LPF of LFE

86 Standardvärde: 120Hz Ställ in i lågpassfiltret för LFE signaler (lågfrekvent effekt) för att kunna sända signaler med lägre frekvens än det inställda värdet och följaktligen slippa oönskat brus. Lågpassfiltret fungerar bara för källor med LFE kanal. Det går att ställa in värden från "80 Hz" till "120 Hz". "Off": Använd inte denna funktion Dubbel Bass Standardvärde: On Detta kan endast väljas när "Configuration" "Subwoofer" är inställd på "Yes" och "Front" är inställd på "Full Band". Denna funktion förstärker basen genom att mata basljud från de främre vänstra och högra högtalarna och mitthögtalaren till subwoofern. "On": Basutmatningen kommer att förstärkas. "Off": Basutmatningen kommer inte att förstärkas. Inställningen kommer inte att konfigureras automatiskt även om du utförde automatisk högtalarinställning. Distance Ställ in avståndet från varje högtalare till lyssningspositionen. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Unit Standardvärde: feet/meters Ange enheten för avstånd för konfigurering av inställningarna. "feet": För inställning i fot (0.1ft till 30.0ft, i steg om 0.1ft) "meters": För inställning i meter (0.03m till 9.00m, i steg om 0.03m) Front Left Standardvärde: 12.0ft/3.60m Center Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Standardvärde: 12.0ft/3.60m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Front Right Standardvärde: 12.0ft/3.60m

87 Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Height Left Standardvärde: 9.0ft/2.70m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Height Right Standardvärde: 9.0ft/2.70m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Surround Right Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Back Right Standardvärde: 7.0ft/2.10m Back Left Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Surround Left Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Subwoofer Standardvärde: 12.0ft/3.60m

88 Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Standardvärdena varierar beroende på region. Det kan vara omöjligt att ändra på högtalaren "Distance" beroende på inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Level Calibration Justera nivån för varje högtalare med den inbyggda testtonen. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Front Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Center Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Front Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Height Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Height Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Surround Right

89 Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Back Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Back Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Den här inställningen kan inte ändras om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställt på "Yes" och Zone 2 är på. Surround Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Subwoofer Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 15 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Det kan vara omöjligt att ändra på högtalaren "Level Calibration" beroende på inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Det går inte att ändra "Level Calibration" när ljudavstängningen är på. Equalizer Settings Justera volymen för varje område för varje ansluten högtalare. Du kan justera volymen för varje område för varje högtalare. Du kan ställa in tre typer av equalizerinställningar i förinställningarna 1, 2, och 3. Du kan justera basen i de låga frekvensområdena (63 Hz, etc.), och diskanten i de höga frekvensområdena (16 khz, etc.). Du kan välja upp till fem frekvensband för varje högtalare.

90 Front Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "16 khz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Center Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "16 khz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Height Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "16 khz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Den här inställningen kan inte väljas om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställd på "Yes" och Zone2 är på. Surround Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "16 khz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Back Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "16 khz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Den här inställningen kan inte väljas om "Configuration" "Powered Zone 2" är inställd på "Yes" och Zone2 är på. Subwoofer Standardvärde: 0dB Välj först högtalarens frekvens mellan "25 Hz" och "160Hz" med markörknapparna /, använd sedan / för att justera frekvensens volym mellan " 6dB" och "+6dB". Inställningen kan inte väljas om "Configuration" "Subwoofer" är inställd på "No".

91 Det kan vara omöjligt att ändra på högtalarens "Equalizer Settings" beroende på inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Justera volymen för varje högtalare i "Level Calibration". Justera volymen med steg på 1 db. Inställningen gäller inte om lyssningsläget är Pure Audio (europeiska, australiensiska och asiatiska modeller) eller Direct. Resultatet kanske inte blir som förväntat beroende på ingångskälla och ljudåtergivningssättets inställning.

92 Avancerade inställningar (Setup Menu) 3. Audio Adjust (Ljudjustering) Anpassar olika inställningar för ljud, t.ex. inställningar för uppspelning av multiplexljud eller flerspråkiga TV sändningar och ljudfältsinställningar för ljudåtergivningssätten. Multiplex/Mono Multiplex Input Channel Standardvärde: MAIN Ställ in de ljudkanaler eller språk som ska matas ut när du spelar upp multiplexljud eller flerspråkiga TV sändningar osv. "Main": Endast huvudkanalen "Sub": Endast subkanalen "Main/Sub": Huvud och subkanalerna matas ut samtidigt. Om multiplexljud spelas visas "1+1" när DISPLAY trycks in. Mono Input Channel Standardvärde: Left+Right Ställer in den kanal som ska användas för att spela upp 2 kanals digitalkällor, såsom Dolby Digital eller 2 kanals analoga/pcm källor med ljudåtergivningssättet mono. "Left": Endast vänster kanal "Right": Endast höger kanal "Left+Right": Vänster och höger kanal Dolby Gör inställningar för ljudåtergivningssättet Dolby. Loudness Management Standardvärde: On Aktivera funktionen "Late Night" som gör att du kan lyssna på surroundljud med Dolby TrueHD uppspelning även med låg volym. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion

93 Theater Dimensional Gör inställningar för lyssningsläget Theater Dimensional. Listening Angle Standardvärde: Wide För att förstärka effekten av Theater Dimensional,välj ljudvinkel för den vänstra och den högra fronthögtalaren, såsom den framstår från lyssningspositionen. "Narrow": Mindre än 30 "Wide": Större än 30 Placera fronthögtalarna 20 i relation till lyssningspositionen om du har valt "Narrow" i "Listening Angle" och 40 om du har valt "Wide". Volym Gör en detaljerad volyminställning på enheten. Maximum Volume Standardvärde: Off Ställ in maximal volym för att undvika för hög volym. Välj ett värde mellan "Off" och "30" till "79". Power On Volume Standardvärde: Last Ställ in volymnivån när strömmen slås på. Välj ett värde från "Last" (volymnivån innan den går in i standby läge), "Min", "1" till "79" och "Max". Du kan inte ställa in ett högre värde än "Maximum Volume". Headphone Level Standardvärde: 0dB Justera hörlurarnas utgångsnivå. Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db".

94 Avancerade inställningar (Setup Menu) 4. Source (Källa) Utför inställningarna för ingångskällorna, såsom justering av volymskillnaden för varje ingångsväljare för den anslutna utrustningen. Välj den ingångsväljare som ska konfigureras. IntelliVolume IntelliVolume Standardvärde: 0dB Justera volymnivåskillnaden mellan de anordningar som är anslutna till enheten. Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". Ange ett negativt värde om volymen på målenheten är högre än de andra och ett positivt värde om den är lägre. När du väljer önskad ingång för att kontrollera ljudet, starta uppspelning av den anslutna anordningen. Denna funktion fungerar inte i zon 2. Name Edit Ställ in ett enkelt namn för varje ingång. Det inställda namnet kommer att visas på huvudenhetens display. Välj den ingångsväljare som ska konfigureras. Name Standardvärde: Input name 1. Välj ett tecken eller en symbol med markören och tryck på ENTER. Upprepa detta för att mata in 10 tecken eller mindre. "A/a": Växlar mellan versaler och gemener. (Du kan även trycka på +10 på fjärrkontrollen för att växla mellan versaler och gemener). " " " ": Flyttar markören i pilens riktning. " ": Tar bort ett tecken till vänster om markören. "Space": Placerar ett mellanslag. Tryck på CLR på fjärrkontrollen för att radera alla inmatade tecken. 2. Efter inmatning, välj "OK" med markören och tryck på ENTER. Det inmatade namnet kommer att sparas.

95 För att namnge en förinställd radiostation, tryck på TUNER på fjärrkontrollen, välj AM/FM och välj ett snabbvalsnummer. Inställningen kan inte utföras om "NET" eller "BLUETOOTH" ingången är valda som ingångskälla. Audio Select Gör inställning för ingående ljud. Inställningen kan ställas in separat för varje ingångsväljarknapp. Välj den ingångsväljare som ska konfigureras. Audio Select Standardvärde: BD/DVD: HDMI CBL/SAT: HDMI STRMBOX: HDMI PC: HDMI GAME: HDMI AUX: HDMI CD: OPTICAL TV: OPTICAL PHONO: Analoga Välj vilka ingångsval som ska prioriteras när flera ljudkällor är anslutna till en ingångsväljare, såsom anslutningar till både "BD/DVD" hos HDMI IN uttaget och "BD/DVD" hos AUDIO IN uttaget. Du kan inte välja ett uttag som inte är förknippat med den ingång som är vald för närvarande. Prioriteten är HDMI COAXIAL/OPTICAL Analog om denna inställning inte ändras. ARC: När prioritet ges till insignal från ARC kompatibel TV. Inställningen kan endast väljas när "HDMI" "Audio Return Channel" är inställd på "Auto" och "TV" är vald som ingångskälla. HDMI: När prioritet ges till insignal från HDMI uttag Inställningen kan endast väljas när ingången är tilldelad till HDMI INuttaget på inställningen "HDMI Input". "COAXIAL (Coaxial input)": När prioritet ges till insignal från DIGITAL IN COAXIAL uttag. Inställningen kan endast väljas när ingången är tilldelad till COAXIAL uttaget i inställningen "Digital Audio Input". "OPTICAL (Optical input)": När prioritet ges till insignal från DIGITAL IN OPTICAL uttag. Inställningen kan endast väljas när ingången är tilldelad till OPTICAL uttaget i inställningen "Digital Audio Input". "Analog": För att alltid sända ut analogt ljud oberoende av insignalen PCM Fixed Mode Standardvärde: Off Välj huruvida du vill sända insignaler till PCM eller inte (förutom flerkanals PCM) när du har valt "HDMI", "COAXIAL", eller "OPTICAL" i inställningen "Audio Select". Ställ in detta alternativ på "On" om brus förekommer eller om början av en låt kapas vid uppspelning av PCMkällor. Välj "Off" som vanligt. Om inställningen "Audio Select" ändras, ändras inställningen till

96 "Off". Inställningen kan inte ändras när "TUNER", "NET" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla. Video Select Video Select Standardvärde: Last Välj den videoingång som spelas tillsammans med ljudutgången när antingen "TUNER", "NET" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla. Denna inställning är endast giltig för en ingångsväljare till vilken "HDMI Input" eller Video Input tilldelats. "Last": Välj den videoingång som har spelats upp precis innan. "BD/DVD", "CBL/SAT", "STRM BOX", "PC", "GAME", "AUX", "CD", "PHONO", "TV": Spela upp video från den valda ingången. Inställningen kan inte ändras när någon annan ingång än "TUNER", "NET" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla. När ingången är "NET" eller "BLUETOOTH", växlar du mellan att visa och inte visa video genom att trycka på MODE på fjärrkontrollen.

97 Avancerade inställningar (Setup Menu) 5. Listening Mode Preset (Förval av lyssningsläge) Du kan förinställa dina bästa ljudåtergivningssätt för varje ingång. (Du kan till exempel alltid använda rak avkodning för Dolby TrueHD källan hos Blu ray Disc för att spela upp med oförändrat ljudfält.) När listan med ingångskällor visas ställer du in signaltyp och ljudåtergivningssätt. Även om det är möjligt att välja ljudåtergivningssättet under uppspelning så återställs valt läge när enheten går in i standby läge. Analog/PCM Standardvärde: Last Valid Ställ in ljudåtergivningssätt för uppspelning av PCM signaler av CD och analoga signaler för LP skiva och kassettband. Mono/Multiplex Standardvärde: Last Valid Ställ in lyssningsläge för uppspelning av Dolby Digital och andra digitala signaler som spelats in i mono eller multiplexljud. 2ch Source Standardvärde: Last Valid Ställ in ljudåtergivningssätt för uppspelning av Dolby Digital och andra digitala signaler som spelats in i 2 kanaler. Dolby D/Dolby D+/TrueHD Standardvärde: Last Valid Ställ in ljudåtergivningssättet för uppspelning av Dolby Digital, Dolby Digital Plus och Dolby TrueHD signaler. DTS/DTS ES/DTS HD Standardvärde: Last Valid

98 Ställ in ljudåtergivningssättet för uppspelning av digitala ljudsignaler i formaten DTS och DTS HD High Resolution. Välj det ljudåtergivningssätt som anges för Blu ray eller annan sådan DTS HD Master Audio källa. Other Multich Source Standardvärde: Last Valid Ställ in ljudåtergivningssätt för uppspelning av DSD signaler av DVD Audio och Super Audio CD som matas in från HDMI IN kontakten. Tillgängliga ljudåtergivningssätt varierar beroende på insignalen. Inställningen "Last Valid" kommer alltid att välja det senast valda sättet. Endast "Analog" kan ställas in på ingångskällan "TUNER". "Digital" och "TrueHD" kan ställas in på ingången "NET". Endast "Digital" kan ställas in på ingångskällan "BLUETOOTH".

99 Avancerade inställningar (Setup Menu) 6. Hardware (Hårdvara) Tuner AM/FM Frequency Step (nordamerikanska och taiwanesiska modeller) Standardvärde: 10 khz / 0,2 MHz Välj ett frekvenssteg beroende på vilket område du befinner dig i. Välj "10 khz/0,2 MHz" eller "9 khz/0,05 MHz". När inställningen ändras raderas alla förinställningar för radio. AM Frequency Step (europeiska, australiska och asiatiska modeller) Standardvärde: 9kHz Välj ett frekvenssteg beroende på vilket område du befinner dig i. Välj "10kHz" eller "9kHz". När inställningen ändras raderas alla förinställningar för radio. HDMI HDMI CEC (RIHD) Standardvärde: Off Ställ in till "On" för att aktivera länken för val av ingång och andra länkfunktioner med en HDMI ansluten CEC kompatibel enhet. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion När du ändrar denna inställning, slå av och sedan på strömmen till alla anslutna komponenter. Beroende på TV apparaten kan du behöva konfigurera en länk på TV:n. Den här funktionen är endast aktiv när anordningen är ansluten till HDMI OUT MAIN kontakten. När den här inställningen är "On", kommer benämningarna på CECkompatibla komponenter och "CEC On" att visas efter att denna driftskärm stängts. Strömförbrukningen i standby läget kan öka om den här inställningen är "On". (Beroende på TV:ns status går enheten in i normalt standbyläge.)

100 Om du använder MASTER VOLUME kontrollen på huvudenheten när denna inställning står på "On" och ljudet spelas upp från tvhögtalarna, så matas ljudet även ut från högtalarna som är anslutna till enheten. Om du vill mata ut från någon av dem, ändra enhetens eller TV:ns inställningar, eller minska volymen på enheten. Om något onormalt inträffar när du ställer in "On", ställ in till "Off". När du ansluter en icke CEC kompatibel komponent eller om du inte är säker på om den är kompatibel, ställ in denna inställning på "Off". HDMI Standby Through Standardvärde: Off När den här funktionen är inställd på något annat än "Off" kan du spela upp video och audio från en HDMI ansluten spelare på TV apparaten även om enheten är i standby läge. Endast "Auto" och "Auto (Eco)" kan väljas om "HDMI CEC (RIHD)" är inställd på "On". Om du väljer något annat, ställ in "HDMI CEC (RIHD)" på "Off". Energiförbrukningen i standby läget ökar om du ställer in något annat än "Off". "BD/DVD", "CBL/SAT", "STRM BOX", "PC", "GAME", "AUX", "CD", "PHONO", "TV": Till exempel kan du, om du har valt "BD/DVD", spela upp från utrustningen som är ansluten till "BD/DVD" uttaget på TVapparaten även om enheten är i standby läge. Välj denna inställning om du har bestämt vilken spelare som ska användas med denna funktion. "Last": Du kan spela upp video och audio från den valda ingången omedelbart innan enheten går över i standbyläge på TV apparaten. När "Last" har valts kan du även byta ingång på enheten, fastän den är i standby läge, med fjärrkontrollen eller med appen Onkyo Remote. "Auto", "Auto (Eco)": Välj en av dessa inställningar när du har anslutit en utrustning som överensstämmer med CEC standarden. Du kan spela upp video och audio från den valda ingången på TV apparaten oberoende av vilken ingång som hade valts strax innan enheten gick över till standby läget, med hjälp av funktionen CEC länkning. För att spela upp från spelare på TV apparater som inte överensstämmer med CEC standarden behöver du sätta på enheten och växla till den berörda ingången. När du använder en TV som överensstämmer med CEC standarden kan du minska energiförbrukningen i standby läget genom att välja "Auto (Eco)" Audio TV Out (MAIN) Standardvärde: Off Du kan njuta av ljud via högtalarna på den HDMI anslutna TV:n medan denna enhet är på. "On": Använd denna funktion

101 "Off": Använd inte denna funktion För att välja "On", ställer du in "HDMI CEC (RIHD)" på "Off". Inställningen låses på "Auto" om "HDMI CEC" ställs in på "On". Lyssningsläget kan inte ändras medan "Audio TV Out (MAIN)" är inställd på "On" och ljudet sänds ut genom högtalarna på TVapparaten. Beroende på din TV eller insignalen från komponenten, kanske ljudet inte sänds ut genom högtalarna på TV:n även om denna inställning är inställd på "On". I detta fall sänds ljudet ut från enhetens högtalare. Om MASTER VOLUME kontrollen på enheten används när "Audio TV Out (MAIN)" eller "HDMI CEC (RIHD)" är på "On" och ljudet spelas upp från TV apparatens högtalare så matas ljud ut från enheten. Om du inte vill sända ut ljudet från enheten, ändra inställningen på enheten eller TV:n, eller sänk volymen på enheten. Inställningen är låst på "Off" om "TV Out" "HDMI Out" är inställd på "SUB". Audio TV Out (SUB) Standardvärde: Off Du kan njuta av ljud via högtalarna på den HDMI anslutna TV:n medan denna enhet är på. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion Ljudåtergivningssättet kan inte ändras medan "Audio TV Out (SUB)" är inställt på "On" och ljudet sänds ut genom högtalarna på TV:n. Beroende på din TV eller insignalen från komponenten, kanske ljudet inte sänds ut genom högtalarna på TV:n även om denna inställning är inställd på "On". I detta fall sänds ljudet ut från enhetens högtalare. Om MASTER VOLUME kontrollen på enheten används när "Audio TV Out (SUB)" eller "HDMI CEC (RIHD)" är på "On" och ljudet spelas upp från TV apparatens högtalare så matas ljud ut från enheten. Om du inte vill sända ut ljudet från enheten, ändra inställningen på enheten eller TV:n, eller sänk volymen på enheten. Inställningen är låst på "Off" om "TV Out" "HDMI Out" är inställd på "MAIN". Audio Return Channel Standardvärde: Auto Du kan njuta av ljud från den HDMI anslutna ARC kompatibla TV:n via högtalarna som är anslutna till enheten. För att använda denna funktion, ställ in "HDMI CEC (RIHD)" på "On" i förväg. "Auto": När du lyssnar på TV ljudet genom högtalarna som är anslutna till enheten

102 "Off": När ARC funktionen inte används Auto LipSync Standardvärde: On Denna inställning korrigerar automatiskt all desynkronisering mellan video och ljudsignalerna baserat på data från den HDMI LipSynckompatibla TV:n. "On": Automatisk korrigering är aktiverad. "Off": Automatisk korrigering är inaktiverad. Power Management Sleep Timer Standardvärde: Off Välj för att automatiskt ställa enheten i standby läge när en förinställd tid har gått. Välj ett värde mellan "10 minutes" till "90 minutes". "Off": Välj om du inte vill att enheten automatiskt ska växla till standby. Auto Standby Standardvärde: On/Off Denna inställning ställer enheten i standby läge automatiskt efter 20 minuters inaktivitet utan video eller audioinmatning. "On": Enheten går automatiskt in i standby läge ("ASb" tänds). "Off": Enheten går inte automatiskt in i standby läge. "Auto Standby" visas på displayen och TV skärmen 30 sekunder innan Auto Standby aktiveras. "Auto Standby" fungerar inte när zon 2 är aktiverat. Standardvärdena varierar beroende på region. Auto Standby in HDMI Standby Through Standardvärde: Off Aktivera eller deaktivera "Auto Standby" medan "HDMI Standby Through" är på. "On": Inställningen aktiveras. "Off": Inställningen inaktiveras. Inställningen kan inte ställas in på "On" om "Auto Standby" är inställt på "Off". USB Power Out at Standby Standardvärde: Off När den här funktionen står på "On", kan du fortfarande få energi till utrustning som är ansluten till USB porten, även när den här enheten är

103 i standby. När den här funktionen används, ökar energiförbrukningen även när enheten är i standbyläge. Men ökningen av energiförbrukningen hålls så låg som möjligt genom att HYBRID STANDBY läget aktiveras automatiskt, där endast de nödvändiga kretsarna är aktiverade. Network Standby Standardvärde: Off När den här funktionen står på "On", kan du sätta på strömmen till enheten via nätverket med en applikation som t.ex. Onkyo Remote. När "Network Standby" används ökar energiförbrukningen även när enheten är i standby läge. Men ökningen av energiförbrukningen hålls så låg som möjligt genom att HYBRID STANDBY läget aktiveras automatiskt, där endast de nödvändiga kretsarna är aktiverade. Bluetooth Wakeup Standardvärde: Off Denna funktion väcker automatiskt upp enheten när den är i standbyläge genom att ansluta en Bluetooth kompatibel enhet. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion När den ställs in på "On" ökar energiförbrukningen även när enheten är i standby läge. Men ökningen av energiförbrukningen hålls så låg som möjligt genom att HYBRID STANDBY läget aktiveras automatiskt, där endast de nödvändiga kretsarna är aktiverade. Den här inställningen är låst på "Off" om "Bluetooth" "Auto Input Change" är inställd på "Off". Vänta en stund om "Network Standby" eller "Bluetooth Wakeup" inte kan väljas. Det visas när nätverksfunktionen startas. Network Gör nätverksinställningarna. Om nätverket är konfigurerat med en DHCP, ställ in "DHCP" till "Enable" för att konfigurera inställningen automatiskt. ("Enable" är inställt som standard) För att tilldela fasta IP adresser till varje komponent måste du ställa in "DHCP" på "Disable" och tilldela en IP adress till denna enhet i "IP Address", och ställa in information angående ditt nätverk, såsom Subnet Mask och Gateway. Wi Fi

104 Standardvärde: Off (Wired) Anslut enheten till nätverket via en trådlös nätverksrouter. "On": Wireless LAN connection "Off (Wired)": Trådbunden nätverksanslutning Wi Fi Setup Standardvärde: Du kan konfigurera inställningar för trådlöst nätverk genom att trycka på ENTER när "Start" visas. Wi Fi Status Standardvärde: Informationen om den anslutna accesspunkten visas. "SSID": SSID för den anslutna accesspunkten. "Signal": Signalstyrka för den anslutna accesspunkten. "Status": Status för den anslutna accesspunkten. MAC Address Standardvärde: Detta är AV receiverns MAC adress. Detta värde är unikt för komponenten och kan inte ändras. DHCP Standardvärde: Enable "Enable": Automatisk konfigurering med DHCP "Disable": Manuell konfigurering utan DHCP Om du väljer "Disable" måste du ställa in "IP Address", "Subnet Mask", "Gateway" och "DNS Server" manuellt. IP Address Standardvärde: Visar/ställer in IP adressen. Subnet Mask Standardvärde: Visar/ställer in subnet mask. Gateway Standardvärde: Visar/ställer in gateway.

105 DNS Server Standardvärde: Visar/ställer in den primära DNS servern. Proxy URL Standardvärde: Visar/ställer in proxyserverns URL. Proxy Port Standardvärde: Visar/ställer in proxyserverns portnummer när du anger "Proxy URL". Friendly Name Standardvärde: TX NR646 Ändra namnet på den här enheten till ett enkelt namn som visas på utrustningen som ansluts genom nätverket. 1. Tryck på ENTER för att visa EDIT skärmen. 2. Välj ett tecken eller en symbol med markören och tryck på ENTER. Upprepa detta för att mata in 31 tecken eller mindre. "A/a": Växlar mellan versaler och gemener. (Du kan även trycka på +10 på fjärrkontrollen för att växla mellan versaler och gemener). " " " ": Flyttar markören i pilens riktning. " ": Tar bort ett tecken till vänster om markören. "Space": Placerar ett mellanslag. Tryck på CLR på fjärrkontrollen för att radera alla inmatade tecken. 3. Efter inmatning, välj "OK" med markören och tryck på ENTER. Det inmatade namnet kommer att sparas. AirPlay Password Standardvärde: Du kan ange ett lösenord (maximalt 31 tecken), så att endast den angivna användaren kan använda AirPlay. 1. Tryck på ENTER för att visa EDIT skärmen. 2. Välj ett tecken eller en symbol med markören och tryck på ENTER. Upprepa detta för att mata in 31 tecken eller mindre. "A/a": Växlar mellan versaler och gemener. (Du kan även trycka på +10 på fjärrkontrollen för att växla mellan versaler och gemener). " " " ": Flyttar markören i pilens riktning. " ": Tar bort ett tecken till vänster om markören. "Space": Placerar ett mellanslag.

106 Om du trycker på D på fjärrkontrollen kommer du att växla mellan att antingen dölja lösenordet med " " eller visa det i klartext. Tryck på CLR på fjärrkontrollen för att radera alla inmatade tecken. 3. Efter inmatning, välj "OK" med markören och tryck på ENTER. Det inmatade lösenordet kommer att sparas. Usage Data Standardvärde: No För att kunna förbättra kvaliteten på våra produkter och tjänster kan det hända att Onkyo samlar in information om din användning över nätverket. Välj "Yes" om du godkänner insamlingen av denna information. Välj "No" om du inte vill att vi ska samla in denna information. Du kan ställa in detta efter att ha bekräftat sekretesspolicyn. När du väljer "Usage Data" och trycker på ENTER visas sekretesspolicyn. (Samma skärmbild visas en gång även vid inställning av nätverksanslutningen.) Om du godkänner insamlingen av information kommer även denna inställning att bli "Yes". Observera att om du godkänner sekretesspolicyn men väljer "No" för denna inställning kommer informationen inte att samlas in. Network Check Standardvärde: Du kan kontrollera nätverksanslutningen. Tryck på ENTER när "Start" visas. Vänta en stund om "Network" inte kan väljas. Det visas när nätverket startas. Bluetooth Bluetooth Standardvärde: On Välj om du vill eller inte vill använda Bluetooth funktionen. "On": Möjliggör anslutning med en Bluetooth kompatibel enhet genom att använda Bluetooth funktionen. Välj "On" även när du gör olika inställningar för Bluetooth. "Off": När Bluetooth funktionen inte används Auto Input Change Standardvärde: On Ingångskällan för enheten kommer automatiskt att växlas till

107 "BLUETOOTH" när anslutning görs från en Bluetooth kompatibel enhet till enheten. "On": Ingångskällan blir automatiskt "BLUETOOTH" när en Bluetoothkompatibel enhet ansluts. "Off": Funktionen är inaktiverad. Om ingångskällan inte ändras automatiskt, ställ in på "Off" och ändra ingångskällan manuellt. Auto Reconnect Standardvärde: On Denna funktion återansluter automatiskt till den senaste Bluetoothkompatibla enhet som var ansluten när du ändrar ingångsväljaren till "BLUETOOTH". "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion Detta kanske inte fungerar med vissa Bluetooth kompatibla enheter. Printing Information Standardvärde: Informationen om den tidigare parkopplingen som lagrats i enheten kommer att initialiseras. Tryck på ENTER när "Clear" visas för att initialisera parkopplingsinformationen som är lagrad i enheten. Denna funktion initialiserar inte parkopplingsinformationen på den Bluetooth kompatibla enheten. När enheten parkopplas med den Bluetooth kompatibla enheten igen, se till att radera parkopplingsinformationen i den Bluetooth kompatibla enheten i förväg. För information om att radera parkopplingsinformationen, se den Bluetooth kompatibla enhetens instruktionshandbok. Device Standardvärde: Visar namnet på den Bluetooth kompatibla enheten som är ansluten till enheten. Namnet visas inte när "Status" är "Ready" eller "Pairing". Status Standardvärde: Visar statusen för den Bluetooth kompatibla enheten som är ansluten till enheten. "Ready": Inte parkopplad "Pairing": Hopkoppling "Connected": Ansluten korrekt

108 Vänta en stund om "Bluetooth" inte kan väljas. Den kommer att visas när BLUETOOTH funktionen startas.

109 Avancerade inställningar (Setup Menu) 7. Remote Controller (Fjärrkontroll) Remote ID Standardvärde: 1 Välj ett ID för enhetens fjärrkontroll bland "1", "2" och "3" för att förhindra störningar mellan enheten och andra Onkyo komponenter som är installerade i samma rum. Efter att ha ändrat ID på huvudenheten ändrar du ID på fjärrkontrollen i enlighet med detta genom följande procedur. 1. Medan du håller RECEIVER nedtryckt, tryck på och håll kvar SETUP i ungefär 3 sekunder tills fjärrkontrollslampan tänds. 2. Tryck på 1, 2 eller 3 med sifferknapparna. Fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Remote Mode Standardvärde: Ange och registrera fjärrkontrollskoden för andra enheter. För registrering av fjärrkontrollskoden, se "Styra andra komponenter med fjärrkontrollen".

110 Avancerade inställningar (Setup Menu) 8. Miscellaneous (Övriga inställningar) Firmware Update Update Notice Standardvärde: Enable Tillgången till en uppdatering av fast programvara kommer att meddelas via nätverket. "Enable": Meddela uppdateringar "Disable": Meddela inte om uppdateringar Version Standardvärde: Den aktuella versionen av fast programvara visas. Update via NET Standardvärde: Tryck på ENTER för att välja om du vill uppdatera firmware via nätverket. Du kan inte välja den här inställningen om du inte har tillgång till internet eller om det inte finns någon uppdatering. Update via USB Standardvärde: Tryck på ENTER för att välja om du vill uppdatera firmware via USB. Du kommer inte att kunna välja den här inställningen om ingen USBlagringsenhet är ansluten eller det inte finns något att uppdatera på USB lagringsenheten. Vänta en stund om "Firmware Update" inte kan väljas. Det visas när nätverksfunktionen startas. Initial Setup Du kan göra grundinställningarna från inställningsmenyn.

111 Lock Vänta en stund om "Initial Setup" inte kan väljas. Det visas när nätverksfunktionen startas. Setup Parameter Standardvärde: Unlocked Lås inställningsmenyn för att skydda inställningarna. "Locked": Menyn är låst. "Unlocked": Menyn är olåst.

112 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Funktioner hos REMOTE MODE knapparna Du kan styra vilken annan utrustning som helst utöver denna enhet genom att programmera en angiven fjärrkontrollskod till en REMOTE MODE knapp på fjärrkontrollen. Registrera en fjärrkontrollskod till önskad REMOTE MODE knapp och tryck på den för att ange det fjärrkontrollsläge som låter dig använda motsvarande enhet. * Det går inte att programmera knapparna RECIEVER och ZONE2.

113 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Programmera fjärrkontrollskoder Sökning i inställningsmenyn Du kan söka efter en fjärrkontrollskod och registrera den till önskad REMOTE MODE knapp i enhetens inställningsmeny. 1. Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. 2. Använd markörerna och välj "7. Remote Controller" "Remote Mode" och tryck på ENTER. 3. Använd markörknapparna för att välja den REMOTE MODE knapp för vilken du vill registrera en fjärrkontrollskod och tryck på ENTER för att visa skärmen för att välja underkategori. 4. Välj önskad underkategori med markörknapparna och tryck på ENTER för att visa skärmen för inmatning av märkesnamn. 5. Välj ett tecken med markören och tryck på ENTER. Upprepa detta för att ange de första tre bokstäverna i märkesnamnet. 6. Välj "Search" med markörerna och tryck på ENTER. Efter att sökningen är klar visas förteckningen över möjliga märkesnamn. Om märkesnamnet inte visas ska du välja "Not Listed" med markörknapparna och tryck på ENTER för att återgå till skärmen för inmatning av märkesnamn i steg Välj önskat märkesnamn med markörknapparna och tryck sedan på ENTER. När märkesnamnet är specificerat visas märkets fjärrkontrollskod och hur man registrerar den på TV skärmen.

114 8. Följ anvisningarna som visas på TV skärmen. 9. Om komponenten framgångsrikt kan användas med dess registrerade fjärrkontrollskod väljer du "OK" med markörknapparna och trycker på ENTER. Endast TV fjärrkontrollskoder kan anges för TV. Programmera en fjärrkontrollskod i enlighet med ingången, eftersom varje knapp också fungerar som ingångsväljare. (Till exempel, när CDspelaren är ansluten till CD uttaget, programmera fjärrkontrollskoden för CD spelaren till CD) Om komponenten inte kan användas väljer du "Try Next Code" med markörknapparna och trycker på ENTER för att visa en annan kod. Använda fjärrkontrollskodlistan Hitta fjärrkontrollskoden i fjärrkontrollskodlistan. 1. Kolla upp Fjärrkontrollskoder för motsvarande fjärrkontrollskod. Koderna i fjärrkontrollskodlistan är de som var kända på publiceringsdatumet, och de kan ha ändrats. Följande REMOTE MODE knappar är förprogrammerade med fjärrkontrollskoder. BD/DVD: Onkyo Blu ray Disc/DVD spelare CD: Onkyo CD spelare STRM BOX: Apple TV Endast TV fjärrkontrollskoder kan anges för TV. Programmera en fjärrkontrollskod i enlighet med ingången, eftersom varje knapp också fungerar som ingångsväljare. (Till exempel, när CDspelaren är ansluten till CD uttaget, programmera fjärrkontrollskoden för CD spelaren till CD) 2. Tryck på och håll kvar DISPLAY i minst 3 sekunder medan du håller in REMOTE MODE knappen till vilken du vill programmera fjärrkontrollskoden. Fjärrkontrollslampan tänds i inmatningsläge. 3. Ange den 5 siffriga fjärrkontrollskoden inom 30 sekunder med sifferknapparna. Programmeringen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Fjärrkontrollslampan blinkar långsamt när programmeringen av fjärrkontrollskoden misslyckas. Försök programmera igen.

115 Programmera om de färgade knapparna Tilldelningen av de färgade knapparna på AV receiverns fjärrkontroll kan programmeras om för att passa de på fjärrkontrollen för den komponent vars fjärrkontrollskod du programmerade till REMOTE MODE. Men du kan inte programmera om de färgade knapparna om Zone 2 har valts. 1. Håll in REMOTE MODE knappen som ska programmeras och A (röd) samtidigt tills fjärrkontrollslampan lyser (ungefär 3 sekunder). Omprogrammering är endast möjlig för de koder som ingår i kategorierna i fjärrkontrollskodlistan (DVD spelare, TV, etc.) 2. Inom 30 sekunder, tryck på de färgade knapparna från vänster till höger, i den ordning som du vill programmera om. Till exempel, om de färgade knapparna på fjärrkontrollen till den andra komponenten är gul, grön, blå och röd från vänster till höger, tryck på knapparna på AV receiverns fjärrkontroll i denna ordning. Programmeringen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Fjärrkontrollslampan blinkar långsamt när programmeringen av fjärrkontrollskoden misslyckas. Försök programmera igen. Om någon annan knapp än en färgad knapp trycks in avbryts omprogrammeringen. Återställa REMOTE MODE knapparna Du kan återställa fjärrkontrollskoden registrerad i REMOTE MODE knappen

116 till sin ursprungliga status. Denna funktion kan utföras på en enstaka REMOTE MODE knapp. 1. Tryck på och håll kvar Q i minst 3 sekunder medan du håller ned den REMOTE MODE knapp som du vill återställa. Fjärrkontrollslampan tänds. 2. Inom 30 sekunder, tryck på REMOTE MODE knappen igen. Återställningen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Att återställa alla fjärrkontrollinställningar: Medan du håller RECEIVER nedtryckt, tryck på och håll kvar Q i ungefär 3 sekunder tills fjärrkontrollslampan lyser fast. Tryck på RECEIVER igen inom 30 sekunder. Återställningen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger.

117 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda TV:n Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2, INGÅNG, VOL. / 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

118 F,,,,,, (*) G A (Röd), B (Grön), C (Gul), D (Blå) H Nummer 1 till 9, 0, +10 I CLR, DISPLAY * Ej CEC kompatibel.

119 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda Blu ray Disc spelare/dvd spelare/dvdinspelare Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/, DISC +/ 5 TOP MENU 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 MENU 9 RETURN

120 F,,,,,, G A (Röd), B (Grön), C (Gul), D (Blå) H Nummer 1 till 9, 0, +10 (*) I CLR, DISPLAY * Ej CEC kompatibel.

121 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda VCR/PVR Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

122 F,,,,,, G Nummer 1 till 9, 0, +10 H CLR, DISPLAY

123 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda satellitmottagare/kabelmottagare Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

124 F,,,,,, G A (Röd), B (Grön), C (Gul), D (Blå) H Nummer 1 till 9, 0, +10 I CLR, DISPLAY

125 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda CD spelare Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 DISC +/ 5 / / /, ENTER 6 HOME

126 7,,,,,, 8 SEARCH, REPEAT, RANDOM, MODE 9 Nummer 1 till 9, 0, +10 F CLR, DISPLAY

127 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda kassettdäck Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 (spela baklänges),,,,,

128 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen För att använda CEC kompatibla komponenter Om den här enheten är ansluten via HDMI till en TV eller BD /DVD spelare kan du styra anordningarna med hjälp av den här enhetens fjärrkontroll med CEC (Consumer Electronics Control) länkning. TV: TV knappen på fjärrkontrollen är förprogrammerad med fjärrkontrollskoder för länkning av vissa CEC kompatibla (Consumer Electronics Control) TV apparater. Om du inte kan styra din CEC kompatibla TV, programmera en av följande fjärrkontrollskoder (11807/13100/13500) för TV knappen. BD /DVD spelare: Genom att registrera en fjärrkontrollskod (32910/33101/33501/31612) för BD /DVD knappen kommer din fjärrkontroll att kunna utnyttja länkningen med CEC kompatibla BD /DVD spelare.

129 Avancerade högtalaranslutningar Ansluta Bi amp högtalare Det är möjligt att ansluta högtalare som stödjer dubbelförstärkare för att förbättra kvaliteten på basen och diskanten. Upp till 5.1 kanals spelas med dubbelförstärkare. Anslutningar 1. Anslut enligt nedan med FRONT terminalerna och BACK eller HEIGHTterminalerna. 2. Slå på enheten och ställ in bi amp inställningen. 1 Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. 2 Använd markörerna och välj "2. Speaker" "Configuration" "Bi Amp". 3 Välj "Yes" med piltangenterna. Innan dubbelförstärkningen, se till att ta bort kortslutningskontakten som ansluter diskant uttaget (diskant) och subwoofer uttaget (bas). Använd endast högtalare som stöder dubbelförstärkare. För mer information, se högtalarens instruktionshandbok.

130 Ansluta och använda Onkyo RI-komponenter Om RI funktionen Att ansluta en Onkyo komponent med RI kontakt såsom den separat sålda RI dockningsstationen till enheten med en RI kabel och en analog ljudkabel aktiverar följande RI funktioner: System On / Auto Power On: När uppspelning startas på en komponent som är ansluten via RI när enheten är i standby läge slås enheten på automatiskt och väljer den aktuella komponenten som ingångskälla. Direct Change: När uppspelningen startas på en komponent som är ansluten via RI väljer enheten den komponenten som ingångskälla. Remote Controller Operation: Låter dig styra RI kompatibla ONKYOkomponenter med AV receiverns fjärrkontroll. Rikta fjärrkontrollen mot fjärrkontrollsensorn på enheten. Denna funktion är endast möjlig när RIfjärrkontrollskoden är programmerad. Vissa komponenter kanske inte stödjer alla RI funktioner. Dessa funktioner fungerar inte när zon 2 är påslagen. För information om RI funktionerna, se även varje komponents instruktionshandbok.

131 Ansluta och använda Onkyo RI-komponenter RI anslutning och inställningar Anslut en Onkyo komponent med RI kontakt till enheten med en RI kabel och en analog ljudkabel. För mer information, se instruktionshandboken för komponenten med RI kontakt. RI kabeln kan anslutas i valfri ordning. Om det finns två RI kontakter fungerar båda kontakterna på samma sätt och är utbytbara. För att ansluta RI dockningsstationen eller kassettdäcket via RI, krävs följande inställningar. Byt namn på ingångsväljaren För att RI funktionerna ska fungera måste du byta namn på ingångsväljarna på enheten. Tryck på cd eller GAME för att visa "CD" eller "GAME" på huvudenhetens display. Tryck sedan på och håll kvar CD eller GAME i minst 3 sekunder för att växla displayen till "DOCK" eller "TAPE". Programmera RI fjärrkontrollskoden Programmera fjärrkontrollskoden till en REMOTE MODE knapp på fjärrkontrollen. Detta låter dig styra komponenten genom att rikta fjärrkontrollen mot enheten i stället för komponenten. 1. Tryck på och håll kvar DISPLAY i minst 3 sekunder medan du håller in REMOTE MODE knappen till vilken du vill programmera fjärrkontrollskoden.

132 Fjärrkontrollslampan tänds. Det går inte att programmera knapparna RECIEVER och ZONE2. 2. Ange följande 5 siffriga fjärrkontrollskod inom 30 sekunder med sifferknapparna. RI dockningsstation: Kassettdäck med RI kontakt: Programmeringen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Fjärrkontrollslampan blinkar långsamt när programmeringen av fjärrkontrollskoden misslyckas. Försök programmera igen. Ingångsväljare på RI dockningsstationen: Växla till "DOCK" eller "TAPE". Mer information finns i RI dockningsstationens instruktionshandbok. För att styra Onkyo komponenter direkt eller Onkyo komponenter som inte är anslutna via RI, använd följande fjärrkontrollskoder: Onkyo DVD spelare: Onkyo CD spelare: RI dockningsstation: Vissa modeller kanske inte kan styras, delvis eller inte alls.

133 Ansluta och använda Onkyo RI-komponenter ipod /iphone Åtgärd Med RI dockningsstationen kan du använda AV receiverns fjärrkontroll för att styra och spela musik på din ipod/iphone. Dessutom kan du visa filmer från din ipod/iphone på din TV, och utföra RI åtgärder om anslutning finns via RI. Denna funktion är endast möjlig när RI fjärrkontrollskoden är programmerad. Innan du utför någon åtgärd: Se till att du uppdaterat operativsystemet i din ipod/iphone till den senaste versionen. Vissa knappar kanske inte fungerar för vissa ipod/iphone modeller och generationer, eller RIdockningsstationen. Mer information om användningen finns i RIdockningsstationens instruktionshandbok. Växla fjärrkontrollsläge genom att trycka på REMOTE MODE knappen som programmerats med fjärrkontrollskoden för din ipod/iphone, och styr den genom att använda motsvarande knappar. Rikta fjärrkontrollen mot enheten. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 VOL / 5 ALBUM +/

134 6 TOP MENU 7 / / /, ENTER, PLAYLIST / 8 MENU 9,,,,,, F REPEAT, RANDOM G MODE H DISPLAY Tryck på DISPLAY för att tända bakgrundsbelysningen i några sekunder. MODE gör det möjligt för dig att använda Resume funktionen.

135 Firmware Update Om uppdatering av fast programvara Det finns två metoder för att uppdatera den fasta programvaran; via nätverk och via USB. Använd den som bäst passar din miljö. För den senaste informationen om uppdateringar, besök Onkyos webbplats. Innan du uppdaterar, se till att mikrofonen för högtalarinställning inte är ansluten. Under uppdateringen, undvik att Koppla bort och återansluta någon kabel, USB lagringsenhet, högtalarinställningsmikrofon eller hörlurar, och utför inga åtgärder på komponenten, såsom att stänga av strömmen Ansluta till enheten från en dator, eller en smartphone med Androidapplikationen Uppdateringen kan ta cirka 30 minuter att slutföra för endera metoden: via nätverk eller via USB. Dessutom garanteras de befintliga inställningarna oavsett vilken metod som används för att uppdatera. Ansvarsfriskrivning: Programmet och åtföljande online dokumentation tillhandahålls till dig för användning på egen risk. Onkyo har inget ansvar, och du får ingen gottgörelse för några som helst anspråk angående din användning av programmet eller den medföljande online dokumentationen, oavsett rättslig princip, och oavsett om det innefattar ersättningsrätt eller kontrakt. Under inga omständigheter ska Onkyo vara ansvariga inför dig eller en tredje part för några särskilda, indirekta, oavsiktliga eller följdskador av något slag, inklusive, men ej begränsat till, ersättning, återbetalning eller skadestånd på grund av förlust av nuvarande eller framtida vinst, förlust av data eller av några andra skäl.

136 Firmware Update Uppdatera firmware via nätverk Innan du börjar Kontrollera att enheten är påslagen, och att anslutningen till internet är säkrad. Stäng av kontrollkomponenten (dator, etc.) som är ansluten till nätverket. Stoppa uppspelningen av internetradio, USB lagringsenhet eller innehåll från servern. Om multizonfunktionen är aktiverad, tryck på OFF på huvudenheten för att stänga av den. Om "HDMI CEC (RIHD)" är inställt på "On", ställ in det på "Off" (standardvärdet). Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. Sedan, efter att ha valt "6. Hardware" "HDMI" och tryckt på ENTER, välj "HDMI CEC (RIHD)" och välj "Off". * Beskrivningen kan skilja sig från det som visas på skärmen, men det påverkar inte funktionssättet eller funktionen. Uppdatera 1. Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. Setupmenyn visas på tv skärmen.

137 2. Använd markörerna och välj "8. Miscellaneous" "Firmware Update" "Update via NET" och tryck sedan på ENTER. Om "Firmware Update" är grått och inte kan väljas, vänta en stund tills det startar. Du kan inte välja "Update via NET" om det inte finns något att uppdatera. 3. Tryck på ENTER med "Update" valt för att starta uppdateringen. Under uppdateringen kan TV skärmen bli svart beroende på det uppdaterade programmet. Om detta inträffar, kontrollera förloppet på enhetens display. TV skärmen förblir svart tills uppdateringen är slutförd och strömmen slås på igen. "Completed!" visas när uppdateringen är slutförd. 4. Tryck på ON/STANDBY på huvudenheten för att försätta enheten i standby läge. Processen är klar och din firmware är uppdaterad till den senaste versionen. Använd inte RECEIVER på fjärrkontrollen.

138 Om ett felmeddelande visas När ett fel inträffar, visas "* ** Error!" på enhetens display. ("*" representerar ett alfanumeriskt tecken.) Kontrollera följande: Felkod * 01, * 10: Ethernet kabel hittades inte. Anslut nätverkskabeln ordentligt. * 02, * 03, * 04, * 05, * 06, * 11, * 13, * 14, * 16, * 17, * 18, * 20, * 21: Internet connection error. Kontrollera följande: Om routern är påslagen Om denna enhet och routern är anslutna till nätverket Försök med att slå av och sedan på strömmen igen till enheten och routern. Detta kan lösa problemet. Om du fortfarande inte kan ansluta till internet kanske DNS servern eller proxyservern är ur funktion tillfälligt. Kontrollera tjänstens status hos din internetleverantör. Övrigt Dra först ur och sätt sedan tillbaka nätkabeln, och försök sedan igen från början.

139 Firmware Update Uppdatera firmware via USB Innan du börjar Förbered en USB lagringsenhet som är 64 MB eller större. Media som är isatt i en USB kortläsare kan inte användas för denna funktion. USB lagringsenheter med säkerhetsfunktion stöds inte. USB hubbar och USB enheter med hubb funktion stöds inte. Anslut inte dessa enheter till enheten. Radera alla data som lagrats på USB lagringsenheten. Stäng av kontrollkomponenten (dator, etc.) som är ansluten till nätverket. Stoppa uppspelningen av internetradio, USB lagringsenhet eller innehåll från servern. Om multizonfunktionen är aktiverad, tryck på OFF på huvudenheten för att stänga av den. Om "HDMI CEC (RIHD)" är inställt på "On", ställ in det på "Off" (standardvärdet). Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. Sedan, efter att ha valt "6. Hardware" "HDMI" och tryckt på ENTER, välj "HDMI CEC (RIHD)" och välj "Off". * Vissa USB lagringsenheter kan ta lång tid att ladda, kanske inte laddas korrekt, eller kanske inte matas korrekt beroende på enheten eller dess innehåll. * Onkyo ansvarar inte på något sätt för eventuella förluster av eller skador på data, eller lagringsfel som uppstår till följd av att USBlagringsenheten används med denna AV receiver. Tack för din förståelse. * Beskrivningen kan skilja sig från det som visas på skärmen, men det påverkar inte funktionssättet eller funktionen. Uppdatera 1. Anslut USB lagringsenheten till din dator. 2. Ladda ner filen för fast programvara från Onkyos webbplats till din dator och packa upp den. Firmwarefiler namnges på följande sätt: ONKAVR****_************.zip Packa upp filen på din dator. Antalet filer och mappar som packas upp varierar beroende på modellen.

140 3. Kopiera alla uppackade filer och kataloger till rotmappen på USBlagringsenheten. Se till att kopiera de uppackade filerna. 4. Anslut USB lagringsenheten till enhetens USB port. Om du ansluter en USB hårddisk till USB porten på enheten rekommenderar vi att du använder dess nätadapter för att strömförsörja den. Om USB enheten har partitionerats behandlas varje sektion som en fristående enhet. 5. Efter att du tryckt ned RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på SETUP. Setupmenyn visas på tv skärmen. 6. Använd markörerna och välj "8. Miscellaneous" "Firmware Update" "Update via USB" och tryck sedan på ENTER. Om "Firmware Update" är grått och inte kan väljas, vänta en stund tills det startar. Du kan inte välja "Update via USB" om det inte finns något att

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUN på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE, så

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds.

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds. Information om AM/FM-uppspelning Välja radiokanal Ställa in stationer automatiskt 1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

www.philips.com/welcome DCM3120 HU IT NL PL PT Manual do utilizador 109 RU 135 SK Visa RDS-information 205 Kontrollera uppspelning 201 Spela upp ett band 205 RDS-programtyper 210 Kompatibla ipod/iphone-modeller

Läs mer

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds.

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds. Information om AM/FM-uppspelning Välja radiokanal Ställa in stationer automatiskt 1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn

Läs mer

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc.

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc. Användar Guide Android TM är ett varumärke av Google Inc. - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NEO X5mini. Följ denna guide för att ställa in din enhet. MINIX NEO X5mini är en revolutionerande smart media

Läs mer

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka Bruksanvisning GBi9000 Läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. KNAPPAR OCH REGLAGE 1. BASKONTROLL 2. CD-LUCKA 3. CD-LÅSREGLAGE

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUN MODE

Läs mer

Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE

Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Innehållet i denna användarhandbok är skyddat av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan olika ljudkällor (t.ex. FM-radio och USB-musik)? A: Byt ljudkälla genom att trycka på AUDIO på startskärmen och sedan på Källa i övre vänstra delen av skärmen.

Läs mer

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. DPR-34+ Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Låt inte denna enhet att utsättas

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23 1 SMARTBOX Användarmanual 14.10.23 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLL... 3 PRODUKT... 4 KOM IGÅNG... 5 KANALSÖKNING... 6 ANVÄNDNING... 7 TV-GUIDE... 8 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

SWEwww.facebook.com/denverelectronics

SWEwww.facebook.com/denverelectronics ROCK POP EQ CLAS RDM BILJUD SWEwww.facebook.com/denverelectronics BILENS MP3-SPELARE MED RADIO-USB/SD/MMC-MANUAL CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Läs mer

Bruksanvisning DAB One

Bruksanvisning DAB One Bruksanvisning DAB One Var snäll läs igenom denna bruksanvisning, innan ni börjar använda er DAB One. Grattis till ditt val av DAB/FM mottagare. Vi hoppas att du kommer att ha många trevliga stunder framför

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Automatisk sökningsläge 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att

Läs mer

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk generalagent www.moon.se 2009 11 22 HN Tack för att du just köpt en produkt från Lenco. Lenco har tillverkat och marknadsfört högkvalitativa ljud och

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR LJUDINSTÄLLNING Välj i Main Meny (Huvudmenyn) AUDIO, Här kan 5.1 kanalutgång anpassas separat. fördröjning fördröjning BASS MANAGEMENT () Här finns två valmöjligheter: ON: Basen

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUN MODE

Läs mer

Svenskbruksanvisning

Svenskbruksanvisning 2009 02 02 Svenskbruksanvisning Viktigt! Inuti produkten finns elektricitet. Därför är det viktigt att aldrig öppna upp produkten då kroppsskada kan uppstå! CD: Har enheten CD spelare finns även laserstrålar

Läs mer

Installationsguide. För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar.

Installationsguide. För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar. Installationsguide För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar. Inkoppling av Logger 2020 eller SunLogger 2020 mot PC/LoggerSoft 1. Logger 2020 ansluts alltid via en router,

Läs mer

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning Sensorstyrd klockradio med CD Svensk bruksanvisning 1. Passiv infraröd sensor 2. Driftindikator 3. CD/Radio- indikator 4. Specialfunktionsreglage 5. Klockinställningsknapp 6. Förlyssningsknapp 7. Alarm

Läs mer

04 Kapitel 4.indd 56 05-06-20 13.28.27

04 Kapitel 4.indd 56 05-06-20 13.28.27 04 Kapitel 4.indd 56 05-06-20 13.28.27 Kapitel 4 It s Tricky Coola tips & tricks för din ipod Att jag använder en låt av Run-D.M.C som namn på det här kapitlet om tips och tricks för din ipod ger mig lite

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning Egenskaper Egenskaper: - Stor tydlig display med blå bakgrundsbelysning. - Klarar MP3 (MPEG 1/2 Layer2) och WMA uppspelning. - Digital röstinspelning. - USB lagring av datafiler.

Läs mer

MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060

MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060 MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060 Inkoppling och överföring Börja med att sätta i batteriet. Luckan sitter på undersidan och öppnas genom att man skjuter den åt sidan. Kom ihåg att vända polariteten

Läs mer

Svensk kom i gång-manual

Svensk kom i gång-manual Svensk kom i gång-manual Sammankoppla enheten med en mobiltelefon via Bluetooth med A2DP Löstagbar panel med mikrofon-ingång FM/AM radio / CD / MP3-mottagare USB-port för MP3 SD / MMC -kortläsare Elektronisk

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400 INSTRUKTIONSMANUAL 1 2 7 8 9 TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO 34 5 6 MODELL: IPT-400 10 11 12 13 14 15 16 Vänligen läs följande instruktioner innan du börjar använda din enhet.

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

Användarmanual för nya funktioner

Användarmanual för nya funktioner Användarmanual för nya funktioner 070201 Innehåll 1 Introduktion 2 2 Uppdateringar per 2006-06-15 3-5 3 Uppdateringar per 2007-02-01 6 1 Introduktion Detta är en användarmanual för nya funktioner i din

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet Kapitel 1 Ansluta routern till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du ansluter routern och hur du får åtkomst till Internet via den. Vad finns i lådan? Produktförpackningen bör innehålla följande

Läs mer

1. Använda MP3/WMA-spelaren

1. Använda MP3/WMA-spelaren Använda /WMA-spelaren 1. Använda /WMA-spelaren Av säkerhetsskäl är vissa funktioner urkopplade då fordonet är i rörelse. Knappen SOURCE MENU RECALL (TA FRAM KÄLLMENYN) Knappar för byte av fil Knappen POWER

Läs mer

Hur man använder radion

Hur man använder radion Hur man använder radion Egenskaper för mottagning av FM Vanligtvis har FM mycket bättre ljudkvalitet än AM. FM och FM-stereo kan dock stöta på karakteristiska mottagningsproblem som inte finns vid mottagning

Läs mer

Läs igenom & Spara denna Guide för framtida användning.

Läs igenom & Spara denna Guide för framtida användning. Är ett registrerat varumärke av Läs igenom & Spara denna Guide för framtida användning. Tack för att du köpt en MINIX NEO G4. Följ denna guide för att ställa in enheten. MINIX NEO G4 är en revolutionerande

Läs mer

SDC Violweb Kom-igång-guide. En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016)

SDC Violweb Kom-igång-guide. En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016) SDC Violweb Kom-igång-guide En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016) Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av SDCs tjänster. Anvisningen förklarar hur

Läs mer

Börja här Det här är din snabbstartguide

Börja här Det här är din snabbstartguide Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Börja här Det här är din snabbstartguide Sony STR-DN1030 [SE] 4-420-301-11(1) (SE) 1 Ställa in högtalarna 2 Ansluta tv:n och övriga enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Användarmanual Cisco-telefon 150404 Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning Med Weblink Unified 2.0 erhålls en rad tjänster och funktioner,

Läs mer

Studentguide Adobe Connect Pro

Studentguide Adobe Connect Pro Studentguide Adobe Connect Pro 2009-11-10 Inloggning För att vara med i ett möte behöver du inte installera någon programvara utan allt som behövs på din dator är Adobe Flash Player. Det programmet finns

Läs mer

Konfigurera Xenta från Point

Konfigurera Xenta från Point Konfigurera Xenta från Point Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Point med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data- och nätverkstekniker.

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor Index TOC 1. Audio Q: Hur ändrar jag ljudkälla, exempelvis från FM-radio till USB-musik? A: Genom att trycka på RADIO-knappen kan du bläddra bland alla tillgängliga radiokällor. Genom att trycka på MEDIA-knappen

Läs mer

LADDNING OCH ANVÄNDNING AV UPPLADDNINGSBARA BATTERIER (TILLVAL) ANVÄNDNING MED TORRBATTERIER A

LADDNING OCH ANVÄNDNING AV UPPLADDNINGSBARA BATTERIER (TILLVAL) ANVÄNDNING MED TORRBATTERIER A ANVÄNDNING MED TORRBATTERIER A Öppna batterifacket och sätt i två LR6 (size AA) alkaliska batterier med markeringarna + och - åt rätt håll. A Byte av batterier Batteriindikatorn visar hur mycket batteri

Läs mer

Svensk version. Inledning. Förpackningens innehåll. MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player

Svensk version. Inledning. Förpackningens innehåll. MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player Inledning Allra först hjärtligt tack att du valde denna Sweex Pretty Pink MP3-player. Med denna kompakta MP3-spelare kan du njuta överallt av din älsklingsmusik

Läs mer

Bruksanvisning. Applikationsplats

Bruksanvisning. Applikationsplats Bruksanvisning Applikationsplats INNEHÅLL Hur handboken ska läsas...2 Symboler i handboken...2 Friskrivningsklausul... 3 Anmärkningar...3 Vad du kan göra på applikationsplatsen... 4 Innan du öppnar applikationsplatsen...

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen (tillbehör)

Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2013 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2013 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 7 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2013. Vad innebär ett IMAP-konto? Med protokollet IMAP sparas all din

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Tv när du vill TA92 849 16-02. användarmanual

Tv när du vill TA92 849 16-02. användarmanual Tv när du vill TA92 849 16-02 användarmanual SIFFERKNAPPAR Används för val av kanal eller för att skriva text i sökfunktionen. Om fler av dina tilltänkta bokstäver finns på samma knapp väntar du bara någon

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

Inledning. Förpackningens innehåll. Specifikationer. Mottagare. Tangentbord. Svensk version. EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset

Inledning. Förpackningens innehåll. Specifikationer. Mottagare. Tangentbord. Svensk version. EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset Inledning Tack för att du har valt ett Sweex trådlöst skrivbordsset. Det här är ett komplett skrivbordsset med ett trådlöst tangentbord, trådlös optisk mus och mottagare.

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi 02/2016, ed. 1 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet

Läs mer

EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK

EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK Inledning Så kan du använda funktionerna för trådlöst LAN Med funktionerna för trådlöst LAN i kameran kan du utföra många uppgifter

Läs mer

Innehåll Minimum systemkrav... 2 Tangentbord... 3 Paketet inkluderar... 3 Anslut spelaren till datorn... 4 Power På & Av... 4 Menyikoner...

Innehåll Minimum systemkrav... 2 Tangentbord... 3 Paketet inkluderar... 3 Anslut spelaren till datorn... 4 Power På & Av... 4 Menyikoner... User Guide V1.1 Innehåll Minimum systemkrav... 2 Tangentbord... 3 Paketet inkluderar... 3 Anslut spelaren till datorn... 4 Power På & Av... 4 Menyikoner... 4 Basdrift av spelaren... 5 Video... 8 FM Tuner...

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet Kapitel 1 Ansluta Router till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du installerar router i ditt lokala nätverk (LAN) och ansluter till Internet. Du får information om hur du installerar trådlös router

Läs mer

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02 FIBER Installationshandbok Rev. 2016.02 Bekräftelse Hej Vi vill meddela dig att din Fiberanslutning är klar för användning! Beställda tjänster är nu inkopplade och är klara att användas. Är detta fel så

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

BOOK-IT OFFLINE. Version 7.1 2013-10-16

BOOK-IT OFFLINE. Version 7.1 2013-10-16 Version 7.1 2013-10-16 BOOK-IT OFFLINE Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Glimmervägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelser... 3 Inloggning...

Läs mer

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning

KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning 1 KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning Sid-hänvisningarna avser den medföljande engelska bruksanvisningen. SID. 2-3 Innehåll Medföljande tillbehör 7 Installation/Anslutningar 8 Komponenter och funktioner

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1 Komma igång 9247672, Utgåva 2 SV Nokia N73-1 Knappar och delar (framsida och sida) Modellnummer: Nokia N73-1. Nedan kallad Nokia N73. 1 Ljussensor 2 Sekundär kamera med lägre upplösning 3 Väljarknappar

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Svensk version LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Definitioner av symboler Följande symboler används i hela bruksanvisningen: Det här indikerar att det finns en förklaring till hur du hanterar en viss situation

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan radio- och mediekällor, till exempel FM-radio och USB? A: Om du vill växla mellan olika ljudkällor kan du antingen välja respektive källa på startsidan, trycka

Läs mer

Användarhandbok. Ahead Software AG

Användarhandbok. Ahead Software AG Användarhandbok Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till InCD och allt innehåll i den skyddas av upphovsrätten och tillhör Ahead Software. Med ensamrätt. Den här

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

ClaroRead Plus Mac Manual. Artikel.nr. 12501

ClaroRead Plus Mac Manual. Artikel.nr. 12501 ClaroRead Plus Mac Manual Artikel.nr. 12501 1 Välkommen till ClaroRead Plus Välkommen till ClaroRead Plus för Mac. ClaroRead Plus är till för att göra din dator mer lättanvänd. Programmet arbetar nära

Läs mer

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet Hur ger jag en patient tillgång att dela data med mig? Hur länkar jag en inbjudan från en patient till patientjournalen i mitt Hur kan delade data från en patient överföras från ACCU CHEK 360 webbhanteringssystemet

Läs mer

FM RDS/DAB digital radio Bruksanvisning

FM RDS/DAB digital radio Bruksanvisning FM RDS/DAB digital radio Bruksanvisning S 381Q413-A Innehåll VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 2 Kontrollernas placering... 3-4 Batteridrift (Alkaliska)... 5 Batteridrift (Laddningsbara)...5-6 Nätdrift...6

Läs mer

Nyheter i PaletteArena 6.3

Nyheter i PaletteArena 6.3 Nyheter i PaletteArena 6.3 I april 2016 uppgraderade Sveriges lantbruksuniversitet sitt elektroniska fakturahanteringssystem PaletteArena (Palette) från version 5.3 till version 6.3. Det är inte mycket

Läs mer

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g Inledning Tack för att du har valt en Sweex trådlös bredbandsrouter 11g. Med den här routern kan du snabbt och enkelt skapa ett trådlöst nätverk. Dessutom är

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD Programmet består av 21 övningar som övar förmågan att känna igen bokstäver och ord. Här tränas såväl läsning som stavning och bokstavsordning. Du får hela tiden stöd av inspelat

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

nüvi 1690 snabbstartshandbok

nüvi 1690 snabbstartshandbok nüvi 1690 snabbstartshandbok 0110229 Titta närmare på nüvienheten I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen finns viktig information om säker hantering av produkten

Läs mer

Portabel boombox med Radio & CD-Spelare CD / CD-R / CD-RW

Portabel boombox med Radio & CD-Spelare CD / CD-R / CD-RW Portabel boombox med Radio & CD-Spelare CD / CD-R / CD-RW Svensk bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Användarmanual Pagero Connect 2.0

Användarmanual Pagero Connect 2.0 Användarmanual Pagero Connect 2.0 Innehåll 1. Grundläggande information... 3 1.1 Aktivera ditt Pagero Onlinekonto... 3 1.2 Ladda ner Pagero Connect 2.0... 3 1.3 Startsida... 4 1.4 Minimerad vy... 5 1.5

Läs mer

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out Bruksanvisning ELKO Bluetooth / DAB + / DAB / FM-radio i en apparatdosa och högtalare. Tack för att du köpt denna produkt, läs denna manual noga innan du använder enheten, och håller den för framtida referens.

Läs mer

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes Sida 2 av 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...3 REKOMMENDERAD UTRUSTNING...5 INSTALLATION...5 ANVÄNDARLÄGE I E-POST3...6 STARTSIDA...7

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera.

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Introduktion till Adobe Acrobat Connect I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Innehåll Hur startar jag ett möte i Adobe Connect?... 3 Hur är ett

Läs mer

AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A. Bruksanvisning PR-D7

AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A. Bruksanvisning PR-D7 AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A Bruksanvisning S PR-D7 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok Innehåll 5 Kapitel 1: Om ipod shuffle 6 Nyheter i ipod shuffle 7 Kapitel 2: Grundläggande om ipod shuffle 7 ipod shuffle i överblick 8 Använda reglagen på ipod shuffle Controls

Läs mer

Android-app Användarmanual 1.0

Android-app Användarmanual 1.0 Android-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa

Läs mer

Så här gör du för att lägga till nytt e-postkonto i Windows 8. Öppna E-post från startskärmen.

Så här gör du för att lägga till nytt e-postkonto i Windows 8. Öppna E-post från startskärmen. Så här gör du för att lägga till nytt e-postkonto i Windows 8. Öppna E-post från startskärmen. Om du möts av följande bild behöver du logga in med ett giltigt Microsoft-konto innan du kan konfigurera ett

Läs mer

Wireless N 300+ Powerline AV-router WNXR2000. Installationshandbok

Wireless N 300+ Powerline AV-router WNXR2000. Installationshandbok Wireless N 300+ Powerline AV-router WNXR2000 Installationshandbok 2010 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Teknisk support Tack för att du väljer NETGEARs produkter. Leta upp serienumret på etiketten på produkten

Läs mer

Nucleus CP810 ljudprocessor och Nucleus CR110 Remote Assistant Handbok för felsökning

Nucleus CP810 ljudprocessor och Nucleus CR110 Remote Assistant Handbok för felsökning Nucleus CP810 ljudprocessor och Nucleus CR110 Remote Assistant Handbok för felsökning Symboler Notera Viktig information eller råd om handhavande. För enklare och säkrare användning. Tips Sparar tid och

Läs mer