Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad"

Transkript

1 Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad 8 profiler Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Filmare, Fotograf, Konstnär & Designer, Artist & Musiker, Musikproducent Kulturama.se Sveriges största center för estetiska utbildningar

2

3 Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller vår gemenskap och sammanhållning. Andra att de äntligen får vara sig själva. Ett är i alla fall säkert. Väljer du att studera på Kulturama blir du en del av många konstnärliga uttryck. Du märker det redan när du kliver in genom dörrarna. Här är det ingen som blir förvånad om du sätter dig vid pianot i caféet, eller övar danskombinationer i korridoren. Skolan bubblar av positiv energi och det är ingen slump. Våra lärare är engagerade och många är yrkesverksamma vid sidan av undervisningen. På Kulturama kommer du att utvecklas. Du kommer att få jobba hårt men det blir tre oförglömliga år som du med glädje kommer att se tillbaka på senare i livet. Varmt välkommen till Kulturama där dröm blir verklighet!

4 Kulturama Hammarby Sjöstad ESTETISKA PROGRAMMET Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf, Artist & Musiker och Musikproducent MUSIKALARTIST Inriktning Musik, profil Musikalartist Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Musikalutbildningen omfattar sång, dans och teater. I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck. I ämnet Dans har du främst jazzdans och klassisk balett och här fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer. I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga upp rollkaraktärer, tolka och analysera pjäser samt arbeta med att stärka din kroppsmedvetenhet och lyhördhet. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas stora scener. Profilen musikalartist är högskoleförberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som t ex Musikalutbildning på Högskolan för Scen och Musik.

5 DANSARE Inriktning Dans, profil Dansare Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Och utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Utbildningen innebär hårt arbete och det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare. Vi prioriterar lärarledda danslektioner eftersom vi vet att det ger bäst kvalitet och utveckling för dig som elev. Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och streetdance. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Varje läsår får du träna på din scenvana i olika föreställningar. Kulturama har flera stora och fräscha danssalar och scener. Profil Dansare är högskoleförberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som t ex Dansoch Cirkushögskolan.

6 SKÅDESPELARE Inriktning Teater, profil Skådespelare Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Vi utgår från det moderna skådespeleriets grundare Stanislavskij, och du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter. Din personliga utveckling står i fokus och du får arbeta med flera olika teaterämnen som scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Med hjälp av teaterns grundelement samarbete, rollgestaltning, koncentration, avspänning, scenisk närvaro och lyhördhet övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik. Profil Skådespelare är högskoleförberedande och ger dig de rätta kunskaperna för att söka till högre utbildningar som t ex Stockholms Dramatiska Högskola.

7 KONSTNÄR & DESIGNER Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur? På profil Konstnär & Designer får du utveckla ditt eget bilduttryck och din kreativitet. Utbildningen ger dig höga kunskaper i material och olika tekniker. Förutom ditt huvudämne Bild och form ingår kurser i måleri, skulptur, teckning, grafik, foto och design. Du erbjuds också utbildning i grafisk kommunikation och webbdesign. Kulturama arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt och flera av våra elever har varit representerade på Liljevalchs Ung Vårsalong och erhållit juryns speciella hedersomnämnande. Profil Konstnär & Designer är högskoleföreberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som Konstfack och Konsthögskolan.

8 SVERIGES KORTFILMSFESTIVAL 2013 Bästa filmskola i Filmskoleklassen har tilldelats Kulturama FILMARE Inriktning Estetik och media, profil Filmare Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell filmutbildning! Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere i Mac-miljö. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler och mycket kunniga lärare. Gott om utrustning och generösa öppettider ger dig dessutom möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Profil Filmare är högskoleförberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg eller Stockholms Dramatiska Högskola.

9 FOTOGRAF Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell fotoutbildning! Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler, du arbetar i mindre grupper och har mycket kunniga lärare. Som enda skola i Sverige kan vi erbjuda både klassisk mörkrumsutbildning och högsta klass på digital teknik du får alltså lära dig både analog och digital teknik. Profil Fotograf är högskoleförberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg.

10 MUSIKPRODUCENT Inriktning Musik, profil Musikproducent Vill du skriva och producera musik? Profilen Musikproducent fokuserar på din individuella utveckling och har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring musikproduktion, musikteori och ensemblespel. Du får lära dig program inom musikproduktion samt utveckla dina kunskaper inom ensemblespel och instrument eller sång. Profil Musikproducent är högskoleförberedande och ger dig en bred grund för att söka dig vidare till högre utbildningar inom musik.

11 ARTIST & MUSIKER Inriktning Musik, profil Artist & Musiker Älskar du musik och vill utveckla ditt musicerande? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel. Du får individuell undervisning på ditt instrument/sång och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Improvisation, notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära ingår också i utbildningen, liksom ensemblespel. För det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och blir medveten om din roll i gruppen. Du kan dessutom välja att fördjupa dig i olika genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB. Utbildningens alla delar byggs ihop till en helhet för att få dig att växa som Artist & Musiker. Du kommer också få övning i och erfarenhet av att stå på scenen vid uppspel och konserter. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Du kan söka till Instrument: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/ klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet av att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. Singer/songwriter: du sjunger och skriver egna låtar och kan kompa dig själv på gitarr eller piano.

12 2013 slog vi upp portarna för Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil på Kulturama. Nu breddar vi programmet med ytterligare fyra profiler: Bild, Dans, Media och Teater. Det är varianter som har utvecklats speciellt för dig som har ett passionerat intresse för estetiska ämnen, kombinerat med ett naturvetenskapligt program.

13 Kulturama Gymnasium Odenplan NATURVETENSKAPSPROGRAMMET MED ESTETISKA VARIANTER Kulturama Gymnasium Odenplan är en personlig skola som ligger i Medborgarskolans lokaler i centrala Stockholm. I samma hus finns även Påhlmans Gymnasium och Tillskärarakademins Gymnasium, så totalt går här ca 400 elever. Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du fördjupad undervisning i ämnen som biologi, fysik, kemi och matematik. Vid sidan av detta kommer du också utveckla dina kunskaper inom din estetiska profil. Vi vet att de estetiska uttrycken är viktiga för människans utveckling och våra sinnen. Forskning visar till och med att vår hjärna reagerar positivt på ämnen som musik, teater och dans. Stresshormonerna minskar och vi blir på bättre humör. Det här är med andra ord ett program som kombinerar det bästa av två världar! VÄLJ MELLAN FEM SÄRSKILDA VARIANTER! MUSIK Älskar du musik och vill spela och sjunga i ensemble? På profil Musik får du en fin musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB som kommer utveckla ditt musicerande. BILD Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur? Då är det här profilen för dig. DANS Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Här får du utveckla både din teknik och sceniska förmåga och du kommer att utvecklas mot att bli en mångsidig dansare. MEDIA Är du intresserad av media, tidningar, filmer och utställningar? Vill du lära dig hur man tar fram enkla förlagor av synopsis, skisser eller manus? Här får du prova på olika roller som skribent, fotograf, filmare och redigerare. TEATER Vill du uttrycka dig från en scen och beröra människor i en publik? På profil Teater får du arbeta med flera olika teaterämnen som scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Öppet hus/prova på-dag Kulturama Gymnasium Odenplan On 25 november Lö 28 november Lö 23 januari Ti 26 januari Prova på-dag Dessa tider gäller öppet hus för Naturvetenskapsprogrammet på Hagagatan 23A. För info om öppet hus i Hammarby Sjöstad se sista sidan. plan Naturvetenskapsprogrammet KURSER INOM GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Engelska Engelska Engelska Historia Historia 1b 100 Idrott och hälsa Idrott och hälsa Matematik Matematik 1c 100 Matematik 2c 100 Matematik 3c 100 Religionskunskap Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap Samhällskunskap 1b 100 Svenska Svenska alt. Svenska Svenska som andraspråk Svenska KURSER INOM PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Biologi Biologi Fysik Fysik 1a 150 Kemi Kemi Moderna språk KURSER INOM INRIKTNINGEN Ämne Kurs Fysik Fysik Geografi Geografi Samhällskunskap Samhällskunskap POÄNG INOM SÄRSKILDA VARIANTER Ämne Bild, Dans, Media, Musik eller Teater 300 INDIVIDUELLT VAL Individuellt val 200 GYMNASIEARBETE Gymnasiearbete inom examensmålen för Naturvetenskapsprogrammet 100 TOTALT 2 500

14 Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Fotografer: Johanna Wulff m, fl. Estetiska programmet På Kulturama Gymnasium kan du välja mellan åtta olika profiler inom det Estetiska programmet: Dansare, Musikalartist, Skådespelare, Fotograf, Filmare, Artist & Musiker, Musikproducent, Konstnär & Designer Ger högskolebehörighet alla vägar öppna Utbildningen på Kulturamas Estetiska program är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar. Det finns möjlighet att utöka behörigheten genom tillval. Tack var att det Estetiska programmet ger högskolebehörighet behöver du inte kompromissa. Du kan under tre år satsa på dig själv och ditt estetiska ämne och samtidigt fördjupa dig i teoretiska studier för att sedan välja en helt akademisk bana om du vill. Intresse skapar motivation Det ligger ingen motsättning i att bejaka sina intressen och fördjupa sina kunskaper i de estetiska uttrycken när man går i skolan. Tvärtom så höjs studiemotivationen i alla ämnen när du har roligt och mår bra under din studiegång vilket gör det lättare att få bra studieresultat. Bästa förutsättningarna Oavsett vilket mål du har erbjuder Kulturama Gymnasium en pedagogik som utgår från varje elevs individuella förutsättningar. Arbete i små elevgrupper med hög lärartäthet, skapande av viktiga branschkontakter och specialanpassade lektionssalar är några av verktygen som skapar de bästa förutsättningarna för en högkvalitativ utbildning. Professionell ledning i alla ämnen Kulturama Gymnasium är en skola med kapacitet att erbjuda dig en gedigen utbildning inom ditt estetiska område. Vi ger våra elever maximalt med utbildningstid inom de estetiska ämnena under professionell ledning av erfarna lärare vilket skapar en optimal grund för fortsatta studier inom just ditt område. SÅ HÄR JOBBAR VI Vårt arbetssätt i de teoretiska ämnena I de teoretiska ämnena undervisar engagerade lärare med stor erfarenhet. Många av våra lärare har estetisk erfarenhet. Det gör att de teoretiska ämnena berikas ännu mer och det i sin tur visar sig i goda studieresultat. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel. planer och antagningsprov Utförlig information om inriktningarna och profilerna, poängplaner, antagningsprov mm hittar du på Komplett elevhälsa Kulturama har ett elevhälsoteam med skolsköterska, skolkurator och specialpedagoger och skolan kan därmed stödja elever i behov av särskilt stöd på ett mycket tillfredställande sätt. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog på skolan. Studie- och yrkesvägledning Kulturama har en egen SYV så att elevens rätt till studie- och yrkesvägledning tillgodoses. Näringsriktig mat All mat tillagas från grunden med naturliga råvaror och utan tillsatser. Den är närproducerad och man använder lokala råvaror i hög utsträckning. Skolmaten är avgiftsfri. På skolan finns eget café och matsal. En unik miljö! För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Det upplevs ofta lustfyllt, spännande och utmanande att våga ta klivet. Du kommer till en unik miljö där andra elever har samma mål och ambitioner som du. Eleverna som går här satsar helhjärtat, har en öppen attityd och utbildar sig inom samma, eller andra, konstnärliga områden som du. Det är en härlig miljö att vara i där du utvecklas som människa och artist/konstnär. Besöksadress och kontaktuppgifter Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Besöksadress: Virkesv. 21, Hammarby Sjöstad, Postadress: Box 19193, Stockholm Tfn Vår skolpeng stannar i skolan! Huvudman för Kulturama gymnasium är studieförbundet Medborgarskolan som har en lång tradition som folkbildare och utbildningsanordnare. All vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund. I vår skolverksamhet utgår vi från varje elevs behov av bildning, utbildning och personlig utveckling. Vi skapar positiva lärmiljöer där lärare och elever känner sig stimulerade, trygga och delaktiga. Inom Medborgarskolan har kunskapen ett egenvärde och för oss är varje elev unik i sina behov och intressen. Vi är en ideell organisation och återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten. Det gör Medborgarskolan till en trygg och stabil huvudman.

15 planer Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Kulturama Gymnasium har samtliga fem inriktningar inom det nationella Estetiska programmet med åtta olika profiler: Inriktning Estetik och media, profil Filmare Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Inriktning Dans, profil Dansare Inriktning Musik, profil Musikalartist Inriktning Teater, profil Skådespelare Inriktning Musik, profil Artist & Musiker (Musiker, Sångare, Singer/songwriter) Inriktning Musik, profil Musikproducent Läs mer om Kulturama Gymnasium på Konstnär & Designer Profil Konstnär & Designer Inriktning Bild och formgivning* 400 Bild och form 1b 100 Bild 100 Form 100 Bildteori 100 Bild och form specialisering (1) 100 Bild och form specialisering (2) 100 Design Fotografisk bild Grafisk kommunikation Totalt Estetiska programmet + inriktning Estetiska programmet Estetiska programmet För att se innehåll på kurserna inom inriktning* och programfördjupning** för respektive profil. Musikproducent Profil Musikproducent Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Gehörs- och musiklära Instrument eller sång Medieproduktion Medieproduktion Musikproduktion Musikproduktion Arrangering och komposition 100 Gymnasiearbete 100 Gymnasiearbete ES 100 Gymnasiegemensamma ämnen Engelska Engelska Historia 1b 100 Historia 2b kultur 100 Idrott och hälsa Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religion 1 50 Sanhällskunskap 1b 100 Svenska 1, alt Svenska som andra språk Svenska 2, alt Svenska som andra språk Svenska 3, alt Svenska som andra språk Programgemensamma karaktärsämnen 150 Estetisk komunikation Konstarterna och samhället 50 Inriktning* 400 Individuellt val 200 Summa Totalt Estetiska programmet + inriktning Artist & Musiker Profil Artist & Musiker Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Gehörs- och musiklära Instrument eller sång Instrument eller sång Ensemble 2 (1) 100 Gehörs- och musiklära Ensemble 2 (2) 100 Musikimprovisation/Arrangering och komposition 100 Totalt: Estetiska programmet + inriktning Filmareängpla Profil Filmare Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och produktion 100 Film- och TV-produktion Film- och TV-produktion Filmproduktion 100 Animation Film- och TV-kunskap 100 Totalt Estetiska programmet + inriktning Fotograf Profil Fotograf Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och produktion 100 Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Grafisk kommunikation Totalt Estetiska programmet + inriktning Dansare Profil Dansare Inriktning Dans* 400 Dansgestaltning Dansteknik Dansteknik 2 (1) 100 Dansteori 100 Dansteknik 2 (2) 100 Dansteknik Dansträning 100 Koreografi 100 Estetisk kommunikation Totalt Estetiska programmet + inriktning Musikalartist Profil Musikalartist Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Instrument eller sång Gehörs- och musiklära Dansteknik Dansgestaltning Scenisk gestaltning Estetisk kommunikation Estetisk kommunikation Totalt Estetiska programmet + inriktning Skådespelare Profil Skådespelare Inriktning Teater* 400 Scenisk gestaltning Scenisk gestaltning Scenisk gestaltning Teaterteori 100 Sceniskt karaktärsarbete Fysisk teater 100 Röst 100 Estetisk kommunikation Regi 100 Totalt Estetiska programmet + inriktning 2 500

16 Öppet hus/infokväll Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Infokväll tisdag 24 november Öppet hus lördag 16 januari Öppet hus-tider för Naturvetenskapsprogrammet på Kulturama Gymnasium Odenplan, se vår hemsida

Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar Kulturama Gymnasium Estetiska programmet i Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf Artist & Musiker, Musikproducent Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan

Läs mer

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar Kulturama Gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller

Läs mer

Estetiska programmet. Kulturama Gymnasium KULTURAMA

Estetiska programmet. Kulturama Gymnasium KULTURAMA Estetiska programmet Kulturama Gymnasium KULTURAMA 1976-2016 Infokväll med multishow Tisdag 22/11 och torsdag 2/2 kl. 18.00-20.00 Multishow kl. 18.30-19.30 Öppet hus Lördag 21/1 kl. 11.00-15.00 Mer info

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

MUSIC & PRODUKTION 2016

MUSIC & PRODUKTION 2016 MUSIC & PRODUKTION 2016 Hantverk Entreprenörskap från Idé till fördig produkt Samarbete och Gemenskap Vidgat språkbegrepp Multimodala uttryck Nyckelkompetenser VAD ÄR MUSIK&PRODUKTION? 1. Ett estetiskt

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation KARLSTAD GYMNASIEUTBILDNING 2015/2016 SAMHÄLL SAMHÄLL Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation PRO GRAM KATA LOG Estetisk FOLKUNIVERSITETETS GYMNASIUM för innovation

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Estetiska programmet 17-18

Estetiska programmet 17-18 Estetiska programmet 17-18 SPYKEN 2016/17 Estetiska programmet 270 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 360 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 390 elever Totalt c:a 1110

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan Ansvaret

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Välkommen till Spyken 2015-2016!

Välkommen till Spyken 2015-2016! Välkommen till Spyken 2015-2016! Några värdeord kunskap Så tycker eleverna om skolan 2014: Jag trivs i skolan 89% Det är positiv stämning på skolan 91% Förhållandet mellan personal och elev präglas av

Läs mer

Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9 Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Kulturama Grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Det ska vara ROLIGT att gå i skolan! Tycker

Läs mer

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK ES SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK MUSIK MUSIKAL BILD OCH FORM STUDIEFÖRBEREDANDE Estetiska

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN - Skolan du längtar till Välkommen till Kulturskolan! Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga,

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- och Yrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Majorna-Linné stadsdelsförvaltning Program 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Välkommen till Kulturskolan är till för dig som är 6 19 år och bor i Kungsladugård, Sanna, Majorna, Stigberget,

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

Spyken får dig att våga lite mer!

Spyken får dig att våga lite mer! 2016/17 SPYKEN 06 11 Estetiska programmet Estetik och media Bild och formgivning Musik Teater Musik spetsutbildning 12 15 Humanistiska programmet Språk Kultur Engelsk profil 16 21 Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Viktor Rydberg Gymnasium

Viktor Rydberg Gymnasium Viktor Rydberg Gymnasium Hjärnan vill ha roligt Välkommen till Viktor Rydberg Gymnasium VETENSKAP och Konst går hand i hand på Viktor Rydberg Gymnasium På Viktor Rydberg Gymnasium får du en mycket bra

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST Lina Benatti B2A ESTETISKA PROGRAMMET GY-GEMENSAMMA ÄMNEN Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Engelska 5 Engelska 6 Samhällskunskap

Läs mer

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi TROLLHÄTTAN GYMNASIEUTBILDNING 2016 Estetisk Estetisk samhäll samhäll EKONOMI EKONOmi Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik Programkatalog 2016 folkuniversitetets gymnasium

Läs mer

ES Estetiska programmet

ES Estetiska programmet ES Estetiska programmet Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Efter examen kommer du att ha kunskaper inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Du

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Visa ämne per ämnesgrupp

Visa ämne per ämnesgrupp Visa ämne per ämnesgrupp Huvudämnesgrupp Dans, teater, scenkonst Dans 212p 212q 212r 212s 212t Modern konstdans Balett, klassisk dans Folklig dans Övriga danser Koreografi Dans- och teaterhistoria 212c

Läs mer

RÖRELSE OCH DRAMA FÖR ELEVER MED UTVECKLINGSSTÖRNING

RÖRELSE OCH DRAMA FÖR ELEVER MED UTVECKLINGSSTÖRNING RÖRELSE OCH DRAMA FÖR ELEVER MED UTVECKLINGSSTÖRNING Drama, musik och dans finns i alla kulturer och berör människor, såväl kroppsligt som tanke- och känslomässigt. Dessa estetiska uttrycksformer används

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13 ditt val din profil 1 Björknässkolans profiler 4 Engelska 5 Idrott och Hälsa 6 Matematik/ Naturorienterande ämnen 7 Musik 8 Bild och form 8 Hemkunskap

Läs mer

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp.

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp. Ämnesplan för Värmdö Kulturskola Dans Kunskap, motorik och kroppskännedom Grundläggande kroppskännedom samt ökad uppfattning om begrepp som tid, kraft och rum. Kunna utföra enkla grundrörelser i relation

Läs mer

Undervisa i världens största språk - musik

Undervisa i världens största språk - musik Joel Johansson 24 år Ämneslärarprogrammet Undervisa i världens största språk - musik Institutionen för Musik, Pedagogik och Samhälle KMH:s ämneslärarprogram KMH:s ämneslärarprogram i musik med inriktning

Läs mer

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap Södra Latins gymnasium Program Estetiska programmet: Inriktning Bild och formgivning, Dans, Teater Individuellt alternativ: Inriktning Bild och formgivning

Läs mer

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016 Bläddra fram till aktuellt program 1 Bygg- och anläggningsprogrammet 2 Barn- och fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 4 El- och energiprogrammet 5 Estetiska

Läs mer

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Folkhögskola Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Vår vision är självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle. På Furuboda arbetar vi

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Estetiska programmet, Estetik och media, Foto

Estetiska programmet, Estetik och media, Foto Estetiska programmet, Estetik och media, Foto Årskurs 1 Årskurs 2 Årskurs 3 Summa Kurskod Kursnamn (Poäng) H S A LÅ15 LÅ16 LÅ17 timmar Schablonkurser INDV Individuellt val (2) VAL T K 174 174 Gymnasiegemensamma

Läs mer

Välkomna! Öppet Hus 2017

Välkomna! Öppet Hus 2017 Välkomna! Öppet Hus 2017 Estetiska programmet Läsåret 2018/19 SPYKEN År 1848 År 1869 År 1968 År 1986 År 2016 GENOM TIDERNA Skolan grundas. Skolan heter Realskolan i Lund och har bara 15 elever. Elevantalet

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 En modern kvalitetsskola i innerstaden Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer

Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..?

Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..? Kan vi tillsammans göra skolan roligare, mer innehållsrik, bättre måluppfyllelse och möta fler inlärningsstilar..? Vi tror det! Eller rättare sagt vi vet att vi kan det tillsammans! Kultur i skolan Samverkan

Läs mer

Läsåret 2012/2013. Utbildar för framtiden sedan 1868. www.degeer.norrkoping.se

Läsåret 2012/2013. Utbildar för framtiden sedan 1868. www.degeer.norrkoping.se Utbildar för framtiden sedan 1868 Utbildning handlar om att förbereda sig för livet, om att utveckla sig själv och sina kunskaper i en trygg och inspirerande miljö. Med djupa rötter i historien och en

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Information och anmälan 2015/2016

Information och anmälan 2015/2016 Centrum Information och anmälan 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolancentrum 1 Kulturskolan erbjuder undervisning i musik bild och form dans teater film digitalt skapande Välkommen till kulturskolan Till

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2016/2017. Information inför ditt individuella val

Individuellt val. Läsår 2016/2017. Information inför ditt individuella val Individuellt val Läsår 2016/2017 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

Programmets benämning: Danspedagogprogrammet Study Programme in Dance Pedagogy

Programmets benämning: Danspedagogprogrammet Study Programme in Dance Pedagogy Dnr: HS 2014/95 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Danspedagogprogrammet Programkod: Beslut om fastställande: HGDNS Föreliggande utbildningsplan är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015

Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015 Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015 Västerås Kulturskola VASTERAS.SE/KULTURSKOLAN UPPLEV GLÄDJEN I ATT SPELA, SJUNGA, DANSA, AGERA, SKAPA OCH MÅLA...! Välkommen till Västerås Kulturskola För dig som söker kunskap

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

Välkommen till Danderyds Gymnasium! Välkommen till Danderyds Gymnasium! Mångfald Bredd Djup Spets Våra utbildningar TEKNIKPROGRAMMET Design och produktutveckling Informations- och medieteknik NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Spetsutbildning Matematikgymnasiet

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 SPYKEN 2016/17 Estetiska programmet 270 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 360 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 390 elever

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet kattegattgymnasiet sannarpsgymnasiet sturegymnasiet samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet passar utmärkt för dig som vill inrikta dig mot att arbeta med

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater NA Naturvetenskapsprogrammet Om du söker till naturvetenskapsprogrammet så får du en bred högskoleförberedande utbildning. Utbildningen passar särskilt bra om du efter gymnasiet vill läsa vidare inom de

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN 18 nationella program 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 1 DETTA ÄR ETT YRKES Gymnasiegemensamma ämnen, 600 p Engelska,

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b

Läs mer

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan.

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Österslättsskolan Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Alla elever i årskurs 7 i Karlshamns kommun gör tre val på den egna skolan angående språk,

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv under

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Vilket kunnande bedöms i grundskolan? Information till grundskolans elever och föräldrar i Ludvika kommun

Vilket kunnande bedöms i grundskolan? Information till grundskolans elever och föräldrar i Ludvika kommun Vilket kunnande bedöms i grundskolan? Information till grundskolans elever och föräldrar i Ludvika kommun Innehållsförteckning Förord sidan 2 BILD. 3 ENGELSKA 4 HEM- och KONSUMENTKUNSKAP 5 IDROTT OCH HÄLSA

Läs mer

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för Särvux Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning Information sidan 2 Kurser på grundläggande nivå motsvarande grundsärskola: Biologi sidan 5 Engelska sidan 6

Läs mer

Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning

Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning Malmö latinskola Timplan för: ESMUS0 Timplan: 17 Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning INDV Individuellt val (200) VAL T K 160 PROF Programfördjupning (200) VAL T K 160 Gymnasiegemensamma

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Skriftligt prov för kursen Utbildningssystem i Sverige och andra länder, höstterminen 2012.

Skriftligt prov för kursen Utbildningssystem i Sverige och andra länder, höstterminen 2012. Extra försättsblad med kodnummer. Studenten fyller i sitt namn och personnummer. Detta blad rivs loss av skrivvakten då studenten lämnar in skrivningen. Skriftligt prov för kursen Utbildningssystem i Sverige

Läs mer

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition Malmö latinskola Timplan för: ESMUA1 Timplan: 16 Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition PROF Programfördjupning () VAL T K DIGDIG01 Digitalt skapande 1 () PFS T K MUIARA01 Arrangering

Läs mer

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor rektorn har ordet Paul Gertsson Rektor Mitt mål som rektor på ProCivitas Privata Gymnasium är att vi skall ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet.

Läs mer

GÖRA PÅ SPORTLOVET? maximinctias consequ iatiund itatio. Nequi ipid enis modit etur?

GÖRA PÅ SPORTLOVET? maximinctias consequ iatiund itatio. Nequi ipid enis modit etur? labores moloreium apelluptatia ipiciat inumqui dit, cus sed quas debitiaspiet ullenes vellam a consequis excerunte nihicationem vendus. Tio conecte exerrum, quidi con corento inctatibus aut que eatur,

Läs mer

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5)

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5) Information om Elevens val läsåret 2017-2018 (sid 1-5) Undervisningen i Elevens val syftar till att fördjupa och bredda elevernas kunskaper i ett eller flera ämnen och följer målen i ämnenas kursplaner.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

öppet hus måndag 3 december 2012 kl 18.00 måndag 28 januari 2013 kl 18.00 värmdö gymnasium vid gullmarsplan programkatalog

öppet hus måndag 3 december 2012 kl 18.00 måndag 28 januari 2013 kl 18.00 värmdö gymnasium vid gullmarsplan programkatalog öppet hus måndag 3 december 2012 kl 18.00 måndag 28 januari 2013 kl 18.00 värmdö gymnasium vid gullmarsplan programkatalog 2013 2014 en sjukt bra vanlig skola :) där man känner sig varm, välkommen och

Läs mer

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p Matematik 5, 100 p Matematik 4, 100 p Fysik 2, 100 p Fysik 1b2, 50 p Kemi 2, 100 p Biologi 2, 100 p (tentas av) Fysik 1b1, 100 p Kemi 1, 100 p Naturvetenskapliga kurser Körning 1, 100 p Djurvård, inom

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 2) INTENZO

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 2) INTENZO 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 2) INTENZO Plats. Intensiv Filmproduktions kurs. 10 veckor Start /Slut : Del 1 : måndag 9 nov / fred 11 dec Del 2: måndag 11 jan / fred 12

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Restaurang & livsmedel

Restaurang & livsmedel Om skolan Nyköpings Strand Utbildningscentrum driver i dag Nyköpings Hotell- och Restaurangskola. Skolan har sedan 1994 bedrivit Hotell- och Restaurangutbildning. Nu går vi vidare och utvecklar skolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ri Skolinspektionen Dnr 44-2014:7673 Cultura Utbildning AB 5567127237 Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Cultura Gymnasium i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Senaste lydelse av. SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011

Senaste lydelse av. SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011 Senaste lydelse av SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011 Skolverkets föreskrifter om vad som krävs för att en lärares kompetens ska vara relevant för vissa ämnen i gymnasieskolan; beslutade

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer