Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning"

Transkript

1 Granskningsutlåtande Koncept Datum: , Diarienummer: 0559/14 Aktbeteckning: Maria Lejon Telefon: E-post: Detaljplan för bostäder vid Ättehögsgatan/Gyllenstensgatan inom stadsdelen Kålltorp i Göteborg, en del av BoStad2021. Standard planförfarande Granskningsutlåtande Handläggning Stadsbyggnadskontoret har, på uppdrag av Byggnadsnämnden, genomfört samråd för detaljplaneförslaget med standard planförfarande. Planförslaget har sänts för yttrande under tiden 16 december 2015 till 19 januari 2016 och för granskning under tiden 14 september till 27 september Planförslaget har skickats ut enligt bifogad lista över granskningskrets, bilaga 1. Sammanfattning Invändningarna mot planförslaget gäller främst de minskade gårdsytorna och höjden på hörnhuset vid Ättehögsgatan/Zachrissonsgatan. Oro finns även för att antalet parkeringar inte kommer räcka. Länsstyrelsen betonar vikten av att genomföra de åtgärder enligt åtgärdsvalsstudien för Munkebäcksmotet som planbeskrivningen redogör för och Trafikverket betonar kommunens ansvar att åtgärda eventuella trafiksäkerhetsproblem om de skulle uppstå. Kontoret har bedömt att bebyggelsetillskottet är acceptabelt i en innestadsmiljö trots förändrade utsikter för flera i området. Bedömningen har även gjorts att sju våningar i hörnet Ättehögsgatan/Zachrissonsgatan är acceptabelt som ett tydligt nytillskott. Minskning av byggrätten som gjordes efter samrådet för Ättehögsgatan 4 bedöms ge större effekt för en bättre gårdsmiljö och bättre ljusförhållanden än ett lägre hörnhus. Den trafikökning som detaljplanen medför har redan tidigare beaktats med anledning av åtgärder för Munkebäcksmotet. Bullerutredningen har uppdaterats utifrån granskningsförslaget. 1(8)

2 Framförda synpunkter har i övrigt till stor del kunnat beaktas genom mindre ändringar i planhandlingarna. Bestämmelsen om fasadmaterial har dessutom vidgas något till att tillåta tegel, puts eller yta motsvarande putskaraktär. Vid putskaraktär ska fogar underordnas ytans karaktär. Eftersträvad karaktär bedöms ändå bibehållas. Kopior av samtliga yttranden har överlämnats till fastighetskontoret, fastighetsägare och berörda konsulter för kännedom och ev. beaktande vid planens genomförande. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Personnamn anges inte. Synpunkterna finns i sin helhet på stadsbyggnadskontoret. Kommunala nämnder och bolag m.fl. 1. Fastighetskontoret Fastighetskontoret tillstyrker det upprättade förslaget. 2. Göteborg Energi Göteborgs Energis samrådsyttrande saknades i samrådsredogörelsen på grund av missförstånd kring diarieföringen. Yttrandet överensstämmer med yttrandet i granskningen och besvaras nedan. GENAB: I området finns en nätstation och elledningar vilka utgör en viktig del i befintlig infrastruktur. Nya lägen säkras i planhandlingen med E- och u-områden som fullgott ersätter de nuvarande. Förutsättningen för läget för transformatorstationen är att markområdet är permanent lättåtkomligt för en stor lastbil med kran, som kan ha utrustning för att mäta fram fel på elektriska anläggningar eller från vilken man kan lyfta ut och in tung elektrisk utrustning. Markområdet måste också vara fritt från vatten- och avloppsledningar etc. Med anledning av Trafikkontorets regler kring maskingrävning i närheten av träd kräver de att träden ska planteras med hänsyn till planerade och/eller befintliga ledningars placering. Göteborg Energi hänvisar till föreliggande markavtal med kommunen förutsätter att ledningsrätt upplåtes för nya läget på deras nätstation och för våra ledningar inom kvartersmark. Vidare förväntas byggherren initiera och bekosta erforderliga flyttningar av befintliga anläggningar i samband med byggnationen enligt nämnda avtal. Den befintliga nätstationen och de befintliga ledningarna måste vara i drift tills den nya nätstationen och de nya ledningarna finns på plats. Fjärrvärme: Göteborg Energi fjärrvärme har flera fjärrvärmeledningar inom planområdet vilka i plankartan ges planstöd. Dessa ledningar har Göteborg Energi för avsikt att söka led- Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 2(8)

3 ningsrätt för i kommande lantmäteriförrättning. Göteborg Energi fjärrvärme har inget att erinra på planen. GothNet: GothNet kan förlägga rör och leverera bredband, IT-tjänster, om intresse finns. Ingen erinran mot förslaget. Servitut upprättas för Göteborg Energi för att nå transformatorstationen. Ledningsrätt ansöks av ledningsägarna. 3. Kretslopp och vatten Kretslopp och vatten ser inga behov av ändringar i planhandlingarna. Information och rekommendationen för kommande skeden. Yttrandet skickat till exploatören för kännedom. 4. Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen anser att kompensationsåtgärd för nedtagna träd ska regleras i avtal mellan kommunen och byggherren. Staden har sedan tidigare jobbat med att låta träd som måste fällas i samband med byggnation ligga kvar i området. Om det ändå är så att man inte kan låta träd ligga kvar inom just detta planområde så bör man hitta andra ytor där träden kan läggas eftersom död ved är en viktig tillgång för den biologiska mångfalden. Förvaltningen påpekar att det endast är bullernivåerna från vägtrafiken som finns redovisade i bullerberäkningarna. Deras bullerkartläggning visar att man kan klara riktvärdena även när man inkluderar spårvagnstrafiken, men det behöver redovisas i planförslaget. Då träden som tas ner ligger på kvartersmark och inte har skyddsstatus bedöms kompensationsåtgärderna vara frivilliga för exploatören att genomföra och regleras inte i planen. Fastighetskontoret har inte för avsikt att reglera föreslagna kompensationsåtgärder i avtal. Efter avstämning med park- och naturförvaltningen kan träden placeras i Delsjöområdet. Bullerutredningen från samrådet inkluderade även spårvagnstrafiken men det framgick inte tydligt. Bullerutredningen har uppdaterats även utifrån granskningsförslagets ändrade byggrätter. Bullerriktlinjerna klaras. 5. Park- och naturförvaltningen Förvaltningen har inga direkta synpunkter på planförslaget. Det är viktigt att lekmöjlighet tillskapas på bostadsgården då närmaste lekplats är mycket liten. Förvaltningen ser positivt på att byggherren avser rusta upp gården med nya lek- och vistelseytor, men anser att det inte framgår med önskvärd tydlighet i illustrationsritningen att lekmöjlighet tillgodoses. Förvaltningen anser det även viktigt att tänka på att tillräcklig överbyggnad görs, inom det område där parkering möjliggörs under mark, för att kunna anlägga växtbäddar. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 3(8)

4 Då lekytan inte regleras i planen illustreras det inte i illustrationskartan men det finns en utformningsskiss för gårdarna från exploatören med på sida 21 i planbeskrivningen. Växtbäddar på garaget är en del av förslaget för dagvattenhantering men regleras inte specifikt i detaljplanen då det kan finnas flera lösningar. 6. Stadsdelsförvaltningen Örgryte - Härlanda stadsdelsnämnd med förvaltning avstår att yttra sig gällande utställning för detaljplanen för bostäder vid Ättehögsgatan. 7. Trafikkontoret Trafikkontoret har inget att erinra. 8. Parkeringsbolaget Parkeringsbolaget anser sina synpunkter från samrådet besvarade och har inga ytterligare synpunkter. Noteras Statliga och regionala myndigheter m.fl. 9. Lantmäterimyndigheten Lantmäterimyndigheten uppmärksammar att upplysning om fastighetsindelande bestämmelser på plankartan och under rubrik Fastighetsindelning i planbeskrivningen behöver kompletteras med att akt 1480K-III-3561 även upphört att gälla för fastigheten Kålltorp 105:2. att plankartan redovisar att del av befintligt utrymme för Kålltorp ga:21 utgör byggrätt inom fastigheten 105:1. Kan det finnas anledning att även ompröva gemensamhetsanläggningens läge? Allmänhetens intresse för gångvägen genom planområdet kan vara för svagt för att bilda servitut för allmänhetens nyttjande av gångvägen. Om det är av väsentligt intresse bör det förbli allmän plats. att för att ledningsrätt skall kunna bildas inom kvartersmark krävs att området är upplåtet med u-område, dvs. markreservat för ändamålet. Detta bör förtydligas under rubrik Ledningsrätt. Lantmäterimyndigheten har i övrigt inget att erinra mot förslaget Upplysningen om fastighetsindelningsbestämmelserna justeras. Funktionen av gemensamhetsanläggning s:21 avses inte ändras. Endast trafikmängden påverkas och därmed eventuellt andelstalen. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 4(8)

5 Förslaget på servitut för allmänheten tas bort. Allmänhetens intresse bedöms inte vara väsentligt. Möjligheten för allmänheten att passera runt kvarteret via kommunala gator upplevs som god. Texten under ledningsrätt förtydligas. 10. Länsstyrelsen Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas av Länsstyrelsen om den antas. Länsstyrelsen betonar vikten av att genomföra de åtgärder enligt åtgärdsvalsstudien för Munkebäcksmotet som planbeskrivningen redogör för. Länsstyrelsens granskningsyttrande har bilagts, se bilaga Trafikverket Trafikverket har tagit del av promemoria gällande påverkan på Munkebäcksmotet från detaljplaner söder om motet. Trafikverket saknar en redovisning av hur staden har kommit fram till sina slutsatser eller vilka antaganden staden har gjort. Promemorian saknar även en analys av Munkebäcksmotet under maxtimmen. Trafikverket kan därför inte göra någon bedömning av trafiksituationen utifrån stadens promemoria. Trafikverket anser, utifrån följande punkter, att planen kan gå till antagande. Planen ger möjlighet till förtätning med flerfamiljsbostäder i befintligt bostadsområde. Planområdet är placerat i närhet av service och är i ett område med god kollektivtrafik och med ett rimligt cykelavstånd till centrum. Biltrafik kan också använda sig av kommunala gator och på så sätt finna vägar till centrala och södra Göteborg utan att belasta det statliga vägnätet. Vidare är, såvitt Trafikverket kan bedöma, kapacitetstaket för kollektivtrafiken inte nådd. Staden arbetar med en ombyggnad av Munkebäcksmotet för att öka motets kapacitet. I det arbetet kan staden ta höjd för en ökad trafikbelastning från de södra delarna om Munkebäcksmotet. Plan- och bygglagen ger staden planmonopol. Med det följer ansvar för staden för såväl bostadsbebyggelse som för trafikutveckling. Om trafiksäkerheten äventyras på E20 genom att köer på avfartsramperna växer ut på E20 och därigenom leder till hastiga inbromsningar och upphinnandeolyckor utgår Trafikverket från att staden tar ansvar för att åtgärda eventuella trafiksäkerhetsproblem. Staden behöver kunna tömma avfartsramperna ut i det kommunala gatusystemet samt ha utrymme att magasinera eventuella bilköer. Eventuella åtgärder som Trafikverket ser som möjliga för staden att utföra är att ytterligare utveckla cykelvägsnätet i området, förändra parkeringsnormer och avgiftsbelägga gatuparkering. Det innebär att staden kan vidta åtgärder i framtiden om det skulle visa sig att trafikalstringen från området blir större än vad staden har förväntat sig. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 5(8)

6 Sakägare Sakägare i form av bolag, myndigheter, föreningar etc. har namngivits. Personnamn har inte skrivits ut, utan skrivs som fastighetsägare/boende för att möjliggöra att utlåtandet publiceras på kommunens hemsida. Uppgifter om personnamn som är kopplade till yttrandena finns på Stadsbyggnadskontoret. 12. Fastighetsägare, Kålltorp 105:9, Gyllenstensgatan 11 Anser att lekplatsen bredvid gångvägen bör rustas upp för både yngre och äldre barn. Fastighetsägaren är orolig för framkomligheten under byggtiden. Gyllenstensgatan är den enda tillfartsvägen och samtidigt för smal för möten. Det finns risk för att de boende längs Gyllenstensgatan inte kommer kunna köra in eller ut från sina fastigheter. Framkomlighetssvårigheter bedöms även uppstå från Zachrissonsgatan till Torpagatan och vice versa. Fastighetsägaren lyfter även att samfällighetsföreningen behöver kompenseras för underhållet när marken belastas med tung trafik. Fastighetsägaren poängterar att hen framfört detta under samrådet men att det inte redovisas i samrådsredogörelsen. Lekplatsen inom planområdet är privat och hör till Poseidons gård. De närmsta allmänna lekplatserna ligger vid Björcksgatan och vid Ättestigen. Fastighetsägarnas tillgänglighet till sina fastigheter ska ordnas. Poseidon kommer behöva ordna extra temporära fickor längs Gyllenstensgatan för fordonsuppställning på sin fastighet så att andra fordon kan passera. Exakt hur lösningen kommer se ut kommer hanteras i bygglovsprocessen. Marken mellan lokalgatan och befintlig parkering ägs av Poseidon som även har den betydande delen i samfälligheten för marken. De kommer hantera återställningen av marken. SBK han inte hitta någon yttrande som inkommit i samrådet. I samrådsredogörelsen sammanfattas och kommenteras endast de yttranden som inkommit skriftligt. Frågor över telefon besvaras i möjligaste mån direkt eller genom återkoppling. Bostadsrättsinnehavare, hyresgäster, boende 13. Boende på Ättehögsgatan 4F Anser att parkeringsfrågan inte är löst för området och att det redan idag är ett problem att finna parkering kvälls- och nattetid. Den boende har uppfattat att alla befintliga parkeringar kommer att ersättas med ett likvärdigt antal parkeringar i ett parkeringshus och endast ett fåtal ytterligare parkeringsplatser anläggs. Antalet parkeringsplatser kommer då inte räcka till med hänsyn till antalet nya bostäder. Förslaget på sju våningar för hörnhuset anses för högt i befintlig miljö med trevåningshus. Det kommer att skugga den boendes gård under några timmar under dagen. Den kommer också skymma solen in i vardagsrummet. Den boende föreslår att huset endast byggs i 3 våningar, såsom intilliggande fastigheter. Personen anser att det hade varit bättre att bygga på befintliga hus på Ättehögsgatan 4, då det inte skulle försämra något Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 6(8)

7 ljusinsläpp/utsikt för någon, samt skulle innebära 24 lägenheter. Detta gjordes för några år sedan i grannfastigheten, och blev riktigt bra. Några balkonger var inte aktuellt längre när den boende talade med Poseidon. Inom kvartersmarken anordnas tillräckligt med parkering för att både ersätta befintliga parkeringsplatser samt parkering för ny bebyggelse enligt kommunens krav. De platser som inte ryms i garaget anordnas ovan mark inom fastigheterna. Det finns 50 befintliga parkeringsplatser och 51 platser ska enligt kommunens riktlinjer anordnas för de nya bostäderna. Det kan jämföras med de 112 platser som illustrerats.av de illustrerade platserna planeras 86 att ligga i garaget. Bedömningen har gjorts att sju våningar i hörnet är acceptabelt som ett tydligt nytillskott. En påbyggnad på Ättehögsgatan 4 har diskuterats men inte bedömts ekonomiskt lönsamt. Orsakerna är att det är tekniskt komplicerat och förenat med stora olägenheter för de boende i huset med kyla, fukt och buller. De ekonomiska förutsättningarna för en sådan ombyggnad skiljer sig mellan hyresrätter och bostadsrätter. Balkonger möjliggörs i detaljplanen för en eventuell framtida ombyggnad. 14. Boende Zachrissonsgatan 7 I yttrandet beklagas att befintlig balans mellan gårdspark och bebyggelse försvinner liksom trivsamheten. Andra platser för bebyggelse föreslås. De nya byggrätterna medför en förändring. Bedömningen som gjorts är att återstående mark ändå kan gestaltas och anläggas för trivsam rekreation. I planarbetet prövas endast lämpligheten av den specifika platsen. I den översiktliga planeringen utreds vilka platser som kan vara lämpliga att utreda. 15. Boende på Ättehögsgatan 3F Den boende är emot byggrätten i den södra delen då det tar deras närmaste grönyta i anspråk. Platsen är viktig för alla närboende. Parkeringarna upplevs användas fullt ut i motsatts till redogörelsen i planbeskrivningen. Byggrätten med sju våningar i hörnet Zachrissonsgatan/Ättehögsgatan anses begränsa utsikten för de boende vid Ättehögsgatan 3. Det vore önskvärt att byggrätten minskade till 3-4 våningar. Grönytan som tas i anspråk ägs av Poseidon sedan planändringen 2004 och utgör gårdsmiljö för deras hyresgäster. Endast gångvägen igenom gården är allmän men föreslås bli privat då det inte finns allmänna målpunkter vid den som tidigare. Planbeskrivningen hänvisar till uthyrningsgraden. Det kan hända att vissa platser utnyttjas utan rätt. Då alla dagens platser kan ersättas vid en ombyggnad har beläggningen inte undersökts närmare. Den nya bebyggelsen kommer förändra utsikter för flera i området. Bedömningen har gjorts att bebyggelsetillskottet är acceptabelt i en innestadsmiljö och att sju våningar i hörnet är acceptabelt som ett tydligt nytillskott. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 7(8)

8 Revideringar Planförslaget har reviderats. Revideringen innebär att upplysningen om fastighetsindelningsbestämmelserna justeras och att förslaget på servitut för allmänheten tas bort. Bestämmelsen om fasadmaterial vidgas något till att tillåta tegel, puts eller yta motsvarande putskaraktär. Vid putskaraktär ska fogar underordnas ytans karaktär. Därutöver har endast bullerutredningen uppdaterats och redaktionella ändringar gjorts. Eftersom revideringen inte innebär någon väsentlig ändring av förslaget behövs inte någon ny granskning. Karoline Rosgardt Planchef Maria Lejon Projektledare BoStad2021 Sändlista Kommunala nämnder och bolag m.fl. Fastighetsnämnden Göteborg Energi AB (Fjärrvärme) Göteborg Energi Gasnät AB Göteborg Energi GothNet AB Göteborg Energi Nät AB Kretslopp och vattennämnden Miljö- och klimatnämnden Namnberedningen Stadsdelsnämnden i Härlanda/Örgryte Trafiknämnden Statliga och regionala myndigheter m.fl. Lantmäterimyndigheten i Göteborg Länsstyrelsen PostNord Produktion VO Göteborg Skanova Nätplanering Trafikverket, Region Väst Vattenfall Eldistribution AB Västtrafik Göteborgsområdet AB Sakägare Utsänt enligt fastighetsförteckning Bostadsrättsinnehavare, hyresgäster, boende Hyresgästföreningen Region V Sverige Hyresgäster informeras genom Bostad Poseidon AB Övriga De som tidigare yttrat sig i ärendet, samt Förvaltnings AB Framtiden Göteborgs spårvagnar Handikappfören. Samarbetsorgan Naturskyddsföreningen i Göteborg Tillgänglighetsrådgivare Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 8(8)

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg Granskningsutlåtande Utfärdat: 2018-09-21 Åsa Åkesson Diarienummer: 0509/12 Telefon: 031-368 19 52 Aktbeteckning: 2-5482 E-post: asa.akesson@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för inredning av vind,

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2016-07-06 Diarienummer: 0453/09 Ingemar Jansson Telefon: 031-368 19 13 E-post: ingemar.jansson@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0464/12 Aktbeteckning: 2-5232 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: sirpa.antti-hilli@sbk.goteborg.se Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Samrådsutlåtande Datum: 2015-09-09 Diarienummer: 0458/12 Aktbeteckning: 2-5321 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för vindar

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 060613 FN 400-0531/04 1/5 BN 00/0682 (F IIa 4882) Lisa Häggdahl Tfn 031-61 14 08 Detaljplan för BOSTÄDER MM VID UTJORDSGATAN inom stadsdelarna Härlanda och Örgryte i Göteborg GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tingstorget, Alby Botkyrka kommun

Förslag till detaljplan för Tingstorget, Alby Botkyrka kommun 1 [8] Planenheten 2016-05-17 2014:555 Referens Christoffer Jusélius Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Tingstorget, Alby Botkyrka kommun Beskrivning av granskningsförfarandet Kommunstyrelsen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0382/08 Aktbeteckning: 2-5237 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2011-02-08 Diarienummer: 0563/09 (FIIa 5104) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2016-04-08 Diarienummer: 0709/12 Aktbeteckning: 2-5339 Dzejna Dedic Telefon: 031 368 18 01 E-post: dzejna.dedic@sbk.goteborg.se Detaljplan för Ändring av del av detaljplan 1480K-II-3404

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen Johanneberg i Göteborg, en del av BoStad2021

Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen Johanneberg i Göteborg, en del av BoStad2021 Granskningsutlåtande Datum: 2017-01-09 Diarienummer: 0424/13 Maria Lejon Telefon: 031-368 18 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2012-11-27 Diarienummer: 0930/04 (FIIa 5132) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Grässkärsgatan inom

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2013-06-20 Diarienummer: 0768/06 (FIIa 5188) Per Osvalds Telefon: 031-368 18 51 E-post: per.osvalds@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun KS13.697 Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun Granskningsutlåtande II Antagandehandling Sektor samhällsbyggnad Planenheten

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Utställning Datum: 2018-08-28 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Fredrik Olsson Telefon: 031-368 09 52 E-post: fredrik.olsson@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun

Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-22 NBN-2017/2596 KS-2019/858 Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun Sammanfattning Granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2013-12-17 Diarienummer: 0758/10 (FIIa 5194) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder och service vid Bergums

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Datum: , rev Ändring av stadsplaner för kv. Härbärget, NK-huset och Kompassen inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Datum: , rev Ändring av stadsplaner för kv. Härbärget, NK-huset och Kompassen inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Planhandling (FIIa 5702) Datum: 2013-05-28, rev 2013-09-03 Diarienummer SBK: 0798/09 Diarienummer FK: 1709/13 Handläggare SBK: Eva Aronsson Handläggare FK: Henrik Andersson tel: 031-368 17 51 Tel: 031-368

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-12-13 Diarienummer: 0326/07 (FIIa 5123) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i norra Kyrkbyn inom

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 Detaljplan för Snokebo 1:49, del av, norra sidan av sjön Snesaren, Vimmerby Kommun, Kalmar län 2013-05-02 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har varit utställd

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer