Ställa in en radiostation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ställa in en radiostation"

Transkript

1 Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUN MODE så att "AUTO" indikatorn tänds på displayen. 3. Tryck på markörerna / för att starta automatisk sökning. Du kan även trycka på TUNING på huvudenheten för att starta den automatiska sökningen. Sökningen avbryts automatiskt när en kanal hittas. När en radiokanal ställts in tänds " TUNED " indikatorn på displayen. Indikatorn "FM STEREO" tänds när en FM radiostation ställts in. Inget ljud hörs när indikatorn " TUNED " är släckt. När signalen från en FM radiokanal är svag: Radiovågorna kan vara

2 svaga beroende på byggnadens struktur och miljömässiga förhållanden. I det här fallet, utför proceduren som förklaras nedan i "Manuell kanalinställning" för att välja önskad kanal manuellt. Manuell kanalinställning 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUN MODE så att "AUTO" indikatorn släcks på displayen. 3. Välj önskad radiokanal genom att trycka på markörerna /. Du kan även trycka på TUNING på huvudenheten. Frekvensen ändras med 1 steg varje gång du trycker på knappen. Frekvensen ändras kontinuerligt om knappen hålls intryckt och stannar när den släpps. Ställa in genom att titta på displayen. För att återgå till automatisk kanalinställning: Tryck på TUN MODE på fjärrkontrollen igen. Enheten ställer automatiskt in sig på en radiokanal. Normalt ska "AUTO" visas. Ställa in frekvensen direkt Gör det möjligt att direkt ange frekvensen för den radiokanal du vill lyssna på.

3 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på D.TUN. 3. Ange radiokanalens frekvens med hjälp av sifferknapparna inom 8 sekunder. För att till exempel ange 87,5 (FM), tryck på 8, 7, 5 eller 8, 7, 5, 0. Om du har angett ett felaktigt nummer tryck på D.TUN och ange det rätta numret.

4 Information om AM/FM-mottagning Förinställa en radiokanal Du kan registrera upp till 40 AM/FM radiokanaler. Genom att ställa in kanaler i förväg kan du direkt slå på den radiokanal du önskar. Registreringsprocedur 1. Ställ in den AM/FM radiokanal du vill registrera. 2. Tryck på MEMORY på fjärrkontrollen så att det förinställda numret blinkar på displayen. 3. Tryck på CH +/ upprepade gånger för att välja ett nummer mellan 1 och 40 medan det förinställda numret blinkar (ungefär 8 sekunder). Du kan även trycka på PRESET på huvudenheten. 4. Tryck på MEMORY igen för att registrera. När kanalen är registrerad slutar det förinställda numret att blinka. Upprepa denna procedur för alla dina bästa AM/FM radiokanaler. Välja en förinställd radiostation 1. Tryck på CH +/ på fjärrkontrollen för att välja ett förinställt nummer. Du kan även trycka på PRESET på huvudenheten. Du kan också välja genom att direkt skriva in det förinställda numret med

5 sifferknapparna på fjärrkontrollen. Radera en förinställd radiokanal 1. Tryck på CH +/ på fjärrkontrollen för att välja det förinställda numret att radera. 2. Tryck på MEMORY så att det förinställda numret på displayen blinkar. 3. Tryck på CLR när det förinställda numret blinkar (ungefär 8 sekunder) för att radera det förinställda numret. När raderad släcks numret på displayen.

6 Information om AM/FM-mottagning Använda RDS (europeiska, australiska och asiatiska modeller) RDS står för Radio Data System och är en metod för överföring av FMradiosignaler. RDS fungerar bara i områden där RDS sändningar förekommer. I vissa fall är inte textinformationen på displayen identisk med det innehåll som överförs från RDS stationen. Dessutom kan oväntade tecken visas när enheten tar emot tecken som inte stöds. Detta är dock inte ett tecken på fel. Om signalen från en RDS kanal är svag kan det hända att RDS data visas kontinuerligt eller inte alls. PS (programservice): Radiokanalens namn visas när en radiokanal som sänder programserviceinformation ställs in. Frekvensen visas i 3 sekunder när du trycker på DISPLAY. RT (radiotext): Text visas på enhetens display när en radiokanal som sänder radiotextinformation ställs in. PTY (programtyp): Låter dig söka efter RDS kanaler efter programtyp. TP (trafikprogram): Låter dig söka efter radiokanaler som sänder trafikinformation. Visa radiotext (RT) 1. Tryck en gång på RT/PTY/TP på huvudenheten. RT (radiotext) visas rullande på displayen. "No Text Data" visas om ingen textinformation finns tillgänglig. Söka efter typ (PTY) 1. Tryck två gånger på RT/PTY/TP på huvudenheten. Den aktuella programtypen visas på displayen.

7 2. Tryck på PRESET för att välja den typ av program du vill söka efter. Följande typer av RDS kanaler visas: None News (nyhetssändningar) Affairs (aktuella frågor) Info (information) Sport Educate (utbildning) Drama Culture Science (vetenskap och teknik) Varied Pop M (popmusik) Rock M (rockmusik) Easy M (lättlyssnad musik) Light M (lätta klassiker) Classics (seriösa klassiker) Other M (övrig musik) Weather Finance Children (barnprogram) Social (samhällsfrågor) Religion Phone In Travel Leisure Jazz (jazzmusik) Country (countrymusik) Nation M (nationell musik) Oldies (gamla hits) Folk M (folkmusik) Document (dokumentär) 3. Tryck på ENTER för att söka efter en radiokanal av den valda typen.

8 4. När en sådan radiokanal hittats blinkar indikatorn på displayen. Tryck då på ENTER igen. Om inte går att hitta någon kanal visas meddelandet "Not Found". Lyssna på trafikinformation (TP) 1. Tryck tre gånger på RT/PTY/TP på huvudenheten. Den trafikinformation "[TP]" som sänts ut av radiokanalen du lyssnar på kommer att visas. Endast "TP" visas om ingen trafikinformation är tillgänglig. 2. Tryck på ENTER för att söka efter en radiokanal som sänder trafikinformation. 3. När en radiokanal har hittats stannar sökningen och trafikinformationen börjar. "Not Found" visas om ingen radiokanal som sänder trafikinformation hittas.

9 Använda musikfiler med fjärrkontrollen Om fjärrkontrollen Använd enhetens fjärrkontroll för att spela upp musikfiler som har lagrats på en Bluetooth kompatibel anordning. Den Bluetooth kompatibla anordningen måste stödja AVRCP profilen. Vissa enheter kan inte användas även om de stöder AVRCP profilen.

10 Använda musikfiler med fjärrkontrollen Fjärrkontrollens knappar 1. Tryck på BLUETOOTH på fjärrkontrollen. 2. Använd fjärrkontrollen genom att titta på namn och funktion för var och en av knapparna. 1 : Den här knappen snabbspolar aktuell låt bakåt. 2 : Den här knappen spelar den aktuella låten från början. Om du trycker på denna knapp två gånger spelas föregående låt. 3 : Den här knappen pausar uppspelningen. 4 REPEAT: Den här knappen spelar upp en låt (eller låtar) igen. Genom att trycka på den här knappen flera gånger växlas repetitionslägena. 5 : Den här knappen startar uppspelningen. 6 : Den här knappen snabbspolar aktuell låt framåt. 7 : Den här knappen spelar nästa låt. 8 : Den här knappen stoppar uppspelningen. 9 MODE: Denna knapp visar video från den ingång som har valts i "Video Select". Varje gång du trycker på knappen visas videon eller så stängs den av. Du kan ändra på visningsläget för OSD genom att trycka på ENTER medan videon visas på skärmen. Dessa knappar visas inte när OSD språket är inställt på Chinese. (europeiska, australiska, taiwanesiska och asiatiska modeller) F RANDOM: Den här knappen startar slumpmässig uppspelning.

11 Använda ljudåtergivningssätten Välja ljudåtergivningssätt Med lägena för ljudåtergivningssätt kan du välja det bästa ljudet för din ingångskälla. 1. Efter att du har tryckt på RECEIVER på fjärrkontrollen, tryck på en av följande fyra knappar. 2. Tryck på den valda knappen upprepade gånger för att växla mellan de lägen som visas på enhetens display. Ställ in önskat ljudåtergivningssätt genom att lyssna på ljudet. För information om lyssningslägena, se "Typer av lyssningslägen". För vilka lyssningslägen som kan väljas med varje knapp, se "Valbara lyssningslägen".

