Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar"

Transkript

1 Kulturama Gymnasium Estetiska programmet i Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf Artist & Musiker, Musikproducent Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil Allt du behöver veta och lite till... kulturama.se/gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar

2 Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller vår gemenskap och sammanhållning. Andra att de äntligen får vara sig själva. Ett är i alla fall säkert. Väljer du att studera på Kulturama blir du en del av många konstnärliga uttryck. Du märker det redan när du kliver in genom dörrarna. Här är det ingen som blir förvånad om du sätter dig vid pianot i caféet, eller övar danskombinationer i korridoren. Skolan bubblar av positiv energi och det är ingen slump. Våra lärare är engagerade och de flesta är dessutom yrkesverksamma vid sidan av undervisningen. På Kulturama kommer du att utvecklas. Du kommer att få jobba hårt men det blir tre oförglömliga år som du med glädje kommer att se tillbaka på senare i livet. Varmt välkommen till Kulturama!

3 Kulturama Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf, Artist & Musiker och Musikproducent MUSIKALARTIST Inriktning Musik, profil Musikalartist Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Musikalutbildningen omfattar sång, dans och teater. I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck. I ämnet Dans har du främst jazzdans och klassisk balett och här fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer. I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga upp rollkaraktärer, tolka och analysera pjäser samt arbeta med att stärka din kroppsmedvetenhet och lyhördhet. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas stora scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som t ex Musikalutbildning på Högskolan för Scen och Musik. DANSARE Inriktning Dans, profil Dansare Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Och utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Utbildningen innebär hårt arbete och det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare. Vi prioriterar lärarledda danslektioner eftersom vi vet att det ger bäst kvalitet och utveckling för dig som elev. Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och streetdance. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Varje termin får du träna på din scenvana i olika föreställningar. Kulturama har flera stora och fräscha danssalar och scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som t ex Dans och Cirkushögskolan.

4 KONSTNÄR & DESIGNER SKÅDESPELARE Inriktning Teater, profil Skådespelare Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Vi utgår från det moderna skådespeleriets grundare Stanislavskij, och du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter. Din personliga utveckling står i fokus och du får arbeta med flera olika teaterämnen som scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Med hjälp av teaterns grundelement samarbete, rollgestaltning, koncentration, avspänning, scenisk närvaro och lyhördhet övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik. Utbildningen är högskoleförberedande kunskaperna för att söka till högre utbildningar som t ex Stockholms Dramatiska Högskola. Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur? På vår Konst & Designinriktning får du utveckla ditt eget bilduttryck och din kreativitet. Utbildningen ger dig höga kunskaper i material och olika tekniker. Förutom ditt huvudämne Bild och form ingår kurser i måleri, skulptur, teckning, grafik, foto och design. Du erbjuds också utbildning i grafisk kommunikation och webbdesign. Kulturama arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt och flera av våra elever har varit representerade på Liljevalchs Ung Vårsalong och erhållit juryns speciella hedersomnämnande. Konst & Designinriktningen är högskoleföreberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som Konstfack och Konsthögskolan.

5 FILMARE Inriktning Estetik och media, profil Filmare Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell filmutbildning! Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bild-gestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere i Mac-miljö. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler och mycket kunniga lärare. Gott om SVERIGES KORTFILMSFESTIVAL 2013 Bästa filmskola i Filmskoleklassen har tilldelats Kulturama utrustning och generösa öppettider ger dig dessutom möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Filminriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg eller Stockholms Dramatiska Högskola. FOTOGRAF Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell fotoutbildning! Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler, du arbetar i mindre grupper och har mycket kunniga lärare. Som enda skola i Sverige kan vi erbjuda både klassisk mörkrumsutbildning och högsta klass på digital teknik du får alltså lära dig både analog och digital teknik. Fotoinriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg.

6 MUSIKPRODUCENT Inriktning Estetik och Media, profil Musikproducent Vill du skriva och producera musik? Profilen Musikproducent fokuserar på din individuella utveckling och har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring musikproduktion, musikteori och ensemblespel. Du får verktyg som gör att du i framtiden kan skapa dig stora möjligheter att försörja dig inom musikproduktion. Stimulerande input från lärare som verkligen vet vad det handlar om ger dig en förståelse för vad som krävs för att bli framgångsrik i musikbranschen. Du kan söka till Musikproducent på instrumenten: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet från att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. ARTIST & MUSIKER Inriktning Musik, profil Artist & Musiker Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz eller RnB? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din individuella utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel. Du får individuell undervisning på ditt instrument/sång och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära kommer stå på schemat, liksom ensemblespel. För det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även kör, ljudteknik och instrumentalensemble. Du kan dessutom välja att fördjupa dig i olika genrer och ensembleformer. Utbildningens alla delar byggs ihop till en helhet för att få dig att växa som Artist & Musiker. I utbildningen ingår flera uppspel och konserter. De senaste åren har Kulturama också anordnat clinics med nationellt och internationellt kända musiker som Robyn, Lisa Nilsson, Ian Haughland (Europe) m fl. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Du kan söka till Instrument: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/ klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet av att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. Singer/songwriter: du sjunger och skriver egna låtar och kan kompa dig själv på gitarr eller piano.

7 Kulturama Odenplan Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil Från och med hösten 2013 kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil på Kulturama. Det är ett program som utvecklats speciellt för dig som har ett passionerat intresse för musik och vill kombinera det med en teoretisk utbildning. Nyhet! NYTT PROGRAM I NY SKOLA Kulturama Odenplan är en liten och personlig skola. Vi håller till i Medborgarskolans lokaler i centrala Stockholm, där en mångfald av olika utbildningar samsas. I samma hus finns även Påhlmans gymnasium (Human Business School) och Textila gymnasiet (mode & design). Totalt går här ca 400 elever. Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du fördjupad undervisning i ämnen som biologi, fysik, kemi och matematik. Vid sidan av detta får du studera musik med inriktning på ensemblespel. Vi har många erfarna lärare och använder oss av en speciell pedagogik för att ta till vara på och utveckla din talang. Varje termin innehåller flera uppspel och konserter inför publik. Och under läsåret får du delta i seminarier med både nationellt och internationellt kända musiker. NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Profil Musik Drivs du av en passion för att sjunga och spela musik? Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB? Profil Musik har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé som är uppbyggd kring ensemblespel. Kulturama ger eleverna mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel. Det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och du blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även körsång och ljudteknik. plan Naturvetenskapsprogrammet KURSER INOM GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Engelska Engelska Engelska Historia Historia 1b 100 Idrott och hälsa Idrott och hälsa Matematik Matematik 1c 100 Matematik 2c 100 Matematik 3c 100 Religionskunskap Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap Samhällskunskap 1b 100 Svenska Svenska alt. Svenska Svenska som andraspråk Svenska KURSER INOM PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Biologi Biologi Fysik Fysik 1a 150 Kemi Kemi Moderna språk KURSER INOM INRIKTNINGEN Ämne Kurs Fysik Fysik Geografi Geografi Samhällskunskap Samhällskunskap KURSER INOM PROFILEN Ämne Kurs Musik Ensemble med körsång 200 Musik Ensemble INDIVIDUELLT VAL Individuellt val 200 GYMNASIEARBETE Gymnasiearbete inom examensmålen för Naturvetenskapsprogrammet 100 TOTALT Dimitri Keiski deltog i och vann tävlingen True Talent Hans musikaliska bakgrund består bland annat av att han själv har varit elev på Kulturamas sångutbildningar. Jag var elev på Kulturama Efter Kulturama utbildade jag mig till sångpedagog på SMI och nu jobbar jag här som lärare. Mina år på Kulturama har hjälpt mig otroligt mycket, inte bara som elev utan även som lärare. Som elev lärde jag mig så mycket av allas kunskap och erfarenheter. Jag blev så inspirerad och jag blev bara säkrare och säkrare på vad jag ville göra med min karriär. Jag fick stå på scenen där jag känner att jag hör hemma. Jag lärde mig hantera min nervositet så att den blev hanterbar. Som lärare blir jag inspirerad varje dag av mina elever.

8 Fotografer: Tina Axelsson, Johanna Wulff m, fl. Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Estetiska programmet På Kulturama Gymnasium kan du välja mellan åtta olika profiler inom det Estetiska programmet: Dansare, Musikalartist, Skådespelare, Fotograf, Filmare, Artist & Musiker, Musikproducent, Konstnär & Designer Ger högskolebehörighet alla vägar öppna Utbildningen på Kulturamas Estetiska program är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar. Det finns möjlighet att utöka behörigheten genom tillval. Tack var att det Estetiska programmet ger högskolebehörighet behöver du inte kompromissa. Du kan under tre år satsa på dig själv och ditt estetiska ämne och samtidigt fördjupa dig i teoretiska studier för att sedan välja en helt akademisk bana om du vill. Intresse skapar motivation Genom att du har kul och får bejaka ditt intresse höjer du din motivation. En rolig och stimulerande studiegång ger dig glädje och kunskaper för livet. Bästa förutsättningarna Oavsett vilket mål du har erbjuder Kulturama Gymnasium en pedagogik som utgår från varje elevs individuella förutsättningar. Arbete i små elevgrupper med hög lärartäthet, skapande av viktiga branschkontakter och specialanpassade lektionssalar är några av verktygen som skapar de bästa förutsättningarna för en högkvalitativ utbildning. Professionell ledning i alla ämnen Kulturama Gymnasium är en skola med kapacitet att erbjuda dig en gedigen utbildning inom ditt estetiska område. Vi ger våra elever maximalt med utbildningstid inom de estetiska ämnena under professionell ledning av erfarna lärare vilket skapar en optimal grund för fortsatta studier inom just ditt område. SÅ HÄR JOBBAR VI Vårt arbetssätt i de teoretiska ämnena I de teoretiska ämnena undervisar engagerade lärare med stor erfarenhet. Alla våra lärare har estetisk erfarenhet. Det gör att de teoretiska ämnena berikas ännu mer och det i sin tur visar sig i goda studieresultat. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel. planer och antagningsprov Utförlig information om inriktningarna och profilerna, poängplaner, antagningsprov mm hittar du på Estetiska lärprocesser lärande för livet Vi baserar mycket av vår pedagogiska värdegrund på en teori om Nio intelligenser (Howard Gardner). Varje människa är intelligent på alla nio sätten. Kulturama gör en unik satsning inom Estetiska lärprocesser under Genom arbetet med alla sinnen och reflektion, strävar vi efter att förbättra resultaten för eleven i alla ämnen. Detta skapar ett mervärde för elevens livslånga lärande. Genom att öka elevernas delaktighet kommer Kulturama att stå för ett demokratiskt arbetssätt där elevens erfarenheter gestaltas. Komplett elevhälsa Kulturama har ett elevhälsoteam med skolsköterska, skolkurator och specialpedagoger och skolan kan därmed stödja elever i behov av särskilt stöd på ett mycket tillfredställande sätt. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog på skolan. Studie- och yrkesvägledning Kulturama har en egen SYV så att elevens rätt till studie- och yrkesvägledning tillgodoses. Näringsriktig mat All mat tillagas från grunden med naturliga råvaror och utan tillsatser. Den är närproducerad och man använder lokala råvaror i hög utsträckning. Skolmaten är avgiftsfri. På skolan finns eget café och matsal. En unik miljö! För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova artistlivet under professionell ledning. Det upplevs lustfyllt, spännande och ofta utmanande att våga ta klivet. Du kommer till en unik miljö där andra elever har samma mål och ambitioner som du. Eleverna som går här satsar helhjärtat, har en öppen attityd och utbildar sig inom samma, eller andra, konstnärliga områden som du. Det är en härlig miljö att vara i där du utvecklas som människa och artist/konstnär. Besöksadress och kontaktuppgifter Kulturama Hammarby Sjöstad Besöksadress Virkesvägen 21, Hammarby Sjöstad Postadress Box Stockholm Tfn Kulturama Odenplan Besöksadress Hagagatan 23 A, Odenplan Postadress Box Stockholm Tfn planer Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Kulturama Gymnasium har samtliga fem inriktningar inom det nationella Estetiska programmet med åtta olika profiler: Inriktning Estetik och media, profil Filmare Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Inriktning Dans, profil Dansare Inriktning Musik, profil Musikalartist Inriktning Teater, profil Skådespelare Inriktning Musik, profil Artist & Musiker (Musiker, Sångare, Singer/songwriter) Inriktning Musik, profil Musikproducent Läs mer om Kulturama Gymnasium på Estetiska programmet Estetiska programmet För att se innehåll på kurserna inom inriktning* och programfördjupning** för respektive profil. Musikproducent Profil Musikproducent Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Gymnasiearbete 100 Gymnasiearbete ES 100 Gymnasiegemensamma ämnen Engelska Engelska Historia 1b 100 Historia 2b kultur 100 Idrott och hälsa Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religion 1 50 Sanhällskunskap 1b 100 Svenska 1, alt Svenska som andra språk Svenska 2, alt Svenska som andra språk Svenska 3, alt Svenska som andra språk Programgemensamma karaktärsämnen 150 Estetisk komunikation Konstarterna och samhället 50 Inriktning* 400 Individuellt val 200 Summa Artist & Musiker Profil Artist & Musiker Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Gehörs- och musiklära Instrument eller sång Instrument eller sång Ensemble 2 (1) 100 Gehörs- och musiklära Ensemble 2 (2) 100 Musikimprovisation/Arrangering och komposition 100 Totalt: Estetiska programmet + inriktning Filmareängpla Profil Filmare Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och produktion 100 Film- och TV-produktion Film- och TV-produktion Filmproduktion 100 Animation Film- och TV-kunskap 100 Fotograf Profil Fotograf Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Konstnär & Designer Profil Konstnär & Designer Inriktning Bild och formgivning* 400 Bild och form 1b 100 Bild 100 Form 100 Bildteori 100 Bild och form specialisering (1) 100 Bild och form specialisering (2) 100 Design Fotografisk bild Grafisk kommunikation Dansare Profil Dansare Inriktning Dans* 400 Dansgestaltning Dansteknik Dansteknik 2 (1) 100 Dansteori 100 Dansteknik 2 (2) 100 Dansteknik Dansträning 100 Koreografi 100 Estetisk kommunikation Musikalartist Profil Musikalartist Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Instrument eller sång Gehörs- och musiklära Dansteknik Dansgestaltning Scenisk gestaltning Estetisk kommunikation Estetisk kommunikation Skådespelare Profil Skådespelare Inriktning Teater* 400 Scenisk gestaltning Scenisk gestaltning Medieproduktion Medieproduktion Scenisk gestaltning Studieförbundet Medborgarskolan Medier, samhälle och produktion Medier, samhälle och produktion 100 Teaterteori 100 Studieförbundet Medborgarskolan har en lång tradition som folkbildare och utbildningsanordnare. All vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund. I vår skolverksamhet utgår vi från varje elevs behov av bildning, utbildning och personlig utveckling. Vi skapar positiva lärmiljöer där lärare och elever känner sig stimulerade, trygga och delaktiga. Inom Medborgarskolan har kunskapen ett egenvärde och för oss är varje elev unik i sina behov och intressen. Vi är en ideell organisation och återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten. Det gör Medborgarskolan till en trygg och stabil huvudman. Gehörs- och musiklära Musik 100 Musikproduktion Musikproduktion Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Sceniskt karaktärsarbete Fysisk teater 100 Röst 100 Estetisk kommunikation Arrangering och komposition 100 Grafisk kommunikation Regi 100

9 Öppet hus/infokväll Hammarby Sjöstad Infokväll tisdag 25/ Öppet hus lördag 24/ Infokväll torsdag 29/ Kulturama Odenplan Infokväll torsdag 27/ Öppet hus lördag 29/

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad 8 profiler Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Filmare, Fotograf, Konstnär & Designer, Artist & Musiker, Musikproducent Kulturama.se Sveriges

Läs mer

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar Kulturama Gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller

Läs mer

Estetiska programmet. Kulturama Gymnasium KULTURAMA

Estetiska programmet. Kulturama Gymnasium KULTURAMA Estetiska programmet Kulturama Gymnasium KULTURAMA 1976-2016 Infokväll med multishow Tisdag 22/11 och torsdag 2/2 kl. 18.00-20.00 Multishow kl. 18.30-19.30 Öppet hus Lördag 21/1 kl. 11.00-15.00 Mer info

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9 Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Kulturama Grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Det ska vara ROLIGT att gå i skolan! Tycker

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Välkommen till Spyken 2015-2016!

Välkommen till Spyken 2015-2016! Välkommen till Spyken 2015-2016! Några värdeord kunskap Så tycker eleverna om skolan 2014: Jag trivs i skolan 89% Det är positiv stämning på skolan 91% Förhållandet mellan personal och elev präglas av

Läs mer

Estetiska programmet 17-18

Estetiska programmet 17-18 Estetiska programmet 17-18 SPYKEN 2016/17 Estetiska programmet 270 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 360 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 390 elever Totalt c:a 1110

Läs mer

ES Estetiska programmet

ES Estetiska programmet ES Estetiska programmet Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Efter examen kommer du att ha kunskaper inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Du

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST Lina Benatti B2A ESTETISKA PROGRAMMET GY-GEMENSAMMA ÄMNEN Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Engelska 5 Engelska 6 Samhällskunskap

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater NA Naturvetenskapsprogrammet Om du söker till naturvetenskapsprogrammet så får du en bred högskoleförberedande utbildning. Utbildningen passar särskilt bra om du efter gymnasiet vill läsa vidare inom de

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap Södra Latins gymnasium Program Estetiska programmet: Inriktning Bild och formgivning, Dans, Teater Individuellt alternativ: Inriktning Bild och formgivning

Läs mer

Välkomna! Öppet Hus 2017

Välkomna! Öppet Hus 2017 Välkomna! Öppet Hus 2017 Estetiska programmet Läsåret 2018/19 SPYKEN År 1848 År 1869 År 1968 År 1986 År 2016 GENOM TIDERNA Skolan grundas. Skolan heter Realskolan i Lund och har bara 15 elever. Elevantalet

Läs mer

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation KARLSTAD GYMNASIEUTBILDNING 2015/2016 SAMHÄLL SAMHÄLL Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation PRO GRAM KATA LOG Estetisk FOLKUNIVERSITETETS GYMNASIUM för innovation

Läs mer

MUSIC & PRODUKTION 2016

MUSIC & PRODUKTION 2016 MUSIC & PRODUKTION 2016 Hantverk Entreprenörskap från Idé till fördig produkt Samarbete och Gemenskap Vidgat språkbegrepp Multimodala uttryck Nyckelkompetenser VAD ÄR MUSIK&PRODUKTION? 1. Ett estetiskt

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 SPYKEN 2017/2018 Estetiska programmet 280 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 370 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 370 elever

Läs mer

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made ÖSTERSUND Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Östersund, en gymnasieskola där det händer mycket. På skolan råder professionell stolthet, prestigelöshet

Läs mer

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5)

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5) Information om Elevens val läsåret 2017-2018 (sid 1-5) Undervisningen i Elevens val syftar till att fördjupa och bredda elevernas kunskaper i ett eller flera ämnen och följer målen i ämnenas kursplaner.

Läs mer

Restaurang & livsmedel

Restaurang & livsmedel Om skolan Nyköpings Strand Utbildningscentrum driver i dag Nyköpings Hotell- och Restaurangskola. Skolan har sedan 1994 bedrivit Hotell- och Restaurangutbildning. Nu går vi vidare och utvecklar skolan

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET Regementsgatan 4 Malmö / Tel. 040-6918300 VÄLKOMMEN Einar HansEngymnasiEt är en liten skola och kommer aldrig att bli större än 200 elever. syftet med det är att bibehålla

Läs mer

S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET RUSTAD INFÖR FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet får du arbeta med den senaste mjuk- och hårdvaran inom allt från programmering och nätverksteknik till animation och

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning

Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning Malmö latinskola Timplan för: ESMUS0 Timplan: 17 Estetiska programmet, Musik, estetisk spetsutbildning INDV Individuellt val (200) VAL T K 160 PROF Programfördjupning (200) VAL T K 160 Gymnasiegemensamma

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 14/15 och 15/16 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn. VAL INFORMATION TIDSPLAN V 3-4 Klassinformation 26/1 Föräldramöte V 5 & 6 Webbval Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition Malmö latinskola Timplan för: ESMUA1 Timplan: 16 Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition PROF Programfördjupning () VAL T K DIGDIG01 Digitalt skapande 1 () PFS T K MUIARA01 Arrangering

Läs mer

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition

Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition Malmö latinskola Timplan för: ESMUA1 Timplan: 15 Estetiska programmet, Musik, arrangemang och komposition PROF Programfördjupning (100) VAL T K DIGDIG01 Digitalt skapande 1 (100) PFS T K MUIARA01 Arrangering

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande sprogrammet Inriktningar och samhälle Skolan har en härlig stämning och sköna elever. NA valde jag för att man kan göra vad man vill efter utbildningen. Man får mycket kunskap om allt

Läs mer

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014 Välkomna Informationskväll 24 september 2014 Ingrid Crabo, biträdande rektor Jan Liljegren, rektor En månad sedan... Upprop - album ...18 augusti 2014 Upprop - album Uppropet 9.00 Upprop - album Resan

Läs mer

Välkommen till Spyken och NA-programmet

Välkommen till Spyken och NA-programmet Välkommen till Spyken och NA-programmet Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! Förmågor för morgondagens samhälle okreativitet osjälvständighet

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan

Läs mer

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK ES SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK MUSIK MUSIKAL BILD OCH FORM STUDIEFÖRBEREDANDE Estetiska

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar i alla

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2015/2016

Individuellt val. Läsår 2015/2016 Individuellt val Läsår 2015/2016 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och utbildningen ska i första hand förbereda för vidare studier i teknikvetenskap och naturvetenskap men också i

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Senaste lydelse av. SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011

Senaste lydelse av. SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011 Senaste lydelse av SKOLFS 2011:159 Utkom från trycket den 15 december 2011 Skolverkets föreskrifter om vad som krävs för att en lärares kompetens ska vara relevant för vissa ämnen i gymnasieskolan; beslutade

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Övergripande kursplaner för Härryda Kulturskola För mer detaljerad information om vår våra kurser se specifika ämneskursplaner

Övergripande kursplaner för Härryda Kulturskola För mer detaljerad information om vår våra kurser se specifika ämneskursplaner Övergripande kursplaner för Härryda Kulturskola För mer detaljerad information om vår våra kurser se specifika ämneskursplaner Få grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper inom sitt ämne Få kunskap

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan Sång- och orkesterklasser Haninge musikklassers verksamhet är förlagd till Brandbergsskolan och är integrerad med skolans övriga verksamhet. Vi följer samma läroplan

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 13/14 och 14/15 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- och Yrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

samhäll musikal design dans

samhäll musikal design dans samhäll musikal design dans Välkommen till Fugik Karlstads bästa gymnasieskola! Hej! Jag heter Laura och går tredje året på Fugik. När jag gick i nian och skulle välja gymnasieskola så visste jag inte

Läs mer

dina drömmar vår passion

dina drömmar vår passion KUNGSGYMNASIET Dina drömmar. Vår passion. dina drömmar vår passion + Friskola utan vinstkrav! + Behöriga lärare! + Utbildningsgaranti! + Högskoleförberedande! + Läxhjälp! + Möjligheter till utökat program!

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer