Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena"

Transkript

1 Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena Nu kan du omvärldsbevaka Europa från din hemort vi bjuder in talare från andra europeiska länder och du får ta del av högintressanta föreläsare som berättar om spännande projekt, har spetskompetens, är HR-visionärer och inspirerande ledare, i ett nytt nätverk speciellt riktat till HR-direktörer och andra i ledarskapsroller. Nätverket träffas tre gånger per år i Sverige och finns i nuläget på två orter: Stockholm och Luleå. Som medlem har du dessutom en stående plats på vår årliga nätverksträff i Barcelona. Mellan träffarna får du nyhetsbrev med europeisk omvärldsbevakning. Nätverket är branschoberoende och icke-personbundet.

2 Träff 1: Tankeväckande och stundtals skrämmande blickar mot framtidens arbetsplats hur förbereder vi oss för den? Jordi Serrano inspirerar med tankeväckande inspel om den snabba förändringstakten i vår omvärld. Han engagerar med en del drastiska bilder, som när demografiska förändringar får till följd att det i Japan i dag säljs fler blöjor till äldre än till spädbarn. Han väcker de mer filosofiska funderingarna kring synen på vad arbete egentligen är, i tid och rum. Han visar också på generationsgapet som tillsammans med en all mer avancerad teknik, kräver anpassning och uppgradering av HR-professionen för att hänga med. Under denna interaktiva workshop som Jordi Serrano leder arbetar ni dessutom med följande teman: - Är traditionella yrken på tillbakagång? - Vad kommer att fungera i detta nya sammanhang? - Vad kommer vi ha för typ av arbeten? - För vem kommer vi att arbeta? - Hur förbereder vi oss för att börja vår arbetskarriär eller för att vidarutveckla den? Om Jordi Serrano: Som entreprenör, utbildad ingenjör och tidigare prisbelönad HR-chef, en av grundarna av Nubel (en innovativ marknadsplats för frilansare), ordförande i Fundación Factor Humà (en stiftelse i Barcelona som arbetar för att stärka humankapitalet och humanisera företag), förvaltar Jordi Serrano ett nätverk av experter som utforskar det framtida arbetet och hjälper stora organisationer i att möta nya utmaningar på arbetsmarknaden. Jordi gav nyligen ut en bok om Framtidens arbetsplats, El Ocaso del Empleo (Libros de Cabecera, 2013). Jordi är katalan och uppväxt och bosatt i Sant Cugat utanför Barcelona. Stockholm Onsdag den 18 februari, kl ca, inkl. fikapaus och lunch. Plats: Dalarnas Hus, Vasagatan 46. Luleå: Torsdagen den 19 februari, kl ca, inkl. fikapaus och lunch. Plats: Kulturens Hus, Skeppsbrogatan 17. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer, organisationsutvecklare, förändringskonsulter samt andra yrkesverksamma med ledarroll. Anmälan görs till: kristin@barcelonaconferencegroup.com eller på senast måndagen den 9 februari. Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group Seminariet hålls på engelska.

3 Träff 2 på Internationell Utblick Arbetsmarknadschef Arjan Ploegsmarker: Rapport från Nederländerna om kommunernas tuffaste utmaningar Vi har bjudit in arbetsmarknadsexperten Arjan Ploegmakers som fram till i fjol arbetade på nederländska VNG (VNG motsvarar svenska SKL) som senior policy advisor för arbetsmarknadsfrågor. Sedan oktober 2014 ansvarar Arjan för arbetsmarknadsfrågor på Amsterdam kommun. I sitt intressanta seminarium kommer han att tala om Nederländernas viktigaste utmaningar på arbetsmarknaden samt hur kommunerna tillsammans med fackförbunden och privata sektorn försöker att stå upp för dem. Arjan berättar om vilka planer som utvecklats och implementerats i olika nederländska städer. Kommunernas viktigaste frågor just nu är: - Arbetslöshet och ungdomsarbetslöshet - Integration och delaktighet - Regionala samarbeten samt samarbete mellan offentlig och privat sektor Träffen avslutas med en gruppdiskussion om hur olika fenomen och trender utvecklas, vilka de rätta förutsättningarna är, samt de olika rollerna på arbetsmarknaden. Arjan Ploegmakers är utbildad civilekonom med inriktning på ekonomi i utvecklingsländer. Han är medlem i det nationella rådet som arbetar med den ekonomiska krisen i den europeiska socialfonden. Han har tidigare arbetat med lyckosamma integrationsprojekt inom Amsterdams kommun och har lång erfarenhet av fackligt arbete. Arjan var tidigare politisk rådgivare och förhandlare i frågor om arbetsmarknad och utbildning samt representerade VNG och Nederländerna inom flera rådgivande grupper i EU. Stockholm: Onsdag den 25 mars, kl , inkl. kaffepaus & lunch. Plats: Dalarnas Hus, Vasagatan 46. Luleå: Torsdag den 26 mars, kl , inklusive lunch & kaffepaus. Plats: Kulturens Hus, Skeppsbrogatan 17. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer, arbetsmarknadsanalytiker samt ansvariga för frågor som berör: arbetsmarknad, integration, näringsliv, tillväxt och utveckling. Anmälan görs till: kristin@barcelonaconferencegroup.com eller på senast torsdagen den 12 mars. Arrangör: Barcelona Conference Group. Seminariet hålls på engelska.

4 Träff 3: Zwolle kommun, en av Nederländernas mest populära arbetsplatser - Möt Marcella Rijkschoroeff, en av landets bästa HR- Direktörer! Marcella Rijkschroeff är HR-direktör på Zwolle kommun i Nederländerna. Zwolle är en relativt liten kommun med invånare som ligger ca en timme nordöst om Amsterdam. Marcella och hennes team ligger bakom den stora succén som lilla Zwolle ånjuter som en av landets mest populära arbetsplatser. Zwolle kommun har haft utmärkelsen Investor in People sedan 2007 och kommer på första plats i den årliga undersökningen om Nederländernas bästa arbetsplats i den offentliga sektorn. Även i undersökningen involverar såväl privata som offentliga företag placerar sig Zwolle sig i toppen. Sjukfrånvaron i Zwolle kommun ligger på endast 4%. Marcella tror starkt på teamarbete. Att styra en organisation måste man göra tillsammans. Genom samarbete gör man en organisation mer flexibel och resultatinriktad. Mer info kommer inom kort. Stockholm Första veckan i november, inklusive kaffepaus & lunch. Info om datum & plats kommer. Luleå Första veckan i november, inklusive kaffepaus och lunch. Info om datum & plats kommer. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer och andra yrkesverksamma med ledarroll. Anmälan görs till: kristin@barcelonaconferencegroup.com eller på Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group Seminariet hålls på engelska. I nätverket ingår dessutom en bonusträff på den årliga nätverksträffen i Barcelona!

5 Manuel Castillo mottar ledarskapspriset Premi de Mercè Sala Träff 4: Prisat humanistiskt ledarskap under hårda arbetsvillkor Möte med sjukhusdirektör Manuel Castillo från Universitetssjukhuset Sant Joan de Deu, ett av Europas bästa barnsjukhus. Manuel Castillo kommer att tala om sin uppgift som ledare för ett stort sjukhus där man arbetar med liv och död. Hans ledarskap präglas av en humanistisk människosyn, där tydlighet och värdegrund är de viktigaste stöttepelarna. Det är spännande och imponerande att lära om hur Hospital Sant Joan med Manuel Castillo i spetsen lyckats att utveckla sin verksamhet i krisen tack vare modet att våga tänka nytt utan att ge avkall på kvalitet. Enligt de anställda är det ledningens starka, humanistiska värdegrund som ligger bakom att trivseln och medarbetarnas engagmang, commitment, till och med ökat under tider av hård press med lönesäkningar och nedskärningar pga den ekonomiska krisen i Spanien. Sant Joan de Deus specialområden är pediatri, gynokologi och obstetrik och här arbetar några av Spaniens bästa barnläkare. Sjukhuset har 322 bäddar, 12 operationssalar och mer än 1400 anställda, vilka årligen tar hand om mer än 3500 födslar, nödsituationer och utför operationer. Manuel del Castillo har blivit premierad med Kataloniens mest prestigefyllda ledarskapspris; Premi Factor Humà Merce Salà, för sitt humanistiska ledarskap. Under träffen tar Manuel Castillo även upp följande teman: - En stark värdegrund leder till ett starkt engagemang - Att tänka nytt och hitta kreativa lösningar i tuffa arbetsmiljöförhållanden - Hur kreativa idéer och innovationer från medarbetare tas till vara - Frukost med direktören - vikten av att se varje anställde och tydliggöra dennes uppgift - Målet att bli ett smärtfritt sjukhus med hjälp av en helheltssyn präglad av medmänsklighet Barcelona: Onsdag den 30 september, kl på Hospital Sant Joan de Deu i Barcelona. Vi återkommer om mötesplats för att ta oss till sjukhuset. Vi kommer att lägga till ett studiebesök så att det ingår ett heldagsprogram i ert medlemskap och ni får därmed maximalt ut av er resa. Vi kommer även att lägga till ett dagsprogram så att ni kan gå på totalt två seminariedagar. Dag två ingår inte i medlemskapet utan köps till separat. Anmälan görs till: kristin@barcelonaconferencegroup.com eller på senast tisdagen den 1 september. Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group

6 Hur fungerar medlemskapet och vad kostar det? För ett årsmedlemskap betalar du endast 750 Euro (ca 7100 SEK). Medlemskapet varar ett år från anslutningsdatum. I medlemskapet ingår tre halvdagsträffar i Sverige inkl. kaffepaus och lunch, nyhetsbrev samt en stående plats på en årlig nätverksträff i Barcelona. Medlemskapet är ej personligt och kan nyttjas av flera i organisationen (dock en plats per träff). Barcelona Conference Group är specialiserad på att organisera kvalificerade studieresor, konferenser, företagsmöten, events, seminarium och kurser i Barcelona och flera andra av Europas mest intressanta storstäder. Grundarna Kristin Lindgren och Rebecka Malm är bosatta i Barcelona men organiserar studieresor över hela Europa. Kristin är utbildad personalvetare med stor erfarenhet av att skapa forum för kompetensutveckling både i Sverige och internationellt. Rebecka är utbildad civilekonom och arbetade många år på huvudkontoret för ett globalt nederländskt företag i Amsterdam där hon var fokuserad på att skapa synergier mellan europeiska länder. Kontakta oss gärna på: info@barcelonaconferencegroup.com tel Kristin: tel: Rebecka: Se vår hemsida:

Ni måste vara på plats kvällen den 28 september för att kunna delta på första föreläsning den 29 sept.

Ni måste vara på plats kvällen den 28 september för att kunna delta på första föreläsning den 29 sept. Studieresa för HR-direktörer till Barcelona 28-30 september Resan är en del av HR-direktörsnätverket Internationell Utblicks årsprogram Arrangör: Barcelona Conference Group Teman: Medarbetarengagemang,

Läs mer

Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT

Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT CallCenter Institute Support Services Institute ITQ Nordic Institute Medlemsfolder ITQ har funnits sedan 1997 och är ett inspirerande och kompetenshöjande

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019

INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019 INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019 1 VÄRDET AV ATT VARA MEDLEM Vill du kontinuerligt få ny kunskap, få tillgång till den forskning som är relevant för ditt företag?

Läs mer

Ny internationell policy och ett utvecklat internationellt arbete

Ny internationell policy och ett utvecklat internationellt arbete 2013-09-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/545-105 Kommunstyrelsen Ny internationell policy och ett utvecklat internationellt arbete Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen noterar rapporten kartläggning

Läs mer

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst Fackliga utbildningar 2016 För medlemmar i Kommunal Vänerväst Varför gå en kurs? Du är den som bäst kan driva de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor på jobbet. Men för att kunna göra det behövs

Läs mer

EN VÄG IN 9/12-2014. Ung i Ängelholm. Från projekt till mötesplats. Visningsexemplar av presentation från Ung i Ängelholms konferens den 9/12 2014.

EN VÄG IN 9/12-2014. Ung i Ängelholm. Från projekt till mötesplats. Visningsexemplar av presentation från Ung i Ängelholms konferens den 9/12 2014. Ung i Ängelholm EN VÄG IN Från projekt till mötesplats Visningsexemplar av presentation från Ung i Ängelholms konferens den 9/12 2014. 9/12-2014 Allt material tillhör respektive upphovsman och får ej modifieras.

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Geriatrisk vård för framtiden

Geriatrisk vård för framtiden Lägg grunden för den framtida geriatriska vården! Geriatrisk vård för framtiden Stärk helhetssynen och teamarbetet för den äldre patienten på sjukhuset Så möjliggör du en personcentrerad vård av den geriatriska

Läs mer

Hjärtefrågan Välfärd i världsklass 2015-04-09

Hjärtefrågan Välfärd i världsklass 2015-04-09 1 Hjärtefrågan 2 Du som jobbar med en välfärd i världsklass ska kunna göra det med fokus på kvalitet. 3 Beslut från förbundsmötet 2014 Bra arbetsvillkor för dig som arbetar i välfärden ger en bra verksamhet

Läs mer

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första året Vi är fackförbundet

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering

Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering 1 (5) 2012-01-26 Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering Vi som är informatörer vid Stockholms universitet arbetar utifrån olika uppdrag och utifrån de specifika kommunikationsbehov som finns

Läs mer

SKTFs undersökning om kommuners och landstings strategi för den framtida personalförsörjningen. Hur klarar kommuner och landsting återväxten?

SKTFs undersökning om kommuners och landstings strategi för den framtida personalförsörjningen. Hur klarar kommuner och landsting återväxten? SKTFs undersökning om kommuners och landstings strategi för den framtida personalförsörjningen. Hur klarar kommuner och landsting återväxten? November 27 2 Inledning SKTFs medlemmar leder, utvecklar och

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

INBJUDAN. Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR

INBJUDAN. Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR INBJUDAN Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR SKL erbjuder Dig och Din kommun att delta i Innovationsstafetten ett initiativ för att stödja innovationskraften i våra kommunala

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

Vad skulle chefen säga...

Vad skulle chefen säga... Vad skulle chefen säga... Vi ser det så här; när du tillåts vara dig själv blir det roligare att jobba. Och nöjda medarbetare gör för det mesta ett bättre jobb. Arbetet och arbetsplatsen blir attraktivare

Läs mer

GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING

GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING SVERIGES HR FÖRENING I Hej, Från och med 1 januari får du helt nya och unika förmåner inom ramen för ditt medlemskap! Behoven och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Social Innovation i Halland

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Social Innovation i Halland VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Social Innovation i Halland 18 november 2016 Samhället står inför stora och ofta komplexa utmaningar som segregation, klyftor mellan stad och land, utanförskap och klimathot.

Läs mer

InItIatIvet för. reko arbetsplats

InItIatIvet för. reko arbetsplats InItIatIvet för reko arbetsplats Initiativet för reko arbetsplats Initiativet för Reko Arbetsplats är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Välkommen till ett nytt SNAB-år!

Välkommen till ett nytt SNAB-år! Verksamhetsplan 2015 Välkommen till ett nytt SNAB-år! Med företagens bästa i fokus kommer 2015 präglas av tillväxt och business to business. Konkret innebär det fokus på aktiviteter som skapar möjligheter

Läs mer

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

Redovisning av regional konferens om Folkbildningens framsyn.

Redovisning av regional konferens om Folkbildningens framsyn. Redovisning av regional konferens om Folkbildningens framsyn. Studiefrämjandets avdelning i Uppsala 1. Fakta om rådslaget Tema/rubrik Position 2004 Marketing, Trends and Innovation Datum 2 juni, 2003 Plats

Läs mer

InItIatIvet för. miljö ansvar

InItIatIvet för. miljö ansvar InItIatIvet för miljö ansvar Initiativet för miljöansvar Initiativet för Miljöansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund

juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund Inledning och bakgrund Förbundsmötet i Norrköping 2012 beslutade att se över värdegrunden och presentera förslag till värdegrund för Vision på förbundsmötet

Läs mer

En styrelse som gör skillnad

En styrelse som gör skillnad Upplaga 5 Upplaga 1 Vision utbildningar En styrelse som gör skillnad *Förslag på utbildningsmaterial* Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling. (Visions

Läs mer

TALENT MANAGEMENT. Är du med och slåss om stjärnorna? inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012

TALENT MANAGEMENT. Är du med och slåss om stjärnorna? inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012 inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012 PRAKTIKFALL FRÅN Microsoft Anne-Marie Andric Google Jeanette Duvebrant Byråchef Är du med och slåss om stjärnorna? Mc Donalds Lotta Björk Sweco

Läs mer

Storstadsintegration. Partnerskap Göteborg

Storstadsintegration. Partnerskap Göteborg Storstadsintegration Partnerskap Göteborg ETT PROJEKT FÖR ÖKAD INTEGRATION & GEMENSKAP Göteborg är en segregerad stad. Det skiljer stort mellan rika och fattiga stadsdelar vad gäller sysselsättning, hälsa

Läs mer

FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK

FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK ST 2015. Produktion: Fackförbundet STs Kommunikationsenhet. Fackförbundet ST. Tilltryck: April 2016. En arbetsplats en fackförening ST är det ledande fackförbundet

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentor- och

Läs mer

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso Nyhetsbrev November 2018 Ordförandens rader I FÖRRA VECKAN VAR DET LA GRANDE FINALE det stora mötet för två av Europas SWEA-regioner VEMA (Västra Europa, Mellanöstern och Afrika) och OEMA (Östra Europa,

Läs mer

Activage Trainer Senior Fitness Specialist

Activage Trainer Senior Fitness Specialist Activage Academy 2015/2016 Activage Trainer Senior Fitness Specialist Utbildningen till Activage Trainer ger dig både teoretisk och praktisk specialistkunskap i senior fitness - seniorträning. Med stöd

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

?! Myter och fakta 2010

?! Myter och fakta 2010 ! yter ch fakta 2010 Det finns en massa föreställningar om den kommunala sektorn och dess verksamheter. I vissa fall är de rent felaktiga, i andra fall baseras de på en förenkling av verkligheten som

Läs mer

Nätverkande. Synlighet

Nätverkande. Synlighet Nätverkande CCFS är en privat organisation och våra medlemmar har väldigt diversifierade profiler, både gällande verksamma sektorer och storlek. Denna diversifiering möjliggör kreativa utbyten och är grunden

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

Räddningstjänst för alla. Borgholm

Räddningstjänst för alla. Borgholm Räddningstjänst för alla Borgholm 190829 Andel kvinnor Heltidsanställda brandmän: 5,1 procent RiB: 6,5 procent Fortfarande saknar många kommuner helt kvinnor i den operativa personalen SMO vårterminen

Läs mer

väl har börjat. Rykten om interna förhållanden sprids snabbt bland potentiella medarbetare. Rekryteringsprocessen

väl har börjat. Rykten om interna förhållanden sprids snabbt bland potentiella medarbetare. Rekryteringsprocessen 8. E t t g o t t r y k t e ä r A rbetsgivaren som varumärke Ett gott rykte som arbetsgivare är bästa rekryteringskanal. Begreppet Employment branding, arbetsgivarvarumärke, blir allt viktigare. Image,

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter.

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. Som medlem i IUC Sjuhärads NätVerkstan ingår ditt företag i ett nätverk där

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010 Västra regionen Inbjuder till vårkonferens på Ästad Gård 18-19 maj 2010 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Ästad Gård, en mycket inspirerande miljö som måste

Läs mer

Alvar Bogren; SOI och upphandlingens framtid http://www.soi.se/2010/12/21/alvar-bogren-soi-och-upphandlingens-framtid/

Alvar Bogren; SOI och upphandlingens framtid http://www.soi.se/2010/12/21/alvar-bogren-soi-och-upphandlingens-framtid/ Alvar Bogren; SOI och upphandlingens framtid http://www.soi.se/2010/12/21/alvar-bogren-soi-och-upphandlingens-framtid/ Trots att Alvar Bogren ofta föredrar att arbeta i bakgrunden så har han under många

Läs mer

Ingenjör och högskoleanställd

Ingenjör och högskoleanställd Ingenjör och högskoleanställd Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjörernas visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är er innovationskraft som löser våra gemensamma problem, höjer

Läs mer

START UP GROW UP SUSTAIN

START UP GROW UP SUSTAIN VÄLKOMMEN Inspireras och få konkreta verktyg att skapa välmående företag - ekonomiskt, socialt och hållbart! ETT SAMARBETE MELLAN VÅR VÄRLD VÅRA MÅL VÄLKOMMEN Program 09.00-11.00 världen behöver ditt ledarskap

Läs mer

identifiera www.iuc.se

identifiera www.iuc.se Vi delar din vardag Som företagare lever du mitt i nuet. Massor av möjligheter väntar på att förverkligas. Samtidigt skymmer dina vardagssysslor alltför ofta sikten framåt. Vi på IUC möter dig som företagare

Läs mer

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega några tips, 2017, reviderad mars 2018 Sveriges Arbetsterapeuter Layout: Pontus

Läs mer

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2016 LEDARSKAP i EKONOMI i HR 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 En unik

Läs mer

Sammanställning från Demografiseminariet i Trysil 23-24 oktober 2013

Sammanställning från Demografiseminariet i Trysil 23-24 oktober 2013 Sammanställning från Demografiseminariet i Trysil 23-24 oktober 2013 1 Under seminariedagarna som arrangerades i Trysil, Norge, den 22-23 oktober av Gränskommittén Hedmark Dalarna var temat demografi.

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Workshop Rekrytera kompetensen! 15 februari 2012

Workshop Rekrytera kompetensen! 15 februari 2012 Workshop Rekrytera kompetensen! 15 februari 2012 Mångfaldsorientering en tillväxtfråga OECD:s Territorial Review for Stockholm (2006/2010): bristande integration på arbetsmarknaden största hot för tillväxt

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

En handbok för chefer och personalansvariga

En handbok för chefer och personalansvariga Att synliggöra yrkesverksamma anhöriga på din arbetsplats En sammanfattning av: En handbok för chefer och personalansvariga Arbetsgivare för anhöriga, Sverige - Medlem i det internationella nätverket Employers

Läs mer

Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet

Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet 1. Inledning Kammarkollegiets policy för ledar- och medarbetarskap beskriver vårt förhållningssätt i ledar- respektive medarbetarrollen. Vårt agerande

Läs mer

Interkulturell kommunikation

Interkulturell kommunikation Interkulturell kommunikation Kompetensutveckling Föreläsningar som förändrar. Interkulturell kommunikation Gör ni affärer med andra länder? Har ni många olika nationaliteter i ert arbetsteam? Vill ni nå

Läs mer

Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober

Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober Tordag 6 oktober Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober Ni anländer på kvällen till Costa Brava, välkomstdrink och tapas (beställes i förväg, ingår ej i priset).

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c Stockholm, Sweden

Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c Stockholm, Sweden Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Wallenbergsfärens talangutvecklingsbolag som driver mentorskaps- och managementprogram

Läs mer

2 Internationell policy

2 Internationell policy Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 19 februari 2002 Reviderad den: 20 augusti 2009 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Dokumentet gäller för:

Läs mer

HR-nätverket Stockholm

HR-nätverket Stockholm Program hösten 2012 Ny internationell standard för bedömningstjänster i arbetslivet - ISO 10667 Maria Åkerlund & Anders Sjöberg Tid: 30 augusti, 2012, kl 9.00 12.00, frukost serveras från 8.30 Plats: Kungliga

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Nya perspektiv på invanda mönster aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Vargen är den art som mest liknar oss människor i flockens uppbyggnad och som vi därför valt att använda

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco - din coach på arbetsmarknaden Förhandling och förhandlingsstöd Rådgivning

Läs mer

En starkare arbetslinje

En starkare arbetslinje RÅDSLAG JOBB A R B E T E Ä R BÅ D E E N R Ä T T I G H E T OC H E N S K Y L D I G H E T. Den som arbetar behöver trygghet. Den arbetslöses möjligheter att komma åter. Sverige har inte råd att ställa människor

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet Coompanion främja kooperativt företagande affärsutveckling regionalt, nationellt och internationellt nätverk Vi har 25 kontor i landet stöd från Tillväxtverket, kommuner, Landsting och medlemmar Vad vi

Läs mer

KURSPROGRAM HÖST 2014

KURSPROGRAM HÖST 2014 KURSPROGRAM HÖST 2014 HAIR ART STUDIO Vill du få inspiration, spetskompetens och hänga med i trenderna? Satsa då på Grazette of Swedens kurser! Nytt för i år är att vi arrangerar Hair Art Studio både i

Läs mer

Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration

Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration I det här dokumentet finner du en introduktion till den forskarledda studiecirkeln om sociala innovationer och integration som du är

Läs mer

Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi arbetslivet ännu bättre.

Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi arbetslivet ännu bättre. Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi arbetslivet ännu bättre. ST 2014. Produktion: Fackförbundet STs Kommunikationsenhet. Tryck: Vitt Grafiska januari 2016. Tack för ditt förtroende! Vi är glada

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Medarbetarskap I Arbetsgivarsamverkan, MIA

Medarbetarskap I Arbetsgivarsamverkan, MIA Medarbetarskap I Arbetsgivarsamverkan, MIA Välkomna! Agendan idag, 9 juni Inledning och återkoppling Uppföljning av arbete med medarbetarskap hur och varför? Fika Hur mäta arbetet med medarbetarskap? Uppföljning

Läs mer

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk PROJEKTBESKRIVNING DcV kommer i denna ansökan för projektutveckling från Västra Götalandsregionen (VGR),, att fokusera på marknaden för dansutövarna, nämligen

Läs mer

Vår vision: Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle

Vår vision: Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle Furuboda är en ideell förening som grundades 1960. Sedan starten har fokus i verksamheten varit enskilda individers utveckling och inkludering i samhället. Som icke vinstdrivande organisation har vi ett

Läs mer

Guide till handledare

Guide till handledare Globala Kronobergs Guide till handledare Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Om Nätverket SIP och verksamheten Globala Kronoberg Nätverket SIP är ett

Läs mer

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Inbjudan till miljöteknikseminarium med workshop Lena Sommestad leder delegation till Tjeckien Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Sveriges

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Ständiga Förbättringar - Förslag till projektplan

Ständiga Förbättringar - Förslag till projektplan Sveriges PROJEKTPLAN 2013-02-05 1 (5) MOTALA KOMMUN Kommunsty relsen och Pe rs on aln äm nde n Ekonomi och styrn ing Demokrati och styrn ing 2013-02- 27 Lars Strid, Gun nar G idenstam, Le if Eldås Diari

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013 Måndag 22/4 kl 8.00-9.00, Munktell Science Park Arr: Eskilstuna kommun Hur får vi ut ny energieffektiv teknik på marknaden? Per Ekstorm berättar hur Eskilstuna kommun erbjuder företag att testa och utvärdera

Läs mer

Studieprogram 2016. Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2

Studieprogram 2016. Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2 Studieprogram 2016 Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2 Region Bohuslän/Dalsland Region Skövde Region Lidköping Region Trollhättan/ Stenungsund Anmälan till

Läs mer

DYNAMO nytt. Vad har hänt sedan sist? ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN. Januari - februari 2006

DYNAMO nytt. Vad har hänt sedan sist? ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN. Januari - februari 2006 DYNAMO nytt ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN Januari - februari 2006 Nyss var det nyår med goda föresatser och stora förväntningar och vips har första månaden på året bara

Läs mer

Vi är Sveriges Ingenjörer

Vi är Sveriges Ingenjörer Vi är Sveriges Ingenjörer 2 Medan våra medlemmar utvecklar Sverige så utvecklar vi dem Våra ingenjörers visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är deras innovationskraft som löser

Läs mer

Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009

Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009 Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009 TALARE Speciellt inbjuden talare Sveriges Kommuner och Landsting Stefan Ackerby Stockholms universitet Roland Almqvist

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Studiebesök: En unik möjlighet till branschorientering och yrkeskännedom

Studiebesök: En unik möjlighet till branschorientering och yrkeskännedom Studiebesök: En unik möjlighet till branschorientering och yrkeskännedom I samarbete med Näringslivsarenan har ett unikt koncept för studiebesök tagits fram. Som elever och lärare får ni genom en rad spännande

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer