Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger augusti!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!"

Transkript

1 Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras till stor del av intäkterna från klubbens engagemang på My Dog och du som var funktionär kan anmäla dig till ett lägre pris. Det kommer att finnas fyra grupper, med max åtta ekipage i varje grupp. Förberedande tävlingslydnad/lkl 1-2 Instruktör: Sanna Markebrand Tävlingslydnad, lkl 1-elit Instruktör: Karin Fischer Kristiansson Bruksspår och uppletande/budföring Instruktör: Stefan Mattsson För dig som siktar på att tävla i lydnad eller redan kommit igång. God allmänlydnad krävs och det är bra om du och din hund har tränat lydnadsmoment innan. För dig som redan har tävlat och vill få inspiration och hjälp inför framtida tävlingar. För dig som vill träna spår och uppletande. Tillgång till bil krävs! Brukslydnad och uppletande/budföring 1 Instruktör: Louise Lollo Abrahamsson För dig som vill träna på brukslydnadsmomenten och uppletande och/eller budföring. God allmänlydnad krävs. Alla grupper är tävlingsförberedande eller tävlingsinriktade. Ett ekipage tränas i taget, så att man får full uppmärksamhet från instruktören och resten av gruppdeltagarna kan se, lära och komma med in put. Lägret kommer att inledas med en föreläsning på fredag kväll, kl. 18:00-21:00. Det är Eva Bertilsson som står för den. Temat är Från belöning till belöning. Du hittar en presentation av instruktörerna och föreläsare längst bak i det här dokumentet. Observera att gruppernas inriktning och nivå kan komma att ändras något beroende på hur anmälningarna ser ut. 1 Eventuellt kan det också bli spårarbete i den här gruppen om deltagarna så önskar, det beror på om vi får tag på tillräckligt med spårmark.

2 Praktikaliteter All träning sker på klubbområdet, med undantag för bruksgruppen/-erna som också är ute i skog och mark. På klubbområdet kan skottljud förekomma i princip när som helst, eftersom klubben ligger nära två skyttebanor. Lunch kommer att serveras lördag och söndag. Om du önskar lunch är det viktigt att du fyller i det i anmälningsformuläret. Köket kommer eventuellt att vara öppet vissa delar av dagen för köp av fika osv. Det är möjligt att övernatta i klubbhuset fredag och lördag, även med hund. Då är det övervåningen som gäller och du får själv ordna med madrass etc. Om du vill övernatta är det bra om du fyller i det i anmälningsformuläret. Kom ihåg att städa efter dig om du övernattar på klubben! På fredag och lördag kväll startar vi upp grillen. Ta gärna med något att grilla och dricka och stanna för lite trevligt snack och umgänge! Lägerkostnad och anmälan Du har möjlighet att anmäla dig till grupperna i första, andra och tredje hand. Du anmäler dig via anmälningsformulär på hemsidan. Avbokning av plats kan göras senast tre veckor före lägrets start, därefter återfås lägeravgiften bara om vi gemensamt lyckas hitta en ersättare till den grupp du fått plats i. Lägeravgift och eventuell lunchkostnad ska finnas på klubbens plusgirokonto senast två veckor efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på lägret. I bekräftelsen finns information om hur du går tillväga med inbetalningen. Om du inte betalar in avgiften går din plats vidare till reserv. Lägeravgift för My Dog-funktionär Lägeravgift för övriga 750 kr 1500 kr Kostnad för lunch lördag och söndag 150 kr

3 Preliminärt tidsschema Fredag 21 augusti 18:00 Föreläsning med Eva Bertilsson Från belöning till belöning : Hur man kan få ut det bästa ur sin belöningsbaserade träning genom att skärskåda de små detaljerna. Har du koll på alla detaljerna i ett träningspass? Vad är det egentligen som händer från en belöning till nästa? Från belöning till belöning ger en rundvandring i träningsprocessens alla delar. 21:00 Grillen tänds och möjlighet att mingla och äta och dricka gott (medtag egen mat och dryck). Information om gruppindelning. Lördag 22 augusti 09:00 Träningen börjar 13:00 Lunch 14:00 Träningen fortsätter 18:00 Träningen avslutas och det finns återigen möjlighet att grilla och umgås! Söndag 23 augusti 09:00 Träningen börjar 13:00 Lunch 14:00 Träningen fortsätter 18:00 Träningen avslutas och lägret avslutas! Har du frågor om lägret? Kontakta Sabina Björk; sabinita_bjork@hotmail.com eller !

4 Presentation av föreläsare och instruktörer Eva Bertilsson - Från belöning till belöning Jag har lärande/beteendeanalys och djurvälfärd som största intressen. Djurs beteende och välfärd är min passion och min profession, och att få föreläsa, hålla kurser och coacha andra är nästan lika kul som att få jobba direkt med djuren. Lyxigt att få ha största intresset som jobb. Allra mest har jag jobbat med hund, men på senare år har det även blivit alltmer fokus på andra arter (andra sällskapsdjur, djur i djurpark, mm) och så det mänskliga lärandet förstås. Titta gärna in på för information om mina utbildningar. Tävlingsmässigt har jag kört upp flera hundar till lydnadschampions samt tävlat agility med SM-guld och VM-starter som främsta meriter. Föreläsningen Från belöning till belöning ger en rundvandring i träningsprocessens alla delar: Effektiv träning med positiv förstärkning Det ständiga samspelet mellan beteende och miljö Beslutsfattande i träningsloopens alla delar Signaler, prompter och lockbeten hur spelar de in? Belöningsprocedurer Att undvika skräpbeteenden De oundvikliga misstagen vad gör vi med dem? Att skapa ett fantastiskt träningspass Sanna Markebrand Förberedande tävlingslydnad/lkl 1-2 Jag heter Sanna Markebrand, är 41 år och har - tillsammans med min man -belgiska vallhundar/malinois. Jag sitter i styrelsen på Alingsås Brukshundklubb, är B-tävlingsledare och aktiv i klubbens tävlingssektor. I april 2012 startade jag ett eget företag där jag håller kurser och privatträningar för hundägare. Hittills har det mest blivit valp- och vardagslydnadskurser.

5 Jag är intresserad av det mesta inom hund, men framför allt bruks och lydnad. Jag har tävlat elitklass i spår, rapport, skydds och lydnad. Två av våra hundar har startat på SM, en i lydnad och en i rapport. Jag skulle inte kalla mig en renodlad klickermänniska men jag använder mycket av klickertänket (inklusive själva klickern) när jag tränar lydnad (och även vardagslydnad och bruks). I tävlingslydnaden jobbar jag bara med positiv förstärkning. Det är viktigt att identifiera vilka belöningar hunden verkligen uppskattar eftersom det är alltid är hunden och inte vi som avgör vad som verkligen är en belöning. Man kan göra mycket för att lära hunden att uppskatta olika typer av positiv förstärkning och ibland måste man tänka lite utanför boxen angående vad vi erbjuder hunden för att den ska vilja jobba med oss. Karin Fischer Kristiansson Tävlingslydnad, lkl 1-elit Jag heter Karin Fischer Kristiansson och har hållit på med lydnad i över 15 år. I min träning tycker jag om att förstärka önskvärda beteenden och klura ut hur jag på bästa sätt kan få min hund att förstå vad jag vill att den ska utföra. Ordet klura är ett nyckelord, jag tänker att det krävs för att kunna göra individuella upplägg, då den ena hunden inte är den andra lik. Utöver det tycker jag mycket om att jobba med över- och störnings-träning jag tror att det ger en ökad förståelse för momentet samt ger självförtroende, vilket jag tänker är superviktigt om man har tävlingsambitioner. Just nu har jag en BC-tik som heter Qlura, hon blir 7 år i maj, hon och jag har deltagit på 4 lydnads-sm och är kvalade till årets SM också J. Vi har också fått äran att delta vid två NM och tre VM, men tyvärr kunde vi inte starta i VM -14, då hon var sjuk. Stefan Mattsson Bruksspår och uppletande/budföring Jag är utbildad tjänstehundsdressör och har arbetat på Swedog, Björkmans, F21, Maribo och Falk security med tjänstehundar. Har arbetat med många olika områden inom hunddressyr bla ledarhundar, specialsökhundar och militärpolishundar under 20års tid. Idag har jag Krokasmedens kennel tillsammans med min sambo Louise där vi föder upp Malinois, schäfer och tollare. Tycker det är kul att utveckla hundekipage och är lösningsorienterad i min träning. ALLT går att lösa!

6 Jag har tävlat en hel del och har med olika hundar tagit ca 30 cert i svenskskydd och några i spår. Med Akita tog jag en silvermedalj på SM 2007 i skydd, två nordiska guld och ett silver i skydd. Numer tävlar jag med kennels egenuppfödda tik Kiwa och vi gjorde vår första SM start tillsammans Bästa hundtränaregenskap=norrländskt lugn kombinerad med uppfinnarlust och kunskap! Louise Lollo Abrahamsson Brukslydnad och uppletande/budföring Jag har alltid bott ihop med hundar och andra mer eller mindre pälsade vänner. Tränar och tävlar både bruks och lydnad. Driver idag kennel Krokasmeden ihop med min sambon Stefan. Jag är själv mycket tävlingsinriktad så måttot i träningen är framåt! Det gäller att hela tiden bli bättre och utvecklas mer. Min första tollare Tessie och jag tog tillsammans både silver och brons på SM i spår samt ett silver på Nordiska i spår. Tillsammans med Tessies dotter orka blev det en SM start i spår och dessa två tollartjejjer tog tillsammans ca 60 cert i spår. Jag har även tävlat elitskydd och några lydnads SM. Utbildad lärare i hundtjänst samt bruks och lydnadsprovsdomare. Bästa hundtränaregenskap: envis = skulle aldrig drömma om att ge upp för en motgång, blir tjurig men ger inte upp!

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Skydd Uppletande Spår Sök

Skydd Uppletande Spår Sök Inbjudan till Kindslägret 2019 Lördag 20 juli - fredag 26 juli Skydd Uppletande Spår Sök Var snäll och läs inbjudan noga även om du varit med tidigare för att se vilka regler som gäller för anmälan, betalning,

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna.

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställs vid behov. 3. Val

Läs mer

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

Träningskalender 2013

Träningskalender 2013 Träningskalender 2013 Här kommer våra aktiviteter för året. Träningarna är därför i första hand till för valpköpare från Lockfågelns Kennel samt Zemlans valpar, men i mån av plats tar vi även emot andra

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Utställd från Riktad till Utbildningskommittén Svenska Hundklubben Lokalavdelningar Svenska Hundklubben Under hösten inbjuder UBK till följande

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning

Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning Utbildningen kommer att hållas under 2013 med planerad start i sensommar/höst Utbildningen kommer att hållas i SBK Stockholmsdistrikts regi. Start: Utbildningen

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Vi erbjuder följande kurser:

Vi erbjuder följande kurser: S a l l a n d e r P e t D i e t, E x e r c i s e & H e a l t h A B P r a k t i s k a H u n d k u r s e r u n d e r å r 2 0 1 4 Vi erbjuder följande kurser: 1. Viltspår nybörjare Innehåll: När är det viktigt

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 13-16 november 2014

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 13-16 november 2014 Svenska Brukshundklubben 2014-04-22 Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 13-16 november 2014 Mål: Uppnå kunskap att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan.

Läs mer

Fredagen den 1 augusti

Fredagen den 1 augusti 1-3 augusti i Klämmestorp Under denna tävlings- och kurshelg ligger fokus på den arbetande aussien och dess förmåga och kapacitet att hjälpa till på gården. Vi hoppas att fler aussieägare kommer att arbeta

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015 2014-11-07 Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015 Mål: Uppnå kunskap att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan. Sedan ett antal år tillbaka

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar!

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar! Nyhetsbrev nr 4 ~ 2015 vecka 12 Hej alla ÅBK:are! Som ny ordförande vill jag och styrelsen försöka få liv i vår Fria träning på Torsdagskvällar! Vi kommer försöka att ha något arrangemang en Torsdag i

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Kindslägret Inbjudan till. Lördag 21 juli - fredag 27 juli. Skydd Mondioring Spår Sök

Kindslägret Inbjudan till. Lördag 21 juli - fredag 27 juli. Skydd Mondioring Spår Sök VERSION 1.5 Inbjudan till Kindslägret 2018 Lördag 21 juli - fredag 27 juli Skydd Mondioring Spår Sök Var snäll och läs inbjudan noga även om du varit med tidigare för att se vilka regler som gäller för

Läs mer

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK Inbjudan till Kindslägret 2017 Lördag 22 juli - fredag 28 juli Jubileum Kindslägret 40år Skydd NYTT Mondioring Spår Sök SPÖK Vi hälsar dig välkommen till Kindslägret 2017 det 40:e lägret i ordningen! Eftersom

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Ungdomens Hundmärke. Junior Handling Brons Brons Brons Brons Silver Silver Silver Silver Guld Guld Guld Guld Diamant Diamant Diamant Diamant

Ungdomens Hundmärke. Junior Handling Brons Brons Brons Brons Silver Silver Silver Silver Guld Guld Guld Guld Diamant Diamant Diamant Diamant Ungdomens Hundmärke Agility Lydnad Bruks Junior Handling Indelning Är en grundläggande nivå och märket ska kunna erövras efter de flesta av våra grundoch nybörjarkurser. är ett tygmärke. Är nybörjarnivån

Läs mer

Eds Brukshundklubb. Klubbmästare 2012. Tina Johansson med Chili

Eds Brukshundklubb. Klubbmästare 2012. Tina Johansson med Chili Eds Brukshundklubb Klubbmästare 2012 Tina Johansson med Chili Verksamhetsberättelse 2012 Hej allihop! Nu vill jag som ordförande säga några saker. V i kan åter lägga ett år till handlingarna. Under det

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben?

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? I samarbete med Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar i maj 2017 Mål: Uppnå kunskap och behörighet att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan. Lärarutbildning

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM.

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM TÄVLAR FÖR GÄVLE HUNDUNGDOM ELLER HAR GÅTT KURS UNDER ÅRET. VAD DET INNEBÄR ATT VARA SAMORDNARE När du blivit godkänd som Ansvarig kommer du få uppgifter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Regler: Vara medlem i klubben Priset är knutet till endast officiella utställningar Endast de 5 bästa

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Box 173, 961 23 Boden www.bodensbrukshundklubb.se Verksamhetsberättelse styrelsen 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus.

Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus. Sidan 1 av 6 Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus. Valpkurs, för valpar mellan 9 v till ca 5 månader Har du skaffat en liten valp och vill träffa andra med valpar? Här får ni lära er hur ni

Läs mer

Yvonne Perman avslutar beskrivningen

Yvonne Perman avslutar beskrivningen Sammandrag av Beskrivarkursen Ett litet sammandrag från Keeshondringens beskrivarkurs, som startade den 10 april 2010 med anatomi m.m, hos Sigrid Hansson i Ucklum och avslutades den 15 maj 2011 på Hörsjöns

Läs mer

Protokoll Medlemsmöte Lomma BK Mötet öppnas Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Protokoll Medlemsmöte Lomma BK Mötet öppnas Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll Medlemsmöte Lomma BK 2018-05-15 Deltagare 12 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Dagordningen Dagordningen godkändes. 3 Val av protokolljusterare

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11 SRRS Stockholm BISS 2011 SRRS Stockholm välkomnar alla utställare och lydnadsekipage till Årsta Slott och BISS -11 den 2-3 juli 2011 med domarna LYNNE HARWOOD (officiella klasser), LINDA PARKE (valpar)

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik!

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! Örnsköldsvik 24/7-6/8 ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! ÖKK har under många år varit arrangör till Övikslägret, ett mycket omtyckt

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB 1 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB Styrelsen vid Strängnäs Brukshundklubb ansvarar för: Att det vid klubben bedrivs verksamhet som skapar glädje och nytta för

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

med sin nya miljö. Introduktionen med Tilla sköttes utomhus och gick bra. Resten av dagen tog vi det bara lugnt, lekte, åt och bara hade mysigt.

med sin nya miljö. Introduktionen med Tilla sköttes utomhus och gick bra. Resten av dagen tog vi det bara lugnt, lekte, åt och bara hade mysigt. Den här artikeln skrev jag till Svenska kooikerhondjeklubbens medlemstidning. I tidningsnumret innan så skrev Felicia på kennel Rantafejs en liten artikel om uppfödning och så blev jag tillfrågad att skriva

Läs mer

Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden

Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden PM till deltagare, Boden 2009 Välkommen till Boden och årets upplaga av Ungdoms-SM. Här kommer lite viktig och intressant information till dig

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan)

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan) Även i år arrangerar Aktiv Agility sina populära sommarkurser! Välj och vraka mellan inte mindre än 13 olika halvdagar! Gå en eller gå flera du bestämmer själv och kombinerar ihop de block som passar dig.

Läs mer

Trygga ägare ger trygga och okomplicerade hundar Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete.

Trygga ägare ger trygga och okomplicerade hundar Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete. 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamheten på Sjöbo Brukshundklubb går ut på att vi utbildar hundägare Våra duktiga instruktörer utbildar hundägare för att de i sin tur ska kunna träna och lära sin hund. Trygga

Läs mer

2008 års Kennel Ekhöjden Läger

2008 års Kennel Ekhöjden Läger 2008 års Kennel Ekhöjden Läger Tidaholms brukshundklubb var centrum för 2008 års Kennelläger, vilket blivit förskjutet p.g.a alla oförutsedda framgångar med Chili :-) Men sista helgen i September blev

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren Boktips! Svenska Brukshundklubben Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, 29-30 oktober 2018 Åsa Almgren Information från SBK 1. SBK Certifierad utbildare? - Information 2. Allmänlydnadsinstruktör och

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Instruktör spår steg 2

Instruktör spår steg 2 Instruktör spår steg 2 Inlärning till elitklass Mål Instruktör ska ha mycket god kunskap att utbilda och hjälpa hundägare och hund att lösa problem i spårupptag och spårarbete samt att utveckla denne till

Läs mer

Utbildningsschema Hundägarutbildning 1

Utbildningsschema Hundägarutbildning 1 sschema Hundägarutbildning 1 sutbildning - från grundmodul till SBK lärare GRUNDMODUL INSTRUKTÖRSUTBILDNING gemensam för alla blivande instruktörer, ca 45 timmar -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Lokala Schäferhundklubben, Sk Lövsättra

Lokala Schäferhundklubben, Sk Lövsättra Lokala Schäferhundklubben, Sk Lövsättra Välkommen till lokala Schäferhundklubben, Sk Lövsättra, vem du än är! Det här är klubben med anor och hundsport med Schäfer Schäferhundklubben har medlemmar av alla

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar.

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar. VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl 19.00 i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar. DAGORDNING 1) Mötets öppnande Mötet öppnade kl 19.04 2) Mötets

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

4H AKTUELLT Sommaren 2019

4H AKTUELLT Sommaren 2019 4H AKTUELLT Sommaren 2019 Vad händer på 4H i sommar? Här hittar du all info du behöver för att hänga med på våra aktiviteter! För mer info, gå in på www.4h.ax! Kurser Odlingskurs Vi odlar tillsammans!

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Verksamhetsberättelse Veberöds Brukshundklubb 2015

Verksamhetsberättelse Veberöds Brukshundklubb 2015 Verksamhetsberättelse Veberöds Brukshundklubb 2015 Styrelsen har under året bestått av: Kerstin Ekholm Emma Axklo Kerstin Andersson Susanna Widlundh Gun Andersson Marianne Söderberg Fredrik Lövgren Malin

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Stort grattis till vinnaren i vår fototävling: Lasse Moell! Vinsten i tävlingen var ett presentkort på Arken Zoo, 250:-. Senaste nytt på klubben! Träningsavgift

Läs mer

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen.

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen. PROJEKT POLISEN: Polishästar, del 1 Det här är Sierra. Han är 12 år och jobbar som polishäst här i Malmö. Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Där har de alla varsin

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb Datum: 2013-05-07 Tid: 19:00 Plats: Klubbstugan Närvarande: 25 personer 1Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 10 12 AUGUSTI 2018 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Nordiskt Hemslöjdsläger

Nordiskt Hemslöjdsläger Nordiskt Hemslöjdsläger 30 juni 5 juli 2013 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hälsar välkommen till sommarens Nordiska hemslöjdsläger vid Visjön i Östergötland. Missa inte chansen att slöjda tillsammans

Läs mer

Österåkers Brukshundklubb

Österåkers Brukshundklubb Österåkers Brukshundklubb Verksamhetsberättelse över 2014 Vid årsmötet 2014 valdes följande styrelse: Ordförande: Kjell Pettersson, omval 1 år Kassör: Jennie Winberg, nyval 2 år Sekreterare: Jill Halve,

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: VALPKURS för valpar 2,5-5 mån Du bygger upp relationen till din valp och träna kontakt, koppel,

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA

CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA PROGRAM CONVENT GYMMIX 08.00-09.00 Incheckning kaffe och fralla i matsalen 09.00-09.15 Information presentation i sporthallen Tid 09.30-10.30 1. Kom-igång

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 1 Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 MSBK s styrelse får härmed överlämna sin berättelse över verksamhet och förvaltning under verksamhetsåret 2017. Under året har styrelsen haft

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer