S S I B. - Stockholmsregionens Samarbetsorgan I Begravningsfrågor -

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S S I B. - Stockholmsregionens Samarbetsorgan I Begravningsfrågor -"

Transkript

1 Årsredovisning 2010

2 Styrelsen för SSIB får härmed avge följande verksamhetsberättelse över organisationens 25:e verksamhetsår tiden 1 januari 31 december SSIB Stockholmsregionens Samarbetsorgan i Begravningsfrågor - bildades 1986 och är länsavdelning till Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund (SKKF). Den ekonomiska redovisningen avser kalenderår medan verksamheten beskrivs fram till årsmötet. BAKGRUND Begravningsverksamheten i Sverige är ett offentligt åtagande. Verksamheten är indelad i geografiska förvaltningsområden. Inom varje förvaltningsområde finns en huvudman för begravningsverksamheten. Svenska kyrkans församlingar och kyrkliga samfälligheter är huvudmän för den övervägande delen av begravningsverksamheten i landet. Regeringen får dock för särskilda fall besluta att en kommun i stället ska vara huvudman. Sådant beslut har fattats gällande Stockholms och Tranås kommuner. Avgiftssatsen ska grunda sig på huvudmannens särredovisning av verksamhetens intäkter och kostnader. Riksdagen har beslutat att alla som är folkbokförda i Sverige ska betala en avgift för att täcka kostnaderna för begravningsverksamheten (begravningsavgift). STYRELSEN Styrelsen för SSIB har under året hållit 4 (5) protokollförda sammanträden. Vid dessa har formalia, konferensprogram, studieresa och aktuella verksamhetsfrågor diskuterats. Ett sådant omfattande exempel är den av regeringen tillsatta utredningen med uppdrag att se över vissa frågor på begravningsområdet. Under åren som gått har SKKF genom Ignis bistått SSIB med bokföring och bokslut. Från och med detta år sköts detta av styrelsen. Kollegaträff i Botkyrka. Landskapsarkitekt Mara Handberg visar askgravar i en skogsbacke.

3 Ledamöter Vid årsmötet avgick Tore Peterson, förtroendevald Lidingö, Ulf Jansson, kyrkogårdsmästare Nacka, och Per- Olof Ohlsson, krematorieföreståndare Sollentuna. Styrelsen har under året utgjorts av Christer Pettersson, ordförande, kyrkogårds- och fastighetschef Huddinge Ulla-Britt Persson, vice ordförande, förtroendevald Nacka Lennart Sjöström, sekreterare, kyrkogårds- och fastighetschef Botkyrka Pär Westin, chef service- o. begravningsavd., Stockholm Tommy Östher, kassör, kyrkogårdschef Solna Ersättare Göran Lindgren, förtroendevald Sundbyberg Ewa Alexandersson, förtroendevald Huddinge Ivar Fors, kyrkogårdschef Värmdö (nyval) Anne Heino, kyrkogårdschef Nacka (nyval) Christer Nordin, kyrkogårdschef Täby (nyval) Styrelsen har utsett en arbetsgrupp för att arrangera studieresor. Den har utgjorts av Christer Pettersson, Tommy Östher och Lennart Sjöström. Styrelsen var representerad vid SKKF s årliga ombudskonferens i februari Dess representanter har där drivit de olika förslag som styrelsen under året framfört som sina uppfattningar och som framkommit vid kollegaträffar. REVISORER Vid årsmötet avgick Margareta Wallberg, sammankallande, kyrkogårds- o. fastighetschef Lidingö, och Lars Wasberg, kyrkogårdsföreståndare, Västerhaninge-Muskö. Revisorer har under året varit Nicklas Engström, (sammankallande), kyrkogårdsföreståndare Järfälla (nyval) Sören Lindblom, kyrkogårdsföreståndare Salem VALBEREDNING Vid årsmötet avgick Börje Gustafsson, kyrkogårdschef Saltsjö-Boo. Valberedning har under året varit Margareta Wallberg, (sammankallande), kyrkogårds- o. fastighetschef Lidingö (nyval) Per Laving, kyrkogårdschef Danderyd Henrik Mattsson, kyrkogårds- och fastighetsföreståndare Ekerö (nyval) Styrelsen framför bussen i Vihti, Finland: Från vänster Christer, Anne, Tommy, Ewa, Ulla-Britt, Lennart och Pär. Nedan: SSIB s hedersordförande och reseorganisatör Börje Olsson.

4 ÅRSMÖTE OCH VÅR- KONFERENS I HUDDINGE Huddinge kyrkogårdsförvaltning stod som värd för SSIBs årsmöte och vårkonferens som avhölls den 19 april. Antalet deltagare var 81 (65) personer. Årsmötet avhandlade formella ärenden som verksamhetsberättelse, årsredovisning, revisionsberättelse, ansvarsfrihet för styrelsen samt förslag till inkomst- och utgiftsstat för år Ett beslut bör särskilt framhållas. Årsmötet beslutade att arrangera en studieresa för kyrkogårdschefer och förtroendevalda till Finland med subvention om totalt kr. Vi har under mandatperioden lyckats öka deltagarantalet med i genomsnitt 25 personer trots att vi fördubblat anmälningsavgiften från 150 till 300 kr. Styrelsen bedömer att tre faktorer är särskilt betydelsefulla för ett högt deltagande; program som inte är för smalt, läge/ort samt att lunch numera ingår. En av konferenstalarna, Staffan undstedt, tvingades lämna förhinder. Han satt fast på Malta till Hjältegravar på Sandudd, Helsingfors. följd av flygförbudet efter vulkanutbrottet på Island. Därmed utgick ämnet Växtlighet och trender på kyrkogården. Lennart Sjöström, Botkyrka, gick in som ersättare med ämnet Hur tar jag mig till graven - om enkelt avhjälpta hinder med bildspel från fastighets- och begravningsverksamheten i Botkyrka och med assistans från Henrik Mattsson, Ekerö, och Tomas Waltin, Järfälla. Därutöver talade programenligt Christer Knutås, teknisk chef på Stockholms kyrkogårdsförvaltning, om En sten i skogen, dvs det planerade krematoriet på Skogskyrkogården. KOLLEGATRÄFFAR FÖR KYRKOGÅRDSCHEFER Kollegaträffar för kyrkogårdschefer har anordnats vid 3 (2) tillfällen. Under våren samlades vi i Solna, där Tommy Östher ledde mötet. Vi diskuterade frågor som chefsrekrytering, pågående utvecklingsprocesser bland id-system för avlidna, gemensamma riktlinjer för transportavtal m.m. I juni inbjöd Botkyrka kyrkogårdsförvaltning genom Lennart Sjöström till studiebesök på Lilla Dalens begravningsplats, där vi fick se vagnsparken, den nyanlagda minneslunden, nya askgravkvarter i skogs- och ängsmark samt den helt ombyggda ceremonibyggnaden. I november träffades 14 kollegor under Börje Gustavssons ledning i Boo, där var och en presenterade aktuella uppgifter och fick tillfälle att få kollegornas respons och erfarenheter. Till kollegaträffarna för kyrkogårdschefer sker inbjudan till alla förvaltningar inom SSIB s geografiska upptagningsområde. KOLLEGATRÄFFAR FÖR ASSISTENTER Under året har även två kollegaträffar för assistenter hållits, i Täby och Järfälla. Många intressanta frågor har diskuterats bl.a. praktiska rutiner kring de halvanonyma gravskicken askgravplatser och askgravlundar, priser på gravskötslar och begravningstransporter. En svensk hjältegrav i Finland - Augustin Ehrensvärds grav på Sveaborg - Skärgårdsflottans och Sveaborgs skapare.

5 KOLLEGATRÄFFAR FÖR KREMATORIECHEFER Krematoriechefer och kyrkogårdschefer med ansvar för krematorieverksamhet har träffats ett flertal gånger under året i frågor som aktualiserats genom begravningsutredningen. STUDIERESA TILL FINLAND Lennart Sjöström och Börje Olsson, föreningens tidigare ordförande, har planerat studieresan till Finland som ägde rum augusti Målgruppen var kyrkogårdschefer och förtroendevalda med pigga fötter som ser fram mot långa, inspirerande promenader i kyrkogårdsmiljöer. Studiebesöken genomfördes med svensktalande lokala guider. Färjan avgick på söndagen från Värtahamnen till Åbo. Efter en tidig frukost for vi med turistbuss till Reso (Raisio) som är Åbos västra grannstad. Här besökte vi bl a Härlighetens kapell som är en inomhuskyrkogård för urnor och askor med plats för 3000 avlidna. Utformningen av Minnesplatsen vid hjältegravarna på Muurla kyrkogård, Finland. den eviga fridens kulle är medfört en ökning av antalet kremationer från 10 till 60% av alla avlidna. Därefter besökte vi Åbo begravningsplats där vi t ex stannade vid urnlunden, minneslunden, veteranlunden, andra samfunds begravningsplatser, Gamla begravningsplatsen och hjältegravkvarteren. Vi fortsatte därefter till resan mot Helsingfors och stannade under vägen för att besöka intressanta hjältegravar i Salo, Muurla och Vihti. På kvällen åt vi gemensam middag på hotellet med hedersgäster från Incheckningen på hotell i Helsingfors med gemensam middag. Tisdagen tillbringade vi i Helsingfors med omnejd. Vi gjorde intressanta besök i Otnäs kapell i Esbo, guidning på Sandudds begravningsplats med bl a kransnedläggelse vid marskalk Gustav Mannerheims gravmonument. I Uspenskijkatedralen fick vi utöver guidning i katedralen en presentation av ortodoxa kyrkan. Studieresan avslutades med besök på sjöfästningen Sveaborg som finns på Unescos världsarvslista som ett unikt exempel på europeisk militärarkitektur. Under resan fick vi i tal och skrift historiska inblickar i våra länders gemensamma historia, finska kriget 1808 och hur Finlands väg därefter kom att avvika från vår, inbördeskriget 1918, Vinterkriget, Fortsättningskriget - och Hjältegravarna. Vänster: Härlighetens kapell på kyrkogården i Rasio med väggar av glas och golv täckt av murgröna har plats för 3000 askgravar. Nedan: Askgravar på kyrkogården i Raisio.

6 Askgravplattor på kyrkogården i Salo, Finland. HÖSTKONFERENS i TÄBY SSIB anordnade även under hösten en konferens i Råsunda kyrka med Solna kyrkogårdsförvaltning som värd. Konferensen inleddes med guidning av kyrkan. Deltagarna fick lyssna på två intressanta föredrag. Docent Catharina Svala, verksam vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp, har i höst publicerat boken Kyrkogårdsmuren kultur och konstruktion, och gav oss lärdomar om murarnas tillkomsthistoria och om hur skador bör åtgärdas och muren skötas. Deltagande förvaltningar fick egna exemplar av den nyutgivna boken. Staffan Lundstedt, kyrkogårdskonsulent på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, talade om gröna trender och berättade även från världens största kyrkogårds- och begravningsmässa som nyligen ägde rum i New Orleans. Slutligen redovisade Karin Söderling, projektledare och arkitekt på Stockholms kyrkogårdsförvaltning, det danska förslaget som vann tävlingen om hur det stora begravningsområdet på Järvafältet ska utformas. VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 SSIB kommer främst att satsa på följande under 2011: Arrangera en vår- och en höstkonferens Arrangera kollegaträffar för kyrkogårdschefer Arrangera kollegaträffar för arbetsledare Arrangera kollegaträffar för assistenter Arrangera kollegaträffar för krematoriechefer Arrangera en subventionerad studieresa i augusti för kyrkogårdschefer och förtroendevalda i mellansverige med besök hos förvaltningar i Gävle, Njurunda, Mora och Örebro. Verka för att länsstyrelsens ombud inbjuds till konferenser och studieresor Utveckla samarbetsformer med den gröna utbildningssektorn. Skaffa unik present vid studiebesök m fl tillfällen Stockholm den 19 april 2011 Christer Pettersson Ordförande Ulla-Britt Persson Vice ordförande Lennart Sjöström Pär Westin Tommy Östher

7 Resultat- och balansräkning RESULTATRÄKNING Intäkter Konferensintäkter : :00 Studiereseintäkter : :00 Ränteintäkter 185:83 249: : :64 Kostnader Konferenskostnader : :00 Studieresekostnader : :00 Övriga kostnader : : : :50 Årets resultat : :46 BALANSRÄKNING Tillgångar Postgiro : :95 Företagskonto : : : :66 Skulder och Eget kapital Kapital : :52 Årets resultat : : : :66

8 Deltagarna i SSIB s studieresa till Finland i samband med besök på Vihti kyrkogård. Nedan hjältegravar i Salo, Finland. Korsen tillverkade av krigsmateriel. SSIB s studieresa till Tyskland genomfördes i strålande väder och med gott humör. Här besöker deltagarna Ohlsdorfs kyrkogård i Hamburg.

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande FÖRENINGEN SVERIGES KYRKOGÅRDSCHEFER OCH SVENSKA KYRKANS ARBETSGIVARORGANISATION inbjuder till kyrkogårdskongress den 5 7 september 2011 i Varberg Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2010-07-01 2011-06-30

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2010-07-01 2011-06-30 Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2010-07-01 2011-06-30 Styrelse: Malte Sahlgren ordförande vice ordförande sekreterare kassör klubbmästare Lars Kjellström Huskvarna

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

GEMENSAM ASKGRAVPLATS, ASKGRAVLUND OCH MINNESLUND

GEMENSAM ASKGRAVPLATS, ASKGRAVLUND OCH MINNESLUND GEMENSAM ASKGRAVPLATS, ASKGRAVLUND OCH MINNESLUND Gemensam askgravplats vid Galärvarvskyrkogården KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Gemensam askgravplats, askgravlund eller minneslund? Gemensam askgravplats och

Läs mer

2018 års RIKSKONFERENS

2018 års RIKSKONFERENS 2018 års RIKSKONFERENS Tema: Miljö och ekonomi. Linköping Konsert och Kongress den 21-22 maj Välkommen till två innehållsrika dagar om begravningsbranschen med fokus på ekonomi, miljö och en hållbar utveckling.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2011-07-01 2012-06-30.

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2011-07-01 2012-06-30. Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2011-07-01 2012-06-30. Styrelse: ordförande vice ordförande sekreterare Jan-Olof Hägmark Borås kassör (tom 2011-12-31) kassör (from

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2012-07-01 2013-06-30.

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2012-07-01 2013-06-30. Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, verksamhetsår 2012-07-01 2013-06-30. Styrelse: Malte Sahlgren Malmö ordförande Arne Elg Sandviken vice ordförande Mats Larsson Stockholm sekreterare

Läs mer

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund 1 Namn Detta förbund, vars firma är Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund kallas i det följande för SKKF. SKKF bildades 1957 och förbundets stadgar

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Kyrkogårdens kulturmiljö

Kyrkogårdens kulturmiljö Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer och i samarbete med Riksantikvarieämbetet inbjuder till Kyrkogårdens kulturmiljö Kyrkogårdskongress den 3 5 september 2012 i Visby VÄLKOMMEN TILL VISBY I takt med samhälleliga

Läs mer

Handläggare Datum Sidnummer. Diarienummer KNs sammanträde Ärendenummer

Handläggare Datum Sidnummer. Diarienummer KNs sammanträde Ärendenummer KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Sidnummer Roland Palm Tfn: 08-508 30108 2007-10-02 1 (5) Diarienummer KNs sammanträde Ärendenummer 30-1191/07, 22-1188/07 31-1189707, 31-1190/07 2007-10-30 9 SVAR

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

SVERIGES KYRKOGÅRDS- OCH KREMATORIEFÖRBUND Rikskonferens på Lidingö den 23-24 maj 2011 på Skogshem & Wijk Tema: Konsten att Samverka

SVERIGES KYRKOGÅRDS- OCH KREMATORIEFÖRBUND Rikskonferens på Lidingö den 23-24 maj 2011 på Skogshem & Wijk Tema: Konsten att Samverka SVERIGES KYRKOGÅRDS- OCH KREMATORIEFÖRBUND Rikskonferens på Lidingö den 23-24 maj 2011 på Skogshem & Wijk Tema: Konsten att Samverka Skogshem & Wijk Konferenscenter Lidingö kyrka Lidingö kyrkogård. Dödsängeln

Läs mer

Kyrkogårdsutskottet (5)

Kyrkogårdsutskottet (5) PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkogårdsutskottet 16-24 1(5) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8, Jönköping 2016-03-09 kl. 17.30-19.30 BESLUTANDE Eva Logan Jansson (S), ordförande Bert-Åke

Läs mer

Minneslund, Askgravplats och Askgravlund

Minneslund, Askgravplats och Askgravlund Minneslund, Askgravplats och Askgravlund Askgravlund Norra begravningsplatsen Många svåra frågor uppstår när man förlorar en anhörig. En av de viktigaste handlar om hur den avlidne ska få sin sista vila.

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19.

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19. Närvarande lokalklubbar: Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Österåkers BK, Värmdö BK och Danderyd-Täby BK Ej närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

KALLELSE TILL LANDSTINGSPOLITISK KONFERENS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING

KALLELSE TILL LANDSTINGSPOLITISK KONFERENS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING Landstingspolitisk konferens 18 mars 2018 Rinkeby Folkets Hus KALLELSE TILL LANDSTINGS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING 2018 Vänsterpartiet Storstockholm Till Distriktets partiföreningar Distriktsstyrelsens

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet.

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2011 Mötesdatum: Lördagen den 28 maj 2011 Tid: Kl. 11:30 13.00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK ÅRSMÖTESPROTOKOLL Plats: Vällingby BK Datum: - 03-20 Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna- Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK,

Läs mer

Stadgar för Ung Media Stockholm

Stadgar för Ung Media Stockholm Stadgar för Ung Media Stockholm Antagna på årsmötet 2014-05-09 Reviderade på årsmötet 2015-03-18 Definition 1 Syfte mom 1 Distriktets syfte är att inom Stockholms län verka för förbundets syfte. 2 Organisation

Läs mer

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 2016-05-17 Tillväxtkontoret Plan- och exploateringsavdelningen Karin Svalfors Jan-14 Feb-14

Läs mer

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan 19 21 i Viby Herrgård Program Rikard Dahlén, naturvårdschef i Sollentuna kommun, kommer att berätta om skötseln av Järvafältet

Läs mer

Ordlista - Begravningsverksamheten

Ordlista - Begravningsverksamheten Ordlista - Begravningsverksamheten Allmängravar, linjegravar Gravsättning i löpande följd, ingen gravrätt finns på gravplatsen. Gravsättning i allmängravar och linjegravar upphörde att gälla 1964. Askgravlund

Läs mer

MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING

MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING Distriktsårskonferens 18-19 mars 2017 TILL DISTRIKTSÅRS- KONFERENS 2017 MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING 2017 Vänsterpartiet Storstockholm & Till Partiföreningar i distriktet Distriktets valberedning

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Protokoll från KSSK:s, Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan, årsmöte 2014.

Protokoll från KSSK:s, Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan, årsmöte 2014. KYRKOSKRlVAlI6 I SVENSKA!\YRKAN Protokoll från KSSK:s, Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan, årsmöte 2014. Tid: 16 maj 2014 kl. 13.00-14.00. Plats: Garnisonen, Stockholm. Närvarande: cirka 90 av föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl 11.00-12.00 i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Välkomnande Ordföranden Sven Olof Ekholm hälsade de ca 80 närvarande medlemmarna

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Svenska kyrkan * att utse Helén Persson till att jämte ordföranden. att lägga protokollen till handlingarna. nnnluö. rynrocånos rö RvRLTN r Nc E N

Svenska kyrkan * att utse Helén Persson till att jämte ordföranden. att lägga protokollen till handlingarna. nnnluö. rynrocånos rö RvRLTN r Nc E N Svenska kyrkan * nnnluö rynrocånos rö RvRLTN r Nc E N Kyrkogårdsutskottet Protokoll -06-10 Plats: Tid Sammanträdesrummet, Villa Hohög, Östra kyrkogården Sallerupsvägen 151, Malmö Kt 10.30-11.55 Ledamöter

Läs mer

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR POSK I GÖTEBORGS STIFT Årsmötet äger rum lördagen den 21 april 2018 kl. 12.00 i Carl Johans församlingshem, Carl Johans kyrkoplan 1, Göteborg Program 12.00 Föredrag av biskop

Läs mer

Kommittédirektiv. Vissa frågor på begravningsområdet. Dir. 2008:39. Beslut vid regeringssammanträde den 10 april 2008

Kommittédirektiv. Vissa frågor på begravningsområdet. Dir. 2008:39. Beslut vid regeringssammanträde den 10 april 2008 Kommittédirektiv Vissa frågor på begravningsområdet Dir. 2008:39 Beslut vid regeringssammanträde den 10 april 2008 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska se över vissa frågor på begravningsområdet.

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Kommittédirektiv. Begravningsclearing. Dir. 2014:62. Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2014

Kommittédirektiv. Begravningsclearing. Dir. 2014:62. Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2014 Kommittédirektiv Begravningsclearing Dir. 2014:62 Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2014 Sammanfattning En särskild utredare ska se över systemet med reglering av kostnader vid gravsättning

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 2 Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 Förslag till dagordning 1. Björnnäs Vägsamfällighets årsmöte öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare 4. Upprop

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

lagtexter om krisberedskap i begravningsverksamheten

lagtexter om krisberedskap i begravningsverksamheten lagtexter om krisberedskap i begravningsverksamheten begravningslag (1990:1144) 8 kap. Särskilda bestämmelser 3 En församling som är huvudman för begravningsverksamheten skall vidta de beredskapsförberedelser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Sida 1 av 8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Sammanställt av Per-Olof Lund Ordförande Samtliga, hos styrelsen arkiverade, originaldokument är underskrivna av utsedda funktionärer. Sida 2 av 8 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Inbjuder till

Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Inbjuder till Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer och Inbjuder till Kyrkogårdskongress den 8-9 september 2015 i Norrköping Program även på kvällen den 7 september Utmaningar inom begravningsverksamheten VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Vad är en enhetlig begravningsavgift? Alla, utom de som bor i Tranås eller Stockholm, ska betala samma avgiftssats för begravningsverksamheten.

Vad är en enhetlig begravningsavgift? Alla, utom de som bor i Tranås eller Stockholm, ska betala samma avgiftssats för begravningsverksamheten. 160215 FAQ om begravningsavgift (ersätter äldre versioner) Om enhetlig begravningsavgift Vad är begravningsavgift? När någon som inte är folkbokförd i Sverige avlider i landet Kontrollfunktioner Om enhetlig

Läs mer

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen.

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen. 1 GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 (gällande tiden 2010-03-30 2011-03-23) GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENINGS STYRELSE HAR UNDER VERKSAMHETSÅRET BESTÅTT AV: Ordförande Margareta Pedersen-Ekström

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Kyrkan i Enebyberg

Stadgar för den ideella föreningen Kyrkan i Enebyberg Kyrkan i Enebyberg 1 I originaldokumentet användes det dåvarande samfundsnamnet Svenska Missionskyrkan, men i denna webbversion har detta ersatts med det nya namnet Equmeniakyrkan. På samma sätt användes

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Östra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Östra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Östra VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 2019 Datum: Lördagen den 2 februari 2019 Tid: 11:00 Plats: Scandic Hotel Järva Krog,

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 1 Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 Lidingö 27 februari 2016 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017

Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två justeringsmän,

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Arbetsordningar Utgåva 1:2007

Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Innehållsförteckning Kapitel 1 Arbetsgruppen...3 1.1 Verksamhet...3 1.2 Arbetsgruppens ledamöter...3 1.3 Beslut...4 1.4 Protokoll...4 1.5 Rättigheter...4 1.6 Ekonomisk verksamhet...4

Läs mer

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Till KSAK-DM:s MEDLEMMAR KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Kungliga Svenska Aero Klubbens Direktanslutna Medlemmar kallas härmed till årsmöte i restauranten i Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö Centrum

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017 Till KSAK-DM:s MEDLEMMAR KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017 Kungliga Svenska Aero Klubbens Direktanslutna Medlemmar kallas härmed till årsmöte i restauranten i Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö Centrum

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013 Företagarna Lycksele

Verksamhetsberättelse för 2013 Företagarna Lycksele Verksamhetsberättelse för 2013 Företagarna Lycksele Styrelsen för Företagarna Lycksele får härmed lämna följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret haft

Läs mer

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X 1 Mälarens vattenvårdsförbunds verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Mälarens vattenvårdsförbund får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelse och funktionärer

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN 2018-06-30 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet, anmälan av styrelsens val av sekreterare samt fastställande av röstlängd 3.

Läs mer

Kyrkogårdsutskottet (6)

Kyrkogårdsutskottet (6) PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkogårdsutskottet 1-15 1(6) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8, Jönköping 2016-02-10 kl. 17.30-20.30 BESLUTANDE Eva Logan Jansson (S), ordförande Bert-Åke

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Björkhagen Skepparkrokens vägförening

Björkhagen Skepparkrokens vägförening Dagordning 1. Föreningsstämman öppnas (inkl kallelseförfarande) 2. Val av ordförande för stämman Förslag: NN 3. Val av sekreterare för stämman Förslag: Hans-Olov Pettersson 4. Val av två justerare, tillika

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat.

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat. Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK, och Österåkers

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

SCENSVERIGE SWEDISH ITI // Kaplansbacken 2 // SE Stockholm // T //

SCENSVERIGE SWEDISH ITI // Kaplansbacken 2 // SE Stockholm // T // Styrelsen tillsatte 2016 en arbetsgrupp med syfte att se över medlemsavgifter och dessa ev. förändring. När arbetsgruppen inledde detta arbete stod det klart att även stadgarna behövde ses över då föreningen

Läs mer

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå 2016-02-24, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen Plats ande Boulehallen, Umeå Ole Gröndal Carl-Olof Gustafsson Ewa Hahn Karp Majlis Israelsson Lennart Johansson Rune Karlsson Rut Karlsson Kjell Karp Staffan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer