Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare"

Transkript

1 arbetsutskott 27 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2006 kl Lars Filipoff (m) ordförande Anne-Marie Karlsson (c) vice ordförande Kenneth Bylund (s) Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Kenneth Bylund Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 5-15 Ordförande Lars Filipoff Justerande Kenneth Bylund BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (20)

2 Innehållsförteckning: Verksamhetsberättelse för Uppföljning av 2006 års internkontrollplan...5 Internkontrollplan för Månadsuppföljning nr 2 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö...12 Remissvar utredning och yttrande över handläggning av handlingsutlämnande...14 Remissvar Gemensam avfallsplan för SÖRAB- kommunerna...15 Frågor rörande buller från Roslagsbanan Östra Ryttarvägen...16 Frågor rörande avrinning Storsjön / Lillsjön dikningsföretag...17 Frågor rörande Vallentuna-Mörby 2:297, Lilla Mörby, olaga upplag...18 Biluppställningsplats / bilskrot invid Ormsta skola...19 Anmälningslista...20 Sid 2 (20)

3 Verksamhetsberättelse för 2006 AU 5 Dnr Arbetsutskottets förslag (MTM) godkänner upprättat förslag till verksamhetsberättelse. Ärendet Förvaltningen har upprättat förslag till verksamhetsberättelser för nämndernas verksamhetsområden under Utformningen följer en kommungemensam mall då den skall ingå i kommunens gemensamma årsredovisning för Uppföljning görs av mål och uppdrag i nämndernas verksamhetsplaner samt av ekonomi och nyckeltal. Strukturen följer den nya VaSaRu-rapporten (Vallentunas Sammansatta Resultatuppföljning), som har använts under året. Handlingarna är numrerad som ett dokument som inleds med en redovisning av SBN:s uppgift, årets större händelser, verksamhetsförändringar som skett under året, framtidsutsikterna och uppföljning av mål och uppdrag från verksamhetsplanen med kommentarer och uppfyllnadsgrad. Första styrkortet (sidan 11) är en sammanställning av flera verksamheters styrkort. I styrkortet redovisas verksamhetsmått/nyckeltal och ekonomiskt utfall på ramnivå för året. Under året har uppföljning redovisats till SBN via styrkort av ytterligare ett antal verksamheter (sidan 12-16). Därefter följer ekonomisk uppföljning av drift- och investeringsbudget samt personaldata med kommentarer (sidan 17-24). Uppföljning av MTM:s verksamhet med mål, uppdrag och styrkort samt ekonomi för nämndverksamheten redovisas på sidorna Årets ekonomiska resultat Samhällsbyggnadsnämndens (SBN) resultat visar totalt på ett överskott på tkr ( inkl resultatenherna) för 2006 och myndighetsnämnden för teknik och miljö (MTM) visar på ett underskott på 30 tkr. Samhällsbyggnadsnämnden har två resultatenheter vars verksamhet särredovisas budgetmässigt med särskilda ekonomiska ramar för respektive enhet. Resultatenheterna har att täcka sin över- respektive underskott över åren. Från 2005 har ett överskott på tkr. ombudgetrats till 2006 vilket har gjort att under 2006 har särskild insatser kunnat göras avseende underhåll av byggnader och vägar. 3 (20)

4 De verksamheter som utförs av samhällsbyggnadsförvaltningen utanför resultatenheter har en samlad ram. Den ram som MTM har avser att täcka endast kostnaderna för själva det politiska nämndarbetet. Resultat för de olika områdena i tkr: SBN exklusive resultatenheter 2173 MTM - 30 Resultatenheterna Avfallshantering TuFa, Tunafastigheter Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag (MTM) godkänner upprättat förslag till verksamhetsberättelse. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Sid 1-10 Mål och uppdrag SBN 3. Sid Styrkort 3. Sid Ekonomiska utfallet per verksamhet SBN 5. Sid 21 Personalredovisning 6. Sid Redovisning och beskrivning av investeringsprojekt 7. Sid MTM;s uppföljning av mål och styrkort 4 (20)

5 Uppföljning av 2006 års internkontrollplan AU 6 Dnr Arbetsutskottets förslag godkänner redovisningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendet Enligt kommunens reglemente för intern kontroll ska nämnderna löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom sina verksamhetsområden. Varje år ska nämnderna upprätta en plan för uppföljning av olika delar av den interna kontrollen. Rapport över genomförd uppföljning skall lämnas till kommunstyrelsen att redovisas i samband med årsredvisningen för det gångna året. Gällande internkontrollplan antogs av myndighetsnämnden för teknik och miljö den 23 februari 2006 och av samhällsbyggnadsnämden den 28 mars Följande rutiner har särskilt kontrollerats under 2006: Debitering av tillsynsavgifter Leverantörsfaktura/utanordning/attest Rehabilitering Kontroll av rapporterad tid i Platina Postmottagning, post, fax, e-post Registrering, diarium, hantering av handlingar Delegationer Debitering av tillsynsavgifter Utförd granskningen De objekt för vilka tillsynsavgifter ska betalas finns registrerade i datasystemet ECOS som är speciellt framtaget för att stödja handläggningsrutiner inom verksamheten för miljö- och hälsoskydd. Skriftlig kommunicering sker med alla som är berörda av årsavgifter i syfte att fastställa rätt årsavgift. Underlaget granskats och attesteras av ansvarig handläggare inom enheten miljö- & bygglov. Utifrån underlag från ECOS registrerar administrativa enheten underlaget i XOR Control och skickar fakturan till kund. Nytt för i år är att administration rörande faktureringssystemet har decentraliserats till förvaltningsnivå. Resultat av granskning Rutinen har fungerat tillfredställande under året. 5 (20)

6 Åtgärder för att avhjälpa brister Rutinen bör kunna förenklas via filöverföring från ECOS till Xor control. Leverantörsfakturor/utanordning/attest Utförd granskningen Beslut om attester för förvaltningens verksamhetsområden under 2006 har antagits av SBN/MTM inklusive attestanter för balanskonton. Förvaltningen har en omfattande ekonomiadministration med ett delegerat budgetansvar. Under året har kunskaperna om budget och uppföljning förbättrats via indviduellt stöd till handläggare. Information ges återkommande till budgetansvariga. Ekonomin följs upp genom att redovisning sker i enlighet med upprättad budget. Under 2006 har arbete pågått för övergång till ny kontoplan varvid utbildning skett av samtlig personal och där samtidigt en översyn har gjorts av organisation för attestanter. Systemet med digital fakturering som infördes 2005 har medfört fortsatt överföring av arbetsuppgifter till förvalningsnivå från centrala ekonomiservice. De som adminstrerar systemet ingår i ett gemensamt IM-nätverk för utveckling och stöd i hanteringen. Kopplingar har lagts in i IM-systemet som gör att det sker en viss automatisk kontroll av kontering. Systemet stöder de interna rutiner som finns för granskning av fakturor. Resultat av granskning Rutinen har fungerat tillfredställande men fortsatt utveckling behövs av IM-sytem för att underlätta för användare. Åtgärder för att avhjälpa brister Översyn av nuvarande indelning av attestanter kommer att göras med beaktande av ny kontoplan och kommande översyn av kodplan för att underlätta för användare av IM-systemet. Löpande utbildning för IM-administratörer. Rehabilitering Utförd granskningen Antalet aktuella rehabiliteringsärenden har minskat under Samarbetet med KLK:s personalservice för att finna lösningar i de enskilda ärendena fungerar väl. Samarbete sker även med kommunens företagshälsa. Statistik har tagits ut från personaladminstrativt stödsystem för att bevaka frånvaro. Efter viss frånvaro kräver nuvarnade regelverket att rehabiliteringsutredningar görs. 6 (20)

7 Resultat av granskning Ansvariga chefer har väl fungerande rutiner och systemet med centralt stöd i rehabilteringsärenden fungerar väl. Kontroll av rapporterad tid i Platina Utförd granskningen Målsättningen för året var att alla medarbetare på kontoret skulle föra tid i Platina. Under året har detta skett konsekvent inom enheten plan- och exploatering och för de handläggare i övrigt som arbetar med investerings- och exploateringsprojekt. Under december månad har struktur fastställts för all uppföjning inom kontoret och alla ska föra tid från och med Resultat av granskning Målsättning har inte uppnåtts för året. Åtgärder för att avhjälpa brister Uppföljning ska göras av tillämpningen för att se att konsekvent registrering sker och önskad statistik kan tas ut. Postmottagning, post, fax e-post Utförd granskningen Rutiner för posthantering finns fastställda i två dokument. o Rutiner vid posthantering o Postsortering registrering på postlista samt diarieföring. Det senare dokumentet har utarbetats utifrån att vi har börjat registrera i Platina och därvid har behov av att utveckla rutinerna. I dokumentet fastslås rutiner för registrering utifrån ärendetyp. All viktig post ankomststämplas. All post har öppnats vid ankomst utom anbud och post till lantmäteriet. Anbud läggs i arkiv till öppningsdagen. Posten i övrigt distribueras via postfack till handläggare respektive till samordnare för bygglovärenden, miljöärenden samt ärenden inom plan- och exploatering. Dessa samordnare distribuerar i sin tur posten vidare efter registrering på postlista och/eller i diarium. Hanteringen av e-post följer kommunens policy samt ovan nämnda rutiner för posthantering. E-post som registreras på postlista skrivs ut och hanteras som motsvarande pappersdokument. E-posten läses varje vardag. Enhetscheferna är ansvariga för att postfacken töms varje dag. 7 (20)

8 Förvaltningslagen följs. Kontakt med berörda har skett vid handläggning. Samhällsbyggnadsförvaltningen är öppen för besök eller telefonsamtal klockan vintertid, med kvällsöppet måndagar till klockan Sommartid är förvaltningen öppen klockan , med kvällsöppet till klockan Under klämdagar hålls öppet minst två timmar. För fastighetssidan finns alltid någon tillgänglig vid akuta problem. Resultat av granskning Manuella postrutiner och systemet fungerar men utveckling av hanteringen av inkommande handlingar behöver utvecklas inom kommunen. Åtgärder för att avhjälpa brister Utveckling av ärendehanteringsstöd med digital åtkomst av handlingar är önskvärd och finns med som ett område som ska behandlas inom projektet E-tjänster. Registrering, diarium, hantering av handlingar Utförd granskningen Under våren 2003 upphandlades ett dokument- och ärendehanteringssystem, Platina, som ska användas av hela kommunen. I Platina sker integration av diariesystemen Winbär (för bygglov mm) och ECOS myndighetsnämnden för teknik och miljös diariesystem. Platina ersatte diariesystemet DIVA i början av Systemet är webbaserat och ska i framtiden kunna ge stöd för en så kallad 24-timmarsmyndighet. Avtalet med leverantören innebär att systemet skulle vidareutvecklas i samarbete med Vallentuna kommun. Efter en del tekniska problem avvaktas med vidare utveckling av systemet för att ta ställning till programmet Platina under Förutom diarieföring i systemen Platina (SBN) och ECOS (MTM) finns inom förvaltningen också ett antal handläggarstöd med diariefunktioner: BAB (bostadsanpassningsbidrag) Pr-win (parkeringstillstånd för rörelsehindrade) WINBÄR (bygglovsärenden) Enheten för plan- och exploatering tillämpar systematiskt förvaring av handlingar. Systematisk förvaring tillämpas även för förköpsärenden och parkeringsövervakning. 8 (20)

9 På förvaltningen förvaras handlingar som ska bevaras i brandsäkra arkiv, nämndärenden i nämndarkiv och övriga ärenden i därför avsedda arkiv. Resultat av granskning Platinasystemet används inte effektivt och endast funktionen postlista och diarium används förutom förvaltningsspecifika Platina tid. Åtgärder för att avhjälpa brister Utveckling av ärendehanteringsstödet för att möjliggöra en enkel tillgång till handlingar och möjlighet att följa ärenden. Delegationer Utförd granskningen Nuvarande delegationsordningar antogs av samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö i slutet av år 2004 med revidering under 2006 för livsmedelsområdet. Genomgång av efterlevnad av anmälan av delegationer har gjorts. Resultat av granskning Systemet med anmälningar till nämnd är enkelt och fungerar tillfredställande. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag godkänner redovisningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet 1. Internkontrollplan för Tjänsteskrivelse daterad (20)

10 Internkontrollplan för 2007 AU 7 Dnr Arbetsutskottets förslag beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag men med tillägget att även rutinen Registrering, diarium, hantering av handlingar särskilt kontrolleras under Ärendet Alla nämnder skall varje år fastställa internkontrollplaner. Detta framgår av reglemente för intern kontroll i Vallentuna kommun som antogs av kommunfullmäktige i december 2000 och gäller från och med Samhällsbyggnadsförvaltningen har utarbetat rutinbeskrivning som beskriver hur internkontrollen för respektive rutin är utformad och vem som skall genomföra kontrollen. Nytt för 2007 är att riskanalys ska göras där bedömd risk och väsentlighet klassas för samtliga rutiner. I rutinförteckningen för 2007 har samtliga rutiner riskklassats i en tregradig skala där tre står för hög risk och ett för låg risk. Väsentlighet har klassats i en femgradig skala där fem bedöms som att konsekvensen kan bli mycket allvarlig om något blir fel och ett för att konskevensen blir mindre allvarlig. Rutinförteckningen har kompletteras med rutin för nyckel- och passersytem. För varje år skall nämnden fastställa en kontrollplan för det kommande året genom att välja ut några av rutinerna. Förslag till kontrollplan har framtagits med beaktande av den riksanalys som har genomförts av aktuella rutiner. För 2007 föreslås att följande områden läggs in i internkontrollplanen. Upphandling, inköp, anlitande av konsult Bevakning av exploateringsavtal Personalkostnader: Anställningsavtal, ledighetsansökningar, tidrapportering, sjukförsäkran och försäkran vid vård av barn, ändringsuppgifter. Rehabilitering Den interna kontrollen kan delas in i redovisnings- och administrativ kontroll som syftar till att uppnå säkerhet i system och rutiner, främja effektivitet i organisationen och förvaltning samt säkerställa rättvisande räkenskaper. I reglementet preciseras vilket ansvar kommunstyrelsen, övriga nämnder, förvaltningschefer och verksamhetsansvariga har. Det anges också vilka dokument som skall upprättas samt hur uppföljning och rapportering skall gå till. 10 (20)

11 Planen bör innehålla följande delar: - Process, det vill säga rutin eller system. - Kontrollmoment, det vill säga vad kontrollaktiviteten syftar till att säkerställa. - Kontrollansvarig - Frekvens, det vill säga hur ofta kontrollen sker samt - Kontrollmetod - Hur rapporteringen skall ske. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till internkontrollplan för 2007 godkänns. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (m) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag men med tillägget att även rutinen Registrering, diarium, hantering av handlingar särskilt kontrolleras under Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på samhällsbyggnadsförvaltningens förslag och ordförandens yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens yrkande. Handlingar i ärendet 1. Internkontrollplan 2. Rutinförteckning. 11 (20)

12 Månadsuppföljning nr 2 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö AU 8 Dnr Arbetsutskottets förslag godkänner för sina respektive verksamheter kontorets månadsuppföljning. Ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter två månader av verksamhetsåret. I helårsprognosen har hänsyn inte tagits till överskottet från 2006, tkr, (ännu inte ombudgeterat). Överskottet kommer att fördelas till vissa verksamheter för specifika åtgärder. Resultatprognos för året: Helårsprognosen visar på ett underskott på 726 tkr efter två månader av verksamhetsåret. Den negativa prognosen beror främst på förväntade ökade rekryteringskostnader på ca 100 tkr. En osäker post i budgeten är utfördelningen av personalkostnader på investeringsoch exploateringsprojekt som kommer att få svårt att nå årets mål pga personalavgångar, prognostiserad budgetavvikelse är -600 tkr. Resulatprognos för året för resultatenheterna: Tuna Fastigheter beräknas kunna bedriva sina verksamheter enligt budget. I helårsprognosen har inte överskottet från 2006 beaktats. Överskottet på tkr kommer att fördelas ut till specifika åtgärder, till exempel avveckling av fuktskadad paviljong vid Gustav Vasa skolan samt kartläggning och underhåll av byggnader med speciella riskkonstruktioner. Viss del av överskottet, ca 250 tkr, återlämnas som engångsrabatt på tecknade interna avtal. Resultatenheten Avfallshantering beräknas kunna bedriva sin verksamhet enligt budget. Verksamheten har under 2006 gjort en ny upphandling av avfallshämtning för perioden Detta innebär entreprenörsbyte f rom 1april i år. Verksamheten har med sig ett underskott från 2006 (ännu inte ombudgeterat) på 229 tkr. Det nya avtalet har ett lägre entreprenörsarvode än tidigare avtal och underskottet beräknas kunna täckas under år Samhällsbyggnadsförvalningens förslag godkänner för sina respektive verksamheter kontorets månadsuppföljning. 12 (20)

13 Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Månadsuppföljning drift SBN (sid 1-3) 3. Månadsuppföljning investering (sid 4) 4. Månadsuppföljning MTM (sid 5-6 ) 13 (20)

14 Remissvar utredning och yttrande över handläggning av handlingsutlämnande AU 9 Dnr Arbetsutskottets förslag överlämnar samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse som svar på remissen. Ärendet har fått remiss rörande ärende om begäran från JO, om utredning och yttrande över handläggning av Yvonne Levinovitz framställningar om handlingsutlämnande, för yttrande till kommunstyrelsen. Begäran om utlämnande av handlingar har framställts från Yvonne Levinovitz till kommunstaben i Vallentuna kommun och har överlämnats till samhällsbyggnadsförvaltningen för handläggning. Samtliga ärenden har besvarats och svaren har delgivits kommunstaben. Begäran daterad om utlämnande av handlingar rörande Carina Lindberg har besvarats först 26 mars 2007 då missförstånd uppstått vid handläggningen inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag överlämnar samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse som svar på remissen. 14 (20)

15 Remissvar Gemensam avfallsplan för SÖRAB- kommunerna AU 10 Dnr Arbetsutskottets förslag beslutar föreslå kommunstyrelsen att anta SÖRAB:s styrelses erbjudande att arbeta fram en gemensam avfallsplan för SÖRAB- kommunerna. Ärendet I en skrivning daterad till de nio kommuner (varav Vallentuna är en) som SÖRAB hanterar avfallet från har SÖRAB:s styrelse beslutat att erbjuda framtagandet av en gemensam avfallsplan för kommunerna. Som en del i de lokala renhållningsföreskrifterna har kommunerna sedan många år haft till uppgift att upprätta en avfallsplan. I Vallentuna fastställdes den senaste avfallsplanen Avfallsplan av kommunfullmäktige den 27 januari 2003, som en bilaga till Renhållningsordning Arbetet är påbörjat med framtagandet av förslag på lokala Avfallsföreskrifter (som det i fortsättningen föreslås heta), som beräknas bli förelagd kommunfullmäktige för fastställande under året. Till stöd för beslutet åberopas följande omständigheter: Från 1 augusti 2006 gäller nya föreskrifter om avfallsplan Planunderlag är gemensam eller lika för kommunerna Stora besparingar av såväl personella som ekonomiska resurser Kontaktmannagruppens (kommunernas tjänstemän för renhållnings- och miljöansvar) enighet i saken Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag beslutar föreslå kommunstyrelsen att anta SÖRAB:s styrelses erbjudande att arbeta fram en gemensam avfallsplan för SÖRAB-kommunerna. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterat Remiss från kommunstaben daterad Skrivning från SÖRABs styrelse daterad (20)

16 Frågor rörande buller från Roslagsbanan Östra Ryttarvägen AU 11 Arbetsutskottets förslag tackar för informationen och lägger den till handlingarna. Ärendet Informeras om lägesrapporten för rubricerade ärende. Ärendets tidigare behandling beslutade 20 februari att samhällsbyggnadsförvaltningen informerar i ärendet vid nästa nämndsammanträde. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (m) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att tacka för informationen och lägga den till handlingarna. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag. 16 (20)

17 Frågor rörande avrinning Storsjön / Lillsjön dikningsföretag AU 12 Arbetsutskottets förslag tackar för informationen och lägger den till handlingarna. Ärendet Informeras om lägesrapporten för rubricerade ärende. Ärendets tidigare behandling beslutade 20 februari att samhällsbyggnadsförvaltningen informerar i ärendet vid nästa nämndsammanträde. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (m) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att tacka för informationen och lägga den till handlingarna. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag. 17 (20)

18 Frågor rörande Vallentuna-Mörby 2:297, Lilla Mörby, olaga upplag AU 13 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag tackar för informationen och lägger den till handlingarna. Ärendet Informeras om lägesrapporten för rubricerade ärende. Ärendets tidigare behandling beslutade 20 februari att samhällsbyggnadsförvaltningen informerar i ärendet vid nästa nämndsammanträde. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (m) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att tacka för informationen och lägga den till handlingarna. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag. 18 (20)

19 Biluppställningsplats / bilskrot invid Ormsta skola AU 14 Arbetsutskottets förslag tackar för informationen och lägger den till handlingarna. Ärendet Informeras om lägesrapporten för rubricerade ärende. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (m) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att tacka för informationen och lägga den till handlingarna. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag. 19 (20)

20 Anmälningslista AU 15 Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Protokoll KS : 10 Tidplan för planeringsprocessen för framtagande av Kommunplan Dnr Verksamhetsberättelse, VaSaRu 3, för kommunstyrelsen 2006 Dnr Tillsättande av politisk planberedningsgrupp Dnr KF : 4 Valärenden 2. Delegationsärenden Beslut fattade under tiden (12 st). Förteckning över olika delegationsbeslut i kronologisk ordning har tagits fram. 4. Skrivelser Information om Förändring av tingsrätterna i Stockholms län. Enligt regeringsbeslut den 25 mars 2004 ska organisationen för tingsrätterna i Stockholms län förändras från den 1 april Några av tingsrätterna byter namn och vissa inrättas i nya lokaler och byter adress. Ni kan besöka Domstolsverkets webbplats domstol.se för ytterligare information om förändringarna. 20 (20)

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-09-11

PROTOKOLL 1 (10) 2014-09-11 PROTOKOLL 1 (10) 2014-09-11 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Pelarsalen, Skellefteå lasarett. Klockan 13.00 15.00 ande Leif Holmqvist (c), Ske-å kommun Janeth Lundberg (s), Västerbottens läns landsting

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S)

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) 1 Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 09.00-11.00 ande Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) Övriga närvarande Maria Engvall, miljösamordnare, Aila Delopoulos,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) KR-2015/0014 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:a revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av byggnads-

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Finspångs kommun 2010-01-25 Karin Jäderbrink, Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Bakgrund och revisionsfrågor...1 1.1 Bakgrund...1 1.2 Revisionsfrågor

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Revisionsrapport. Sydnärkes miljönämnd

Revisionsrapport. Sydnärkes miljönämnd Revisionsrapport Tillgänglighet och service samt hantering av handlingar Ove Axelsson Oktober 2011 Sydnärkes miljönämnd Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 1.1 Uppdrag och revisionsfråga 1 1.2 Avgränsning

Läs mer

Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s), Älvdalen

Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s), Älvdalen Sammanträdesdatum Sida 1-10 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-10.40 Beslutande Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s),

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

Borlänge kommun. Internkontroll 2015 - KS Kontrollområde: Tydlig rubricering av ärenden, Nämndservice. Beslutad av kommunstyrelsen

Borlänge kommun. Internkontroll 2015 - KS Kontrollområde: Tydlig rubricering av ärenden, Nämndservice. Beslutad av kommunstyrelsen Internkontroll 2015 - KS Kontrollområde: Tydlig rubricering av ärenden, Nämndservice Beslutad av kommunstyrelsen Metadata om dokumentet Dokumentnamn Internkontroll 2015 - KS facknämnd Dokumenttyp Del av

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna. Rapport 1 (9) Datum 2013-03-12 Budget- och utvecklingschef Raymond Lützhöft 0410733135, 0708817135 raymond.lutzhoft@trelleborg.se Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-03

PROTOKOLL 2014-03-03 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 mars 2014 kl. 17.00-20.05 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Socialnämnden Protokoll 2011-03-09 Tid och plats Tjänstgörande Ledamöter Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-10-28 1 (8) Plats och tid Mats Andresens rum, samhällsbyggnadskontoret. Kl. 08:00-09:20 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2013-03-13 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Prostgatan 7, Mora, kl 08.30 10.00 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137 Plats och tid Kommunhuset, Sessionsalen, kl. 18.30-19.50 Beslutande ordinarie Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Iréne Norrman (M) Bodil Czernyson (C) Ethel Thulin (SJP) Liz-Beth Persson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12 Plats och tid Östby miljöstation, kl 13.40-15.30 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf 10-15, 17-19 Leif Larsson (C) Jan Hagelbrand (C) Ulla-Britt

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.15 16.45 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Lena Brolin (M) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2009-04-28. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 55, 56 omedelbar justering

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2009-04-28. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 55, 56 omedelbar justering Samhällsbyggnadsnämnden 2009-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

Slutrapport stadsbyggnadsnämndens internkontroll 2015

Slutrapport stadsbyggnadsnämndens internkontroll 2015 Stadsbyggnadsnämnden 2016-02-10 1 (2) Stadsbyggnadsförvaltningen Ekonomienheten SBN/2014:469 Mervi Nyqvist Stadsbyggnadsnämnden Slutrapport stadsbyggnadsnämndens internkontroll 2015 Förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Samrehabnämnden 2015-11-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Samrehabnämnden 2015-11-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats och tid Skene lasarett, konferensrum i restaurangen, kl 09:30-11:30 Beslutande S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen M ChrisTina Yngvesson, Västra Götalandsregionen

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

J Kommu tllmäktige Akten ARBOGA KOMMUN. Blad 7. Kommunstyrelsen. Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003

J Kommu tllmäktige Akten ARBOGA KOMMUN. Blad 7. Kommunstyrelsen. Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-04-08 Blad 7 Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003 Redovisning av interna kontrollarbetet år 2013 Kommunfullmäktige antog år 2006 ett reglemente för intern

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 15:00-16:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL A

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL A A Socialnämndens arbetsutskott 2013-02-06 Blad 1 (7) Plats och tid Strömsund, sammanträdesrum Granen kl 08.00-10.00 Beslutande Karin Näsmark (S), ordförande Bengt Mickelsson (S) Gunnar Geijer (C) Björn

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-03-31 1(21) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 Björn

Läs mer

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-23. Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-23. Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars Pettersson

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-23 97 (104) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 23 november 2015, kl. 08.00-08.45 Beslutande Leif Skeppstedt (S) ordf Robert Davidsson (C) Övriga deltagande Thorsten Schnaars, enhetschef

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-06-12 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) 220-226

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Thomas Calissendorff.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDENS ARBETSUTSKOTT

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Thomas Calissendorff.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDENS ARBETSUTSKOTT SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-16.15 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1 Socialnämnden 2015-05-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 63 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 64 Tertialrapport jan-april 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Kommunalisering hemsjukvård... 62 52 Delrapport barn som bevittnat våld i hemmet 2011... 63 53 Budget- och verksamhetsuppföljning tertial 1... 64 54 Budget 2013 Rambehov, drift...

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Miljönämnden sammanträder i Åsaka-Velandarummet, entréplanet Stadshuset, Onsdagen den 25 februari 2015, kl. 16.30

Miljönämnden sammanträder i Åsaka-Velandarummet, entréplanet Stadshuset, Onsdagen den 25 februari 2015, kl. 16.30 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats och tid Miljönämnden sammanträder i Åsaka-Velandarummet, entréplanet Stadshuset, Onsdagen den 25 februari 2015, kl. 16.30 A. Upprop och ersättare B. Dagordningens fastställande

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Tekniska nämnden 2012-12-11 1 Innehållsförteckning Information om underhållsplaner för kommunens fastigheter... 3 Hyresförhandlingar för kommunens bostäder... 4 Medborgarförslag om promenadstig längs Mellomkvarnsbäcken...

Läs mer

Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se

Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se 1 (2) 2011-03-07 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Förslag till internkontrollplaner för

Läs mer

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Antagna av kommunfullmäktige 2011-11-10 (2011 201) Gäller för alla nämnder och all verksamhet i Kungälvs kommun Dokumentansvarig: Chef, kommunledningssektorn

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2013-05-27 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, KS salen, klockan 14.15 16.05 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S) ordförande Berit Ulander

Läs mer