DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Bäste medlem,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Bäste medlem, 2014-11-02"

Transkript

1 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, FILM på TV I KVÄLL Den globala matresan söndag kväll i KUNSKAPSJOURNALEN Nu kommer del 3 (sista avsnittet) Middag. Priset på ris steg enormt kring 2008 när Indien byggde upp egna rislager till sin befolkning. Lax odlas i artificiell miljö i enorma vattentankar med konstgjort dagsljus. Var går gränsen för hur långt vi går för att få en god middag? Del 3 av 3. Från UR. Även i K 3/11, K 5/11 och K 7/11 Se Den globala matresan i URPlay Sen är alla omskakade av larmrapporter, forskningsrapporter, om riskerna med mjölken. Vi konsumenter behöver inte vänta på att forskarna blir eniga, för det händer aldrig. Vi behöver inte tro att LRF eller ARLA ska komma med sanningarna, de har länge skummat grädden av råmjölken och tillsatt diverse substanser och sålt utspädda varianter, lågfettvarianter, till oss. Se t ex framgången med Mellanmjölken. Men vi kan göra vår egen Mellanmjölk Konsumentmjölken enklare och billigare.

2 BARA ATT HALVERA Halvera riskerna om det finns risker med mjölken genom att minska mängden råvara speciellt mängden mjölksocker (galaktos) de ifrågasatta proteinerna, utan att vänta på forskarna och mjölkproducenterna (för alla oss som inte skrämts till att helt sluta!) Halvera priset - du betalar per liter i affären och antalet förpackningar minskar du enkelt och kilona du brukar bära hem Halvera platsen - i kylskåpet (Barnfamljer speciellt) kan minska om du inte spär ut mjölken förrän det är dags att dricka den. Du bär hem ett koncentrat, som saften, sen bestämmer du graden och berikningen av basmjölken (ohomogeniserad) efter smak (PS NETTO har numera i sortimentet Gammeldags fullfet ÅSENS i 2 liters för 23:45 (11.72 kr/liter) Vem ska vi lita på? Vi behöver inte vänta tills vi får alla sanningarna, vi konsumenter kan ta vårt beslut nu och riskerar inget men tjänar c:a 5 6:- litern (Materialet sedan häromdagen ligger kvar längst ner och mer kommer säkert.) Lite historik om en av landets större propaganda kampanjer, som vi inte reagerat över utan svalt okritiskt. Läs och dra egna slutsatser.

3 Inlägg i debatten av Jonas Carlberg, chef för LRF Mjölk: Jonas Carlberg: Mjölken är helt enkelt ett nyttigt och klimatsmart livsmedel. Aktuella frågor. Vi vill bara för alla konsumenters och mjölkbönders räkning få ett klart besked om vad som är tillåten marknadsföring. (i bråket om havremjölken) Det skriver Jonas Carlberg, chef för LRF Mjölk. Publicerad 29 oktober Uppdaterad 30 oktober Mjölklarmet. mina kommentarer kring mjölk Bloggvärlden har exploderat efter mjölkartikeln. Här ett bra inlägg som ifrågasätter kalciumhysterin! Jag hart själv alltid funderat på hur elefanterna får så starka och kraftiga ben, som inte har tillgång till ARLAs dryck! 31 oktober, 2014 Ny D vitaminberikning kritiseras SLV GÅR INTE ATT LITA PÅ TYDLIGEN! Sluta behandla friska - satsa på de sjuka Debatt Arkiv HÄLSA KOLESTEROL Bra debattartikel hämtat från GP: Inledning citat: Sjukvården är i kris. Vi har brist på läkare och sjuksköterskor, patienterna köar i timmar på akuten och cancerpatienter får vänta i halvår för operation. De flesta anser att krisen beror på för mycken administration och datorexercis. Detta är säkert en av förklaringarna, men den inbillade sjukdomen högt kolesterol bidrar, skriver bland andra docent Uffe Ravnskov. För femtio år sedan fanns det aktiva läkare i Sverige. I dag överstiger antalet trots att befolkningen endast har ökat med en dryg miljon. Men Sverige har inte drabbats av pest eller kolera utan av en inbillad sjukdom som kallas högt kolesterol. Antalet sjuka räknas i miljoner; antalet sjukvårdskronor i miljarder. Svartmålningen av kolesterolet och det

4 mättade fettet, har lett till gigantiska kostnader och katastrofala hälsoproblem i de flesta av världens länder. Värd att läsa och SPRIDA Hela matbutiken är en enda sockerbomb En ovanligt bra skriven bloggartikel i AB, som vi bjuder på Bröd innehåller stora mängder socker - i form av sirap, glukos samt rent socker. Brödet är slut och på främst mina barns begäran beger jag mig ner till kvarterets lokala matbutik och ställer mig framför brödhyllan. Efter att ha läst Ann Fernholms bok Det sötaste vi har om sockrets skadliga konsekvenser för främst barn har jag insett att brödhyllorna i det här landet är minerad mark. En djungel av beroendeframkallade sockerstinna bröd. Nästan allt bröd på hyllorna innehåller nämligen stora mängder tillsatt socker, sirap och glukos. I synnerhet de runda fluffiga Norrlandstillverkade rågkakorna, ja ni vet vilka jag menar, och för att inte tala om den klassiska limpan som barn fullkomligt älskar. Inte konstigt att mina ungar gapar efter runda mackor som galna tjackpundare om morgnarna. De innehåller 8,5 gram socker. Som en bulle. En kaka. Inte blir det bättre när jag ställer mig framför mejerihyllan. Det mesta är sötat. Framförallt de sorter som mina barn föredrar. De med glada gubbar och djungelfigurer på. Fruktyoghurt. Vaniljyoghurt. Drickyoghurt. Skitsnack.. forts läsa här.

5 Bra skrivet Foto: Bengt Ingerstam (mejerihyllan, frukostflinghyllan och godishyllan är de 3 stora! Varför?) Snart dags för JULSILLEN Innan midsommar gjorde vi en stor undersökning på sill och upptäckte en hel del. Dels att det då inte lönade sig att lägga in sill själv - 5 minuters-sill från ABBA, COOP och Klädesholmen för astronomiska priser ( ABBA t ex på COOP för 166:13 medan Mor Annas filer - 4 pack i plast kostade 99:- kilot och COOPs heminlagda, i lös vikt färdiga med lök kostade 179:-kilot). Färdiginlagd i burk ABBA LÖKSILL 500g var däremot billigare, COOP 99:83.WILLYS 93:16, ICA 103:10, NETTO 82:56 per kilo sill. Missa inte att Inlagd Sill, exempel även ABBA med mycket morötter som inräknas i avrunnen vikt kostade bara (hos COOP 93:54 och 142:21 i lilla burken per kilo avrunnen vikt ej enbart sill). Vi tog kontakt med Klädesholmen som hade lanserat en stor burk med 1 kg matjessill nettovikt hos COOP för 69:-, som var bäst i vår test och föreslog att de skulle presentera även 1 kg sillfilé netto i stor burk och NU KOM DEN (ALAX) på COOP för 89:- och på NETTO för 69:-. HURRA!

6 Så nu börjar det löna sig igen att lägga in egen sill. Ingen 5-minuters för mig i varje fall för 166:-!!! Och inga små burkar ifrån hyllorna, Möjligen senapssill medveten om att jag betalar senapen som sill. Tidigare utsänd VÄCKARKLOCKA med översikt Visst lönar det sig att GRANSKA och att vara medlem. Det är mycket av avslöja i hur handeln styr oss, men vi kan ju också styra handeln! Inte en och en men många tillsammans. KONSUMENT-MJÖLK NU BEKRÄFTAD AV STOR FORSKNINGSRAPPORT! Vi publicerade den 30 mars vårt förslag på Konsument-mjölk! n-gmo-fri-soja/ som gick ut på att minska mjölksockermängden (från 5% till hälften genom att korrigera mjölken med lika mycket vatten och tjäna c:a 5:-per liter!) Rapporten från de svenska forskarna är publicerad i den välrenommerade medicintidskriften British Medical Journal 28 oktober 2014 och offentliggjordes i UNT natten till 29 oktober, aspx Svensk studie: Mjölk kopplas till ökad dödlighet Intressant kommentar i artikeln: Forskarna har uppgivit att de hade slutat dricka mjölk och gått över till yoghurt. Vårt förslag för vanliga människor: halvera risken och priset genom att blanda ohomogeniserad fullfet mjölk med lika mängd vatten. Det får du göra men inte mejerierna! Har du tänkt på hur länge mejerierna har fått skumma grädden av mjölken och sälja sockervattnet till samma pris till oss? Skandal! Vad tycks om vår VÄCKARKLOCKA för friskare liv och bättre ekonomi? Kommentera så vi kan korta ner den och publicera den, den är ju inte så vansinnig nu när forskarna inte motsäger att halvera risken, inte alla kan tvärt sluta med mjölk, men alla kan halvera.

7 Det är så vi ska jobba, så kom nu med kommentarer! Har du inte provat, så gör det nu, det går riktigt bar om du bara vågar. Dessutom lönar det sig att vara med (medlem) för vi kombinerar hälsa och ekonomi, sänker kostnaderna. Citat från SVT Forskarna såg ett samband mellan mjölkdrickande och ökad risk för frakturer och dödlighet. Mejeriprodukter utan laktos hade inte dessa negativa effekter. Foto: Ukko.de Enligt en stor studie finns det ingenting som talar för att mjölk stärker skelettet. Snarare är det tvärtom, och Uppsala-forskarna har funnit ett samband mellan risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom och hur många glas mjölk som en person dricker per dag. Mejeriprodukter med mindre laktosinnehåll var inte förknippade med samma risker. Missa inte att skicka en extra slant nu som extra stöd, speciellt du som inte hänger efter med medlemsavgiften. Det är så mycket mer som vi skulle vilja göra och visst är det uppmuntrande då vi får sådana fullträffar! SPRID och informera dina vänner och bekanta med delar eller länkar. Bästa hälsningar

8 Bengt Ingerstam Ordförande Postgiro för medlemsavgifter 200:-, gåvor, introduktionsmedlemskap: Plusgirokonto: Länk till bloggen: för mer info i Facebook (kan läsas utan att bara med på Facebook) Bengt Ingerstam KONSUmindre Konsumentsamverkan KONSUMENT-FORUM Box 88, HULTSFRED Tel , E-post: konsument-forum@konsumentsamverkan.se Hemsida: Org.r: Plusgirokonto:

Konsumenter granskar sillmarknaden

Konsumenter granskar sillmarknaden Konsumenter granskar sillmarknaden Produkttester sill Varför vi lägger så mycket arbete på sillen har två skäl. Dels är det en stor marknad med massor av variationer, typiskt för hur tillverkare och handel

Läs mer

Maten, hälsan och industrin

Maten, hälsan och industrin KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014-08-17 DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, Förslag till dokument att utveckla. Kommentera och hör av dig! Maten, hälsan och industrin Mat behöver

Läs mer

REKLAM VIA ANDRAS FACEBOOKSIDOR

REKLAM VIA ANDRAS FACEBOOKSIDOR KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, 2014-10-26 Mycket turbulens på många plan, men vår roll som konsumenter blir bara mer aktuell! Har mycket mer material

Läs mer

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Bäste medlem, Medlemsbrev 2015-04-05 Detta medlemsbrev

Läs mer

Förslag till Konsumenternas utvecklade inköpsunderlag

Förslag till Konsumenternas utvecklade inköpsunderlag Förslag till Konsumenternas utvecklade inköpsunderlag KONSUMENTER GRANSKAR - INKÖPSUNDERLAG Just nu gäller mer och mer PRIS/STYCK, även för fisk som alltid sålts per kilo! Häromdagen slog COOP rekordet

Läs mer

Parisavtalet är unikt, inte sett ur partipolitisk synvinkel men ur konsumentsynpunkt är det en verkligt god början. Flera debattörer har yttrat: :

Parisavtalet är unikt, inte sett ur partipolitisk synvinkel men ur konsumentsynpunkt är det en verkligt god början. Flera debattörer har yttrat: : konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Hultsfred 2016 01 18 BÄSTE MEDLEM, Nyss bytte vi år! Vi

Läs mer

GRANSKNING MARKNADSFÖRING Version 18/10

GRANSKNING MARKNADSFÖRING Version 18/10 GRANSKNING MARKNADSFÖRING Version 18/10 Vi kommer att granska alla de stora livsmedelskedjorna och deras olika insatser för påverkan av marknaden och reklamjippon, men det kommer successivt och detta dokument

Läs mer

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. 1 MEDLEMSBREV. MEDLEMSINFORMATION, URGENT Förslag till uppdelning och periodisering

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. 1 MEDLEMSBREV. MEDLEMSINFORMATION, URGENT Förslag till uppdelning och periodisering KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014-06-02 DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, INNEHÅLL 1 MEDLEMSBREV. MEDLEMSINFORMATION, URGENT Förslag till uppdelning och periodisering 2 En URGENT

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Konsumenter granskar sillbranschen - en Väckarklocka

Konsumenter granskar sillbranschen - en Väckarklocka Väckarklocka 2014-06-16 Konsumenter granskar sillbranschen - en Väckarklocka Det började med att PLUS i TV hade lagt ut en notis om sin granskning. Värt att granska bara det. Resultaten kom aldrig med

Läs mer

KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014 08 10

KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014 08 10 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014 08 10 DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, 2014-08-10 Skulle haft med ett avsnitt om REKLAM, som vi måste diskutera, men får ta det i veckan kanske.

Läs mer

Hälsan tiger still? Vill du äta hälsosamt?

Hälsan tiger still? Vill du äta hälsosamt? Mat och motion Hälsan tiger still? När vi mår bra har vi sällan anledning att klaga. Först när vi börjar känna oss lite risiga funderar vi över vad som är dåligt för oss. Kanske ska vi ibland vända på

Läs mer

Det är detta bränsle som vi ska prata om idag. Träff 1

Det är detta bränsle som vi ska prata om idag. Träff 1 Kroppen är som en maskin: Den måste ha bränsle för att fungera. När du är i rörelse, och även vid vila och sömn, går det år energi. Det du äter, som kallas protein, kolhydrater och fett, blir till energi

Läs mer

Vi som älskar öppna landskap

Vi som älskar öppna landskap Vi som älskar öppna landskap Skånemejerier så mycket mer Du känner till Skånemejerier som en leverantör av ett brett utbud av goda skånska mejeriprodukter, goda juicer från Bravo och smakrika ostar såsom

Läs mer

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Hej medlem, 2014-05-29 Bäste medlem, Lessen (fast glad) att behöva störa dig i helgen. Men grisfrågan och främst foderfrågan

Läs mer

Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 www.finspang.se

Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 www.finspang.se Om matens vikt för god häls Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 Behov Med åldern minskar vikten och längden Med åldern minskar också muskelmassa. För friska äldre minskar energibehovet med åldern. Vid sjukdom

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

Älsklingsmat och spring i benen

Älsklingsmat och spring i benen Älsklingsmat och spring i benen Tips och idéer för förskolebarn Idag tänker vi berätta lite om maten och matens betydelse för barnens hälsa och väl befinnande. Alla behöver vi mat för att kroppen ska fungera.

Läs mer

ÄTA RÄTT. Träff 1, 10-12 år. maten du äter. den energi din kropp gör av med

ÄTA RÄTT. Träff 1, 10-12 år. maten du äter. den energi din kropp gör av med Träff 1, 10-12 år ÄTA RÄTT Att vara fotbollsspelare eller aktiv inom andra idrotter kräver en hel del av din kropp. Du gör av med energi när du springer och dina muskler växer av träningen och blir starka.

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Maten under graviditeten

Maten under graviditeten Maten under graviditeten Graviditet och mat I Sverige har vi goda möjligheter till bra mat och att äta väl under graviditeten behöver inte vara svårt. Den gravida bör liksom alla äta vanlig, varierad och

Läs mer

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Bäste medlem, Medlemsbrev 2013-08-13 I dag kostade strömmingsfilén

Läs mer

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom fram till: Jag pratade med min pappa. För 20-30 år sedan

Läs mer

DEN GLOBALA MATRESAN

DEN GLOBALA MATRESAN konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Hultsfred 2015 05 31 Nu i maj blev det tätt mellan Medlemsbreven.

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5 Utrustning vid konservering....................................................... 2 Steriliseringsapparat............................................................. 2 Hela och rena...................................................................

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Media styr alla dina intressenter

Media styr alla dina intressenter Media styr alla dina intressenter Isabella Engblom, VD, Tillit Kommunikation: Varför heter ditt företag Tillit Kommunikation? Namnet Tillit kom av att det är vad som krävs för att få till stånd bra kommunikation.

Läs mer

Utdelade enkäter 110 st Inkomna enkätsvar 62 st. 40% Jag svarade själv på enkäten Jag har fått hjälp att fylla i enkäten 60%

Utdelade enkäter 110 st Inkomna enkätsvar 62 st. 40% Jag svarade själv på enkäten Jag har fått hjälp att fylla i enkäten 60% Utdelade enkäter 110 st Inkomna enkätsvar 62 st 40% Jag svarade själv på enkäten Jag har fått hjälp att fylla i enkäten 60% Jag äter maten från kommunens matdistribution 5% 48% 27% 1 ggr/v 2-3 ggr/v 4-5

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014-07-13

KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014-07-13 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation 2014-07-13 DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Bäste medlem, 2014-07-13 Sista tiden har mångas uppmärksamhet fokuserats på bl a - Fotboll och tennis (ge folket bröd

Läs mer

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig.

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Anställa lärling Postad av Kenta Jonsson - 11 nov 2013 22:08 Hej alla. Är inne på att anställa en lärling. Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Just nu

Läs mer

Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa

Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa Hälsorådgivaren - Bättre hälsa genom nya val Disclaimer De råd och tips som finns i denna publikation är till för att användas under eget ansvar. Om du idag har

Läs mer

TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER

TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER ebuzzdaily 30 September, 2014 at 21:21 1207 Frukt har alltid klassats som något hälsosamt och nyttigt, och man lägger gärna ihop frukt och grönsaker till fruktogrönt, till ett

Läs mer

Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014

Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014 Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014 Inventering av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker mars april 2014 Bakgrund och syfte Med anledning av ett ökat konsumentintresse

Läs mer

Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att få detta brev besvarat...

Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att få detta brev besvarat... Namn: Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänhet... Sidan 1 av 6 Från: Ärende: Till: Region Jamtland Harjedalen Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor 2013-02-06 Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården MEDBORGARPANELEN 213 Rapport 1 Tillgänglighet MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 213 Tillgänglighet i vården Enkät nummer ett slutförd. Nu har landstinget Västmanland genomfört den första enkäten i Medborgarpanelen.

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring En undersökning bland livsmedelstillverkare om deras känsla för ansvar Juli 2005 1. Bakgrund Reklam påverkar vårt beteende och får oss att agera,

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Sony NEX-5N Utomhusträning

Sony NEX-5N Utomhusträning Sony NEX-5N Utomhusträning Igår var det så fint väder att Peter lyckades övertala mig till utomhusträning istället för gym. Joggade bort till utomhusgymmet i Skatås och körde cirkelträning med både pulshöjande

Läs mer

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel

konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Bäste medlem, Medlemsbrev 2015-02-22 Veckan som gått har

Läs mer

Just say yes. Passar för: Gymnasiet, samhällskunskap, mediekunskap

Just say yes. Passar för: Gymnasiet, samhällskunskap, mediekunskap Just say yes Varje dag försöker vi människor påverka andra att säga ja och varje dag möts vi av tusentals uppmaningar att säga ja. Men vad är det som får oss att säga ja till budskap i reklam eller från

Läs mer

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Ta hand om blivande kunder i sex steg (Peter Dahl) Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Det viktiga är att Du avhandlar nedanstående 6 punkter som skall avhandlas MED DINA EGNA ORD, inte

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått. Pernilla Larsson Leg Dietist. www.dietoteket.

Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått. Pernilla Larsson Leg Dietist. www.dietoteket. Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått Pernilla Larsson Leg Dietist www.dietoteket.se Ät mat du tycker om! Det finns ingen mat som är så dålig så man aldrig

Läs mer

Aktiv Föreläsning. Kost

Aktiv Föreläsning. Kost Aktiv Föreläsning Kost Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Uppföljningsformulär 2 och 5 år efter överviktsoperation

Uppföljningsformulär 2 och 5 år efter överviktsoperation Uppföljningsformulär 2 och 5 år efter överviktsoperation Svar skickas till: Överviktsenheten Kirurgkliniken Västmanlandssjukhus 721 89 Västerås Till patienten! För några år sedan genomgick du en överviktsoperation.

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

8. Kennet den sjunde hjärtinfarkten

8. Kennet den sjunde hjärtinfarkten Som vanligt kom smärtan plötsligt. Känslan av att ha en elefant gåendes på bröstet börjar bli välbekant. Men nu ligger han äntligen i ambulansen, i tryggt förvar bredvid de erfarna ambulansmännen. Morfinet

Läs mer

Okunskap och myter om bröd

Okunskap och myter om bröd Undersökning: Okunskap och myter om bröd Maj 2011 Ingemar Gröön Sakkunnig bröd, kost och hälsa Brödinstitutet AB Box 55680 102 15 Stockholm Tel. 08-762 67 90 info@brodinstitutet.se www.brodinstitutet.se

Läs mer

GRANSKNING MARKNADSFÖRING

GRANSKNING MARKNADSFÖRING GRANSKNING MARKNADSFÖRING Vi kommer att granska alla de stora livsmedelskedjorna och deras olika insatser för påverkan av marknaden och reklamjippon, men det kommer successivt och detta dokument kommer

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

Antalet medlemmar och företag som deltog i mentorskapsprogrammet i fjol

Antalet medlemmar och företag som deltog i mentorskapsprogrammet i fjol MEDLEMSANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP OCH NER, OCH VÄCKER

Läs mer

Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 2014

Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 2014 Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 214 Inventering av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 214 Bakgrund och syfte Med anledning av ett ökat konsumentintresse

Läs mer

VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det?

VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det? VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det? För att du ska veta att maten är ekologisk räcker det att det står ekologisk på förpackningen. Eller så kikar du efter de här två märkena,

Läs mer

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras Volontärbarometern - en undersökning om volontärer och deras ideella engagemang under 2015 Innehåll Förord 3 Höjdpunkter 4 Vem har engagerat sig 5 Om att börja engagera sig 6 Att vara engagerad 10 Engagemangets

Läs mer

Råd till föräldrar. Att vara barn och anhörig när någon i familjen är sjuk eller dör

Råd till föräldrar. Att vara barn och anhörig när någon i familjen är sjuk eller dör Råd till föräldrar Att vara barn och anhörig när någon i familjen är sjuk eller dör I familjer där en förälder, syskon eller annan vuxen drabbats av svår sjukdom, skada eller död blir situationen för barnen

Läs mer

Diabetes och fetma hos barn och ungdomar

Diabetes och fetma hos barn och ungdomar Förtroendemannagruppen Endokrina sjukdomar september 2005 1 Diabetes och fetma hos barn och ungdomar Diabetes Förekomst I Sverige är totalt 4 %, 350 000 personer, drabbade av sjukdomen diabetes. Detta

Läs mer

I Sverige har vi många fri- och rättigheter och stor valfrihet inom de flesta områden. Det är först när vi är svårt sjuka och döden oundvikligen

I Sverige har vi många fri- och rättigheter och stor valfrihet inom de flesta områden. Det är först när vi är svårt sjuka och döden oundvikligen INNEHÅLL Förord... 7 Inte till vilket pris som helst... 9 Ingen av oss vet på förhand... 13 Så skulle ingen behandla en älskad hund... 19 Abort och dödshjälp... 25 Dödshjälp i andra länder.... 30 Oregons

Läs mer

Om Returpack. Pantmärken

Om Returpack. Pantmärken Vad händer sen? Om Returpack Returpack har fått i uppdrag av Sveriges regering tillsammans med våra ägare att ansvara för landets pantsystem av PET-flaskor och dryckesburkar. Det är Returpack som ser till

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

GP skrev: Rött ljus för räkor och stenbitsrom http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2266764-rott-ljus-for-rakor-och-stenbitsrom

GP skrev: Rött ljus för räkor och stenbitsrom http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2266764-rott-ljus-for-rakor-och-stenbitsrom konsumentorganisationen där konsumenter är medlemmar, ger ut medlemsbrev och informerar på sociala medier med analyser helt ur konsumentsynvinkel Bäste medlem, Medlemsbrev 2014-02-16 Nu har vi upplevt

Läs mer

Planering av måltiderna

Planering av måltiderna Planering av måltiderna Förskolan bör erbjuda barnen tre måltider samt 1 2 extramåltider till de små barnen. Fördela måltiderna jämnt över dagen. FRUKOST: Planera frukost efter Byggstenarna (se sidan 10).

Läs mer

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen.

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Inspirationsdag om barn och fetma 17 september 2014 Anna Ek, dietist, doktorand Mahnoush Etminan Malek,

Läs mer

Janssen Nyhetsbrev. Helhetslösningar eller kortsiktiga insatser Hur bemöter vi framtidens patient?

Janssen Nyhetsbrev. Helhetslösningar eller kortsiktiga insatser Hur bemöter vi framtidens patient? Janssen Nyhetsbrev Helhetslösningar eller kortsiktiga insatser Hur bemöter vi framtidens patient? Förord Under årets Almedalsvecka var Janssen självklart på plats. Vi anordnade två populära seminarier

Läs mer

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa.

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa. Annonsfakta & Nordens största tidning om naturlig hälsa. Live Life har en köpstark målgrupp. Live Life är nordens största hälsomagasin med köpstarka och medvetna läsare. Lars Fins, koncernchef Life Europe,

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

De lovar visserligen motsatsen, men bryter systematiskt sina löften.

De lovar visserligen motsatsen, men bryter systematiskt sina löften. PARALLELL-SAMHÄLLE Låt oss utgå ifrån att en allt för stor del av befolkningen fortsätter sin törnrosasömn och att vi tvingas fortsätta leva under de gamla politikernas vanstyre. Vi är ju inte livegna

Läs mer

Lika olika, SVT2, 2011-12-21, program med inslag om handikappersättning för döva; fråga om opartiskhet och saklighet

Lika olika, SVT2, 2011-12-21, program med inslag om handikappersättning för döva; fråga om opartiskhet och saklighet 1/6 BESLUT 2012-09-03 Dnr: 11/03869 SAKEN Lika olika, SVT2, 2011-12-21, program med inslag om handikappersättning för döva; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT Programmet kritiseras men frias. Granskningsnämnden

Läs mer

Barnets nutrition 0-6 år. Anna Magouli Leg. Dietist Centrala Barnhälsovården FyrBoDal

Barnets nutrition 0-6 år. Anna Magouli Leg. Dietist Centrala Barnhälsovården FyrBoDal Barnets nutrition 0-6 år Anna Magouli Leg. Dietist Centrala Barnhälsovården FyrBoDal Vad alla måste få veta: Barn äter ungefär som de vuxna! Källa: SLV Lena Björck Rätt förutsättningar Goda förebilder

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS. På en timme

ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS. På en timme ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS På en timme Henrik Fexeus Tidigare utgivning Konsten att läsa tankar När du gör som jag vill Alla får ligga Konsten att få mentala superkrafter Bokförlaget Forum, Box 3159, 103

Läs mer

EN SMAKSAK. Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca.

EN SMAKSAK. Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca. 1 von 7 24.05.2013 17:45 EN SMAKSAK AJ Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca.ax/) Scones är det perfekta brödet

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola)

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola) Hur vet man att man är kär? Vilken fråga, det fattar väl vem som helst. Jo, en del är väl så smarta och erfarna och allting, men för mej och några andra (som vill vara anonyma) är det inte alltid så självklart.

Läs mer

Lättare. för ditt. hjärta

Lättare. för ditt. hjärta Lättare för ditt hjärta Det lönar sig att aktivt sänka kolesterolvärdet Sex av tio finska vuxna har förhöjda kolesterolvärden 1. När blodet innehåller för mycket kolesterol, börjar det samlas i kärlväggarna

Läs mer

IFYLLES AV PATIENTEN SJÄLV! AUTOANAMNES / REMISSUNDERLAG VID UTREDNING INFÖR EVENTUELL ÖVERVIKTSKIRURG Personnummer

IFYLLES AV PATIENTEN SJÄLV! AUTOANAMNES / REMISSUNDERLAG VID UTREDNING INFÖR EVENTUELL ÖVERVIKTSKIRURG Personnummer IFYLLES AV PATIENTEN SJÄLV! AUTOANAMNES / REMISSUNDERLAG VID UTREDNING INFÖR EVENTUELL ÖVERVIKTSKIRURG Namn Personnummer Adress Telefon (även riktnummer) E-post Postadress Telefon mobil Behöver du tolk?

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING Karriär på lika villkor för advokater Några citat från svaren GÅR DET AT T KOMBINERA KARRIÄR OCH FAMILJ? Karriär på lika villkor? UNDERSÖKNING BLAND ADVOKATSEKTIONENS MEDLEMMAR

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

SÅ MYCKET DYRARE ÄR DET ATT KÖPA SMÅ LIVSMEDELS- FÖRPACKNINGAR GRANSKNING KFS RAPPORT OM STORA OCH SMÅ FÖRPACKNINGAR

SÅ MYCKET DYRARE ÄR DET ATT KÖPA SMÅ LIVSMEDELS- FÖRPACKNINGAR GRANSKNING KFS RAPPORT OM STORA OCH SMÅ FÖRPACKNINGAR SÅ MYCKET DYRARE ÄR DET ATT KÖPA SMÅ LIVSMEDELS- FÖRPACKNINGAR GRANSKNING KFS RAPPORT OM STORA OCH SMÅ FÖRPACKNINGAR KfS, feb 2016 Inledning BAKGRUND Under många år har förtroendevalda och medlemmar framfört

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON 2010-10-09 Dröm av NN, Översvämning En drömtolkning är inte bara en "liten rolig grej" utan ska ge vägledning i ditt Liv och berätta vad du kan göra för att må ännu bättre!

Läs mer

Kost för prestation. Västergötlands FF. Örjan Jonsson Västergötlands FF

Kost för prestation. Västergötlands FF. Örjan Jonsson Västergötlands FF Kost för prestation Västergötlands FF 1 Fotbollens utmaning äta Svagaste länken i framgångstriangeln är ÄTA Många tränar/tävlar på fastande mage och behöver ta energi från musklerna! 2 Fotbollens fyskrav

Läs mer

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com På Rätt VägV Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com Kolhydrater Kolhydratrik föda f kommer från n växtriketv Vår r hjärna vill ha minst 100 g per dag

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD?

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? Jag skulle behöva en rapport över hur vi ska få ner de höga sjukskrivningstalen, och det vore bra om jag hade den inom tre veckor, jag ska då göra en presentation för styrelsen.

Läs mer

Kampanjanalys. Vi registrerar ca 200.000 erbjudanden varje vecka. Här finns nu Sveriges största kampanjdatabas! Välkommen in!

Kampanjanalys. Vi registrerar ca 200.000 erbjudanden varje vecka. Här finns nu Sveriges största kampanjdatabas! Välkommen in! Vi registrerar ca 200.000 erbjudanden varje vecka. Här finns nu Sveriges största kampanjdatabas! Välkommen in! Är du intresserad? Ring eller maila: 0346-82210, info@kampanjanalys.se är resultatet av den

Läs mer

Till Pappor/Partner I samband med att barnet är tolv månader korrigerad ålder

Till Pappor/Partner I samband med att barnet är tolv månader korrigerad ålder IV Till Pappor/Partner I samband med att barnet är tolv månader korrigerad ålder Här kommer det fjärde frågeformuläret i studien om kängurumetoden. Det innehåller med bland annat frågor hur du upplever

Läs mer

Kontaktuppgifter & arbete

Kontaktuppgifter & arbete Kontaktuppgifter & arbete Dagens datum: / / Vårdcentral: År Månad Dag Namn: Persnr: X1. Vilken typ av sysselsättning har du för närvarande i huvudsak? Yrkesarbetar, anställd Studerar, praktiserar Yrkesarbetar,

Läs mer