Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens verksamhetsberättelse 2013.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens verksamhetsberättelse 2013."

Transkript

1 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens verksamhetsberättelse. Förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden fastställer verksamhetsberättelse och bokslut för. Ärendet i korthet Barn- och ungdomsnämnden fastställer årligen verksamhetsberättelse och bokslut för året. Verksamhetsberättelse och bokslut för innehåller en redovisning av verksamhetsförändringar och framtidsutsikter, nämndens måluppfyllelse, ekonomisk uppföljning, verksamhetsmått och personalnyckeltal. Handlingar 1. Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämndens verksamhetsberättelse. 2. Namndernas verksamhetsberattelse BUN sista version Marie Truedsson - Elisabeth Johansson - Utbildningschef Enhetschef Ska expedieras till: Akten Kommunledningskontorets ekonomiavdelning Kommunstyrelsen Revisionen BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA TFN FAX BUF@VALLENTUNA.SE

2 Barn- och ungdomsnämnden Nämndernas verksamhetsberättelse

3 Innehållsförteckning Nämnden i korthet... 3 Nämndens uppgift är att:... 3 Viktiga händelser under året... 4 Verksamhetsförändringar... 5 Framtiden... 6 Måluppfyllelse nämndens mål... 7 Kund/invånare... 7 God ekonomisk hushållning Tillväxt och utveckling Energi och miljö Styrkort Ekonomisk analys Sammanfattning Driftsredovisning Investeringsredovisning Personalredovisning Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 2(24)

4 Nämnden i korthet Ordförande: Parisa Liljestrand Bruttokostnad *: Tkr Antal ledamöter: 9 st Nettokostnad: Tkr Förvaltningschef: Marie Truedsson avvikelse: Tkr Antal årsarbetare: 715 st avv. föregående år: Tkr * Exklusive nämndsinterna transaktioner Nämndens uppgift är att: ansvara för förskola och pedagogisk omsorg ansvara för förskoleklass, grundskola och grundsärskola ansvara för fritidshem bedriva öppen förskola bedriva ungdomsmottagning tillsammans med Utbildningsnämnden, socialförvaltningen och landstinget. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 3(24)

5 Viktiga händelser under året Ny utbildningschef Marie Truedsson har börjat i augusti. Ny rektor till Hjälmstaskolan har rekryterats och hon börjar den 1 januari 2014 Karriärtjänster har införts och det finns 10 st förstelärare inom barn- och ungdomsnämnden. Verksamhetens och styrgruppens arbete i och med deltagande i matematiksatsningen SKL PISA 2015 (Sveriges kommuner och landsting) fortskrider under året. Under året har ett läs och skriv projekt "att skriva sig till läsning" genomförts. Resurscentrum driver projektet tillsammans med Karbyskolan och Ormstaskolan. Projektet är knutet till en forskare på Stockholms universitet och kommer att fortgå under 2014 och Projektet drivs delvis med stöd av statsbidrag från Specialpedagogiska skolmyndigheten. Under har utvecklingsprojektet Digital IUP (individuell utvecklingsplan) ett pedagogiskt verktyg för ökad delaktighet och tillgänglighet i grundsärskolan bedrivits på STRIX träningsskola. Projektet drivs med stöd av statsbidrag från Specialpedagogiska skolmyndigheten. Inom kommunens skolor har ett arbete i nätverksform pågått kring betyg och bedömning som ska resultera i ökad bedömmarkompetens. Under hösten har en planeringskonferens ägt rum med alla rektorer och verksamhetschefer inom barn- och ungdomsförvaltningen. Konferensen resulterade i att dessa viktiga utvecklingsområden togs fram: Förskolans pedagogiska utveckling Systematiskt kvalitetsarbete Pedagogiskt ledarskap - undervisning Under året har barn- och utbildningsnämnden i samarbete med Uppsala universitet och Stockholms universitet genomfört högskolepoängsgrundande handledarutbildningar. Ett trettiotal lärare och förskollärare är nu utbildade handledare för at ta emot studenter inom VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 4(24)

6 Verksamhetsförändringar Strix (delen för särskola) är flyttad från Resurscentrum till Hammarbacksskolan fr o m läsåret 13/14 (augusti ). Skolområdena inom kommunen är förändrade och ett nytt system för skolval har införts, det kommer att användas första gången i skolvalet Vallentuna fria montessori skola (privat regi) har öppnat fr o m läsåret 13/14 (augusti ). De har ett fyrtiotal elever i åk F-5. En förändring av organisationen inom förvaltningskontoret har arbetats fram, den kommer att gälla fr o m 1 januari Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 5(24)

7 Framtiden Vallentuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner vilket kräver stora insatser gällande byggandet av förskolor och skolor. Under har Kragstadungens förskola "Kragstatrollet" byggts och öppnar i privat regi under våren Karlavägens förskola "Vintergatan" byggs under 2014 och verksamheten kommer att starta i augusti Planerad byggnation på Ormstaskolan ersätts med en planerad ny skola på Haga. Förstudien för Haga sker under våren Ormstaskolans verksamheter flyttas till Hagaskolan när den står klar. Strix (delen för träningsskola) planeras att flytta till Hammarbacksskolan. Förstudien för detta planeras till I södra Vallentuna kommer skolor och förskolor att byggas för att möta den växande stadsdelen Kristineberg. Även centrala Vallentuna kommer att få en befolkningsökning vilket gör att förskolebyggnationer planeras bland annat på Åby ängar och Åby gärde. I skolornas IT-satsning är fortsatt kompetensutveckling av personalen en viktig del. Vallentuna kommun är med i Sveriges kommuner och landsting (SKL) PRIO - projekt. Inom projektet kommer utveckling av planering, resultat, information och organisation hanteras och projektet kommer att genomföras under Fler karriärtjänster kommer att inrättas under Under 2014 kommer en ny kanslichef och en utbildningsstrateg att rekryteras. Denssa tjänster är viktiga för att få den nya organisationen på förvaltningskontoret på plats. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 6(24)

8 Måluppfyllelse nämndens mål Under denna rubrik redovisas, per strategisk inriktning, de nämndmål som nämnden har valt att jobba mot med de kommungemensamma målen som utgångspunkt. Till varje nämndmål redovisas även de indikatorer som har kopplats mot nämndmålet för att kunna mäta hur väl nämnden har nått sitt mål. Sammanställning nämndens mål Nämndens mål Totalt antal: Antal uppnådda: Antal delvis uppnådda: Antal ej uppnådda: 15 st 7 st 7 st 1 st Barn- och utbildningsnämnden arbetar mot och följer upp femton mål. Av målen är åtta stycken kommungemensamma och sju stycken är nämndens egna mål. Av femton mål är sju stycken helt uppfyllda och grönmarkerade. Sju mål är delvis uppfyllda och blir gulmarkerade. Ett mål är inte uppfyllt och blir därför rödmarkerat. För de mål som har fler än en indikator görs en sammanvägd bedömning av indikatorernas tyngd och dess överensstämmelse med målet innan färgmarkeringen sätts.. Kund/invånare Kund/invånare/företag ska vara nöjda med den verksamhet och service som kommunen levererar. Uppnått Barn- och ungdomsnämnden följer upp detta mål med en brukarenkät till elever och vårdnadshavare. Av årets enkäter framgår att andelen elever i årskurs 5 och 8 som är nöjda med sin utbildning är 81 respektive 78 procent. Omräknat till ett vägt medelvärde utifrån antalet respondenter i respektive kategori uppgår andelen nöjda till 80 procent. Föregående år var andel nöjda elever i årskurs 5 och 8 82 respektive 65 procent. Andelen nöjda vårdnadshavare till barn i förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola uppgår till 88 procent (vägt medelvärde). Motsvarande värde föregående år var 90 procent. Andelen elever i åk 2, 5 och 8 i Vallentuna som är nöjda med sin skola ska vara högre än föregående år. Andelen vårdnadshavare till barn i förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola (åk 2, 5 och 8) i Vallentuna som är nöjda med verksamheten ska vara högre än föregående år. 80 minst minst Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 7(24)

9 Invånare ska kunna välja utförare av kommunalt finansierade tjänster inom förskola, grundskola, gymnasium och inom Socialnämndens stödoch omsorgsverksamheter. Uppnått Målet följs upp med en brukarenkät till elever och vårdnadshavare och målnivån är att 90 procent av vårdnadshavarna ska instämma i påståendet att deras barn går i den förskola/skola som de önskar. Målet är uppfyllt för vårdnadshavare med barn i förskola, förskoleklass samt årskurs 2, 5 och 8 där procent instämmer i påståendet. Minst 90 av vårdnadshavarna anser att deras barn går i den förskola/grundskola som de önskar. 91 minst Alla som har behov av kommunens tjänster ska uppleva att det är enkelt, snabbt och smidigt att få sitt ärende behandlat. Uppnått Kommunen visar kontinuerligt lediga platser på respektive förskola. Via Vallentuna kommuns webbplats kan invånarna ta del av statistik och prognoser gällande platstillgång på samtliga förskolor i kommunen. Medborgarna kan också jämföra kommunens grundskolor med varandra på hemsidan. Vallentuna klarar den kommunala garantin. Statistik som visar erbjudande av plats i förskola. Ja Vallentunas grundskolor ska, vid slutet av perioden, tillhöra den bästa tiondelen av Sveriges skolor. Ej uppnått Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) publicerar årligen Öppna jämförelser. Jämförelserna visar resultaten för och omfattar samtliga 290 kommuner. Målet för Vallentuna är att tillhöra den bästa tiondelen av Sveriges skolor, vilket motsvarar att vara en av landets 29 främsta kommuner. Det sammanvägda resultatet i Öppna jämförelser för alla grundskolor i Vallentuna visar en rankning på plats 85 i riket. Vallentunas elever ligger på plats 79 utifrån meritvärdet och på plats 96 för uppnådda mål i alla ämnen. Nämnvärt är att när Dagens Samhälle, en tidning för beslutsfattare på den offentliga marknaden, rankar landets skolkommuner placerar sig Vallentuna på plats 25 utifrån resurser (kostnad respektive undervisning per elev, andel lärare med pedagogisk examen och lärartäthet) och resultat (nationella prov, meritvärde, uppnådda mål, övergång till högskolan inom tre år och högskolebehörighet). Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 8(24)

10 Vallentunas grundskolor tillhör de 45 bästa kommunerna enligt senaste öppna jämförelser 85 plats 45 plats 189 Elever ska erbjudas en stimulerande lärmiljö. Delvis uppnått Indikatorn att antalet digitala lärverktyg ska öka är ny för. Det framgår dock av skolornas budgetar att inköpen av digitala lärverktyg har ökat varför en ökning av digitala lärverktyg kan antas. Skoldatateket erbjuder elever vid behov kompensatoriska hjälpmedel i form av verktyg för stöd och kompensation samt olika träningsverktyg. Andelen behöriga lärare läsåret /13 uppgår till 82 procent enligt personalstatistik som Skolverket publicerar. Föregående mätperiod uppgick motsvarande värde till 84 procent. Bland eleverna i årskurs 5 och 8 instämmer 69 procent i påståendet att deras lärare gör lektionerna intressanta, vilket är på samma nivå som. Andelen elever i årskurs 5 och 8 som tycker att skolarbetet gör dem så nyfikna att de får lust att lära mer uppgår till 56 procent. Detta kan jämföras med föregående år då motsvarande värde var 69 procent. Andelen elever i årskurs 5 och 8 som tycker att lärarna talar om för dem när de lyckats väl uppgår till 83 procent. Detta är en ökning jämfört med då 79 procent instämde i påståendet. Andelen vårdnadshavare med barn i grundskola och förskola som tycker att verksamheten/skolarbetet är stimulerande för deras barn uppgår till 90 procent att jämföra med 84 procent. Detta är ett sammanvägt medelvärde. Andelen elever i årskurs 5 och 8 som upplever att de har god studiero uppgår till 53 procent vilket kan jämföras med 59 procent. Antalet digitala lärverktyg ska öka. Elever ska vid behov erbjudas kompensatoriska hjälpmedel. Ja Andel behöriga lärare ska öka. 82 minst Andel elever som tycker att lärarna gör lektionerna intressanta ska öka. Andelen elever i åk 5 och 8 som tycker att skolarbetet gör dem så nyfikna att de får lust att lära sig mer ska öka. Andelen elever i åk 5 och 8 som tycker att lärarna talar om för dem när de lyckats bra ska öka. Andelen vårdnadshavare som tycker verksamheten/skolarbetet är stimulerande för deras barn ska öka. Andelen elever i åk 2, 5 och 8 som upplever att de har god studiero ska öka. 69 minst minst minst minst minst Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 9(24)

11 Elever ska ges god vägledning inför framtida studier och yrkesval. Uppnått På grund av låga svarsfrekvenser redovisas inte enkätresultat för gymnasiets årskurs 1. Andel elever som är etablerade på arbetsmarknaden eller studerar två år efter avslutad gymnasieutbildning tillhör den högsta tiondelen i riket då Vallentuna innehar plats 5 enligt Öppna jämförelser. Andelen elever som är etablerade på arbetsmarknaden två år efter avslutad gymnasieutbildning ska tillhöra den högsta tiondelen i riket och Vallentuna ligger plats 19 enligt Öppna jämförelser. Andelen elever som behåller sitt språkval till och med årskurs 9 ska vara högre än föregående år. Detta värde uppgår i år till 71 procent. Andelen elever i gymnasieskolan åk 1 som är nöjda med den information och vägledning de fick i grundskolan inför gymnasievalet ska vara högre än föregående år. Andel elever som är etablerade på arbetsmarknaden eller studerar två år efter avslutad gymnasieutbildning ska tillhöra den högsta tiondelen i riket. Andel elever som är etablerade på arbetsmarknaden två år efter avslutad gymnasieutbildning ska tillhöra den högsta tiondelen i riket. Andelen elever som behåller sitt språkval tom årskurs 9 är högre än föregående år enligt data från Extens. minst 52 5 plats 29 plats plats 29 plats minst Fritidshemmet förenar omsorg och pedagogik. Uppnått Enkäten för visar att 81 procent av barnen i årskurs 2 som går på fritidshem trivs där och motsvarande siffra var 87 procent. Andelen vårdnadshavare som är nöjda med verksamheten uppgick till 79 procent, vilket kan jämföras med 76 procent nöjda föregående år. Det finns en gemensam plan för alla kommunens fritidshem som följs av skolorna. Andelen barn som trivs i fritidshemmet ska vara högre än föregående år. Andelen vårdnadshavare som är nöjda med verksamheten i fritidshemmet ska vara högre än föregående år. För varje fritidshem finns det mål och planer för den pedagogiska verksamheten. 81 minst minst Ja Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 10(24)

12 Förskolan förenar omsorg och pedagogik. Delvis uppnått Andelen behöriga förskollärare uppgick till 30 procent, vilket ger målvärde 31 procent till. Statistik för har ännu inte redovisats. Andelen vårdnadshavare som är nöjda med verksamheten i förskolan ska öka. Det går dock inte att bedöma om detta är en ökning då enkätfrågan inte ställdes föregående år. Andel vårdnadshavare som ser att förskolan medvetet arbetar mot kränkande handlingar uppgår till 60 procent. Det går dock inte heller att bedöma om detta är en ökning då enkätfrågan inte ställdes föregående år. Antalet förskolor som har och arbetar efter en matematikplan ska öka. Det finns dock inget underlag för att göra denna bedömning. Andel behöriga förskollärare ska öka. minst 31 Andel vårdnadshavare som är nöjda med verksamheten i förskolan ska öka. Andel vårdnadshavare som ser att förskolan medvetet arbetar mot kränkande handlingar ska öka Antal förskolor som har och arbetar efter en matematikplan ska öka. Betygen ska vara högre än förväntat värde enligt Skolverkets mätning. Delvis uppnått Skolverket beräknar modellbaserade värden där faktiska betygsresultat sätts i relation till ett antal bakgrundsfaktorer, så kallade SALSA-värden. Vallentuna har som mål att ligga över dessa förväntade värden gällande andel elever med minst godkänt i alla ämnen och gällande meritvärde. Andelen elever som går ut grundskolan med minst betyget godkänt i alla ämnen uppgår till 78 procent. Meritvärdet för Vallentunas elever i årskurs 9 uppgår till 202. Det finns ännu inga publicerad förväntade SALSA-värden varken vad gäller meritvärde eller andelen elever med minst godkänt i alla ämnen. Andelen elever som går ut grundskolan med minst betyget godkänt i alla ämnen ska vara högre än det förväntade värdet för Vallentuna enligt Skolverkets mätning (Salsa). Meritvärdet för årskurs 9 ska vara högre än det förväntade värdet för Vallentuna enligt Skolverkets mätning (Salsa) Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 11(24)

13 Resultaten på de nationella proven ska vara högre än föregående år. Delvis uppnått Andelen godkända elever på de nationella proven ska öka. I indaktorn har vi valt att endast redovisa matematik i årskurs 9 då Vallentuna kommun deltar i en nationell matematiksatsning tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Andelen elever i årskurs 9 som når minst betyget godkänt på proven i matematik uppgår till 86 procent. Motsvarande andel i svenska och engelska uppgår till 98 procent i båda ämnena. Andel godkända elever på de nationella proven ska öka. 86 minst Betygen ska ha god överensstämmelse med resultaten på de nationella proven. Delvis uppnått Betygen ska i relation till de nationella proven ha större överensstämelse i kommunen än för riket. Då statistik för riket ännu inte presenterats kan detta inte följas upp nu. Betygen ska i relation till de nationella proven ha större överensstämmelse i kommunen än för riket. God ekonomisk hushållning Verksamheterna ska bedrivas kostnadseffektivt och med god kvalitet. Delvis uppnått Det totala resultatet för alla 14 enheter är ett totalt underskott på tkr för Av 14 resultatenheter är det 5 st som har ett positivt resultat. Av de 14 enheterna är 10 st grundskolor och utav dem har 3 st ett postivit resultat för. Av de åtta kommungemensamma målen som barn- och ungdomsnämnden arbetar mot så är fem st uppnådda, ett är ej uppnått och resterande två är delvis uppnådda. Kostnad per betygspoäng uppgick till 395,4 kr och är alltså högre än snittet för de fyra jämförbara kommunerna där snittet var 366,9 kr. Lägst hade Kävlinge och högst hade Knivsta. Vallentuna placerade sig näst högst upp. Positivt ekonomiskt resultat Delvis uppnått Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 12(24)

14 Kommunfullmäktiges måluppfyllelse Kostnad per betygspoäng lägre än jämförbara kommuner Delvis uppnått 395 plats 367 plats 92 Vi ska ha kompetenta och engagerade medarbetare med ett ledarskap som levererar mesta möjliga nytta för kunder/invånare. Delvis uppnått Kommunens ledarskapsutbildning är under förändring och den nya utbildningen för kommunens chefer och ledare startar under senare delen av Andelen chefer som genomgått det interna tidigare ledarutvecklingsprogrammet (LUP) inom barn- och ungdomsförvaltningen uppgick tilll 84 procent i augusti. Kommunens rekryteringsprocess utvecklas kontinuerligt och indikatorn är alltså uppfylld. Andelen behöriga lärare uppgår till 82 procent och motsvarande värde föregående år var 84 procent. Andelen behöriga förskollärare uppgick till 30 procent, vilket ger målvärde 31 procent till. Något värde för har ännu inte presenterats. Andelen rektorer som genomgått eller går den statliga rektorsutbildningen är 91 procent. Andel chefer som genomgått internt utbildningsprogram 84 minst Kontinuerlig utvärdering av rekryteringsprocessen. Andel behöriga lärare ska öka. 82 minst Andel förskollärare ska öka. minst 31 Andel rektorer som har slutfört eller deltar i den statliga rektorsutbildningen ska öka. Ja 91 minst Tillväxt och utveckling Vallentuna kommun bidrar aktivt till en växande storstadsregion genom en god planering av bebyggelse, infrastruktur, kommunikationer. Uppnått Skolplats i närliggande skola erbjuds alla elever inom Vallentuna kommun. Alla föräldrar till små barn erbjuds förskoleplats inom fyra månader efter att de ansökt om platsen, dock inte alltid på förskolan närmast hemadressen. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 13(24)

15 Förskoleplats kan erbjudas alla barn inom 4 månader från ansökningstillfället. 100 minst Skolplats i närliggande skola kan erbjudas alla elever. 100 minst Energi och miljö Utvecklingen av Vallentuna ska vara långsiktigt hållbar, med fokus på innovativa lösningar för miljö och energi. Uppnått Matavfallet har minskat mellan och. Den totala minskningen mellan året är på knappt 0,5 ton. Elevantalet har ökat med 105 st elever sedan och tittar man på minskningen per elev mellan åren så blir det ett minskat svinn per elev med 0,29 kg / år. Mängden matavfall ska vara lägre än föregående år kg högst kg 99 Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 14(24)

16 Styrkort Verksamhetsmått Mått Mål Utfall Utfall Utfall 2011 Utfall 2010 Läskunnighet åk Godkänt Nationella prov åk 3 Ma Godkänt Nationella prov åk 6 Ma Meritvärde åk Gy-behörighet åk 9 yrkesprogram Gy-behörighet åk 9 högsk-förbered Godkänt totalt åk Personaltäthet alla förskolor barn/årsarb 5,8 5,7 5,8 Personaltäthet skola lärare/100 elever * 8,2 8,2 Andel behöriga lärare grundskola Ekonomisk uppföljning (tkr) Mått Sparande i eget kapital Avvikelse Avvikelse Avvikelse 2011 Barn- och ungdomsnämnden BUN resultatenheter Skolpeng och vårdnadsbidrag Invånare/kund Mått Mål Utfall Utfall Utfall 2011 Elever i åk nöjda med verksamheten Barn i åk 2 som trivs på fritidshemmet Nöjda vårdnadshavare förskola Nöjda vårdnadshavare grundskola Nöjda vårdnadshavare fritidshem Medarbetare Mått Mål Utfall Utfall Utfall 2011 Sjukfrånvaro 6,6 6,0 6,2 Könsfördelning, andel män Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 15(24)

17 Ekonomisk analys Sammanfattning Barn- och ungdomsnämndens budget består av flera delar. En fast budgetram omfattande 136,6 mnkr, 14 resultatenheter som är intäktsfinansierade, samt budgeten för skolpeng som omfattar 508,5 mnkr. Inom skolpengen ingår också föräldraavgifterna och statsbidraget för maxtaxa. Fasta rambudgeten har ett överskott på knappt 2,2 mnkr för. Överskottet beror främst på vakanser inom förvaltningskontoret under året. De 14 resultatenheterna har sammantaget ett underskott på 3,3 mnkr för. Det är 9 av 14 resultatenheter som går med underskott. Skolpeng och föräldraavgifter ger ett överskott på drygt 3,1 mnkr vid årets slut. Överskottet beror främst på att budgeten är baserad på befolkningsprognos 12A (BFP12A) och att utfallet av barn och elever har blivit färre. Driftsredovisning Driftsredovisning nämndens verksamheter Verksamhet(tkr) TOTALT Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 16(24) Avvikelse mot budget K I N Övergripande kommunalt BUN förvaltningsledning, kvalité K I N Övergripande kommunalt, skolskjuts, peng och admin K I N Strukturbidrag K I N Statsbidrag K 0 I

18 Verksamhet(tkr) N Föräldraavgifter Avvikelse mot budget K 0 66 I N Resurscentrum exkl. tilläggsbelopp K I N Tilläggsbelopp K I N * K = Kostnad, I = Intäkt, N = Netto er till avvikelse Inom övergripande kommunalt ansvar är budgetarna för statsbidraget maxtaxa och föräldraavgifter flyttade till budgeten för volymstyrd skolpeng. Det totala överskottet inom nämndens fasta rambudget är tkr för. Till största delen beror överskottet på de vakanser som förvaltningskontoret har haft under året. en för tilläggspengen har dragit över sin ram med 289 tkr. Barn- och ungdomsnämndens fasta ram har med sig ett totalt underskott på minus tkr från tidigare år. BUN resultatenheter Resterande delar är nämndsadministration, kvalitet, utveckling, skolskjutsar, administration av föräldraavgifter, allmänt elevstöd inom resurscentrum, hantering av tilläggspeng och övrig myndighetsutövning. Verksamhet (tkr) Ing. värde sparande i eget kapital Avvikelse mot budget K I N BUF-kontoret pengfinansierad K I N Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 17(24)

19 Verksamhet (tkr) 636 Kostchef Ing. värde sparande i eget kapital Avvikelse mot budget K I N Bällstabergsskolan K I N Ekebyskolan K I N Gustav Vasaskolan K I N Hammarbacksskolan K I N Hjälmstaskolan K I N Karbyskolan K I N Karlbergsskolan K I N Kårstaskolan K I N Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 18(24)

20 Verksamhet (tkr) Ing. värde sparande i eget kapital 647 Lovisedalsskolan Avvikelse mot budget K I N Ormstaskolan K I N RC skolverksamheter K I N Optimus K I N * K = kostnad, I = intäkt, N = netto er till avvikelse BUN resultatenheter Resultatenheternas samlade underskott för är tkr. Skolpengen höjdes i juni (vissa kategorier) för med retroaktiv verkan från och med januari. Av fjorton resultatenheter är det fem stycken som har ett överskott vid årets slut. Tio resultatenheter är grundskolor och utav dessa är det endast tre stycken som har ett positivt resultat för. Skolorna har fått flera förändrade förutsättningar de senaste åren. Ny skollag, högre krav på dokumentation, högre lärarlöner, förändrad befolkningsstruktur mellan yngre/äldre elever, ökade krav kring elever med särskilda behov. För enskilda skolor tillkommer dessutom svårigheter som elevantalet i förhållande till skolans yta och hyra, delningstal i årskurserna (klasstorleken). Trots skolpengshöjning under och ett kontinuerligt arbete med att strukturera och organisera sin verksamhet för att minska sina kostnader kvarstår det stora svårigheter att kunna skapa en ekonomi i balans. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 19(24)

21 Skolpeng Tkr Avvikelse mot budget K I N Förskola K I N Familjedaghem K I N Grundskola K I N Förskoleklass / 6-åringar K I N Fritidshem K I N Statsbidrag K I N Föräldraavgifter K I N Vårdnadsbidrag K I N Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 20(24)

22 er till avvikelser skolpeng Skolpeng årsbelopp/elev BFP 12A Elever BFP 12A Elever budget utfall budget utfall VT13 VT13 HT13 HT13 Förskola Förskola Summa förskola Familjedaghem Familjedaghem Summa familjedaghem Grundskola Grundskola Summa grundskola åringar Fritidshem Ovan i tabellen ser man skillnaden mellan antalet budgeterade barn och elever i befolkningsprognos 12A (BFP12A) och utfallet av barn och elever under året. en för skolpeng och föräldraavgift är beräknad utifrån BFP12A. Inom den budgeten har en skolpengshöjning beslutats av kommunfullmäktige i juni (KS.237) på totalt tkr. Intäkterna från föräldraavgifter är 700 tkr lägre än budgeterat beroende på att färre barn går i förskola. Vårdnadsbidraget är utnyttjat till 38 av sin budget för året. Det totala överskottet för skolpeng, föräldraavgifter och vårdnadsbidrag är sammantaget tkr för. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 21(24)

23 Investeringsredovisning Investeringsprojekt Avvikelse mot budget Totalt (tkr) Hjälmstaskolans ombyggnad Ombyggnad duschar, skolor Årligt anslag, investeringar inom BUN er till avvikelse investeringar Hjälmstaskolans ombyggnad består i att flytta in hemkunskapssalen in i stora skolbyggnaden. Den gamla hemkunskapssalen ska göras om och kommer att användas av Vallenskolan (språkstörda elever). Arbete har påbörjats under hösten och kommer att slutföras så att salarna kan tas i bruk till höstterminen Det som inte nyttjas av årets budget flyttas med till nästa år. Ombyggnationen av duschar i Vallentunas skolor ska pågå till och med Ombyggnationerna av duschar ska åtgärdas i samstämmighet med samhällsbyggnadsförvaltningens vanliga underhåll av skolorna. Det som inte nyttjas av årets budget flyttas med till nästa år. Inom det årliga anslaget för BUN på tkr har tkr utnyttjats. Under året har tredje avdelning på Ekens förskola och Bullerbyns förskola (totalt för 60 barn) inretts. Dessutom har lokaljusteringar för Atlasskolan på Hjälmstavägen och för Förberedelseklassen i "fd polishuset" gjorts. Dessutom ligger kostnader för mindre arbetsmiljöåtgärder och utredningar för kommande byggnadsprojekt i utfallet. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 22(24)

24 Personalredovisning Personal Helår Helår Antal anställda Antal årsarbetare Medelålder (år) 46,6 46,7 46 Medellön (tkr) 28,1 27,5 26,5 Medianlön (tkr) 28,1 27,6 26,2 Sjukfrånvaro i av arbetad tid enligt avtal Andel sjukdagar som avser de som är sjuka 60 dagar eller mer Sjukfrånvaro fördelad på kön Mål Helår Helår Helår 2011 Helår ,8 41,9 47 Män 4,6 4,2 4,8 Kvinnor 7,1 6,4 6,4 Sjukfrånvaro fördelad på ålder 29 år och yngre 5,6 4,9 5, år 7,0 5,4 5,5 50 år och äldre 6,6 7,2 7,0 Samtliga 6,6 6,0 6,2 Personalomsättning Jämställdhet och mångfald Helår Helår Helår ,0 11,7 12,3 Helår Helår Antal anställda, andel män er till avvikelse personal Helår 2011 Under året har personalomsättningen uppgått till 13 och det är 25 årsarbetare färre än förra året. Sjukfrånvaron har ökat, både korttids- och långtidssjuka. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 23(24)

25 Medarbetarenkät (indexform) Område Kommunen, totalt Förskola Grundskola Motivation Ledarskap Styrning HME Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) har tagit fram en modell för att kontinuerligt utvärdera arbetsgivarpolitiken i kommuner och landsting med bäring på Hållbart medarbetarengagemang (HME). Kommuner och landsting erbjuds att använda nio gemensamma enkätfrågor inom området att komplettera sina respektive medarbetar-enkäter med, eller att använda som en fristående enkät. Syftet är dels att skapa ett jämförelse-material, men också att kunna analysera kopplingen mellan medarbetarengagemang och verksamhetsresultat. Barn- och ungdomsnämnden, Nämndernas verksamhetsberättelse 24(24)

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/2 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/2 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -05-20 DNR BUN.140 PIA KRON SID 1/2 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -10-24 DNR BUN.059 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning

Läs mer

Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport jan-juni 2014

Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport jan-juni 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -05-12 DNR BUN.193 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

Tjänsteskrivelse Beslut Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport januari-augusti 2014

Tjänsteskrivelse Beslut Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport januari-augusti 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -09-29 DNR BUN.193 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Beslut Barn- och

Läs mer

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet VALLENTUNA KOMMUN Utbildni ngsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I -06-04 6 (17) 5s0 Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Verksamhetsberättelse Barn- och ungdomsnämnden 2014

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Verksamhetsberättelse Barn- och ungdomsnämnden 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2015-01-12 DNR BUN 2015.008 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Verksamhetsplan

Barn- och ungdomsnämnden. Verksamhetsplan 2014 Barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2014-2016 Nämndens verksamhetsplan Denna verksamhetsplan bygger på den av kommunfullmäktige beslutade kommunplanen för 2014-2016. Inledning Kommunplanen är

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens verksamhetsberättelse 2013

Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens verksamhetsberättelse 2013 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-02-24 DNR UN 2014.012 ANNA ELIASSON SID 1/1 ANNA.ELIASSON@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens verksamhetsberättelse

Läs mer

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april T E R T I AL 1 Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Strategiska inriktningar... 3 Styrkort... 4 Analys - Kund/Invånare... 5 Analys - Verksamhet... 5

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (11) Utbildningsnämndens arbetsutskott -10-22 69 Tertialuppföljning (UN.034) Beslut Utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

1. Tjänsteskrivelse, 2o15-o9-o9, Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport förjan-aug Delårsrapport Tertial z januari-augusti zor5 BUN.

1. Tjänsteskrivelse, 2o15-o9-o9, Barn- och ungdomsnämndens tertialrapport förjan-aug Delårsrapport Tertial z januari-augusti zor5 BUN. VALLENTUNA KOMMUN Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 20L5-O9-22 e (4e) g 2L9 Tertialuppfóljning barn- och ungdomsnämnden januari-august (BUN 201s.011) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2016-03-01 46 Verksamhetsberättelse - bokslut för barn- och ungdomsnämnden (BUN 2016.060) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens tertialrapport januari-april 2015

Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens tertialrapport januari-april 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -05-18 DNR UN.003 ANNA ELIASSON SID 1/2 ANNA.ELIASSON@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Utbildningsnämndens tertialrapport

Läs mer

Tertialbokslut 1 år 2018, utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 år 2018, utbildningsnämnden -05-16 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE UBN /111 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 år, utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut 1, januari-april för år. Sammanfattning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Verksamhetsplan - 2016 (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Danderyd ska erbjuda sina invånare stor valfrihet i den kommunala servicen utifrån individens önskemål och förutsättningar. Föräldrar i Danderyd

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-08-13 DNR BUN 2013.183 JONAS BERKOW SID 1/1 JONAS.BERKOW@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan Förslag

Läs mer

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2018 samt plan för ekonomin åren 2019-2020 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden 2014-04-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/133-049 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut

Läs mer

Återrapportering av måluppfyllelse i kommunplan och nämndplan, april 2013

Återrapportering av måluppfyllelse i kommunplan och nämndplan, april 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-05-21 Barn- och utbildningsförvaltningen 1 (9) Marika Lyman Klicka här för att ange text. Klicka här för att ange text. Klicka här för att ange text. Diarienummer 2013/BUN

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Grundskola, förskoleklass och fritidshem

Grundskola, förskoleklass och fritidshem Grundskola, förskoleklass och fritidshem Nyckeltalen som används är hämtade ur databasen Kolada och är utifrån deras försök att bedöma effektiviteten i framför allt grundskolan. Nyckaltalen hämtas och

Läs mer

Uppdrag, nuläge och mål

Uppdrag, nuläge och mål Uppdrag, nuläge och mål Nämndens uppdrag utgör kommunens styrelse för det offentliga skolväsendet för barn och ungdom avseende förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Vidare ansvarar man för den förskoleverksamhet

Läs mer

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2014-2016

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2014-2016 2014 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Nämndens verksamhetsplan... 3 Nämndens uppgift... 4 Förutsättningar... 5 Kommunens mål under treårsperioden... 6 Kund/invånare...

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos 1. Utbildningsnämnden

Kvartalsrapport mars och prognos 1. Utbildningsnämnden Kvartalsrapport mars och prognos 1 Utbildningsnämnden Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten... 3 3 Prognos med ekonomiskt utfall för

Läs mer

Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 GRUNDSKOLA - Eleverna kunskaper utvecklas

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019.

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019. VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens individutskott 2019-09-20 22 Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret 2018-2019 (BUN 2019.533) Beslut Individutskottet

Läs mer

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18 BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Organisation Resultat Måluppfyllelse Kompetensutveckling God ekonomisk hushållning Likvärdighet IUP med skriftliga omdömen Nätverk Inspektioner Go BOKSLUT

Läs mer

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare Ärende 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-09-11 DNR BUN 2013.227 ELISABETH JOHANSSON SID 1/1 ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Information om

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument Skolplan 2009 2 Skolplanen kommunalt styrdokument Enligt skollagen ska det i varje kommun finnas en skolplan som visar hur kommunens skolverksamhet ska formas och utvecklas. Av skolplanen ska framgå hur

Läs mer

ANTAGEN AV UN 2011-12-08 DNR UN 2011.195 2 0 1 2-2 0 1 4 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Verksamhetsplan

ANTAGEN AV UN 2011-12-08 DNR UN 2011.195 2 0 1 2-2 0 1 4 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Verksamhetsplan ANTAGEN AV UN 2011-12-08 DNR UN 2011.195. 2 0 1 2-2 0 1 4 UTBILDNINGSNÄMNDEN Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2012-2014 Innehåll Utbildningsnämndens verksamhetsplan... 1 1. Inledning... 1 2. Utbildningsnämndens

Läs mer

Bokslut 2014 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Bokslut 2014 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Bokslut 2014 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Verksamhet Driftredovisning Bokslut 2012 Bokslut 2013 Bokslut 2014 Budget 2014 Intäkter 49 812 50 498 49 772 48 440 Kostnader -499 046-514 291-544 795-545 707

Läs mer

Årsbokslut 2016 för utbildningsnämnden

Årsbokslut 2016 för utbildningsnämnden 2017-01-02 1 (11) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/37 Utbildningsnämnden Årsbokslut 2016 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa årsbokslut för 2016. Sammanfattning Utbildningsnämndens

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5)

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Sammanträdesprotokoll 2019-04-24 Barn- o utbildningsnämnden 35 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Utbildningsnämnden

Verksamhetsplan 2019 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2019 Utbildningsnämnden Dnr: UN2018/494 Antagen: 2019-01-31 Verksamhetsplan 2019 Utbildningsnämnden - antagen_2 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Utbildningsnämndens uppdrag och verksamhet...

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014. Betygsresultat läsåret 2012/13

Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014. Betygsresultat läsåret 2012/13 Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014 Betygsresultat läsåret 2012/13 Kundvalskontoret Upplands Väsby kommun 2014 1 PM Utredare Gunnar Högberg 2014-04-22 08-590 978 22 Dnr:

Läs mer

Vallentuna Januari-april, samtliga nämnder

Vallentuna Januari-april, samtliga nämnder T E R T I AL 1 Vallentuna Januari-april, samtliga nämnder Innehållsförteckning Ekonomisk analys... 3 Resultaträkning tertial 1... 4 Driftsredovisning... 4 Investeringsredovisning... 6 Måluppfyllelse nämndens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden

Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden 2016-09-02 1 (11) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2016/129 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastslå tertialbokslut 2, januari-augusti

Läs mer

REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL AV SKOLA LÄSÅRET 2010/11. Perioden för skolval är den 12 januari till den 7 februari 2010.

REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL AV SKOLA LÄSÅRET 2010/11. Perioden för skolval är den 12 januari till den 7 februari 2010. januari 2010 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 2 186 21 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 849 10 buf.@vallentuna.se www.vallentuna.se buf@vallentuna.se REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067 -04-22 Rev -05-11 1(15) BUN /0067 Resultat av föräldra- och elevenkät genomförd i februari Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är ett led i det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32) Plats och tid Vargmötet, 08:00 9.55 Beslutande Parisa Liljestrand, ordförande (M), Roswitha Melzer (FP) Ersättare - Övriga närvarande Marie Truedsson, utbildningschef,

Läs mer

Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN

Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN 2016.084 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-18 DNR BUN 2016.084 HENRIK LENNERMARK SID 1/2 UTBILDNINGSCHEF HENRIK.LENNERMARK@VALLENTUNA.SE

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Delårsrapport 2019... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Sammanfattning... 3 1.3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet... 3 1.4 Helårsprognos...

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-08-22 74 Begäran om ytterligare grundbidrag enligt skollagen (BUN 2017.241) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn-

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-10-14 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Jonas Vehmonen Barn- och grundskolenämnden 2017-12-14 Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden Sammanfattning Barn- och grundskolenämndens budget för år 2018 uppgår till

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

BUN Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling av grundskoleelev vid Kårsta skola

BUN Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling av grundskoleelev vid Kårsta skola ANMÄLNINGSLISTA 2013-03-18 TILL NÄMND 2013-05-16 SID 1/5 In/Ut-datum Diarienr Initierare Rubrik 2013-03-18 BUN 2012.190-7 Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling

Läs mer

Om BUF i SKL s Öppna jämförelser 2012

Om BUF i SKL s Öppna jämförelser 2012 Om BUF i SKL s Öppna jämförelser 2012 Resultatutvecklingen i landets kommuner Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har sedan 2009 rankat kommunerna utifrån ett sammanvägt resultat. Det sammanvägda resultatet

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-12-06 105 Utvärdering av strukturersättningens resultat (BUN 2017.530) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen.

Läs mer

Sveriges bästa skolkommun 2014

Sveriges bästa skolkommun 2014 2014-08-29 Lars Ullén Utredare Yrke och villkor Bakgrunds-PM Sveriges bästa skolkommun 2014 Att satsa på skolan är en oöverträffat god investering för framtiden. Genom att utse Sveriges bästa skolkommun

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371 el% Beslut Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karlstads kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Beslut

Läs mer

Indikatorer barn- och ungdomsnämnden

Indikatorer barn- och ungdomsnämnden Indikatorer barn- och ungdomsnämnden Förskola Indikator Målvärde Uppnått värde 2017 Uppnått värde 31 december 2018 1 Maximalt 2 Maximalt Andel legitimerade förskollärare i förskolan Andel inskrivna barn

Läs mer

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 23 KS 2017.419 3 Kommunstyrelsen 2017-11-20 224 Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 (KS 2017.419) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fastställer skolpengen

Läs mer

Vallentuna Tertialrapport januari-april, Vallentuna kommun

Vallentuna Tertialrapport januari-april, Vallentuna kommun T E R T I AL 1 2014 Vallentuna Tertialrapport januari-april, Vallentuna kommun Ekonomisk analys Sammanfattning Det ekonomiska utfallet per april Det bokförda resultatet för kommunen per 30 april är 23,2

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU

Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU 2015-02-18 Tid: onsdag 18 februari 2015 18:00 Sluttid: 19:45 Plats: Prologen Ledamöter kallas Ersättare underättas Lena Gerby (M), ordförande

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto

Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto 2016 2017 Nämnd och ledning, skolskjutsar 8 476 8 581 Förskola, pedagogisk omsorg 86 216 88 974 Grundskola

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (12) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-04 6 Verksamhetsberättelse - Bokslut för utbildningsnämnden (UN 2015.002) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti 2019 Förskole- och grundskolenämnden

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti 2019 Förskole- och grundskolenämnden Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti 2019 Förskole- och grundskolenämnden Nämndversion Ordförande: Hampe Klein Förvaltningschef: Kerstin Johansen Innehållsförteckning 1. Viktiga händelser januari

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (1) Plats och tid Vargmötet, Kommunalhuset, 08.00-12.20 ande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (L), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Henrik

Läs mer

Tjänsteskrivelse Betygsresultat HT-14

Tjänsteskrivelse Betygsresultat HT-14 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 0-0- DNR BUN 0.09 SUSANNE MALMER SID / KVALITETSHANDLÄGGARE 08-8 78 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-09-09 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4384 Järfälla kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Årsbokslut 2015 för utbildningsnämnden

Årsbokslut 2015 för utbildningsnämnden 2016-01-11 1 (10) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2015/85-041 Utbildningsnämnden Årsbokslut 2015 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa årsbokslut 2015 för utbildningsnämnden.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9854 Södermalmskyrkan Org.nr. 802003-3687 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södermalmskyrkans Kristna skola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Södermalmskyrkans

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kommun- och landstingsdatabasen

Kommun- och landstingsdatabasen Vi använder cookies på den här webbplatsen. Mer om Cookies Jag accepterar Kommun- och landstingsdatabasen Vald kommun / landsting: Nynäshamn Öppna jämförelser - Grundskola Resultatnyckeltal lägeskommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8427 Skinnskattebergs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Klockarbergsskolan belägen i Skinnskatteberg kommun 2 (8) Tillsyn i Klockarbergsskolan

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola u.j Skolinspektionen Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i i Lidköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Skolinspektionen

Läs mer

Lomma kommun Barn och utbildningsnämnden 2016 NÄMNDSPLAN

Lomma kommun Barn och utbildningsnämnden 2016 NÄMNDSPLAN Barn och utbildningsnämnden 2016 NÄMNDSPLAN NÄMNDSPLAN Barn och utbildningsnämnden Lomma kommun 2016 1. INLEDNING Nämndsplanen uttrycker den politiska viljan för nämndens verksamheter. Nämndsplanen avser

Läs mer