Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret oktober 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014"

Transkript

1 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är fria följet då det finns så många delar och detaljer att peta i. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har i stort sett samma mål som tidigare, att bli så bra vi bara kan. Vi får se hur långt det räcker! Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Att få så många nya kontakter runt om i hela landet som brinner för samma sak! Det är mycket värt att få nya ögon på sig, bolla idéer och inspireras och motiveras av varandra, det är både roligt och utvecklande. Sammanhållningen i talangtruppen har varit så bra och att känna det härliga stöd vi får när vi har varit på talangtävlingar är fantastiskt! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Otroligt hedrande, jag är så stolt över mig själv och min hund! Det sporrar mig att träna ännu mer målinriktat och det ska bli riktigt kul att få utvecklas ihop med gruppen. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Genom regelbunden kontakt, både via internet och fysiska träffar där vi träffas och tränar ihop, peppar och bollar idéer med varandra. Övrigt som du vill nämna: Jag är verkligen glad att jag sökte till talangtruppen. Det har gett mig så mycket, massor av inspiration och nya infallsvinklar i hundträningen och många nya vänner och kontakter över hela landet!

2 Spetsgruppen Jenny Eriksson Skybar Friendship Ayla (labrador retriever) Tävlar för klubb: Nynäshamns BK Favoritmoment? Aylas favoritmoment är nog rutan och apporteringsmomenten. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Målen har blivit tydligare för mig själv, och därmed har den vardagliga träningen blivit mer strukturerad. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Efter förra lägret har ett par av oss haft några träningstillfällen tillsammans, och dessa har verkligen varit toppen! Talangtävlingen, där vi alla hejade fram och peppade varandra, var också en härlig upplevelse! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Det är så roligt! Jag är otroligt stolt och glad över att få tillhöra det här gänget, och över min fina, fina hund! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? I den här gruppen finns så mycket erfarenhet och kunskap, och just den kunskapsbanken är ovärderlig när man jobbar mot höga mål. Jag hoppas att vi kan peppa, hjälpa och sporra varandra i alla lägen, både i träning och på tävlingar. Övrigt som du vill nämna: Att vara med i talangtruppen är så kul, och har gett mig många nya, enormt duktiga vänner. Om du funderar på att söka till våren, gör det!

3 Spetsgruppen Mia Oskarson MiVinna's Auralux - Lyxa (australian shepherd) Tävlar för klubb: Alingsås BHK Favoritmoment? I skrivande stund är det fotgåendet. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej, vi satsar fortfarande på att bli så bra vi bara kan och ha otroligt roligt på vägen! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att få nya vänner från hela landet och få mängder av nya infallsvinklar i träningen. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Helt ärligt så är det en otrolig egoboost! En bekräftelse på att jag och Lyxa faktiskt utvecklas hela tiden i vår lydnad, så pass mycket att folk tror på oss som ett ekipage med landslagspotential. En lite lätt overklig men väldigt häftig känsla! Sedan vi fick beskedet att vi blivit uttagna har vi faktiskt redan höjt oss ett eller flera snäpp i vår lydnad! Beskedet gav mig en rejäl kick och höjt självförtroende i att det jag gör i träningen faktiskt för oss framåt tillsammans som ekipage, och att även andra ser denna utveckling. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Det är ett bra gäng med ambitiösa, duktiga, omtänksamma människor som jag tror kommer kunna ge både en klapp på axeln och en spark i röven vid rätt tillfälle. Drivna, duktiga ekipage som kommer kunna komplettera varandra bra och kunna hjälpa varandra både på fysiska träffar och över internet. Övrigt som du vill nämna: Först vill jag bara upprepa vad man inte kan säga för ofta: Är du en lydnadsnörd och vill träffa och lära känna andra med samma ambition och driv, sök till Talangtruppen! Och så hoppas jag att den spridda rasfördelningen i Spetsgruppen kan sporra ännu fler att ha riktigt höga mål i sin lydnad!

4 Spetsgruppen Susanne Ortmanns Bergenhovs Edie - Edda (hovawart) Tävlar för klubb: Roslagens BK Favoritmoment? Egentligen har jag inget favoritmoment. Jag gillar ett snyggt Z:a, men även apporteringsdirigering och fjärren, samt fint samspel i transporterna. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej, men jag har förstått bättre vad som krävs för att nå dit. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla dessa underbara, roliga, kloka tjejer som jag fått träffa i truppen! En sådan samarbetsanda, att alla bryr sig så mycket om varandras träning och framgång! Att ha fått lära känna nya otroligt duktiga hundförare som vi har träffat för gemensam träning. Det är kanske det härligaste (i alla fall på lång sikt), att få större nätverk med mycket ambitiösa, erfarna och lagom petiga träningskompisar. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Jag känner mig otroligt upplyft, och är bara så superglad över att få denna chans att utvecklas i ett gäng otroligt härliga människor och hundar! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Redan i den nuvarande talangtruppen finns en stark samarbetsanda. Man gläds med varandra, stöttar och peppar, och hjälper med tankar och idéer. Inom spetsgruppen tror jag att vi ännu mer kan hjälpa varandra genom att dela med oss av reflektioner och förslag, kunskap och erfarenheter. Allt detta genomsyrat av att vilja jobba tillsammans och mot samma höga mål, med mycket skratt och värme, men även stora ambitioner att bli bäst. Övrigt som du vill nämna: För oss var landskampen mot Norge en fantastisk upplevelse som peppar och ger mersmak att få tävla tillsammans i ett lag. Är mycket tacksam och stolt över att få vara del av denna satsning på talang- och spetsgrupp!

5 Spetsgruppen Vanessa Henriksson TheLook Successful Flame Flame Tävlar för klubb: Tyresö Hundungdom Favoritmoment? Vad svårt! När känslan är var den ska så skulle jag nog säga alla moment. Men för mig är det väl speciellt fritt följ och fjärr, medan Flame gillar apporteringar och rutan mest! Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har alltid haft målet på att tävla SM, men i och med talangtruppen så har jag fått upp ett större intresse för landslaget. Även om vi inte skulle komma dit så är jag glad över att det faktiskt intresserar mig nu efter talangtruppen då det har varit en fantastisk lagkänsla! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Det känns fantastiskt roligt och hedrande att ha blivit uttagen! Det hade jag inte trott, och jag är väldigt stolt över både mig och Flame! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Med kontinuerliga träningsträffar och mycket kontakt mellan dessa så tror jag gruppen kan ta sig långt. Det är verkligen perfekt med en mindre grupp där alla får en chans att lära känna varandra som ekipage, och därmed kunna bolla passande idéer och tankar. Övrigt som du vill nämna: Jag vill tacka LL Sverige för den här möjligheten! Sedan vill jag passa på och uppmana alla som är sugna att söka till talangtruppen att göra det, träffarna är så himla roliga och givande!

6 Foto: Martina Quinn, Smålänningen Spetsgruppen Vivi-Anne Pettersson Valltäppans Chess Chess Tävlar för klubb: Älmhults BK Favoritmoment? Chess älskar alla moment med spring. Själv har jag inget favoritmoment just nu, är och petar lite i de flesta momenten, men jobbar också mycket med störningsträning och uthållighet. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har vågat sätt upp högre mål än vad jag hade tidigare. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Är nog fortfarande lite chockad över att vi har fått denna chans, men det skall bli en spännande resa vi får göra tillsammans med de andra i gruppen. Känner mig otroligt tacksam och stolt. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Just att arbeta tillsammans tror jag bli en stor styrka, att kunna ge och ta av all den erfarenhet och kunskapen som finns i gruppen, men framför allt känslan av att vi jobbar tillsammans mot samma mål. Övrigt som du vill nämna: Vi hoppas kunna förvalta denna chans på bästa sätt och ha roligt ända in i mål!

7 Anne Andersson Get Weiler Ille Goe Alvin "Alvin" Tävlar för klubb: Haninge BK Tävlar i klass: 3 Favoritmoment? Jag har inga favoritmoment. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Jag har varit med tidigare med min bostonterrier Boston, men det är första gången tillsammans med Alvin. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Det ska bli kul att träffa likasinnade som gillar att träna lydnad, få inspiration och nya infallsvinklar till fortsatt träning. Det ska också bli bra att sätta sig in i allt det nya, då jag inte tävlat elitklass på flera år. Bara att se hur Alvin fixar miljön ska bli intressant.

8 Anna-Carin Andersson Somolis Megan "Megan" Tävlar för klubb: Strängnäs BK Tävlar i klass: 3 Favoritmoment? Jag tycker att allt med träning är lika roligt, inklusive helhetsträning. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Jag har varit med tidigare med min kelpie Petter, men det är första gången tillsammans med Megan. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Att få träna och träffa andra duktiga hundtränare!

9 Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Favoritmoment? Fritt följ och apporteringarna. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Det är första gången med Sisu, men jag har varit med två gånger tidigare med min andra hund, rottweilern Jänta. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Att få träffa så många andra som också brinner för hundträning!!

10 Camilla Jacobson For the win Kes - Kes Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Favoritmoment? Inkallning, fritt följ och fjärrdirigering. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, detta är vårt tredje läger i rad. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, jag har fått mer motivation till bättre träning och högre mål! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla trevliga deltagare, många bra träningstips, massor av inspiration och motivation till vidare träning! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Det ska bli jättekul att få delta på ännu ett roligt läger! Jag ser fram emot att träffa alla, såväl bekanta som nya, och ser fram emot en bra helg med mycket träning! Jag hoppas även att vi i gruppen kommer arrangera egna träningsdagar under vintern/våren och att det blir en rolig resa till Växjö i januari! Övrigt som du vill nämna: Tack LL Sverige för ett fortsatt förtroende!

11 Talangtruppen Jonna Eriksson Türingen s Zolo Zolo (rottweiler) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Favoritmoment? Mitt favoritmoment är fria följet, det finns ingen bättre känsla än när fria följet bara flyter! Zolos favoritmoment är samtliga apporteringar, Zolo förstår inte alls vitsen med varför man bara får ta EN (?) apport i dirigeringsapporteringen! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, jag och Zolo var med dels för två år sedan och dels förra omgången. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen är desamma, men vi har i dag bättre verktyg att nå våra mål. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att träffa alla fantastiskt duktiga hundtränare och inspirera varandra mot ett gemensamt mål! Att få tävla i lag under landskampen var också otroligt häftigt, liksom att träffa härliga norska hundtränare! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Samma som förra gången att få en massa nya härliga bekantskaper inom lydnads-sverige, att inspireras och fyllas med nya tips och idéer. Samt att få till grym störningsträning som är svårt att få annars och tävla i lag! Övrigt som du vill nämna: Jag är tacksam för att vi har fått den här chansen igen och ser fram emot ännu ett spännande äventyr tillsammans med Zolo och talangtruppen!

12 Karin Ström Raiden "Raiden" (groenendael) Tävlar för klubb: Lerums BK Tävlar i klass: Tränar inför klass 3 Favoritmoment? Matte har (just nu) inget favoritmoment, roligast är att få till en fin helhet med en härlig attityd! Raidens favoritmoment är alla där det kan tänkas dyka upp en boll med snöre som belöning! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, vi är lika gröna båda två. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Jag förväntar mig tonvis med inspiration, träningspepp och nya infallsvinklar. Hoppas kunna utvecklas massor som förare och hundtränare! Övrigt du vill nämna: Jag är jätteglad över att få den här chansen!

13 Lena Eriksson Borderlis Doris Doris Tävlar för klubb: Åre BK Tävlar i klass: Vi är uppflyttade till elitklass och planerar start under våren Favoritmoment? Alla moment är kul på sitt vis, men jag väljer fjärren. Jag gillar att peta i detaljerna och så är det kul att avsluta programmet med högt betyg, då blir jag glad! Gillar också inkallningen och apporteringarna. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, på ett läger tidigare och så talangmatchen mot Norge nu i augusti. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det är roligt att ha lärt känna så många härliga "hundnördar" som man kan byta erfarenheter med, så många bra tips och så många erfarenheter som kan bytas mellan alla duktiga hundförare! Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen för mig och Doris är desamma, att först bli Svensk lydnadschampion och därefter kvala till lydnads-sm Sedan får tiden visa om vi kan bli ett landslagsekipage. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Att få träffa nya människor som brinner för samma intresse som mig och dessutom få träna tillsammans. Det är guld värt!

14 Louise Jonsson For The Win Snipe Snipe Tävlar för klubb: Hammarö BK Favoritmoment? Jag tror att både jag och Snipe ser mer eller mindre tjusning i all moment, fast allra högst på listan för Snipe ligger fart- och apporteringsmomenten. Jag själv gillar utmaningen i att lösa knutar, stärka svagheter och utvecklas i alla moment vilket gör att även de mer tungrodda delarna oftast blir roliga att jobba med. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, detta blir vårt andra talangläger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Mina mål har nog inte direkt förändrats, men de har blivit mycket mer tydliga för mig själv. Jag har fått en klart starkare tro på oss som ekipage och det har gjort att jag vågar satsa mer. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att vara med i talangtruppen är helt fantastiskt på många sätt. För oss är det hittills en resa fylld av inspiration, utveckling, glädje och många nya vänner <3 Det är spännande, roligt och nyttigt att få lära sig mer om vad som faktiskt krävs för att nå hela vägen, samt att på landskampen få känna på hur häftigt det är att tävla i lag. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Jag ser återigen väldigt mycket fram emot att få träffa alla talanger som brinner för lydnaden precis som jag. Att samla mer erfarenheter och lärdomar samt att växa ytterligare både personligt, som ekipage och som del av en grupp som tillsammans siktar högt! Övrigt som du vill nämna: Jag är bara så otroligt tacksam över att jag och Snipe får fortsatt förtroende att utvecklas i denna underbara satsning! Vi kommer att fortsätta kämpa för att utvecklas vidare i rätt riktning! Jag vill också rekommendera alla som har höga mål i lydnaden att söka, ni kommer inte att ångra er.

15 Louise Karlgren For The Win Kite "Kite" Tävlar för klubb: Finspångs BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment? Mitt favoritmoment är fritt följ. Kite tycker att de snabba detaljerna i alla moment är roligast! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är första gången. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Det ska bli otroligt roligt och lärorikt att träffa andra, likasinnade lydnadsnördar. Att få ta del av de andras erfarenheter och kunskaper och förhoppningsvis träffa nya vänner och bekanta.

16 Maria Hofvander Baccus "Baccus" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Svedala BK Favoritmoment? Rutan och inkallningen. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Det är första gången för oss båda. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Att få träffa och träna tillsammans med andra som delar samma intresse som jag! Jag är övertygad om att vi kommer att lära oss massor och är väldigt tacksam över att vi får vara med i talanggruppen.

17 Sabina Persson Navalls Rimma Rimma Tävlar för klubb: Kristianstad BK Tävlar i klass: Debut i eliten är på gång! Favoritmoment? Fria följet är ett kvarstående favoritmoment, där har vi en sådan härlig teamkänsla! Om Rimma får välja favorit moment så är det allt som inkluderar fart! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Detta är vårt andra läger. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Träffa alla fantastiska människor i truppen, diskutera, peppa och få utbyta kunskaper. Det är underbart att få vara med människor med samma brinnande intresse. Övrigt som du vill nämna: Jag är så otroligt tacksam att jag och Rimma får fortsätta att vara med på denna underbara, givande och utvecklande resa!

18 Ylva Päivinen Emenems Olli "Olli" Tävlar för klubb: Hölö-Mörkö BK Tävlar i klass: Vi ska börja tävla elitklass. Favoritmoment? Olli älskar allt! Jag tycker att det är roligt med utmaningar, så just nu är det fria följet och fjärren som är roligast. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Det är fjärde gången jag och Olli är med. Jag har även varit med tidigare i truppen med min andra hund Imza. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nä, jag har alltid haft höga mål. Däremot får man många bra tips och infallsvinklar på träningen under dessa läger. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla positiva och duktiga förare man får jobba med, och alla är alltid otroligt generösa med tips. Det ska även bli kul att träffa Anders S, Anders K och Lotta L igen, de är kompetenta och peppande. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Träffa gamla och nya talanger, och få lära mig ännu mer om lydnadsträning.

19 Yvonne Rosberg Stjärnglimtens Tilde "Abby" (golden retriever) Tävlar för klubb: Lomma BK Favoritmoment? Vi tycker det mesta är kul men om jag skall välja ett moment får det bli fjärrdirigering. Gillar att klura med det momentet. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i kommande talangtrupp? Jag ser fram emot hösten jättemycket! Det ska bli roligt att träffa ekipage från hela Sverige och att få träna och tävla ihop med alla. Många tips och klurigheter på resan hoppas vi på! Övrigt du vill nämna: Jag är så glad att få vara med och hoppas att vi kan förvalta förtroende väl.

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen

Läs mer

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018 Camilla Kjellström Nisses Sly - Sly Ras: Border collie Ålder: 3 år Tävlar för: Åre brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Sly är en glad och fartig hund som

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det!

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det! nr.1 å rgång: 16 Ett fack- och aktivitetsmagasin för hundägare Undvik rädsla hos valpen Förebygga och behandla Superkrafter När du behöver det! Klickpunkt Ett nytt begrepp TEMA LEK Kom igång med leken!

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN Text: Helen Karlsson, Häverö Brukshundklubb Tack vare hundens överlägsna sinnen ligger hundgruppen i förbandet på förhand. Hundens välutvecklade luktsinne och förfinade hörsel är

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR).

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). Vattenarbete: * Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). * Den enda obligatoriska utrustningen är flytväst. Men de flesta

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna.

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Resultatlista för Spår elitklass Rune Lövenius, Erik Olausson 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Hund Förare Po 1 REGV1175/2008 585573 Kelliegårdens

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

Nu går det fort. Du har väl inte missat?

Nu går det fort. Du har väl inte missat? Nu går det fort Nu gör jag ett försök till årets första infoblad. Vintern har rasat ut om än sent och från mitt håll ganska ovälkommet. På ett sätt har jag dock längtat jag den då världen känns så mycket

Läs mer

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr.

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr. Vad kallar du din hund för namn? Är det första gången du är med på SM, eller hur många ggr tidigare? OM du deltagit innan vid SM, vilken är din största/högsta merit? Vad betyder SM just för dig? Vad är

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar att jobba, samarbeta

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Mina framsteg och min framtid

Mina framsteg och min framtid Mina framsteg och min framtid När vi arbetar med oss själva och står mitt i en utvecklingsprocess är det vanligt att vi hamnar i ett läge där vi inte tycker att vi kommit någon vart och att vi inte utvecklats

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!!" Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching!

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!! Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching! Pia Webb har börjat inspirera i Sverige! Pia Webb är en föreläsare som verkligen vet hur man inspirerar och motiverar människor! Hittills har hennes föreläsningar bidragit med att många omgående har fått

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram

Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram 1. Mentorskap vad och varför? I den grekiska mytologin berättas att Odysseus, strax innan han lämnade ön Ithaka, anförtrodde sin son Telmachos uppfostran

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger...

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Hundförare från när och fjärran samlades på onsdagskvällen den 3 augusti i officersmässen på Tånga-Hed för gemensam middag och lägerinformation.

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

Innehåll. Kan alla sälja? 5

Innehåll. Kan alla sälja? 5 Innehåll Kan alla sälja? 5 Del 1. Dina egenskaper som säljare Vill du sälja? 9 Gillande 12 Lyhördhet 15 Kundförståelse 17 Målfokus 21 Din drivkraft 24 Uthållighet 29 Del 2. Anpassa ditt säljarbete Vad

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Lydnad till vardags. På tävling

Lydnad till vardags. På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer