SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset Kinna, klockan :00 Beslutande M Anders Lindal tjänstgör för Lena Eriksson (M) M Nina Paulsson Åmark FP Egon Svensson tjänstgör för Catrin Svensson (C) C Bengt Axbrink FP Sofia Sjöstrand KD Rune Imberg MBP Henry Sandahl t.om. 161 kl. 12:00 S Peter Landgren S Catarina Player Coro tjänstgör för AnnSofi Tureson (S) S Urban Jernberg S Laila Söderberg tjänstgör för Lisa Dahlberg (S) MOD Camilla Lennartsson V Niklas Lundstedt tjänstgör för Mikael Ehrnlund (V) Övriga deltagande MP MOD S Ej tjänstgörande ersättare Lo Göthberg Larsson Christer Lundbeck Khaled Damani Tjänstemän och övriga Kenneth Wallengren, förvaltningschef Jonas Wieszkos, utredare Allan Wiberg, förvaltningsekonom, Annelie Johansson, förvaltningsekonom, Mia Strand, verksamhetschef vuxenutbildning, Eva Andersson, personalföreträdare, lärarförbundet, Jenny Strand, kvalitetssamordnare, Anneli Andersson, verksamhetschef förskola/grundskola, Peter Drakenhammar, verksamhetschef förskola/grundskola, 162 Cecilia Ragnarsson, verksamhetschef elevhälsa, Thomas Åhman, verksamhetschef gymnasieskola,

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(23) Utses att justera Peter Landgren Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Kinna, Underskrifter Sekreterare Jonas Wieszkos Ordförande Sofia Sjöstrand Justerande Peter Landgren ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans, Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen, kommunhuset, Kinna Underskrift Jonas Wieszkos

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(23) Innehållsförteckning Bidrag vid studier utomlands 152 Inrättande av programmet textiloperatör vid vuxenutbildningen 153 Delegering av beslut om placeringar och tilläggsbelopp 154 för elever med omfattande stödbehov Översyn av resurstilldelningsmodellen för barnomsorgen 155 Redovisning av synpunkter för andra halvåret Modell för interkommunala ersättningar för förskoleverksamhet, 157 grundskola och barnomsorg inom Sjuhärad Gemensam prislista för förskola, grundskola och skolbarnsomsorg 158 Mark, Kungsbacka och Varberg Barnomsorgskö, placeringar och vårdnadsbidrag 159 Ekonomisk månadsrapport 160 Finansiering av regional vuxenutbildning 161 Nämndplan Meddelanden 163 Redovisning av delegationsbeslut 164

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(23) 152 Dnr Bidrag vid studier utomlands s beslut Marks kommun betalar inte kommunal ersättning för studier i utlandet, dagliga resor eller inackordering. Ärendet En förfrågan från medborgare har inkommit om möjligheten att studera utomlands med hjälp av interkommunal ersättning från Marks Kommun. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 21 november Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december och lämnat följande förslag till beslut: Förslag till beslut Marks kommun betalar inte kommunal ersättning för studier i utlandet, dagliga resor eller inackordering. Dagens sammanträde Utredare Jonas Wieszkos redogör för ärendet. Ärendet diskuteras. Beslutsgång Ordföranden frågar om beslut kan antas och finner att så sker.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(23) 153 Dnr Inrättande av programmet textiloperatör vid vuxenutbildningen s beslut Programmet Textiloperatör inrättas vid vuxenutbildningen inför 2012, under förutsättning att kostnaderna för utbildningen täcks av det beviljade statsbidraget. Bedömningen om kostnaderna täcks av beviljat statsbidrag delegeras till verksamhetschef för vuxenutbildningen. Ärendet Inför 2012 planeras ett nytt program inom lärlingsutbildning för vuxna, textiloperatör, att startas vid vuxenutbildningen. Lärlingsutbildning för vuxna ska syfta till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning ökad arbetslivserfarenhet en möjlighet att under en handledares ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet Den planerade utbildningen omfattar 32 veckor. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 15 november s arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december och lämnat följande förslag till beslut: Förslag till beslut Programmet Textiloperatör inrättas vid vuxenutbildningen inför 2012, under förutsättning att kostnaderna för utbildningen täcks av det beviljade statsbidraget. Bedömningen om kostnaderna täcks av beviljat statsbidrag delegeras till verksamhetschef för vuxenutbildningen. Dagens sammanträde Utredare Jonas Wieszkos redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(23) 154 Dnr Delegering av beslut om placeringar och tilläggsbelopp för elever med omfattande stödbehov s beslut Yttrande till socialtjänsten över placering i skolor i HVB-hem delegeras till verksamhetschef för elevhälsan i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Yttrande över skolgång i en förskola, grundskola eller grundsärskola som anordnas av en annan kommun, när placeringen görs utifrån elevens omfattande stödbehov, delegeras till verksamhetschef för elevhälsan i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Beslut om att placera barn eller elev vid en fristående enhet utifrån elevens omfattande stödbehov delegeras till verksamhetschef för elevhälsa, i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Beslut om tilläggsresurs för barn och elever med omfattande stödbehov som inte ryms inom grundbeloppet, vid egna skolor och hos annan huvudman, delegeras till verksamhetschef för elevhälsa, i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Ärendet För att uppnå en förbättrad samordning när det gäller hur resurser till elever med omfattande stödbehov används, har förvaltningen utarbetat ett förslag på förändringar i delegationsordningen. Förändringarna innebär att verksamhetschefen för elevhälsan fattar beslut i ärenden som rör fördelning av tilläggsresurser, placeringar vid andra huvudmän utifrån elevens omfattande stödbehov samt yttranden inför skolplacering vid Hem för vård eller boende (HVB). Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 17 november s arbetutskott har behandlat ärendet den 1 december 2011 och lämnat följande förslag till beslut: Förslag till beslut Yttrande till socialtjänsten över placering i skolor i HVB-hem delegeras till verksamhetschef för elevhälsan i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Yttrande över skolgång i en förskola, grundskola eller grundsärskola som anordnas av en annan kommun, när placeringen görs utifrån elevens omfattande stödbehov, delegeras till verksamhetschef för elevhälsan i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(23) Beslut om att placera barn eller elev vid en fristående enhet utifrån elevens omfattande stödbehov delegeras till verksamhetschef för elevhälsa, i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Beslut om tilläggsresurs för barn och elever med omfattande stödbehov som inte ryms inom grundbeloppet, vid egna skolor och hos annan huvudman, delegeras till verksamhetschef för elevhälsa, i samråd med verksamhetschef för elevens hemskola. Dagens sammanträde Utredare Jonas Wieszkos redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(23) 155 Dnr Översyn av resurstilldelningsmodellen för barnomsorgen s beslut Förvaltningen får i uppdrag att ta fram och utreda konsekvenserna av en modell för resurstilldelning till barnomsorgen som baseras på antalet producerade platser istället för antalet timmar. Ärendet När barn- och utbildningsnämnden fördelar resurser till barnomsorgen används idag en resurstilldelningsmodell som utgår från antalet producerade timmar. Förvaltningen bedömer att en modell som istället utgår från antalet producerade platser eventuellt kan innebära en ökad effektivitet och att det därför bör utredas om en sådan modell ska tillämpas istället. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 18 november s arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december och lämnat följande förslag till beslut: Förslag till beslut Förvaltningen får i uppdrag att ta fram och utreda konsekvenserna av en modell för resurstilldelning till barnomsorgen som baseras på antalet producerade platser istället för antalet timmar Dagens sammanträde Förvaltningschef Kenneth Wallengren redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(23) 156 Dnr Redovisning av synpunkter för andra halvåret 2011 Ärendet har en fastställd rutin för hantering av synpunkter. Synpunkter som rör nämndens övergripande arbete sammanställs till barn- och utbildningsnämnden vid varje juni- och decembermöte. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 5 december Dagens sammanträde Utredare Jonas Wieszkos redogör för synpunkter som inkommit till nämnden under andra halvåret 2011 och hur dessa hanterats. Ordföranden tackar för informationen.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(23) 157 Dnr Modell för interkommunala ersättningar för förskoleverksamhet, grundskola och barnomsorg inom Sjuhärad s beslut godkänner modellen för interkommunal ersättning för plats inom förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och skolbarnsomsorg i Sjuhärad. Modellen träder i kraft den 1 januari Ärendet Under våren 2011 har förvaltningscheferna för förskole-/skolverksamhet i Sjuhärad i samråd med kommunernas skolekonomer, diskuterat en modell för de interkommunala ersättningarna, en modell som kan ligga till grund för en årlig omräkning av ersättningsnivåerna. Direktionen för Sjuhärads kommunalförbund beslutade den 18 november 2011 att rekommendera medlemskommunerna att godkänna föreslagen modell för interkommunal ersättning för plats i förskola, förskoleklass, grundskola och skolbarnsomsorg att gälla från och med år Modellen som föreslås gälla från år 2012, bygger på samma modell för beräkning som används vid ersättning till fristående verksamheter (inkl. administration 3 %, exkl. momsbidrag). Vid beräkning av ersättningsnivån fastställs ett genomsnittligt värde för kommunernas kostnader, efter borttagande av de två kommuner som uppvisar lägsta respektive högsta kostnaden. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 29 november s arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december och lämnat följande förslag till beslut: Förslag till beslut godkänner modellen för interkommunal ersättning för plats inom förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och skolbarnsomsorg i Sjuhärad. Modellen träder i kraft den 1 januari Dagens sammanträde Förvaltningsekonom Allan Wiberg redogör för ärendet. Ärendet diskuteras.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(23) Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Expedieras till Sjuhärads kommunalförbund Kommunstyrelsen

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(23) 158 Dnr Gemensam prislista för förskola, grundskola och skolbarnsomsorg, Mark, Kungsbacka och Varberg s beslut godkänner förslag till överenskommelse enligt punkt 1-8 samt föreslagen prislista enligt punkt 9 att gälla från och med den 1 januari Barn- och utbildningsnämnderna i Marks kommun och Varbergs kommun samt Nämnden för förskola och skola i Kungsbacka kommun sluter härmed en överenskommelse gällande nivån på interkommunal ersättning för barn och elever i förskola, förskoleklass, grundskolan, grundsärskola samt fritidshem. Begreppet kommunerna hänvisar till Kungsbacka kommun, Marks kommun och Varbergs kommun 1. Överenskommelsen gäller och ska tillämpas från och med den 1 januari Huvudprincipen bygger på att kommunernas utfall, två år tidigare, per barn eller elev i respektive verksamhet summeras för att därefter divideras med 3. Grunderna för beräkningen hämtas från Statistiska centralbyrån (SCB). Värdena räknas upp med index. Årligen ska kommunerna komma överens om det index som ska användas vid uppräkningen. 3. I oktober varje år ska kommunernas respektive politiska nämnder besluta om nivån på den interkommunala ersättningen för nästkommande år utifrån huvudprincipen. 4. Föräldraintäkterna tas ut av respektive folkbokföringskommun. 5. Fakturering mellan kommunerna ska ske månadsvis. 6. Respektive folkbokföringskommuns regler om skolskjuts ska tillämpas. 7. Tilläggsbeloppet hanteras utanför denna överenskommelse. 8. Uppsägning av denna överenskommelse ska ske senast i samband med beslut om uppdatering av index. Fortsättning på nästa sida.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(23) 9. Pris i kronor per barn eller elev och år för år 2012 Förskola, barn 1-2 år <15 tim/vecka Förskola, barn 1-2 år >15 tim/vecka Förskola, barn 3-5 år <15 tim/vecka Förskola, barn 3-5 år >15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 1-2 år <15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 1-2 år >15tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 3-5 år <15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 3-5 år >15 tim/vecka Förskoleklass Grundskola, år Grundskola, år Fritidshem, år f Grundsärskola, nivå 1(träningsskola) Grundsärskola, nivå Ärendet Marks kommun har barn och elever folkbokförda i kommunen som går i förskolor och skolor i grannkommunerna Varberg och Kungsbacka. Även det motsatta förhållandet gäller, barn och elever skrivna i Varberg eller Kungsbacka går i förskolor eller skolor i Marks kommun. En arbetsgrupp bestående av utredare/ekonomer i kommunerna har under året tagit fram en gemensam prislista samt rutiner och regler för vad som skall gälla vid placering av barn/elever och köp av interkommunala platser i kommunerna. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 14 november Barn- och utbildningnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december 2011 och lämnat följande förslag till beslut. Förslag till beslut godkänner förslag till överenskommelse enligt punkt 1-8 samt föreslagen prislista enligt punkt 9 att gälla från och med den 1 januari Barn- och utbildningsnämnderna i Marks kommun och Varbergs kommun samt Nämnden för förskola och skola i Kungsbacka kommun sluter härmed en överenskommelse gällande nivån på interkommunal ersättning för barn och elever i förskola, förskoleklass, grundskolan, grundsärskola samt fritidshem. Begreppet kommunerna hänvisar till Kungsbacka kommun, Marks kommun och Varbergs kommun 1. Överenskommelsen gäller och ska tillämpas från och med den 1 januari 2012.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(23) 2. Huvudprincipen bygger på att kommunernas utfall, två år tidigare, per barn eller elev i respektive verksamhet summeras för att därefter divideras med 3. Grunderna för beräkningen hämtas från Statistiska centralbyrån (SCB). Värdena räknas upp med index. Årligen ska kommunerna komma överens om det index som ska användas vid uppräkningen. 3. I oktober varje år ska kommunernas respektive politiska nämnder besluta om nivån på den interkommunala ersättningen för nästkommande år utifrån huvudprincipen. 4. Föräldraintäkterna tas ut av respektive folkbokföringskommun. 5. Fakturering mellan kommunerna ska ske månadsvis. 6. Respektive folkbokföringskommuns regler om skolskjuts ska tillämpas. 7. Tilläggsbeloppet hanteras utanför denna överenskommelse. 8. Uppsägning av denna överenskommelse ska ske senast i samband med beslut om uppdatering av index. 9. Förslag till pris i kronor per barn eller elev och år för år 2012 Förskola, barn 1-2 år <15 tim/vecka Förskola, barn 1-2 år >15 tim/vecka Förskola, barn 3-5 år <15 tim/vecka Förskola, barn 3-5 år >15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 1-2 år <15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 1-2 år >15tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 3-5 år <15 tim/vecka Pedagogisk omsorg, fam.daghem, 3-5 år >15 tim/vecka Förskoleklass Grundskola, år Grundskola, år Fritidshem, år f Grundsärskola, nivå 1(träningsskola) Grundsärskola, nivå Dagens sammanträde Förvaltningsekonom Allan Wiberg redogör för ärendet. Ärendet diskuteras. Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(23) 159 Dnr Barnomsorgskö, placeringar och vårdnadsbidrag Dagens sammanträde Förvaltningsekonom Allan Wiberg informerar om den aktuella kön till barnomsorgen, antal placerade barn vid förskolan samt aktuell statistik över vårdnadsbidraget. Ordföranden tackar för informationen.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(23) 160 Dnr Ekonomisk månadsrapport s beslut Redovisningen godkänns. Ärendet Barn- och utbildningsförvaltningen redovisar månadsvis den ekonomiska situationen för arbetsutskottet och barn- och utbildningsnämnden. Dagens sammanträde Förvaltningsekonomer Annelie Johansson och Allan Wiberg redogör för det aktuella ekonomiska läget inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden. Beslutsgång Ordföranden frågar om redovisningen kan godkännas och finner att så sker.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(23) 161 Dnr Finansiering av regional vuxenutbildning s beslut fastställer den ekonomiska ramen till regional vuxenutbildning för 2012 till 25 kr/invånare enligt Sjuhärads kommunalförbunds finansieringsmodell A vilket ger följande beräknade kostnader. Kommun Antal kommuninvånare 1 C:a kostnad vid 25 kr/inv Bollebygd Borås Herrljunga Mark Svenljunga Tranemo Ulricehamn Vårgårda Pengarna tas ur barn- och utbildningsförvaltningens befintliga ram för SCB-statistik kvartal 4 år 2010 Ärendet förklaras omedelbart justerat Sofia Sjöstrand Peter Landgren Ordförande Justerare Ärendet Direktionen för Sjuhärads Kommunalförbund beslutade den 2 september 2011 att rekommendera respektive medlemskommun att fastställa sin ekonomiska ram för Yrkesvuxutbildningar inom ramen för samverkansavtalet Regvux. De kommuner som deltar i samarbetet finansierar gemensamt de regionalt anordnade utbildningarna. Kommunalförbundet uppmanar medlemskommunerna att inkomma med uppgifter om hur stor summa varje kommun avser avsätta till den regionalt samordnade yrkesutbildningen i Sjuhärad. Ärendets behandling Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 2 december 2011 med följande förslag till beslut:

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(23) Förslag till beslut fastställer den ekonomiska ramen till regional vuxenutbildning för 2012 till 25 kr/invånare enligt Sjuhärads kommunalförbunds finansieringsmodell A vilket ger följande beräknade kostnader. Kommun Antal kommuninvånare 1 C:a kostnad vid 25 kr/inv Bollebygd Borås Herrljunga Mark Svenljunga Tranemo Ulricehamn Vårgårda Pengarna tas ur barn- och utbildningsförvaltningens befintliga ram för SCB-statistik kvartal 4 år 2010 Dagens sammanträde Verksamhetschef för vuxenutbildningen Mia Strand redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden frågar om förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Därefter frågar ordföranden om ärendet kan förklaras omedelbart justerat och finner att så sker. Expedieras till Sjuhärads kommunalförbund Kommunstyrelsen 1 SCB-statistik kvartal 4 år 2010

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(23) 162 Dnr Nämndplan s beslut Avsnittet Omvärldsanalys kompletteras med referenser till aktuell pedagogisk forskning. Nämnden föreslår att kommunstyrelsen fastställer målet för nyckeltalet sammanvägt resultat i grundskolan (rankingvärde i SKLs öppna jämförelse som anger placering bland landets 290 kommuner) sätts till 100. Följande text läggs till i stycket om vuxenutbildning i kapitlet Grunduppdrag och uppföljning: Nämndens uppdrag till vuxenutbildningen Vuxenutbildningen ska erbjuda utbildning i svenska för invandrare och ge vuxna invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket. Utbildningen syftar också till att ge vuxna invandrare som saknar grundläggande läs- och skrivfärdigheter möjlighet att förvärva sådana färdigheter. Ett förtydligande läggs till i uppföljningen av strategiska mål om att målvärdena för indikatorerna Andel avbrott för kursdeltagare i svenska för invandrare samt sjukfrånvaro avser maximivärden. Betalströmmarna till andra huvudmän bryts ut och redovisas separat i internbudgeten. s nämndplan för fastställs. Ärendet Som en del av det gemensamma styr- och ledningssystemet för Marks kommun har kommunfullmäktige gett alla nämnder och bolag i uppdrag att för varje verksamhetsår anta en nämndplan. Nämndplanen är en konkretisering av kommunfullmäktiges mål och riktlinjer och anger nämndens inriktningsmål och uppdrag till förvaltningen. Ärendets behandling En politisk arbetsgrupp har tillsatts för att arbeta fram förslag till nämndplan för s arbetsutskott har behandlat ärendet den 1 december och överlämnat ärendet utan förslag till beslut. Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 5 december 2011 med följande förslag till beslut:

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(23) Förslag till beslut s nämndplan för fastställs. Dagens sammanträde Förvaltningsekonomer Allan Wiberg och Annelie Johansson och kvalitetssamordnare Jenny Strand redogör för ärendet. Ärendet diskuteras. Ledamöternas förslag till beslut Catarina Player Coro (S) föreslår som ändringsförslag att avsnittet omvärldsanalys kompletteras med referenser till aktuell pedagogisk forskning. Egon Svensson (FP) föreslår att nämnden föreslår att kommunstyrelsen fastställer målet för nyckeltalet sammanvägt resultat i grundskolan (rankingvärde i SKLs öppna jämförelse som anger placering bland landets 290 kommuner) sätts till 100. Sofia Sjöstrand (FP) föreslår som tilläggsförslag att följande text läggs till i stycket om vuxenutbildning i kapitlet Grunduppdrag och uppföljning: Nämndens uppdrag till vuxenutbildningen Vuxenutbildningen ska erbjuda utbildning i svenska för invandrare och ge vuxna invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket. Utbildningen syftar också till att ge vuxna invandrare som saknar grundläggande läs- och skrivfärdigheter möjlighet att förvärva sådana färdigheter. Rune Imberg (KD) föreslår som tilläggsförslag att ett förtydligande läggs till i uppföljningen av strategiska mål om att målvärdena för indikatorerna Andel avbrott för kursdeltagare i svenska för invandrare samt sjukfrånvaro avser maximivärden. Sofia Sjöstrand (FP) föreslår, med instämmande av Peter Landgren (S), som ändringsförslag att betalströmmarna till andra huvudmän bryts ut och redovisas separat i internbudgeten. Beslutsgång Ordföranden frågar om Catarina Player Coros (S) förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Därefter frågar ordföranden om Egon Svenssons (FP) förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Därefter frågar ordföranden om Sofia Sjöstrands (FP) förslag om tillägg i text om vuxenutbildning kan antas och finner att så sker. Därefter frågar ordföranden om Rune Imbergs (KD) förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Därefter frågar ordföranden om Sofia Sjöstrands (FP) förslag om redovisning av betalströmmar till andra huvudmän kan antas och finner att så sker.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(23) Därefter frågar ordföranden om nämndplanen i övrigt kan fastställas och finner att så sker. Protokollsanteckning Lo Göthberg Larsson (MP) inkommer med följande protokollsanteckning: Jag hade önskat att nämnden tagit en ambitionshöjande skrivning, under rubriken Arbetsgivarfrågor, om att, tillsammans med kommunledningskontoret, ta fram jämställdhetspolicy och handlingsplaner, i enlighet med arbetsmiljöverkets krav.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22(23) 163 Meddelanden 1) Dnr: KS Kommunstyrelsens beslut 170: Oktoberrapport 2011 för Marks kommun 2) Dnr: KS Kommunfullmäktiges beslut 146: Energiplan för Marks kommun 3) Dnr: KS Kommunfullmäktiges beslut 163: mål- och resultatplan för Marks kommun 4) Dnr: KFN Kultur- och fritidsnämndens beslut 101: utredning om tillgänglighetsfrågor 5) Dnr: Synpunkter från fackförbunden med anledning av vikarie- och inköpsstopp.

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23(23) 164 Redovisning av delegationsbeslut s beslut Redovisningen av delegationsbeslut godkänns. 1) Dnr: Fullmakt för Borås kommun att ansöka om statsbidrag för yrkesvux 2) Dnr: Beslut om folkhögskolebidrag, dokument nr. 7 3) Dnr: Yttrande gällande överklagande om skolskjuts, mål nr ) Dnr: Prövning vid tillsättningar av tjänster under anställningsstopp dokument nr ) Tjänstledigheter, dokument nr ) Dnr: Anställningsbeslut, dokument nr ) Dnr: Överenskommelse om anställnings avslutande 8) Dnr: Avtal med andra huvudmän om köp av plats i förskola, grundskola och skolbarnsomsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Plats och tid Kunskapens hus 10 december 2015 kl. 13.30 17.20 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl S Christina Norman tjänstgör för Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.50 17.30, 239-257 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Leif Sternfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.30. Beslutande M Lena Eriksson C Bengt Axbrink FP Sofia Sjöstrand S Peter Landgren S AnnSofi Tureson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Onsdag 22 april 2015, kl. 13.15-21.15, ajournering 14.00 14.30, 17.15 18.00 samt19.10 19.30. Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16)

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) Tid Plats Beslutande Torsdag 19 februari 2015, kl. 13.15-18.30, ajournering 15.00-15.10. 17.00-17.05 Hyltenäsrummet, kommunhuset MBP Ylva Höglund 11-17, kl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 7.30-12 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-01-28

Individnämndens protokoll 2015-01-28 Datum: Onsdagen den 28januari 2015 Tid: 17.00 18.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 30 januari 2015 Paragrafer: 5-12 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C)

Läs mer

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 21:15 Plats och tid Margareta Lewander (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 25 oktober 2013 Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1

Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1 Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00-12.30 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c) Tage Stahre (fp), ers f Emil Radanov Laila Andrén (s), ers f Ann-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 20.45 paus klockan 18.40 19.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.25. Beslutande M Margareta Lövgren M MP Tomas Johansson, tjänstgör för Leif Sternfeldt (C) kl 13.30-14.20,

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

Gertrud Jernberg-Zernig

Gertrud Jernberg-Zernig Familje- och utbildningsnämnden 2012-03-27 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 13:00-15:00 Beslutande Bengt Norrlén (S) ordförande Åsa Engberg (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

HANDLING - Information gällande finansiering av regionalt samordnad vuxenutbildning i Sjuhärad

HANDLING - Information gällande finansiering av regionalt samordnad vuxenutbildning i Sjuhärad HANDLING - Information gällande finansiering av regionalt samordnad vuxenutbildning i Sjuhärad Sammanfattning Den beslutade avtalade samverkan kring regional vuxenutbildning i Sjuhärad (Regvux-avtalet)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-05-14

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-05-14 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 17:00-21:20 Ordförande: Lars Johansson (M) 2:e vice ordförande: Ann-Margreth Olsson (S) Ledamöter: Lena Arnesen (M) John

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Plats och tid Kommunhuset 12 juni kl. 13.30 16.50 Paus 15.20 15.45 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl 60-65 MP Lo Göthberg Larsson tjänstgör för

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen

Läs mer

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete Rådet för folkhälso och 20141016 Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 10.00 11.45 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Sara Billquist Selberg (FP), ordförande Ida Andersson (C) Björn

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-09-24 1 (25) Plats och tid Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19) Sida 1 (19) Plats och tid Mimers hus, A403 klockan 13:00-18:00 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Oppositionsledare Benny Strandberg (KD) Jan Niklasson (C) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-06-17 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.15 16.45 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Lena Brolin (M) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S)

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:10 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Annica Lövgren,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-09 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar, klockan 17:30-17:50 Beslutande Jacob Spangenberg (C) Margareta Widén Berggren (S) Lennart Owenius (M) Tomas Bendiksen (S) Mika Muhonen (S), 144 Ann-Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Strömbacka, Lilla Herrgården, kl 08.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Ruth Rahkola Anders Berg Birgitta Elfgren Lina Bergman Peter Eriksson Kjell

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl 13:00 14:30

Kommunkontoret kl 13:00 14:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret kl 13:00 14:30 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande 27,29 Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) Tjänstgörande

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S)

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S) Socialnämnden 2013-04-22 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD), deltog ej i beslutet O30 Agneta Leffler-Larsson

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer