Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturama Gymnasium. Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil. Sveriges största center för estetiska utbildningar"

Transkript

1 Kulturama Gymnasium Estetiska programmet i Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf Artist & Musiker, Musikproducent Naturvetenskapsprogrammet på Odenplan med musikprofil Allt du behöver veta och lite till... kulturama.se/gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar

2 Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller vår gemenskap och sammanhållning. Andra att de äntligen får vara sig själva. Ett är i alla fall säkert. Väljer du att studera på Kulturama blir du en del av många konstnärliga uttryck. Du märker det redan när du kliver in genom dörrarna. Här är det ingen som blir förvånad om du sätter dig vid pianot i caféet, eller övar danskombinationer i korridoren. Skolan bubblar av positiv energi och det är ingen slump. Våra lärare är engagerade och de flesta är dessutom yrkesverksamma vid sidan av undervisningen. På Kulturama kommer du att utvecklas. Du kommer att få jobba hårt men det blir tre oförglömliga år som du med glädje kommer att se tillbaka på senare i livet. Varmt välkommen till Kulturama!

3 Kulturama Hammarby Sjöstad Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Konstnär & Designer, Filmare, Fotograf, Artist & Musiker och Musikproducent MUSIKALARTIST Inriktning Musik, profil Musikalartist Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Musikalutbildningen omfattar sång, dans och teater. I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck. I ämnet Dans har du främst jazzdans och klassisk balett och här fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer. I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga upp rollkaraktärer, tolka och analysera pjäser samt arbeta med att stärka din kroppsmedvetenhet och lyhördhet. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas stora scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som t ex Musikalutbildning på Högskolan för Scen och Musik. DANSARE Inriktning Dans, profil Dansare Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Och utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Utbildningen innebär hårt arbete och det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare. Vi prioriterar lärarledda danslektioner eftersom vi vet att det ger bäst kvalitet och utveckling för dig som elev. Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och streetdance. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Varje termin får du träna på din scenvana i olika föreställningar. Kulturama har flera stora och fräscha danssalar och scener. Utbildningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som t ex Dans och Cirkushögskolan.

4 KONSTNÄR & DESIGNER SKÅDESPELARE Inriktning Teater, profil Skådespelare Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Vi utgår från det moderna skådespeleriets grundare Stanislavskij, och du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter. Din personliga utveckling står i fokus och du får arbeta med flera olika teaterämnen som scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Med hjälp av teaterns grundelement samarbete, rollgestaltning, koncentration, avspänning, scenisk närvaro och lyhördhet övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik. Utbildningen är högskoleförberedande kunskaperna för att söka till högre utbildningar som t ex Stockholms Dramatiska Högskola. Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur? På vår Konst & Designinriktning får du utveckla ditt eget bilduttryck och din kreativitet. Utbildningen ger dig höga kunskaper i material och olika tekniker. Förutom ditt huvudämne Bild och form ingår kurser i måleri, skulptur, teckning, grafik, foto och design. Du erbjuds också utbildning i grafisk kommunikation och webbdesign. Kulturama arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt och flera av våra elever har varit representerade på Liljevalchs Ung Vårsalong och erhållit juryns speciella hedersomnämnande. Konst & Designinriktningen är högskoleföreberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som Konstfack och Konsthögskolan.

5 FILMARE Inriktning Estetik och media, profil Filmare Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell filmutbildning! Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bild-gestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere i Mac-miljö. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler och mycket kunniga lärare. Gott om SVERIGES KORTFILMSFESTIVAL 2013 Bästa filmskola i Filmskoleklassen har tilldelats Kulturama utrustning och generösa öppettider ger dig dessutom möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Filminriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg eller Stockholms Dramatiska Högskola. FOTOGRAF Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 25 år långa erfarenhet av professionell fotoutbildning! Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler, du arbetar i mindre grupper och har mycket kunniga lärare. Som enda skola i Sverige kan vi erbjuda både klassisk mörkrumsutbildning och högsta klass på digital teknik du får alltså lära dig både analog och digital teknik. Fotoinriktningen är högskoleförberedande grunderna för att söka vidare till högre utbildningar som Foto- och Filmhögskolan i Göteborg.

6 MUSIKPRODUCENT Inriktning Estetik och Media, profil Musikproducent Vill du skriva och producera musik? Profilen Musikproducent fokuserar på din individuella utveckling och har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring musikproduktion, musikteori och ensemblespel. Du får verktyg som gör att du i framtiden kan skapa dig stora möjligheter att försörja dig inom musikproduktion. Stimulerande input från lärare som verkligen vet vad det handlar om ger dig en förståelse för vad som krävs för att bli framgångsrik i musikbranschen. Du kan söka till Musikproducent på instrumenten: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet från att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. ARTIST & MUSIKER Inriktning Musik, profil Artist & Musiker Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz eller RnB? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din individuella utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel. Du får individuell undervisning på ditt instrument/sång och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära kommer stå på schemat, liksom ensemblespel. För det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även kör, ljudteknik och instrumentalensemble. Du kan dessutom välja att fördjupa dig i olika genrer och ensembleformer. Utbildningens alla delar byggs ihop till en helhet för att få dig att växa som Artist & Musiker. I utbildningen ingår flera uppspel och konserter. De senaste åren har Kulturama också anordnat clinics med nationellt och internationellt kända musiker som Robyn, Lisa Nilsson, Ian Haughland (Europe) m fl. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Du kan söka till Instrument: sång, elbas/kontrabas, elgitarr, piano/ klaviaturinstrument, trummor/percussion, saxofon, trumpet, trombon du bör ha flera års erfarenhet av att ha spelat eller sjungit för lärare, i band eller i kör. Singer/songwriter: du sjunger och skriver egna låtar och kan kompa dig själv på gitarr eller piano.

7 Kulturama Odenplan Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil Från och med hösten 2013 kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil på Kulturama. Det är ett program som utvecklats speciellt för dig som har ett passionerat intresse för musik och vill kombinera det med en teoretisk utbildning. Nyhet! NYTT PROGRAM I NY SKOLA Kulturama Odenplan är en liten och personlig skola. Vi håller till i Medborgarskolans lokaler i centrala Stockholm, där en mångfald av olika utbildningar samsas. I samma hus finns även Påhlmans gymnasium (Human Business School) och Textila gymnasiet (mode & design). Totalt går här ca 400 elever. Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du fördjupad undervisning i ämnen som biologi, fysik, kemi och matematik. Vid sidan av detta får du studera musik med inriktning på ensemblespel. Vi har många erfarna lärare och använder oss av en speciell pedagogik för att ta till vara på och utveckla din talang. Varje termin innehåller flera uppspel och konserter inför publik. Och under läsåret får du delta i seminarier med både nationellt och internationellt kända musiker. NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Profil Musik Drivs du av en passion för att sjunga och spela musik? Vill du få en stark musikalisk och teknisk grund inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB? Profil Musik har en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé som är uppbyggd kring ensemblespel. Kulturama ger eleverna mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel. Det är i ensemblespelet som musikern och artisten i dig föds. Du utvecklas och inspireras av dina medmusiker, ökar din förmåga att vara lyhörd och du blir medveten om din roll i gruppen. I utbildningen ingår även körsång och ljudteknik. plan Naturvetenskapsprogrammet KURSER INOM GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Engelska Engelska Engelska Historia Historia 1b 100 Idrott och hälsa Idrott och hälsa Matematik Matematik 1c 100 Matematik 2c 100 Matematik 3c 100 Religionskunskap Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap Samhällskunskap 1b 100 Svenska Svenska alt. Svenska Svenska som andraspråk Svenska KURSER INOM PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN Ämne Kurs Biologi Biologi Fysik Fysik 1a 150 Kemi Kemi Moderna språk KURSER INOM INRIKTNINGEN Ämne Kurs Fysik Fysik Geografi Geografi Samhällskunskap Samhällskunskap KURSER INOM PROFILEN Ämne Kurs Musik Ensemble med körsång 200 Musik Ensemble INDIVIDUELLT VAL Individuellt val 200 GYMNASIEARBETE Gymnasiearbete inom examensmålen för Naturvetenskapsprogrammet 100 TOTALT Dimitri Keiski deltog i och vann tävlingen True Talent Hans musikaliska bakgrund består bland annat av att han själv har varit elev på Kulturamas sångutbildningar. Jag var elev på Kulturama Efter Kulturama utbildade jag mig till sångpedagog på SMI och nu jobbar jag här som lärare. Mina år på Kulturama har hjälpt mig otroligt mycket, inte bara som elev utan även som lärare. Som elev lärde jag mig så mycket av allas kunskap och erfarenheter. Jag blev så inspirerad och jag blev bara säkrare och säkrare på vad jag ville göra med min karriär. Jag fick stå på scenen där jag känner att jag hör hemma. Jag lärde mig hantera min nervositet så att den blev hanterbar. Som lärare blir jag inspirerad varje dag av mina elever.

8 Fotografer: Tina Axelsson, Johanna Wulff m, fl. Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Estetiska programmet På Kulturama Gymnasium kan du välja mellan åtta olika profiler inom det Estetiska programmet: Dansare, Musikalartist, Skådespelare, Fotograf, Filmare, Artist & Musiker, Musikproducent, Konstnär & Designer Ger högskolebehörighet alla vägar öppna Utbildningen på Kulturamas Estetiska program är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar. Det finns möjlighet att utöka behörigheten genom tillval. Tack var att det Estetiska programmet ger högskolebehörighet behöver du inte kompromissa. Du kan under tre år satsa på dig själv och ditt estetiska ämne och samtidigt fördjupa dig i teoretiska studier för att sedan välja en helt akademisk bana om du vill. Intresse skapar motivation Genom att du har kul och får bejaka ditt intresse höjer du din motivation. En rolig och stimulerande studiegång ger dig glädje och kunskaper för livet. Bästa förutsättningarna Oavsett vilket mål du har erbjuder Kulturama Gymnasium en pedagogik som utgår från varje elevs individuella förutsättningar. Arbete i små elevgrupper med hög lärartäthet, skapande av viktiga branschkontakter och specialanpassade lektionssalar är några av verktygen som skapar de bästa förutsättningarna för en högkvalitativ utbildning. Professionell ledning i alla ämnen Kulturama Gymnasium är en skola med kapacitet att erbjuda dig en gedigen utbildning inom ditt estetiska område. Vi ger våra elever maximalt med utbildningstid inom de estetiska ämnena under professionell ledning av erfarna lärare vilket skapar en optimal grund för fortsatta studier inom just ditt område. SÅ HÄR JOBBAR VI Vårt arbetssätt i de teoretiska ämnena I de teoretiska ämnena undervisar engagerade lärare med stor erfarenhet. Alla våra lärare har estetisk erfarenhet. Det gör att de teoretiska ämnena berikas ännu mer och det i sin tur visar sig i goda studieresultat. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel. planer och antagningsprov Utförlig information om inriktningarna och profilerna, poängplaner, antagningsprov mm hittar du på Estetiska lärprocesser lärande för livet Vi baserar mycket av vår pedagogiska värdegrund på en teori om Nio intelligenser (Howard Gardner). Varje människa är intelligent på alla nio sätten. Kulturama gör en unik satsning inom Estetiska lärprocesser under Genom arbetet med alla sinnen och reflektion, strävar vi efter att förbättra resultaten för eleven i alla ämnen. Detta skapar ett mervärde för elevens livslånga lärande. Genom att öka elevernas delaktighet kommer Kulturama att stå för ett demokratiskt arbetssätt där elevens erfarenheter gestaltas. Komplett elevhälsa Kulturama har ett elevhälsoteam med skolsköterska, skolkurator och specialpedagoger och skolan kan därmed stödja elever i behov av särskilt stöd på ett mycket tillfredställande sätt. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog på skolan. Studie- och yrkesvägledning Kulturama har en egen SYV så att elevens rätt till studie- och yrkesvägledning tillgodoses. Näringsriktig mat All mat tillagas från grunden med naturliga råvaror och utan tillsatser. Den är närproducerad och man använder lokala råvaror i hög utsträckning. Skolmaten är avgiftsfri. På skolan finns eget café och matsal. En unik miljö! För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova artistlivet under professionell ledning. Det upplevs lustfyllt, spännande och ofta utmanande att våga ta klivet. Du kommer till en unik miljö där andra elever har samma mål och ambitioner som du. Eleverna som går här satsar helhjärtat, har en öppen attityd och utbildar sig inom samma, eller andra, konstnärliga områden som du. Det är en härlig miljö att vara i där du utvecklas som människa och artist/konstnär. Besöksadress och kontaktuppgifter Kulturama Hammarby Sjöstad Besöksadress Virkesvägen 21, Hammarby Sjöstad Postadress Box Stockholm Tfn Kulturama Odenplan Besöksadress Hagagatan 23 A, Odenplan Postadress Box Stockholm Tfn planer Estetiska programmet, Hammarby Sjöstad Kulturama Gymnasium har samtliga fem inriktningar inom det nationella Estetiska programmet med åtta olika profiler: Inriktning Estetik och media, profil Filmare Inriktning Estetik och media, profil Fotograf Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer Inriktning Dans, profil Dansare Inriktning Musik, profil Musikalartist Inriktning Teater, profil Skådespelare Inriktning Musik, profil Artist & Musiker (Musiker, Sångare, Singer/songwriter) Inriktning Musik, profil Musikproducent Läs mer om Kulturama Gymnasium på Estetiska programmet Estetiska programmet För att se innehåll på kurserna inom inriktning* och programfördjupning** för respektive profil. Musikproducent Profil Musikproducent Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Gymnasiearbete 100 Gymnasiearbete ES 100 Gymnasiegemensamma ämnen Engelska Engelska Historia 1b 100 Historia 2b kultur 100 Idrott och hälsa Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religion 1 50 Sanhällskunskap 1b 100 Svenska 1, alt Svenska som andra språk Svenska 2, alt Svenska som andra språk Svenska 3, alt Svenska som andra språk Programgemensamma karaktärsämnen 150 Estetisk komunikation Konstarterna och samhället 50 Inriktning* 400 Individuellt val 200 Summa Artist & Musiker Profil Artist & Musiker Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Gehörs- och musiklära Instrument eller sång Instrument eller sång Ensemble 2 (1) 100 Gehörs- och musiklära Ensemble 2 (2) 100 Musikimprovisation/Arrangering och komposition 100 Totalt: Estetiska programmet + inriktning Filmareängpla Profil Filmare Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och produktion 100 Film- och TV-produktion Film- och TV-produktion Filmproduktion 100 Animation Film- och TV-kunskap 100 Fotograf Profil Fotograf Inriktning Estetik och media* 400 Digitalt skapande Medieproduktion Konstnär & Designer Profil Konstnär & Designer Inriktning Bild och formgivning* 400 Bild och form 1b 100 Bild 100 Form 100 Bildteori 100 Bild och form specialisering (1) 100 Bild och form specialisering (2) 100 Design Fotografisk bild Grafisk kommunikation Dansare Profil Dansare Inriktning Dans* 400 Dansgestaltning Dansteknik Dansteknik 2 (1) 100 Dansteori 100 Dansteknik 2 (2) 100 Dansteknik Dansträning 100 Koreografi 100 Estetisk kommunikation Musikalartist Profil Musikalartist Inriktning Musik* 400 Ensemble med körsång 200 Instrument eller sång Gehörs- och musiklära Dansteknik Dansgestaltning Scenisk gestaltning Estetisk kommunikation Estetisk kommunikation Skådespelare Profil Skådespelare Inriktning Teater* 400 Scenisk gestaltning Scenisk gestaltning Medieproduktion Medieproduktion Scenisk gestaltning Studieförbundet Medborgarskolan Medier, samhälle och produktion Medier, samhälle och produktion 100 Teaterteori 100 Studieförbundet Medborgarskolan har en lång tradition som folkbildare och utbildningsanordnare. All vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund. I vår skolverksamhet utgår vi från varje elevs behov av bildning, utbildning och personlig utveckling. Vi skapar positiva lärmiljöer där lärare och elever känner sig stimulerade, trygga och delaktiga. Inom Medborgarskolan har kunskapen ett egenvärde och för oss är varje elev unik i sina behov och intressen. Vi är en ideell organisation och återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten. Det gör Medborgarskolan till en trygg och stabil huvudman. Gehörs- och musiklära Musik 100 Musikproduktion Musikproduktion Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Sceniskt karaktärsarbete Fysisk teater 100 Röst 100 Estetisk kommunikation Arrangering och komposition 100 Grafisk kommunikation Regi 100

9 Öppet hus/infokväll Hammarby Sjöstad Infokväll tisdag 25/ Öppet hus lördag 24/ Infokväll torsdag 29/ Kulturama Odenplan Infokväll torsdag 27/ Öppet hus lördag 29/

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama Gymnasium. Sveriges största center för estetiska utbildningar Kulturama Gymnasium Sveriges största center för estetiska utbildningar Kraft, kultur och känsla Det är något speciellt med Kulturama. Det tycker både vi som jobbar här och våra elever. En del framhåller

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

Välkommen till Spyken 2015-2016!

Välkommen till Spyken 2015-2016! Välkommen till Spyken 2015-2016! Några värdeord kunskap Så tycker eleverna om skolan 2014: Jag trivs i skolan 89% Det är positiv stämning på skolan 91% Förhållandet mellan personal och elev präglas av

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Restaurang & livsmedel

Restaurang & livsmedel Om skolan Nyköpings Strand Utbildningscentrum driver i dag Nyköpings Hotell- och Restaurangskola. Skolan har sedan 1994 bedrivit Hotell- och Restaurangutbildning. Nu går vi vidare och utvecklar skolan

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET Regementsgatan 4 Malmö / Tel. 040-6918300 VÄLKOMMEN Einar HansEngymnasiEt är en liten skola och kommer aldrig att bli större än 200 elever. syftet med det är att bibehålla

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 14/15 och 15/16 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2015/2016

Individuellt val. Läsår 2015/2016 Individuellt val Läsår 2015/2016 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

samhäll musikal design dans

samhäll musikal design dans samhäll musikal design dans Välkommen till Fugik Karlstads bästa gymnasieskola! Hej! Jag heter Laura och går tredje året på Fugik. När jag gick i nian och skulle välja gymnasieskola så visste jag inte

Läs mer

dina drömmar vår passion

dina drömmar vår passion KUNGSGYMNASIET Dina drömmar. Vår passion. dina drömmar vår passion + Friskola utan vinstkrav! + Behöriga lärare! + Utbildningsgaranti! + Högskoleförberedande! + Läxhjälp! + Möjligheter till utökat program!

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet Programmet för dig som sätter människan i centrum. Fokus i utbildningen ligger på ämnen som handlar om pedagogik, kommunikation mellan människor, ledarskap samt hälsa. Programmet

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en vanlig skola med högskoleförberedande program anpassad för dig som har en diagnos inom

Läs mer

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn. VAL INFORMATION TIDSPLAN V 3-4 Klassinformation 26/1 Föräldramöte V 5 & 6 Webbval Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

Läs mer

SYV-info KREATIVA GYMNASIET

SYV-info KREATIVA GYMNASIET SYV-info LJUD & BILDSKOLAN KREATIVA GYMNASIET estetiskaprogrammet Estetik & Media LBS MEDIA Foto/Film PÅ LBS MEDIA LÄSER MAN DET ESTETISKA PROGRAMMET MED INRIKTNINGEN ESTETIK OCH MEDIA MEN MED EXTRA FOKUS

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans Kulturskolan teater sång musik Kursprogram dans Ett helt hus och alla lärare väntar på dig! Vi är glada att hälsa dig välkommen till Ängelholms Kulturskola. Vi har öppenhet, omtanke och handlingskraft

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer

GUTEGYMNASIET. Gotlands fria gymnasieskola

GUTEGYMNASIET. Gotlands fria gymnasieskola GUTEGYMNASIET Gotlands fria gymnasieskola Anna och Jerry Engström Guteskolan AB Jerry är VD för Guteskolan AB och Anna är rektor för grundskolan. Vi har många års erfarenhet av att driva skola och utbildning

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2015-2016 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Samhälle-Global s. 8 Forskning-Journalistik

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 13/14 och 14/15 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3 Medieprogrammet Varför Media? Att du går Medieprogrammet innebär inte nödvändigtvis att du blir journalist eller hamnar i TV-branschen. Det finns många andra yrken att välja på. I och med den digitala

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2014/2015

Individuellt val. Läsår 2014/2015 Individuellt val Läsår 2014/2015 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val under dina år på gymnasiet. De flesta

Läs mer

et är här det börjar!

et är här det börjar! Det är roligt att kunna! Här får Du lära dig att spela instrument, sjunga, dansa, måla, teckna, och spela teater både i grupp och enskilt. Kulturskolan 60 år Kulturskolan i Huddinge Det är här det börjar!

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) ska utveckla elevernas kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.

Läs mer

Kort om gymnasieskolan

Kort om gymnasieskolan Kort om gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-86-8 Beställningsnummer:

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran i Sverige. I Stockholm, 1640, grundades en gymnasieskola,

Läs mer

Musiklinjen. Kursbeskrivning för musiklinjen årskurs 1

Musiklinjen. Kursbeskrivning för musiklinjen årskurs 1 Musiklinjen Kursbeskrivning för musiklinjen årskurs 1 Läsåret 2010/2011 Huvudinstrument Syftet med kursen är att ge deltagaren möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter på sitt huvudinstrument,

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

Välkommen till öppet hus!

Välkommen till öppet hus! Välkommen till öppet hus! Du kommer att möta våra duktiga elever, engagerade lärare Öppet Per Brahegymnasiet och fåhus uppleva på vår vackra skolmiljö. Lördagen denöppet 8 november, kl 10-13 Vad: PB-dagen,

Läs mer

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2013/14

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2013/14 Individuella val Årskurs 2 Läsåret 2013/14 1 Anvisningar... 2 Bild och form 1b: 100 poäng... 4 Dansteknik 1: 100 poäng... 4 Engelska 6: 100 poäng... 4 Ensemble 1: 100 poäng... 4 Etik och människans livsvillkor:

Läs mer

GYMNASIEVALET 2014. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller samt var våra skolor ligger runt om i landet.

GYMNASIEVALET 2014. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller samt var våra skolor ligger runt om i landet. SYV-infO GYMNASIEVALET 2014 Som studie- och yrkesvägledare är du kanske den viktigaste personen för blivande gymnasieelever. Du sitter på en unik kunskap som kräver både bredd och djup. För att hjälpa

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar Vägledningscentrum Gymnasieinformation till elever och föräldrar De viktigaste förändringarna Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten stramas upp Nya program och förändrad programstruktur

Läs mer

Introduktionsprogram fem olika inriktningar beroende på vilka betyg som saknas.

Introduktionsprogram fem olika inriktningar beroende på vilka betyg som saknas. Gymnasieprogram Alla yrkesprogram leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja extra kurser för att studera vidare

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b och 2b - kultur 200 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2014

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2014 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Ingen antagen 183.8 30 16 0 14 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Välkommen till Gymnasieinformation!

Välkommen till Gymnasieinformation! Välkommen till Gymnasieinformation! Gymnasieskolan enligt GY2011 18 Nationella program 60 inriktningar 12 Yrkesprogram 6 Högskoleförberedande program Alla program omfattar 2 500 poäng Yrkesprogram Gymnasiegemensamma

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2015

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2015 Antagningser platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Ingen antagen 197.5 30 11 0 19 Barn- och fritidsprogrammet

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

Tidplan. Lösenord skickas ut

Tidplan. Lösenord skickas ut Gymnasieval Tidplan 21-23 november V. 4 17 februari Feb/Mars 17 april 23 april 15 maj Maj/juni 27 juni Slutet av juli Juli/aug Gymnasiemässan Lösenord skickas ut Sista ansökningsdag! Antagningsprov estetiska

Läs mer

Kursprogram Västerås Kulturskola

Kursprogram Västerås Kulturskola Kursprogram Västerås Kulturskola UPPLEV GLÄDJEN I ATT SPELA, SJUNGA, DANSA, AGERA, SKAPA OCH MÅLA...! Välkommen till Västerås Kulturskola För dig som söker kunskap och vill utveckla din kreativitet och

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst Planera ditt

Läs mer

Läsåret 2013/2014. Folkhögskola

Läsåret 2013/2014. Folkhögskola Läsåret 2013/2014 Folkhögskola Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Vår vision är självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle. På Furuboda

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2014

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2014 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Ingen antagen 188.8 30 29 0 1 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

Teknikprogrammet (TE)

Teknikprogrammet (TE) Teknikprogrammet (TE) Teknikprogrammet (TE) ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Teknikprogrammet (TE)

Teknikprogrammet (TE) 268 gymnasieskola 2011 Teknikprogrammet (TE) Examensmål för teknikprogrammet Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

SYV-INFO GYMNASIEVALET 2015

SYV-INFO GYMNASIEVALET 2015 SYV-INFO GYMNASIEVALET 2015 SYV-INFO GYMNASIEVALET 2016 VÄLKOMMEN PÅ ÖPPET HUS UNDER HÖSTEN OCH VÅREN! Som studie- och yrkesvägledare är du kanske den viktigaste personen för blivande gymnasieelever. Du

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2013

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2013 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Alla antagna 170.0 30 17 0 13 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Gymnasieskolan 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav De 6 högskoleförberedande nationella programmen EK - Ekonomi - Juridik - Ekonomi SA - Samhällsvetenskap - Beteendevetenskap

Läs mer

På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar

På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar Stockholm Operastudio På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar Opera är sorg och lycka, skratt och gråt, kärlek och hat, liv och död! För att gestalta starka känslor krävs mod.

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp - Ämneskrav, omfattning och innehåll

Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp - Ämneskrav, omfattning och innehåll Utbildnings- och forskningsenheten Chefsbeslut 2015-01-27 Ärende nr 6-15 Beslut Bilaga Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp - Ämneskrav, omfattning och innehåll Kompletterande pedagogisk utbildning

Läs mer

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning -Musik på distans- Information & Kursbeskrivning Läsåret 2013/2014 -Musik på distans- Läsåret 2013/2014 #2 - Allmän information -Musik på distans- 25% deltid, läsåret 2013/2014 - Vision/Musiklinjens mål

Läs mer

Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2015-2016

Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2015-2016 Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2015-2016 En modern kvalitetsskola i centralt läge Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Skolorna förenar tradition

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2013

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2013 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Alla antagna 170.0 30 24 0 6 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET 1 ANSÖKAN OCH ANTAGNING Få koden till webben och genomgång - 8 Januari Sista dag att göra ansökan på webben Skriv ut ansökan, skriv under till SYV -

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016 Lärande genom Delaktighet Laganda Glädje 2015-06-29 Introduktionsprogrammen 2015/2016 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015 EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015 Dalkarlså Folkhögskola ligger vackert belägen i Västerbottens kustland, fyra mil norr om Umeå. Låt den kreativa miljön prägla studieåret

Läs mer

RockMusikLinjen MUSIKER LÅTSKRIVARE HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

RockMusikLinjen MUSIKER LÅTSKRIVARE HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE RockMusikLinjen är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar. Total kurstid är 34 veckor fördelat på 2 terminer, 30 timmar

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer