Viktor Rydberg Gymnasium

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Viktor Rydberg Gymnasium"

Transkript

1 Viktor Rydberg Gymnasium Hjärnan vill ha roligt

2 Välkommen till Viktor Rydberg Gymnasium VETENSKAP och Konst går hand i hand på Viktor Rydberg Gymnasium På Viktor Rydberg Gymnasium får du en mycket bra förberedelse för vidare studier och arbetsliv i Sverige eller utomlands, samtidigt som du utvecklar din kreativitet. Hjärnan vill ha roligt! Det är grundtanken i VRG:s verksamhet. Vi har högt ställda ambitioner när det gäller undervisningens akademiska nivå och vi är övertygade om värdet av att utveckla sin kreativitet, såväl konstnärligt som inom andra områden. Därför arbetar vi med en varierad pedagogik mot högt ställda mål. Återkoppling från tidigare elever och de utvärderingar vi gör visar att eleverna sätter stort värde på VRG:s sätt att arbeta. Utbildningarna på Viktor Rydberg Gymnasium har som mål att ge kunskaper och färdigheter med sikte på framtiden, med den lilla skolans möjligheter till personlig omsorg om individen. Därför är våra skolor relativt små, samtidigt som de tillsammans har den större organisationens resurser för utveckling.

3 Våra utbildningar Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet på VRG erbjuds med inriktning naturvetenskap, naturvetenskap och samhälle och naturvetenskap med musik- eller bildprofil. Naturvetenskapsprogrammet på VRG ligger högst i Sveriges kommuners och landstings ranking av svenska gymnasieskolor, utifrån avgångsbetyg. En mycket viktig faktor bakom detta är VRG:s lärare, som alla är välutbildade och skickliga pedagoger, flera av dem med forskarbakgrund. VRG har egna, mycket välutrustade laborationssalar och alla skolans elever har tillgång till egen dator. I årskurs ett och två tränas eleverna för att utveckla ett vetenskapligt arbetssätt inför årskurs tre, då de genomför sitt gymnasiearbete på 100 poäng. På VRG:s NA-program erbjuds Matematik 1-5 och Ma-specialisering. Är du naturvetare med musik- eller bildintresse? För dig finns på VRG Odenplan alternativen att söka NA-programmet med musikprofil eller bildprofil. Profilerna omfattar 300 poäng. Elever som läser musikprofil erbjuds möjlighet att även läsa körsång. Musik- och bildprofilerna är egna sökalternativ och de elever som söker blir kallade till färdighetsprov. SAMHÄLLSvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet på VRG erbjuds med inriktningarna samhälle respektive beteendevetenskap med fokus på ledarskap. Programmet ger en bred utbildning inom samhällsvetenskap och humaniora. I inriktningen samhällsvetenskap får du kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor. Du utvecklar din förståelse av samhällsfrågor och din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen genom att tolka och förklara företeelser och sammanhang. I inriktningen beteendevetenskap med fokus på ledarskap får du kunskaper om ledarskap, kommunikation och lärande, och förståelse för människors agerande och samspel i olika sammanhang. Spetsutbildning engelska VRG erbjuder en spetsutbildning i engelska, i samarbete med Stockholms universitet. På spetsutbildningen läser du Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning beteendevetenskap med fokus på ledarskap. Största delen av undervisningen sker på engelska. Under din gymnasietid får du möjlighet att läsa 30 universitetspoäng i engelska.

4 EKOnomiprogrammet Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som i första hand förbereder dig för högskoleutbildningar i ekonomi, men som också förbereder för i princip alla samhällsvetenskapliga högskoleutbildningar. Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi erbjuds på VRG Djursholm och VRG Odenplan. Estetiska programmet Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Du får en gedigen konstnärlig utbildning, samtidigt som du kan välja till kurser som ger dig en god grund för fortsatta akademiska studier, vilket breddar dina framtida valmöjligheter. VRG Jarlaplan erbjuder inriktningarna bild och formgivning, dans, musik och teater. På VRG Djursholm kan du läsa inriktningen estetik och media, en utbildning som ger dig insikt och färdigheter för en framtid med ett växande behov av kreativa, välutbildade personer som kan kommunicera digitalt. Många av lärarna på de estetiska inriktningarna har en levande anknytning till arbetslivet som aktiva musiker, konstnärer, skådespelare, dansare. År två börjar du arbeta mer medvetet med vad du vill få fram, grafisk formgivning, offentlig konst, konceptkonst, tryck eller visuell kommunikation. Det sista året innebär fördjupning med bl a blandtekniker. Här får du stort utrymme för dina egna idéer och kan själv välja vad du vill arbeta med. Varje år anordnas elevutställningar i samarbete med olika kulturinstitutioner. Inriktning dans VRG:s dansundervisning sker i egna lokaler samt i Balettakademien, som ligger intill skolan. Här får du både en dansutbildning och en gedigen grund för framtida akademiska studier. Under dina tre år på VRG Jarlaplan får du regelbunden träning i klassisk balett, jazzdans, modern och nutida dans. Genom gästlärare och studiebesök får du även möta andra dansstilar. Undervisningens fokus ligger på att utveckla ditt intresse för dans som konstform, ditt rörelsespråk, din kreativitet och dig själv som dansare och du kommer att få dansa på scen i flera olika sammanhang. Inriktning bild & form Undervisningen i bild & form äger rum i stora, ljusa lokaler på översta våningen i VRG Jarlaplans vackra byggnad. Det första året arbetar du med bild och skulptur i olika material och tekniker, varvat med teori och börjar experimentera i din skissbok.

5 Inriktning musik, VRG JARLAPLAN Musiklokalerna är välutrustade och det finns gott om övningsrum. Du får enskild undervisning på ditt huvudinstrument varje vecka under alla tre åren. Under de första två åren får du också enskild undervisning på bruksinstrument (piano eller gitarr). VRG Jarlaplan tar in på instrument och sång. Instrumenten är bas, blås, gitarr, piano och slagverk. Inriktningen är rock, pop, jazz och klassisk sång. Här får du både en musikutbildning och en gedigen grund för framtida akademiska studier. Våra lärare är etablerade musiker som, när de inte undervisar, är verksamma i TV-program, i musikal- och operettuppsättningar och konserter. På så vis får eleverna en naturlig kontakt med yrkeslivet som musiker/sångare. manus och regi. Hösten det tredje året är indelat i ett monologblock och ett Shakespeareblock och på våren gör vi tre elevregisserade slutproduktioner. Gästpedagoger, som själva är aktiva skådespelare, är ett viktigt inslag i teaterundervisningen på VRG Jarlaplan. Inriktning estetik och media På VRG Djursholm finns en utbildning för dig som vill kombinera en riktigt god förberedelse för akademiska studier med konstnärliga uttrycksformer. I den här utbildningen kommer du att få möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med digitala verktyg, där ljud, bilder och berättande står i centrum. Den här inriktningen svarar upp mot samhällets ökande efterfrågan av kreativa och kommunikativa kompetenser. Inriktning teater På VRG Jarlaplan finns två black boxes och en rörelsesal. Här får du en gedigen introduktion till skådespeleriets och teaterns värld samtidigt som du får en mycket god grund för framtida akademiska studier. Under det första året fokuserar vi på arbete i grupp, improvisationsteater och dramatisk text. Året därpå ägnas mest åt en stor klassisk produktion och vårterminens andra del åt

6 Undervisningen på Viktor Rydberg Gymnasium VRG har en internationell prägel, med många utländska kontakter och samarbeten. Vi arbetar med hjälp av informationsteknik, har kontakter med universitet och högskolor och inbjuder föredragshållare utifrån. Undervisningen är på svenska eller engelska, beroende på vilken lärare som leder kursen. De lärare som undervisar på engelska har språket som sitt modersmål. En del av undervisningen sker genom rollspel, som, genom att det är en upplevelsebaserad inlärning, är ett roligt sätt att se till att få kunskap om och insikt i olika ekonomi och samhällsfrågor. Varje termin bryts den ordinarie undervisningen för ett sammanhållet projektarbete. Tidigare elever som gått vidare till universitet och högskola vittnar om hur väl förberedda för sina vidare studier de blivit under sin tid på VRG. Bland kurserna under det individuella valet kan du utveckla din konstnärlighet, genom att välja kurser i exempelvis bild eller musik. Du kan också välja att ägna dig åt idrott. Bilingual teaching Undervisningsspråken på VRG är svenska och engelska. En del av VRG:s lärare har engelska som modersmål och delar av kurslitteraturen är på engelska. Det ger dig en mycket god förberedelse för framtiden, i en värld där det engelska språkets betydelse stadigt ökar. Lärarna på VRG VRG ställer höga krav på de lärare som anställs, när det gäller gedigna ämneskunskaper och pedagogisk skicklighet. VRG:s lärare har också ett personligt, aktivt och synligt engagemang och intresse för arbetet och eleverna. Internationell Prägel VRG-skolorna har många internationella kontakter och samarbeten med länder som ex. Kina, Ryssland, Baltikum, Frankrike, Spanien, Tanzania. VRG ingår i Model European Parliament, där ungdomar från EU:s medlemsländer träffas två gånger om året för att genomföra ett parlament enligt EU:s formulär.

7 VRG:s musikal I linje med devisen Vetenskap och Konst går hand i hand sätter VRG varje år upp en musikal på någon av Stockholms teatrar, som t.ex Oscarsteatern och Maximteatern. De senaste åren har skolorna satt upp Rent, Cabaret, Dracula, Little Shop of Horrors och We Will Rock You. Miljön VRG erbjuder en trivsam och ombonad miljö, en viktig faktor för arbetsglädje och motivation. I VRG:s elevutvärderingar får skolmiljön också mycket höga betyg. Kvalitetssäkring CA BA RET TOLKAD AV VIKTOR RYDBERG GYMNASIUM JANUARI PÅ TYROL. BILJETTER FINNS PÅ TICNET. Digitala hjälpmedel VRG ligger långt framme när det gäller användningen av informationsteknik, både som pedagogiskt hjälpmedel och för att underlätta kommunikationen. Du når ditt schema och din lektionsplanering över Internet. VRG har deltagit och deltar i många olika utvecklingsprojekt gällande IKT. VRG är representerade i Digtialiseringsrådet. På VRG är vi mycket måna om att bibehålla en hög kvalitet i undervisningen och om att arbeta med pedagogisk utveckling. Ett värdefullt verktyg i det arbetet är interna utvärderingar, av såväl enskilda kurser som skolans verksamhet i sin helhet. Våra skolor deltar även i externa utvärderingar och granskas regelbundet av Skolinspektionen och av sina lägeskommuner. FAME VIKTOR RYDBERG GYMNASIUM PRESENTERAR JANUARI PÅ MAXIMTEATERN. BILJETTER: TICNET.SE, INFO: RENT2012.SE ROCKMUSIKAL AV JONATHAN LARSON. FRAMFÖRS I ÖVERENSKOMMELSE MED JOSEF WEINBERGER LIMITED biceps brachii Vision, Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor Att leda utvecklingen inom den svenska skolan och att bidra till att kvaliteten på den i stort förbättras. Stiftelsens skolor ska vara föregångare på skolans alla områden. palmaris longus pectoralis major serratus anterior rectus abdominis obliquus externus abdominis tensor fasciae latae sartorius Verksamhetsidé, Viktor Rydberg Gymnasium Att, utifrån en helhetssyn och med individen i centrum, förmedla utbildning på hög akademisk nivå och med konstnärlig kreativitet, med sikte på framtida studier och arbetsliv i Sverige och utomlands. rectus femoris adductor longus vastus medialis gracilis vastus lateralis gastrocnemius tibialis anterior fibularis longus extensor digitorum longus tolkad av Viktor Rydberg Gymnasium jan på maximteatern. ticnet.se /fame2013.se musikal av de silva, margoshes och low. framförd i överenskommelse med josef weinberger limited. BRIN0133_500_700_Affisch_VictorRydberg_OK.indd

8 Våra gymnasieskolor VRG Djursholm VRG Djursholm har ca 480 elever. Skolan ligger vid Roslagsbanan, 20 min resväg från Tekniska Högskolan, i en naturskön omgivning, ett idealiskt läge för sport- och idrottsintresserade. Program Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi Estetiska programmet, inriktning musik och estetik och media Samhällsvetenskapligt program med spetsinriktning språk engelska VRG Jarlaplan VRG Jarlaplan har ca 450 elever och är centralt belägen, vid den vackra Ellen Keys park. Program Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhälle Estetiska programmet, inriktningarna bild & form, dans, musik och teater VRG odenplan VRG Odenplan har ca 375 elever och ligger på Norrtullsgatan intill Odenplan, vid Enkehusparken. Program Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap och samhälle Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap & musik Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap & bild Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteendevetenskap Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi Antagning VRG har som alla andra friskolor riksintag, vilket innebär att du kan söka till VRG var du än bor. Våra skolor samarbetar med gymnasieantagningen i Stockholms län. Det är studievägledaren i din skola som informerar dig om hur du söker gymnasieskola. Du ansöker på samma sätt till det estetiska programmet och blir sedan kallad till färdighetsprov på skolan. Mer information om antagningen finns på

9 Viktor Rydberg Gymnasium är skolorna för dig som vill: satsa på dina studier utveckla din konstnärlighet möta morgondagens krav på kunskaper skaffa dig internationell kompetens ha en lugn studiemiljö känna omsorg om din personliga utveckling få rika tillfällen till kontakt med omvärlden ta eget ansvar Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor Kungstensgatan 6, Stockholm ,

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

Välkommen till Danderyds Gymnasium! Välkommen till Danderyds Gymnasium! Mångfald Bredd Djup Spets Våra utbildningar TEKNIKPROGRAMMET Design och produktutveckling Informations- och medieteknik NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Spetsutbildning Matematikgymnasiet

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad 8 profiler Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Filmare, Fotograf, Konstnär & Designer, Artist & Musiker, Musikproducent Kulturama.se Sveriges

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN - Skolan du längtar till Välkommen till Kulturskolan! Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga,

Läs mer

Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan. Skolan erbjuder

Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan. Skolan erbjuder Jarlaplan Skolan erbjuder Jarlaplan erbjuder S-programmet med S- inriktning och Estetiska programmet med inriktning bild/form, dans, sång/musik, teater. Skolans målsättning är Att, utifrån en helhetssyn

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om i samhället. Enkäten innehåller frågor om dig och dina

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Komplettera och byt jobb! Funderar du på att bli lärare? Om du redan har kunskaper i ämnen som skolan undervisar i kan du

Läs mer

NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola

NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola 2 Malmö Borgarskola Malmö Borgarskola är en mötesplats i en stimulerande studiemiljö för ungdomar från hela Skåne. Vi har

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Välkommen till Nya Bagarmossens skola!

Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Barn ska få all den kunskap de behöver och samtidigt känna sig trygga Hej, Att välja skola för sina barn är ett viktigt beslut. Du måste som förälder känna dig trygg

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN 18 nationella program 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 1 DETTA ÄR ETT YRKES Gymnasiegemensamma ämnen, 600 p Engelska,

Läs mer

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation KARLSTAD GYMNASIEUTBILDNING 2015/2016 SAMHÄLL SAMHÄLL Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation PRO GRAM KATA LOG Estetisk FOLKUNIVERSITETETS GYMNASIUM för innovation

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om naturvetenskap och teknik i samhället. Enkäten innehåller

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Vägledning. till dina studier på lärarprogrammet. Gäller antagning hösten 2009

Vägledning. till dina studier på lärarprogrammet. Gäller antagning hösten 2009 Lärarutbildningen Vägledning till dina studier på lärarprogrammet Gäller antagning hösten 2009 Ändringar i detta material sker. Aktuell information finns på lärarutbildningens webbplats: www.mah.se/lut

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m. läsåret 2017/18

AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m. läsåret 2017/18 YTTRANDE 2016-04-13 Dnr 46/2016 Skolinspektionen Registrator Box 23069 104 35 Stockholm AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m.

Läs mer

Blackebergs gymnasium

Blackebergs gymnasium Nästa: Kina Praktik i Kina För att ge eleverna på Stockholm stads gymnasieskolor en så bra utbildning som möjligt har en satsning genomförts de senaste två åren: Gymnasieskolorna har kraftigt utökat sitt

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Programmets benämning: Danspedagogprogrammet Study Programme in Dance Pedagogy

Programmets benämning: Danspedagogprogrammet Study Programme in Dance Pedagogy Dnr: HS 2014/95 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Danspedagogprogrammet Programkod: Beslut om fastställande: HGDNS Föreliggande utbildningsplan är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 SPYKEN 2016/17 Estetiska programmet 270 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 360 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 390 elever

Läs mer

Undervisa i världens största språk - musik

Undervisa i världens största språk - musik Joel Johansson 24 år Ämneslärarprogrammet Undervisa i världens största språk - musik Institutionen för Musik, Pedagogik och Samhälle KMH:s ämneslärarprogram KMH:s ämneslärarprogram i musik med inriktning

Läs mer

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Hej alla barn och föräldrar, Hoppas att ni alla har haft en trevlig Valborg. Vi jobbar på i full fart för att välkomna er till en spännande skolstart i höst. Maija

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidiga val sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Studentum är Sveriges mest använda söktjänst för eftergymnasiala studier med ca 400

Läs mer

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan.

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Österslättsskolan Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Alla elever i årskurs 7 i Karlshamns kommun gör tre val på den egna skolan angående språk,

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Handels- och administrationsprogrammet NYA HANDELSSKOLAN Business College Service College HANDELS- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET Handels- och administrationsprogrammet

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus Ross Tensta gymnasium Gymnasiet med det lokala och globala i fokus På Ross Tensta gymnasium förbereder vi eleverna för en globaliserad värld som kännetecknas av förändring och utveckling. Detta sker genom

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi TROLLHÄTTAN GYMNASIEUTBILDNING 2016 Estetisk Estetisk samhäll samhäll EKONOMI EKONOmi Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik Programkatalog 2016 folkuniversitetets gymnasium

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Synpunkter kring framtidens skola - Annedalsskolan

Synpunkter kring framtidens skola - Annedalsskolan Synpunkter kring framtidens skola - Annedalsskolan Bra på demokrati och medbestämmande Rättvis skola Bra på att förhindra mobbing Ger bra baskunskaper Socialt ansvarstagande ger oss trygga barn Återkoppling

Läs mer

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Skolan, huvudman och organisation Uppdragsgivare Skolverket gav Sociala Missionen rätt att bedriva Gymnasieskolan Futurum 2001-01-22. Sociala Missionen

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan Ansvaret

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog

under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog Gisela Hök-Ternström under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog g grundskolor i Stockholm Adolf Fredriks Musikklasser olika utbildningar på Musikhögskolan i Stockholm, Göteborg, Oslo m fl regissör

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN INNEHÅLL I UPPDRAGSHANDLING 1. UPPGIFT 2. PROFIL 3. MÅL OCH SATSNINGAR 4. RAPPORTERING 5. BUDGET 6. UPPGIFTSMÅTT BILAGOR FÖR UPPFÖLJNING

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK ES SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK MUSIK MUSIKAL BILD OCH FORM STUDIEFÖRBEREDANDE Estetiska

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2015/2016 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

MATEMATIK. Ämnets syfte

MATEMATIK. Ämnets syfte MATEMATIK Matematiken har en flertusenårig historia med bidrag från många kulturer. Den utvecklas såväl ur praktiska behov som ur människans nyfikenhet och lust att utforska matematiken som sådan. Kommunikation

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 14/15

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 14/15 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 14/15 Ficita doloreptas nobitiu ntiscita ide que litat. Ovit, consequi nbis reiuscim in cusaperum sequiantus ex esciis pelenih icaerati esequas ÖPPET HUS på Österslättsskolan,

Läs mer

Tollare folkhögskola. Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande

Tollare folkhögskola. Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande Tollare folkhögskola Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande 2 Läsåret 2016-2017 Bakgrund Medierna i samhället har fått en allt större betydelse. Den tekniska utvecklingen

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Kulturskolan

Lokal verksamhetsplan Kulturskolan Lokal verksamhetsplan Kulturskolan Söderköpings kommun Läsåret 2015/2016 Söderköpings Vision 2020 Nationella mål Mål och resursplan KF Verksamhetsplan Skolplan BUN BUN Uppföljningsplan Lokal verksamhetsplan

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass

Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass SKOLROTELN BILAGA 1 SID 1 (8) 2008-09-03 Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass 1 Inledning Förskolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande och vara rolig, stimulerande, trygg

Läs mer

Skolinspektionens uppdrag 2012-05-29. Skolinspektionen granskar förskolan. Skolinspektionen

Skolinspektionens uppdrag 2012-05-29. Skolinspektionen granskar förskolan. Skolinspektionen Skolinspektionen granskar förskolan Presentation den 30 maj IngBeth Larsson, Fil.dr/projektledare 1 Skolinspektionen - En statlig tillsynsmyndighet 2 Skolinspektionens uppdrag Har varje barns och varje

Läs mer

Rudolf Steinerskolan - att lära för livet. Upptäck waldorfpedagogiken!

Rudolf Steinerskolan - att lära för livet. Upptäck waldorfpedagogiken! Rudolf Steinerskolan - att lära för livet. Upptäck waldorfpedagogiken! Välkommen till Rudolf Steinerskolan, klass ett till nio. Rudolf Steinerskolan är en fristående waldorfskola med cirka 200 elever.

Läs mer

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Folkhögskola Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Vår vision är självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle. På Furuboda arbetar vi

Läs mer

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor rektorn har ordet Paul Gertsson Rektor Mitt mål som rektor på ProCivitas Privata Gymnasium är att vi skall ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet.

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

Lärarutbildning 210-330 hp, studenter antagna före h11

Lärarutbildning 210-330 hp, studenter antagna före h11 Lärarutbildning 210-330 hp, studenter antagna före h11 Malmö högskola erbjuder lärarutbildning från förskola till gymnasieskola- /vuxenutbildning. Lärarprogrammet omfattar allt från 210 högskolepoäng (hp)

Läs mer

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 VÄLKOMMEN TILL ÖREBRO UNIVERSITET Universitetsdagarna är ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. En dag fylld av möjligheter

Läs mer

Forsmarks skola. -möjligheternas och valfrihetens skola

Forsmarks skola. -möjligheternas och valfrihetens skola Forsmarks skola -möjligheternas och valfrihetens skola En högklassig utbildning Möjligheternas skola Forsmarks skola är en unik naturvetenskaplig och teknisk gymnasieskola med energiprofil. Utbildningen

Läs mer

Profilval. Almby Skola 2015-2016. Fotboll Idrott & Hälsa Natur & Teknik Estetisk

Profilval. Almby Skola 2015-2016. Fotboll Idrott & Hälsa Natur & Teknik Estetisk Profilval Almby Skola 2015-2016 Fotboll Idrott & Hälsa Natur & Teknik Estetisk Vad innebär profilvalet? En profil är en fördjupning inom ett ämnesområde som du som elev själv väljer. Att välja en profil

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Ansökan om att starta ett helt nytt specialutformat program Hotell och turism på Tyresö Gymnasium

Ansökan om att starta ett helt nytt specialutformat program Hotell och turism på Tyresö Gymnasium TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2008-09-14 Utvecklingsförvaltningen 1 (9) Eva Svensson, rektor Tyresö Gymnasium Tel: 08-5782 99 35 Diarienummer 2008 GAN 043 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan om

Läs mer

Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..?

Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..? Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..? Vi tror det! Eller rättare sagt vi vet att vi kan det tillsammans! Kultur i skolan Samverkan

Läs mer

Högskolan i Halmstad. Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad. Det innovationsdrivande lärosätet Högskolan i Halmstad Det innovationsdrivande lärosätet nytänkande föds i möten Ny kunskap för en bättre värld På Högskolan i Halmstad vill vi hitta nya sätt att göra världen bättre. Genom kunskap, nytänkande

Läs mer

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 En modern kvalitetsskola i innerstaden Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer

Nämndmål. Verksamhetsplan och budget 2011 för Barn- och utbildningsnämnden De effektmål som är understrukna har kommunfullmäktige valt att följa

Nämndmål. Verksamhetsplan och budget 2011 för Barn- och utbildningsnämnden De effektmål som är understrukna har kommunfullmäktige valt att följa Nämndmål Verksamhetsplan och budget 2011 för Barn- och utbildningsnämnden De effektmål som är understrukna har kommunfullmäktige valt att följa Målområde: Ekonomisk tillväxt KF:s inriktningsmål Nämndens

Läs mer

Information 2014-2015 för föräldrar/vårdnadshavare. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2014-2015 för föräldrar/vårdnadshavare. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2014-2015 för föräldrar/vårdnadshavare Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är 14 12 10 8 6 4

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello läsåret 2014-2015 2 Kvalitetsrapport Pysslingens skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet

Läs mer

Idrottsprogrammet ELIT

Idrottsprogrammet ELIT Idrottsprogrammet ELIT Är du en elitsatsande idrottstalang? Då är det här du ska tillbringa dina år på gymnasiet. Tillgängliga idrottskurser (hos IGU) Specialidrott Träningslära, Näringslära, Ledarskap

Läs mer

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val Innehållsförteckning Bakgrund 2 Barn- & fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 3 Industritekniska programmet 4 Naturvetenskapsprogrammet 5 Samhällsvetenskapsprogrammet 5 Teknikprogrammet 6 Vård- & omsorgsprogrammet

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet kattegattgymnasiet sannarpsgymnasiet sturegymnasiet samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet passar utmärkt för dig som vill inrikta dig mot att arbeta med

Läs mer

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Majorna-Linné stadsdelsförvaltning Program 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Välkommen till Kulturskolan är till för dig som är 6 19 år och bor i Kungsladugård, Sanna, Majorna, Stigberget,

Läs mer

Ansökan om att starta Hantverksprogrammet, inriktning frisör vid Tyresö Gymnasium

Ansökan om att starta Hantverksprogrammet, inriktning frisör vid Tyresö Gymnasium TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2008-09-14 Utvecklingsförvaltningen 1 (10) Eva Svensson, rektor Tyresö Gymnasium Tel: 08-5782 99 35 Diarienummer 2008 GAN 042 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan

Läs mer

Kompetensutveckling. Förskola. hösten 2015 våren 2016. Medioteket

Kompetensutveckling. Förskola. hösten 2015 våren 2016. Medioteket Kompetensutveckling Förskola hösten 2015 våren 2016 Medioteket 2 KOMPETENSUTVECKLING FÖRSKOLA HÖSTEN 2015 VÅREN 2016 Förskolan, Medioteket och det livslånga lärandet Förskolan lägger grunden till ett livslångt

Läs mer