Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018"

Transkript

1 Centrala Huddinge PROTOKOLL M2/2018 Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell Andersson hälsade alla välkomna till Höstmötet som är ett formellt möte där vi ska fatta beslut. Dels fastställa budgeten för föreningen för 2019 och dels fastställa den medlemsavgift som ska gälla för Programbladet som delats ut innehåller en punkt som inte kommer att ske p.g.a. en lapsus i bokningen. Information från Demensförbundet kommer inte att ske utan den är flyttad till januarimötet. Kjell hoppades att mötet kunde stå utmed att vänta med den information som Demensförbundet kan ge framförallt gäller det frågorna kring framtidsfullmakt. 2 Dagordning Föreslagen dagordning var utdelad och godkändes av mötet. 3 Val av sekreterare och protokollsjusterare för mötet. Mötet valde Gunnar Viktorsson till sekreterare. Till protokolljusterare valdes Göte Ländin och Hans Björkvall. 4 Budget och medlemsavgift Budget Kjell: Det som är av intresse är vad vi har för ekonomiskt utrymme. Vi har två stora intäktsposter. Den ena är medlemsavgifterna och den andra är bidrag från kommunen. Medlemsavgifter räknar vi att få in ca kr. Kommunbidrag räknar vi med kr. Det är i huvudsak det vi har att bedriva verksamhet för. Sedan får vi in medel i samband med våra möten och lotterier men det har vi också kostnader för. Att det går ner lite jämfört med tidigare beror på att vi Sida 1 (5)

2 tappar medlemmar. Det är troligt att det kommer att fortsätta. Det ser ut så över hela linjen inom pensionärsföreningarna. Man har svårt att hålla medlemsantalet uppe. Toppen har varit med 40-talisterna. 50-talisterna verkar inte vilja engagera sig så mycket i föreningslivet. Iris: (Vår kassör) Om det finns synpunkter på budgeten så meddela det till styrelsen. Ingen hade någon fråga kring ekonomin. Budgeten fastställdes av mötet. Bilaga 1 Budget 2019 Medlemsavgift Kjell: Medlemsavgiften till PRO består av tre delar. En del som går till riksorganisationen, en del går till distriktet och en del går till oss. Avgiften till riksorganisationen har varit 170 kr. Vår avgift har varit 70 kr och den totala avgiften har varit 300 kr. Riksorganisationen kommer att höja avgiften 2019 med 20 kr till 190 kr. Vårt förslag är att vår avgift ska vara oförändrad 70 kr. Distriktets avgift vet vi inte. De har inte haft sitt möte än där avgiften för 2019 beslutas. Men vad jag hört så har man inte för avsikt att höja avgiften för Det skulle innebära att den totala avgiften för 2019 blir 320 kr. Vårt förslag för vår föreningsavgift är oförändrad 70 kr för Ordet förklarades fritt. Ingen hade något att anföra. Mötet beslutade enligt förslaget 70 kr. 5 Rapporter Nya medlemmar Kjell frågade om det var någon ny medlem närvarande. Ingen ny medlem närvarade på mötet. Det var ju synd vi vill alltid ha nya medlemmar. Eva-Marie som sköter vårt medlemsregister meddelade att vi har nya medlemmar. Resor Marie-Louise och Yvonne: Det är inte mycket kvar för året. - Till Stadsteatern Ett dockhem lördag 10 november finns några platser kvar. - Julbord Westerqwarn 29 november. 660 kr. Många har anmält sig men det finns några platser kvar om man anmäler sig idag. - Sågbäcksgymnasiet julbord den 12 dec kl. 12. Vi har 40 platser och det finns platser kvar. 350 kr. Sida 2 (5)

3 Lena Eriksson berättade om besöket som nyligen varit till Operan. Där vi fick en guidning bakom kulisserna. Det var väldigt trevligt och intressant och Lena rekommenderade det. Marie-Louise var glad att få positiv feedback för det arbete som läggs ner på Resor/Kulturaktiviteter. Även restaurangbesöket på Brasseriet var lyckat. De skickade även ett tack dagen efter. HPR (Huddinge PensionärsRåd) Gunnel Ragnhäll: Jag är er representant i pensionärsrådet i Huddinge samt i Landstingets pensionärsråd. I Huddinge hade vi Pensionärsråd 25 september. Då presenterades Carolina Pettersson och Martin Novak som arbetar i ett projekt Uppsökande av ensamma i Huddinge som de fått pris för i samband med seniorveckan. Eklunden äldreboende i Trångsund skulle flyttas men det saknades plan för området där det nya skulle byggas så det blir kvar tills vidare. Medborgarförslag. Ett förslag har kommit om IT-utbildning för seniorer. Av Huddinges seniorer saknar ca hälften IT-kompetens. Pensionärsrådet instämmer i förslaget och SPF har även skrivit en motion om att kommunen ska tillsätta en tjänst Händiga IT-fixaren Man anser även att kommunen bör stå för en drive/utbildning av seniorer som inte är IT-aktiva. Däremot tyckte man inte att kommunen skulle stå för inköp av datorer. Det går vidare för beslut i Kommunstyrelsen. Översiktsplanen från 2009 är uppgraderad. Bl.a. behandlades Storängen. Pensionärsrådet har tidigare haft synpunkter på att äldreperspektiv saknas i planen. Det saknas fortfarande. Bygget vid Häradsvägen har kommit igång. Där blir det ett äldreboende och en förskola. Den 9 november kommer det att bli möte i Landstinget. Där kommer ett antal punkter upp. - 5G-projektet tjänster och utbyte av information ur ett äldreperspektiv. - Erfarenheter av sommarsituationen i vården och planering för jul-nyår. - Äldrepsykiatri - Framtidens färdtjänst Medlemmar på mötet anförde att medborgarförslag måste stödas av100 personer för att kommunen ska ta upp det. Att se förslagen och rösta/stöda dem Sida 3 (5)

4 innebär att man måste vara IT-aktiv för att gå in på kommunens hemsida och rösta på förslag. Det är på så sätt svårt för många äldre att stöda förslag. Kjell: Det är ju så att man måste samla så många som möjligt för att kunna utöva påtryckningar. Det var ju en bra signal som kom fram här att vi kanske ska mobilisera våra medlemmar för just den här frågan och jag är beredd att ta med frågan till samorganisationen för PRO föreningarna i Huddinge att de ska gå ut till sina medlemmar och uppmana dem att rösta på det här förslaget. Vi har även ett formellt samarbete med SeniorNet. SeniorNet samlar sina större aktiviteter i Biblioteket men de har även några studiecirklar på måndagar i våra lokaler. Om någon vill lära sig mera så vänd er till SeniorNet för att se vilka möjligheter det finns att komma med i en utbildning. Vi har inga ledare som har kompetenser att hålla kurser i användning av t.ex. Smartphones eller Windows 10 varför vi vänt oss till SeniorNet för den typen av kurser. Seniornet tar en avgift för kurser men den är låg i jämförelse med andra arrangörer. Träff med kommunföreträdare Kjell: Vid förra mötet berättade jag om mötet med Äldreomsorgsnämndens ordförande. Den typen av kontakter kommer att fortsätta. Ett nytt möte kommer i november. Vi har haft en träff med Anneli Fällman direktör för Kultur och Fritidsnämnden. Det som varit uppe där är den politiska situationen och där finns inget nytt att rapportera. Det är ingen ny majoritet. Det som kan vara en öppning är att Vibeke Bild avgår med ålderns rätt som ordförande för Kultur och Fritidsnämnden och en ny ordförande kommer att utses. Förhoppningsvis kan det bli någon som det är lättare att föra samtal med om våra frågor. En fråga som ligger oss nära är vår lokal. Vi har tidigare ett besked att vi har lokalen till utgången av Nu har vi ett besked att vi har den till utgången av Sedan vet vi inte. Vi har även tagit upp frågor om de bidrag vi får från kommunen. Vi får kr per medlem och år. Det räcker till kaffe och en macka ungefär. Vi vill åtminstone få en höjning motsvarande de kostnadsökningar som varit under åren. Bidraget från kommunen har legat stilla i mer än 10 år. Jag har en oro! Kommunen ser över bidragssystemet till föreningarna i kommunen. När den nya majoriteteten i kommunen är klar tror jag att frågan kommer upp igen. Då Sida 4 (5)

5 tror jag att de kommer att lägga förslag på ett bidragssystem baserat på aktiviteter. Alla aktiviteter ska redovisas hur många som deltagit. Föreningarna har sagt att det är ett system som vi inte kan leva med. Taxor i olika verksamheter har vi också tagit upp. Vi har nolltaxa för lokalhyror för föreningar på kvällarna. Våra aktiviteter är dock på dagarna så det ger oss ingen fördel. Nolltaxa på dagen är blankt nej från kommunen. 6 Övriga frågor - Fanns inga övriga frågor 7 Nästa månadsmöte 26 november kl jultema. Barn kommer och sjunger för oss. 8 Mötet avslutades och Kjell tackade för mötet. Därefter fick vi en mycket trevlig underhållning av Huddinge pensionärskör. Lotteridragningar på inträdesbiljetten och varulotteri. Vid protokollet:. Gunnar Viktorsson, sekreterare.. Kjell Andersson, ordförande Justeras:. Göte Ländin.. Hans Björkvall Bilaga: Budget 2019 Sida 5 (5)

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 26 november 2018, Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 61 personer inklusive några vänner. Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs

Läs mer

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors.

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors. Protokoll Föreningsmöte Budget Måndagen den 20 november 2017 kl. 15.00 i Folkets Park, Dalsjöfors. Ca 85 medlemmar 1 Mötets inledning Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna och passar samtidigt

Läs mer

Kjell Andersson Ordförande hälsade alla välkomna till det sista mötet före sommaren. Program för mötet

Kjell Andersson Ordförande hälsade alla välkomna till det sista mötet före sommaren. Program för mötet Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 24 april 2017 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 49 medlemmar Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs bara från Årsmötet och Höstmötet

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge

Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 25 september 2017 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 49 medlemmar Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs bara från Årsmötet och

Läs mer

PROGRAM FÖR MEDLEMSMÖTE med PRO Lindsdal kl 13.00 den 20 januari 2015 i Lindsdals Folkets Hus. Mötesdagordning

PROGRAM FÖR MEDLEMSMÖTE med PRO Lindsdal kl 13.00 den 20 januari 2015 i Lindsdals Folkets Hus. Mötesdagordning PROGRAM FÖR MEDLEMSMÖTE med PRO Lindsdal kl 13.00 den 20 januari 2015 i Lindsdals Folkets Hus Vi inleder mötet med "En visa om PRO" Mötesdagordning 1. Mötet öppnas och dagordningen godkännes. 2. Val av

Läs mer

Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 26 september 2016

Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 26 september 2016 Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 26 september 2016 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 62 medlemmar Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs bara från Årsmötet och

Läs mer

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: 2018-10-28--29 Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Söndag 28 okt, start kl. 16.30 Ordförande Owen Olofsson hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Datum 2018-01-16 Tid 13.00 Plats Lindsdals Folkets Hus 1 Mötets öppnande 2 Dagordning Ordförande Christer C Svensson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 29 januari 2018 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 46 medlemmar Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs bara från Årsmötet och

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Välkomna till höstmöte torsdagen den 8 november 2018 med början kl på Kockums Fritid i Malmö. Fika serveras från kl !

Välkomna till höstmöte torsdagen den 8 november 2018 med början kl på Kockums Fritid i Malmö. Fika serveras från kl ! Eslöv 2018-08-31 Kallelse till distriktets höstmöte 2018-11-08 Välkomna till höstmöte torsdagen den 8 november 2018 med början kl. 09.30 på Kockums Fritid i Malmö. Fika serveras från kl. 08.45! Höstmötet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET November Folkets Park 15.00

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET November Folkets Park 15.00 DALSJÖFORS VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 19 November 2018 Folkets Park 15.00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Mötet behörigen sammankallat 3 Godkännande av dagordning och arbetsordning 4 Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017 Antal närvarande medlemmar: 55 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Genadi

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga Protokoll Datum: Tid: 18.00 Plats: MHS Klubbstuga Deltagare Nicke Kaatman Lars Otto Thorin Lars-Göran Kvernby Per-Erik Söderlind Lena Mellbratt Stenman Tina Nilsson Britt-Marie Thor Stig Andreasson, adjungerad

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl Stadsdelsnämndens pensionärsråd Protokoll Sida 1 (5) 2013-10-14 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl.12.30-15.00 Justerat 2013-10-17 Lena

Läs mer

PRO YTTERHOGDAL Protokoll 6/18. Protokoll fört vid medlemsmöte den 4 oktober 2018 kl 13.00

PRO YTTERHOGDAL Protokoll 6/18. Protokoll fört vid medlemsmöte den 4 oktober 2018 kl 13.00 PRO YTTERHOGDAL Protokoll 6/18 Protokoll fört vid medlemsmöte den 4 oktober 2018 kl 13.00 på Trollbacken. 1. Öppnande och fastställande av dagordning Ordförande Göran Andersson hälsade de 32 medlemmarna

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program. Annica Risberg och Sven Idar. Musikalisk pytt i panna

Ett välkomstblad var utdelat till mötesdeltagarna som innehöll information om dagens program. Annica Risberg och Sven Idar. Musikalisk pytt i panna Centrala Huddinge Månadsmöte med PRO Centrala Huddinge Tid: 25 februari 2019, Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 68 medlemmar Minnesnoteringar: Protokoll från medlemsmöten krävs bara från Årsmötet och

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte.

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte. FSDB Stockholms och Gotlands Län Protokoll Medlemsmöte 2016 09 21 Närvarande: Anita Örum Rolf Eriksson Ann Jansson Sigrid Enterlöw Pontus Degsell Anette Rosing Britt Marie Nilsson Gurli Wåglund Barbro

Läs mer

Välkomna till höstmöte onsdagen den 4 november 2015 med början kl. 09.30 på Scandic Star i Lund. Fika serveras från kl 08.45!

Välkomna till höstmöte onsdagen den 4 november 2015 med början kl. 09.30 på Scandic Star i Lund. Fika serveras från kl 08.45! Malmö 2015-09-01 Kallelse till distriktets höstmöte 2015-11-04 Välkomna till höstmöte onsdagen den 4 november 2015 med början kl. 09.30 på Scandic Star i Lund. Fika serveras från kl 08.45! Höstmötet kommer

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 6 november 2012 KL: 9.00 12.00 Fika 9.40-10.05 Beslutande Kjell Marklund (PRO), ordförande John Sundström

Läs mer

Protokoll fört vid Villaägarna i Avestas årsmöte

Protokoll fört vid Villaägarna i Avestas årsmöte Protokoll fört vid Villaägarna i Avestas årsmöte 2016-03-15 1. Mötets öppnande Styrelsens ordförande Claes-Göran Färnbo hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Anteckning av närvarande och upprättande

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna!

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna! Till PRO-föreningar och Samorganisationer Jönköping 2018-12-18 INBJUDAN TILL DISTRIKTSÅRSMÖTE Distriktets ÅRSMÖTE kommer att hållas måndagen den 25 mars 2019 i Ädelfors Folkhögskola, Holsbybrunn. Vi börjar

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 mars 2014 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Måndagen den 19 november 2018 kl i Folkets Park, Dalsjöfors.

Måndagen den 19 november 2018 kl i Folkets Park, Dalsjöfors. DALSJÖFORS Protokoll Föreningsmöte/Budgetmöte Måndagen den 19 november 2018 kl. 15.00 i Folkets Park, Dalsjöfors. Ca 85 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Före

Läs mer

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström 2019-03-11 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bergsmanssalen Solliden klockan 10.15-11:30 Beslutande Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 1 Villan, samlingssalen, 2018-09-24 kl. 14-16 19-26 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF Seniorerna),

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Program för våra månadsmöten

Program för våra månadsmöten Program våren 2018 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats Bjurslättsskolan)

Läs mer

Protokoll från SPF Malmabygdens ordinarie styrelsemöte 2009-08-03 kl 9.00-11.30 i föreningens lokaler i Malmköping.

Protokoll från SPF Malmabygdens ordinarie styrelsemöte 2009-08-03 kl 9.00-11.30 i föreningens lokaler i Malmköping. Protokoll S8/2009 Protokoll från SPF Malmabygdens ordinarie styrelsemöte 20090803 kl 9.0011.30 i föreningens lokaler i Malmköping. Närvarande: Stig Karlsson, ordf., Ingrid Lundh, v ordf., KarlErik Lööv,

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Sida 1 (5) från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Britt Anstrell (SPF Seniorerna) Magnus Brattström

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldreomsorg Protokoll Sida 1 (5) Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Barbro Trygg (PRO) Leif Johansson (PRO) Magnus

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 16 december 2014

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 16 december 2014 Protokoll nr 10 2014 Sida 1 (6) 2014-12-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 16 december 2014 Trekantens servicehus Kl. 10.00-11.30 Närvarande Marianne Svensk ordförande PRO Eiwor Arthursson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr )

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr ) Stigtomta-Vrenabygden http://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/stigtomta-vrenabygden Årsmötesprotokoll, 2017-02-20 i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr.

Läs mer

Fört vid medlemsmöte torsdagen den 17 september 2015.

Fört vid medlemsmöte torsdagen den 17 september 2015. FSDB Stockholm Gotland PROTOKOLL Fört vid medlemsmöte torsdagen den 17 september 2015. Plats: Gotlandssalen, Gotlandsgatan 44, Stockholm. Tid: 17.00 20.45. Ordförande: Anita Örum Sekreterare: Guy Perdhe

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Närvarande fastighetsägare och funktionärer Närvarande: 1:3, 1:11, 1:12 Britt-Inger Andersson, Lars Drake, Anette

Läs mer

CENTRALA HUDDINGE CENTRALA HUDDINGE KONTAKTINFO

CENTRALA HUDDINGE CENTRALA HUDDINGE KONTAKTINFO CENTRALA HUDDINGE KONTAKTINFO Hemsida: pro.se/centralahuddinge E-post: centrala.huddinge@pro.se Ordförande Kjell Andersson 08 774 61 82 e-post: kjell.gunlouise@comhem.se CENTRALA HUDDINGE HÖSTPROGRAM 2018

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

Förslag till stadgeändringar

Förslag till stadgeändringar Förslag till stadgeändringar Styrelsen har följande förslag till stadgeändringar. 3.1 Medlemsavgift Birmasällskapet har huvudmedlem och familjemedlem. Medlemsavgiften bestäms på ordinarie årsmöte att gälla

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Måndag 7 mars 2016 kl. 18:39 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Daniel Castor Olle Samuelsson Henrik Bergqvist Oskar

Läs mer

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Uppdragsredovisning. Detta händer i dec-feb: Adresskalendern

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Uppdragsredovisning. Detta händer i dec-feb: Adresskalendern Aktuellt Nummer 12 december 2013 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 pro-skane@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Jag

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl PENSIONÄRSRÅDET 2014-10-06 1 Plats och tid Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl. 14.00 15.05 Beslutande Raymon Borg, Osby PRO Marianne Johnsson, SPF Osby Torsten Karlsson, Örkeneds PRO Marika Bjerstedt

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

72 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkommen.

72 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkommen. Protokoll fört med styrelsen för SPF Olofströmsbygden Dag: torsdagen den 6 september Närvarande: Ingvar Wramsmyr, Sture Prytz, Jarl Jönsson, Bertil Thomasson, Torsten Cairenius, Gunilla Wahlgren, Anitha

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2016 i PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE Tid: Lördagen den 12 mars 2016, klockan 12.00 15.00 Plats: Närvarande: Föreläsningssalen, R64, Karolinska sjukhuset, Huddinge Enligt närvarolista

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS - Plats och tid Sammanträdesrummet i Barn- och utbildningsförvaltningens lokaler, Centralgatan kl 09:00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Sören Johansson (KD), 1:e vice ordförande Carola Eriksson

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20131030 Tid: 15:0017:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande.

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande. 1 Skellefteå i december 2017 Välkommen till PRO Skellefteå under 2018! Alla pensionärer, oavsett ålder och bostadsort, är välkomna till PRO Skellefteå och alla aktiviteter. Har du, som redan är medlem,

Läs mer