En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel. Att söka ombudskap

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel. Att söka ombudskap"

Transkript

1 En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Att söka ombudskap

2 Affärsidé Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi strävar efter att vara ett kundorienterat, rikstäckande och högteknologiskt företag. Svenska Spel har cirka ombud spridda över hela landet. Sedan 1999 erbjuder vi även möjligheten att komplettera spelandet via Internet. Svenska Spel är en del av det svenska samhället och har av tradition starka band med idrottsrörelsen. Vårt överskott kommer hela samhället till godo. Huvudkontoret ligger i Visby, men en betydande del av verksamheten är förlagd till Sundbyberg. Många vill bli ombud Svenska Spel får dagligen ansökningar från butiker som vill bli spel- eller lottombud. I den här broschyren berättar vi övergripande om de minimikrav vi ställer på ett blivande ombud. Vi informerar också om vilka kriterier som ligger till grund för bedömning av en ansökan. Känner du att ditt företag och din butik uppfyller minimikraven finns möjligheten att få sälja Svenska Spels produkter. Detta utgör emellertid ingen garanti eftersom Svenska Spel i varje enskilt fall gör en affärsmässig bedömning. Du kan ansöka om att bli speleller lottombud. Läs igenom broschyren noga innan du skickar in din ansökan.

3 Vi på Svenska Spel jobbar för dig Som ombud ger vi dig allt stöd du behöver för att lyckas med försäljningen av våra starka varumärken. Vi erbjuder: 1. Centrala kampanjer i media och butik 2. Lokala aktiviteter och centrala ombudstävlingar 3. Utbildning och fortbildning kring våra produkter och spelterminalen Arbetsglädje och motivation är nyckeln till framgång i all affärsverksamhet!

4 Svenska Spels butikskoncept Svenska Spels koncept för ombuden består av flera pusselbitar som tillsammans skapar förutsättningar för en framgångsrik spelbutik. Kunnig och engagerad personal är en grundförutsättning eftersom det ger fler nöjda kunder. Alla ombud ska vara Svenska Spelprofilerade både ut- och invändigt. Fasta platser för kampanjbudskap är ytterligare ett krav då detta ger maximal säljeffekt och spelglädje. 1. Utomhusprofil Det ska synas tydligt på utsidan att butiken är ombud för Svenska Spel. Tillsammans med aktuella kampanjbudskap ska profilmaterialet väcka kundernas intresse och locka in dem i butiken. 2. Inredning Alla ombud ska installera särskilt framtagen spelinredning. Den är funktionell och flexibel för att passa alla slags butiker. Den inbjuder till spel och underlättar både för kunder och för butikens personal. Till varje kampanj får ombuden kampanjmaterial som ska exponeras i butiken. 3. Spelkassan Många spel säljs på impuls, detta gäller särskilt lotter. För att stärka impulsförsäljningen finns särskild inredning som ska placeras i anslutning till kassan och spelterminalen.

5 Etablering Nyetablering och avveckling Svenska Spels fortlöpande arbete med nyetablering och avveckling av ombud syftar till att tillgodose god service, spelansvar, säkerhet, god tillgänglighet och lönsamhet. Svenska Spels mål är att nå så stor spridning som möjligt. Det är dock inte möjligt för Svenska Spel att ha ett obegränsat antal ombud vilket innebär att vissa kunder hänvisas till annan försäljningskanal, t ex via internet. Svenska Spel kommer således att på objektiva och icke-diskriminerande grunder att bedöma och besluta om vilka potentiella ombud som kan förväntas vara bäst skickade att förmedla Svenska Spels spel, respektive avveckla ombud som inte motsvarar uppsatta krav. För att en utvärdering och bedömning ska göras av Svenska Spel ska minimikraven uppfyllas och butikens årsomsättning uppgå till minst 3 miljoner kronor för spelombud och 2 miljoner kronor för lottombud. Dokument som styrker butikens omsättning ska uppvisas på begäran från Svenska Spel. För helt nya butiker gäller samma krav på årsomsättning. I dessa fall ska en budget bifogas. Nya ombud har en prövotid på 12 månader. För ombud som inte uppnår den med Svenska Spel överenskomna försäljningsnivån kommer ombudsavtalet att sägas upp. Erlagda avgifter och övriga kostnader återbetalas ej vid uppsägning. Svenska Spel omprövar regelmässigt tidigare ingångna ombudsavtal omombud helt eller delvis överlåter den rörelse i vilken ombudsverksamheten sker, eller förändrar ägarstrukturen i bolag som är ombud. Hur behandlas en ansökan? Eftersom varje ansökan är unik görs en objektiv bedömning. Svenska Spels beslut grundar sig på ett antal kriterier såsom butikens årsomsättning, antal kunder, butiksyta, öppettider med mera. Dessutom görs en bedömning över vilken påverkan befintliga ombuds försäljning får genom en nyetablering. Återkommande ansökningar Om näringsidkare/butik efter en avstyrkt ansökan återkommer med ny ansökan inom tolv månader utan att några klara förändringar har skett kommer denna inte att behandlas. Har du frågor beträffande din ansökan, kontakta Svenska Spel ombudsadministration. Tel:

6 Ny bild Svenska Spels minimikrav Seriositet Ombud ska vara ansvarskännande och aktivt verka för ett sunt spelande samt kundens säkerhet i spelhanteringen. Gällande åldersgränser samt övriga regler och anvisningar för försäljning av Svenska Spels produkter ska följas av ombudet. Ombud får inte sälja eller främja olagligt spel, andra olagliga produkter, eller andra produkter och tjänster som inte är förenliga med Svenska Spels verksamhet. Ombudet får ej heller ha några kopplingar till annan illegal verksamhet. Tillgänglighet Öppettiderna ska vara kund- och spelanpassade och ombudet ska erbjuda kunderna möjlighet att med lätthet delta i Svenska Spels spel och lotterier. Lokal & Miljö Ombud ska avsätta en viss del av sin butik för Svenska Spels spel och lotterier och ska utforma denna del enligt Svenska Spels anvisningar. Lokalen skall vara välvårdad. Kompetens Både ombudet och den personal hos ombudet som någon gång har med Svenska Spel och Svenska Spels kunder att göra ska tillfredsställande behärska det svenska språket, samt förstå och förmedla kunskap om Svenska Spels produkter. Både ombudet och den personal hos ombudet som någon gång handhar spel- eller lotterminalen ska behärska densamma på ett för kunden och Svenska Spel fullgott sätt. Webbutbildning Det är obligatoriskt med utbildningarna Spelskola Grund och Spelansvar via internet samt vår ombudsskola i Sundbyberg för Spelombud. För lottombud är det obligatoriskt med Lottskola grund och Spelansvar via internet. Sortiment & Exponering Ombud ska sälja alla de spel och/eller lotter som avtalet mellan Svenska Spel och ombudet anger. Dessa ska säljas på den eller de platser i lokalerna som avtalats mellan Svenska Spel och ombudet. Ombud ska exponera aktuellt material såväl interiört som exteriört och i övrigt erbjuda en miljö som är förenlig med Svenska Spels Butikskoncept.

7 Ekonomi Ombud ska ha god betalningsförmåga och stabil ekonomi och förväntas kunna efterleva Svenska Spels ekonomi- och betalningsrutiner, vilket bland annat innebär att ombud ska ha ekonomiska förutsättningar att betala de etableringsavgifter och andra avgifter och hyror som från tid till annan kan utgå för Svenska Spels spel och lotterier. Ombud ska vara näringsidkare med F-skattebevis. Ombud ska ha en årsomsättning avseende Svenska Spels spel och/eller lotterier som överstiger det minimibelopp som Svenska Spel från tid till annan fastställer för den ortskategori som om budet tillhör. Ombud kan bli föremål för kreditprövning. Kostnader för ett nytt spelombud Etableringsavgift på kr (teleanslutning, terminalinstallation, TV-monitorer, 2-dagarsutbildning med resa och uppehälle för två personer, profilmaterial m m). Kostnader för Svenska Spels spelinredning och profil samt eventuell ombyggnad tillkommer. Startkostnader för ett nytt lottombud Ingen avgift tas ut då Svenska Spel tillstyrker en ansökan om lottombudskap. Övriga kostnader Du betalar en hyra för terminaler och utrustning. Spelombud 300 kr exkl moms i veckan, lottombud 30 kr exkl moms i veckan. Ombud ska vara berett att ställa bankgaranti och/ eller borgen, alternativt utge deposition för kommande intäkter från spel och/eller lotterier.

8 Svenska Spel, Visby Besöksadress: Norra Hansegatan 17 Tel: , Fax: Svenska Spel, Stockholm Besöksadress: Sturegatan 11, Sundbyberg Tel: , Fax: Materialbeställning: Art. nr:

Vi på Svenska Spel jobbar för dig. Affärsidé. Många vill bli ombud

Vi på Svenska Spel jobbar för dig. Affärsidé. Många vill bli ombud En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Att söka ombudskap Affärsidé Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi strävar efter att vara ett kundorienterat, rikstäckande och högteknologiskt

Läs mer

Att söka ombudskap En guide f dig som vill bli ombud för Svenska Spel

Att söka ombudskap En guide f dig som vill bli ombud för Svenska Spel Att söka ombudskap för En guide ill bli v dig som d för ombu pel S Svenska Affärsidé Vi på Svenska Spel jobbar för dig Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi strävar efter att vara ett kundorienterat,

Läs mer

Att söka ombudskap. En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel

Att söka ombudskap. En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Att söka ombudskap En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Affärsidé Svenska Spels affärsidé är att sälja ett varierat utbud av spännande och underhållande spel med penningvinster till hela

Läs mer

Att söka ombudskap. En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel

Att söka ombudskap. En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Att söka ombudskap En guide för dig som vill bli ombud för Svenska Spel Affärsidé Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi strävar efter att vara ett kundorienterat, rikstäckande och högteknologiskt

Läs mer

Att söka spelombudskap

Att söka spelombudskap Att söka spelombudskap En guide för dig som vill bli spelombud för Svenska Spel Vår vision är att spel skall vara till glädje för alla. Om Svenska Spel Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi

Läs mer

Att söka lottombudskap

Att söka lottombudskap Att söka lottombudskap En guide för dig som vill bli lottombud för Svenska Spel Vår vision är att spel skall vara till glädje för alla. Om Svenska Spel Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi

Läs mer

Att söka lottombudskap

Att söka lottombudskap Att söka lottombudskap En guide för dig som vill bli lottombud för Svenska Spel Vår vision är att spel skall vara till glädje för alla. Om Svenska Spel Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Vi

Läs mer

Skapa en ännu bättre spelupplevelse

Skapa en ännu bättre spelupplevelse ett butikskoncept från Svenska Spel Utsidan säljer insidan. profilmaterial stärker kampanjen. Starkast köpimpulser vid kassadisken. Bygg om till ett vinnande spelkoncept. Skapa en ännu bättre spelupplevelse

Läs mer

En helhetsupplevelse för spelkunden

En helhetsupplevelse för spelkunden ETT BUTIKSKONCEPT FRÅN SVENSKA SPEL Lyft din spelavdelning till en ny nivå! EN INBJUDANDE UTSIDA. FÖRSTÄRK KAMPANJEN MED PROFILMATERIAL. Alltid aktuellt med digitala budskap. Ett komplett inredningskoncept,

Läs mer

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 Jag heter Meta Persdotter och tog över ansvaret för Svenska Spel den 1 februari i år. Jag kommer att berätta om de viktigaste händelserna

Läs mer

RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19. Analys & Strategi

RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19. Analys & Strategi RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19 Analys & Strategi Innehåll/Sammanfattning BAKGRUND... 4 Undersökning om bemötandets betydelse i kollektivtrafiken... 4 Undersökningsmetodik...

Läs mer

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 reflex livränta FÖRKÖPSINFORMATION Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 Så fungerar Reflex Livränta Reflex Livränta är en engångsbetald kapitalförsäkring som du kan komplettera med ett återbetalningsskydd.

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin?

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom socialpsykiatrin. Att arbeta som peer supporter innebär att du

Läs mer

Ansökan om trädfällning utanför tätort

Ansökan om trädfällning utanför tätort Tekniska förvaltningen 1 (5) Mark- och exploateringsavdelningen Telefon 0526-190 00 Ansökan om trädfällning utanför tätort Till dig som vill fälla träd på kommunens mark utanför centrala Strömstad och

Läs mer

www.julklappskortet.se

www.julklappskortet.se www.julklappskortet.se Varför Julklappskortet? Svårt att välja rätt julklapp? Vi har över 100 produkter från kända varumärken att välja bland. Snabbt och Säkert Vi har marknadens snabbaste leverans till

Läs mer

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets Maxcertifikat Istället för aktier En produkt från Handelsbanken Capital Markets Handelsbankens maxcertifikat Maxcertifikat ger dig möjlighet till god avkastning, till lägre risk än aktier. Handelsbankens

Läs mer

Inreg.firma:... Innehavare/firmatecknare:... Organisationsnummer:... Personnr:... Butikens gatuadress:...bostadstel. inkl. riktnr:...

Inreg.firma:... Innehavare/firmatecknare:... Organisationsnummer:... Personnr:... Butikens gatuadress:...bostadstel. inkl. riktnr:... Ansökan om ombudskap Samtliga uppgifter skall ifyllas av sökanden. Var god texta. Ansökningsblanketten återsändes till Skånetrafiken, 281 83 HÄSSLEHOLM. Märk kuvertet ombud OBS! Med denna blankett skall

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

Allmän information om försäkringarna

Allmän information om försäkringarna Förköpsinformation om Unionens obligatoriska inkomstförsäkring och tilläggsförsäkring Januari 2016 Allmän information om försäkringarna Illustrationen ovan gäller för det högre a-kassetaket på 25 025 kr/mån

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Många vill bli ombud Etablering

Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Många vill bli ombud Etablering Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Vi på Skånetrafiken ska se till att det finns tillräckligt med försäljningsställen så att det är enkelt för våra kunder att köpa biljetter och att resa med oss.

Läs mer

Att söka ombudskap. 0771-41 43 00 vasttrafik.se

Att söka ombudskap. 0771-41 43 00 vasttrafik.se Att söka ombudskap Hur behandlas en ansökan? Varje ansökan är unik och det görs en objektiv bedömning av Västtrafiks behov av ett försäljningsombud i det område ansökan avser. Vi använder oss av ett antal

Läs mer

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET AFFÄRSIDÉ Rum 22 tillhandahåller tidsenlig design och accessoarer till priser lagda på en medelnivå. VISION Rum 22 skall bli det självklara valet för Falkenbergarna

Läs mer

Källby ängaväg 6A lgh B1-1102. Lund tätort, Källby, Lund

Källby ängaväg 6A lgh B1-1102. Lund tätort, Källby, Lund Källby ängaväg 6A lgh B1-1102 Lund tätort, Källby, Lund Riksbyggen är ett kooperativt företag. Vi arbetar aktivt för att påverka samhällsutvecklingen med målet att alla ska kunna bo tryggt, långsiktigt

Läs mer

2015 2015-01-01 21:41

2015 2015-01-01 21:41 2015 2015-01-01 21:41 VÄLKOMMEN TILL FÖRENINGSTJÄNST I VÄNERSBORG! Föreningstjänst i Vänersborg är ett företag som genom butik och internet säljer idrottspriser, namnskyltar, skyltar, och övrig gravyr

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Folkets hus Åkersberga, lokal Trälhavet. Sammanträdena beräknas ta cirka tre timmar i anspråk.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Folkets hus Åkersberga, lokal Trälhavet. Sammanträdena beräknas ta cirka tre timmar i anspråk. Kallelse 2015-11-18 Ärendenummer Förrättningslantmätare, flm Helen Lenman «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten

Eget val inom hemtjänsten UTFÖRARE Eget val inom hemtjänsten Hur du som företagare blir extern utförare av hemtjänst 1 Möjligheter och begränsningar! Från och med hösten 2011 inför Falköpings kommun eget val av utförare inom hemtjänsten

Läs mer

STORE CONCEPT ETT FLEXIBELT BUTIKSKONCEPT BÅDE FÖR DEN LILLA OCH STORA BUTIKEN

STORE CONCEPT ETT FLEXIBELT BUTIKSKONCEPT BÅDE FÖR DEN LILLA OCH STORA BUTIKEN STORE CONCEPT ETT FLEXIBELT BUTIKSKONCEPT BÅDE FÖR DEN LILLA OCH STORA BUTIKEN 2 I butiken tar kunden beslutet att köpa produkten. En tydlig, enkel och inspirerande butiksmiljö är därför grundförutsättningen

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

SHOP DISPLAY CONCEPT

SHOP DISPLAY CONCEPT SHOP DISPLAY CONCEPT Innehåll 3 Inledning 4 Steelo Shop Display Concept 6 Ryggpaneler 8 Spårad ryggpanel 12 Perforerad ryggpanel 16 Slät ryggpanel 19 Tillbehör Slaget om kunderna står i butiken. Det var

Läs mer

Kallelse till Extra föreningsstämma

Kallelse till Extra föreningsstämma Kallelse till Extra föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till extra föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 31 augusti 2015 klockan 18.00 Innegården Sibyllegatan 7/Riddargatan 20, vid regn

Läs mer

Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde 2015

Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde 2015 Styrdokument, plan Miljö- och hälsoskyddskontoret 2014-12-09 Robert Åsberg 08-590 972 33 Dnr Fax 08-590 819 30 MHN/2014:98 robert.asberg@upplandsvasby.se Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde

Läs mer

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT Under 2016 inför Ängelholms kommun ett nytt arbetssätt gällande handläggning av bistånd och planering

Läs mer

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 02 Innehåll INNEHÅLL Identitet...03 Logotyp...04 Stödgrafik...09 Specialgrafik...10 Typografi...13 Implementering...15 Kontaktuppgifter...19 03 Identitet

Läs mer

LOTTERMINALEN. Terminal- och produktguide januari 2014

LOTTERMINALEN. Terminal- och produktguide januari 2014 LOTTERMINALEN Terminal- och produktguide januari 2014 Allmänt OMBUDSSUPPORT 020-78 83 55 2 Innehållsförteckning Allmänt Hela folkets spelbolag 5 Extranätet för våra ombud 5 Avtal och regler 6 Allmänt Terminalen

Läs mer

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan.

Österslättsskolan. Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Österslättsskolan Läsåret 2012 2013 kommer cirka 380 elever i årskurs 7, 8 och 9 att gå på Österslättsskolan. Alla elever i årskurs 7 i Karlshamns kommun gör tre val på den egna skolan angående språk,

Läs mer

SÄRSKILT VILLKOR ANSVAR OCH RÄTTSSKYDD. Särskilt villkor. Ansvar & Rättsskydd 2012-01-01. Gäller fr.o.m. 2012-01-01

SÄRSKILT VILLKOR ANSVAR OCH RÄTTSSKYDD. Särskilt villkor. Ansvar & Rättsskydd 2012-01-01. Gäller fr.o.m. 2012-01-01 SÄRSKILT VILLKOR ANSVAR OCH RÄTTSSKYDD Särskilt villkor 2012-01-01 Ansvar & Rättsskydd Gäller fr.o.m. 2012-01-01 Ansvar- & Rättsskyddsförsäkring för Kennelverksamhet... 4 Ansvarsförsäkring... 4 Försäkrad

Läs mer

ELMIA 24-26 APRIL JÖNKÖPING 2015 24 26 APRIL 2015 JÖNKÖPING SE TILL ATT SYNAS! Reklamexponering under Elmia Vårsalong. http://www.elmia.

ELMIA 24-26 APRIL JÖNKÖPING 2015 24 26 APRIL 2015 JÖNKÖPING SE TILL ATT SYNAS! Reklamexponering under Elmia Vårsalong. http://www.elmia. ELMIA 24-26 APRIL JÖNKÖPING 2015 24 26 APRIL 2015 JÖNKÖPING SE TILL ATT SYNAS! Reklamexponering under Elmia Vårsalong http://www.elmia.se/polymer Se till att du syns! Mässan är ett fantastiskt forum för

Läs mer

Försäljning. Inför start Försäljning

Försäljning. Inför start Försäljning Kan du påbörja din försäljning innan du startar verksamheten? Till vem ska du sälja innan du ens har din lokal och mottagning klar? Hur ska du sälja? Målet med försäljningsarbetet inför start är att du

Läs mer

Uppföljning Attendo familjerådgivning

Uppföljning Attendo familjerådgivning SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-04-04 SN-2012/1093.183 1 (3) HANDLÄGGARE Hellman, Therese 08-535 378 80 therese.hellman@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

SVERIGES FISKARES RIKSFÖRBUNDS STANDARDAVTAL FÖR SAMARBETE INOM FISKELAG

SVERIGES FISKARES RIKSFÖRBUNDS STANDARDAVTAL FÖR SAMARBETE INOM FISKELAG 1 (5) SVERIGES FISKARES RIKSFÖRBUNDS STANDARDAVTAL FÖR SAMARBETE INOM FISKELAG 2 (5) 1 GILTIGHET Detta samarbetsavtal gäller för fiskare och fartygsägare som är medlemmar i Sveriges Fiskares Riksförbund

Läs mer

INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN.

INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN. 1 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Jan-Bertil Hansson VA-chef INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN. Du som är fastighetsägare

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT Innehållsförteckning: REGISTRERA DIG I BOSÖK OCH BÖRJA SAMLA KÖPOÄNG... 2 KÖPOÄNG... 3 GRUNDKRAV... 4 SÅHÄR SÖKER DU STUDENTLÄGENHET... 6 VISNING OCH KONTRAKTSSKRIVNING...

Läs mer

SPPs Avtalspension PA 03 individuell ålderspension

SPPs Avtalspension PA 03 individuell ålderspension Ett viktigt val för din framtid Gör ett aktivt val för din pension. Michaela, SPP SPPs Avtalspension PA 03 individuell ålderspension Om du fick 100 000 kronor att investera, var skulle du placera dem då?

Läs mer

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT Under 2016 inför Ängelholms kommun ett nytt arbetssätt gällande handläggning av bistånd och planering

Läs mer

ATT BRY SIG OM TAR VI PÅ ALLVAR!

ATT BRY SIG OM TAR VI PÅ ALLVAR! DIN HJÄLPANDE HAND ATT BRY SIG OM TAR VI PÅ ALLVAR! Vilka är Basic Care Unit? Basic Care Unit AB är ett företag med specialisering inom omsorg och hemtjänst. Vår policy är att Du och Dina behov står i

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil.

Läs mer

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan pedagoger och föräldrar enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta

Läs mer

MOBBNINGSENKÄT. XXX-skolan

MOBBNINGSENKÄT. XXX-skolan Agenda 1 Info www.agenda1info.com MOBBNINGSENKÄT XXX-skolan September år Förord Denna enkätstudie är utförd av Agenda 1 Info HB på uppdrag av skolan. Kostnaden är tillsammans med andra tjänster 1 - kr

Läs mer

Tjänstepension enligt PA 03 Pensionsavtal för arbetstagare hos staten m.fl.

Tjänstepension enligt PA 03 Pensionsavtal för arbetstagare hos staten m.fl. 1 (9) PM Datum HR-avdelningen 2008-10-20 Cajsa Linder Tjänstepension enligt PA 03 Pensionsavtal för arbetstagare hos staten m.fl. Här ges en översiktlig bild av den statliga tjänstepensionen: Tjänstepensionen

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Inledning Beskrivning Villa Utkiken är en enhet för avlösning, belägen i lokaler inom Furunäsets företagsby. Den som sköter sin närstående i hemmet kan ansöka om avlösning

Läs mer

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den!

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Maxa din relation med Joyful Giftcard Sommargåva förstärker relationen Gåvoekonomin har funnits så länge män- Med en sommargåva till dina

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Bättre hälsa för barn och ungdomar

Bättre hälsa för barn och ungdomar Bättre hälsa för barn och ungdomar Mer friluftsliv bättre hälsa för barn och ungdomar Så här går det till RENT PRAKTISKT SÅ HÅLLER NÅGON av kommunens fritidsgårdar i själva aktiviteten. Genomförare är

Läs mer

Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer

Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer Januari 2010 Reagera Marknadsanalys AB OM UNDERSÖKNINGEN Upplägg Reagera Marknadsanalys har under december 2009 genomfört

Läs mer

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av

Läs mer

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Socialförvaltningen informerar Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Giltiga from 1 oktober 2014 ALLMÄNNA VILLKOR. för Svenska Spels sponsringstjänst Gräsroten

Giltiga from 1 oktober 2014 ALLMÄNNA VILLKOR. för Svenska Spels sponsringstjänst Gräsroten ALLMÄNNA VILLKOR för Svenska Spels sponsringstjänst Gräsroten 1 Allmänna villkor för Svenska Spels sponsringstjänst Gräsroten 1. ALLMÄNT Svenska Spel har som affärsidé att utveckla och erbjuda spel på

Läs mer

Allt du behöver veta om slam

Allt du behöver veta om slam Allt du behöver veta om slam Gäller från 1 februari 2016 2016-04-27 Vi ber om ursäkt för att vi inte börjat tidigare! Ända sedan 1970-talet har det varit kommunernas skyldighet att ta hand om slam från

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Därför har vi 18-årsgräns på lotter och andra spel. Visa leg om du är under 25 år.

Därför har vi 18-årsgräns på lotter och andra spel. Visa leg om du är under 25 år. Därför har vi 18-årsgräns på lotter och andra spel. Visa leg om du är under 25 år. Nu måste du fyllt 18 för att köpa lotter och andra spel. I Sverige blir du myndig när du fyller 18 år. Det innebär att

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Lön för mödan!? Från förhandlingsprocess till vad du ska ta upp vid lönesamtalet

Lön för mödan!? Från förhandlingsprocess till vad du ska ta upp vid lönesamtalet Lön för mödan!? Från förhandlingsprocess till vad du ska ta upp vid lönesamtalet Förhandlingsprocessen Övergripande överläggning Lönesamtal Avstämning Utvärdering Övergripande överläggning Ibland skrivelse

Läs mer

Brief EuroPride 2018

Brief EuroPride 2018 Brief EuroPride 2018 1. PROCESSEN FÖR ATT BLI BYRÅ FÖR EUROPRIDE 2018 Denna brief är ett förfrågningsunderlag från EuroPride 2018 som kommer att ligga till grund för att inleda ett långsiktigt samarbete

Läs mer

Foto: Janne Danielsson. Information för dig som vill sälja SL-biljetter

Foto: Janne Danielsson. Information för dig som vill sälja SL-biljetter Foto: Janne Danielsson Information för dig som vill sälja SL-biljetter Foto: Marcus Kurn 2 Att bli återförsäljare eller ombud för SL Vi är glada att du är intresserad av att sälja vårt sortiment. Det är

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Skuldsanering. Är du så skuldsatt att du inte kan betala dina skulder? Så här ansöker du om skuldsanering. Kronofogdens bedömning

Skuldsanering. Är du så skuldsatt att du inte kan betala dina skulder? Så här ansöker du om skuldsanering. Kronofogdens bedömning I N F O R M A T I O N KFM 935 utgåva 7. Utgiven i MAJ 2008. Skuldsanering Är du så skuldsatt att du inte kan betala dina skulder? Om du inte kan betala dina skulder kanske du kan få skuldsanering. Med

Läs mer

Färdtjänst särskild kollektivtrafik

Färdtjänst särskild kollektivtrafik Färdtjänst särskild kollektivtrafik Tips! Spara foldern den är ditt lilla uppslagsverk. Vad är färdtjänst? Färdtjänsten är en form av kollektivtrafik, det vill säga särskild kollektivtrafik och regleras

Läs mer

Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar. Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016

Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar. Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016 Att äga, köpa eller sälja en förorenad fastighet ditt ansvar Länsstyrelsernas juristsamverkansgrupp för efterbehandlingsfrågor 2016 1 Utgiven av Länsstyrelserna och Statens geotekniska institut Text Länsstyrelsernas

Läs mer

Egenkontrollprogram för handel med vissa receptfria läkemedel

Egenkontrollprogram för handel med vissa receptfria läkemedel 1 av 10 Egenkontrollprogram för handel med vissa receptfria läkemedel Läkemedelsverkets föreskrifter (LVSF 2009:20) om handel med vissa receptfria läkemedel Lag (2009:730) om handel med vissa receptfria

Läs mer

Sälja eller köpa ett företag

Sälja eller köpa ett företag Sälja eller köpa ett företag -vi gör processen lite enklare En mötesplats för säljare & köpare! Småbolagsknuten är ingen mäklartjänst i traditionell bemärkelse. Det är istället en digital mötesplats där

Läs mer

Hat och kränkningar. på internet. En vägledning till föräldrar och andra vuxna nära barn. TILLSAMMANS MOT NÄTHAT www.nohate.se. www.statensmedierad.

Hat och kränkningar. på internet. En vägledning till föräldrar och andra vuxna nära barn. TILLSAMMANS MOT NÄTHAT www.nohate.se. www.statensmedierad. Hat och kränkningar på internet En vägledning till föräldrar och andra vuxna nära barn TILLSAMMANS MOT NÄTHAT www.nohate.se www.statensmedierad.se Till dig som är förälder innehåll HEJ! Är du orolig när

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org TRÄNARGUIDE Mattekoden FLEX www.flexprogram.org 1 ATT TRÄNA MED MATTEKODEN Mattekoden är ett adaptivt webbaserat träningsprogram för intensivträning av centrala matematiska färdigheter. För att uppnå maximal

Läs mer

Kontrakt för lån av personlig dator på Ystad Gymnasium

Kontrakt för lån av personlig dator på Ystad Gymnasium Kontrakt för lån av personlig dator på Ystad Gymnasium Bakgrund Ystad Gymnasium vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informationsteknik används som ett naturligt verktyg i skolarbetet.

Läs mer

Tingsholmsgymnasiet är en modig och nytänkandeskola som kännetecknas av gemenskapoch trygghetoch utmärker sig genom kunskap och kompetens

Tingsholmsgymnasiet är en modig och nytänkandeskola som kännetecknas av gemenskapoch trygghetoch utmärker sig genom kunskap och kompetens Tingsholmsgymnasiet är en modig och nytänkandeskola som kännetecknas av gemenskapoch trygghetoch utmärker sig genom kunskap och kompetens Formalia Öppna föreläsningar Informationssökning Stöd via sociala

Läs mer

Personlig assistans som den ska vara

Personlig assistans som den ska vara Personlig assistans som den ska vara Inledning om personlig assistans Varje sida som ska driva trafik till personlig assistans behöver vara utformad på rätt sätt. Det finns en hel del villkor som är viktiga

Läs mer

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Fibernätet Nu är installationen av mediaomvandlare gjord i alla lägenheter utom 2 st, som vi ej fått tillträde till. Vi ber alla att snarast prova förbindelsen och rapportera

Läs mer

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vår vision om den goda fastighetsmarknaden Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vision Ta en promenad på stan och titta upp på de många vackra och spännande husfasader som finns runt omkring dig.

Läs mer

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info.

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Bästa sommargåvan Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Unikt sommarerbjudande! 239 kr inkl frakt Ord Pris 295 kr ink frakt Gäller endast t.o.m 15 Juli Sommargåva förstärker

Läs mer

Våra tjänster. Dina nyttigheter.

Våra tjänster. Dina nyttigheter. Våra tjänster. Dina nyttigheter. FYRA ÖRE PER LITER. Mer kostar det inte att få det viktigaste livsmedel vi har levererat ända in i ditt hem. Dygnet runt. Året om. Allt vatten du behöver. Som kund till

Läs mer

INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN OCH ÖVRIGA OMRÅDEN.

INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN OCH ÖVRIGA OMRÅDEN. 2008-09-05 1 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN INFORMATION TILL BERÖRDA FASTIGHETSÄGARE AVSEENDE UTBYGGNAD AV KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPPSNÄT PÅ LANDSBYGDEN OCH ÖVRIGA OMRÅDEN. Du som är fastighetsägare och

Läs mer

Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN

Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN Vad är arbetslöshetsförsäkringen? 3 Vem gör vad? 3 När har du rätt till arbetslöshetsersättning? 4 Vad

Läs mer

Nöjd Hyresgäst Byggebo 2011 Helhetsbedömning

Nöjd Hyresgäst Byggebo 2011 Helhetsbedömning Helhetsbedömning 0 0 0 0 0 0 0 Totalt, n= 1 Kikebo totalt, n= 2 Kristineberg totalt, n= 3 BV 1, n=2 3 BV 2, n= 3 BV 3, n=0 BV, n=3 2 2 BV, n= 3 BV, n= 3 Betyg - "Helnöjda" Betyg 3- - "Varken eller" Betyg

Läs mer

Villkor för medlemskap i Nutrilett Willpower Group. Gäller fr.o.m. 1 maj 2016.

Villkor för medlemskap i Nutrilett Willpower Group. Gäller fr.o.m. 1 maj 2016. Villkor för medlemskap i Nutrilett Willpower Group. Gäller fr.o.m. 1 maj 2016. Orkla Health AS, org. nr. 919 661 356 (Orkla Health) ger dig tillgång till Nutrilett Willpower Group på följande villkor.

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

Profilera din butik och öka din försäljning!

Profilera din butik och öka din försäljning! Profilera din butik och öka din försäljning! 2012 Låt kunden få ta del av dina Kampanjer och Annonsvaror Se över din entré, det gör din kund! Skyltställ A4 "Matbar" Modell 84/1 IM Sign Original Affischmått:

Läs mer

ETABLERINGSPOLICY. avseende värdeautomatspel. Svenska Spel

ETABLERINGSPOLICY. avseende värdeautomatspel. Svenska Spel 2010-09-30 ETABLERINGSPOLICY avseende värdeautomatspel Inledning ska erbjuda värdeautomatspel via affärspartners som ett led i att uppfylla s och affärsområdet Vegas övergripande syfte och mål. Målet för

Läs mer

Montage- skötsel- och eldningsanvisningar

Montage- skötsel- och eldningsanvisningar Camina Art Paris Bioetanolkamin Utgåva 1.2016 Montage- skötsel- och eldningsanvisningar Innehållsförteckning Allmänt Mottagning av gods Kontrollera att antalet kollin överensstämmer med fraktsedeln. Undersök

Läs mer

DELÅRSRESULTAT JAN-SEPT 2006 Bruttospelintäkterna uppgick till 14 513 MSEK (14 442), ökning med 0,5 procent. Nettospelintäkterna (bruttospelintäkter

DELÅRSRESULTAT JAN-SEPT 2006 Bruttospelintäkterna uppgick till 14 513 MSEK (14 442), ökning med 0,5 procent. Nettospelintäkterna (bruttospelintäkter DELÅRSRESULTAT JAN-SEPT Bruttospelintäkterna uppgick till 14 513 MSEK (14 442), ökning med 0,5 procent. Nettospelintäkterna (bruttospelintäkter efter reducering med vinnarnas andel) uppgick till 6 412

Läs mer

Karriärplanering Övning 07: Att söka jobb en handlingsplan

Karriärplanering Övning 07: Att söka jobb en handlingsplan Karriärplanering Övning 07: Att söka jobb en handlingsplan Att söka jobb är mer än att skriva och skicka ut ansökningsbrev eftersom sökandet är starkt kopplat till karriärplanering och personlig utveckling.

Läs mer

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM VÄGEN TILL EN NY BOSTAD Hos oss på Bostadsförmedlingen är det du själv som söker och anmäler ditt intresse för bostäder i Stockholmsregionen. Tänk på

Läs mer

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter Kommunstyrelsens och byggnadsnämndens kompletterande mål för 2015 2(17) 3(17) Inledning Enligt Hjo kommuns målmodell ska kommunfullmäktige i budgetdokumentet besluta om ett antal kommunövergripande, prioriterade

Läs mer

Omläggning till ekologisk grönsaksodling

Omläggning till ekologisk grönsaksodling Ekologisk odling av grönsaker på friland Omläggning till ekologisk grönsaksodling förutsättningar och strategi Foto: Åsa Rölin Omläggning till ekologisk grönsaksodling förutsättningar och strategi Text

Läs mer