Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret oktober 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015"

Transkript

1 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla moment, för tycker Stila att det är kul så gör jag det med, och tvärt om! Nej, detta är helt nytt för oss båda. Att få ta del av och dela med sej av våra olika erfarenheter, tips och tankar. Få nya kunskaper och nya mål. Övrigt du vill nämna: Jag är otroligt glad att vi fått denna chans och ser verkligen fram emot att ha en hel helg med bara hund och likasinnade!

2 Talangtruppen Elin Larsson Meabbies Bouncing Juno "Juno" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Har ett förstapris i klass 2. Fritt följ, för att jag älskar att peta i detaljer! Nej, men det har alltid varit en dröm. All inspiration & goda råd som vi kommer få av de andra deltagarna! Övrigt du vill nämna: Jag är väldigt förväntansfull inför lägret. Det känns som en ynnest att spendera en träningshelg med så många duktiga och ambitiösa hundtränare!

3 Eva Warelius Eyemarkers Einar FåraHerde - Einar (border collie) Tävlar för klubb: Åhus BK Tävlar i klass: Snart klass 3 För Einars del är det helt klart fartmomenten och med en mycket stor förkärlek för rutan. För min del har jag nog inget favoritmoment, men måste jag välja får det bli fritt följ. Det är ett moment med så många dimensioner och utmaningar! Jag har inte tidigare blivit uttagen till den nationella talangtruppen förut. Däremot har jag haft turen att få vara med i Talangtrupp Skåne det sista halvåret. Det är så mycket jag ser fram emot! Få träffa och träna med andra som brinner för lydnad. Få engagerande tankar om tävling, träning, detaljer, helheter, uthållighet osv, att ta med mig hem, fundera vidare över och praktisera. Lära mig mycket nytt och utvecklas tillsammans med min hund. Övrigt som du vill nämna: Einar och jag tänker definitivt ha roligt och är så glada över att ha kommit med!

4 Fatima Spaho Utterlyan's Wimze - Wimze (border collie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: 2 Enligt Wimze så är det metallapportering i alla former! Han gillar all annan apportering också, men metallen är allra bäst. Rutan är också väldigt kul. Jag älskar att peta i fria följet, det finns så mycket att göra där, alltid något nytt man kan förbättra och fila lite extra på. Vi har inte varit med i talangtruppen tidigare och ser verkligen framemot att möta alla deltagare och alla intressanta diskussioner. Att träffa andra som strävar mot samma mål och utbyta erfarenheter och försöka lösa saker tillsammans med nya bekantskaper. Att kunna peppa varandra åt rätt håll. Övrigt som du vill nämna: Vi är väldigt glada och förväntansfulla inför vår första träff med de andra talangerna. Känns som en fantastisk möjlighet att utbyta erfarenheter med andra lydnadsfantaster!

5 Helena Forsström-Larsson Meabbies Brizzie Brizzie/Lilla B (australian kelpie) Tävlar för klubb: Sollefteå BK Tävlar i klass: Har startat klass 3. Jag utmanas av fritt följ och att få ihop alla delar till en välfungerande helhet. Får Lilla B välja så tar hon alla moment som innehåller action! Jag har tidigare varit med i Talangtruppen med min äldre kelpie Midimys Menorca, Mocca. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla andra talanger och tillsammans med dem få uppleva en inspirerande träningshelg. Jag älskar att träna hund och att få göra det tillsammans med likasinnade känns som en riktig högvinst!

6 Jennifer Nilsson Seasymphony Hot Shot Nero (golden retriever) Tävlar för klubb: Karlstad BK Tävlar i klass: Elit För min del är favoritmomenten fritt följ och fjärrdirigering. Nero skulle nog välja rutan och apporteringsdirigeringen som favoritmoment. Ja, detta blir vårt andra läger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målet är samma som tidigare, men tack vare att få vara med i truppen har vi fått både bättre insikt i vad som krävs och en större tro i att målet är uppnåeligt. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Landskampen mot Norge har nog varit både det roligaste och mest utvecklande än så länge. Där fick vi verkligen prova på känslan av att vara en del av ett landslag och att tävla på ett mästerskap. Att få träffa alla fantastiska människor med samma intresse som en själv, att få träna tillsammans och peppa varandra samt utbyta erfarenheter och kunskaper. Det är otroligt givande och kul! Övrigt du vill nämna: Jag vill tacka ledningen för fortsatt förtroende! Vi ska fortsätta kämpa och göra allt vi kan för att utvecklas till att bli så bra vi bara kan bli!

7 Josefine Engman Lerkulan Riviga Vera Vera (border collie) Tävlar för klubb: Norrköpings hundungdom Tävlar i klass: Elit. Både Vera och jag har flera favoritmoment, men just nu ligger nog fria följet i topp. Det här är vårt andra läger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Mina mål är desamma, men de har blivit tydligare och stärkts! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste har varit att få träffa likasinnade och ta del av ny kunskap och inspiration! Jag tycker att Vera och jag har stärkts som team och det beror på nya äventyr/erfarenheter som vi varit på! Det är en häftig resa med ny kunskap och erfarenhet! Övrigt du vill nämna: Jag är väldigt glad att få fortsätta vår resa tillsammans med de andra talangerna!

8 Josephine Löfdahl Sparring's I'Ninja "Ninja" (malinois) Tävlar för klubb: Alingsås BHK Tävlar i klass: Vi tränar inför start i eliten. Fria följet och rutan tycker jag är lite extra roligt, Ninjas absoluta favoriter är nog apporteringsmomenten. Nej, detta är första gången. Att få träffa och träna med alla andra duktiga hundförare som brinner för lydnaden lika mycket som mig. Tror att jag kommer lämna lägret full av inspiration och träningspepp! Övrigt du vill nämna: Jag är så glad att vi har fått möjligheten att vara med i höstens talangtrupp, tror att det kommer vara enormt utvecklande för mig som hundförare och även vara till stor hjälp i min och Ninjas fortsatta satsning!

9 Linnéa Andersson Kopparhults Perla Zelda (golden retriever) Tävlar för klubb: Tyresö hundungdom Tävlar i klass: 3 Jag skulle säga att fritt följ är det roligaste momentet att träna. Zelda gillar de flesta moment men särskilt de fartiga. Nej detta är första gången för oss båda. Det ska bli så himla roligt att få träna tillsammans med människor som har samma intresse och kunna peppa varandra. Även att få inspireras och byta erfarenheter med varandra kommer att vara guld värt. Övrigt som du vill nämna: Vill bara framföra hur fantastiskt glad och tacksam jag är att ha fått denna chans!

10 Louise Jonsson For The Win Snipe Snipe (border collie) Tävlar för klubb: Hammarö BK Tävlar i klass: Elit Jag tror att både jag och Snipe ser mer eller mindre tjusning i all moment, fast allra högst på listan för Snipe ligger fart- och apporteringsmomenten. Jag själv gillar utmaningen i att lösa knutar, stärka svagheter och utvecklas i alla moment vilket gör att även de mer tungrodda delarna oftast blir roliga att jobba med. Ja, detta blir vårt fjärde talangläger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Mina mål har nog inte direkt förändrats, men de har blivit mycket mer tydliga för mig själv. Jag har fått en klart starkare tro på oss som ekipage och det har gjort att jag vågar satsa mer. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att vara med i talangtruppen är helt fantastiskt på många sätt. För oss är det hittills en resa fylld av inspiration, utveckling, glädje och många nya vänner <3 Det är spännande, roligt och nyttigt att få lära sig mer om vad som faktiskt krävs för att nå hela vägen, samt att på landskampen få känna på hur häftigt det är att tävla i lag. Jag ser återigen väldigt mycket fram emot att få träffa alla talanger som brinner för lydnaden precis som jag. Att samla mer erfarenheter och lärdomar samt att växa ytterligare både personligt, som ekipage och som del av en grupp som tillsammans siktar högt! Övrigt som du vill nämna: Jag är bara så otroligt tacksam över att jag och Snipe får fortsatt förtroende att utvecklas i denna underbara satsning! Vi kommer att fortsätta kämpa för att utvecklas vidare i rätt riktning! Jag vill också rekommendera alla som har höga mål i lydnaden att söka, ni kommer inte att ångra er!

11 Louise Lind Tollarbos Billie med Kolasmak "BillieBus" (nova scotia duck tolling retriever) Tävlar för klubb: Uppsala hundungdom Tävlar i klass: Ska debutera i klass 3. Allt som går fort och känns häftigt! Rutan och inkallningsmomenten hamnar nog uppe i toppen, både för hund och för människa. Nej detta är vårt första läger. Att få äran att träffa så många av mina förebilder och såklart att få prata, tänka och andas lydnad. Övrigt du vill nämna: Vi är jättetacksamma och superstolta över att vi har blivit uttagna till Talangtruppen. Vi älskar verkligen lydnaden, på grund av lekfullheten och glädjen som finns i sporten!

12 Louise Karlgren For The Win Kite "Kite" (border collie) Tävlar för klubb: Finspångs BK Tävlar i klass: Elit. Rutan. Det här blir mitt och Kites tredje talangläger och jag är superglad för det förlängda förtroendet! Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Jag har nog samma mål som tidigare. Att hitta balans mellan detaljer och helhet och bli jämna på tävlingsplan. Glädjen är det viktigaste för oss! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Helheten, gemenskapen och all erfarenhet jag fått under resorna. Jag har vuxit i min roll som hundtränare och tävlingsförare något enormt. Utbytet av kunskap, gemenskapen och träningsmöjligheten!

13 Nathalie Ädel TheLook Brilliant Mie "Mie" (border collie) Tävlar för klubb: Mullsjö BK Tävlar i klass: Elit Fotgående. Har du varit med tidigare i talangtruppen (med denna hund eller annan)? Jag har varit med tidigare med Mie's mamma Tiffany. Det är andra gången tillsammans med Mie. Att få inspiration och tips och träffa andra ambitiösa hundtränare!

14 Sabina Persson Navalls Rimma Rimma (border collie) Tävlar för klubb: Kristianstad BK Tävlar i klass: Elit Fria följet är ett kvarstående favoritmoment, där har vi en sådan härlig teamkänsla! Om Rimma får välja favorit moment så är det allt som inkluderar fart! Detta blir vårt fjärde läger. Träffa alla fantastiska människor i truppen, diskutera, peppa och få utbyta kunskaper. Det är underbart att få vara med människor med samma brinnande intresse. Övrigt som du vill nämna: Jag är så otroligt tacksam att jag och Rimma får fortsätta att vara med på denna underbara, givande och utvecklande resa!

15 Sarah Karlsson My nr one Exxi "Exxi" (border collie) Tävlar för klubb: Osby BK Tävlar i klass: Elit Mitt favoritmoment är fria följet, det finns så många detaljer att arbeta med för att få ihop en riktigt bra och snygg helhet. Om man frågar Exxi så är det alla moment där man kan gasa på lite extra, med fart under fötterna! Ja, vi har varit med på ett tidigare läger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, målen har förändrats på så vis att jag har vågat sättat upp högre delmål för att nå min målbild momentmässigt och därmed fått en klar bild över vart vi vill inom lydnaden. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste ha absolut varit att få så många nya vänner som strävar mot samma mål. Fått nya träningstankar samt att det känns som att vi har utvecklats som ekipage och jag har vågat tro på att vi kan nå dit vi vill med rätt upplägg. Det absolut bästa är att vi nu fortsätter vår resa tillsammans mot nya mål och utvecklingsfaser. Dessutom kommer vi att få göra det tillsammans med övriga talanger, där vi kan utbyta kunskap som gör att vi kan jobba tillsammans för att nå varje ekipages bästa prestationer - det är stort! Övrigt du vill nämna: Vi är så enormt tacksamma för att få ytterligare en chans i vår träningsutveckling och vi ska göra allt för att förvalta våra styrkor och tillsammans utveckla våra svagheter med hjälp av alla tips, råd och den kunskap som vi kan komma att få ta del av.

16 Susan Linderos Glitzerns Amazing-Saga "Saga" (schäfer) Tävlar för klubb: Växjö BK Tävlar i klass: 3 Saga har en förkärlek för koner, så rutan, vittringen ska också bli roligt. Nej, detta är första gången. Att få träna, byta erfarenheter och ha mål tillsammans med andra likasinnade är ju en fantastisk förmån som jag verkligen ser fram emot! Övrigt du vill nämna: Att få vara på klubben och träna lydnad, eller med träningsgänget ute i skogen för att träna hund, är min energipåfyllnad! Att få vara med här i talangtruppen kommer att vara en sådan underbar energiboost, det ska bli så roligt! Hundmotto - Träna med glädje och ha kul ihop med din hund! Livsmotto - Ur ingenting är allting möjligt.

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar att jobba, samarbeta

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018 Camilla Kjellström Nisses Sly - Sly Ras: Border collie Ålder: 3 år Tävlar för: Åre brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Sly är en glad och fartig hund som

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Nu går det fort. Du har väl inte missat?

Nu går det fort. Du har väl inte missat? Nu går det fort Nu gör jag ett försök till årets första infoblad. Vintern har rasat ut om än sent och från mitt håll ganska ovälkommet. På ett sätt har jag dock längtat jag den då världen känns så mycket

Läs mer

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se FRIDA SÖDERMARK Innehåll Jag lever min dröm 5 1. Orka 9 2. Hitta din grej 11 3. Hitta tiden 17 4. Utgå från dig själv 27 5. Att sätta upp mål 30 6. Motivation 36 7. Motgångar 43 8. Jämvikt och fokus 50

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Mina framsteg och min framtid

Mina framsteg och min framtid Mina framsteg och min framtid När vi arbetar med oss själva och står mitt i en utvecklingsprocess är det vanligt att vi hamnar i ett läge där vi inte tycker att vi kommit någon vart och att vi inte utvecklats

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Innehållsförteckning. Version

Innehållsförteckning. Version Yoksas väg Innehållsförteckning Version... 2 Förord... 1 Definition av Yoksas väg... 1 Policy för ledare i Yoksa... 2 Policy för utövare i Yoksa... 3 Policy för förädlar & anhöriga i Yoksa... 4 Taekwondo

Läs mer

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr.

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr. Vad kallar du din hund för namn? Är det första gången du är med på SM, eller hur många ggr tidigare? OM du deltagit innan vid SM, vilken är din största/högsta merit? Vad betyder SM just för dig? Vad är

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Påverka ditt ledarskap

Påverka ditt ledarskap PåvilketsätttrorduledarskapsutbildningenDenGodaArbetsplatsenkommeratt. Påverkadittledarskap På ett konstruktivt sätt bättre kommunikation och mindre rädd för sanningen. Hanna Engström Jag kommer att vara

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden Freestylebroscyr 2014.indd 1 2014-01-20 16:30:50 Freestyle bjud upp din hund till dans! Freestyle är en hundsport som kommit till Sverige och Europa från USA och Kanada. Idag finns sporten i Norden och

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

ård Josefin hittade rätt Vårdbilden.

ård Josefin hittade rätt Vårdbilden. Vårdbilden. Josefin Mirsch. I mediernas rapportering om vård och vårdpersonal framställs det mesta som svart eller vitt. Fotografen Josefin Mirsch ville se vid sidan av den gängse bilden och bjöd in Vårdförbundsmedlemmar

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 EL-konferens 21-22/10 på Mälardalens högskola Pia Lindberg, akadmichef UKK, MDH Intressant historielektion som sätter in EL i ett perspektiv som ger inspiration

Läs mer

Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager

Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager Alla behöver tårta! Belöningsträningens lager Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis 2012 Vi säger gärna att vi sysslar med belöningsbaserad träning träning där vi ser till att

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR).

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). Vattenarbete: * Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). * Den enda obligatoriska utrustningen är flytväst. Men de flesta

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

10-årsjubileum för. rpm

10-årsjubileum för. rpm 10-årsjubileum för rpm RPM fyller 10 år i norden jubileumserbjudande Betala endast 10% FÖR EN RPM -grundutbildning 270 SEK per instruktör, ordinarie pris 2 700 SEK. (Privatperson ordinarie pris 5 000 SEK).

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Suppleant 1 Ulrika Wall Ami Hegardt Susanne Gehnich Marie Myklebust Ulrika Järvinen, avgått

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer