Organisationsförändringar inom kommunstyrelsens administrativa förvaltningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Organisationsförändringar inom kommunstyrelsens administrativa förvaltningar"

Transkript

1 Au 337 Dnr Organisationsförändringar inom kommunstyrelsens administrativa förvaltningar Förslaget till vissa organisationsförändringar för kommunstyrelsens administrativa förvaltningar, daterat och reviderat , återremitterades av kommunfullmäktige för ytterligare beredning. Efter överläggningar med kommunstyrelsens presidium och representanter för SKTF har kanslichefen med skrivelse den 31 maj 1995 framlagt ett ytterligare reviderat förslag daterat Den nya organisationen i stort samt bemanningsplaner, tjänstebenämningar och huvudsakliga arbetsuppgifter framgår av bilagor till förslaget. MBL-förhandlingar enligt MBL, 11, har genomförts den 20 juni Kommunstyrelsen föreslås att hos kommunfullmäktige tillstyrka förslaget till organisationsförändringar inom kommunstyrelsens administrativa förvaltningar. Ett avtal skall upprättas mellan kommunstyrelsen och kanslichef Sven Carlsson om kommunchefens tjänstgöring.

2 Mats Stenström Au 338 Dnr Överföring av utlandslån från Handelsbanken till Sparbanken Planerings- och ekonomikontoret förslår med skrivelse den 19 juni 1995 att kommunens lån på japanska yen och D-mark i Handelsbanken får överföras till Sparbanken fr o m med en förfallotid av 3 må- nader. Planerings- och ekonomikontorets förslag om överföring av lånet från Handelsbanken till Sparbanken bifalls.

3 Kommunrevisionen Au 339 Dnr Kommunens rutiner för lönesättning I samband med kommunrevisionens granskning av kommunens olika verksamheter har framkommit att rollerna/ansvaret mellan förvaltningschef och personalkontor/personalchef inte är helt klara, vilket beror på att rutinerna som finns i "Personalpolitiska riktlinjer" inte efterlevs fullt ut. Om rutiner skall decentraliseras krävs enligt kommunrevisionen att dessa är klara och tydligt formulerade och att de som skall arbeta med dessa uppgifter får erforderlig information/utbildning. Endast skriftlig delegation gäller. Kommunrevisionen anhåller om kommunstyrelsens svar på vilka åtgärder, som kommer att vidtas med anledning av påpekandena. På uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott har personalchef Kenneth Björk upprättat en redovisning över nuvarande regler för lönesättning och hur desamma fungerar i praktiken. Personalchefens redovisning överlämnas till kommunrevisionen.

4 Kenneth Björk Au 340 Dnr Kom an, då - ett utvecklingsprojekt för kommunanställda Svenska Kommunalarbetarförbundets utvecklingsbolag Komanco har framställt ett utbildningspaket för förändringar och förbättringar inom den kommunala verksamheten. Utbildningspaketet har bl a följande punkter - Decentralisera ansvar och befogenheter - Höja kompetensen - Sprida en helhetsinsyn och ett resultatinriktat synsätt Utskottet ställer sig positivt till projektet Kom an då. Personalkontoret får i uppdrag att arbeta vidare med detsamma.

5 Eva Carp Au 341 Dnr Överläggningar angående samlingslokalen Skeppets i Målilla framtid Målilla Byggnadsförening u p a anhåller med skrivelse den 18 juni 1995 till kommunstyrelsen om ett sammanträffande för diskussioner angående samlingslokalen Skeppets framtid med anledning av att barn- och utbildningsnämnden har aviserat en eventuell flyttning av biblioteket från Skeppet till skolan i Målilla. Kommunkansliet får i uppdrag att kalla till en överläggning med Målilla Byggnadsförening under andra veckan i augusti. Till överläggningarna skall kallas presidierna i kommunstyrelsen, barn och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden samt fastighetschefen.

6 Barn- och utbildningsnämnden Johan Sjökvist Au 342 Dnr Förordnande av huvudman för ett datortek i Hultsfreds kommun Riksdagen har den 2 juni 1995 beslutat om datortek som en marknadspolitisk åtgärd. Beslutet innebär att kommunen får bedöma i vilken utsträckning även ungdomar under 20 år skall delta i datorverksamheten. Den typ av datortek som riksdagen nu beslutat om är en ny sysselsättningsåtgärd med en betydande del av statligt engagemang men med kommunalt huvudmannaskap. Ett inrättande förutsätter därför avtal mellan kommunen och arbetsmarknadsverket. Vid överläggningar med länsarbetsnämnden vid arbetsutskottets sammanträde den 29 juni diskuterades bl a huvudmannaskapet för datorteket i Hultsfred. Barn- och utbildningsnämnden får i uppdrag att stå som huvudman för datorteket i Hultsfreds kommun.

7 Socialnämnden Au 343 Dnr Ändrat ansvar för handikappat barn upp till högstadiet Socialnämnden anhåller med beslut den 7 juni, 52, hos kommunstyrelsen om att barn- och utbildningsnämnden skall ansvara för biståndet i form av personlig assistent och ledsagarservice jämlikt Sol och LSS för handikappat barn upp t o m högstadiet, eftersom skolan har kunskap om dessa barn. Frågan om ändrat ansvar för handikappat barn upp t o m högstadiet återremitteras till socialnämnden för överläggningar med barn- och utbildningsnämnden om ett gemensamt förslag i ärendet.

8 Göran Ehn + skrivelse Au 344 Dnr "Släng kniven" - upprop mot våldet - 95 Kävlinge kommun meddelar i skrivelse att man engagerat sig i kampanjen "Släng kniven!" Kävlinge kommun utmanar Sveriges alla kommuner att samla in flest knivar och andra tillhyggen. Den kommun som lyckas samla in flest vapen och därmed tar störst avstånd från våldet, belönas med antivåldssymbol gjuten av en skånsk smideskonstnär. Kävlinge kommuns skrivelse om kampanjen "Släng kniven" överlämnas till mjuka nämnder för handläggning.

9 Fastighetskontoret Au 345 Dnr Hyresnivå för Lindgården och Hemgården efter ombyggnad Fastighetskontoret har den 22 juni 1995 gjort en sammanställning av beräknade kapital- och driftkostnader, samt förslag på hyressättning för Lindgården och Hemgården efter ombyggnad. Fastighetskontoret får i uppdrag att innan ärendet föres vidare uppta förhandlingar med hyresgästföreningen i Hultsfred.

10 Kommunstyrelsen Au 346 Dnr Förhandlingsmandat för kommunförbundet i Kalmar län Styrelsen för Kommunförbundet i Kalmar län beslutade den 15 juni föreslå länets kommuner att ge Kalmar läns kommunförbund fullmakt att förhandla och träffa överenskommelse med landstinget om det totala utrymmet för skatteväxling i länet avseende huvudmannaskapsförändringen för omsorgen och särskolan samt förändringarna med anledning av psykiatrireformen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kalmar läns kommunförbund bemyndigas att på kommunens vägnar förhandla och träffa överenskommelse med landstinget om det totala utrymmet för skatteväxling i länet avseende huvudmannaskapsförändringen för omsorgerna och särskolan samt förändringarna med anledning av psykiatrireformen.

11 Fastighetskontoret Au 347 Dnr Godkännande av avtal med Rockföreningen Rockparty Mellan Rockföreningen Rockparty, Hultsfred, och Hultsfreds kommun har träffats avtal inför 1995 års rockfestival i Hultsfred enligt bilaga. Avtalet med rockföreningen Rockparty godkänns enligt bilaga.

12 Fastighetskontoret Au 348 Dnr Överlåtelse av jakträttsavtal för fastigheterna Målilla 1:15 och 3:23 Torbjörn Karlsson, Målilla, säger med skrivelse upp jakträttsavtalet mellan kommunen och Karlsson för fastigheterna Målilla 1:15 och 3:23. Konny Borgen, Storgatan 20, Järnforsen, anhåller i skrivelse med samma datum att få överta jakträtten på fastigheterna efter Torbjörn Karlsson. Torbjörn Karlssons uppsägning av jakträttsavtalet för fastigheterna Målilla 1:15 och 3:23 godkänns. Konny Bogren erbjuds att överta jakträtten på fastigheterna efter Torbjörn Karlsson.

13 Fastighetskontoret Au 349 Dnr Godkännande av servitutskontrakt för transformatorkiosk på fastigheten Virserum 8:1 Sydkraft AB har till Hultsfreds kommun för godkännande översänt ett servitutskontrakt för en transformatorkiosk vid Målillavägen jämte tillhörande kablar på fastigheten Virserum 8:1 i Virserum. Servitutskontraktet för transformatorkiosken på fastigheten Virserum 8:1 godkänns.

14 Fastighetskontoret Mikael Ekström Vimpelgränd Hultsfred Au 350 Dnr Anhållan om att få ställa upp bil och husvagn på kommunal mark i kv Vimpeln, Hultsfred Mikael Ekström Vimpelgränd 3, Hultsfred, anhåller i skrivelse den 11 maj 1995 till Hultsfred kommun att få disponera ett markområde på c a 4 x 13 m i kv Vimpeln, Hultsfred, för parkering av en bil och en husvagn. I andra hand önskar Ekström arrendera det aktuella markområdet. Mikael Ekströms anhållan om att få disponera markområdet i kv Vimpeln avslås av principiella skäl eftersom ett medgivande skulle medföra ytterligare dispensansökningar. Kommunen är ej heller villig arrendera ut markområdet.

15 Fastighetskontoret Au 351 Dnr Arrendekontrakt för stallbyggnad på fastigheten Hägelåkra 1:1, Målilla ' Hultsfreds kommun förhyr av bröderna Erik och Jörgen Andersson, Målilla, en stallbyggnad på fastigheten Hägelåkra 1:1. Kommunen hyr i sin tur ut byggnaden till Nils-Erik Hansson, Hägelåkra, Målilla. Erik och Jörgen Andersson har i gemensam skrivelse till kommunstyrelsen den 22 maj 1995 anfört klagomål mot Nils- Erik Hansson. Vid fastighetskontorets utredning av ärendet har konstaterats att det råder stora spänningar mellan ägarna och kommunens arrendator Hansson. Fastighetskontoret bedömer emellertid att det för närvarande ej finns någon reell grund för att kommunen skall säga upp arrendeförhållandet med Hansson. Kommunen anser ej att det föreligger någon reell grund för att kommunen skall säga upp arrendeavtalet med Hansson. Fastighetskontoret får i uppdrag att skriftligt meddela Erik och Jörgen Andersson kommunens ståndpunkt i ärendet.

16 Fastighetskontoret Au 352 Dnr Antagande av anbud på leverans av bränsleflis Fastighetskontoret har infordrat anbud på leverans av bränsleflis till kommunens fliseldade värmeanläggningar i Hultsfred, Vena, Målilla och Mörlunda. Vid anbudstidens utgång hade 2 anbud inkommit nämligen från AB CF Bergh & Co, Mörlunda samt Gustav Kähr AB, avdelning energi, Nybro. AB Gustav Kährs Nybro, anbud för leverans av bränsleflis till anläggningarna i Hultsfred, Vena, Målilla och Mörlunda antages.

17 Fastighetskontoret Au 353 Ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen SFS 1987:1050 Nedanstående ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen 1987:1050 beviljas. Sökande Fastighet Bostadsanpassningsbidrag, kronor Svea Jonsson Tulunda 3: :- Chikago Mörlunda

18 Au 354 Ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen SFS 1987:1050 Nedanstående ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen 1987:1050 beviljas. Sökande Fastighet Bostadsanpassningsbidrag, kronor Göran Engdahl Käreby 1: :- Käreby, Vena Hultsfred

19 Au 355 Ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen SFS 1987:1050 Nedanstående ansökan om bostadsanpassningsbidrag enligt förordningen 1987:1050 beviljas. Sökande Fastighet Bostadsanpassningsbidrag, kronor Gunnar Wireland Yxskaftet Vinkelgatan Hultsfred

20 Fastighetskontoret Sökanden Au 356 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Järeda 1:48, Järeda. Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Lantmäteriet, Eva Olofsson Fastighet Järeda 1:48 Säljare Egendomsnämnden i Linköping, företrädare för Virserums pastorat Köpare Virserums pastorat Köpesumma 1:- Areal 4759 m2 Tax-värde Ej taxerat

21 Vägverket,myndighetsservice Borlänge Au 357 Dnr Arbetsplan för omläggning av väg 676 Torp - Gårdveda, delen vid Gårdveda Kommunstyrelseledamoten och fullmäktigeordföranden Bo Bergman, s, Målilla, framför med skrivelse till kommunstyrelsen den 16 juli 1995 vissa kritiska synpunkter på arbetsplanen för omläggning av väg 676, Torp- Gårdveda, delen vid Gårdveda. Speciellt vänder sig Bergman mot avstängningen av befintlig väg och omändring av densamma till gångcykelväg. Arbetsutskottet överlämnar Bo Bergmans skrivelse till Vägverket utan eget yttrande.

22 Gatukontoret Planerings- och ekonomikontoret BLB:S kiosk,järnforsen AB Hultsfreds Bostäder Au 358 Dnr Upprustning av torget i Järnforsen BLB:s kiosk, Bert-Ove Bäckström, Järnforsen, hemställer med skrivelse som inkom till kommunstyrelsens kansli den 15 juni 1995, ånyo om upprustning och asfaltering av torget i Järnforsen samt ordnande av parkeringsplatser. Arbetsutskottets tillstyrker för sin del upprustning av torget i Järnforsen. Ärendet skall upptas till behandling vid höstens budgetberedning. I god tid före budgetberedningen skall överläggningar upptas med markägaren AB Hultsfreds Bostäder.

23 Kenneth Björk Au 359 Godkännande av överenskommelse med arbetsförmedlingen om platser i beredskapsarbete Arbetsförmedlingen i Hultsfred har till personalkontoret översänt ett förslag på överenskommelse om platser i beredskapsarbete för perioden Överenskommelsen om platser i beredskapsarbete för perioden godkänns.

24 Au 360 Meddelanden 1. Länsstyrelsens i Kalmar skrivelse den 15 juni 1995 om inrättande av polisnämnder 2. Kalmar läns Trafik AB skrivelse den 15 juni 1995 om aktieägartillskott till länstrafiken 3. Kommunförbundets cirkulär den 8 juni 1995, 1995:115 om strukturpolitikens tillämpning i Sverige

Översyn av räddningstjänstens operativa verksamhet

Översyn av räddningstjänstens operativa verksamhet 1995-09-04 1 Budgetberedningen Au # 449 Dnr 1994.109 170 Översyn av räddningstjänstens operativa verksamhet En arbetsgrupp bestående av Kjell Lundgren, Torbjörn Wirsenius, Bengt Nyström samtliga Hultsfred

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Budgetuppföljning 1996-09-30 med helårsprognos för driftoch investeringsbudget

Budgetuppföljning 1996-09-30 med helårsprognos för driftoch investeringsbudget 1995-10-30 1 Kommunstyrelsen Au 561 Budgetuppföljning 1996-09-30 med helårsprognos för driftoch investeringsbudget Ekonomikontoret har den 26 oktober 1995 till kommunstyrelsen överlämnat uppföljning per

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-14.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Lennart Beijer Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Hotell Dacke kl 08.30-16.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vena vandrarhem, Vena kl. 08.30-11.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.35 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Göran Berglund Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 1999-02-08 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-02-08 kl. 08.30-11.35 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.20 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg, kl 10.15-12.20 Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Göran

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Bo Bergman Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Gun-Yvonne

Läs mer

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten 1995-02-06 1 Ks 29 Dnr 1994.364 706 Fastställande av timavgift inom hemtjänsten När kommunfullmäktige antog nya avgifter för äldreomsorgen förbisågs att fastställa timavgiften för tillhandahållande av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v 1(18) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 8.30-14-45 Beslutande Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Hans Andersson 488,

Läs mer

Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga.

Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga. 1995-12-18 1 Bengt Falke Au 699 Organisation för projekt Hermes Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga. Projektet omfattar bland annat fast Internet-anslutning

Läs mer

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen 1995-10-23 1 Mats Stenström Au 551 Dnr 1995.166 045 Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen Arbetsutskottet har tidigare diskuterat förslag till strategier för hantering av kommunens

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2005-10-24 1 (14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2005-10-24 kl. 16.00 18.45. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-05. Delas ut vid mötet. 98/2006. 3. Budgetprocess 2007-2009 (OA 75)

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-05. Delas ut vid mötet. 98/2006. 3. Budgetprocess 2007-2009 (OA 75) NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 14 juni 2006 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.50 Beslutande Bo Bergman Karl-Gunnar Johansson Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven Carlsson

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.45 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-02-26 kl 14.00-17.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Lars Eriksson, kd Karl-Göran Jonsson,

Läs mer

Åke Bergh. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Bergh. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-13.50 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Lars Rosander, c 21-22, 24 Carola Nilsson, s Åke Bergh, m Övriga

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bryggaren, Västervik kl. 10.00 11.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Eva Didriksson, s Ingela Gustafsson, m Agneta Goth, v Lennart Eklund, c Tommy Einarsson, v Annica Eek, kd

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 13.30 16.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Eva Didriksson, s Lars Nilsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.30 Sammanträdet ajourneras kl 15.10-15.15 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Stig Andersson, s Hans Johansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Hällabrottet, Ordenshuset Tid Måndagen den 16 juni 2003, kl 18.30 20.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Gun-Britt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Ewa Engdahl (c), ordförande Lars-Magnus Ek (c) Ingemar Svanström (c) Kjell Front (c) Mona Svensson (m) Gunilla Schollin-Borg

Ewa Engdahl (c), ordförande Lars-Magnus Ek (c) Ingemar Svanström (c) Kjell Front (c) Mona Svensson (m) Gunilla Schollin-Borg HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhusets tingssal, måndagen den 9 mars 2009 kl 09.00-14.30 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Lars-Magnus Ek (c) Ingemar Svanström (c) Kjell

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-06-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00, 13.30-16.00 Beslutande Bo Bergman, s 315-318 Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-16. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-16. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 9 februari 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 15-16 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.30-11.45 ande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus Blomberg Bertil Karlström

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1996- kl. 11.30-11.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(24) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Stig Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dnr 2015/249/002 Id 48156 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2015-06-16, KS 269 Gäller från och med 2015-08-01 2 INNEHÅLL Generella bestämmelser 3 Administration 5 Ekonomifrågor

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2016-01-07 Sida 1 Kommunstyrelsens ordinarie ledamöter Kommunstyrelsens ersättare (f k) Kommundirektören Administrativa chefen Ekonomichefen Personalchefen Utbildningschefen (f k) Socialchefen (f

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2012-06-04 Innehållsförteckning

Protokoll Kommunstyrelsen 2012-06-04 Innehållsförteckning Protokoll Innehållsförteckning 80 Strategiarbete i kommunen 81 Förfrågan från Nossans Golfklubb om ekonomiskt bidrag. 82 Framtid Nossebro ansökan om förlusttäckningsgaranti. 83 Kommunutveckling genom byte

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Hardemo bygdegård, Kumla, måndagen den 18 juni 2001 klockan 18.30 20.05 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Annica Eriksson (s) Gudrun

Läs mer

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 144 Ks 178 Au 210 KS/2015-0257 Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.00-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 256 Mattias Wärnsberg, S Carola Nilsson, S Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Stadgeändring för bostadsrättsföreningen Nybodaberget

Stadgeändring för bostadsrättsföreningen Nybodaberget Utlåtande 2006: RIII (Dnr 316-463/2006) Stadgeändring för bostadsrättsföreningen Nybodaberget Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Bostadsrättsföreningen Nybodaberget medges att

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel, 79-94 (s) Ingrid Karlsson

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, 2006-02-03, kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, 2006-02-03, kl 15. 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.15-11 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Assar Nilsson (s), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer