Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar"

Transkript

1 Kulturama Gymnasium Estetiska programmet i Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf Artist & Musiker, Musikproducent Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil Allt du behöver veta och lite till... kulturama.se/gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar

2 Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller vår gemenskap och sammanhållning. Andra att de äntligen får vara sig själva. Ett är i alla fall säkert. Väljer du att studera på Kulturama blir du en del av många konstnärliga uttryck. Du märker det redan när du kliver in genom dörrarna. Här är det ingen som blir förvånad om du sätter dig vid pianot i caféet, eller övar danskombinationer i korridoren. Skolan bubblar av positiv energi och det är ingen slump. Våra lärare är engagerade och de flesta är dessutom yrkesverksamma vid sidan av undervisningen. På Kulturama kommer du att utvecklas. Du kommer att få jobba hårt men det blir tre oförglömliga år som du med glädje kommer att se tillbaka på senare i livet. Varmt välkommen till Kulturama!

3 Kulturama Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf, Artist & Musiker och Musikproducent MUSIKALARTIST Inriktning Musik, profil Musikalartist Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Musikalutbildningen omfattar sång, dans och teater. I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck. I ämnet Dans har du främst jazzdans och klassisk balett och här fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer. I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga upp rollkaraktärer, tolka och analysera pjäser samt arbeta med att stärka din kroppsmedvetenhet och lyhördhet. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas stora scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som t ex Musikalutbildning på Högskolan för Scen och Musik. DANSARE Inriktning Dans, profil Dansare Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Och utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Utbildningen innebär hårt arbete och det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare. Vi prioriterar lärarledda danslektioner eftersom vi vet att det ger bäst kvalitet och utveckling för dig som elev. Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och streetdance. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Varje termin får du träna på din scenvana i olika föreställningar. Kulturama har flera stora och fräscha danssalar och scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som t ex Dans och Cirkushögskolan.

4 KONSTNÄR & DESIGNER SKÅDESPELARE Inriktning Teater, profil Skådespelare Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Vi utgår från det moderna skådespeleriets grundare Stanislavskij, och du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter. Din personliga utveckling står i fokus och du får arbeta med flera olika teaterämnen som scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Med hjälp av teaterns grundelement samarbete, rollgestaltning, koncentration, avspänning, scenisk närvaro och lyhördhet övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik. Utbildningen är högskoleförberedande kunskaperna för att söka till högre utbildningar som t ex Stockholms Dramatiska Högskola. Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur? På vår Konst & Designinriktning får du utveckla ditt eget bilduttryck och din kreativitet. Utbildningen ger dig höga kunskaper i material och olika tekniker. Förutom ditt huvudämne Bild och form ingår kurser i måleri, skulptur, teckning, grafik, foto och design. Du erbjuds också utbildning i grafisk kommunikation och webbdesign. Kulturama arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt och flera av våra elever har varit representerade på Liljevalchs Ung Vårsalong och erhållit juryns speciella hedersomnämnande. Konst & Designinriktningen är högskoleföreberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som Konstfack och Konsthögskolan.

5 FILMARE Inriktning Estetik och media, profil Filmare Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell filmutbildning! Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bild-gestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere i Mac-miljö. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler och mycket kunniga lärare. Gott om SVERIGES KORTFILMSFESTIVAL 2013 Bästa filmskola i Filmskoleklassen har tilldelats Kulturama utrustning och generösa öppettider ger dig dessutom möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Filminriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg eller Stockholms Dramatiska Högskola. FOTOGRAF Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell fotoutbildning! Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler, du arbetar i mindre grupper och har mycket kunniga lärare. Som enda skola i Sverige kan vi erbjuda både klassisk mörkrumsutbildning och högsta klass på digital teknik du får alltså lära dig både analog och digital teknik. Fotoinriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg.

6 MUSIKPRODUCENT Inriktning Estetik och Media, profil Musikproducent Vill du skriva och producera musik? Profilen Musikproducent fokuserar på din individuella utveckling och har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring musikproduktion, musikteori och ensemblespel. Du får verktyg som gör att du i framtiden kan skapa dig stora möjligheter att försörja dig inom musikproduktion. Stimulerande input från lärare som verkligen vet vad det handlar om ger dig en förståelse för vad som krävs för att bli framgångsrik i musikbranschen. Du kan söka till Musikproducent på instrumenten: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet från att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. ARTIST & MUSIKER Inriktning Musik, profil Artist & Musiker Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz eller RnB? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din individuella utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel. Du får individuell undervisning på ditt instrument/sång och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära kommer stå på schemat, liksom ensemblespel. För det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även kör, ljudteknik och instrumentalensemble. Du kan dessutom välja att fördjupa dig i olika genrer och ensembleformer. Utbildningens alla delar byggs ihop till en helhet för att få dig att växa som Artist & Musiker. I utbildningen ingår flera uppspel och konserter. De senaste åren har Kulturama också anordnat clinics med nationellt och internationellt kända musiker som Robyn, Lisa Nilsson, Ian Haughland (Europe) m fl. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Du kan söka till Instrument: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/ klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet av att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. Singer/songwriter: du sjunger och skriver egna låtar och kan kompa dig själv på gitarr eller piano.

7 Kulturama Odenplan Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil Från och med hösten 2013 kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil på Kulturama. Det är ett program som utvecklats speciellt för dig som har ett passionerat intresse för musik och vill kombinera det med en teoretisk utbildning. Nyhet! NYTT PROGRAM I NY SKOLA Kulturama Odenplan är en liten och personlig skola. Vi håller till i Medborgarskolans lokaler i centrala Stockholm, där en mångfald av olika utbildningar samsas. I samma hus finns även Påhlmans gymnasium (Human Business School) och Textila gymnasiet (mode & design). Totalt går här ca 400 elever. Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du fördjupad undervisning i ämnen som biologi, fysik, kemi och matematik. Vid sidan av detta får du studera musik med inriktning på ensemblespel. Vi har många erfarna lärare och använder oss av en speciell pedagogik för att ta till vara på och utveckla din talang. Varje termin innehåller flera uppspel och konserter inför publik. Och under läsåret får du delta i seminarier med både nationellt och internationellt kända musiker. NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Profil Musik Drivs du av en passion för att sjunga och spela musik? Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB? Profil Musik har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé som är uppbyggd kring ensemblespel. Kulturama ger eleverna mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel. Det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och du blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även körsång och ljudteknik. plan Naturvetenskapsprogrammet KURSER INOM GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Engelska Engelska Engelska Historia Historia 1b 100 Idrott och hälsa Idrott och hälsa Matematik Matematik 1c 100 Matematik 2c 100 Matematik 3c 100 Religionskunskap Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap Samhällskunskap 1b 100 Svenska Svenska alt. Svenska Svenska som andraspråk Svenska KURSER INOM PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Biologi Biologi Fysik Fysik 1a 150 Kemi Kemi Moderna språk KURSER INOM INRIKTNINGEN Ämne Kurs Fysik Fysik Geografi Geografi Samhällskunskap Samhällskunskap KURSER INOM PROFILEN Ämne Kurs Musik Ensemble med körsång 200 Musik Ensemble INDIVIDUELLT VAL Individuellt val 200 GYMNASIEARBETE Gymnasiearbete inom examensmålen för Naturvetenskapsprogrammet 100 TOTALT Dimitri Keiski deltog i och vann tävlingen True Talent Hans musikaliska bakgrund består bland annat av att han själv har varit elev på Kulturamas sångutbildningar. Jag var elev på Kulturama Efter Kulturama utbildade jag mig till sångpedagog på SMI och nu jobbar jag här som lärare. Mina år på Kulturama har hjälpt mig otroligt mycket, inte bara som elev utan även som lärare. Som elev lärde jag mig så mycket av allas kunskap och erfarenheter. Jag blev så inspirerad och jag blev bara säkrare och säkrare på vad jag ville göra med min karriär. Jag fick stå på scenen där jag känner att jag hör hemma. Jag lärde mig hantera min nervositet så att den blev hanterbar. Som lärare blir jag inspirerad varje dag av mina elever.

8 Fotografer: Tina Axelsson, Johanna Wulff m, fl. Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Estetiska programmet På Kulturama Gymnasium kan du välja mellan åtta olika profiler inom det Estetiska programmet: Dansare, Musikalartist, Skådespelare, Fotograf, Filmare, Artist & Musiker, Musikproducent, Konstnär & Designer Ger högskolebehörighet alla vägar öppna Utbildningen på Kulturamas Estetiska program är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar. Det finns möjlighet att utöka behörigheten genom tillval. Tack var att det Estetiska programmet ger högskolebehörighet behöver du inte kompromissa. Du kan under tre år satsa på dig själv och ditt estetiska ämne och samtidigt fördjupa dig i teoretiska studier för att sedan välja en helt akademisk bana om du vill. Intresse skapar motivation Genom att du har kul och får bejaka ditt intresse höjer du din motivation. En rolig och stimulerande studiegång ger dig glädje och kunskaper för livet. Bästa förutsättningarna Oavsett vilket mål du har erbjuder Kulturama Gymnasium en pedagogik som utgår från varje elevs individuella förutsättningar. Arbete i små elevgrupper med hög lärartäthet, skapande av viktiga branschkontakter och specialanpassade lektionssalar är några av verktygen som skapar de bästa förutsättningarna för en högkvalitativ utbildning. Professionell ledning i alla ämnen Kulturama Gymnasium är en skola med kapacitet att erbjuda dig en gedigen utbildning inom ditt estetiska område. Vi ger våra elever maximalt med utbildningstid inom de estetiska ämnena under professionell ledning av erfarna lärare vilket skapar en optimal grund för fortsatta studier inom just ditt område. SÅ HÄR JOBBAR VI Vårt arbetssätt i de teoretiska ämnena I de teoretiska ämnena undervisar engagerade lärare med stor erfarenhet. Alla våra lärare har estetisk erfarenhet. Det gör att de teoretiska ämnena berikas ännu mer och det i sin tur visar sig i goda studieresultat. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel. planer och antagningsprov Utförlig information om inriktningarna och profilerna, poängplaner, antagningsprov mm hittar du på Estetiska lärprocesser lärande för livet Vi baserar mycket av vår pedagogiska värdegrund på en teori om Nio intelligenser (Howard Gardner). Varje människa är intelligent på alla nio sätten. Kulturama gör en unik satsning inom Estetiska lärprocesser under Genom arbetet med alla sinnen och reflektion, strävar vi efter att förbättra resultaten för eleven i alla ämnen. Detta skapar ett mervärde för elevens livslånga lärande. Genom att öka elevernas delaktighet kommer Kulturama att stå för ett demokratiskt arbetssätt där elevens erfarenheter gestaltas. Komplett elevhälsa Kulturama har ett elevhälsoteam med skolsköterska, skolkurator och specialpedagoger och skolan kan därmed stödja elever i behov av särskilt stöd på ett mycket tillfredställande sätt. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog på skolan. Studie- och yrkesvägledning Kulturama har en egen SYV så att elevens rätt till studie- och yrkesvägledning tillgodoses. Näringsriktig mat All mat tillagas från grunden med naturliga råvaror och utan tillsatser. Den är närproducerad och man använder lokala råvaror i hög utsträckning. Skolmaten är avgiftsfri. På skolan finns eget café och matsal. En unik miljö! För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova artistlivet under professionell ledning. Det upplevs lustfyllt, spännande och ofta utmanande att våga ta klivet. Du kommer till en unik miljö där andra elever har samma mål och ambitioner som du. Eleverna som går här satsar helhjärtat, har en öppen attityd och utbildar sig inom samma, eller andra, konstnärliga områden som du. Det är en härlig miljö att vara i där du utvecklas som människa och artist/konstnär. Besöksadress och kontaktuppgifter Kulturama Hammarby Sjöstad Besöksadress Virkesvägen 21, Hammarby Sjöstad Postadress Box Stockholm Tfn Kulturama Odenplan Besöksadress Hagagatan 23 A, Odenplan Postadress Box Stockholm Tfn planer Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Kulturama Gymnasium har samtliga fem inriktningar inom det nationella Estetiska programmet med åtta olika profiler: Inriktning Estetik och media, profil Filmare Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Inriktning Dans, profil Dansare Inriktning Musik, profil Musikalartist Inriktning Teater, profil Skådespelare Inriktning Musik, profil Artist & Musiker (Musiker, Sångare, Singer/songwriter) Inriktning Musik, profil Musikproducent Läs mer om Kulturama Gymnasium på Estetiska programmet Estetiska programmet För att se innehåll på kurserna inom inriktning* och programfördjupning** för respektive profil. Musikproducent Profil Musikproducent Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Gymnasiearbete 100 Gymnasiearbete ES 100 Gymnasiegemensamma ämnen Engelska Engelska Historia 1b 100 Historia 2b kultur 100 Idrott och hälsa Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religion 1 50 Sanhällskunskap 1b 100 Svenska 1, alt Svenska som andra språk Svenska 2, alt Svenska som andra språk Svenska 3, alt Svenska som andra språk Programgemensamma karaktärsämnen 150 Estetisk komunikation Konstarterna och samhället 50 Inriktning* 400 Individuellt val 200 Summa Artist & Musiker Profil Artist & Musiker Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Gehörs- och musiklära Instrument eller sång Instrument eller sång Ensemble 2 (1) 100 Gehörs- och musiklära Ensemble 2 (2) 100 Musikimprovisation/Arrangering och komposition 100 Totalt: Estetiska programmet + inriktning Filmareängpla Profil Filmare Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och produktion 100 Film- och TV-produktion Film- och TV-produktion Filmproduktion 100 Animation Film- och TV-kunskap 100 Fotograf Profil Fotograf Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Konstnär & Designer Profil Konstnär & Designer Inriktning Bild och formgivning* 400 Bild och form 1b 100 Bild 100 Form 100 Bildteori 100 Bild och form specialisering (1) 100 Bild och form specialisering (2) 100 Design Fotografisk bild Grafisk kommunikation Dansare Profil Dansare Inriktning Dans* 400 Dansgestaltning Dansteknik Dansteknik 2 (1) 100 Dansteori 100 Dansteknik 2 (2) 100 Dansteknik Dansträning 100 Koreografi 100 Estetisk kommunikation Musikalartist Profil Musikalartist Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Instrument eller sång Gehörs- och musiklära Dansteknik Dansgestaltning Scenisk gestaltning Estetisk kommunikation Estetisk kommunikation Skådespelare Profil Skådespelare Inriktning Teater* 400 Scenisk gestaltning Scenisk gestaltning Medieproduktion Medieproduktion Scenisk gestaltning Studieförbundet Medborgarskolan Medier, samhälle och produktion Medier, samhälle och produktion 100 Teaterteori 100 Studieförbundet Medborgarskolan har en lång tradition som folkbildare och utbildningsanordnare. All vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund. I vår skolverksamhet utgår vi från varje elevs behov av bildning, utbildning och personlig utveckling. Vi skapar positiva lärmiljöer där lärare och elever känner sig stimulerade, trygga och delaktiga. Inom Medborgarskolan har kunskapen ett egenvärde och för oss är varje elev unik i sina behov och intressen. Vi är en ideell organisation och återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten. Det gör Medborgarskolan till en trygg och stabil huvudman. Gehörs- och musiklära Musik 100 Musikproduktion Musikproduktion Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Sceniskt karaktärsarbete Fysisk teater 100 Röst 100 Estetisk kommunikation Arrangering och komposition 100 Grafisk kommunikation Regi 100

9 Öppet hus/infokväll Hammarby Sjöstad Infokväll tisdag 25/ Öppet hus lördag 24/ Infokväll torsdag 29/ Kulturama Odenplan Infokväll torsdag 27/ Öppet hus lördag 29/

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK 2015/16 POLHEM AUG Välkomna! Vi hälsar alla nya & gamla elever varmt välkomna till ett nytt skolår! Ni är efterlängtade

Läs mer

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID VÄLKOMMEN TILL NÖSNÄSGYMNASIET! Välkommen till en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. INNEHÅLL: Här möter du en trygg atmosfär med god stämning och

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån

Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån Södertälje (gäller ej friskolorna) Tryck: Larssons Offset,

Läs mer

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE Utbildningskontoret 15 16 KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE 1 FOTO (ÄVEN OMSLAG): SAM MURAD/CRISP FILM 2 Dags att välja gymnasium! Under vintern söker alla nior till gymnasiet. Det finns 18 nationella

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor Följ ditt hjärta hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor 2012-2013 Kodare Jorden runt Elektriker Vindk ingen For Skriv din egen historia Gymnasievalet står för dörren och en spännande tid väntar.

Läs mer

Design, konst och musik

Design, konst och musik Design, konst och musik XXXprogrammet 2 Innehåll Design + Change 4 Visual Communication + Change 6 Interaktionsdesigner 8 Inrednings- och butikskommunikation 10 Kulturledarprogrammet 12 Ämneslärarprogrammet,

Läs mer

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet!

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! MAGASIN UTGIVET AV KARLBERGSGYMNASIET ÅMÅL 2014/15 HUR SÖKER JAG? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? LÄS MER PÅ PROGRAMSIDORNA PROGRAM & PROFILER vi erbjuder dig

Läs mer

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 Innehåll VÄLKOMMEN TILL VITTRAGYMNASIET FRAM I ÄNGELHOLM...

Läs mer

Estetik, kultur och skapande i undervisningen digitala verktyg, lärande och kommunikation. Ett diskussionsunderlag

Estetik, kultur och skapande i undervisningen digitala verktyg, lärande och kommunikation. Ett diskussionsunderlag Estetik, kultur och skapande i undervisningen digitala verktyg, lärande och kommunikation Ett diskussionsunderlag 3 Foto: Sid 7: Susanne Walström / Johnér. Sid: 8 Cultura Creative. Sid 11: Amanda Sveed

Läs mer

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större.

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. 2013/14 go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. www.liljeholmen.nu Musiklinje Tycker du det låter spännande

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

KURSER 2014-2015 ALLA SVERIGES 150 FOLKHÖGSKOLOR I SAMMA KATALOG

KURSER 2014-2015 ALLA SVERIGES 150 FOLKHÖGSKOLOR I SAMMA KATALOG KURSER 2014-2015 ALLA SVERIGES 150 FOLKHÖGSKOLOR I SAMMA KATALOG Innehåll Ämnesområden Vad är folkhögskola? sid 2 Estetiska kurser sid 16 Vad kan jag läsa? sid 3 Hälsa Miljö Natur sid 22 Vi går på folkhögskola

Läs mer

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Läsåret 2015/2016 Program väljaren Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Innehåll Välkommen till oss! Del 2 Allmän information om gymnasieskolan resterande delen av katalogen

Läs mer

Uddevalla Gymnasieskola

Uddevalla Gymnasieskola Uddevalla Gymnasie 3 2003/2004 02-10-28 12.54 Sida 1 Uddevalla Gymnasieskola Agneberg Sinclair Margreteg Östrabo 1 Östrabo Y År 2003/2004 Uddevalla Gymnasie 3 2003/2004 02-10-28 12.54 Sida 2 Öppet hus

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK FORMGE DIN FRAMTID PÅ STENEBY Steneby är en kreativ kultur- och utbildningsmiljö i Dalsland drygt 17 mil norr om Göteborg. Här finns två skolor: Stenebyskolan

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING vt 2011-vt 2012

KVALITETSREDOVISNING vt 2011-vt 2012 NORDISKA MUSIKGYMNASIET Katrinebergsbacken 2-10 117 61 STOCKHOLM KVALITETSREDOVISNING vt 2011-vt 2012 1 Innehåll Kvalitetsredovisning vt 2011-vt 2012 1 Innehåll 2 Förutsättningar 3 1. Bakgrund 3 2. Ekonomi

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 3 Välkommen till vår skola Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium är skolan för dig som vill utbilda dig inom ett yrke redan i gymnasiet

Läs mer

Katalogen är tryckt med stöd av Beata Brummers stipendiefond samt Fröberg-Cramérs stipendiefond. Stort tack till Konstfacks rektor Maria Lantz.

Katalogen är tryckt med stöd av Beata Brummers stipendiefond samt Fröberg-Cramérs stipendiefond. Stort tack till Konstfacks rektor Maria Lantz. Katalogen är tryckt med stöd av Beata Brummers stipendiefond samt Fröberg-Cramérs stipendiefond. Stort tack till Konstfacks rektor Maria Lantz. Författarna till varje projekt 2013 Detta verk är skyddat

Läs mer

Information. inför val till årskurs 2

Information. inför val till årskurs 2 Information inför val till årskurs 2 Tidsplan December: information i klasserna 15/1 kl 15:15 information om kurserna i aulan vecka 5 valen registreras via skolans hemsida, lämna ifylld blankett till exp!

Läs mer

Förskolor och skolor i Partille kommun 2014

Förskolor och skolor i Partille kommun 2014 Förskolor och skolor i Partille kommun 2014 www.partille.se/barnochutbildning Innehåll Inledning Välkommen till våra förskolor och skolor 4 Förskolor och annan pedagogisk verksamhet 5 Grundskola, fritidshem

Läs mer

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet

Läs mer

GRUNDSKOLOR I SIGTUNA KOMMUN. Verksamhetskatalog VT 2013. www.sigtuna.se

GRUNDSKOLOR I SIGTUNA KOMMUN. Verksamhetskatalog VT 2013. www.sigtuna.se GRUNDSKOLOR I Verksamhetskatalog VT 2013 Här presenterar vi Sigtuna kommuns grundskolor för barn 6-16 år. Katalogen ger dig en inblick i våra verksamheter så att du kan välja den skola som BÄST passar

Läs mer

Gymnasie- valet. Uppsala. www.uppsala.se/syv. Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen

Gymnasie- valet. Uppsala. www.uppsala.se/syv. Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen Gymnasie- valet www.uppsala.se/syv Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen Innehåll Nu är det dags att välja! 3 Så här fungerar gymnasieskolan 4 Ansökan och antagning 6 Tidsplan 9 Studie- och yrkesvägledning

Läs mer