SÄRSKILT AVTAL. För det fall avtalshandlingarna innehåller motstridiga uppgifter äger de tillämpning i ovan angiven ordning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄRSKILT AVTAL. För det fall avtalshandlingarna innehåller motstridiga uppgifter äger de tillämpning i ovan angiven ordning."

Transkript

1 SÄRSKILT AVTAL 1. PARTER Licensgivare: Föreningen Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå (Stim) u.p.a. ( Stim ) (organisationsnummer ) Box Stockholm Licenstagare: (organisationsnummer ) BORÅS 2. AVTALSDOKUMENT Licensavtalet mellan Stim och Licenstagaren består av: (i) Detta avtalsdokument, (ii) Stims villkor och priser för speciellt utvalda licenser, Specialvillkor (Bilaga 1), (iii) Stims samtliga Särskilda villkor så som de är utformade från tid till annan, samt (iv) Stims Allmänna villkor så som de är utformade från tid till annan För det fall avtalshandlingarna innehåller motstridiga uppgifter äger de tillämpning i ovan angiven ordning. 3. DEFINITIONER Ord med stor begynnelsebokstav ska ha den betydelse som framgår av Allmänna villkor. Övriga definitioner framgår av sitt sammanhang. 4. LICENSENS OMFATTNING Licenstagaren erhåller härmed från Stim en icke-exklusiv Licens att i Sverige använda Musik enligt vad som närmare framgår av Licensavtalet. Licensen omfattar den användning av Musik som framgår av Specialvillkor, samt - efter föregående anmälan och redogörelse för användningens omfattning från Licenstagaren till Stim - den användning av Musik som omfattas av Stims samtliga vid var tid gällande Särskilda villkor. Användning av Musik i andra sammanhang än vad som särskilt framgår av Licensavtalet kräver i förekommande fall en separat licens från Stim. 5. BEGRÄNSNINGAR Licensen omfattar endast Licenstagarens användning av Musik inom den egna verksamheten samt arrangemang där Licenstagaren är huvudarrangör. Licensen omfattar således inte samarrangemang där tredje part är huvudarrangör. Licensansökan för sådana samarrangemang ska vara Stim tillhanda innan samarrangemanget anordnas.

2 Licensen omfattar inte heller tredje parts användning av Musik i lokal eller på mark som upplåtits eller utlånats till sagd tredje part av Licenstagaren. För sådan användning, se Stims vid var tid gällande Allmänna villkor. 6. LICENSAVGIFT För den användning av Musik som är angiven i Specialvillkoren uppgår licensavgiften till den i Specialvillkoren angivna årliga ersättningen exklusive moms (hädanefter Årsbeloppet ). Om ej annat är skriftligen överenskommet justeras Årsbeloppet årligen från och med den 1 januari 2020 i enlighet med konsumentprisindex (KPI-justering med basmånad juli). För användning av Musik som inte är specifikt angiven i Specialvillkoren uppgår ersättningen till vad som är angivet i för användningen relevanta Särskilda villkor. 7. BETALNINGSVILLKOR Årsbeloppet ska betalas i förskott och mot faktura senast den 31 december varje år. Betalning för det första Årsbeloppet erläggs senast en månad efter avtalets undertecknande. Ersättning för användning av Musik som inte är specifikt angiven i Specialvillkoren erläggs i enlighet med Allmänna villkor samt relevanta Särskilda villkor. 8. REDOVISNING För användning av Musik som är angiven i Specialvillkoren fordras ingen Redovisning. Licenstagaren är dock skyldig att skyndsamt underrätta Stim för det fall någon av de i Specialvillkoren uppgivna avgiftsgrundande parametrarna under ett (1) kalenderår avviker med mer än tio procent (10 %) från vad som är överenskommet varpå ny licensavgift räknas fram. För det fall ny licensavgift blir högre än tidigare påförs den ej ersatta delen på nästkommande faktura. För det fall ny licensavgift blir lägre än tidigare ska överskjutande betalning jämkas i nästkommande faktura. För användning av Musik som inte är specifikt angiven i Specialvillkoren ska Redovisning ske i enlighet med 6 Allmänna villkor och med relevanta Särskilda villkor. 9. MUSIKRAPPORTERING För användning av Musik som är angiven i Specialvillkoren krävs ingen Musikrapportering av Licenstagaren, med undantag för Musik i utställning och installation under vissa förutsättningar (se Specialvillkoren). För användning av Musik som ej är specifikt angiven i Specialvillkoren ska Musikrapportering ske i enlighet med 8 Allmänna villkor och relevanta Särskilda villkor. 10. FÖRBINDELSE/SÄRSKILDA ÅTAGANDEN Stim ska en gång vartannat år ha rätt att begära att Licenstagaren inkommer med aktuell uppgift om faktisk användning av Musik samt information om de i Specialvillkoren förekommande avgiftsgrundande parametrarna. Avviker dessa från vad som tidigare är överenskommet svarar Stim för att uppdatera Specialvillkoren med de nya uppgifterna och räkna om Årsbeloppet.

3 11. PARTERNAS PRINCIPIELLA STÅNDPUNKTER A) Licenstagaren har framfört önskemål om att följande ståndpunkter som Licenstagaren intar i bakomliggande frågor ska antecknas: Detta Licensavtal tecknas under protest och får ej användas som underlag av Stim för att Licenstagaren skulle ha accepterat nivån som skälig/rimlig. Den ersättning som utgår enligt detta Licensavtal är enligt Licenstagarens mening inte korrekt. Den överstiger enligt Licenstagaren vad som kan anses utgöra skälig/rimlig nivå och de enskilda tariffernas innehåll godkänns inte härigenom av Licenstagaren. Om det skulle framkomma att skälig/rimlig ersättning skulle vara lägre än den ersättning som Stim har rätt till enligt detta Licensavtal ska Stim till Licenstagaren återbetala mellanskillnaden mellan faktiskt erlagd ersättning och korrekt ersättning. Som korrekt ersättning ska alltid anses sådan ersättning som kan komma att fastställas (i) genom tillämpning av villkoren i ett normalavtal mellan SKL och Stim eller (ii) belopp fastställt som skäligt/rimligt genom avgörande i domstol eller av myndighet i motsvarande fall. B) Det antecknas att Stim för sin del intar följande ståndpunkter i de avseenden som berörs i A) ovan: Nivåerna i detta Licensavtal är skäliga/rimliga. Även högre nivåer skulle väl rymmas inom vad som är skäligt/rimligt. Stim kommer att erbjuda Licenstagaren möjlighet att, med verkan från den dag detta Licensavtal började tillämpas, ersätta detta Licensavtal med ett avtal som svarar mot ett eventuellt nytt normalavtal mellan SKL och Stim, förutsatt att de förhandlingar som pågår när detta Licensavtal ingås resulterar i enighet om ett sådant normalavtal. Om det i dom eller rättsligt bindande beslut skulle slås fast att Licenstagarens musikanvändning under viss period ger Stim rätt till högre ersättning än den ersättning som enligt detta Licensavtal ska utgå för musikanvändningen i fråga menar Stim att det åligger Licenstagaren att betala sådan högre ersättning för aktuell period. Om det i dom eller rättsligt bindande beslut skulle slås fast att Licenstagarens musikanvändning under viss period ger Stim rätt till lägre ersättning än den ersättning som enligt detta Licensavtal ska utgå för musikanvändningen i fråga kommer Stim att tillämpa denna lägre ersättningsnivå för aktuell period. 12. AVTALSTID OCH UPPSÄGNING Detta Licensavtal gäller från och med den 1 januari 2019 och löper ut den 31 december Avtalet förlängs därefter med ett (1) år i sänder om det ej av någondera part sägs upp senast sex (6) månader före avtalstidens utgång. Uppsägning ska ske skriftligt. 13. ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Stim har rätt att göra förändringar av de Allmänna villkoren och de Särskilda villkoren på sådant sätt som framgår av de Allmänna villkoren.

4 DATUM OCH UNDERSKRIFTER Föreningen Svenska Tonsättares ( ) Internationella Musikbyrå (Stim) u.p.a BORÅS Datum: Datum: Underskrift: Underskrift: Namnförtydligande: Namnförtydligande: Nicklas Sigurdsson

5 Bilaga 1 Specialvillkor fr.o.m 1 januari Musik i omsorg Avser inspelad bakgrundsmusik i allmänna utrymmen, enskilda rum, sällskapsrum, serveringslokaler (ej öppna för allmänheten) eller liknande inom kommunal äldre- och sjukomsorg. Även flyktingförläggningar omfattas. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar framförande av Livemusik eller entrébelagda evenemang, och ej heller musikanvändning uteslutande för personalen. Antal personer inskrivna inom omsorgen 816 Pris per person 64 kr kr Musik i motionspass inom äldre- och sjukomsorg Avser inspelad bakgrundsmusik vid ledarledda motions eller rehabiliteringspass. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar motionspass i andra sammanhang än inom omsorgsverksamhet, och ej heller evenemang med Livemusik. Uppskattat antal pass inom äldre- och sjukomsorg (816/25x10) 326,4 Pris per pass 13,94 kr kr Bakgrundsmusik och diskotek i skola (grund- och gymnasieskolor, öppna förskolor, fritidsgårdar och fritidshem) Avser inspelad bakgrundsmusik i allmänna utrymmen (t.ex. skolkafé, uppehållsrum, korridor, matsal, toalett) samt entréfria diskotekstillfällen. Musiken ska vara riktad till skolans elever. Det noteras särskilt att framförande av Livemusik inte omfattas av beloppet. Antal öppna förskolor 7 Antal fritidsgårdar och fritidshem 57 Antal grundskolor och gymnasieskolor 50 Uppskattat antal öppna förskolor, grundskolor, gymnasieskolor med någon form av musik (60%) 64 Pris per skola 787 kr kr Livemusik (avser entréfria musiktillfällen med max 300 besökare inom äldre- och sjukomsorg samt grund- och gymnasieskolor samt förskolor). Musiken ska vara riktad till inskrivna inom kommunal omsorg eller elever vid kommunala skolor och äga rum inom verksamhetens egna lokaler. Omfattar ej musik- och kulturskolor, musikgymnasier, musikklasser, fritidsgårdar och fritidshem. Det noteras särskilt att framförande av Livemusik i andra verksamheter eller sammanhang än ovan angivna inte omfattas av beloppet. Antal omsorgsboenden 20 Antal öppna förskolor 7 Antal förskolor 86 Antal grundskolor och gymnasieskolor 50 Pris per tillfälle och verksamhet, omsorgsboende, 5 tillfällen/år, öppna förskolor, 0 tillfällen/år, förskolor, 2 tillfällen/år, grundskolor och gymnasieskolor, 5 tillfällen/år Summa avgift per år totalt: 170 kr kr - kr kr kr kr

6 Musik i media (licensen inkluderar rättigheter från Stim, NCB, Sami, IFPI) Avser inspelning, framställning av kopior och mångfaldigande av ljud- och bildproduktioner inom kommunala skolors interna verksamhet (endast grund- och gymnasienivå). Med en MiM-licens har skolans elever och personal rätt att använda utgiven musik (utifrån lagliga original) i skolans interna verksamhet. Med en MiMlicens har elever och personal tillstånd att: lägga musik till bild- och filmproduktioner spela in skolkonserter eller liknande och kopiera dessa till elever, lärare och målsmän (men för upplagor över 35 exemplar behövs ett särskilt tillstånd) använda musik i skolans interna radio- och tv-sändningar (gäller även webbradio och webb-tv på skolans webbplats) lagra egna produktioner med musik på skolans datorer sprida lärarnas och elevernas egna ljud- och bildproduktioner genom nedladdning eller streaming via skolans webbplats lägga ut musik på den egna webbplatsen Antal elever i grundskola och gymnasieskola (inkludera ej musik-/medieutbildning) Avgift grundskola (6 SEK per elev/termin) kr Antal elever i musik-/medieutbildning i grundskola och gymnasieskola 73 Avgift musik-/medieskola (12,50 SEK per elev/termin) kr kr Musik på jobbet Avser inspelad bakgrundsmusik, dj och Livemusik på arbetsplatsen, t.ex. i personalutrymmen, i personalrestaurang, träningsutrymmen för anställda samt vid personalfest och tillfällen med inbjudna gäster). Inkluderar tillgängliggörande av musik i radio- och tv-sändningar, simulcasting, streaming, on-demand och liknande. Det noteras särskilt att entrébelagda evenemang samt evenemang med fler än 300 besökare ej omfattas av beloppet. Antal anställda inom kommunen Uppskattat antal som har tillgång till musik (60%) kr Musik i sportanläggning Musik i sportanläggning (endast inspelad bakgrundsmusik) öppen för allmänheten, såsom t.ex. simhall, sporthall, skidbacke och isbana. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar musik i gym eller servering och ej heller framförande av Livemusik. Antal sportanläggningar 4 Pris per sportanläggning kr kr Musik i utställning och installation Musik i utställning och konstinstallation (endast inspelad bakgrundsmusik) öppen för allmänheten. Beloppet omfattar såväl fasta som tillfälliga utställningar/installationer. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar framförande av Livemusik. För det fall musiken varit särskilt utvald till, och ingår som framträdande del i, utställningen/installationen föreligger skyldighet för licenstagaren att musikrapportera i enlighet med Stims vid var tid gällande Allmänna villkor. Antal muséer, utställningslokaler eller liknande. 3 Antal tillfällen med musik/år 5 Pris per utställning/installation kr kr

7 Musik i servering Musik i servering (avser inspelad bakgrundsmusik) som är tillgänglig för allmänheten. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar serveringar som endast är tillgängliga för personal inom kommunal verksamhet, kommunala vårdtagare eller elever vid kommunal skolverksamhet. Antal serveringar 0 Pris per servering kr - kr Musik i teaterpjäser, ståuppföreställningar och föreläsningar Beloppet omfattar inspelad bakgrundsmusik och Livemusik i kommunala produktioner öppna för allmänheten. Det noteras särskilt att beloppet inte omfattar föreställningar där musikinnehållet endast utgörs av Musikdramatiska verk eller musik skriven direkt för produktionen. Antal föreställningar per år 5 Pris per föreställning 334 kr kr 2019 Total avgift per år kr Om det finns belopp som ska tillgodoräknas: 2019 Tillgodoräknat belopp kr - kr Total avgift per år kr

Priser och särskilda villkor 2016 MUSIK I OMSORG - KOMMUNER

Priser och särskilda villkor 2016 MUSIK I OMSORG - KOMMUNER MUSIK I OMSORG - KOMMUNER AVGIFT FÖR MUSIK I OMSORG, VÅRD OCH ÄLDREVÅRD I KOMMUNAL REGI För musikanvändning på äldreboenden, korttidsboenden, ungdomsvård och dagcenter i kommunal regi betalar licenstagaren

Läs mer

A V T A L. 4. Licenstagarens rapportering och redovisning Licenstagarens redovisning och musikrapportering till IFPI/SAMI framgår av bilaga 2.

A V T A L. 4. Licenstagarens rapportering och redovisning Licenstagarens redovisning och musikrapportering till IFPI/SAMI framgår av bilaga 2. Mellan å ena sidan [LICENSTAGARENS NAMN], [ORG- ALT PERSONNUMMER], nedan kallad Licenstagaren, samt å andra sidan IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) Svenska Gruppen och SAMI (Svenska

Läs mer

LICENSANSÖKAN Referensnummer (ifylls av STIM)

LICENSANSÖKAN Referensnummer (ifylls av STIM) LICENSANSÖKAN Referensnummer (ifylls av STIM) Organisations-/Personnummer Sökandens Namn/Firma Adress (gata eller box) Postnr och postadress Telefonnr Faxnr E-post Tillhör riksorganisation (ange vilken)

Läs mer

], nedan kallad Licenstagaren, och å andra sidan Ifpi Sverige, nedan kallat Ifpi, å andra sidan har träffats följande A V T A L

], nedan kallad Licenstagaren, och å andra sidan Ifpi Sverige, nedan kallat Ifpi, å andra sidan har träffats följande A V T A L Mellan å ena sidan [ ], nedan kallad Licenstagaren, och å andra sidan Ifpi Sverige, nedan kallat Ifpi, å andra sidan har träffats följande A V T A L 1. Avtalets föremål Denna licens reglerar icke-kommersiell

Läs mer

L I C E N S A V T A L

L I C E N S A V T A L Mellan å ena sidan [LICENSTAGARENS NAMN], [ORG NUMMER], nedan kallad Licenstagaren, och IFPI Svenska Gruppen (International Federation of the Phonographic Industry), nedan kallat IFPI, har träffats följande

Läs mer

Företaget: Organisationsnummer: Adress. Kontaktperson. E-postadress. Telefon. I det följande benämnt Licenstagare har denna dag träffat följande

Företaget: Organisationsnummer: Adress. Kontaktperson. E-postadress. Telefon. I det följande benämnt Licenstagare har denna dag träffat följande 1. PARTER Mellan Runda Upp i Sverige AB, organisationsnummer 556850-6447, med adress box 5838, 102 48 Stockholm i det följande benämnt Licensgivare/Runda Upp samt 2. Bakgrund Företaget: Organisationsnummer:

Läs mer

A V T A L. Standardavtal icke kommersiell podcast 2017

A V T A L. Standardavtal icke kommersiell podcast 2017 Mellan å ena sidan [ ], nedan kallad Licenstagaren, och å andra sidan IFPI Svenska Gruppen (International Federation of the Phonographic Industry) nedan kallat IFPI samt SAMI (Svenska Artisters och Musikers

Läs mer

AVTAL FÖR KONSTNÄRERS MEDVERKAN OCH ERSÄTTNING VID UTSTÄLLNINGAR

AVTAL FÖR KONSTNÄRERS MEDVERKAN OCH ERSÄTTNING VID UTSTÄLLNINGAR AVTAL FÖR KONSTNÄRERS MEDVERKAN OCH ERSÄTTNING VID UTSTÄLLNINGAR mellan svenska staten, representerad av Statens kulturråd å ena sidan och Konstnärernas Riksorganisation, Föreningen Sveriges Konsthantverkare

Läs mer

Runda Upp i Sverige AB Modellavtal

Runda Upp i Sverige AB Modellavtal MODELLAVTAL att användas av Runda Upp i Sverige AB i bolagets avtal med företag i Sverige, som önskar utnyttja de av Stiftelsen Runda Upp ägda varumärkena i sina insamlingskampanjer. Runda Upp i Sverige

Läs mer

Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse!

Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse! Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse! Erbjud dina gäster förstklassig underhållning visa SVTs sändningar från Sommar-OS i London! För att få visa SVTs OS-sändningar i offentliga miljöer

Läs mer

L I C E N S A V T A L

L I C E N S A V T A L Mellan å ena sidan [LICENSTAGARENS NAMN], [ORG NUMMER], nedan kallad Licenstagaren, och Ifpi Sverige, nedan kallat Ifpi, har upprättats följande L I C E N S A V T A L Bakgrund Licenstagaren tillhandahåller

Läs mer

L I C E N S A V T A L

L I C E N S A V T A L Mellan å ena sidan [LICENSTAGARENS NAMN], [ORG NUMMER], nedan kallad Licenstagaren, och IFPI Svenska Gruppen (International Federation of the Phonographic Industry), nedan kallat IFPI, har upprättats följande

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Standardformulär för tilläggsavtal avseende e-böcker, ljudböcker och digitala ljudböcker mellan översättare och förlag rekommenderat av SFF och SvF

Standardformulär för tilläggsavtal avseende e-böcker, ljudböcker och digitala ljudböcker mellan översättare och förlag rekommenderat av SFF och SvF Standardformulär för tilläggsavtal avseende e-böcker, ljudböcker och digitala ljudböcker mellan översättare och förlag rekommenderat av SFF och SvF Med hänvisning till det ramavtal som Sveriges Författarförbund

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE Genom att beställa tjänster från MedSpace har Användaren accepterat dessa Allmänna Villkor. Dessa Allmänna Villkor finns tillgängliga på MedSpace webbsida och kan erhållas

Läs mer

L I C E N S A V T A L

L I C E N S A V T A L Mellan å ena sidan [LICENSTAGARENS NAMN], [ORG NUMMER], nedan kallad Licenstagaren, och Ifpi Sverige, nedan kallat Ifpi, har upprättats följande L I C E N S A V T A L Bakgrund Licenstagaren tillhandahåller

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Service-/supportavtal

Service-/supportavtal 1(7) Förlaga till Service-/supportavtal Ref till Avtal Nyckelsystem mellan Kungl.biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens svar på förfrågningsunderlaget

Läs mer

Så här använder du bilder, texter och musik i kommunens verksamheter. Upphovsrätt. Enköpings kommun

Så här använder du bilder, texter och musik i kommunens verksamheter. Upphovsrätt. Enköpings kommun Så här använder du bilder, texter och musik i kommunens verksamheter Upphovsrätt Enköpings kommun Upphovsrätt det här gäller för dina och andras verk när du använder dem i kommunens verksamheter När du

Läs mer

AVTAL 1 ALLMÄNNA VILLKOR

AVTAL 1 ALLMÄNNA VILLKOR AVTAL Mellan Föreningen Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå, STIM upa, nedan kallad STIM, och Svensk Scenkonst, nedan kallat Förbundet, har följande avtal träffats: 1 ALLMÄNNA VILLKOR STIM lämnar

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

bonus Avtal om kopiering och tillgängliggörande i skolorna Stockholm i januari 2014 Kundnummer: 101112

bonus Avtal om kopiering och tillgängliggörande i skolorna Stockholm i januari 2014 Kundnummer: 101112 bonus COPYRIGHT ACCESS Christer Johansson 08-545 429 00 christer.johansson@b-pk.se Stockholm i januari 2014 Ängelholms kommun Barn- & utbildningsförvaltn. 262 80 ÄNGELHOLM Kundnummer: 101112 Avtal om kopiering

Läs mer

Nyhetsbrevtjänst. Riktlinjer och användarvillkor för elektroniska utskick, SCUF:s medlemsföreningar

Nyhetsbrevtjänst. Riktlinjer och användarvillkor för elektroniska utskick, SCUF:s medlemsföreningar Nyhetsbrevtjänst Riktlinjer och användarvillkor för elektroniska utskick, SCUF:s medlemsföreningar Om nyhetsbrevtjänsten Kansliet använder en tjänst för elektroniska utskick för att varje månad skicka

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5); Avtalsvillkor offentlig slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I Kundportalen

Läs mer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer Kundavtal Mellan Lystra personlig assistans AB, 556869-4706 (Bolaget) å ena sidan och med personnummer (Kunden) å andra sidan, har denna dag träffat följande avtal. 1 Bakgrund 1.1 Kunden är antingen berättigad

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5); Avtalsvillkor offentlig slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I Kundportalen

Läs mer

Se också "Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014". Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se.

Se också Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014. Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se. 1 STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 INSTRUKTIONER STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 Detta är ett modellavtal, vilket innebär att parterna ska anpassa tillämpningen av villkoren i detta

Läs mer

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL 1 Parter 11 Statkraft SCA Vind AB, orgnr 556706-3507, med adress c/o Statkraft Sverige AB, Hitech Building 92, 101 52 Stockholm (nedan Vindkraftsparksinnehavaren ); 12 Dalakraft

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

Bilaga 2 till cirkulär 2001:88. SKOLBANDNINGSAVTAL «Komnr» mellan å ena sidan

Bilaga 2 till cirkulär 2001:88. SKOLBANDNINGSAVTAL «Komnr» mellan å ena sidan SKOLBANDNINGSAVTAL «Komnr» mellan å ena sidan COPYSWEDE ek.för. såsom företrädare för sig själv och för rättigheter tillkommande sina medlemsorganisationer samt producentorganisationer och radioföretag,

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Leveransavtalsvillkor

Leveransavtalsvillkor 1 (9) Leveransavtalsvillkor Leverans av kuverteringsmaskin och leverans av fullservice av kuverteringsmaskin Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för leveransen. Avtalsvillkoren godkänns i sin helhet

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2018-05-20 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M M

AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M M 1 AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M M mellan svenska staten, representerad av Statens kulturråd å ena sidan och Konstnärernas Riksorganisation,

Läs mer

Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål

Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål LICENSAVTAL LIFE KINETIK LAGTRÄNARE mellan Bobokonen, genom Rose-Marie Johansson, Edingsgatan 4, 662 36 Åmål Ust.-ID-Nr.: DE 129459403 - härefter kallad licensgivare

Läs mer

Formex abonnemang för PUFF medlem

Formex abonnemang för PUFF medlem Formex abonnemang för PUFF medlem Mellan Stockholmsmässan Aktiebolag, org. nr. 556272-4491, 125 80 Stockholm, ( SM ), och den i anmälan angivna utställande företaget/organisationen, ( Abonnenten ), har

Läs mer

AVTAL. Närradioföreningen äger inte utan särskild överenskommelse med Organisationerna upplåta rättigheterna till text till annan enligt detta Avtal.

AVTAL. Närradioföreningen äger inte utan särskild överenskommelse med Organisationerna upplåta rättigheterna till text till annan enligt detta Avtal. Mellan Närradioföreningen X (nedan kallad Närradioföreningen) och Administration av litterära rättigheter i Sverige, ALIS som företrädare för anslutna upphovsmän och rättighetshavare, samt Läromedelsförfattarnas

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL. (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter)

AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL. (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter) Avtal Datum Dnr Sid 1 (5) AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter) Parter 1. Umeå universitet, institutionen för (namn),

Läs mer

ALIS prislista. Prislista för vidareanvändning av korta texter och korta utdrag ur längre texter

ALIS prislista. Prislista för vidareanvändning av korta texter och korta utdrag ur längre texter ALIS prislista Prislista för vidareanvändning av korta texter och korta utdrag ur längre texter PRISLISTAN ÄR ENDAST TILLÄMPLIG DÅ RÄTTIGHETER LICENSIERAS VIA ALIS A L I S, D R O T T N I N G G A T A N

Läs mer

DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014

DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014 1 Handelskammarens Dnr... (Fylls i av Handelskammaren) DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014 Detta är ett modellavtal, vilket innebär att parterna skall anpassa

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt

Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal.

Läs mer

Avtal Produktmärkning

Avtal Produktmärkning Avtal Produktmärkning Mellan Äkta vara Sverige, org. nr 802431-1279 ( Föreningen ), och företag ( Företaget ) som närmare beskrivs i separat signeringsdokument ( Avtalssignering ), har ingåtts följande

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Avseende hotellägenhet ( Lägenheten ) med lgh nr: X om x kvm, i Bostadsrättsförening Junior-Suites Veddesta. Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan ANVÄNDARAVTAL 1(10) Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet

Läs mer

MU-avtalet AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M.M.

MU-avtalet AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M.M. MU-avtalet MU-avtalet AVTAL OM UPPHOVSMÄNS RÄTT TILL ERSÄTTNING VID VISNING AV VERK SAMT MEDVERKAN VID UTSTÄLLNING M.M. mellan svenska staten, representerad av Statens kulturråd å ena sidan och Konstnärernas

Läs mer

TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro

TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro Kund (Betalaren) Fullständig firmabeteckning Gata, box e d Postnummer och postort Organisationsnummer Telefonnummer

Läs mer

ARRENDEAVTAL. Laddningsstationer efter E4. Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1. Status

ARRENDEAVTAL. Laddningsstationer efter E4. Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1. Status ARRENDEAVTAL Laddningsstationer efter E4 Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1 Status Granskad Abrahamsson, Mattias 2015-05-22 Godkänd Lundgren, Nils 2015-05-22 LIPS Generell mall

Läs mer

Mall för licensavtal (SGU:s exempel)

Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1 Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1. Parter Licenstagare* Kommun A Att. Namn: Licensgivare* Sveriges geologiska undersökning (SGU) Kundtjänst (direktnummer) Kalle Karlsson Fakt. Adress: Box 99, 12390

Läs mer

Riksfunktionärshandboken 2006 -- 2008

Riksfunktionärshandboken 2006 -- 2008 Försäkringsavtal...2 Avtal med STIM...5 Avtal med SAMI...7 Svenska Folkdansringen Uppdaterad 2006-05-15 Sida. 11: 1 Försäkringsavtal Organisationens Hela Försäkring Svenska Folkdansringen försäkring i

Läs mer

Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål

Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål Bobokonen Edingsgatan 4 662 36 Åmål LICENSAVTAL LIFE KINETIK FRI TRÄNARE mellan Bobokonen, genom Rose-Marie Johansson, Edingsgatan 4, 662 36 Åmål Ust.-ID-Nr.: DE 129459403 - härefter kallad licensgivare

Läs mer

Licens och Supportavtal WinServ

Licens och Supportavtal WinServ Sida 1 Licens och Supportavtal WinServ Innehåll Licens och supportavtal WinServ... 2 1. Definitioner... 2 2. WS Software åtaganden... 2 3. Sekretess... 3 4. Kundens åtagande... 3 5. Allmännt licensvillkor...

Läs mer

Upphandling av städtjänst

Upphandling av städtjänst 2016-03-21 Dnr UPP 2016/59 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Upphandling av städtjänst Neptuniplan 7, Malmö, Västra Esplanaden 9A, Växjö och Södra långgatan 62 i Kalmar Sid 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Överenskommelse Bilaga 1

Överenskommelse Bilaga 1 Överenskommelse Bilaga 1 mellan Stockholm Vatten VA AB (SVAB) och Trafikverket (TRV) Bakgrund SVAB är huvudman för den allmänna va-anläggningen i Stockholms och Huddinge kommuner. Enligt lagen (2006:412)

Läs mer

Riktlinjerna gäller från och med den 1 juli 2014 Utbildningsnämnden den 12 maj 2014. Kommunförvaltningen 2014-12-05 1 (9)

Riktlinjerna gäller från och med den 1 juli 2014 Utbildningsnämnden den 12 maj 2014. Kommunförvaltningen 2014-12-05 1 (9) 2014-12-05 1 (9) Kommunförvaltningen Riktlinjer för utbetalning av skolpeng Ansvarig Maria Kvist Upprättad av Maria Kvist Upprättad den 2014-04-29 Reviderad den 2014-12-05 Riktlinjer för utbetalning av

Läs mer

...(Postadress) (Faktureringsadress) (Organisationsnummer)

...(Postadress) (Faktureringsadress) (Organisationsnummer) SAMARBETSAVTAL Certifiering av gymnasiala handelsutbildningar Parter:... SKOLAN)...(Postadress)...... (Faktureringsadress)...... (Organisationsnummer) Handelsrådet Organisationsnummer: 802407-6468 Certifierat

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

HYRESAVTAL GÄLLANDE ARBETSPLATS PÅ LASARETTSGATAN 25B

HYRESAVTAL GÄLLANDE ARBETSPLATS PÅ LASARETTSGATAN 25B HYRESAVTAL GÄLLANDE ARBETSPLATS PÅ LASARETTSGATAN 25B Hyresavtalet gäller arbetsplats på Lasarettsgatan 25B i Örnsköldsvik, lokalen enligt de förutsättningar och riktlinjer som beskrivs i detta avtal.

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L

RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L FMV-2801-14 1(7) BILAGA 1 UTKAST RAMAVTAL Köp av korrektionsglas till insatsbåge för skyddsmaskglasögon 90 och skyddsglasögon 07 L Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarets

Läs mer

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och DEPOSITIONSAVTAL (1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr 556063-6796, Box 5253, SE-402 25 Göteborg ( Handelskammaren ) och (2) XXXXX, XXXX, org.nr 000000-000, ( Deponenten ) och (3) XXXXXX,

Läs mer

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn:

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn: Avtal Avtalets namn: Upphandling: Startdatum: Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96 Arbetsskor 2012 Upph. ref.nr: Dnr 2012/96 2013-01-01 Slutdatum: 2014-12-31 Typ av avtal: Ramavtal Förlängning:

Läs mer

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande AVTAL Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande Innehåll 1 Avtalets omfattning... 3 2 Avtalsperiod... 3 3 Avtalshandlingar... 3 4 Kontaktpersoner... 3 5 Engagerade säljare... 3 5.1

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument 1. Allmänt om Fastighetsägarna Dokument Fastighetsägarna Dokument är en tjänst avsedd för både företag och organisationer och fysiska personer som är näringsidkare.

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.8);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.8); Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA Aktieägarna i Colabitoil Sweden AB (publ), 556478-4485, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 20 februari 2019, kl. 13:00 bolagets styrelserum på Fabriksvägen

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Avtal för uppställning Tågplan 2019

Avtal för uppställning Tågplan 2019 Avtal för uppställning Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Sökande

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

Budstransporter. Licensvillkor 1 mars 2016. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. 1 Definitioner. 2 Rättigheterna till Bra Miljöval

Budstransporter. Licensvillkor 1 mars 2016. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. 1 Definitioner. 2 Rättigheterna till Bra Miljöval Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Budstransporter Licensvillkor 1 mars 2016 ALLMÄNNA VILLKOR 2016-03-01 1 Definitioner Ansökan: Licenstagarens ansökan om Licens, ifylld på av Svenska Naturskyddsföreningen

Läs mer

Avtal om förvaltningsersättning

Avtal om förvaltningsersättning Avtal om förvaltningsersättning Detta avtal reglerar förvaltningsersättning för all leverans av [varor/tjänster] enligt kontrakt om köp av bränslepellets, mellan [Leverantörens namn] och [UMs namn] av

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3)

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) Välj kurs:! FILMPRODUKTION 1 (FP1), HT2015/VT2016 (grundkurs)! FILMPRODUKTION 2 (FP2), HT2015/VT2016 (fördjupningskurs) foto Plats för foto

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(1) Datum Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Läs mer

Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm

Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm Unikt erbjudande från Fiberstaden att ansluta sig till bredband före den 31 januari 2015! I anslutning till det avtal som

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE FÖR SONY PROGRAMVARA DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN UTGÖR DIN ACCEPT TILL AVTALET. VIKTIGT LÄS NOGGRANT:

Läs mer

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer