Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013"

Transkript

1 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har alltid varit höga och viljan att ta sig till landslaget är ju grunden till mitt sökande till truppen. Efter deltagande har jag ännu mer inspiration och som grupp känner man sig stark. Insikten vi får i "landslagsvärlden" gör det lättare att fokusera och jobba på "rätt spår" på ett tidigt stadium. Vi får god kännedom om vad som krävs på den högsta nivån. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Man lär känna och får chansen att träna tillsammans med likasinnade och mycket engagerade träningskompisar. Våra talangtävlingar och landskamper är otroligt roliga där vi får känna på laganda, stöttning och peppning, som gör oss starka tillsammans. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Mycket hedrande!! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi matchar varandra väl och är lika målmedvetna allihop. Med ett grymt utvecklingsprogram, skräddarsytt med coaching och stor uppföljning plockar vi russin av vad hela lydnadsvärlden har att erbjuda. Vi kommer att ha riktigt KUL!!

2 Sophie Lundgren Ullhedens Uhraia - Raia (malinois) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Östersunds BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Fritt följ och vittringsprov. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har genom all stöttning från talangtruppen fått modet att satsa på lydnaden med min hund fullt ut! Nu vågar jag tro att vi kan ta plats i landslaget och bli bland de bästa. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Sammanhållningen, att umgås och träna med fler som siktar riktigt högt och att inspireras av alla superduktiga hundtränare! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Oerhört smickrande och inspirerande! Med det här förtroendet i ryggen kommer vi ge järnet på tränings- och tävlingsplanerna framöver. Jag tror på att vi kommer kunna hitta verktyg att föra lydnadsträningen ännu längre i Sverige genom den här gruppen! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har diskuterat om hur vi ska gå till väga och redan på idéstadiet har vi en massa bra uppslag. Det här kommer bli kanon! Övrigt som du vill nämna: Jag hoppas fler söker till talangtruppen och får sitt livs kick när det gäller hundträning! Har man höga mål och vill långt så är det en riktigt bra väg att få rätt guidning och inspiration till att utvecklas som hundtränare och person.

3 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Kid och jag var med förra lägret och ser verkligen fram emot ett nytt, det ska bli såååå roligt! Förra lägret var kanonbra, utvecklande, inspirerande och roligt! Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Mitt mål kvarstår, men vi får se hur långt det räcker! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla var så engagerade i varandras framgång på lägret, peppande och inspirerande att se hur andra fått till fina detaljer. Bra att se likasinnade "lydnadsnördar" träna! Att få tillfälle att träna med bra störning och i bra träningsgrupper, så vi kommer ytterligare ett steg i rätt riktning. Att dessutom få ladda tillsammans och tagga varandra inför Norge matchen ska bli skithäftigt! Heja Sverige!! Övrigt som du vill nämna: Stort tack till LL Sverige som gör ett kanonjobb!

4 Pia Albinsson Borderness Hifi Hifi Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Arvika BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Jag har väl inget speciellt favoritmoment egentligen. Oftast brukar det bli det moment som man måste arbeta lite hårdare med att få till, det är en häftig känsla när man väl hittar de rätta knapparna. Men om jag ska välja ett är det nog just nu fjärren. Här har jag verkligen tänkt till med grunderna ända sedan hon var valp, mycket tack vare att jag hade ett lite mer ojämnt resultat på min gamla tävlingshund Caisa. Fotgåendet är nog också en favorit! Så många detaljer att få till/jobba med samtidigt som det gäller att behålla motivationen hos hunden. Ja, vi var med på förra lägret i november. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Landslaget har varit målet hela tiden, men nu känns det ännu mera rätt. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Roligast har varit att få träffa så många likasinnade med samma höga mål. Det ger verkligen en kick i motivationen! Då jag har en ganska ung hund som jag tränat sparsamt, känner jag nu att det är hög tid att strukturera upp vår träning ännu mer. Vi har tagit tag i störningsträningen och jag har lärt mig att älska denna typ av träning. Något jag undvek med min förra hund. Vad du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Vi har fått väldigt bra feedback från landskapsledningen om var vi står i vår träning och det uppskattar jag mycket. Då vet man ännu mer vad man ska fokusera på i träningen. Bästa med att få vara med den här terminen är helt klart att få öva på landskapstävling när vi ska till Norge för landskamp! Det ska bli riktigt häftigt!! Övrigt som du vill nämna: Jag är mycket tacksam för att få denna möjlighet!

5 Lizette Olausson Revalill`s Gast "Gaston" Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Katrineholm BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Gaston älskar alla moment, men de som innehåller apporter, koner och moment där han får springa fort är nog hans absoluta favoriter! Själv har jag inget direkt favoritmoment utan blir allra gladast när jag får ihop helheten. När vi får till en bra förberedelse innan vi går in på plan, när vi får till genomtänkta transporter mellan moment där hunden fylls av glädje och vet att han är "världsbäst" efter avslutat moment och ställer upp inför nästa moment fylld av självförtroende och med max förutsättningar att lyckas även med det momentet. Det tycker jag är det svåraste, men även det roligaste, att få helheten att fungera så att tävling ser precis lika bra ut som träning, tävling efter tävling. Nej det är vårt första läger. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i höst? Svårt att säga när jag aldrig varit med tidigare så jag skriver hur jag önskar att det kommer att vara. Att få tillbringa en hel helg med hundträning och diskussioner på hög nivå och att tillsammans utvecklas och sträva mot gemensamma mål. Att hjälpa varandra att bli så bra att vi så småningom kanske kan hjälpa till att göra Sverige bäst i världen på tävlingslydnad!

6 Anna Klingberg Conovers Winter Mila Mila (labrador retriever) Tävlar för klubb: Falu BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Apporteringar i alla former! Det här är andra talanglägret för oss. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Egentligen inte, men jag har fått ökad kunskap om vad som krävs för att nå dit jag vill och genom detta har målen blivit tydligare för mig. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Roligast har varit att få träffa så många duktiga och engagerade lydnadsförare. Det är enormt utvecklande att få vara med i detta gäng! Jag ser mycket fram emot landskampen mot Norge! Det ska bli jättekul att åka och tävla lydnad som ett lag.

7 Jessica Jönsson Zetastar Intensive Henry - Henry (springer spaniel) Tävlar för klubb: Partille BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Trots att vittringen är det moment vi just nu har störst svårigheter med så säger jag det. Många delar att fila på tycker jag är kul. Henry gillar när det går fort så för honom ligger rutan i topp. Ja, Henry och jag var med i höstas. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen är desamma som innan. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste har varit att lära känna duktiga hundtränare i hela Sverige och få lov att vara en del i detta sammanhang. Lägret vi var på i höstas var enormt utvecklande. Jag har fått större inblick i bedömning och vad som krävs internationellt. Det har gjort mig mer noggrann och jag har blivit bättre på att planera och utvärdera träningen. Det är mycket som är det bästa... Men det är såklart att träffa nya och gamla talanger och diskutera hundar och träning en hel helg. Sedan ska det bli väldigt kul att åka till Norge och tävla i maj!

8 Katarina Eriksson Njupavallens Qasper - Qasper (nova scotia duck tolling retriever) Tävlar för klubb: Edsbyns BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Jag/vi gillar nog alla moment, men det moment som får mitt hjärta att klappa lite extra är fritt följ! Vi har varit med en gång tidigare. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, mina mål är desamma som tidigare. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det är så otroligt roligt och inspirerande att få träna med så duktiga förare, där alla bjuder på sig själv och sina erfarenheter och kunskaper! Det har också utvecklat mig till att tänka ännu mera långsiktigt i både träning och tävling. Att möta likasinnade och få ta del av allas kunskap och erfarenheter!

9 Sandra Bengtsson Doubleuse Jade - Jade (golden retriever) Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Klass 3. Favoritmoment: Rutan och fritt följ. Ja, två gånger tidigare med Jade. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, vi har fortfarande samma mål. Att få träffa och träna med likasinnade, utbyta tankar och idéer samt utvecklas i vår egen träning.

10 Susy Tvärnstedt Eazy Working Ayasha - Razzia Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Allt utom gruppmomenten. Razzia ÄLSKAR rutan! Ja, en gång tidigare, med Razzia. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen nu har nog blivit mer långsiktiga efter deltagande i truppen. Det som har utvecklat mig mest är att jag fått massor av feedback från både ledning och deltagare, som gjort att jag vet hur jag ska gå vidare i min träning. ALLT!

11 Yvonne Öster Nice Of You To Come By Eternal Love Vera Tävlar för klubb: Linköpings BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Alla! Ja, det här är andra lägret för oss. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Kanske inte mitt mål, men däremot blev jag enormt peppad! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? För mig var det oerhört värdefullt att få ta del av lärdomar om hur jag som förare ska tänka för att uppnå höga poäng. Det är ju en stor del som vi som förare kan påverka, hur man ska gå, stå och ge signaler till hunden. Fick också en hel del tips på hur jag bör tänka för att utveckla Veras potential. Allt detta kändes oerhört värdefullt. Sen var det förstås fantastiskt kul att få träffa så många duktiga "lydnadsnördar"! Att få träffa alla nya och gamla talanger och få bolla idéer och tankar om fortsatt träning. Jag lärde mig enormt mycket på förra lägret och nu ser jag fram emot att lära mig en massa nya nyttigheter!

12 Ylva Päivinen Emenems Olli "Olli" Tävlar för klubb: Hölö-Mörkö BK Tävlar i klass: Klass 2 Favoritmoment: Olli tycker rutan och apportering. Jag tycker att alla moment är lika roliga, men på olika sätt! Ja, 2009 med min andra hund Imza. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, jag har insett att ingenting är omöjligt om man bara tränar och har kul! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Träffa alla duktiga hundtränare och kunna få riktigt fina målbilder. Få dela idéer med andra som är lika intresserade av hundträning som jag!

13 Jessica Johansson CMMs Riva Riva Tävlar för klubb: Hammarö BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Riva skulle säga alla moment som innehåller kommandot apport. Själv gillar jag att träna och utveckla de flesta momenten. Nej, det är första gången. Att få träffa andra duktiga ekipage och utvecklas ihop med dem!

14 Sandra Janson Seglinges Vide - Vide Tävlar för klubb: Örebro BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Fjärrdirigering. Nej, det är första gången. Att få träffa likasinnade med ett brinnande intresse för hundträning och ta del av en massa bra träningsidéer och inspiration!

15 Martina Örnsjö Black Zone s Song of Shawnee - Molly (australian shepherd) Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Tävlar i klass: Vi har 1:a pris i klass 3 och ska förhoppningsvis starta i eliten till sommaren. Favoritmoment: Fartmomenten, framförallt rutan! Men gillar även fjärren och att pilla med alla detaljer. Nej, det här blir första gången för oss båda. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i höst? Att få träffa och lära känna andra likasinnade lydnadsnördar, få utbyta idéer och tankar samt få tips och inspiration till fortsatt träning och utveckling.

16 Anna E Holm Fårhagens Mil - "Mill" Tävlar för klubb: Värnamo BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Alla moment som har med apportering att göra! Nej, det är första gången. Det är svårt att tro att något kan slå känslan av att ha blivit uttagen! Jag tror att det bästa med talanggruppen kommer vara att få utveckla tankesättet kring träning och tävling... Och så ser jag fram emot att få känna mig som en lagsportare tillsammans med de andra deltagarna!

17 Susanne Medalen Nice Of You To Come Bye I want to be red Stisse Tävlar för klubb: Linköpings BK Tävlar i klass: Uppflyttad till elit, ej debuterat Favoritmoment: Allt med fart! Nej Kreativa diskussioner och nya idéer kring hundträning tillsammans med andra hundglada människor.

18 Ann Landberg Askelons Jänta - Jänta (rottweiler) Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Rutan och fjärren (och fria följet börjar bli riktigt roligt!). Nej, det är första gången. Att få träna tillsammans med ett hundgäng en hel helg, och bara kunna fokusera på hund! Störningsträningen som blir är en superbra bonus, då har jag en riktigt ung hund och det är något som kan vara svårt att träna på i vardagen!

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning

Läs mer

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger...

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Hundförare från när och fjärran samlades på onsdagskvällen den 3 augusti i officersmässen på Tånga-Hed för gemensam middag och lägerinformation.

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009 1(16) 1. Termin 1. Termin 1 20 49 2. Termin 2 0 0 3. Termin 3 8 20 4. Termin 4 12 29 5. Termin 5 1 2 6. Termin 6 0 0 Antal ej angivit svar: 2 av 43 (=4,65%). Antal svarande: 41. 2(16) 2. Möjligheterna

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö?

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012-06-06 Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Patrik Klüft Handledare: Göran Lindblom Sammanfattning Efter att ha haft ett smärre huvudbry

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder! Barn mår bra av att veta En del barn har en hand som fungerar bra och en hand som är svårare att använda. Då kan man behöva träna den hand som är lite svårare att använda. Det finns en träningsmetod som

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

crossover att byta träningsstrategi

crossover att byta träningsstrategi Text & foto: Catja Pedersen att byta träningsstrategi crossover Är klickerträning nytt för dig och din hund? Då kommer här lite läsning för dig. Först skriver Catja Borchard Pedersen om vad det innebär

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se FRIDA SÖDERMARK Innehåll Jag lever min dröm 5 1. Orka 9 2. Hitta din grej 11 3. Hitta tiden 17 4. Utgå från dig själv 27 5. Att sätta upp mål 30 6. Motivation 36 7. Motgångar 43 8. Jämvikt och fokus 50

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2014

Utvärdering APL frågor till handledare VT2014 Utvärdering APL frågor till handledare VT2014 Jag har gått den nya handledarutbildningen A. Ja 39 78 B. Nej 11 22 Total 50 100 98% (50/51) Jag har endast gått den gamla handledarutbildningen A. Ja 6 20,7

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

Sommarträningsprogram Juniortruppen

Sommarträningsprogram Juniortruppen Sommarträningsprogram Juniortruppen Vi kommer ta ett par veckors uppehåll från fotbollsträningen i sommar men det är fortfarande viktigt att hålla igång kroppen, jag har därför satt ihop ett träningsprogram

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar som haft barn på Terapikoloniers sommarverksamheter, eller som själva deltagit tillsammans med sina barn på någon Terapikoloniers

Läs mer

OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004

OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004 OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004 Ibland dyker det upp ord som är så fantastiskt användbara och bra att man inte kan begripa hur man någonsin klarat sig utan

Läs mer

Här följer några sidor mötestips ur vår bok

Här följer några sidor mötestips ur vår bok 23 Här följer några sidor mötestips ur vår bok Varför ska du ha ett tydligt syfte? 1. Du blir mer inspirerad OCH inspirerande. Det syns på hela personen när hon eller han agerar utefter ett tydligt syfte.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 EL-konferens 21-22/10 på Mälardalens högskola Pia Lindberg, akadmichef UKK, MDH Intressant historielektion som sätter in EL i ett perspektiv som ger inspiration

Läs mer

Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager

Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis 2012 Vi säger gärna att vi sysslar med belöningsbaserad träning träning där vi ser till att

Läs mer

Den första dressyren will to please NEJ HIT SITT SITT NEJ STANNA HIT STANNA LIGG

Den första dressyren will to please NEJ HIT SITT SITT NEJ STANNA HIT STANNA LIGG Tankar och tips för första delen av din tid med en ny jaktkamrat. Lite råd från det att Du hämtat hem din valp till dess att Du genomfört ert unghundsprov. Att ta hem en valp, och kanske till och med livets

Läs mer

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation RF:s Elevenkät 2004 Bakgrundsinformation Årskurs Hur bor du på RIG-orten? Välj ditt RIG Ort Flicka Pojke Årskurs 2 På elevhem Friidrott Umeå X Årskurs 3 I föräldrahemmet Friidrott Umeå X Årskurs 2 På elevhem

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI Senast reviderad januari 2016 ÖSTERSUNDS FK AKADEMI VERSION 2 Innehåll 4 2 Förord 4 3 Målsättning på planen... 4 4...och utanför planen 4 5 Värdegrund & Vision 4 7 Träningsavgift & Innehåll 4 9 Förväntningar

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION JUNI Resultat SM i Ung Företagsamhet Certifiering Registrering 1/9 Elevinspiration HT 2016 Grundutbildning 7/9 2016 Kick Off 19/9 2016 Kalendarium Personalförändringar Tack för i år! Viktiga

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS, Årsta e-post: tel: 08-29 17 74 Hundens Hus kursprogram PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp Gratis,

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa 38 besvarade utvärderingen av 56 deltagare. Vad tyckte du om föreläsningspasset Hur kan vi arbeta kring barn, mat och hälsa? längd. och viktig info som framkom innehåll med/om sådant vi redan vet! Mycket

Läs mer

Karlsängskolan - Filminstitutet

Karlsängskolan - Filminstitutet Projektrapport Karlsängskolan - Filminstitutet 1. Om Skolan Karlsängskolan är en högstadieskola i Nora kommun som ligger 3,5 mil norr om Örebro och i Örebro län men tillhör landskapet Västmanland. Skolan

Läs mer

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-08-07 Handläggare Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Ungdomssamtalare GYVF-2014-542

Läs mer

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden Freestylebroscyr 2014.indd 1 2014-01-20 16:30:50 Freestyle bjud upp din hund till dans! Freestyle är en hundsport som kommit till Sverige och Europa från USA och Kanada. Idag finns sporten i Norden och

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

{ karriär & ledarskap }

{ karriär & ledarskap } CHEFENS SJU Slut ögonen och dröm dig bort en stund. Se en värld framför dig där ingen chef bryter mot någon av chefens sju dödssynder. Där alla chefer är riktigt bra ledare och brinner för sina medarbetares

Läs mer