Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena"

Transkript

1 Internationell Utblick ett HR- & Ledarskapsnätverk med omvärldsbevakning och kompetensutveckling på en större arena Nu kan du omvärldsbevaka Europa från din hemort vi bjuder in talare från andra europeiska länder och du får ta del av högintressanta föreläsare som berättar om spännande projekt, har spetskompetens, är HR-visionärer och inspirerande ledare, i ett nytt nätverk speciellt riktat till HR-direktörer och andra i ledarskapsroller. Nätverket träffas tre gånger per år i Sverige och finns i nuläget på två orter: Stockholm och Luleå. Som medlem har du dessutom en stående plats på vår årliga nätverksträff i Barcelona. Mellan träffarna får du nyhetsbrev med europeisk omvärldsbevakning. Nätverket är branschoberoende och icke-personbundet.

2 Träff 1: Tankeväckande och stundtals skrämmande blickar mot framtidens arbetsplats hur förbereder vi oss för den? Jordi Serrano inspirerar med tankeväckande inspel om den snabba förändringstakten i vår omvärld. Han engagerar med en del drastiska bilder, som när demografiska förändringar får till följd att det i Japan i dag säljs fler blöjor till äldre än till spädbarn. Han väcker de mer filosofiska funderingarna kring synen på vad arbete egentligen är, i tid och rum. Han visar också på generationsgapet som tillsammans med en all mer avancerad teknik, kräver anpassning och uppgradering av HR-professionen för att hänga med. Under denna interaktiva workshop som Jordi Serrano leder arbetar ni dessutom med följande teman: - Är traditionella yrken på tillbakagång? - Vad kommer att fungera i detta nya sammanhang? - Vad kommer vi ha för typ av arbeten? - För vem kommer vi att arbeta? - Hur förbereder vi oss för att börja vår arbetskarriär eller för att vidarutveckla den? Om Jordi Serrano: Som entreprenör, utbildad ingenjör och tidigare prisbelönad HR-chef, en av grundarna av Nubel (en innovativ marknadsplats för frilansare), ordförande i Fundación Factor Humà (en stiftelse i Barcelona som arbetar för att stärka humankapitalet och humanisera företag), förvaltar Jordi Serrano ett nätverk av experter som utforskar det framtida arbetet och hjälper stora organisationer i att möta nya utmaningar på arbetsmarknaden. Jordi gav nyligen ut en bok om Framtidens arbetsplats, El Ocaso del Empleo (Libros de Cabecera, 2013). Jordi är katalan och uppväxt och bosatt i Sant Cugat utanför Barcelona. Stockholm Onsdag den 18 februari, kl ca, inkl. fikapaus och lunch. Plats: Dalarnas Hus, Vasagatan 46. Luleå: Torsdagen den 19 februari, kl ca, inkl. fikapaus och lunch. Plats: Kulturens Hus, Skeppsbrogatan 17. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer, organisationsutvecklare, förändringskonsulter samt andra yrkesverksamma med ledarroll. Anmälan görs till: eller på senast måndagen den 9 februari. Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group Seminariet hålls på engelska.