12 Använda ljudåtergivningssätten Typer av lyssningslägen I alfabetisk ordning AllCh Stereo Idealiskt för bakgrundsmusik då detta läge fyller hela lyssningsområdet med stereoljud. Direct I detta läge återges ljud från ingångskällan som det är. Om till exempel en tvåkanalskälla från en musik CD matas in kommer återgivningen att vara stereo, eller om en Dolby Digital signal matas in kommer ljudfältet att kontrolleras i enlighet med antalet tillgängliga kanaler. Dolby Atmos Dolby Atmos som infördes först på bio ger en revolutionerande känsla av dimension och nedsänkning i hemmabioupplevelsen. Dolby Atmos är ett flexibelt och skalbart objektbaserat format som återger ljud som oberoende ljud (eller objekt) som kan positioneras exakt eller flyttas dynamiskt genom hela 3 dimensionella lyssningsutrymmet under uppspelning. En viktig del i Dolby Atmos är införandet av en höjdplan av ljud över lyssnaren. Dolby D (Dolby Digital) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby Digital. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Dolby D + (Dolby Digital Plus) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby Digital Plus. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för

13 spelaren är bitstream. Dolby Surround Dolby surround är nästa generations surround teknologi som på ett intelligent sätt blandar stereo; 5.1 och 7.1 innehåll för uppspelning i ditt surround högtalarsystem. Dolby surround är kompatibel med traditionella högtalarlayouter samt Dolby Atmos aktiverade uppspelningssystem som använder takmonterade högtalare eller produkter med Dolby speakerteknologi. Dolby TrueHD Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i Dolby TrueHD. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DSD Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DSD. Denna enhet stöder DSD signaler som matas in via HDMI ingången. Bättre ljud är dock möjligt att få, beroende på den anslutna spelaren, vid utmatning från spelarens PCM utgång. Detta lyssningsläge kan inte väljas om din Blu ray /DVD spelares utmatningsinställning inte är inställd på DSD. DTS Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS 96/24 Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS 96/24. Med 96 khz samplingsfrekvens och 24 bitars upplösning ger det en överlägsen ljudåtergivning. Beroende på inställningarna blir detta ljudåtergivningssätt DTS. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream.

14 DTS Express Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS Express. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS HD HR (DTS HD High Resolution Audio) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS HD High Resolution Audio. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS HD MSTR (DTS HD Master Audio) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i DTS HD Master Audio. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. DTS Neo:6 Detta läge utökar alla tvåkanalskällor till 5.1 kanals flerkanaligt surroundljud. Det erbjuder full bandbredd på alla kanaler, med stort oberoende mellan kanalerna. Det finns två typer av detta läge: en idealisk för filmer och en idealisk för musik. Neo:6 Cinema: Använd detta läge med alla 2 kanalsfilmer. Neo:6 Music: Använd detta läge med alla 2 kanalsmusikkällor ES Discrete (DTS ES Discrete) Detta läge är till för användning med DTS ES Discrete källor och aktiverar 6.1 kanals eller 7.1 kanalsuppspelning med den bakre kanalen. Sju helt diskreta kanaler ökar rumsåtergivningen och möjliggör 360 graders ljudlokalisering vilket skapar en ljudkorning mellan surroundkanalerna. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Använd för DVD skivor med DTS ES logotypen, särskilt om programvaran innehåller DTS ES Matrix ljudspår.

15 ES Matrix (DTS ES Matrix) Detta läge är till för användning med DTS ES Matrix ljudspår och aktiverar 6.1 kanals eller 7.1 kanalsuppspelning med den matrix kodade bakre kanalen. Det här lyssningsläget kan endast väljas om din Blu ray Disc / DVDspelare är digitalt ansluten till enheten eller utmatningsinställningen för spelaren är bitstream. Använd för CD skivor, DVD skivor eller LD med DTS ES logotypen, särskilt om programvaran innehåller DTS ES Matrix ljudspår. Full Mono I detta läge matar alla högtalare ut samma ljud i mono, så ljudet är samma oavsett var du befinner dig i rummet. Game Action I detta läge är ljudlokaliseringen distinkt med tonvikt på bas. Game Rock I detta läge ligger tonvikten på ljudtrycket för förhöjd live känsla. Game RPG I detta läge har ljudet en dramatisk känsla motsvarande atmosfären hos en orkester. Game Sports Lämplig för ljud med mycket efterklang. Mono Använd detta läge när du tittar på en gammal film med monoljud eller använd det för att separat återge ljud på två olika språk som spelats in i vänster och höger kanal hos vissa filmer. Det är också lämpligt för DVD eller andra källor som innehåller multiplexljud. Multich (flerkanals) Läge som är lämpligt vid uppspelning av ljudkällor som har spelats in i flerkanals PCM.

16 Orchestra Lämpligt för klassisk musik eller operamusik. Detta läge betonar surroundkanalerna för att göra stereobilden bredare och simulerar den naturliga efterklangen i en stor konserthall. Stereo I detta läge matas ljud ut från de främre vänstra och högra högtalarna och subwoofern. Studio Mix Lämpligt för rock eller popmusik. Detta läge skapar ett livfullt ljudfält med en kraftig akustisk bild, som på en klubb eller en rockkonsert. T D (Theater Dimensional) I detta läge kan du få en virtuell uppspelning av flerkanaligt surroundljud även med endast två eller tre högtalare. Det sker genom justering av hur ljudet når lyssnarens högra och vänstra öra. TV Logic Lämpligt för TV program som har producerats i en TV studio. Detta läge förstärker surround effekterna för hela ljudet så att röster ska höras tydligare och för att skapa en realistisk akustisk bild. Unplugged Lämpligt för akustiska instrument, röster och jazz. Detta läge betonar den främre stereobilden och ger intryck av att man befinner sig precis framför scenen.

17 Använda ljudåtergivningssätten Valbara lyssningslägen Lyssningslägena kan väljas med knapparna för lyssningslägen som kommer att skilja sig åt beroende på insignalens format och den aktuella högtalarkonfigurationen. Observera även att beroende på spelarens inställningar och innehåll kanske vissa lyssningslägen inte kan väljas. Ljudåtergivningssätt som är tillgängliga när hörlurar är anslutna: Mono, Direct och Stereo. MOVIE/TV knapp Du kan välja ett läge som passar för filmer och TV program. Analoga Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste PCM installeras. Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3

18 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Multich PCM Direct Mono Multich *1 Dolby Surround TV Logic *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD Direct Mono installeras. *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

19 Dolby Atmos Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Direct Mono Dolby Atmos TV Logic AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct Mono *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Direct Mono *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D

20 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Direct Mono *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS Direct Mono installeras. *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras.

21 *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS 96/24 Direct Mono *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Direct Mono *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats.

22 *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD HR Direct Mono DTS HD HR *1*2 Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Direct Mono *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste

23 installeras. DTS ES Direct Mono DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 TV Logic *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. MUSIC knapp Du kan välja ett läge som passar för musik. Analoga Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

24 PCM Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Multich PCM Direct Stereo Multich *1 Dolby Surround Orchestra *2 Unplugged *2 Studio Mix *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD installeras. Direct Stereo *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4

25 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby Atmos Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Direct Stereo Dolby Atmos Orchestra Unplugged Studio Mix AllCh Stereo Full Mono Dolby D Direct Stereo *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller

26 surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Direct Stereo *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Direct Stereo *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras.

27 *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS installeras. Direct Stereo *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS 96/24 Direct Stereo *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals.

28 *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Direct Stereo *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD HR Direct Stereo *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5

29 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Direct Stereo *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Kan endast väljas vid 2 kanals ingångsformat och när en mitt eller surroundhögtalare installerats. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS ES Direct Stereo DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5

30 Full Mono *5 *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. GAME knapp Du kan välja ett läge som passar för spel. Analoga Direct Dolby Surround Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste PCM installeras. Direct Dolby Surround Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

31 *2 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Multich PCM Direct Multich *1 Dolby Surround Game RPG *2 Game Action *2 Game Rock *2 Game Sports *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *2 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *3 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DSD Direct installeras. *1 *2 DSD Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby Atmos

32 Ljudåtergivningssätten Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD går att välja om de bakre högtalarna eller höjdhögtalarna inte är anslutna. Direct Dolby Atmos Game RPG Game Action Game Rock Game Sports AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct *1 *2 Dolby D Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby D+ Direct *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4

33 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. Dolby TrueHD Direct *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste DTS Direct installeras. *1 *2 DTS Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras.

34 *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS 96/24 Direct *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS Express Direct *1 *2 DTS Express Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

35 DTS HD HR Direct *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS HD MSTR Direct *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Game RPG *3 Game Action *3 Game Rock *3 Game Sports *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Kan inte väljas när ingångsformatet är mono eller 2 kanals. *2 Mitthögtalare eller surroundhögtalare måste installeras. *3 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *4 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. DTS ES Direct DTS *1

36 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 Game RPG *4 Game Action *4 Game Rock *4 Game Sports *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Går bara att välja när de bakre högtalarna inte är installerade. *2 Bakhögtalare måste installeras. *3 Höjdhögtalare måste installeras. *4 Surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. *5 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras. STEREO knapp Du kan välja ett ljudåtergivningssätt som passar för stereo och flerkanalskällor. Alla format Stereo AllCh Stereo *1 *1 Mitthögtalare, surroundhögtalare eller höjdhögtalare måste installeras.

37 Använda ljudåtergivningssätten Kontrollera ingångsformatet Tryck flera gånger på DISPLAY på fjärrkontrollen när ljud från spelaren matas in för att växla vilken information som ska visas på huvudenhetens display. Till exempel, om "Dolby D 5.1" visas tas Dolby Digital 5.1 kanalers signaler emot. Antalet kanaler visas inte när insignalformatet är "Dolby Atmos".

38 Avancerade inställningar (Setup Menu) Hur man ställer in Enheten gör det möjligt för dig att konfigurera avancerade inställningar för att ge dig en ännu bättre erfarenhet. Åtgärd: Inställningen kan göras enligt anvisningarna som visas på TVskärmen. Välj önskat alternativ med markörknapparna på fjärrkontrollen och tryck på ENTER för att bekräfta ditt val. Återgå till föregående skärmbild genom att trycka på RETURN. Tillvägagångssätt 1. Tryck på RECEIVER på fjärrkontrollen. Tryck alltid på RECEIVER först för att ändra fjärrkontrollen till RECEIVER läge (läget för användning av denna enhet) eftersom dess läge kan ändras för styrning av andra komponenter. 2. Tryck på SETUP för att visa Setup menyn.

39 3. Tryck på / för att välja önskad meny och tryck sedan på ENTER. 4. Tryck på / för att välja ett alternativ och tryck sedan på Enter. 5. Använd / / / markörerna och välj det alternativ som du vill konfigurera inställningarna för. För att lämna setup: Tryck på SETUP. Översikt över Setup menyn 1. TV utgång Utför inställningarna för skärmbildsfunktionen på TV apparaten när du använder inställningsmenyn, till exempel. 2. Högtalare Utför avancerade inställningar för högtalarna. 3. Ljudjustering Utför flera olika ljudinställningar. 4. Källa Utför inställningarna för ingångskällorna, såsom justering av volymskillnaden för varje ingångsväljare för den anslutna utrustningen. 5. Hårdvara Utför en rad inställningar, såsom länkning med ansluten HDMI utrustning och standby läge för denna enhet. 6. Fjärrkontroll

40 Utför inställningar som har att göra med fjärrkontrollen.

41 Avancerade inställningar (Setup Menu) 1. TV Out (TV utgång) TV utgång Utför inställningarna för skärmbildsfunktionen på TV apparaten när du använder inställningsmenyn, till exempel. OSD Language Standardvärde: English Välj det språk som visas på skärmen. Välj mellan engelska, tyska, franska, spanska, italienska, holländska, svenska, ryska (modeller från Europa, Australien och Asien), eller kinesiska (modeller från Europa, Australien, Taiwan och Asien). Impose OSD Standardvärde: On Ställ in huruvida du vill visa informationen på TV apparaten eller inte när volymen regleras eller ingången ändras, till exempel. "On": OSD visas på TV apparaten. "Off": OSD visas inte på TV apparaten. OSD kanske inte visas beroende på ingångssignalen även om "On" har valts. Om driftskärmen inte visas, ändra upplösningen på den anslutna enheten. Screen Saver Standardvärde: 3 minuter Ställ in tiden för att starta skärmsläckaren. Välj ett värde mellan "3 min", "5 min", "10 min" och "Off".

42 Avancerade inställningar (Setup Menu) 2. Speaker (Högtalare) Låter dig ändra högtalarinställningar såsom förekomsten av subwoofer, delningsfrekvens och så vidare. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Denna inställning kan inte väljas om hörlurar är anslutna eller ljud sänds ut från TV:ns högtalare. Configuration Ändra högtalarinställningarna utifrån antalet anslutna kanaler, och typen av anslutna höjdhögtalare. Speaker Channels Standardvärde: 7.1 kanals Välj "2.1 ch", "3.1 ch", "4.1 ch", "5.1 ch", "6.1 ch", "7.1 ch", "2.1.2 ch", "3.1.2 ch", "4.1.2 ch", eller "5.1.2 ch" så att det passar för antalet högtalarkanaler som är anslutna. Subwoofer Standardvärde: Yes Ställ in om en subwoofer är ansluten eller ej. "Yes": När en subwoofer är ansluten "No": När ingen subwoofer är ansluten Height Speaker Standardvärde: Front High Ställ in högtalartypen om höjdhögtalarna är anslutna till BACK /HEIGHT kontakterna. Välj "Front High", "Top Front", "Top Middle", "Top Rear", "Rear High", "Dolby Speaker (Front)", eller "Dolby Speaker (Surr)" i enlighet med de anslutna högtalarnas typ och layout. Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Crossover

43 Ändra högtalarinställningar, såsom högtalarnas delningsfrekvens. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Ljudet matas inte ut när du gör den här inställningen. Front Standardvärde: Small Ställ in storleken för varje högtalare. Använd kondiametern som riktlinje. "Small": När kondiametern är mindre än 16 cm. "Large": När kondiametern är större än 16 cm. Inställningen är låst på "Large" om "Configuration" "Subwoofer" ställs in på "No". Center Standardvärde: Small Ställ in storleken för varje högtalare. Använd kondiametern som riktlinje. "Small": När kondiametern är mindre än 16 cm. "Large": När kondiametern är större än 16 cm. "Large" kan endast väljas när "Front" är inställd på "Large". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Height Standardvärde: Small Ställ in storleken för varje högtalare. Använd kondiametern som riktlinje. "Small": När kondiametern är mindre än 16 cm. "Large": När kondiametern är större än 16 cm. "Large" kan endast väljas när "Front" är inställd på "Large". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Surround Standardvärde: Small Ställ in storleken för varje högtalare. Använd kondiametern som riktlinje. "Small": När kondiametern är mindre än 16 cm. "Large": När kondiametern är större än 16 cm. "Large" kan endast väljas när "Front" är inställd på "Large". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Back

44 Standardvärde: Small Ställ in storleken för varje högtalare. Använd kondiametern som riktlinje. "Small": När kondiametern är mindre än 16 cm. "Large": När kondiametern är större än 16 cm. "Large" kan endast väljas när "Surround" är inställd på "Large". Om ett alternativ inte kan väljas även fast anslutningen är korrekt, kontrollera att inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" stämmer överens med antalet anslutna kanaler. Crossover Standardvärde: 100Hz Ställ in den lägsta frekvens som varje högtalare kan mata ut så att de frekvenser som är lägre än så matas ut från subwoofern. Ställ in och använd diametern hos den högtalare som har den minsta konen som riktlinje. "40 Hz", "50 Hz", "60 Hz": För kondiameter större än 20 cm "70Hz", "80Hz", "90Hz": För kondiametrar på mellan 16 och 20 cm "100 Hz": För kondiameter på 13 till 16 cm "120 Hz": För kondiameter på 9 till 13 cm "150Hz", "180Hz", "200Hz": För kondiameter mindre än 9 cm Dubbel Bass Standardvärde: On Detta kan endast väljas när "Configuration" "Subwoofer" är inställd på "Yes" och "Front" är inställd på "Large". Denna funktion förstärker basen genom att mata basljud från de främre vänstra och högra högtalarna och mitthögtalaren till subwoofern. "On": Basutmatningen kommer att förstärkas. "Off": Basutmatningen kommer inte att förstärkas. Inställningen kommer inte att konfigureras automatiskt även om du utförde automatisk högtalarinställning. Distance Ställ in avståndet från varje högtalare till lyssningspositionen. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Unit Standardvärde: feet/meters Ange enheten för avstånd för konfigurering av inställningarna. "feet": För inställning i fot (0.1ft till 30.0ft, i steg om 0.1ft) "meters": För inställning i meter (0.03m till 9.00m, i steg om 0.03m)

45 Front Left Standardvärde: 12.0ft/3.60m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Center Standardvärde: 12.0ft/3.60m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Front Right Standardvärde: 12.0ft/3.60m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Height Left Standardvärde: 9.0ft/2.70m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Height Right Standardvärde: 9.0ft/2.70m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Surround Right Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Back Right Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Back Left Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Surround Left Standardvärde: 7.0ft/2.10m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen.

46 Subwoofer Standardvärde: 12.0ft/3.60m Ange avståndet mellan varje högtalare och lyssningspositionen. Standardvärdena varierar beroende på region. Det kan vara omöjligt att ändra på högtalaren "Distance" beroende på inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Level Calibration Justera nivån för varje högtalare med den inbyggda testtonen. Inställningarna konfigureras automatiskt om du använder den automatiska högtalarinställningen. Front Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Center Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Front Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Height Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Height Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Surround Right

47 Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Back Right Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Back Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Inställningen kan inte ändras under uppspelning i ZONE B. Surround Left Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Subwoofer Standardvärde: 0dB Välj ett värde mellan " 15 db" och "+12 db". En testton sänds ut varje gång du ändrar värdet. Välj önskad nivå. Det kan vara omöjligt att ändra på högtalaren "Level Calibration" beroende på inställningarna i "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". I följande fall kan inställningarna för "Level Calibration" inte ändras: När MUTING är på. När ljud inte matas ut från ZONE A

48 Avancerade inställningar (Setup Menu) 3. Audio Adjust (Ljudjustering) Anpassar olika inställningar för ljud, t.ex. inställningar för uppspelning av multiplexljud eller flerspråkiga TV sändningar och ljudfältsinställningar för ljudåtergivningssätten. Multiplex/Mono Multiplex Input Channel Standardvärde: MAIN Ställ in de ljudkanaler eller språk som ska matas ut när du spelar upp multiplexljud eller flerspråkiga TV sändningar osv. "Main": Endast huvudkanalen "Sub": Endast subkanalen "Main/Sub": Huvud och subkanalerna matas ut samtidigt. Om multiplexljud spelas visas "1+1" när DISPLAY trycks in. Mono Input Channel Standardvärde: Left+Right Ställer in den kanal som ska användas för att spela upp 2 kanals digitalkällor, såsom Dolby Digital eller 2 kanals analoga/pcm källor med ljudåtergivningssättet mono. "Left": Endast vänster kanal "Right": Endast höger kanal "Left+Right": Vänster och höger kanal Dolby Gör inställningar för ljudåtergivningssättet Dolby. Loudness Management Standardvärde: On Aktivera funktionen "Late Night" som gör att du kan lyssna på surroundljud med Dolby TrueHD uppspelning även med låg volym. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion

49 DTS Göra inställningar för ljudåtergivningssättet DTS Neo:6 Music. Neo:6 Music Center Image Standardvärde: 2 Justera bredden på den främre kanalens ljudfält när du spelar med ljudåtergivningssättet DTS Neo:6 Music. "0" till "5": Om ett lägre värde väljs flyttas den främre kanalens ljudfält mot mitten, medan högre värden sprider ljudfältet mot vänster och höger. Theater Dimensional Gör inställningar för lyssningsläget Theater Dimensional. Listening Angle Standardvärde: Wide För att förstärka effekten av Theater Dimensional,välj ljudvinkel för den vänstra och den högra fronthögtalaren, såsom den framstår från lyssningspositionen. "Narrow": Mindre än 30 "Wide": Större än 30 Placera fronthögtalarna 20 i relation till lyssningspositionen om du har valt "Narrow" i "Listening Angle" och 40 om du har valt "Wide".

50 Avancerade inställningar (Setup Menu) 4. Source (Källa) Utför inställningarna för ingångskällorna, såsom justering av volymskillnaden för varje ingångsväljare för den anslutna utrustningen. När du väljer önskad ingång för att kontrollera ljudet, starta uppspelning av den anslutna anordningen. IntelliVolume IntelliVolume Standardvärde: 0dB Justera volymnivåskillnaden mellan de anordningar som är anslutna till enheten. Välj ett värde mellan " 12 db" och "+12 db". Ange ett negativt värde om volymen på målenheten är högre än de andra och ett positivt värde om den är lägre. Name Edit Ställ in ett enkelt namn för varje ingång. Det inställda namnet kommer att visas på huvudenhetens display. Välj den ingångsväljare som ska konfigureras. Name Standardvärde: Välj ett namn som har registrerats i enheten och byt ut namnet på den ingångsväljare som är vald för närvarande med detta. Samma namn kan inte användas för fler än en ingångsväljare. Denna inställning kan inte utföras om "TUNER" eller "BLUETOOTH" ingången är valda som ingångskälla. Audio Select Gör inställning för ingående ljud. Inställningen kan ställas in separat för varje ingångsväljarknapp. Välj den ingångsväljare som ska konfigureras. Audio Select

51 Standardvärde: Välj vilka ingångsval som ska prioriteras när flera ljudkällor är anslutna till en ingångsväljare, såsom anslutningar till både BD/DVD HDMIuttaget och AUDIO uttaget. Du kan inte välja ett uttag som inte är förknippat med den ingång som är vald för närvarande. Prioriteten är HDMI DIGITAL AUDIO/OPTICAL Analog om denna inställning inte ändras. "ARC": När prioritet ges till insignal från ARC kompatibel TV. Inställningen kan endast väljas när "HDMI" "Audio Return Channel" är inställd på "Auto" och "TV" är vald som ingångskälla. "HDMI": När prioritet ges till insignal från HDMI uttag. "DIGITAL AUDIO": När prioritet ges till insignal från DIGITAL AUDIO (COAXIAL) uttaget. "OPTICAL": När prioritet ges till insignal från OPTICAL uttag. "Analog": När prioritet ges till insignal från AUDIO uttag. Inställningen kan inte ändras när "GAME 1" eller "STRM BOX" är valda som ingångskälla. PCM Fixed Mode Standardvärde: Off Välj huruvida du vill sända insignaler till PCM eller inte (förutom flerkanals PCM) när du har valt "HDMI", "DIGITAL AUDIO", eller "OPTICAL" i inställningen "Audio Select". Ställ in detta alternativ på "On" om brus förekommer eller om början av en låt kapas vid uppspelning av PCM källor. Välj "Off" som vanligt. Om inställningen "Audio Select" ändras, ändras inställningen till "Off". Inställningen kan inte ändras när "GAME 2", "VCR", "AUX", "TUNER" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla. Video Select Video Select Standardvärde: Last Välj den videoingång som spelas tillsammans med ljudutgången när antingen "TUNER" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla. "Last": Välj den videoingång som har spelats upp precis innan. "BD/DVD", "CBL/SAT", "GAME 1", "GAME 2", "STRM BOX", "VCR", "AUX": Spela upp video från den valda ingången. Inställningen kan inte ändras när någon annan ingång än "TUNER" eller "BLUETOOTH" är valda som ingångskälla.

52 Växla mellan att visa och inte visa video genom att trycka på MODE på fjärrkontrollen under Bluetooth uppspelning.

53 Avancerade inställningar (Setup Menu) 5. Hardware (Hårdvara) Tuner AM/FM Frequency Step (nordamerikanska och taiwanesiska modeller) Standardvärde: 10 khz / 0,2 MHz Välj ett frekvenssteg beroende på vilket område du befinner dig i. Välj "10 khz/0,2 MHz" eller "9 khz/0,05 MHz". När inställningen ändras raderas alla förinställningar för radio. AM Frequency Step (europeiska, australiska och asiatiska modeller) Standardvärde: 9kHz Välj ett frekvenssteg beroende på vilket område du befinner dig i. Välj "10kHz" eller "9kHz". När inställningen ändras raderas alla förinställningar för radio. HDMI HDMI CEC (RIHD) Standardvärde: Off Ställ in till "On" för att aktivera länken för val av ingång och andra länkfunktioner med en HDMI ansluten CEC kompatibel enhet. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion När du ändrar denna inställning, slå av och sedan på strömmen till alla anslutna komponenter. Beroende på TV apparaten kan du behöva konfigurera en länk på TV:n. När den ställs in på "On" och skärmmenyn stängs visas namnet på de CEC kompatibla komponenterna och "CEC On" på displayen. Strömförbrukningen i standby läget kan öka om "On" är inställt. (Beroende på TV:ns status går enheten in i normalt standbyläge.) Om MASTER VOLUME kontrollen på huvudenheten används när denna inställning är på "On" och ljudet spelas upp från högtalarna på TV:n så sänds ljudet även ut från högtalarna som är anslutna till enheten. Om du vill mata ut från någon av dem, ändra enhetens

54 eller TV:ns inställningar, eller minska volymen på enheten. Om något onormalt inträffar när du ställer in "On", ställ in till "Off". När du ansluter en icke CEC kompatibel komponent eller om du inte är säker på om den är kompatibel, ställ in denna inställning på "Off". HDMI Standby Through Standardvärde: Off När den här funktionen är inställd på något annat än "Off" kan du spela upp video och audio från en HDMI ansluten spelare på TV apparaten även om enheten är i standby läge. Endast "Auto" och "Auto (Eco)" kan väljas om "HDMI CEC (RIHD)" är inställd på "On". Om du väljer något annat, ställ in "HDMI CEC (RIHD)" på "Off". Energiförbrukningen i standby läget ökar om du ställer in något annat än "Off". "BD/DVD", "CBL/SAT", "GAME 1", "STRM BOX": Till exempel kan du, om du har valt "BD/DVD", spela upp från utrustningen som är ansluten till "BD/DVD" uttaget på TV apparaten även om enheten är i standbyläge. Välj denna inställning om du har bestämt vilken spelare som ska användas med denna funktion. "Last": Du kan spela upp video och audio från den valda ingången omedelbart innan enheten går över i standby läge på TV apparaten. När "Last" har valts kan du även byta ingång på enheten, fastän den är i standby läge, med fjärrkontrollen. "Auto", "Auto (Eco)": Välj en av dessa inställningar när du har anslutit en utrustning som överensstämmer med CEC standarden. Du kan spela upp video och audio från den valda ingången på TV apparaten oberoende av vilken ingång som hade valts strax innan enheten gick över till standby läget, med hjälp av funktionen CEC länkning. För att spela upp från spelare på TV apparater som inte överensstämmer med CEC standarden behöver du sätta på enheten och växla till den berörda ingången. När du använder en TV som överensstämmer med CEC standarden kan du minska energiförbrukningen i standby läget genom att välja "Auto (Eco)". Audio TV Out Standardvärde: Off Du kan njuta av ljud via högtalarna på den HDMI anslutna TV:n medan denna enhet är på. "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion Om du väljer "On", ställ in "HDMI CEC (RIHD)" till "Off". Inställningen låses på "Auto" om "HDMI CEC (RIHD)" ställs in på "On". Lyssningsläget kan inte ändras medan "Audio TV Out" är inställt på

55 "On" och ljudet sänds ut genom högtalarna på TV:n. Beroende på din TV eller insignalen från komponenten, kanske ljudet inte sänds ut genom högtalarna på TV:n även om denna inställning är inställd på "On". I detta fall sänds ljudet ut från enhetens högtalare. Om MASTER VOLUME kontrollen på huvudenheten används när "Audio TV Out" eller "HDMI CEC (RIHD)" är på "On" och ljudet spelas upp från TV apparatens högtalare så matas ljud ut från enheten. Om du inte vill sända ut ljudet från enheten, ändra inställningen på enheten eller TV:n, eller sänk volymen på enheten. Audio Return Channel Standardvärde: Auto Du kan njuta av ljud från den HDMI anslutna ARC kompatibla TV:n via högtalarna som är anslutna till enheten. För att använda denna funktion, ställ in "HDMI CEC (RIHD)" på "On" i förväg. "Auto": När du lyssnar på TV ljudet genom högtalarna som är anslutna till enheten "Off": När ARC funktionen inte används Auto LipSync Standardvärde: On Denna inställning korrigerar automatiskt all desynkronisering mellan video och ljudsignalerna baserat på data från den HDMI LipSynckompatibla TV:n. "On": Automatisk korrigering är aktiverad. "Off": Automatisk korrigering är inaktiverad. Power Management Sleep Timer Standardvärde: Off Gör det möjligt för enheten att gå in i standby läge automatiskt när en förinställd tid har gått. Välj ett värde mellan "10 min" till "90 min". "Off": Ställer inte enheten i standby läge automatiskt. Auto Standby Standardvärde: On/Off Denna inställning ställer enheten i standby läge automatiskt efter 20 minuters inaktivitet utan video eller audioinmatning. "On": Enheten går automatiskt in i standby läge ("ASb" tänds). "Off": Enheten går inte automatiskt in i standby läge.

56 "Auto Standby" visas på displayen och TV skärmen 30 sekunder innan Auto Standby aktiveras. Standardvärdena varierar beroende på region. Auto Standby in HDMI Standby Through Standardvärde: Off Aktivera eller deaktivera "Auto Standby" medan "HDMI Standby Through" är på. "On": Inställningen aktiveras. "Off": Inställningen inaktiveras. Inställningen kan inte ställas in på "On" om "Auto Standby" är inställt på "Off". Power Out vid Standby för STRM BOX Standardvärde: Off Anordningar som är anslutna till USB porten matas med ström även när enheten är i standby läge när den här funktionen är på "On". Strömförbrukningen i standby läget kan öka när den här funktionen används. Bluetooth Bluetooth Standardvärde: On Välj om du vill eller inte vill använda Bluetooth funktionen. "On": Möjliggör anslutning med en Bluetooth kompatibel enhet genom att använda Bluetooth funktionen. Välj "On" även när du gör olika inställningar för Bluetooth. "Off": När Bluetooth funktionen inte används Auto Input Change Standardvärde: On Ingångskällan för enheten kommer automatiskt att växlas till "BLUETOOTH" när anslutning görs från en Bluetooth kompatibel enhet till enheten. "On": Ingångskällan blir automatiskt "BLUETOOTH" när en Bluetoothkompatibel enhet ansluts. "Off": Funktionen är inaktiverad. Om ingångskällan inte ändras automatiskt, ställ in på "Off" och ändra ingångskällan manuellt. Auto Reconnect

57 Standardvärde: On Den här funktionen återansluter automatiskt till den senaste Bluetoothkompatibla anordningen som var ansluten när du ändrar ingång till "BLUETOOTH". "On": Använd denna funktion "Off": Använd inte denna funktion Detta kanske inte fungerar med vissa Bluetooth kompatibla enheter. Printing Information Standardvärde: Informationen om den tidigare parkopplingen som lagrats i enheten kommer att initialiseras. Tryck på ENTER när "Clear" visas för att initialisera parkopplingsinformationen som är lagrad i enheten. Denna funktion initialiserar inte parkopplingsinformationen på den Bluetooth kompatibla enheten. När enheten parkopplas med den Bluetooth kompatibla enheten igen, se till att radera parkopplingsinformationen i den Bluetooth kompatibla enheten i förväg. För information om att radera parkopplingsinformationen, se den Bluetooth kompatibla enhetens instruktionshandbok. Device Standardvärde: Visar namnet på den Bluetooth kompatibla enheten som är ansluten till enheten. Namnet visas inte när "Status" är "Ready" eller "Pairing". Status Standardvärde: Visar statusen för den Bluetooth kompatibla enheten som är ansluten till enheten. "Ready": Inte parkopplad "Pairing": Hopkoppling "Connected": Ansluten korrekt

58 Avancerade inställningar (Setup Menu) 6. Remote Controller (Fjärrkontroll) Remote ID Remote ID Standardvärde: 1 Välj ett ID för enhetens fjärrkontroll bland "1", "2" och "3" för att förhindra störningar mellan enheten och andra Onkyo komponenter som är installerade i samma rum. Efter att ha ändrat ID på huvudenheten ändrar du ID på fjärrkontrollen i enlighet med detta genom följande procedur. 1. Medan du håller RECEIVER nedtryckt, tryck på och håll kvar SETUP i ungefär 3 sekunder tills fjärrkontrollslampan tänds. 2. Tryck på 1, 2 eller 3 med sifferknapparna. Fjärrkontrollslampan blinkar två gånger.

59 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Funktioner hos REMOTE MODE knapparna Du kan styra vilken annan utrustning som helst utöver denna enhet genom att programmera en angiven fjärrkontrollskod till en REMOTE MODE knapp på fjärrkontrollen. Registrera en fjärrkontrollskod till önskad REMOTE MODE knapp och tryck på den för att ange det fjärrkontrollsläge som låter dig använda motsvarande enhet.

60 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Programmera fjärrkontrollskoder Använda fjärrkontrollskodlistan 1. Kolla upp Fjärrkontrollskoder för motsvarande fjärrkontrollskod. Koderna i fjärrkontrollskodlistan är de som var kända på publiceringsdatumet, och de kan ha ändrats. Följande REMOTE MODE knappar är förprogrammerade med fjärrkontrollskoder. BD/DVD: Onkyo Blu ray Disc/DVD spelare CD: Onkyo CD spelare STRM BOX: Apple TV Endast TV fjärrkontrollskoder kan anges för TV. Programmera en fjärrkontrollskod i enlighet med ingången, eftersom varje knapp också fungerar som ingångsväljare. (Till exempel, när CDspelaren är ansluten till CD uttaget, programmera fjärrkontrollskoden för CD spelaren till CD) 2. Tryck på och håll kvar DISPLAY i minst 3 sekunder medan du håller in REMOTE MODE knappen till vilken du vill programmera fjärrkontrollskoden. Fjärrkontrollslampan tänds i inmatningsläge. 3. Ange den 5 siffriga fjärrkontrollskoden inom 30 sekunder med sifferknapparna. Programmeringen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Fjärrkontrollslampan blinkar långsamt när programmeringen av fjärrkontrollskoden misslyckas. Försök programmera igen.

61 Programmera om de färgade knapparna Tilldelningen av de färgade knapparna på AV receiverns fjärrkontroll kan programmeras om för att passa de på fjärrkontrollen för den komponent vars fjärrkontrollskod du programmerade till REMOTE MODE. 1. Håll in REMOTE MODE knappen som ska programmeras och A (röd) samtidigt tills fjärrkontrollslampan lyser (ungefär 3 sekunder). Omprogrammering är endast möjlig för de koder som ingår i kategorierna i fjärrkontrollskodlistan (såsom DVD spelare och TV). 2. Inom 30 sekunder, tryck på de färgade knapparna från vänster till höger, i den ordning som du vill programmera om. Till exempel, om de färgade knapparna på fjärrkontrollen till den andra komponenten är gul, grön, blå och röd från vänster till höger, tryck på knapparna på AV receiverns fjärrkontroll i denna ordning. Programmeringen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Fjärrkontrollslampan blinkar långsamt när programmeringen av fjärrkontrollskoden misslyckas. Försök programmera igen. Om någon annan knapp än en färgad knapp trycks in avbryts omprogrammeringen. Återställa REMOTE MODE knapparna Du kan återställa fjärrkontrollskoden registrerad i REMOTE MODE knappen till sin ursprungliga status. Denna funktion kan utföras på en enstaka

62 REMOTE MODE knapp. 1. Tryck på och håll kvar Q i minst 3 sekunder medan du håller ned den REMOTE MODE knapp som du vill återställa. Fjärrkontrollslampan tänds. 2. Inom 30 sekunder, tryck på REMOTE MODE knappen igen. Återställningen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger. Att återställa alla fjärrkontrollinställningar: Medan du håller RECEIVER nedtryckt, tryck på och håll kvar Q i ungefär 3 sekunder tills fjärrkontrollslampan lyser fast. Tryck på RECEIVER igen inom 30 sekunder. Återställningen är slutförd när fjärrkontrollslampan blinkar två gånger.

63 Styra andra komponenter med fjärrkontrollen Använda TV:n Tryck på REMOTE MODE knappen som är programmerad med fjärrkontrollskoden för den relevanta AV komponenten för att växla fjärrkontrollsläget till det för AV komponenten. Styr sedan genom att använda motsvarande knappar. Vilka knappar som är tillgängliga varierar beroende på vilken produktkategori komponenten tillhör. Åtgärden kan vara felaktig eller omöjlig beroende på produkten. 1 REMOTE MODE 2, INGÅNG, VOL. / 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

64 F,,,,,, (*) G A (Röd), B (Grön), C (Gul), D (Blå) H Nummer 1 till 9, 0, +10 I CLR, DISPLAY * Ej CEC kompatibel.

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på fjärrkontrollen upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUN MODE

Läs mer

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds.

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds. Information om AM/FM-uppspelning Välja radiokanal Ställa in stationer automatiskt 1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn

Läs mer

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds.

1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn på displayen tänds. Information om AM/FM-uppspelning Välja radiokanal Ställa in stationer automatiskt 1. Tryck på AM eller FM på enheten för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att AUTO -indikatorn

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Automatisk sökningsläge 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE, så att

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-mottagning Ställa in en radiostation Automatisk kanalinställning 1. Tryck på TUN på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen "AM" eller "FM". 2. Tryck på TUNING MODE, så

Läs mer

Huvudfunktioner. Specifikationer

Huvudfunktioner. Specifikationer Specifikationer Huvudfunktioner Den här enheten ansluts mellan din tv och dina AV komponenter. Välj källa med ingångsväljaren för att spela upp. Den här apparaten har en 11 kanalsförstärkare och ett pre

Läs mer

www.philips.com/welcome DCM3120 HU IT NL PL PT Manual do utilizador 109 RU 135 SK Visa RDS-information 205 Kontrollera uppspelning 201 Spela upp ett band 205 RDS-programtyper 210 Kompatibla ipod/iphone-modeller

Läs mer

Allmänna specifikationer

Allmänna specifikationer Specifikationer Allmänna specifikationer Förstärkardel Märkeffekt (FTC) (Nordamerika) Med 8 ohms belastning, drivs båda kanaler, från 20 20.000 Hz med en angiven märkeffekt på minst 130 watt per kanal

Läs mer

TX-SR494. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga

TX-SR494. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga AV RECEIVER TX-SR494 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

KENWOOD VRS-5100 AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER

KENWOOD VRS-5100 AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER 1 Bruksanvisning KENWOOD VRS-5100 AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER Sidnummren hänvisar till den Engelska bruksanvisningen Sid. 6 FUNKTIONER Huvudenheten LISTEN MODE = Indikatorer för olika lyssningsinställningar

Läs mer

TX-SR393. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga

TX-SR393. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga AV RECEIVER TX-SR393 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

Instruktionsbok. Innehållsförteckning VSX-534 AV RECEIVER. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning.

Instruktionsbok. Innehållsförteckning VSX-534 AV RECEIVER. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Instruktionsbok Innehållsförteckning VSX-534 AV RECEIVER Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

VSX-834 AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning.

VSX-834 AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Instruktionsbok Innehållsförteckning VSX-834 AV RECEIVER Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Allmänna specifikationer

Allmänna specifikationer Specifikationer Allmänna specifikationer Förstärkardel Märkeffekt (FTC) (Nordamerika) Med 8 ohms belastning, drivs båda kanaler, från 20 20.000 Hz med en angiven märkeffekt på minst 80 watt per kanal RMS

Läs mer

Börja här Det här är din snabbstartguide

Börja här Det här är din snabbstartguide Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Börja här Det här är din snabbstartguide Sony STR-DN1030 [SE] 4-420-301-11(1) (SE) 1 Ställa in högtalarna 2 Ansluta tv:n och övriga enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja

Läs mer

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out Bruksanvisning ELKO Bluetooth / DAB + / DAB / FM-radio i en apparatdosa och högtalare. Tack för att du köpt denna produkt, läs denna manual noga innan du använder enheten, och håller den för framtida referens.

Läs mer

TX-NR696. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Inställning. Felsökning. Bilaga

TX-NR696. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Inställning. Felsökning. Bilaga AV RECEIVER TX-NR696 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Inställning Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

VSX-534D AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning.

VSX-534D AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Instruktionsbok Innehållsförteckning VSX-534D AV RECEIVER Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

VSX-LX303 AV RECEIVER

VSX-LX303 AV RECEIVER Instruktionsbok VSX-LX303 AV RECEIVER Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning Sensorstyrd klockradio med CD Svensk bruksanvisning 1. Passiv infraröd sensor 2. Driftindikator 3. CD/Radio- indikator 4. Specialfunktionsreglage 5. Klockinställningsknapp 6. Förlyssningsknapp 7. Alarm

Läs mer

Adaptive Sound Technology. Tillägg

Adaptive Sound Technology. Tillägg Adaptive Sound Technology Tillägg Första inställningen av TV:n Ditt system är utrustat med Adaptive Översikt över första inställningen Sound Technology, vilket gör att du kan få en optimal ljudupplevelse

Läs mer

HT-S3910. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga

HT-S3910. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga 5.1-CHANNEL HOME THEATER SYSTEM HT-S3910 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel

Läs mer

TX-RZ840. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Inställning. Felsökning. Bilaga

TX-RZ840. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Inställning. Felsökning. Bilaga AV RECEIVER TX-RZ840 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Inställning Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Instruktionsbok. Innehållsförteckning VSX-934 AV RECEIVER. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning.

Instruktionsbok. Innehållsförteckning VSX-934 AV RECEIVER. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Instruktionsbok Innehållsförteckning VSX-934 AV RECEIVER Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Ställa in en radiostation

Ställa in en radiostation Information om AM/FM-uppspelning Ställa in en radiostation Ställa in kanaler automatiskt 1. Tryck på TUNER på huvudenheten upprepade gånger för att välja antingen AM eller FM. 2. Tryck på TUNING MODE,

Läs mer

KENWOOD KRF-V6090D/5090D Audio Video Surround Receiver

KENWOOD KRF-V6090D/5090D Audio Video Surround Receiver KENWOOD KRF-V6090D/5090D Audio Video Surround Receiver Svensk bruksanvisning Sidhänvisningarna avser den medföljande bruksanvisningen på engelska Innehåll De olika komponenterna 5 Fjärrkontrollen 6 Inkoppling

Läs mer

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR LJUDINSTÄLLNING Välj i Main Meny (Huvudmenyn) AUDIO, Här kan 5.1 kanalutgång anpassas separat. fördröjning fördröjning BASS MANAGEMENT () Här finns två valmöjligheter: ON: Basen

Läs mer

BDS. Integrerat hemmabiosystem. Snabb-Start guide

BDS. Integrerat hemmabiosystem. Snabb-Start guide Integrerat hemmabiosystem Snabb-Start guide Introduktion, högtalarplacering och anslutning Tack för att du har valt en Harman Kardon produkt! Denna snabb-starts guide innehåller all nödvändig information

Läs mer

A WORLD OF LISTENING DPR-2. FM RDS/DAB Digital Radio. - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången -

A WORLD OF LISTENING DPR-2. FM RDS/DAB Digital Radio. - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången - A WORLD OF LISTENING DPR-2 FM RDS/DAB Digital Radio - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången - Innehåll Knappar & exteriör 1 Återställa radion 8 Batteridrift 2 Hörlursuttag 8

Läs mer

AVR 156. Audio/video receiver. Snabbstarts Guide SVENSKA

AVR 156. Audio/video receiver. Snabbstarts Guide SVENSKA Audio/video receiver Snabbstarts Guide SVENSKA Introduktion, Placering av högtalarna och Inledning Tack för att du valt en harman kardon produkt! Denna Snabbstartguide innehåller all information du kan

Läs mer

Sound Bar HT-ST3. Användarinstruktioner

Sound Bar HT-ST3. Användarinstruktioner Sound Bar HT-ST3 Användarinstruktioner SE Innehållsförteckning Installation Innehållet i förpackningen 3 Installation 4 Ansluta högtalaren och subwoofern 5 Anslutning 6 Starta systemet 8 Grundläggande

Läs mer

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio Rev.nr 140805 Bruksanvisning Aquatic Radio Uppstart Sätt i fjärrkontrollens batteri Skruva av det vattentäta locket på fjärrkontrollens baksida och sätt i batteriet. (CR-2430) Skruva tillbaka locket. Slå

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

KENWOOD KRF-V5300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER

KENWOOD KRF-V5300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER KENWOOD KRF-V5300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER Svensk bruksanvisning Sidhänvisningar till den engelska bruksanvisningen SID. 4 Innehåll Namn och funktioner 5 Anslutningar 8 Ställa in högtalare 16 Vanlig

Läs mer

VSX-LX304 AV RECEIVER

VSX-LX304 AV RECEIVER Instruktionsbok Innehållsförteckning VSX-LX304 AV RECEIVER Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

KENWOOD-V7090D AUDIO VIDEO SURROUND SYSTEM

KENWOOD-V7090D AUDIO VIDEO SURROUND SYSTEM KENWOOD-V7090D AUDIO VIDEO SURROUND SYSTEM Svensk bruksanvisning Sidorna hänvisar till medföljande engelska bruksanvisning SID. 3 Innehåll Installation 8 Ansluta DVD-spelare 10 Ansluta andra ljudkomponenter

Läs mer

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka Bruksanvisning GBi9000 Läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. KNAPPAR OCH REGLAGE 1. BASKONTROLL 2. CD-LUCKA 3. CD-LÅSREGLAGE

Läs mer

TX-NR686. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga

TX-NR686. Innehållsförteckning. Anslutningar. Instruktionsbok. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Bilaga AV RECEIVER TX-NR686 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

HT-R393. Grundläggande bruksanvisning AV RECEIVER. Avancerad bruksanvisning finns här. http://www.onkyo.com/manual/htr393/adv/sv.

HT-R393. Grundläggande bruksanvisning AV RECEIVER. Avancerad bruksanvisning finns här. http://www.onkyo.com/manual/htr393/adv/sv. HT-R393 AV RECEIVER Grundläggande bruksanvisning Avancerad bruksanvisning finns här http://www.onkyo.com/manual/htr393/adv/sv.html Sv Innan du börjar Om den Grundläggande bruksanvisningen Den Grundläggande

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

Installation. Felsökning. Bilaga

Installation. Felsökning. Bilaga 5.1.2-CHANNEL HOME THEATER SYSTEM HT-S5915 Instruktionsbok Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel

Läs mer

KENWOOD KRF-V6400D/5450D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER

KENWOOD KRF-V6400D/5450D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER KENWOOD KRF-V6400D/5450D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER Svensk bruksanvisning Sidhänvisningar till den engelska bruksanvisningen SID. 4 Innehåll Speciella finesser 5 Namn och funktioner 7 Ställa in högtalare

Läs mer

KENWOOD VRS-N8100 Audio Video Surround Receiver

KENWOOD VRS-N8100 Audio Video Surround Receiver 1 KENWOOD VRS-N8100 Audio Video Surround Receiver Sidnumren hänvisar till en engelska bruksanvisningen. SID. 5 Innehåll Funktioner och namn... 6 Huvudenheten... 6 Fjärrkontrollen... 7 Anslutningar... 9

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400 INSTRUKTIONSMANUAL 1 2 7 8 9 TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO 34 5 6 MODELL: IPT-400 10 11 12 13 14 15 16 Vänligen läs följande instruktioner innan du börjar använda din enhet.

Läs mer

- 7.1-kanalig High Definition Multimedia Interface (HDMI )-mottagare med en total uteffekt på 120 W x 7 (840 W)

- 7.1-kanalig High Definition Multimedia Interface (HDMI )-mottagare med en total uteffekt på 120 W x 7 (840 W) STR-DA5400ES Funktioner - 7.1-kanalig High Definition Multimedia Interface (HDMI )-mottagare med en total uteffekt på 120 W x 7 (840 W) - Upplev fantastiskt surroundljud med avkodning i Dolby Digital +/Dolby

Läs mer

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 A B C D E F G H I J K L M Display FM/LV band AM band / AM/PM klocka RDS station Klocksymbol Fast: RDS klockvisning Blink: Manuell klockvisning RDS trafik information Minnesradering

Läs mer

1. Innan du justerar ljudkvaliteten

1. Innan du justerar ljudkvaliteten 1. Innan du justerar ljudkvaliteten Funktioner som finns tillgängliga då tillvalet 5.1-kanals/AV-matrisenhet anslutits I nedanstående tabell visas de finjusteringar av ljudet du kan göra om tillvalet 5.1-

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

Snabbanvändningsguide

Snabbanvändningsguide 1 4 0 Svenska 2 5 9 6 3 7 8 @ @ # Allmän information Denna snabbanvändningsguide ger dig en grov överblick och hjälper dig att snabbt komma igång med grundstegen. Var vänlig läs den medföljande bruksanvisningen

Läs mer

BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT

BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT 1 AUX ingång. Denna CD-radio har AUX ingång på baksidan av apparaten. Det går att ansluta tex en bärbar MP3-spelare eller DVD-spelare till

Läs mer

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. DPR-34+ Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Låt inte denna enhet att utsättas

Läs mer

- Superslimmade högtalare tack vare drivenheter med fullständigt frekvensomfång i fingerstorlek

- Superslimmade högtalare tack vare drivenheter med fullständigt frekvensomfång i fingerstorlek BDV-IT1000 Funktioner - Superslimmade högtalare tack vare drivenheter med fullständigt frekvensomfång i fingerstorlek - Fullständig hemmabioanläggning med inbyggd Blu-ray Disc -enhet - Full HD 1080/24p-bildkvalitet

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

BRUKSANVISNING DSS kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer

BRUKSANVISNING DSS kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer BRUKSANVISNING DSS-510 5.1 kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer SÄKERHETSINFORMATION VARNING RISK FÖR ELEKTRISK STÖT ÖPPNA INTE Blixten med ett pilhuvud I en rätvinklad triangel är till för att varna användaren

Läs mer

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB Innan denna produkt ansluts, används eller justeras, läs denna bruksanvisning noggrant och fullständigt. www.facebook.com/denverelectronics Identifiering av Kontroller

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Svensk bruksanvisning Kontroller & Uttag Framsidan 1. FOLDER: Uppspelning mapp. 2. NEXT: byt till nästa spår. Tryck och håll ned för att snabbspola framåt. 3. PREV: byt till föregående spår. Tryck och

Läs mer

KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning

KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning 1 KENWOOD K-323 Kompakt musikanläggning Sid-hänvisningarna avser den medföljande engelska bruksanvisningen. SID. 2-3 Innehåll Medföljande tillbehör 7 Installation/Anslutningar 8 Komponenter och funktioner

Läs mer

BeoVision 1. Handbok

BeoVision 1. Handbok BeoVision 1 Handbok Handbokens innehåll 3 Nedan följer ett index över innehållet i Referensboken med sidhänvisningar. Så här installerar du BeoVision 1, 4 Ansluta TV-kablarna, 5 Ansluta en videobandspelare,

Läs mer

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg BeoVision 8 Ny programvara Tillägg Skärmmenyer Din TV har utrustats med ny programvara och eventuellt även hårdvara. Detta ger tillgång till nya funktioner som beskrivs i detta tillägg. Tillägget beskriver

Läs mer

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1 Hemmabiosystem Snabbstartguide HT-XT1 Innehållsförteckning Installation 1 Innehållet i förpackningen 3 2 Installera 4 3 Ansluta 6 4 Starta systemet 8 5 Lyssna på ljud 9 Grundläggande funktioner Använda

Läs mer

Rev.nr 140120. Bruksanvisning Radio med Bluetooth

Rev.nr 140120. Bruksanvisning Radio med Bluetooth Rev.nr 140120 Bruksanvisning Radio med Bluetooth Stereons funktioner Stereons funktioner Ström På/Av Starta stereon genom att trycka på någon av stereons knappar. Stäng av genom att trycka på POWER (1).

Läs mer

VSX-933 AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning.

VSX-933 AV RECEIVER. Instruktionsbok. Innehållsförteckning. Anslutningar. - Ansluta högtalare. Uppspelning. Installation. Felsökning. Instruktionsbok VSX-933 AV RECEIVER Innehållsförteckning Anslutningar - Ansluta högtalare Uppspelning Installation Felsökning Bilaga Sv Ytterligare information Frontpanel Bakpanel Fjärrkontroll Vad som

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning 08-2009-A here Se en mera utförlig beskrivning på www.triax.com Start Vad medföljer Anslutning till

Läs mer

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 70G 书纸 105*148mm Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 1 1. MUTE: (TYST) Avaktivera ljudet på/av. 2. : Växla till föregående markerad kanal 3. TV-LÄGE: Växla mellan PAL/NTSC färgkodning. 4. INFO: Visar den

Läs mer

ANVÄNDARE BRUKSANVISNING

ANVÄNDARE BRUKSANVISNING ANVÄNDARE BRUKSANVISNING Gratulerar till köpet av din Intono Home Radio. Denna bruksanvisning ger dig information och instruktioner om hur du installerar och använder din radio. Den kommer att förse dig

Läs mer

EN User manual 3. IT Manuale utente 77. NL Gebruiksaanwijzing 97. DE Benutzerhandbuch 21. ES Manual del usuario 41. PT Manual do utilizador 117

EN User manual 3. IT Manuale utente 77. NL Gebruiksaanwijzing 97. DE Benutzerhandbuch 21. ES Manual del usuario 41. PT Manual do utilizador 117 Register your product and get support at www.philips.com/welcome MCM2000 EN User manual 3 DE Benutzerhandbuch 21 ES Manual del usuario 41 FR Mode d emploi 59 IT Manuale utente 77 NL Gebruiksaanwijzing

Läs mer

Sound Bar. Snabbstartguide HT-CT370

Sound Bar. Snabbstartguide HT-CT370 Sound Bar Snabbstartguide HT-CT370 Innehållsförteckning Inställning 1 Innehållet i förpackningen 4 2 Installera 5 3 Ansluta 6 4 Starta systemet 8 5 Lyssna på ljud 9 Grundläggande funktioner Använda ljudeffekter

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning med: två bildskärmar,

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

I. LCD1561 Monitor. Baksida

I. LCD1561 Monitor. Baksida I. LCD1561 Monitor Sida Framsida Baksida 1. IR sensor 2. Power indikator 3. Hörlursuttag 4. Kanal+/upp knapp 5. Kanal-/ned knapp 6. VOL upp/höger knapp 7. VOL ned/vänster knapp 8. Menyknapp 9. TV/AV knapp

Läs mer

TX-NR636. Grundläggande bruksanvisning AV RECEIVER. Avancerad bruksanvisning finns här.

TX-NR636. Grundläggande bruksanvisning AV RECEIVER. Avancerad bruksanvisning finns här. TX-NR636 AV RECEIVER Grundläggande bruksanvisning Avancerad bruksanvisning finns här http://www.onkyo.com/manual/txnr636upg/adv/sv.html Sv 1 2 3 Speaker CableFärgetiketter Innan du börjar Om den grundläggande

Läs mer

Version: 1.0. Användarmanual DAB+/FM Radio

Version: 1.0. Användarmanual DAB+/FM Radio Version: 1.0 Användarmanual DAB+/FM Radio Produktöversikt 1. Vänteläge Tryck för att växla mellan FM- och DAB-läget i arbetsläge. Tryck på knappen för att gå till standby-läge. 2. Scanna Tryck för att

Läs mer

Tänk på att funktioner/specifikationer kan skilja mellan olika länder.

Tänk på att funktioner/specifikationer kan skilja mellan olika länder. Sverige HT-IS100 http://www.sony.se Det här dokumentet skapades den 2008-sep-10 En till nyhet från Sony - njut av otroligt hemmabioljud från högtalare som inte är större än en golfboll! Det här toppmoderna

Läs mer

Introduktion knappar SWEDISH VOL- NÄSTA. Volym ned. Upp/Framåt menyn. Ner/Bakåt menyn. Autosöka information. i 3 sekunder) och kontrollera programmet

Introduktion knappar SWEDISH VOL- NÄSTA. Volym ned. Upp/Framåt menyn. Ner/Bakåt menyn. Autosöka information. i 3 sekunder) och kontrollera programmet 29 Introduktion knappar DAB/FM Omkopplingsläge DAB/FM ENTER Ange systemmenyn (tryck på ENTER i 3 sekunder) och välj funktion INFO Kontrollera programvaruversionen (tryck på INFO i 3 sekunder) och kontrollera

Läs mer

hur du KRF-V7773D hanterar och njuter av din Användarguide B60-4645-00 SW

hur du KRF-V7773D hanterar och njuter av din Användarguide B60-4645-00 SW hur du hanterar och njuter av din KRF-V7773D Användarguide B60-4645-00 SW Denna bruksanvisning används för att beskriva flera modeller enligt ovan. (KRF- V7773D/VR-4090/VR-4080). Modellers tillgänglighet

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du

Läs mer

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen.

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen. fjärrkontroll Växla mellan: L = Bildskärm vänster bak F = Bildskärm fram R = Bildskärm höger bak Växla till navigation* A Växla till radio Växla till media Växla till Bluetooth handsfree* A Stega/spola

Läs mer

BeoSound 3000. Handbok

BeoSound 3000. Handbok BeoSound 3000 Handbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken Handboken

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning P/O 02-2009-A here Se utförligare vägledning på www.triax.se Vad ingår? Start Anslutning till TV,

Läs mer

Proson DVD 1340 DTS DVD-Spelare. Svensk bruksanvisning

Proson DVD 1340 DTS DVD-Spelare. Svensk bruksanvisning Proson DVD 1340 DTS DVD-Spelare Svensk bruksanvisning 1. Inledning I den här bruksanvisningen hittar du information om hur spelaren ska användas. Denna DVD-spelare är en Laser-produkt, klass 1, vilket

Läs mer

Svensk bruksanvisning K-200. FM / AM / AUX-In Digital Klockradio 3A81TT

Svensk bruksanvisning K-200. FM / AM / AUX-In Digital Klockradio 3A81TT K-200 Svensk bruksanvisning S FM / AM / AUX-In Digital Klockradio 3A81TT1500000 Innehållsregister Säkerhetsföreskrifter... 2 Introduktion... 2 Kontroller och anslutningar... 3-6 Displayens symboler...

Läs mer

Hur man använder radion

Hur man använder radion Hur man använder radion Egenskaper för mottagning av FM Vanligtvis har FM mycket bättre ljudkvalitet än AM. FM och FM-stereo kan dock stöta på karakteristiska mottagningsproblem som inte finns vid mottagning

Läs mer

KENWOOD KRF-V9300D/8300D/7300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER

KENWOOD KRF-V9300D/8300D/7300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER KENWOOD KRF-V9300D/8300D/7300D AUDIO VIDEO SURROUND RECEIVER Svensk bruksanvisning Sidhänvisningar till den engelska bruksanvisningen SID. 4 Innehåll Egenskaper 5 ipod-modeller som kan anslutas 7 Namn

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter VARNING! För att minimera risken för kortslutning, brand etc. bör du aldrig göra följande: 1. Ta aldrig bort höljet på apparaten. 2. Utsätt inte apparaten för

Läs mer

BeoSound 9000. Handbok

BeoSound 9000. Handbok BeoSound 9000 Handbok BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken

Läs mer

RX-772 STEREO RECEIVER

RX-772 STEREO RECEIVER RX-772 STEREO RECEIVER - Hjärtat av ditt hemmabiosystem! www.moon.se Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

Läs mer

Ta bort locket till batterifacket. Sätt i de fyra medföljande AAA-batterierna i batterifacket enligt polmarkeringarna.

Ta bort locket till batterifacket. Sätt i de fyra medföljande AAA-batterierna i batterifacket enligt polmarkeringarna. Svenska för Europa Snabbreferensguide Tillbehör Följande tillbehör medföljer denna produkt. Fjärrkontroll Enkel fjärrstyrning Batterier () (AAA, R0, UM-) AM-ramantenn * Utseendet på den medföljande nätkabeln

Läs mer

Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror

Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror Canon digitalkamera Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror Innehåll Inledning....................................... 1 Överföra bilder via en trådlös anslutning............. 2 Registrera kameranamnet....................................

Läs mer

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska Grand 7 DVB-T TV Användarmanual Svenska Innehåll 1. VÄLKOMMEN TILL GRAND 7 DVB-T TV...2 1.1 Introduktion...2 1.2 Egenskaper...3 1.3 Förpackningens innehåll...3 1.4 Anslutningar och reglage...4 2. KOM IGÅNG...5

Läs mer

BeoSound 3000. Användarhandbok

BeoSound 3000. Användarhandbok BeoSound 3000 1 Användarhandbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Innehåll i användarhandboken 3 Du kan välja mellan två olika handledningar när du ska lära dig använda din Bang & Olufsen-produkt.

Läs mer