3 Träff 2 på Internationell Utblick Arbetsmarknadschef Arjan Ploegsmarker: Rapport från Nederländerna om kommunernas tuffaste utmaningar Vi har bjudit in arbetsmarknadsexperten Arjan Ploegmakers som fram till i fjol arbetade på nederländska VNG (VNG motsvarar svenska SKL) som senior policy advisor för arbetsmarknadsfrågor. Sedan oktober 2014 ansvarar Arjan för arbetsmarknadsfrågor på Amsterdam kommun. I sitt intressanta seminarium kommer han att tala om Nederländernas viktigaste utmaningar på arbetsmarknaden samt hur kommunerna tillsammans med fackförbunden och privata sektorn försöker att stå upp för dem. Arjan berättar om vilka planer som utvecklats och implementerats i olika nederländska städer. Kommunernas viktigaste frågor just nu är: - Arbetslöshet och ungdomsarbetslöshet - Integration och delaktighet - Regionala samarbeten samt samarbete mellan offentlig och privat sektor Träffen avslutas med en gruppdiskussion om hur olika fenomen och trender utvecklas, vilka de rätta förutsättningarna är, samt de olika rollerna på arbetsmarknaden. Arjan Ploegmakers är utbildad civilekonom med inriktning på ekonomi i utvecklingsländer. Han är medlem i det nationella rådet som arbetar med den ekonomiska krisen i den europeiska socialfonden. Han har tidigare arbetat med lyckosamma integrationsprojekt inom Amsterdams kommun och har lång erfarenhet av fackligt arbete. Arjan var tidigare politisk rådgivare och förhandlare i frågor om arbetsmarknad och utbildning samt representerade VNG och Nederländerna inom flera rådgivande grupper i EU. Stockholm: Onsdag den 25 mars, kl , inkl. kaffepaus & lunch. Plats: Dalarnas Hus, Vasagatan 46. Luleå: Torsdag den 26 mars, kl , inklusive lunch & kaffepaus. Plats: Kulturens Hus, Skeppsbrogatan 17. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer, arbetsmarknadsanalytiker samt ansvariga för frågor som berör: arbetsmarknad, integration, näringsliv, tillväxt och utveckling. Anmälan görs till: eller på senast torsdagen den 12 mars. Arrangör: Barcelona Conference Group. Seminariet hålls på engelska.

4 Träff 3: Zwolle kommun, en av Nederländernas mest populära arbetsplatser - Möt Marcella Rijkschoroeff, en av landets bästa HR- Direktörer! Marcella Rijkschroeff är HR-direktör på Zwolle kommun i Nederländerna. Zwolle är en relativt liten kommun med invånare som ligger ca en timme nordöst om Amsterdam. Marcella och hennes team ligger bakom den stora succén som lilla Zwolle ånjuter som en av landets mest populära arbetsplatser. Zwolle kommun har haft utmärkelsen Investor in People sedan 2007 och kommer på första plats i den årliga undersökningen om Nederländernas bästa arbetsplats i den offentliga sektorn. Även i undersökningen involverar såväl privata som offentliga företag placerar sig Zwolle sig i toppen. Sjukfrånvaron i Zwolle kommun ligger på endast 4%. Marcella tror starkt på teamarbete. Att styra en organisation måste man göra tillsammans. Genom samarbete gör man en organisation mer flexibel och resultatinriktad. Mer info kommer inom kort. Stockholm Första veckan i november, inklusive kaffepaus & lunch. Info om datum & plats kommer. Luleå Första veckan i november, inklusive kaffepaus och lunch. Info om datum & plats kommer. Målgrupp: Kommunledningar, personaldirektörer och andra yrkesverksamma med ledarroll. Anmälan görs till: eller på Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group Seminariet hålls på engelska. I nätverket ingår dessutom en bonusträff på den årliga nätverksträffen i Barcelona!

5 Manuel Castillo mottar ledarskapspriset Premi de Mercè Sala Träff 4: Prisat humanistiskt ledarskap under hårda arbetsvillkor Möte med sjukhusdirektör Manuel Castillo från Universitetssjukhuset Sant Joan de Deu, ett av Europas bästa barnsjukhus. Manuel Castillo kommer att tala om sin uppgift som ledare för ett stort sjukhus där man arbetar med liv och död. Hans ledarskap präglas av en humanistisk människosyn, där tydlighet och värdegrund är de viktigaste stöttepelarna. Det är spännande och imponerande att lära om hur Hospital Sant Joan med Manuel Castillo i spetsen lyckats att utveckla sin verksamhet i krisen tack vare modet att våga tänka nytt utan att ge avkall på kvalitet. Enligt de anställda är det ledningens starka, humanistiska värdegrund som ligger bakom att trivseln och medarbetarnas engagmang, commitment, till och med ökat under tider av hård press med lönesäkningar och nedskärningar pga den ekonomiska krisen i Spanien. Sant Joan de Deus specialområden är pediatri, gynokologi och obstetrik och här arbetar några av Spaniens bästa barnläkare. Sjukhuset har 322 bäddar, 12 operationssalar och mer än 1400 anställda, vilka årligen tar hand om mer än 3500 födslar, nödsituationer och utför operationer. Manuel del Castillo har blivit premierad med Kataloniens mest prestigefyllda ledarskapspris; Premi Factor Humà Merce Salà, för sitt humanistiska ledarskap. Under träffen tar Manuel Castillo även upp följande teman: - En stark värdegrund leder till ett starkt engagemang - Att tänka nytt och hitta kreativa lösningar i tuffa arbetsmiljöförhållanden - Hur kreativa idéer och innovationer från medarbetare tas till vara - Frukost med direktören - vikten av att se varje anställde och tydliggöra dennes uppgift - Målet att bli ett smärtfritt sjukhus med hjälp av en helheltssyn präglad av medmänsklighet Barcelona: Onsdag den 30 september, kl på Hospital Sant Joan de Deu i Barcelona. Vi återkommer om mötesplats för att ta oss till sjukhuset. Vi kommer att lägga till ett studiebesök så att det ingår ett heldagsprogram i ert medlemskap och ni får därmed maximalt ut av er resa. Vi kommer även att lägga till ett dagsprogram så att ni kan gå på totalt två seminariedagar. Dag två ingår inte i medlemskapet utan köps till separat. Anmälan görs till: eller på senast tisdagen den 1 september. Meddela eventuella matallergier. Arrangör: Barcelona Conference Group

6 Hur fungerar medlemskapet och vad kostar det? För ett årsmedlemskap betalar du endast 750 Euro (ca 7100 SEK). Medlemskapet varar ett år från anslutningsdatum. I medlemskapet ingår tre halvdagsträffar i Sverige inkl. kaffepaus och lunch, nyhetsbrev samt en stående plats på en årlig nätverksträff i Barcelona. Medlemskapet är ej personligt och kan nyttjas av flera i organisationen (dock en plats per träff). Barcelona Conference Group är specialiserad på att organisera kvalificerade studieresor, konferenser, företagsmöten, events, seminarium och kurser i Barcelona och flera andra av Europas mest intressanta storstäder. Grundarna Kristin Lindgren och Rebecka Malm är bosatta i Barcelona men organiserar studieresor över hela Europa. Kristin är utbildad personalvetare med stor erfarenhet av att skapa forum för kompetensutveckling både i Sverige och internationellt. Rebecka är utbildad civilekonom och arbetade många år på huvudkontoret för ett globalt nederländskt företag i Amsterdam där hon var fokuserad på att skapa synergier mellan europeiska länder. Kontakta oss gärna på: tel Kristin: tel: Rebecka: Se vår hemsida:

Framtidens kontor och arbetssätt

Framtidens kontor och arbetssätt Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Framtidens kontor och arbetssätt så förbättrar du effektiviteten och når verksamhetsmålen genom moderna och aktivitetsbaserade arbetssätt Konferens och

Läs mer

SOCIAL FRAN CHIS I NG S P R I D E R F R A M G Å N G S R I K A KONCEPT UNDE R S A M M A VA RU M Ä R K E, Ö K A R TILLVÄXT TAKTEN O C H S K A PA R F L

SOCIAL FRAN CHIS I NG S P R I D E R F R A M G Å N G S R I K A KONCEPT UNDE R S A M M A VA RU M Ä R K E, Ö K A R TILLVÄXT TAKTEN O C H S K A PA R F L SOCIAL FRAN CHIS I NG S P R I D E R F R A M G Å N G S R I K A KONCEPT UNDE R S A M M A VA RU M Ä R K E, Ö K A R TILLVÄXT TAKTEN O C H S K A PA R F L E R A R B ET E N. är vi starkare - och smartare Med

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 49 November och December 2009 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Nobelfrukost 10/12 - Innovativt tänkande vägen till

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

med Arbetsgivare för anhöriga

med Arbetsgivare för anhöriga med Arbetsgivare för anhöriga Minnesanteckningar från Arbetsgivare för anhörigas workshop för att utveckla ett anhörigvänligt och hållbart arbetsliv i framtiden? Sigtunastiftelsen konferens och hotell,

Läs mer

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet Kundundersökning av köpare av vidareutbildning från Göteborgs Universitet Kvalitet, lyhördhet, flexibilitet, professionalism HHGS HandelsConsultingAB Erik Persson Christine Wettlegren Patrik Hansson Helena

Läs mer

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök:

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: 1. Var medveten om vilken målgruppen är I Problemlösarna är det elever i årskurs 8-9 som är målgruppen. Många ungdomar i den

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Relationer Helhetssyn Framgångstankar!

Relationer Helhetssyn Framgångstankar! Relationer Helhetssyn Framgångstankar! Välkommen till årets Rikskonferens i Eskilstuna 14-16 maj! Tre nya spännande och givande fortbildningsdagar för gymnasieskolans IM- program väntar på dig. Vi vänder

Läs mer

CSR VÄSTSVERIGE PRESENTERAR CSR FORUM 2012 CASH & HEART EN AFFÄR FÖR VÄRLDEN CSR FORUM 2012 SVENSKA MÄSSAN 26 NOVEMBER

CSR VÄSTSVERIGE PRESENTERAR CSR FORUM 2012 CASH & HEART EN AFFÄR FÖR VÄRLDEN CSR FORUM 2012 SVENSKA MÄSSAN 26 NOVEMBER CSR VÄSTSVERIGE PRESENTERAR CSR FORUM 2012 CASH & HEART EN AFFÄR FÖR VÄRLDEN CSR FORUM 2012 SVENSKA MÄSSAN 26 NOVEMBER 2 3 TILLSAMMANS FÖR AFFÄRER & SAMHÄLLSANSVAR INNEHÅLL Välkommen...sid 3 Program...sid

Läs mer

DAGS ATT TA TILLVARA DE ÄLDRES KUNSKAP

DAGS ATT TA TILLVARA DE ÄLDRES KUNSKAP Tema: Ledarskap/ medarbetarskap Nr 4 2014 Nyheter från Sirius finns också på www.industrisirius.se Hög tid att boka Kompetensforum Diskussionsämne på Kompetensforum Tidiga attityder följer oss genom livet

Läs mer

Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning

Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning 5 november 2010 Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning Vi är 20 anställda som samarbetar med 30 konsulter Olle Cyrén, Avdelningschef för stora projekt, Stockholms stad Svenska

Läs mer

Projektledning i byggprocessen Diplomkurs

Projektledning i byggprocessen Diplomkurs BYGG & FASTIGHET Din partner för kompetensutveckling Projektledning i byggprocessen Diplomkurs www.bfab.se Att leda ett byggprojekt är en utmanande och krävande uppgift. Kursen Projektledning i bygg processen

Läs mer

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA WEB POLAREN RO Nr 1, Februari 2013 Bostadsstiftelsen Platen: Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar Webropol satsar på seminarier: Vi bjuder in till frukostmöten och branschdagar med

Läs mer

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige?

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Den svenska nyhetssajten Realtid.se skrev i veckan att det råder stor internationell efterfrågan på svenska toppchefer. De vill visa att många svenska chefer

Läs mer

Vi är Sveriges Ingenjörer

Vi är Sveriges Ingenjörer Vi är Sveriges Ingenjörer Anrikt nätverk Sveriges Ingenjörer har en lång historia. Redan år 1861 bildades föregångaren U.V.S (Utilitatis Veritatisque Societas), senare Svenska Teknologföreningen. Alltsedan

Läs mer

Förändra på rätt sätt!

Förändra på rätt sätt! Affärslitteratur för ledare och chefer www.liber.se/bl Nummer 4 September 2007 Förändra på rätt sätt! Läs om periodens bok på sidan 2-3 Håll ett öga på omvärlden och kommunicera bättre! Välj vårt Inspirationspaket

Läs mer

HUR BLIR VI VINNARE PÅ SPELPLAN EUROPA?

HUR BLIR VI VINNARE PÅ SPELPLAN EUROPA? HUR BLIR VI VINNARE PÅ SPELPLAN EUROPA? Europa blir en allt viktigare arena för FoU. EUs sjunde ramprogram har snart avverkat sitt första år och lockar med över 400 miljarder kronor i projektpengar. För

Läs mer

FRAMTIDENS PERFORMANCE MANAGEMENT 2015 så skapar du en högpresterande organisation

FRAMTIDENS PERFORMANCE MANAGEMENT 2015 så skapar du en högpresterande organisation Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! FRAMTIDENS PERFORMANCE MANAGEMENT 2015 så skapar du en högpresterande organisation KONFERENS 22-23 APRIL 2015 SUMMIT GREV TURE, STOCKHOLM UR INNEHÅLLET

Läs mer

Slutrapport genomförande

Slutrapport genomförande Sid 1 (13) Projektnamn Dalalyft Slutrapport genomförande FRIRPT v.1 [1411476919594] d.frirpt v.1 Sammanfattning Ge en sammanfattande beskrivning av projektidé och framkomna resultat. Sammanfattning En

Läs mer

Samhällssäkerhet på Kistamässan

Samhällssäkerhet på Kistamässan Samhällssäkerhet på Kistamässan 16-17 november 2011 på Kistamässan Registrera dig på Mötesplatsen med fokus på samhällssäkerhet, beredskap och krishantering Huvudpartners Myndigheter/Branschorganisationer

Läs mer

SABO SPRIDER KUNSKAP ALLMÄN - NYTTANS MÖTESPLATS SABOS UTBUD AV UTBILDNINGAR OCH KONFERENSER 2015 SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG

SABO SPRIDER KUNSKAP ALLMÄN - NYTTANS MÖTESPLATS SABOS UTBUD AV UTBILDNINGAR OCH KONFERENSER 2015 SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG SABO ALLMÄN - NYTTANS MÖTESPLATS SPRIDER KUNSKAP SABOS UTBUD AV UTBILDNINGAR OCH KONFERENSER 2015 SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG SABO SPRIDER KUNSKAP 1 Innehåll Inledning 3 Branschintroduktion

Läs mer

KFS 25 ÅR KFS verksamhetsidé 16

KFS 25 ÅR KFS verksamhetsidé 16 INNEHÅLL Förord Carl Cederschiöld, ordförande KFS 4 Förord Monica Ericsson, VD 5 Varför finns KFS? 6 25 år med KFS 7 5 nyttor med att vara medlem i KFS 12 KFS branschråd och arbetsgivarråd 15 KFS 25 ÅR

Läs mer

Arbetsmiljöpris. Guldnappen. Därför ska man anlita löntagarkonsult. Kampanj om

Arbetsmiljöpris. Guldnappen. Därför ska man anlita löntagarkonsult. Kampanj om Arbetsmiljöpris. Guldnappen. Därför ska man anlita löntagarkonsult. Kampanj om hetluft 8/08 Unionens inkomstförsäkring. Förbered klubbens årsmöte. Extrakongress i januari. Information och inspiration för

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012

Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012 Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012 Kostnadsfria kurser för dig som är medlem i Ledarna Heldag 09.00-16.00 (om inget annat anges) Arbetsrätt Coaching Som chef har du skyldighet att följa gällande

Läs mer

Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter

Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter Rapporten är skriven av Emelie Rydberg, projektledare för De Offentliga Arbetsgivarnas

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

A C i social innovation och finansiering En publikation från MötEsplAts social innovation

A C i social innovation och finansiering En publikation från MötEsplAts social innovation ABC i social innovation och finansiering En publikation från Mötesplats Social Innovation 1 Inledning 4 Det här är social innovation 8 När SOCAP kom till Malmö 12 Danska pionjärer som vill göra skillnad

Läs mer

Sörmland ska ha hållbara och attraktiva livsmiljöer LÄS MER PÅ SIDAN 4

Sörmland ska ha hållbara och attraktiva livsmiljöer LÄS MER PÅ SIDAN 4 ETT NYHETSBREV FRÅN REGIONFÖRBUNDET SÖRMLAND Sörmland helt enkelt NUMMER 1 FEBRUARI 2013 INLEDAREN Sörmland behöver nya jobb FOTO: ANNELIE LJUNGWALD Innovationskraften i Sörmland Arbetet för ökad innovationskraft

Läs mer